GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δυσκολεύουν οι απαιτήσεις οφειλών με το νέο νομοσχέδιο...

Από το bankersreview.gr Οφέλη και κινδύν ους διαβλέπει η αγορά στο νέο νομοσχέδιο για τη διαχείριση οφειλών προς τις τράπεζες, ωστόσο όλοι...

Από το bankersreview.gr

Οφέλη και κινδύνους διαβλέπει η αγορά στο νέο νομοσχέδιο για τη διαχείριση οφειλών προς τις τράπεζες, ωστόσο όλοι αποδέχονται ότι το έργο της είσπραξης γίνεται δυσκολότερο. Ριζικές αλλαγές στον τρόπο που οι τράπεζες θα μπορούν να διεκδικούν τα χρήματά τους από τους κακοπληρωτές πελάτες τους θα επιφέρει το νομοσχέδιο που ετοιμάζει η...
κυβέρνηση για να ρυθμίσει τη σχέση μεταξύ των εσωτερικών τμημάτων και των εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων και των οφειλετών.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα φαίνεται ότι θα αντιμετωπίσουν οι ιδιωτικές εταιρείες και όχι τόσο τα εσωτερικά τμήματα διαχείρισης απαιτήσεων που σε ένα βαθμό φαίνεται ότι θέλουν να υπάρξει ένα καθορισμένο πλαίσιο στη σχέση τους με τους οφειλέτες. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος που φαίνεται, μέχρι στιγμής, ότι μπορεί να προκύψει από την ψήφιση του επικείμενου νομοσχεδίου είναι να αυξηθεί αλματωδώς ο αριθμός των υποθέσεων που θα οδηγείται στα δικαστήρια για να επιλυθούν οι διαφορές μεταξύ οφειλετών και τραπεζών.
Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να επιβαρύνονται οι δανειολήπτες με δυσβάσταχτα δικαστικά έξοδα, ενώ οι τράπεζες θα λαμβάνουν με μεγαλύτερη καθυστέρηση τα οφειλόμενα ή θα αναγκάζονται να τα διαγράφουν. Και ο κίνδυνος αυτός παραμονεύει, καθώς το νομοσχέδιο θα προβλέπει τη μείωση των τηλεφωνημάτων που θα έχει τη δυνατότητα να κάνει η τράπεζα ή η εταιρεία προς τον κακοπληρωτή πελάτη σε ένα ή το πολύ δύο το μήνα. Και μάλιστα στο δεύτερο τηλεφώνημα αν ο οφειλέτης δηλώσει ρητά ότι δεν επιθυμεί να ξαναενοχληθεί, τότε η τράπεζα θα είναι υποχρεωμένη να υπακούσει και να μην τον ξανακαλέσει.
«Οι ρυθμίσεις που προετοιμάζει το νέο νομοσχέδιο έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το προηγούμενο βάσει του οποίου στόχος ήταν να λύνονται όσο το δυνατόν περισσότερες υποθέσεις εξωδικαστικά έτσι ώστε να βρίσκεται η πλέον συμφέρουσα λύση και για τα δύο μέρη», αναφέρει ο πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων Δημήτρης Ψαράκης.
Αυτή η εξέλιξη, σύμφωνα με τον Δ. Ψαράκη, θα «φοβίσει» ακόμα περισσότερο τις τράπεζες, οι οποίες μπροστά στο ενδεχόμενο να δυσκολέψει η διαδικασία των εισπράξεων, θα γίνουν πιο συγκρατημένες στη χορήγηση δανείων, ενώ είναι πολύ πιθανό να οδηγηθεί η αγορά σε υψηλότερα επιτόκια λόγω του αυξημένου κινδύνου για επισφάλειες. Οι σημαντικά μειωμένες κλήσεις που θα μπορούν να κάνουν οι εταιρείες θα οδηγήσει σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΣΕΔΑ πολλούς, ίσως και τους μισούς από τους 5.000 εργαζόμενους των 23 εταιρειών που δραστηριοποιούνται σήμερα στον κλάδο, στην ανεργία.
Είναι χαρακτηριστικό ότι, σήμερα, ο μέσος όρος κλήσεων ανά πελάτη φτάνει τις 5 μέχρι τελικά αυτός να πληρώσει την οφειλή του. Οι δύο κλήσεις είναι πολύ λίγες, σύμφωνα με τον Δ. Ψαράκη, ώστε να μπορέσει η εταιρεία να συνεννοηθεί και να έρθει σε συμφωνία με τον οφειλέτη.
Τώρα σε ότι αφορά τις τράπεζες φαίνεται να μην ανησυχούν στον ίδιο βαθμό για τις επιπτώσεις από την ψήφιση του νομοσχεδίου. «Είναι καλό ότι έχει αρχίσει να υπάρχει κινητοποίηση σε τέτοιες διαδικασίες», αναφέρει ο Γενικός Διευθυντής Λειτουργιών της Financial Planning Services (εταιρεία του ομίλου EFG Eurobank) Περικλής Κιτριλάκης.
«Βλέπουμε θετικά τη δημιουργία ενός πλαισίου για την εύρυθμη επικοινωνία με τους πελάτες. Οι αθέμιτες πρακτικές, άλλωστε, δεν συνάδουν με την πολιτική των τραπεζών στο συγκεκριμένο θέμα. Το ζητούμενο είναι να επέλθει μια συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την ελάχιστη ενόχληση στον πελάτη και τη μείωση κόστους για την τράπεζα», συμπληρώνει ο Π. Κιτριλάκης. Το καινούργιο νομοσχέδιο θα βάλει τάξη στην «ενόχληση» του πελάτη. Αυτό που ενδιαφέρει, κυρίως, την τράπεζα είναι η απάντηση που δίνει ο πελάτης να ισχύει.
Το νομοσχέδιο σύμφωνα πάντα με τον Γενικό Διευθυντή Λειτουργιών της Financial Planning Services, δεν συνδέεται άμεσα με τις επισφάλειες.
«Είναι πολύ σημαντικό να μην παρανοηθεί το πνεύμα του νόμου και δημιουργηθεί στους δανειολήπτες η εντύπωση πως δημιουργείται περιθώριο μη αποπληρωμής των υποχρεώσεών τους. Εξάλλου, σήμερα όλες οι τράπεζες προσφέρουν ρυθμίσεις ειδικά σχεδιασμένες ώστε να διευκολύνουν τους πελάτες τους να ανταπεξέλθουν σε ενδεχόμενες δυσκολίες λόγω της κρίσης», τονίζει ο Π. Κιτριλάκης και συμπληρώνει: «Για παράδειγμα, η Eurobank προσφέρει προγράμματα τα οποία μπορούν να επιφέρουν έως και 50% μείωση της μηνιαίας δόσης, καθώς επίσης και περίοδο χάριτος που φτάνει μέχρι 6 μήνες. Υπάρχουν επίσης ειδικά προγράμματα για ανέργους και αναξιοπαθούντες με πολύ χαμηλά επιτόκια. Σχετικά με τις κατασχέσεις, πρέπει να τονίσουμε ότι ζητούμενο των τραπεζών δεν είναι βέβαια η κατάσχεση ακίνητης περιουσίας των οφειλετών, αλλά η διευκόλυνση των πελατών ώστε να συνεχίσουν να εξυπηρετούν τα δάνειά τους μέσω ρυθμίσεων μηνιαίων καταβολών ανάλογα με το εισόδημά τους. Αυτό έχει τα προφανή πλεονεκτήματα για τους οφειλέτες και για την τράπεζα την είσπραξη της οφειλής με απώτερο σκοπό την τροφοδοσία της αγοράς με νέα δάνεια».
Οσον αφορά στο θέμα του προσωπικού, ο Π. Κιτριλάκης επισημαίνει ότι «η τράπεζά μας σε μία συνεχή προσπάθεια βελτίωσης, έχει δημιουργήσει όλες τις απαραίτητες υποδομές για να μπορεί να εκπαιδεύει, να εξελίσσει και να αναπτύσσει το προσωπικό της βάση των εκάστοτε αναγκών».
Ο υπεύθυνος καθυστερήσεων της ΑΤΕ, Κωνσταντίνος Ρολάκης, από την πλευρά του, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρξει κάποια επίπτωση στις επισφάλειες εξαιτίας των μειωμένων εσόδων που μπορούν να προέλθουν από τον περιορισμό των τηλεφωνημάτων σε συνδυασμό πάντα με την κρίση. «Η μείωση στα τηλεφωνήματα μπορεί να δημιουργήσει κάποια πρόσθετη δυσκολία είσπραξης, αλλά το πιο σημαντικό πρόβλημα υπάρχει όταν οι οφειλέτες δεν έχουν πραγματικά τη δυνατότητα να πληρώσουν και αυτό δεν συνδέεται με τον αριθμό των κλήσεων που τους κάνουμε», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κ. Ρολάκης.

8 σχόλια

  1. ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ "ΚΕΡΔΙΣΕ" ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΨΗΦΩΝ....ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΑΤΤΙΚΗ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΠΑΙΞΕ ΤΟ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΛάΟΣ. ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΩ Ο ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΚΕΡΔΙΖΕ ΜΕ 300 ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1000 ΑΚΥΡΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΟΥ ΓΚΙΟΥΛΕΚΑ ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΑΝΕ ΛάΟΣ.Η ΠΑΣΟΚΟΜΗΤΣΟΤΑΚΙΚΗ ΠΑΤΕΡΙΤΣΑ , ΤΟ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΟ ΕΚΡΙΝΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΣΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΤΤΙΚΗ.ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΤΗΚΕ ΚΑΙ ΑΝΕΛΑΒΕ ΔΡΑΣΗ Η ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΙΚΗ ΠΟΥΤΑΝΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΝΕΟΤΑΞΙΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΤΟ ΛάΟΣ ΕΓΥΡΕ ΤΗΝ ΠΛΑΣΤΙΓΚΑ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΨΗΦΟΥΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΥΛΟ-ΓΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΨΕΥΤΙΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΧΑΡΤΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΒΑΘΥ ΓΑΛΑΖΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΑ.Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΨΗΦΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙάΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΟΛΕΡΑΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛάΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΛΥΣΣΑΛΕΑ ΝΑ ΥΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΗ-ΦΑΝΕΡΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.ΚΡΕΜΑΛΑ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΙΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ME 30% SYMETOXH O PAPANDREOY PHRE NEA LAIKI ENTOLH !!!

    POSO BODIA EINAI OI ELLHNES KAI MPOREI NA TOYS DOYLEYEI ETSI RE?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ "ΚΕΡΔΙΣΕ" ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΨΗΦΩΝ....ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟ ΚΑΙ ΣΤΗN ΑΤΤΙΚΗ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΠΑΙΞΕ ΤΟ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΛάΟΣ. ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΩ Ο ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΚΕΡΔΙΖΕ ΜΕ 300 ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1000 ΑΚΥΡΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΟΥ ΓΚΙΟΥΛΕΚΑ ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΑΝΕ ΛάΟΣ.Η ΠΑΣΟΚΟΜΗΤΣΟΤΑΚΙΚΗ ΠΑΤΕΡΙΤΣΑ , ΤΟ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΟ ΕΚΡΙΝΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΣΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΤΤΙΚΗ.ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΤΗΚΕ ΚΑΙ ΑΝΕΛΑΒΕ ΔΡΑΣΗ Η ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΙΚΗ ΠΟΥΤΑΝΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΝΕΟΤΑΞΙΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΤΟ ΛάΟΣ ΕΓΥΡΕ ΤΗΝ ΠΛΑΣΤΙΓΚΑ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΨΗΦΟΥΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΥΛΟ-ΓΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΨΕΥΤΙΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΧΑΡΤΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΒΑΘΥ ΓΑΛΑΖΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΑ.Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΨΗΦΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙάΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΟΛΕΡΑΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛάΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΛΥΣΣΑΛΕΑ ΝΑ ΥΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΗ-ΦΑΝΕΡΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.ΚΡΕΜΑΛΑ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΙΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πως το ΕΙΠΕ σήμερα...
    ΑΠΟΧΙΚΟΙ της ζωής..

    ο Στρός Κάν ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΣΑΣ.!!!!!


    ΅Συγχαίρουμε την σοσιαληστική Κυβέρνηση της Ελλάδας και τους υπηκόους τους που κατανοούν τα μέτρα και τα γαμήσια που τους τραβάνε
    και αγωνίζονται για την σωτηρία των Τραπεζών μας΅.

    Προσκυνήστε υπήκοοι φόρου υποτελείς για ολόκληρη την υπόλοιπη ζωή σας.

    Επανα στάτες των 4 τοιχών του σπιτιού σας-
    Των 4 ντουβαριών της φυλακής σας.-
    Των 4 τοιχωμάτων του ΤΑΦΟΥ σας +

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βρε αι σιχτιρ δημιοι της ζωης μας, που στραβομουτσουνιαζετε επειδη δεν θα μπορειτε να μας τα πρηζετε πανω απο δυο φορες το μηνα. Καφροι. Αν θελετε τα λεφτα σας απο τον εξαθλιωμενο κοσμο, να κανετε αναχρηματοδοτησεις και ρυθμισεις με μεγαλη διαρκεια και χαμηλα επιτοκια. Ζωα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΔΙΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ..Ο ΑΘΛΙΟΣ Η Ο ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΣ..Ο ΗΛΙΘΙΟΣ Η Ο ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΣ?(ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΣΑΜΑΡΑΣ) ΚΑΙ ΕΠΙ ΝΔ (ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ-ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ) ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΔΙΚΑ..ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ ΤΑ...ΑΥΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΙΧΟΥΣ ΤΑ ..ΜΑΤΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΝΘΙΜΕ...ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ...Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΣΕ ΓΥΡΕΥΕΙ!!!

    ΠΑΡΤΕ ΤΑ @@ ΜΑΣ ΦΑΣΙΣΤΟΣΚΥΛΑ, ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΙ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ!!!

    Α, ΡΕ ΓΕΛΙΟ ΠΟΥ ΡΙΧΝΩ ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΕΝΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΩΝ "ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΩΝ"- ΓΛΥΦΟΣΟΥΦΡΙΔΩΝ ΤΗΣ ΤΒ 100!!! ΧΑ, ΧΑ, ΧΑ..Χ ΑΑΑ!!!

    ΘΑ'ΠΡΕΠΕ ΝΑΤΟΥΣ ΒΛΕΠΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟ "ΠΟΣΟ" ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ!!!

    ΔΕΞΙΟΙ: ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΑΧΡΕΙΟΙ, ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ, ΑΝΙΚΑΝΟΙ, ΑΛΛΑ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΚΛΕΦΤΕΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση