GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι θέσεις των πανεπιστημιακών της ΝΔ...

Από την   Ε.Κ.Ο.-Α.Ε.Ι. της ΝΔ Ως μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας χαιρετίζουμε τη δραστηριότητα που αναπτύσσει η Κυβέρνηση για αλλ...

Από την  Ε.Κ.Ο.-Α.Ε.Ι.
της ΝΔ
Ως μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας χαιρετίζουμε τη δραστηριότητα που αναπτύσσει η Κυβέρνηση για αλλαγές στα θέματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Θυμίζοντας όμως σε όσους έχουν βραχεία μνήμη ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. απείχε από τον Εθνικό Διάλογο για την Παιδεία όταν βρισκόταν στην Αντιπολίτευση, θα τοποθετηθούμε πάνω στις ασαφείς και αποσπασματικές θέσεις του κειμένου διαβούλευσης, καταθέτοντας παράλληλα τις δικές μας προτάσεις για τις αλλαγές που πρέπει να συντελεστούν.
Αρνούμενοι να καταλογίσουμε δόλο και δεχόμενοι τις αγαθές προθέσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. μπορούμε να χαρακτηρίσουμε συνολικά τις θέσεις που ανακοινώθηκαν στους Δελφούς και το περιεχόμενο της διαβούλευσης περισσότερο ως...
 χρησμούς παρά ως προτάσεις για μια σύγχρονη και πρωτοπόρα Ανώτατη Εκπαίδευση. Οι διαπιστώσεις για τα κακώς κείμενα, αναγνωρίζοντας τα λάθη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός αναπτυξιακού μοντέλου στην Ανώτατη Εκπαίδευση ύστερα από είκοσι χρόνια στην εξουσία, μας βρίσκουν σε γενικές γραμμές σύμφωνους. Η ενίσχυση της αυτοδιοίκησης και η ανταπόκριση του Πανεπιστημίου στις νέες προκλήσεις αποτελούν βασική προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας, όπως αποδείχτηκε άλλωστε και με τις νομοθετικές παρεμβάσεις κατά την διακυβέρνηση της. Παρά ταύτα, οι προτάσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι στην πλειοψηφία τους πρόχειρες και ανεφάρμοστες. Με την αντιγραφή αμερικανόφερτων δομών σε Πανεπιστήμιο που εδώ και 175 χρόνια λειτουργεί κατά τα Ευρωπαϊκά πρότυπα και με επιτροπές “σοφών”, που δεν έχουν καμία γνώση της ελληνικής πραγματικότητας και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της Ανώτατης Εκπαίδευσης στη Χώρα μας θα ζήσουμε πάλι ημέρες 1996, όπου το φιλόδοξο Εθνικό Απολυτήριο του τότε Υπ. Παιδείας Γ. Παπανδρέου έγινε Νόμος του Κράτους χωρίς ποτέ να εφαρμοστεί.
Με αίσθημα ευθύνης, εκφράζοντας την Ε.Κ.Ο. Α.Ε.Ι. της Ν.Δ. θα καταθέσουμε τις απόψεις μας για έναν ουσιαστικό Νόμο Πλαίσιο, μια “ομπρέλα” μέσα στην οποία το Πανεπιστήμιο μας θα φωτίζει και θα πρωτοπορεί.
• Πλήρης και ουσιαστική αυτοδιοίκηση των Α.Ε.Ι.: Αυτό που απαιτείται πρωτίστως είναι η πλήρης αυτοδιοίκηση με αυστηρή λογοδοσία και ευθύνη. Αυτοδιοίκηση όχι μόνο διοικητική, επιστημονική, ερευνητική αλλά και οικονομική. Η Πολιτεία θα παρέχει τα κονδύλια που χρειάζεται κάθε Πανεπιστημίου για την έρευνα αλλά και τη λειτουργία του με βάση συγκεκριμένα κριτήρια (αριθμός φοιτητών-διδασκόντων, έκταση και επιτυχία ερευνητικού έργου). Το Υπουργείο με τη στήριξη ειδικών επιστημόνων και φορέων θα ελέγχει τη διαχείριση και την κατανομή της δημόσιας χρηματοδότησης στα Ιδρύματα, την κοστολόγηση υπηρεσιών, την απορρόφηση και αποδοτικότητα των πόρων. Η διοίκηση του κάθε Πανεπιστημίου θα ελέγχεται ουσιαστικά και θα λογοδοτεί στο Υπουργείο Παιδείας, το οποίο προέρχεται από την δημοκρατικά εκλεγμένη από τον ελληνικό λαό Κυβέρνηση και de novo απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας, των Κοινωνικών και των Οικονομικών φορέων.
• Όχι στη διοίκηση από διορισμένα Δ.Σ. και manager: Τα Πανεπιστήμια πρέπει να διοικούνται από τα μέλη Δ.Ε.Π. τους. Η Σύγκλητος, με προεξάρχοντα τον Πρύτανη και τους Αντιπρυτάνεις, αποτελείται από εκλεγμένα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, Προέδρους και Αντιπροέδρους Σχολών που ανήκουν στις Ανώτατες Ακαδημαϊκές Βαθμίδες. Εκπροσωπούνται επίσης οι φοιτητές, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί, καθώς και οι διοικητικοί υπάλληλοι. Πρυτάνεις που θα διορίζονται από την κλειστή κάστα του διορισμένου από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία Δ.Σ. χωρίς να εκφράζουν την πλειοψηφία των μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας καθίστανται πολιτικά υποχείρια χωρίς λόγο και πυγμή, χωρίς ουσιαστική άποψη για τα τεκταινόμενα του οίκου τους. Έτσι αντιλαμβάνεται το Υπουργείο την πολιτική χειραφέτηση και κοινωνική συνοχή; Προβλέπεται μάλιστα ο Πρύτανης Ελληνικού Πανεπιστημίου να είναι Καθηγητής από το εξωτερικό. Το «Πας μη Έλλην, βάρβαρος» απέχει έτη φωτός από τον τρόπο σκέψης μας και τη σύγχρονη πραγματικότητα. Παρ’όλα αυτά αναλογιστείτε αν κάποιος με τελείως διαφορετική πολιτιστική ταυτότητα, κουλτούρα, βιώματα και παραστάσεις, ακόμα και θρησκευτική συνείδηση μπορεί να διοικεί Πανεπιστημιακά Ιδρύματα που επωμίζονται τη διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας, Ιστορίας και Πολιτισμού. Μήπως το Υπουργείο θεωρεί ότι τα μέλη Δ.Ε.Π. του Ελληνικού Πανεπιστημίου είναι μειωμένων ακαδημαϊκών προσόντων και δεν είναι ικανά να εκλέγουν Πρύτανη για το Πανεπιστήμιο τους; Φυσικά συμφωνούμε στα υψηλά ακαδημαϊκά προσόντα που είναι απαραίτητο ο Πρύτανης να διαθέτει. Δεν είναι δυνατόν άνθρωποι χωρίς να διαθέτουν διεθνώς αναγνωρισμένο επιστημονικό έργο να εκλέγονται Πρυτάνεις απλά και μόνο επειδή είναι Καθηγητές. Επί πλέον τα Πανεπιστήμια δεν είναι επιχειρήσεις, έχουν άλλο σκοπό, άλλο ρόλο στην κοινωνία μας. Στα Βρετανικά Πανεπιστήμια οι προσλήψεις manager έχουν αυξηθεί κατά 33% σε σχέση με τις προσλήψεις του ακαδημαϊκού προσωπικού. Αυτό είναι εκτροπή προς εμπορευματοποίηση της γνώσης και καταστρατήγηση του βαθύτατα ανθρωπιστικού της χαρακτήρα. Αν τώρα, η διοίκηση ενός Ιδρύματος θεωρεί αναγκαίο να χρησιμοποιεί τεχνοκράτες για τη διαχείριση των οικονομικών της δεδομένων, μπορεί να το πράξει αυτοβούλως, με συμβουλευτικό πάντα χαρακτήρα.
• Όχι στην απόλυση Λεκτόρων και την άρση της μονιμότητας: Στις πλέον επικίνδυνες προτάσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι ο περιορισμός των βαθμίδων των Διδακτικού Προσωπικού σε τρεις, με μονιμότητα στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή και όχι του Επίκουρου Καθηγητή, όπως ισχύει μέχρι σήμερα. Οι Λέκτορες, που ασκούν το μεγαλύτερο μέρος του διδακτικού και ερευνητικού έργου, παύουν να ανήκουν σε εξελίξιμη βαθμίδα χωρίς μάλιστα να διευκρινίζεται τί θα γίνει με όσους ήδη υπηρετούν σε αυτή τη βαθμίδα. Μήπως το Υπουργείο σκοπεύει να τους απολύσει στα πλαίσια των επιταγών του Μνημονίου; Με αυτόν τον τρόπο τα Πανεπιστήμιά μας θα προσελκύσουν νέους και ικανούς επιστήμονες για να προχωρήσουν και να προοδεύσουν; Με τι εχέγγυα ένας νέος θα αφιερώσει χρόνια σπουδών ώστε να γίνει Λέκτορας και να αποτελέσει τη βάση του ακαδημαϊκού οικοδομήματος της χώρας μας; Οποιαδήποτε αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις των μελών Δ.Ε.Π., όπως η μη εξέλιξη των Λεκτόρων και η άρση της μονιμότητας συνιστά κόκκινη γραμμή που δεν θα δεχτούμε να παραβιαστεί.
• Αξιολόγηση Α.Ε.Ι.: Η αξιολόγηση των Α.Ε.Ι. είναι ζωτικής σημασίας αλλά περνά ΜΟΝΟ μέσα από την πλήρη αυτοδιοίκηση. Το Πανεπιστήμιο δεν μπορεί να αξιολογείται για τον υπέρογκο αριθμό φοιτητών που ποτέ δε ζήτησε, για τις υλικοτεχνικές υποδομές που ποτέ δεν τους διατέθηκαν, για ερευνητικά προγράμματα που ποτέ δεν χρηματοδοτήθηκαν. Με δεδομένη την πλήρη αυτοδιοίκηση το κάθε Πανεπιστήμιο θα αξιολογείται, τόσο από τα μέλη του, όσο και από την Πολιτεία με κριτήρια Αριστείας - όχι με βερμπαλισμούς «κοινωνικής λογοδοσίας»- με γνώμονα την αύξηση της χρηματοδότησης και τη βελτίωση του παρεχόμενου διδακτικού και ερευνητικού έργου.
• Χωροταξική και θεματική αναδιαμόρφωση ομοειδών Τμημάτων: Η ψηφοθηρική πολιτική των Κυβερνήσεων ΠΑ.ΣΟ.Κ., με σύνθημα “κάθε πόλη και Α.Ε.Ι., κάθε χωριό και Τ.Ε.Ι.” ,οδήγησε το εν λόγο κόμμα στην εξουσία για 20 χρόνια και την Ανώτατη Εκπαίδευση στην πλήρη απαξίωση. Κανένα όριο εισαγωγής και εισακτέοι με βαθμό 0,9 είναι το επιστέγασμα της πολιτικής αυτής. Για το λόγο αυτό κρίνεται απαραίτητη η συνένωση ομοειδών Τμημάτων και η σταδιακή κατάργηση Τμημάτων που λόγω κάκιστου σχεδιασμού δεν προσελκύουν σπουδαστές. Φυσικά, η χωροταξική συγκέντρωση Τμημάτων που είναι διασκορπισμένα για τοπικιστικούς λόγους δεν έχει καμία σχέση με την κατάργηση αυτοτελών Τμημάτων βάσει οικονομικών κριτηρίων, γεγονός που θα οδηγήσει σε ανεπιστρεπτή οπισθοδρόμηση.
• Ξένοι επιστήμονες στα ελληνικά Πανεπιστήμια: Δεν πρέπει να αγνοούμε ότι η Χώρα μας διαθέτει πληθώρα επιστημόνων διεθνούς κύρους και ακτινοβολίας. Παράγει επιστήμονες που πρωτοπορούν μέσα από δύσκολες συνθήκες, με πενιχρά μέσα και απολαβές. Είναι ικανότατοι στο να κρίνουν ερευνητικά προγράμματα, να συμμετέχουν στην εκλογή και εξέλιξη συναδέλφων τους, να διδάσκουν και να μορφώνουν νέους επιστήμονες. Κ. Πρωθυπουργέ, μπορεί να προτιμήσατε Ιδρύματα του εξωτερικού για την εκπαίδευσή σας, αλλά μην υποτιμάτε την ικανότητα, το έργο και τη φιλοτιμία των μελών Δ.Ε.Π. των Πανεπιστημίων μας.
Αυτές είναι οι θέσεις μας πάνω στις βασικές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού. Ειπώθηκαν και άλλα, κάποια αυτονόητα όπως τα Κέντρα Αριστείας (χρειάζεται ειδικός Νόμος για αυτά;) και η διοικητική-ερευνητική συνεργασία μεταξύ των Τμημάτων και πολλά ανήκουστα. Επί πλέον, υπάρχουν ζητήματα ακανθώδη τα οποία παραμένουν ανέγγιχτα, όπως το θέμα του Ασύλου, η συμμετοχή των φοιτητών στις εκλογές Διοικήσεων των Ιδρυμάτων και ο μέγιστος χρόνος φοίτησης.
Αγαπητοί συνάδελφοι, μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας,
Οι προτάσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν είναι μόνο ανεφάρμοστες αλλά και επικίνδυνες, οδηγώντας στην πλήρη κομματικοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Διορισμένα Δ.Σ. και Πρυτάνεις, απολύσεις μελών Δ.Ε.Π., διορισμένοι - από εταιρίες αυτή τη φορά- Καθηγητές και ο έλεγχος του Πανεπιστημίου έγινε επιτέλους πραγματικότητα. Το βαθύτερο πρόβλημα στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση είναι ο σφικτός εναγκαλισμός Κράτους-Πανεπιστημίου. Η μεγάλη αλλαγή που θα πρέπει να συντελεστεί είναι η αλλαγή της νοοτροπίας. Αν αυτό δεν καταστεί κατανοητό, η καινή πολιτική θα παραμείνει κενή.

10 σχόλια

  1. Ζήτω το ΚΚΕ!!!!!!
    Ζήτω το τέκνο του το ΠΑΜΕ!!!!!! Ζήτω τα ηρωικά ΚΝΑΤ!!!!!!!
    Ζήτω οι πρακτικές του που θέλουν την μικρή και οικονομικά διαλυμένη πατρίδα μας ακόμη πιο μικρή, ακόμη πιο διαλυμένη οικονομικά απαγορεύοντας κυριολεκτικά τις θαλάσσιες επικοινωνίες!!!!!!
    Ζήτω το κόμμα του Λαού που λέει όχι στην φοροδιαφυγή αλλά το ίδιο δεν επιτρέπει έλεγχο στα οικονομικά του!!!!!!!!!
    Ζήτω η ξεφτίλα σε όλο της το μεγαλείο!!!!!!!!
    Ζήτω η κυβέρνηση που δεν εφαρμόζει τους νόμους του κράτους και να ανοίξει τα λιμάνια στη σκέψη ότι μπορεί να πειραχτεί μια τρίχα από τα αρχίδια ενός ηρωικού Κνίτη από αυτούς που τα κλείνουν, και το Κόμμα του Λαού την κάμει κοντάρι να υψώνει τις σημαίες του στις διαδηλώσεις που θα ακολουθήσουν, και κάθετε και παρακολουθεί να διαλύετε ο οικονομικός ιστός της χώρας με τα λιμάνια κλεισμένα και τους νησιώτες παραγωγούς πεθαίνουν!!!!!!
    Ζήτω η Νέα Δημοκρατία που παρακολουθεί τα τεκταινόμενα προσδοκώντας ζημιά στην κυβέρνηση!!!!!!
    Ζήτω το ΛΑΟΣ, που φοβάται να πει τα πράγματα με το όνομα τους φοβούμενο μήπως και το ΚΚΕ του πει ότι είναι φασιστικό κόμμα και του χαλάσει τα μούτρα!!!!!!!
    Ζήτω ο ΣΥΡΙΖΑ του Μπούλη, που έχασε την παράσταση καθώς το ΚΚΕ έχει το πάνω χέρι στο κλείσιμο των λιμανιών με τους ελεγχόμενους από αυτό Ζόμπι-κομματικούς, και παραφυλάει μήπως πέσει κανένας ψήφος εδώ κει εκεί και τον αρπάξει!!!!!!!!!
    Ζήτω η Δημοκρατική Αριστερά που αντί να πλακώσει τον ΣΥΡΙΖΑ στις καρπαζιές τον άφησε να αλωνίζει , και τώρα ψάχνει να βρει τους δικούς του δρόμους της φωτιάς !!!!!!!
    Ζήτω η Δημοκρατική Συμμαχία που χαίρετε την αναμπουμπούλα καθώς την ευνοεί, της Κόρης, που άνοιξε το δικό της μαγαζί βλέποντας ότι δεν την παίρνει από ηλικία να μένει στην Νέα Δημοκρατία και να περιμένει να γίνει αρχηγός και από εκεί πρωθυπουργός, ενώ έτσι το κορίτσι έχει πιθανότητες με αποστάτες, τυχάρπαστους, και τύπους εμπρός να φαμ ντε λα πατρί, από ότι έχει απομείνει δηλαδή, παριστάνοντας την αθώα του αίματος να κυβερνήσει μια μέρα!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτά δεν είναι προτάσεις της ΔΑΚΕ, είναι προτάσεις του ΚΚΕ. Αλλά αντί άλλων οι συνδικαλισταράδες της Νέας Δημοκρατίας. Η ΔΑΠ -οι φοιτητές της ΝΔ- έχουν πιο καλές προτάσεις από τους καθηγητές τους. ΝΑ ΠΑΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΑΚΕ, ΣΤΗ ΔΑΠ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ.

    ΤΟΣΑ ΚΟΣΜΟιΣΤΟΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΗΣΑΝ ΑΦΑΝΤΟΙ.

    ΤΩΡΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΕΚΑΝΑΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥΣ.

    ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΓΕΓΟΝΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΠΟΛΛΑ ΣΡΤΑΡΒΑ ΑΓΓΟΥΡΙΑ

    ΜΠΙΝΕ ΚΡΗΤΙΚΕ ΠΑΣΟΚ..ΚΑΙ ΤΣΗΡΙΖΕΙΣ
    ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
    ΚΑΙ ΕΔΩ !!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για ορισμένους η απόκτηση διδακτορικού τίτλου είναι...παιχνιδάκι. Ή, τουλάχιστον, αυτό φαίνεται να ισχύει στην περίπτωση του Γιάννη Ανδριανού, «εξ απορρήτων» του Κώστα Καραμανλή την περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ...

    Σε χρόνο-ρεκόρ, για την ακρίβεια στις 23/11/2004, η Γενική Συνέλευση του Τμήματος Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης (ΔΟΣΑ), με ειδική σύνθεση, αποφάσισε να δεχθεί τον «γαλάζιο» πτυχιούχο του ΕΑΠ ως υποψήφιο διδάκτορα. Αξιοσημείωτο είναι ότι πρόεδρος της Συνέλευσης και του Τμήματος ήταν ένα γνωστό κομματικό στέλεχος της ΝΔ, ο καθηγητής Διονύσιος Χιόνης, ο οποίος μόλις μερικές μέρες μετά διορίστηκε πρόεδρος της Προαστιακός ΑΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. PASOK ΔNT. ΦΙΑΣΚΟ Ή Η ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ
    ΑΙΩΝΑ ;

    Ασφαλείς πηγές λένε ότι η χρεωκοπία θα γίνει επίσημη τον Φεβρουάριο.
    Ετοιμαστείτε λοιπόν.
    Σιγά μην έλυνε τέτοιο πρόβλημα η κλεπτοκρατική τσουτσεκοκρατία που μας διέλυσε επι 30 χρόνια.

    Aν αυτή η πληροφορία επιβεβαιωθεί η λύση είναι μια:
    φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους μαυρογιαλούρους για να σωθεί η πατρίδα.

    Είναι ήδη επιβεβαιωμένη.
    _________________________________
    Με συγχωρείτε, αλλά κάθε συζήτηση περί επίσημης κήρυξης χρεωκοπίας διευκολύνει την υπερδεκαετή δέσμευση υπό το Μνημόνιο και τα σχέδια συνδιαχείρισης (sic) του Αιγαίου..

    Ο τρόμος σε μια χώρα με μεγάλη καταθετική βάση οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην πλήρη υποδούλωσή της.

    ΠΡΟΣΟΧΗ! (ούτως ή άλλως το Δημόσιο έχει στάση πληρωμών εκτός από μισθούς και συντάξεις).

    Αυτό που μου αρέσει πάνω από όλα είναι η συνέπεια…
    Ενώ μέχρι εχθές δαιμονοποιούσε το ΠΑΣΟΚ κάθε συζήτηση για την επαναδιαπραγμάτευση σήμερα το βράδυ πανηγυρίζουν για την επιμήκυνση μέσα από το ανακοινωθέν για την Ιρλανδία.

    Θα μας μείνει λοιπόν εδώ 11 χρόνια η Τρόικα….
    όπως κάποτε οι μεγάλες δυνάμεις με τους εκλεκτούς πολιτικούς της κυβερνούσαν τον 19ο αιώνα,
    για 11 (καταρχήν) χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νέο δάνειο και στο βάθος εκλογές

    Από αύριο Δευτέρα όλοι θα μιλούν για το σχέδιο διάσωσης της Ιρλανδίας το οποίο όμως θα πρόκειται στην ουσία και για συνέχιση του σχεδίου διάσωσης της Ελλάδας. Οι πληροφορίες λένε ότι θα υπάρχουν έμμεσες αναφορές στο σχέδιο της Ιρλανδίας και για τη χώρα μας και την αδυναμία της να αποπληρώσει τα δάνειά της με αποτέλεσμα να πάει σε νέο δάνειο.

    Την επιβεβαίωση της επιμήκυνσης της αποπληρωμής του ελληνικού χρέους έδωσε και από τη Νέα Υόρκη ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα,
    Πόλ Τόμσεν, γνωστός και ως… blue eyes κατά την Πετρούλα.

    Σε συνέντευξη που παραχώρησε είπε ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει σε νέα δανειοδότηση και δυνατότητα αποπληρωμής του δανείου σε 11 χρόνια, κι αυτό θα γίνει από το 2012 και μετά όταν θα πρέπει να βγει στις αγορές και δεν θα μπορεί με τα τεράστια επιτόκια που θα βρει μπροστά της. Επομένως η τριετής κατοχή γίνεται τουλάχιστον 13ετής αφού θα διαρκέσει μέχρι το 2023 και βλέπουμε.

    Το κρίσιμο ζήτημα είναι οι δεσμεύσεις που καλείται να πάρει η Ελλάδα προκειμένου να λάβει νέο δάνειο καθώς και το επιτόκιο που θα πληρώσει. Διότι αν το 5% που πέτυχε για το πρώτο δάνειο μπορεί να θεωρηθεί καλό, όταν τα spreads είναι στις 1.000 μονάδες (10%) αλλά κανείς δεν ξέρει τι θα ζητήσει η τρόικα σε λίγο καιρό. Ηδη από την Ιρλανδία ζητούν επιτόκιο 6,7%.

    Σε ότι αφορά τις δεσμεύσεις είναι απόλυτα σίγουρο ότι για τα επόμενα 10-15 χρόνια θα βρισκόμαστε υπό οικονομική κατοχή, με προϋπολογισμούς που θα ελέγχονται από την τρόικα, με περικοπές όποτε το ζητούν οι αφέντες, με απολύσεις μέχρι εσχάτων.

    Ο οικονομικός Γολγοθάς θα είναι τόσο επώδυνος που ούτε η… Σταύρωση δεν θα είναι μια κάποια λύσις.

    Και φυσικά δεν αποκλείεται μια πτώχευση ή ένα «κούρεμα» με επώδυνες επιπτώσεις.

    Ούτε μια απόφαση για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ή δημιουργία μιας Ευρώπης με διαφορετικό ευρώ και βεβαίως διαφορετική διαβίωση σε βορρά και νότο.

    Αυτό που έχει να κάνει η κυβέρνηση είναι να αποκαλύψει στο λαό την πραγματική κατάσταση της χώρας και να μην υπεκφεύγει για το χρόνο που θα χρειαστεί για να βγούμε από την κρίση. Όταν καίγεται το σπίτι σου δε μπορεί να μη γνωρίζεις πότε θα έλθει η πυροσβεστική.

    Και σ’ αυτή την περίπτωση, όλα τα δεδομένα είναι ανοικτά. Ακόμη και μια κατάρρευση της κυβέρνησης μη αντέχοντας το βάρος μιας νέας μακροχρόνιας οικονομικής κατοχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΠΟΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΞΙΑ

    ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΗΣ!!!

    ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΦΑΣΙΣΤΟΜΟΥΤΡΑ, ΤΑΓΜΑΤΑΛΗΤΕΣ, ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΚΑΡΦΩΝΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕ Η Ο.Π.Λ.Α., ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΝΕΙΜΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΟΥΣ ΒΡΩΜΕΡΟΥΣ ΠΡΟΔΩΤΕΣ, ΑΥΤΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΝ ΜΕΣ ΣΤΗ ΚΟΜΑΝΤΑΤΟΥΡ, ΣΤΟΥΣ ΠΑΤΡΩΝΕΣ ΤΟΥΣ Ή ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΚΙ ΕΓΛΥΦΑΝ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΗΣ ΓΑΜΙΟΛΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥΤΑΝΑΣ- ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗΣ ΤΟΥΣ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΝ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

    ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ, ΠΟΥ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΕΦΤΑΝ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΠΕΘΑΙΝΑΝ, ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΕΞΙΑ ΚΤΗΝΗ ΘΗΣΑΥΡΙΖΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΥΦΑΡΙΑ ΤΟΥΣ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΜΠΙΖΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΑΖΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ!!!

    ΟΙ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ, ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΑΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΡΩΜΕΡΑ ΚΩΘΩΝΙΑ, ΠΟΥ ΑΦΟΥ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΠΟΡΩΝΤΑΣ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΛΛΟΥ, ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΤΣΟΜΠΑΝΗΔΕΣ, ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΛΟΓΩ "ΚΑΘΑΡΟΥ" ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ, "ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ"- ΒΑΣΑΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΕΣ, ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ, ΕΣΑΤΖΗΔΕΣ, ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΨΥΧΑΝΩΜΑΛΟΥΣ, ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ ΚΙ ΑΓΑΜΗΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΓΕΜΑΤΟΥΣ ΚΟΜΠΛΕΞ, ΠΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕΤΑΙ, ΔΙΕΓΕΙΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΞΕΣΠΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΕ ΠΑΤΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΦΤΕΡΝΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΠΟΥ ΤΙΣ ΣΑΠΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΜΕ ΒΕΡΓΕΣ ΚΑΙ ΞΥΛΑ ΚΑΙ ΦΤΑΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΕ ΟΡΓΑΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΔΙΣΜΟ ΤΟΥΣ, ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ ΚΑΘΗΚΙΑ!!

    ΕΙΔΑΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ" ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΝΕΤ, ΔΕΞΙΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΤΗΝΗ???

    ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΜΑΛΛΙΟΣ, ΜΠΑΜΠΑΛΗΣ, ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΚΡΑΒΒΑΡΙΤΗΣ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΤΙΠΟΤΑ????

    ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ, ΒΡΕ!!!

    ΣΠΛΑΧΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΛΑΧΝΑ ΣΑΣ!!!

    ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΦΤΩΧΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ "ΑΓΑΠΟΥΝ" ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!!!!

    Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΑΣ ΤΟ 1975, ΣΟΛΩΝΑΣ ΓΚΙΚΑΣ, ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΑ ΚΑΗΜΕΝΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΡΙΚΑ "ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΗΜΑΤΑΚΙΑ"...

    Ε, ΚΑΙ ΦΑΓΑΝΕ ΜΟΝΟΝ 4-5 ΜΗΝΕΣ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ, ΤΑ ΚΑΗΜΕΝΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!

    ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕ ΘΑ ΤΗΝ ΕΙΔΑΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ!!!

    ΕΣΕΙΣ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΤΕ ΠΟΤΕ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΕΣ, ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ, ΧΩΡΙΑΤΕΣ, ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΥΣ, ΠΑΠΠΑΔΕΣ, ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥΤΑΝΕΣ!!!

    ΕΝΑΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΙΧΑΤΕ, ΤΟΝ ΜΑΝΟ ΧΑΤΖΙΔΑΚΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΚΟΥΝΕ ΜΟΝΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ, ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΝΑ ΑΚΟΥΤΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ!!!

    ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΤΟΥ ΣΚΥΛΑΔΙΚΟΥ ΣΚΟΥΠΙΔΑΡΙΟΥ, ΤΗΣ ΜΑΣΑΣ, ΤΗΣ ΡΕΜΟΥΛΑΣ, ΤΟΥ ΡΟΥΣΦΕΤΙΟΥ, ΤΗΣ ΡΟΥΦΙΑΝΙΑΣ, ΤΗΣ ΛΑΜΟΓΙΑΣ, ΤΟΥ ΑΡΜΕΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΑΓΕΛΑΔΑ, ΤΟΥ ΔΟΣΙΛΟΓΙΣΜΟΥ, ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ, ΤΟΥ ΚΑΡΑΚΙΤΣΑΡΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΤΩΝ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΑΛΑΓΓΑΣ…

    ΔΕΙΚΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΚΙ Ο ΑΝΘΙΜΟΣ!!!

    ΛΑΪΚΗ ΣΑΣ ΒΑΣΗ - ΟΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ ΟΛΙΓΟΦΡΕΝΕΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΓΚΟΤΖΑΜΑΝΗΣ ΚΑΙ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ!!!

    ΑΥΤΟΙ ΕΙΣΤΕ…

    ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΑ ΧΟΥΝΤΟΔΕΞΙΑ ΤΟΜΑΡΙΑ!!!!!

    ΟΥΣΤ, ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΓΕΛΟΙΟ ΚΟΜΜΑ-ΑΠΟΛΙΘΩΜΑ ΣΑΣ !!!


    ΠΑΝΤΑ ΘΑ'ΣΤΕ ΜΙΑ ΟΙΚΤΡΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ρε φιλαρα με το copy συνεχώς.
    ΚΑΦΡΕ... Θανάση Ι. Νικολαΐδη
    ΖΩΝΤΟΒΟΛΟ ΤΗΣ ΑΥΡΙΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ '''''''''''''''''''''''


    ΤΑ ΚΑΤΑΞΕΣΚΙΣΕΣ ΤΟ ΔΕΞΙΟ ΠΑΣΟΚ
    ΘΥΜΙΖΟΥΝΤΑΣ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ.

    ΘΑ ΣΕ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΝ. ΑΝ ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ.
    ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΕΙΝΑΙ
    ΠΑΣΟΚ ΚΑI ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.

    AΣΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΥΜΙΘΗΚΑΝ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ
    ΤΟΥΣ ΣΑΝ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΗΣΤΕΣ
    ΚΑΙ ΓΙΝΑΝΕ ΠΑΛΙ ΟΙ νεοΝΑΖΙ
    ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΠΑΣΟΚ- ΔΝΤ....

    ΠΡΟΣΕΞΕ.

    ΣΑΝ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΣΤΟ ΑΜΠΕΛΙ ΘΑ ΠΑΣ
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΕΡΜΑΧΤ
    KAI TA BAFFEN ΤΩΝ SS // PASOK.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΝΔ...ΛΑΙΚΙΖΕΙ Η ΕΧΕΙ ΑΣΠΑΣΤΕΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ?..ΡΕ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ ΤΟΝ ΓΝΗΣΙΟ ΕΚΦΡΑΣΤΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ..ΚΚΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ..ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΝΕΟΦΙΛΕΥΘΕΡΟΧΟΥΝΤΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ..ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΤΟΝ..ΜΑΡΞΙΣΜΟ<!!!ΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΞΜΙΑΚΟΙ ΤΗΣ ΝΔ..ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση