GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υπάρχει λύση;...

Από την Ξανθίππη Γκλαβοπούλου ( ta-syka-syka.blogspot.com ) Δυο μέρες τώρα το BBC Sussex ασχολείται με ένα θέμα εκτοπίζοντας τις πολιτ...

Από την Ξανθίππη Γκλαβοπούλου
(ta-syka-syka.blogspot.com)

Δυο μέρες τώρα το BBC Sussex ασχολείται με ένα θέμα εκτοπίζοντας τις πολιτικές ειδήσεις σε δευτερεύουσας σημασίας γεγονότα. Μία δεσποινίς ετών 92 πριν από ένα χρόνο υιοθέτησε ένα σκυλί ντόπερμαν από καταφύγιο αδέσποτων ζώων. Κάποια στιγμή, τους το άφησε για 20 μέρες προκειμένου να ταξιδέψει. Όταν όμως επέστρεψε κατακεραυνοβολήθηκε από την απόφαση να δοθεί το ζώο σε κάποιους άλλους.
Η δεσποινίς κατέφυγε στην...
δικαιοσύνη και από τότε μη βρίσκοντας ανταπόκριση από φορείς, απασχολεί όλα τα τοπικά μέσα. Στρατολογήθηκαν δικηγόροι, ψυχολόγοι σκύλων… ναι ναι… υπεύθυνοι οργανώσεων προστασίας τετράποδων, θέτοντας ερωτήματα στην τοπική κοινωνία του τύπου. Είναι ένα τετράποδο property και πόσο χρονικό διάστημα κατοχυρώνει δικαιώματα στο αφεντικό του; Οι τοξίνες λόγω μη έντονης φυσικής δραστηριότητας του ζώου αποτελεί υπαιτιότητα για να αρθεί η κηδεμονία από το αφεντικό του; Πως μπορεί να εκτιμηθεί και με ποια κριτήρια η σωστή παραμονή ενός ζώου σε ένα σπίτι.. και άλλα πολλά….
Οι Βρετανοί χάνοντας μια αυτοκρατορία και ψάχνοντας ρόλο άγνωστο γιατί, ανέπτυξαν ιδιαίτερη ευαισθησία σε πολλά οικολογικά περιβαλλοντολογικά θέματα και λατρεύουν να το κάνουν αυτό δημιουργώντας μεγάλο θόρυβο, όχι μόνο στην μουσική τους. Οι καλοί τους τρόποι δεν εξαντλούνται στο τραπέζι αλλά επεκτείνονται και σε άλλα θέματα, αυτά που από ένστικτο θαυμάζουμε. Όταν οδηγούσα και πέταξα ένα άδειο πακέτο τσιγάρα από το παράθυρο σε highspeed road σε τρία χιλιόμετρα με είχε σταματήσει η αστυνομία καλά πληροφορημένη από τον «πισινό» μου… Εντοπίζοντας ότι τα κουνέλια μειώνονταν σημαντικά σε αριθμό, από την φοιτητική ελληνική κοινότητα, τα τάιζαν τέτοιες τροφές που σε απέτρεπαν ακόμη και να τα πλησιάσεις …πόσο μάλλον να τα γευτείς. Έτσι οι ασβοί-λαγοί γλύτωσαν την παρέα με τα κρεμμυδάκια στιφάδο και τα παλληκάρια μας βάλανε τις σφεντόνες στα συρτάρια τους.
Πριν μερικές μέρες με την υποψία ότι θα αυξηθούν τα δίδακτρα στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, ξεχύθηκαν και τα έκαναν γυαλιά-καρφιά όταν το μεγαλύτερο ποσοστό φοιτητών είναι αλλοδαποί. Όταν ο υπουργός τους οικειοποιήθηκε (έτσι το λέμε εμείς- οι Άγγλοι το λένε υπεξαίρεση ) ένα κατάπτυστο ποσό για τα ελληνικά δεδομένα τον στείλανε στο σπίτι του. Σε θέματα καθημερινής τρέλας έχουν την λύση. Δεν αφήνουν να πέσει τίποτα κάτω…
Η ευαισθησία τους μεταδίδεται όπως και τα μαθήματα κηπουρικής τους. Όλοι έχουν το ίδιο καλοκουρεμένο πράσινο γκαζόν σε σημείο να νομίζεις ότι όλοι οι κήποι είναι ένα… και αυτή είναι η πεμπτουσία της αλήθειας… παρασύρει ο ένας τον άλλον σε συμπεριφορές οικολογικής και όχι μόνο ευαισθησίας. Ο καθηγητής των παιδιών μου πηγαίνει στο πανεπιστήμιο με τα πόδια ή με το ποδήλατο, δεν χρησιμοποιεί το ασανσέρ δεν έχει κινητό.. θα μου πείτε ακραίες περιπτώσεις… ναι αλλά είναι ευτυχισμένος, γιατί έχει ήσυχη την συνείδησή του ότι πράττει το σωστό για τον εαυτό του και τους άλλους.
Η ευαισθησία μεταδίδεται σαν ιός από τον ένα στον άλλον εξοστρακίζοντας την κυνικότητα. Όταν θα είμαστε οι πολλοί , και θα απολαμβάνουμε τα αρώματα από τις τριανταφυλλιές μας, τότε και ο κυνικός γείτονας θα ζητήσει και αυτός το φάρμακο για να ποτίσει την δικιά του. Όπου κυνικός είναι ο άνθρωπος που ξέρει την τιμή όλων των πραγμάτων αλλά την αξία κανενός κατά τον Oscar. Είναι ο άνθρωπος που, όταν μυρίζει λουλούδια ψάχνει να βρει το φέρετρο κατά τον Loui Mencken. Ουτοπία θα μου πείτε... Η πλειοψηφία συνήθως -όχι πάντα- δίνει μια καλή απάντηση σε αυτούς που την αμφισβητούν.Δεν είναι η απόλυτη αλήθεια αλλά ποιός μπορεί να αρνηθεί μια θετική στάση ζωής που μόνο καλό μπορεί να προκαλέσει; Είναι ευκολότερο να ενστερνιστείς τον τρόπο ζωής που σε κάνει πιο χαρούμενο παρά να μπείς σε αγώνα να τον πολεμήσεις. Αφορμές και δικαιολογίες μπορούμε να βρούμε άπειρες για να παραμείνουμε άκαμπτοι, τα γεγονότα όμως θα μας προλάβουν...
Η ευαισθησία είναι το ιώδιο στην πληγή είναι η απάντηση σε μια βαλτωμένη κοινωνία. Πως μπορείς να εξαναγκάσεις κάποιον να γίνει ευαίσθητος; Οταν το σημερινό μότο είναι "τα κακά κορίτσια πάνε παντού..". Όταν σαν παλιάνθρωπος διαλέγει να λέει την αλήθεια με δυσάρεστο τρόπο; Όταν συμπεριφέρονται με όλους σαν εξίσου διεφθαρμένους με τους ίδιους –σύμφωνα με το ανέκδοτο- «μαζί τα φάγαμε»; Όταν οι άνθρωποι του Πολυτεχνείου αφήνουν το γαρύφαλλο μέσα από τις μαύρες θωρακισμένες Μερσεντές; Υπάρχει λύση;
Ναι, βάζοντας το ερώτημα στον εαυτό μας «πόσο καιρό θα αντέξω την απελπισία μου χωρίς ελπίδα, ποιο αναισθητικό θα αναποδογυρίσει την ζωή μου»; Ανάμεσα στο δίλημμα της λαχτάρας για μια καλύτερη καθημερινή ζωή και της απελπισίας να συνεχίσουμε τον κατήφορο, η απάντηση είναι η ευαισθησία.
Ο πολιτισμός μας δεν εξαρτάται άμεσα από κανένα ιδιαίτερα τομέα της επιστήμης, η συνέχιση όμως της ανθρωπότητας εξαρτάται από τα δικά μας αντανακλαστικά ευαισθησίας. Τρομάξτε τους φωνάζοντας δεν πάει άλλο… Η μεγαλύτερη ατομική συνεισφορά μας είναι να διορθώσουμε τα λάθη μας με φως, με τέχνη, με αγάπη, με ευαισθησία, με εθελοντισμό και με καλή προαίρεση πάνω απ΄όλα. Το οφείλουμε σε όλους αυτούς που αγαπάμε.
«Η θετική στάση μας μπορεί να μην επιλύσει όλα τα προβλήματά σου, αλλά θα ενοχλήσει τόσους ανθρώπους, που αξίζει τον κόπο» Herm Albright
Όπως οι αυλές μας στα νησιά είναι γεμάτες φορτωμένες μποκαμβίλιες έτσι θα θεριέψει και η ευαισθησία φυτεύοντας την πρώτα απ όλα στο δικό μας σπίτι… ποιός δεν θέλει την ομορφιά και το άρωμα;

16 σχόλια

  1. Φίλε μου ποσο ωραία τα λες. Φαντάζομαι πόσοι διάβασαν το άρθρο σου και αμέσω σκέφτηκαν οτι "μπα ετσι ρομποτάκια θελουν να μα κάνουν?". Σε μια κοινωνία που σκέφτεται με την παραπάνω φράση ή οτι οι Βρετανοι είναι απλά gay, χαμένα πάνε τα λογια σου καλε μου φίλε και χαρακτηρίζεσαι ο τρελλος του χωριου (και gay). Πως να παμε μπροστα ετσι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φιλε εννοώ Φίλη. Μετα κοριτσι μου είδα οτι σε λένε Ξανθίππη. Να σαι καλα για το αρθρο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ δεξιέ κ. Τζών, εσύ που ενοχλείσαι από το ποστ μου περί αχρείας Δεξιάς.

    Ορίστε λοιπόν…

    1. Το χρέος υπήρχε και προ του 81’ και μην σφυρίζεις αδιάφορα...(δες την επιστολή Αβέρωφ προς Ράλλη το 1980-παρακαλώ- ότι τα δημόσια οικονομικά είναι στο ναδίρ και ότι αν δεν κάνουμε κάτι άμεσα "μας πήρε η κάτω βόλτα".

    2. Ο Ανδρέας ήταν πράγματι λαοπλάνος και λαϊκιστής, συμφωνώ μαζί σου...αλλά ο Κων/νος Καραμανλής τί ήταν??

    Πάντα υποστήριζα και υποστηρίζω, ότι η Ελληνική Δεξιά, σε αντίθεση με τα ευρωπαϊκά χριστιανοδημοκρατικά ή φιλελεύθερα κόμματα, είναι παράταξη δίχως ιδεολογία!!!
    Το ότι επικαλείται διάφορες έννοιες όπως «κοινωνικός φιλελευθερισμός» ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ!!
    Ο μόνος συνδετικός ιστός, που συνδέει ενδοπαραταξιακά τους δεξιούς, είναι οι αναφορές στον εμφύλιο, στον Μεταξά, στον Παπάγο, στον αντι-κομμουνισμό, στην υπερσυντηρητική Εκκλησία, στο γκλομπ του χωροφύλακα, στον εθνικισμό, η κρυφή και φανερή συμπάθεια στη Χούντα και προπαντώς το Κράτος-Αγελάδα, που όταν το καταλαμβάνουμε πρέπει να μας ταΐζει και να μας διορίζει!!!!

    Ας γυρίσω στον Καραμανλή…Και ρωτάω:
    Δεν ήταν λαϊκιστής?? Ήταν δεξιός με τη διεθνή έννοια? Υπέρμαχος της ιδιωτικής οικονομίας??

    Όχι, φυσικά!!

    Πιό κρατικιστής από τον Καραμανλή (και τη φαύλη χούντα, επίσης) δεν υπήρξε!!!
    Αντί να ιδιωτικοποιεί εταιρίες (ως φιλελεύθερος γαρ)- δες Ολυμπιακή- αυτός εθνικοποιούσε ιδιωτικές και έχωνε μέσα πολίτες "καθαρών κοινωνικών φρονημάτων"!!!

    Άρα, ο Ανδρέας δεν έκανε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από το να ακολουθήσει αυτή την φαύλη Δεξιά πρακτική βολέματος και ρουσφετιού, αλλά με μια ΜΕΓΑΛΗ διαφορά!!!

    Για πρώτη φορά έβγαλε από την αφάνεια και άτομα της Άλλης Ελλάδας, αυτής της αποκλεισμένης από την εποχή του Εμφυλίου, τους πολίτες β' Κατηγορίας, τα μιάσματα κατ’εσάς τους δεξιούς!!!

    Αλλά ο Αντρέας, όσα αρνητικά κι αν έχει να του προσάψει κανείς, προσαρμόστηκε γρήγορα στις νέες κοινωνικές συνθήκες και ανάγκες.
    Έφτιαξε το Νόμο Πεπονή (2190/94), ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ στην διεφθαρμένη και ρουσφετο-κρατούσα Ελλαδίτσα.
    Έφτιαξε το ΕΣΥ (θυμάστε πριν κατά τη δεκαετία του 70’, πόσα τουριστικά λεωφορεία φεύγαν για τη Βουλγαρία σε "εκδρομές υγείας" και μαζί τους πολύτιμο συνάλλαγμα??) κλπ. κλπ.

    3. Όσον αφορά το χρέος- όλες οι χώρες έχουν χρέη, αλλά με μιά διαφορά!!
    Η πιο σημαντική παράμετρος ενός χρέους είναι το εάν είναι ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΙΜΟ (ελέγξιμο δηλαδή).
    Κάθε σώφρονα κυβέρνηση φροντίζει να ελέγχει το χρέος της, για να μην της ξεφύγει !!!

    Καμιά προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση δεν άφησε να της ξεφύγει ο έλεγχος του χρέους.

    ΚΑΜΙΑ!!!!

    Ούτε του Α. Παπανδρέου, ούτε του Κ. Μητσοτάκη, ούτε του Κ. Σημίτη!!!

    Και ήρθε ο μπουχέσας της Ραφήνας μέσα σε 5 χρόνια ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

    Εύχομαι μόνο τα πράγματα να μην είναι ΜΗ-ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΑ!!!!

    ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΔΙΚΟ ΟΤΑΝ ΛΕΩ:

    ΔΕΞΙΟΙ- ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΑΝΙΚΑΝΟΙ, ΑΧΡΕΙΟΙ, ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΛΕΣ Η ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΝΑ ΑΠΛΩΘΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ...

    Ο ΑΝΕΡΓΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΑΣΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μήπως μπορούμε ν' αφήσουμε και τον δικό μας Σ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλως τον διανοητικά ηλίθιο του
    Πασοκ.
    παρατηρητή του ανοικτού ΚΩΛΟΥ ΠΑΣΟΚ.

    ΣΑΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΕΓΙΝΕΣ ΡΕ......
    ΣΟΥ ΚΡΕΜΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΑΝ ΚΟΤΣΑΝΙ
    ΤΟ ΠΑΧΥ ΕΝΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΙΣΩ......ΡΕ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλως τον διανοητικά ηλίθιο του
    Πασοκ.
    παρατηρητή του ανοικτού ΚΩΛΟΥ ΠΑΣΟΚ.

    ΣΑΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΕΓΙΝΕΣ ΡΕ......
    ΣΟΥ ΚΡΕΜΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΑΝ ΚΟΤΣΑΝΙ
    ΤΟ ΠΑΧΥ ΕΝΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΙΣΩ......ΡΕ.....


    ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 11...ΤΑΚΤΙΚΟΣ
    ΑΛΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΣΠΗ.

    ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝΕ
    ΜΟΥΝΙ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΣ
    Ή ΚΑΝΕΙΣ ΠΙΠΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙΣ
    ΓΑΜΙΩΛΑ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΝΩ ΕΔΩ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΝΑΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑΕΘΝΙΚΟΙ ΜΕΤΑΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΖΟΜΠΙ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ!!!....

    ΣΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ...

    Ο Ιρλανδικός Τύπος για την παράδοση της χώρας στο ΔΝΤ: «Σφάξτε τους όλους μετά τα Χριστούγεννα!»

    Ως κυβέρνηση «προδοτών του έθνους» θα περάσει στην ιστορία της Ιρλανδίας η δεξιά κυβέρνηση του Μπράιαν Κάουεν, που ώθησε τη χώρα στην ατίμωση της υπαγωγής σε καθεστώς υποτέλειας προς την ΕΕ και το ΔΝΤ, αν οι ιρλανδικές εφημερίδες αντανακλούν τα πραγματικά αισθήματα του ιρλανδικού λαού.

    «Αναίσχυντη παράδοση» έχει τίτλο η «Αϊρις Ντέιλι Μέιλ», καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση «ύψωσε λευκή σημαία» και «έθεσε τέρμα σε ενενήντα χρόνια ανεξαρτησίας» της Ιρλανδίας.

    «Μετά από δυο εβδομάδες αναίσχυντων ψεμάτων, η κυβέρνηση πάει να ζητιανέψει στις Βρυξέλλες λόγω της χρεοκοπίας της χώρας που προκάλεσε η πολιτική της» γράφει η «Αϊρις Σαν» και συμπληρώνει: «Από εδώ και πέρα μη εκλεγμένοι γραφειοκράτες θα διαχειρίζονται τις τύχες μας. Μας απομένει όμως μια εξουσία: να τιμωρήσουμε εκείνους που είναι υπεύθυνοι για την καταστροφή του έθνους μας».

    «Σφάξτε τους όλους μετά τα Χριστούγεννα!», γράφει στο κύριο άρθρο της η φιλοκυβερνητική μέχρι τώρα εφημερίδα «Σάντεϊ Ιντιπέντεντ», η οποία είχε τίτλο «Η οργή ενός έθνους θα διώξει τον Κάουεν» και παρουσίαζε στην πρώτη σελίδα της, με τη μορφή... επικήρυξης, τα κεφάλια και των 15 μελών της κυβέρνησης με τους οκτάστηλους τίτλους: «Είπατε ψέματα, μας εξαπατήσατε, φύγετε τώρα για χάρη της Ιρλανδίας»!

    Ακόμη και η πιο δεξιά εφημερίδα της Ιρλανδίας, οι «Αϊρις Τάιμς», καλούν την κυβέρνηση να παραιτηθεί «για να λήξει αυτό το όνειδος», επειδή «δεν μπορεί πλέον να συνεχίσει να κυβερνά αφού έχασε και το τελευταίο ίχνος κύρους, οπότε όσο νωρίτερα λήξει η επιθανάτια αγωνία της τόσο το καλύτερο για όλον τον κόσμο». Μέσα στο κλίμα αυτό, με επιθέσεις οργισμένων πολιτών εναντίον των αυτοκινήτων υπουργών και με μια μεγάλη διαδήλωση να οργανώνεται το Σάββατο εναντίον της κυβέρνησης, την εγκαταλείπουν πανικόβλητοι οι εταίροι της στην εξουσία.


    (ΥΓ.ΣΑΟΥΛ ΤΣΙΜΑ ΚΑΙ ΜΕΓΚΑ,ΤΖΑΜΠΑ ΠΗΓΑΤΕ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΕΚΔΟΥΛΕΥΣΗ ΣΤΑ ΑΘΕΑΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΕΤΕ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΩΜΕΡΙΤΗΔΕΣ,ΧΕΡΚΟΥΛ ΜΙΛΛΑΣ ΡΕΠΟΥΣΗΔΕΣ,ΣΗΜΙΤΗΔΕΣ,
    ΑΝΑΡΧΟΠΡΑΚΤΟΡΕΣ,ΤΟΥΡΚΙΕΣ ΚΑΙ ΣΙΑ...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μάθε ορθογραφία ρε, διανοητικά καθυστερημένε φασίστα, χουντοδεξιέ!!!
    Γαμώ τον δωσίλογο παππού σου!!!

    Γαμημένη σκύλα, που δεν έχεις διαβάσει ένα βιβλίο στη ζωή σου!!!

    Γαμώ τον Παπαδόπουλό σου και τη Φρειδερίκη σου, Κουφιοκέφαλε φασιστόπουστα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "ΚΟΜΜΑ" ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ...
    ΧΑΧΑ...ΧΑ XΑ ΧΑ ΧΑ...
    ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΑΚΟΥΩ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΩ ΤΑ ΓΕΛΙΑ ΜΟΥ...ΧΑΧΑΧΑ!

    ΚΟΥΙΖ: ΧΘΕΣ Ο ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ, ΣΗΜΕΡΑ Ο ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΑΥΡΙΟ ΠΟΙΟΟΟΣ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. -----------------------------------
    καλως τον διανοητικά ηλίθιο του
    Πασοκ.
    παρατηρητή του ανοικτού ΚΩΛΟΥ
    ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΤΟΥ

    ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΣΤΗΝΕ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ. ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΑΣΤΡΑΔΟ ΤΗΣ ΣΤΟ Ε.Κ.Α.Β.
    ===================================

    ΣΑΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΕΓΙΝΕΣ ΡΕ......
    ΣΟΥ ΚΡΕΜΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΑΝ ΚΟΤΣΑΝΙ
    ΤΟ ΠΑΧΥ ΕΝΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΙΣΩ......ΡΕ.....


    ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 11...ΤΑΚΤΙΚΟΣ
    ΑΛΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΣΠΗ.

    ==================================
    ΠΟΤΕ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟ,
    ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ................
    Η ΝΟΜΙΘΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΓΑΜΙΕΣΑΙ
    ΣΤΟ PRESS...
    ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ !!!!!!!!!!
    ===================================

    ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝΕ
    ΜΟΥΝΙ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΣ
    Ή ΚΑΝΕΙΣ ΠΙΠΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΑΛΛΟΥ !!!
    ΓΑΜΙΩΛΑ ?

    XEΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΓΑΜΙΑ ΣΟΥ.
    ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΙΔΑΚΙΑ ΤΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΕΜΜΑΣΜΕΝΟΣ
    ΠΕΣΤΟΥ.
    ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ.
    ===================================

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. «Σφάξτε τους όλους μετά τα Χριστούγεννα!»

    ...γραφουν οι συμπολιτευομενες (!!!) εφημεριδες για τον Ιρλανδο πρωθυπουργο και την κυβερνηση που τους παρεδωσε στα χερια των τοκογλυφων.

    ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΜΑΣ!
    Δεν ειναι δυσκολο, αν και εχουν για προστασια στρατιες απο εβραιους της μοσαντ.
    Καταλληλα οπλα μπορουν να βρεθουν, σκοπευτες καλοι υπαρχουν, ολα μπορουν να γινουν οταν υπαρχει θεληση._________________________________________________________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μερικοί αχρείοι δεξιοί δεν θέλουν να καταλάβουν ή μάλλον κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, ότι το πρόβλημα της Ελληνικής οικονομίας, δεν είναι η ύπαρξη ή μη και το ύψος του δημοσίου χρέους (γιατί και το να μην έχεις καθόλου χρέος δείχνει στασιμότητα, νέκρα, σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές) κατά τις προηγούμενες δεκαετίες μέχρι και σήμερα, αλλά η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ- ΤΟ ΕΛΕΓΧΕΙΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΟΥ Ή ΜΕ ΤΗΝ ΦΑΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΟΥ ΤΟ ΚΑΘΙΣΤΑΣ ΑΝΕΞΕΛΕΚΤΟ???

    Αυτό είναι το πραγματικό ερώτημα, κύριοι!!

    Κάθε σώφρονα κυβέρνηση φροντίζει να ελέγχει το χρέος της, για να μην της ξεφύγει !!!
    Κοιτά όσο είναι δυνατόν να το κρατά σε επίπεδα κάτω του 100% του ΑΕΠ και ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ, για να μπορεί να υποστηρίζει το χρέος της.
    Το Μάρτιο του 2004 το χρέος της χώρας ήταν 180 δις!!
    Το ΑΕΠ της χώρας την ίδια περίοδο ήταν 240 δις!!
    Υπολογίστε μόνοι σας τί ποσοστό επί του ΑΕΠ ήταν το δημόσιο χρέος!!!

    Καμιά προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση δεν άφησε να της ξεφύγει ο έλεγχος του χρέους.

    ΚΑΜΙΑ!!!!

    Ούτε του Α. Παπανδρέου, ούτε του Κ. Μητσοτάκη, ούτε του Κ. Σημίτη!!!

    Και ήρθε ο μπουχέσας της Ραφήνας μέσα σε 5 χρόνια ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

    Εύχομαι μόνο τα πράγματα να μην είναι ΜΗ-ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΑ!!!!

    ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΔΙΚΟ ΟΤΑΝ ΛΕΩ:

    ΔΕΞΙΟΙ- ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΑΝΙΚΑΝΟΙ, ΑΧΡΕΙΟΙ, ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ!!!!


    Παρατηρητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η μοναδικη λυση ειναι να αποκτησει παλι Ελληνικη Παιδεια ο κοσμος.
    Να ανοιξει το μυαλο του και να μαθαινει να αναγνωριζει και να αποφευγει τις παγιδες και τα φαυλα αδιεξοδα που του στηνουν ο μηχανισμος των αχυρανθρωπων του διεθνους καρτελ των τραπεζων και τα Μεσα Μαζικης Εξημερωσης. ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Προς τον Παρατηρητή,

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργού Οικονομικών σας, ο Καραμανλής δανείστηκε μέσα σε 5 χρόνια 113 δις ευρώ και δεν άνοιξε ρουθούνι. Ενώ το σπίρτο ο ΓΑΠ σας, του δώσανε μια υπόσχεση για 110 δις και έχει διαλύσει τη χώρα. Άντε τώρα στην Ιπποκράτους να πάρεις καινούργια λάσπη για να συνεχίζεις να βρίζεις σαν γνήσιος Πασόκος που είσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. -----------------------------------
    ΔΙΠΛΟΒΑΡΔΙΑ ο διανοητικά ηλίθιο του
    Πασοκ.
    Ο παρατηρητής του ανοικτού ΚΩΛΟΥ
    ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΤΟΥ.

    ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΣΤΗΝΕ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ. ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΑΣΤΡΑΔΟ ΤΗΣ ΣΤΟ Ε.Κ.Α.Β.
    ===================================

    ΣΑΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΕΓΙΝΕΣ ΡΕ......
    ΣΟΥ ΚΡΕΜΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΑΝ ΚΟΤΣΑΝΙ
    ΤΟ ΠΑΧΥ ΕΝΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΙΣΩ......ΡΕ.....

    ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 11...ΤΑΚΤΙΚΟΣ
    ΑΛΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΣΠΗ.
    ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΚΟΣ Ο ΧΛΕΠΑΣ.
    ==================================

    ΠΟΤΕ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟ,
    ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ................
    Η ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΓΑΜΙΕΣΑΙ
    ΣΤΟ PRESS...
    ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ !!!!!!!!!!
    - και τώρα άρχισες να δικαιολογείς υπερωρίες Μουνοκολλάριε !!!!
    που δεν δικαιολογούνται.
    ===================================

    ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝΕ
    ΜΟΥΝΙ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΣ
    Ή ΚΑΝΕΙΣ ΠΙΠΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΑΛΛΟΥ !!!
    ΜΕΤΑΤΑΞΗ ...ΓΑΜΙΩΛΑ ?

    XEΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΓΑΜΙΑ ΣΟΥ.
    ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΙΔΑΚΙΑ ΤΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΕΜΜΑΣΜΕΝΟΣ
    ΠΕΣΤΟΥ.
    ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ.
    * θα πάει και φυλακή ΤΟ ΣΟΙ ΤΟΥ
    ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΕΥΘΕΙ ΟΛΗ Η ΜΑΥΡΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ..ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΟΥ ΕΦΑΓΕ
    ΚΑΙ για τον μισθό και τις υπερωρίες που σε δικαιλογεί
    για να χυδαιολογεις.. ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΕΡΑ.
    ΜΟΥΝΟΧΥΣΙΑ ΣΚΥΛΑΣ.
    ===================================

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση