GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παραιτήθηκε ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ στο Ν. Αιγαίο...

Του ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για το σκάνδαλο της Μυκόνου! Από το http://www.aftodioikisi.gr/ Προβληματισμό και αμηχανία σε...

Του ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος
για το σκάνδαλο της Μυκόνου!
Από το http://www.aftodioikisi.gr/
Προβληματισμό και αμηχανία σε Ιπποκράτους και Ρηγίλλης και Ιπποκράτους έχει προκαλέσει η αποκάλυψη για εμπλοκή με τη Δικαιοσύνη δύο εκ των επικεφαλής στα ψηφοδέλτια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Ο λόγος για τον υποψήφιο περιφερειάρχη της ΝΔ Χ. Κόκκινο, ο οποίος φέρεται να έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 10 μηνών για παράνομες προσλήψεις, καθώς και το νομάρχη Κυκλάδων και υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή, με τον συνδυασμό του Γιάννη Μαχαιρίδη, Δημήτρη Μπάιλα για γνωστό σκάνδαλο της Μυκόνου.
Ο κ. Μπάιλας, ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα την παραίτησή του από τη...
 διεκδίκηση της θέσης του αντιεπριφερειάρχη, σε μια προσπάθεια να μη δημιουργήσει ουσαιαστικά μεγαλύτερο πρόβλημα στο χώρο του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο το πληροφορίες λένε ότι μετά την παραίτηση Μπάιλα, το ΠΑΣΟΚ προτίθεται να "σηκώσει" το θέμα Κόκκινου, ασκώντας "βαριά" κριτική στη ΝΔ.
Η κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση στην περιφέρεια και προβληματίζει έντονα τους πολίτες τόσο για την αξιοπιστία των κομμάτων που υπόσχονται διαφάνεια όσο και για τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων στο ΠΑΣΟΚ και στη Ν.Δ. Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο κ. Χαρ. Κόκκινος όσο και ο κ. Δ. Μπάιλας είχαν μακρά θητεία στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Ο πρώτος ήταν γενικός γραμματέας της περιφέρειας Ν. Αιγαίου επί Ν. Δ., ενώ ο δεύτερος διετέλεσε από το 2002 ώς σήμερα νομάρχης Κυκλάδων. Ο κ. Κόκκινος είχε την αρχαιότερη εμπλοκή με τη δικαιοσύνη, σε σχέση με κατηγορίες εναντίον του για παράνομες προσλήψεις σε θέσεις μερικής απασχόλησης, τον Σεπτέμβριο του 2005.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που συνέταξε τον Μάρτιο του 2008 η αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Ανδρομέδα Στεφανίδου, ο κ. Κόκκινος και οι άλλοι κατηγορούμενοι «με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ιδίου εγκλήματος... παρέβησαν με πρόθεση τα καθήκοντα της υπηρεσίας τους με σκοπό να προσπορίσουν παράνομο όφελος σε τρίτα πρόσωπα και ταυτόχρονα να βλάψουν με την παράβαση αυτή κάποιον άλλο και το κράτος και δι' αυτού του τρόπου του εννόμου αγαθού της λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών προς το συμφέρον της πολιτείας».
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο στον διαγωνισμό αυτό συνέβησαν μεταξύ άλλων τα εξής: πρώτον κρίθηκαν προσληπτέα 3 άτομα που δεν είχαν τα προσόντα των κοινωνικών ομάδων του άρθρου 4 παρ. 1 του ν. 3250/2004, και δεύτερον 3 άτομα συμπεριελήφθησαν στον Πίνακα Κατάταξης της Δ ομάδας χωρίς να έχουν δηλώσει κατάταξη σε καμιά κοινωνική ομάδα, πράγμα που όπως αναφερόταν στο κατηγορητήριο συνεπιφέρει τον αποκλεισμό τους από τη φάση αξιολόγησης. Επιπλέον στην υπόθεση αυτή κατηγορούνται και οκτώ υποψήφιοι, εκ των οποίων δύο είχαν υπογράψει τουλάχιστον ψευδή υπεύθυνη δήλωση ότι ήταν άνεργοι επί δεκαοκτάμηνο, ενώ απασχολούνταν στην περιφέρεια και στον δήμο Ρόδου.
Κατά του κ. Μπάιλα άσκησε ποινική δίωξη η εισαγγελέας πρωτοδικών Σύρου στις 26 Αυγούστου 2010 σε σχέση με την πολύβουη υπόθεση της Μυκόνου. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά του κ. Μπάιλα, με την ιδιότητα του νομάχρη Κυκλάδων, για «το κακούργημα της απλής συνέργειας σε απιστία σχετική με την υπηρεσία από υπάλληλο, κατά την τέλεση της κυρίας αυτής άδικης πράξης, δια παραλείψεως και κατ' εξακολούθηση, από την οποία η ελάττωση της δημόσιας περιουσίας είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας ανώτερης συνολικά των 73.000 ευρώ καθώς και του ποσού των 150.000 ευρώ και το αδίκημα στρέφεται κατά του ΝΠΔΔ του ελληνικού δημοσίου».
Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ίδια κατηγορία της συνέργειας σε απιστία απαγγέλθηκε και στον τότε αντινομάχρη και υπεύθυνο επί θεμάτων της διεύθυνσης πολεοδομίας της νομαρχίας. Οι κατηγορίες αφορούν τα έτη 2005 και εντεύθεν, αλλά και το τρέχον έτος 2010.

8 σχόλια

  1. Θα μπορούσαμε να συνοψίσουμε αυτό τον ένα χρόνο ΠΑΣΟΚ με πέντε λέξεις: Από το «λεφτά υπάρχουν» που διακήρυσσε πέρσι τέτοιον καιρό, μέχρι το περιβόητο «μαζί τα φάγαμε» που ακούσαμε πριν λίγες μέρες. Από το απόλυτο ψέμα εξαπάτησης του λαού, όταν ήταν στην Αντιπολίτευση, στον υπέρτατο κυνισμό, όταν βρέθηκε στην Κυβέρνηση… Προχθές η Γερμανία βράβευσε τον Πρωθυπουργό για την «ειλικρίνειά» του! Πολύ σύντομα θα τον «ανταμείψει» και ο Ελληνικός λαός. Για την «ειλικρίνειά» του ασφαλώς. Βεβαίως! Ιδιαίτερα για εκείνο το «λεφτά υπάρχουν»…

    Εμείς στον αθεράπευτο λαϊκισμό του ΠΑΣΟΚ αντιτάσσουμε μια μόνο λέξη:
    Ελπίδα! Χειροπιαστή και ρεαλιστική Ελπίδα.
    Σήμερα όλη η Ελλάδα αγκαλιάζει το μήνυμα της Ελπίδας.
    Πολύ σύντομα θα το στείλει κι ο λαός με τη σειρά του το μήνυμά του…
    Εκεί που πρέπει!
    Με την ευκαιρία των εκλογών που έρχονται.
    Ψηφίζοντας τις ελπίδες του, όχι τους φόβους του…
    Και θα πάρει ξανά ο λαός τη μοίρα του στα χέρια του.

    Κλείνοντας την ομιλία του
    Ο Α. Σαμαράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτες οι εκλογες-δημοψηφισμα ειναι οι σοβαροτερες εκλογες απο τη μεταπολιτευση και δωθε, απο αυτες τις εκλογες, θα εξαρτηθει το μελλον των παιδιων μας, απο το αποτελεσμα αυτων τοων εκλογων θα εξαρτηθει αν θα συνεχισει να υπαρχει η Ελλαδιτσα μας, τουλαχιστον σε αυτες τις εκλογες ας ειμαστε λιγο σοβαροι και ας αφησουμε στην ακρη τα κοπλμεξ μας και τα οπαδικα μας λες και τα κομματα ειναι ομαδες!!!!! ομαδα δεν αλλαζεις, κομμα αλλαζεις, αυτο ειναι υγεια και οχι να παραμανεις σε ενα κομμα οταν αυτο στρεφεται κατα της χωρας σου αλλα και κατα των οικογενειακων σου συμφεροντων!!!!

    Εαν σε αυτες τις εκλογες οι....
    σοσια-ληστες αλλα και οι αλλοι που αυτοαποκαλουνται "αντάρτες πασοκ" παρουν υψηλα ποσοστα, τοτε μαλλον δεν θα ειμαστε αξιοι να μας λυπηθει ουτε ο Θεος.......
    Σε μια λιγο σοβαρη χωρα δεν θα ξεπερνουσαν το πεντε τοις εκατο αυτα τα κομματα (5%) το πεντε τοις εκατο για καποιους αδαης ειναι 350.000 ψηφοι!!!

    Υπαρχουν αραγε 350.000 πολιτες που να τους αρεσει αυτο που ηδη ζουμε ?
    Αν αφαιρεσεις καμια 50αρια χιλιαδες που ειναι στην αβαντα και κονομανε οι υπολοιποι ψηφοι τι ακριβως ειναι???
    Ξερουμε τι μας περιμενει, ξερουμε τι θα συμβει, αυτο που ισως να μην εχουμε ακομη καταλαβει θα ειναι το μεγεθος της καταστροφης όλων.

    Λοιπον ειναι στο χερι μας να σταματησουμε αυτο το εγκλημα
    .....η τωρα η ποτε.....
    δεν υπαρχει αυριο για την Ελλαδα. ,
    Ας λυπηθουμε τα Παιδια μας που κανανε τα αδυνατα δυνατα να τους βαλουμε το μελλον τους υποθηκη......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O μόλις ολίγων εβδομάδων υπουργός Εξωτερικών έκανε το θαύμα του και μας έκανε διεθνώς ρεζίλι. Αδιάψευστο ντοκουμέντο το δημοσίευμα της παγκοσμιου φημης New York Post.

    Ο κ. Δρούτσας, όστις παρέμεινε στη Νέα Υόρκη και πέραν των διπλωματικών υποχρεώσεών του και, όπως δημοσιεύθηκε, επισκέφθηκε και το Λος Άντζελες, εντοπίστηκε να προβαίνει σε μανιακό μαζικό shopping, αρκετά χιλιόμετρα έξω από το Μανχάταν με συνοδεία μαύρων τζιπ, αστυνομικών με καμπαρντίνα και οχημάτων της NYPD.

    Οι Αμερικάνοι φορολογούμενοι είναι έξαλλοι για την κατασπατάληση δημόσιου χρήματος, προκειμένου ένας πολιτικός από την Ελλάδα να κάνει τα ψώνια του.

    Για μανιώδη υπερκαταναλωτισμό τον κατηγορεί η αμερικανική εφημερίδα και ως shop-aholic τον χαρακτηρίζει η αρθρογράφος. Πέραν τούτου, ουδέν. Στην Ελλάδα διατηρούν χαμηλό προφίλ, αλλά στο εξωτερικό η ταπεινότητα πάει «περίπατο». Ο κ. Δρούτσας διαθέτει, μεν, βιενέζικες ρίζες, αλλά βαλκανικού τύπου συμπεριφορά. Το να γίνεται αντικείμενο χλεύης αφορά πρωτίστως τον ίδιο τον πολιτικό του προϊστάμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΛΑΜΟΓΙΟ
    ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ
    ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΝΤΑΛΑΡΑ
    ΜΑΖΙ ΗΥΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μια τραγωδία ζούμε, χωρίς διαφαινόμενη κάθαρση.

    Παιδιά (εκεί στη ΝΔ), τι μας τα δείχνετε και μας τα ξαναδείχνετε;
    Να μας μαυρίζει κι άλλο η ψυχή;
    Φτάνει τόσο!

    Καλέστε μας πανστρατιά να ανατρέψουμε την κυβέρνηση. Τώρα.
    Δεν υπάρχει έλληνας που να μη σας ακολουθήσει.

    Αλλιώς όταν θα ρθει η ώρα, η επόμενη κυβέρνηση θα παραλάβει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ καμμένη γη αυτή τη φορά.

    Μη φοβάστε το λαό. Δεν θα σας δαγκώσει.
    Καλέστε τον να σας δώσει τη δύναμή του.

    Αν ΔΕΝ συμμαχήσετε με το νέο που γεννιέται, θα σας προσπεράσει.
    Και δεν θα το καταλάβετε ποτέ.
    Θα γίνετε εχθρός του εν τέλει.

    Αντε!
    Πολύ λάου-λάου το πάτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ελπίζω ως τις εκλογές να έχετε ξυπνήσει και να μην ψηφίσετε το μπατζανάκη του κουμπάρου του ξαδέρφου ενός γνωστού της θειας σας που θα κοιτάξει μήπως σας βολέψει στο δήμο άνω κατσικοχωρίου για 4 μήνες...

    Τα παιδιά σας, τα εγγόνια σας και τα δισέγγονά σας θα ζητιανεύουν από όλους αυτούς τους γελοίους κι εσείς θα κλαίγεστε εδώ μέσα, οι "βολεμένοι"..του 2 μηνου !

    Μια υπενθύμιση...
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑ
    ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΕΛΛΟΥΝ.
    δεκαετία 40: υπερδύναμη γερμανία
    εκτελούσανε ολόκληρα χωριά χάρη στους ταγματασφαλίτες για να χαίρονται οι γερμανοί τη χώρα μας...

    Δεκαετία 50: υπερδύναμη αγγλία
    γεμίζανε τις εξορίες και τις φυλακές

    Δεκαετία 60: υπερδύναμη αμερική
    χούντα και βασανιστήρια και εκτελέσεις στην κύπρο

    Ε, τώρα ήρθε η σειρά των ΔΝΤέζων. και μια που έχουμε "ειρήνη και δημοκρατία" θα κάνουν τα παιδιά σας σκλάβους του χρέους αντί να τα φυλακίσουν...

    Κοιτάξτε εδώ τα ονόματα των διορισμένων δικτατόρων που μας κουβάλησαν οι ξένες δυνάμεις και μετρήστε παππούδες σημερινών υπουργών... είναι δυνατόν να πιστεύετε ότι ο γιος ενός δικτάτορα έγινε σοσιαλιστής και ο εγγονός του "σώζει τη χώρα";

    Ξυπνήστε... ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΓΕΡΟΙ ΑΝΤΕΞΑΜΕ
    ΕΣΕΙΣ ΟΙ 'ΝΕΟΙ' ..ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. και άλλος εγκατέλειψε το τρένο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΕ ΛΙΓΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΦΑΣΟΥΛΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ. ΚΟΛΑΣΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση