GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ντροπή σας κύριε Προβόπουλε...

Από το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας    Οι νέοι δεν ευθύνονται για την κατάσταση της χώρας! Λαϊκισμός, ανηθικότητα και επιπολαιότητα από την Τ...

Από το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας  
Οι νέοι δεν ευθύνονται για την κατάσταση της χώρας!
Λαϊκισμός, ανηθικότητα και επιπολαιότητα από την Τράπεζα της Ελλάδος.
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ ότι ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος θεωρεί ότι η Ελλάδα πληρώνει πολλά για τους νέους της, ότι προτείνει την κατάργηση ουσιαστικά (αναστολή δραστηριοτήτων για πέντε έτη) της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς (ΓΓΝΓ) και ότι θεωρεί τους νέους προκλητικά προνομιούχους σε σχέση με τους συνταξιούχους! Ντροπή σας, κύριε Προβόπουλε!
Στην Ενδιάμεση Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για τη Νομισματική Πολιτική 2010 αναφέρεται επί λέξει το ακόλουθο χωρίο (στο κεφάλαιο κατάργηση και συγχώνευση φορέων): «Επίσης, πολλές δραστηριότητες, όπως π.χ. της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, θα πρέπει να ανασταλούν για μία πενταετία έως ότου τα δημόσια οικονομικά επανέλθουν σε...
 διατηρήσιμη τροχιά». Το ανωτέρω χωρίο παραπέμπει στην εξής προκλητική παρατήρηση (υπ’ αριθμόν 15): «Πώς είναι δυνατόν π.χ. να δικαιολογηθεί στους συνταξιούχους, που έχασαν σημαντικό μέρος των συντάξεών τους, η ενοικίαση δεκάδων ιστιοπλοϊκών σκαφών με δαπάνες της ως άνω Γενικής Γραμματείας τα οποία μετέφεραν εκατοντάδες άτομα νεαρής ηλικίας στον Αργοσαρωνικό το καλοκαίρι του 2009, όταν το έλλειμμα εκτινασσόταν σε πολύ υψηλά επίπεδα;».
Η ανωτέρω παρατήρηση της ΤτΕ είναι λαϊκιστική, καθώς επιχειρεί να επιχειρηματολογήσει για την κατάργηση ή την «αναστολή δραστηριοτήτων» της ΓΓΝΓ με αναφορά σε ένα μόνο από τα προγράμματα της ΓΓΝΓ. Σύμφωνα με την ΤτΕ, η ΓΓΝΓ υπάρχει μόνο για το πρόγραμμα «ιστιοπλοϊκά τριήμερα». Πως θα απαντούσε ο κ. Προβόπουλος αν κάποιος του αμφισβητούσε το δικαίωμα να ομιλεί για την Ελληνική Οικονομία «επειδή η δουλειά του είναι να «κόβει» κέρματα»;
Η ανωτέρω πρόταση είναι επίσης ανήθικη, καθώς επιχειρεί με απόκρυψη της αλήθειας και επιμέρους προβολή στοιχείων να στρέψει τη κοινωνική ομάδα των συνταξιούχων απέναντι στους νέους ανθρώπους που κάνουν χρήση των προγραμμάτων της ΓΓΝΓ. Η κοινωνική μηχανική δεν είναι επιστημονικό ή νομισματικό ή οικονομικό εργαλείο κύριε Προβόπουλε! Δεν μπορεί η ΤτΕ να καλεί εμμέσως τη μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης. Είστε ο Διοικητής της ΤτΕ, δεν είστε πολιτικός!
Επιπλέον, η ανωτέρω αναφορά της ΤτΕ είναι επιπόλαιη, καθώς παρότι θέλει να έχει (ως έκθεση) επιστημονικοφανή χαρακτήρα, δεν λαμβάνει υπόψιν της στη συγκεκριμένη αναφορά ούτε τις ευρωπαϊκές αποφάσεις, ούτε τις ευρωπαϊκές κατευθύνσεις για το μέλλον. Είναι απορίας άξιον πως, ενώ η ΤτΕ επικαλείται στην Έκθεση της τη νέα ευρωπαϊκή στρατηγική για την απασχόληση και την ανάπτυξη - Στρατηγική “Ευρώπη 2020” –, έχει παραλείψει να διαβάσει τα κομμάτια της που αφορούν τους νέους!
Νομίζουμε ότι ο λαϊκισμός, η ανηθικότητα και η επιπολαιότητα δεν ταιριάζουν ούτε στην ιστορία ούτε στον ρόλο της Τράπεζας της Ελλάδος. Είναι προφανές ότι δεν ταιριάζουν με το περιεχόμενο που οφείλει να έχει η έκθεση του αρμόδιου φορέα για τη νομισματική πολιτική της χώρας. Επομένως νομίζουμε ότι η ΤτΕ και ο Διοικητής της οφείλουν να διορθώσουν το λάθος τους.
Πληροφορούμε την ΤτΕ ότι ο συνολικός προϋπολογισμός της ΓΓΝΓ για το 2010 (σε επίπεδο προϋπολογισμού και όχι εκταμιεύσεων, που λόγω συνθηκών είναι μειωμένες) είναι μόλις 6 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία τα 4εκ ευρώ περίπου αφορούν δαπάνες μισθοδοσίας και μόλις 1.100.000 ευρώ αφορούν κοινωνικές μεταβιβάσεις προς τους νέους της χώρας. Το ξαναλέμε: 1εκ ευρώ μόνο πηγαίνουν προς τους νέους της χώρας! Αν η ΤτΕ θεωρεί αυτό το ποσό υπερβολικό, λόγω των δημοσιονομικών συνθηκών της χώρας, τότε είναι προφανές ότι οι συντάκτες της έκθεσης βρίσκονται αποκομμένοι από την πραγματικότητα των αναγκών… Επίσης θα ήταν καλό, για την ποιότητα των εκθέσεων που δημοσιεύει, η ΤτΕ να κάνει μία σύγκριση των αντίστοιχων ποσών που δαπανούν οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες για αντίστοιχα προγράμματα και δράσεις για τη νεολαία. Ως πρόσφατο και κοντινό στην Ελλάδα παράδειγμα αναφέρουμε ότι η Ισπανική Κυβέρνηση διέθεσε, φέτος (εν μέσω κρίσης), μόνο για ετήσια επιχορήγηση δράσεων Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας της Ισπανίας, που είναι (ιδιωτικού δικαίου) ομοσπονδία οργανώσεων νέων της χώρας και όχι ο κρατικός φορέας (όπως η ΓΓΝΓ), ποσό περίπου 5εκ ευρώ. Για να μην επεκταθούμε στα παραδείγματα των βορειοευρωπαϊκών και σκανδιναβικών χωρών που έχουν μακρόχρονη παράδοση στην ενίσχυση της νεολαίας…
Τέλος θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι αν ο Διοικητής, το Νομισματικό Συμβούλιο και γενικότερα η ΤτΕ αμφιβάλλουν για την αποτελεσματικότητα της ΓΓΝΓ και των μέτρων για τη Νεολαία, θα πρέπει να επαναδιατυπώσουν τις προτάσεις τους. Η κατάργηση ή η «αναστολή δραστηριοτήτων» της ΓΓΝΓ μπορεί να συζητηθεί μόνο αν η Ελληνική Πολιτεία διασφαλίσει με νομικά δεσμευτικό κείμενο (όπως ένας νόμος) την καθιέρωση ολοκληρωμένης εθνικής πολιτικής για τη νεολαία, το οποίο θα περιέχει συγκεντρωμένα και συγκεκριμένα όλα τα μέτρα που βοηθούν τη νέα γενιά της χώρας, με τον επιμερισμό των ευθυνών σε υπουργεία, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, καθώς και τη δημοσιονομική ή μη επίπτωσή τους. Διότι υπάρχουν δεκάδες πρωτοβουλίες που μπορεί (και σήμερα ακόμη…) να αναλάβει η Κυβέρνηση και η Πολιτεία υπέρ των νέων χωρίς καθόλου κόστος, και ακόμη περισσότερες με πραγματικά ελάχιστο κόστος… Αλλά όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις μέχρι σήμερα επέλεξαν να μη θεσμοθετήσουν νομικές δεσμεύσεις για την υποστήριξη των νέων.
Προτείνουμε λοιπόν στην ΤτΕ αλλά και στην καθ’ ύλην αρμόδια Ελληνική Πολιτεία να εξετάσουν τα πλεονεκτήματα (και δημοσιονομικά…) της θεσμοθέτησης μίας εθνικής πολιτικής για τη νεολαία στην Ελλάδα, πριν διατυπώσουν προτάσεις κατάργησης ή «αναστολής δραστηριοτήτων» της ΓΓΝΓ. Σε κάθε περίπτωση επιδιώκουμε τη διεύρυνση, το συντονισμό και την αποτελεσματικότητα των δράσεων για τη νεολαία, επιδιώκοντας να λειτουργήσει επιτέλους η προ 10ετίας θεσμοθετημένη Διυπουργική Επιτροπή για τη Νεολαία, η οποία ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει συνεδριάσει και δεν έχει παράξει έργο. Είναι και αυτή η έλλειψη ενδεικτική του ενδιαφέροντος των Ελληνικών Κυβερνήσεων για τη Νεολαία… Το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας μπορεί και θέλει να συζητήσει τον καλύτερο δυνατό τρόπο καθιέρωσης μίας εθνικής πολιτικής για τη νεολαία στην Ελλάδα, βασισμένης στις ευρωπαϊκές πολιτικές (Ευρωπαϊκή Βίβλος για τη Νεολαία κλπ) αλλά και στις βέλτιστες διαθέσιμες πρακτικές (νομοθεσία άλλων χωρών, κείμενα Συμβουλίου της Ευρώπης κλπ).
- Υπενθυμίζουμε στην Τράπεζα της Ελλάδος και στην Ελληνική Πολιτεία ότι οι νέοι και οι νέες της χώρας δεν έχουν ευθύνη (ή έχουν, κατά τεκμήριο, την μικρότερη δυνατή) για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.
- Υπενθυμίζουμε στην ΤτΕ και στην Ελληνική Πολιτεία ότι η νέα γενιά της χώρας πριν δύο μόλις χρόνια βγήκε στους δρόμους απογοητευμένη πλήρως από τις προοπτικές, τις ευκαιρίες και τη μέριμνα που προσφέρει στους νέους το ελληνικό κράτος.
- Υπενθυμίζουμε επίσης στην ΤτΕ και στην Ελληνική Πολιτεία ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν έχει επίσημα διατυπωμένη εθνική πολιτική για τη νεολαία.
- Τέλος υπενθυμίζουμε στην ΤτΕ και στην Ελληνική Πολιτεία ότι η υπογραφή του Μνημονίου δεν προϋποθέτει την αναστολή της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας (και στα θέματα Νεολαίας) αλλά αντίθετα την ταχύτερη προσαρμογή της στα σύγχρονα πρότυπα λειτουργίας ενός ανταγωνιστικού, ποιοτικού και αποδοτικού κράτους, που περιλαμβάνουν και τα θέματα νεολαίας, όπως σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη!
Για το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας
Γιώργος Στασινός, Πρόεδρος
Μαρία Πάσχου, Αντιπρόεδρος Διεθνών
Θοδωρής Καραουλάνης, Αντιπρόεδρος Εσωτερικών

16 σχόλια

  1. ΠΡΩΤΑ ΑΠ'ΟΛΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ, ΜΑΛΑΚΑ ΠΡΟΒΑΤΟΠΟΥΛΕ!
    ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡ ΣΚΑΤΟΛΑΜΟΓΙΟ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι νέοι αδικούνται κατάφορα και συστηματικά από την ποιότητα της παιδείας που τους παρέχουμε , αδικούνται από τις προοπτικές που τους δίνουμε ,δεν τους δίδουμε ίσες ευκαιρίες... αδικούνται από την κολακεία που διαρκώς τους κάμουν οι μέτριοι που κατέχουν τα πόστα και ρυθμίζουν την γνώση και το μέλλον τους.
    Αλλά αναρωτιέμαι που είναι το ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ.
    Ποιές είναι οι ενέργειές τους ενάντια σε όλα αυτά και πως αγωνίζονται και ποιά είναι η ευαισθησία τους, για τον πατέρα και την μάνα τους που έχασαν τη δουλειά
    τους και για τον παππού τους που του στέρησαν την αξιοπρέπειά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μισθοδοσία: 4.οοο.οοο
    Δράσεις: 1.100.000.
    Αλήθεια γιατί υπάρχει η ΓΓΝΓ για τους νέους ή για τους υπαλλήλους της;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μισθοδοσία:4.000.000
    Δράσεις: 1.100.000
    - Αλήθεια γιατί υπάρχει η ΓΓΝΓ για τους νέους ή για τους υπαλλήλους της;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ

    ΑΝ ΤΑ ΕΙΠΕ ΤΥΧΑΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ


    Ο ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ!!!!!!!!!!!

    ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΚΑΠΗ ,ΤΗΣ ΕΡΤ,ΔΗΜΟΣΙΟ κλπ.

    ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΡΙΕΡΓΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΜΕΣΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΡΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΤΟΥ
    ΚΗΦΗΝΑ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΥ
    ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΤΑ 80%

    ΑΛΛΙΩΣ ΨΗΦΟ ΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΥΤΕ ΤΟ 2090 ΠΑΣΟΚΟΣΚΥΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 11.000 eyro tin IMERA!!!


    vgazei o geros kifinas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τον εβαλαν να τα πει
    ωστε αν πανε καλα οι εκλογες
    μετα να τα κοψουν ΟΛΑ οι πασοκεμον
    ...
    και μια και λεμε για μισθους, οπως υπαρχει κατωτατη συνταξη
    γιατι να μην υπαρχει και ΑΝΩΤΑΤΟΣ μισθος;!

    Πολυ απλα: για να τρωνε τα λαμογια, ετσι;
    Ε, λοιπον, οποιος πληρωνει εφορια
    ειναι μαλακας
    ζητω εκεινοι που δεν δινουν μια
    οπως τα τσακαλια εργοδοτες που εχουν να πληρωσουν τον οαεε κατι χρονια και τους ΠΑΡΑΚΑΛΑΕΙ τωρα ο οαεε να πληρωσουν και να ερθουν σε συννενοηση για "καλυτερη" τιμη!!!





    α να χαθειτε κοπριτες
    πουθελετε και φορους
    να τους κανετε, τι;!

    ηλιθιοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. οι bloopers οι αισχροι, διαβαστε:

    http://makelio.blogspot.com/2009/04/blog-post_6919.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το γονίδιο του μνημονίου επίσης βρέθηκε στην ανθρώπινη παραλλαγή με υπογένειο, τον γνωστό homo pasokous. Το ίδιο γονίδιο συναντάμε και στους υπερ-πατριώτες , τσιρίζοντες και μη.

    Όσοι δεν είναι ΠΑΣΟΚ και συμφωνούν με το μνημόνιο έχουν το «αριστερό γονίδιο», αλλά δεν ενεργοποιήθηκε λόγω περιβάλλοντος. Προοδευτικοί είναι μόνο οι homo pasokous and friends. Είναι τελεσίδικο.

    Θα μελετηθεί επίσης ενδελεχώς ο γενετικός κώδικας όσων ανεβάζουν τα σπρεντς, όταν βήχει ο Έλλην πρωθυπουργός.

    Τέλος θα μελετηθεί το αίσθημα του τρόμου που προκαλεί στους πολίτες η λέξη εκλογές. Αν βρεθεί υψηλό θα το λέμε μέχρι να κλείσουν οι κάλπες των περιφερειακών.

    Οι επιστήμονες παρακολούθησαν 2.000 άτομα από την εφηβεία ως και την ενηλικίωσή τους, εξετάζοντας τη διαμόρφωση της πολιτικής ιδεολογίας τους σε συνδυασμό με το κοινωνικό τους δίκτυο κατά τη διάρκεια της εφηβείας. Διαπίστωσαν λοιπόν ότι όσοι έφεραν μια παραλλαγή του γονιδίου DRD4, του υποδοχέα ντοπαμίνης, η οποία συνδέεται με το αίσθημα ευφορίας και ικανοποίησης στο άτομο, εμφάνιζαν πιο «αντισυμβατικές», αριστερές πολιτικές απόψεις από όσους δεν έφεραν την παραλλαγή- με την προϋπόθεση ωστόσο ότι είχε προηγηθεί στην περίοδο της εφηβείας τους μια έντονη κοινωνική δραστηριότητα. Το «αριστερό γονίδιο» λοιπόν δεν αρκεί από μόνο του: πρέπει να «ενεργοποιηθεί» κοινωνικά. Στο ερώτημα αν η γενετική ή το περιβάλλον καθορίζουν την πολιτική ιδεολογία μας η απάντηση είναι προφανής: αμφότερα!

    Όποιος είχε έντονη κοινωνική δραστηριότητα εμπίπτει στην κατηγορία «μαζί τα φάγαμε». Όποιος δεν είχε, είναι αντικοινωνικός, ανέραστος, μουρτζούφλης, παλιοδεξιός με κομματικά σύνδρομα και πολιτικές αυταπάτες.

    Μια έρευνα που θα είχε ενδιαφέρον θα ήταν να βρεθούν 2.000 που ψήφισαν τον «λεφτά υπάρχουν» πέρυσι. Να δούμε τι λένε φέτος. Αν δεν τον ψηφίσουν, έχουν εκ γενετής νοητική υστέρηση.

    Έπονται οι έρευνες για την ανακάλυψη του γονιδίου που σε κάνει σοσιαλιστή στα χαρτιά, νεοφιλελεύθερο στην πράξη. Ιδίως θα μελετηθεί η αλληλεπίδραση των γονιδίων που οδηγούν ένα άτομο από τριάρι στα Πατήσια, σε πολυσέλιδο Ε9.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτοί που αποτελούν το Εθνικό Συμβούλιο από ποιους ψηφίστηκαν?
    Ποιοι είναι?
    Έχουν πουθενά αναρτημένο το βιογραφικό τους να το δούμε?
    Δούλεψαν ποτέ στη ζωή τους με ένσημα και βασικό μισθό?
    Ή Μήπως είναι κοματόσκυλα του κερατά που το κόμμα φρόντισε να τα βολέψει τα παιδιά με ένα παχυλό μισθό και προσδοκώμενη αιώνια αργομισθία μετεξελισόμενη σε κομματική θέση ή βουλευτική έδρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. www.esyn.gr Η εκτελεστική επιτροπή του ΕΣΥΝ εκλέγεται έπειτα από συνέδριο... μπείτε στο σαίτ να διαβάσετε το καταστατικό και φυσικά οι θέσεις δεν είναι έμμισθες. Ψάξτε και λίγο πριν πετάξετε την μπαρούφα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Επειδή έτυχε να διαβάσω το site σας να αναφέρω λοιπόν ποιοι συμμετέχουν στο ΕΣΥΝ σύμφωνα με τις αρχές του:

    Η λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας βασίζεται στη συμμετοχή:
    - μη κυβερνητικών οργανώσεων
    - κομματικών πολιτικών νεολαιών
    - τοπικών συμβουλίων νέων

    Με λίγα λόγια ο προλαλήσας είχε απόλυτο δίκαιο όταν σας χαρακτήριζε κοματόσκυλα.
    Άντε και βουλευτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ρε παλικάρια του ΕΣΥΝ ο 11:38 άλλο πράγμα σας ρώτησε.
    Απάντηση θα του δώσετε ή να σας επιστρέψουμε όλοι μαζί την έκφραση μπαρούφες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΕ ΠΡΑΚΤΟΡΑ....
    ΘΑ ΣΕ ΚΡΕΜΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κανένα γιαουρτάκι για τον Κύριο (sic ) ????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση