GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ας μιλήσουμε για οικονομία, σοβαρά και πατριωτικά...

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/    Στο χθεσινό Δευκαλίωνα αναφέραμε: · « Καταλαβαίνει όμως και κάτι άλλο...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/  
Στο χθεσινό Δευκαλίωνα αναφέραμε:
· «Καταλαβαίνει όμως και κάτι άλλο. Ότι οι νέο-φιλελεύθεροι φωστήρες του Γιώργου Παπανδρέου που κυβερνούν την χώρα μας δεν τα λαμβάνουν υπ’ όψιν τους στον σχεδιασμό της οικονομικής τους πολιτικής. Είναι φανερό ότι πιστεύουν στην αέναη και απρόσκοπτή επέκταση και επιβίωση του σημερινού νέο-φιλελεύθερου μοντέλου γι’ αυτό και υπακούουν τυφλά στην εντολές του ΔΝΤ. Αν όμως ξεσπάσει μία νέα κρίση τον επόμενο χρόνο τι θα γίνει; Ποιοι θανάσιμοι κίνδυνοι θα απειλήσουν την χώρα μα; Κανένα πρόβλημα αυτά τα θέματα θα τα λύσει τότε που θα προκύψουν ο φίλος Γενικός Διευθυντής του ΔΝΤ ο Dominique Strauss-Kahn»
Και δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε από τους πλέον έγκαιρους αναλυτές αμέσως.
Ο γνωστός για την επιτυχή και έγκαιρη πρόβλεψη της...
 χρηματοπιστωτικής κρίσης Καθηγητής του Πανεπιστημίου Nuriel Roubini, ανέφερε σε συνέντευξη του στο Γερμανικό Περιοδικό Capital που αναδημοσίευσε το Bloomberg «Η παραμικρή εξωτερική διαταραχή αρκεί για να εκτροχιάσει τις προσπάθειες της Ελλάδας για μείωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού της»
Τι εννοεί με αυτά ο διάσημος καθηγητής; Ότι αρκεί ένα νέο επεισόδιο, μία νέα φάση της κρίσης για να τιναχτεί στον αέρα το περιβόητο μνημόνιο. Καταλαβαίνει ο οποιοσδήποτε ότι οι πιθανότητες να προκύψει μία νέα φάση της χρηματοπιστωτικής κρίσης είναι αυξημένες άρα εξ’ ίσου αυξημένες είναι και οι πιθανότητες να αποτύχει λόγω εξωγενών-διεθνών παραγόντων η εφαρμογή του περιβόητου μνημονίου. Ας δούμε τώρα που είναι πιθανότερο να εμφανισθεί η νέα φάση της χρηματοπιστωτικής κρίσης.
Όποιος διαβάσει με προσοχή τον χθεσινό Δευκαλίωνα θα καταλάβει αμέσως από πού θα προέλθει η νέα φάση της χρηματοπιστωτικής κρίσης.
Από τις αναδυόμενες οικονομίες με πιθανότερη αιτία την κατάρρευση της Κίνας. Τα εκρηκτικά κοινωνικά προβλήματα σε συνδυασμό με την μονομέρεια της παραγωγικής διαδικασίας (εξαγωγές φθηνών καταναλωτικών προϊόντων λόγω πάμφθηνού εργατικού κόστους και υποτιμημένου νομίσματος), είναι όπως αποδεικνύει η ιστορία είναι η πλέον κατάλληλη συνταγή για μία οικονομική κατάρρευση.
Για να λυθούν τα εκρηκτικά κοινωνικά προβλήματα των αναδυόμενων οικονομικών, πρέπει να διατεθούν επί πλέον πιστώσεις από τους κρατικούς προϋπολογισμούς. Οι πιστώσεις όμως διατίθενται από τους κρατικούς προϋπολογισμούς των αναδυόμενων οικονομιών για αγορές κρατικών ομολόγων των ανεπτυγμένων κρατών. Έτσι συντηρούνται ουσιαστικά οι καταναλωτικές δυνατότητες των ΗΠΑ, της ΕΕ και της Ιαπωνίας και οι εξαγωγικές τάξεις των αναδυόμενων οικονομιών.
Παρόμοιο ιστορικό παράδειγμα αναδυόμενης οικονομίας που ενώ είχε συγκεντρώσει μέσω του τεράστιου εμπορικού της πλεονάσματος ένα τεράστιο τμήμα των παγκόσμιων καταθέσεων (όπως σήμερα η Κίνα) και οδηγήθηκε τελικά στην κατάρρευσή ήταν η Ιαπωνία την δεκαετία του 1980.
Υπολογίζονταν τότε ότι η στην Ιαπωνία είχε συγκεντρωθεί το 25 % των παγκόσμιων καταθέσεων. Ήταν τότε για πολλούς ο βέβαιος νικητής του παγκόσμιου οικονομικού πολέμου με τις ΗΠΑ.
Ήταν όμως αρκετή μία μείωση των λιανικών επιτοκίων δανεισμού που έδωσε στους Ιάπωνές καταναλωτές την δυνατότητα να δανεισθούν φθηνά για να αγοράσουν σπίτια και μετοχές για να δημιουργηθεί η Ιαπωνική φούσκα. Η συνέχεια είναι γνωστή ο δείκτης Nikkei κατέρρευσε και ουδέποτε ξανά έφθασε στα υψηλά του 1980 και οι περισσότερες τράπεζες της Ιαπωνίας χρεοκόπησαν. Η ανάπτυξη στην Ιαπωνία σταμάτησε και έκτοτε υφεσιακά φαινόμενα πλήττουν συνεχώς την οικονομία της Ιαπωνίας. Οι παγκόσμιες καταθέσεις που είχαν συγκεντρωθεί στην Ιαπωνία και είχαν δοθεί σαν δάνεια στους Ιάπωνες καταναλωτές έγιναν καπνός προς άγνωστη κατεύθυνση. Μάλλον προς αυτούς που είχαν προνοήσει και αγοράσει έγκαιρα και φθηνά ακίνητα και μετοχές τα οποία πούλησαν στην συνέχεια ακριβά στους Ιάπωνες καταναλωτές.
Σήμερα στην χώρα μας, αντί οι νέο-φιλελεύθεροι φωστήρες του Γιώργου Παπανδρέου να επεξεργάζονται έστω και σαν υπόθεση εργασίας μία αρνητικά εξέλιξη στις αναδυόμενες οικονομίες καθώς και τις επιπτώσεις που θα έχει αυτή η αρνητική εξέλιξη στην Ελληνική Οικονομία, αρκούνται να εκβιάζουν τον Ελληνικό Λαό.
Εκβιασμός που έχει πάντα μία κατάληξη. Η τύχη των οικογενειών μας και το μέλλον των παιδιών μας να έχει αφεθεί σε αποτυχημένους όπως αποδεικνύει η ίδια η πραγματικότητα και η ζωή υπαλλήλους του ΔΝΤ.

5 σχόλια

  1. ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ


    Η βρώμικη επένδυση του Κατάρ στον Αστακό εκτός από επιχειρηματικούς λόγους ή ενδεχόμενες ενδοκυβερνητικές διαφωνίες ακυρώθηκε και εξ αιτίας των αντιδράσεων του λαού της περιοχής.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ αναμφισβήτητα ήταν η μόνη κοινοβουλευτική δύναμη που από την αρχή, με συνεχείς πολιτικές και κινηματικές πρωτοβουλίες, στη Βουλή, στην Ευρωβουλή και στο δρόμο, αγωνίστηκε μαζί με τους κατοίκους του Αστακού και της ευρύτερης περιοχής να ακυρωθεί αυτή η καταστροφική για το περιβάλλον και την απασχόληση επένδυση, όταν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ την προωθούσαν ή την ήθελαν και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις σφύριζαν αδιάφορα.

    Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί, ώστε να σταματήσει ο Αστακός να θεωρείται από τις κυβερνήσεις του δικομματισμού ένα "καταραμένο" μέρος που σπρώχνουν σταθερά την τελευταία 20ετία προς αυτόν βρώμικές ύποπτες και αδιαφανείς επενδύσεις. Να υπάρξει επιτέλους ένα αναπτυξιακό σχέδιο αξιοποίησης των εγκαταστάσεων στο Πλατυγυάλι Αστακού ως διαμετακομιστικό εμπορικό κέντρο, όπως εξάλλου είχε αρχικά σχεδιαστεί και γι' αυτό επιδοτηθεί από κοινοτικούς και εθνικούς πόρους, με ήπια βιομηχανική παραγωγή που να αξιοποιεί τις παραγωγικές δυνατότητες της περιοχής (επεξεργασία - συσκευασία -τυποποίηση αγροτικών, κτηνοτροφικών προϊόντων, αλιευμάτων κλπ) για να υπάρξει οικονομική αναζωογόνηση και νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή με σεβασμό στο περιβάλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και τώρα;…

    Τώρα θα πατάξουν την φοροδιαφυγή βγάζοντας στο διαδίκτυο τα φορολογικά στοιχεία του κάθε Έλληνα!!!…

    Πως φαίνεται ότι ζουν σε άλλον πλανήτη!!!

    Υπάρχουν λοιπόν τρεις πιθανότητες:

    1) Ανακαλύπτεις ότι ο Αγνωστός σου δηλώνει όλα όσα βγάζει πράγμα που σαφώς τον κάνει… μ@@@!
    2) Ανακαλύπτεις ότι ο Β γνωστός σου δηλώνει περισσότερα από όσα σου λέει ότι βγάζει ενώ παραπονιέται για την ακρίβεια πράγμα που σαφώς τον κάνει… μ@@@ και μάλιστα γκρινιάρη μ@@@!
    3) Ανακαλύπτεις ότι ο Γ γνωστός σου δηλώνει λιγότερα από αυτά που σου έχει πει ότι βγάζει.
    Αυτό σημαίνει είτε ότι καταφέρνει να “πουλάει μούρη” ενώ δεν βγάζει αρκετά, είτε ότι καταφέρνει να φοροδιαφεύγει ενώ βγάζει πολλά.
    Και στις δύο περιπτώσεις το πράγμα σαφώς τον κάνει… μάγκα!!!

    Το σίγουρο είναι ότι δεν πατάσσεις την φοροδιαφυγή με τέτοια μέτρα και θέλω να δω τι θα κάνει η κυβέρνηση όταν αρχίσουν οι εκβιασμοί και οι απαγωγές νομοταγών, μη φοροδιαφευγόντων πολιτών, με βάση τα στοιχεία που η ίδια η κυβέρνηση έχει διαρρεύσει.

    Στην “χώρα της διαφθοράς” λοιπόν η κυβέρνηση έχει γίνει ανέκδοτο και η καθημερινότητά μας κωμωδία.

    Δεν υπάρχει καμία σοβαρότητα, η κυβέρνηση κάνει δοκιμές χωρίς να ξέρει τι της γίνεται και ο κόσμος έχει χάσει τον μπούσουλα.

    Κανένας δεν ξέρει τι του ξημερώνει αύριο αλλά ούτε και η κυβέρνηση ξέρει τι θα κάνει αύριο…

    Με όσα μας συμβαίνουν καθημερινά έχουμε πάθει πλέον ανοσία και το κάθε νέο “πείραμα” της κυβέρνησης μας βγάζει γέλιο.

    Κύριοι είσαστε γελοίοι και για την ώρα σας κάνουμε χάζι…
    Όταν όμως κάποια στιγμή πάρουμε τα πράγματα σοβαρά τότε δεν θα προλάβετε να καταλάβετε τι σας βρήκε και από που σας ήρθε!

    Απλή κοινή λογική…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι, να μιλήσουμε.
    Πρώτα οι αρμόδιοι να μας πουν πότε εκείνος ο τραγουδιάρης θα πληρώσει τα εκατομύρια που χρωστά στην εφορία.
    Απ΄ότι καταλαβαίνω το πάνε λάου-λάου, να ξεχασθεί και είτε να τα χαρίσουν με κάτι τι έναντι ή να παραγραφούν. Βλέπετε υπάρχει ΒΥΣΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ζαμάν: Η Αθήνα συζητά υφαλοκρηπίδα, εναέριο χώρο και χωρικά ύδατα !!!

    Διέψευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής τα περί μυστικής διπλωματίας Αθήνας-Άγκυρας που γράφουμε προηγουμένως: Μυστικός διάλογος με την Τουρκία για το μοίρασμα του Αιγαίου.

    Βιάστηκε όμως επειδή την ίδια ώρα η τουρκική εφημερίδα “Ζαμάν”, επικαλούμενη “διπλωματικές πηγές” αναφέρει ότι “μέχρι το τέλος του έτους θα υπάρξει αποτέλεσμα σε κάποια ζητήματα αναφορικά με την υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο”.

    Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι “τους τελευταίους μήνες σημειώνεται πρόοδος στις διερευνητικές επαφές, όπου εξετάζονται θέματα, όπως η υφαλοκρηπίδα, ο εναέριος χώρος και τα χωρικά ύδατα. Είναι άξια προσοχής η μείωση των αναφορών των ελληνικών ΜΜΕ και των παραπόνων των Ελλήνων πολιτικών σχετικά με το Αιγαίο. Παρ’ ότι η Αθήνα χρησιμοποιεί συγκρατημένη γλώσσα, διπλωματικές πηγές υπογραμμίζουν ότι μέχρι το τέλος του έτους, θα σημειωθεί πρόοδος σε κάποια ζητήματα αναφορικά με την υφαλοκρηπίδα. Η δήλωση του Ερντογάν ότι ενοχλείται από τις πτήσεις πάνω από τα νησιά, βρήκε θετική ανταπόκριση στην Αθήνα. Η συμφωνία που θα επέλθει με την επίλυση του προβλήματος του Αιγαίου, μπορεί να επιφέρει την αξιοποίηση του πλούτου του Αιγαίου σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, μιας θάλασσας όπου η Τουρκία και η Ελλάδα επιθυμούν να δουν ως περιοχή ειρήνης και φιλίας”.

    Με άλλα λόγια η τουρκική εφημερίδα επιμένει ότι γίνεται διάλογος και ότι “εξετάζονται θέματα, όπως η υφαλοκρηπίδα, ο εναέριος χώρος και τα χωρικά ύδατα” (!!!).

    Μήπως συζητάνε και τα σύνορα στην Λάρισα; Τι άλλο θα ακούσουμε και θα διαβάσουμε

    Στο μεταξύ, σε ερώτηση που έγινε προς τον πρώην εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ και ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο για το θέμα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τις τουρκικές προτάσεις για κώδικα συμπεριφοράς στο Αιγαίο, απάντησε:

«Το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί είναι μείζων. Ειδικά εν όψη της επίσκεψης του κ. Ερντογάν θα πρέπει να διευκρινιστεί άμεσα και πλήρως. Όχι από υπηρεσιακούς παράγοντες αλλά από την πολιτική ηγεσία, τόσο του Υπουργείου Εξωτερικών όσο και από την ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας. Θα πρέπει επιτέλους να καταστεί σαφές τί και από ποιούς συζητείται εδώ και ένα χρόνο στο διάλογο με την Άγκυρα».

    

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άρθρο 120 του Συνταγματος των Ελληνων

    1. Το Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την Ε' Αναθεωρητική Βουλή των Ελλήνων, υπογράφεται από τον Πρόεδρό της, δημοσιεύεται από τον προσωρινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με διάταγμα που προσυπογράφεται από το Υπουργικό Συμβούλιο και αρχίζει να ισχύει από τις ένδεκα Ιουνίου 1975.
    2. Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.
    3. Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.
    4. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.

    Υ.Σ. ρε κατι φασιστες που εγραψαν το συνταγμα.....για αυτο το λογο δεν αναφερουν ποτε το συνταγμα ουτε ξερει κανενας τι ακριβως λεει το συνταγμα γιατι αν ποτε μαθουμε τι ακριβως λεει το συνταγμα θα πρεπει να ξεσηκωθουμε, θα πρεπει να τους διωξουμε απο τη χωρα ολους αυτους τους αλητες που καταπατουν το συνταγμα, που ξεπουλουν καθε μερα την χωρα μας, αμμεσα και εμμεσα.....για διαβαστε λοιπον τι λεει το τελευταιο αρθρο του συνταγματος των ελληνων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση