GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H απειλή του "ντόμινο" σώζει την ευρωζώνη...

Ανακοινώνεται επίσημα από στιγμή σε στιγμή στις Βρυξέλλες η ένταξη της Ιρλανδίας στον μηχανισμό διάσωσης και οι όροι που θα τη διέπουν. ...

Ανακοινώνεται επίσημα από στιγμή σε στιγμή στις Βρυξέλλες η ένταξη της Ιρλανδίας στον μηχανισμό διάσωσης και οι όροι που θα τη διέπουν.
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, στην έκτακτη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών του Eurogroup συμφωνήθηκε ότι το συνολικό ποσό που θα πάρουν οι Ιρλανδοί από την Ευρώπη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα φτάνει τα 85 δισεκατομμύρια ευρώ.
Η συμφωνία φέρεται να προβλέπει επιτόκιο κάπως υψηλότερο από αυτό της Ελλάδας και πολύ μεγαλύτερη διάρκεια αποπληρωμής, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για...
 χρονική επιμήκυνση στην αποπληρωμή του δανείου που έχει λάβει η Ελλάδα. Το θέμα φαίνεται πως βρίσκεται ήδη στο τραπέζι των συζητήσεων, με τους Γερμανούς, ωστόσο, να απαιτούν να εγκριθεί η αλλαγή της συμφωνίας από τα Κοινοβούλια των 15 χωρών της Ευρωζώνης.
Παράλληλα, ο κίνδυνος "ντόμινο" επέσπευσε τις εξελίξεις και έτσι, σε τηλεφωνική διάσκεψη κορυφής με Μέρκελ, Σαρκοζί, Ρομπάι, Τρισέ, Μπαρόζο και Γιούνκερ, συμφωνήθηκε οριστικά να προχωρήσει ο μόνιμος μηχανισμός διάσωσης, με τους Γερμανούς να συμβιβάζονται -μετά τη "θύελλα" των αντιδράσεων- στο θέμα της συμμετοχής ιδιωτών, η οποία φαίνεται ότι θα περιοριστεί κατά περίπτωση και δεν θα είναι γενική.
Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών έφτασαν στις Βρυξέλλες προκειμένου να οριστικοποιήσουν τη συμφωνία για το πακέτο βοήθειας προς την Ιρλανδία, με το μυαλό όμως στραμμένο στο πώς θα εμποδίσουν τη μετάδοση της κρίσης στην Ιβηρική χερσόνησο.
Ενδεικτική ήταν η δήλωση που έκανε ο υπουργός Οικονομικών του Βελγίου Ντιντιέ Ρέιντερς: "Η Ευρωζώνη πρέπει να αντιδράσει για να υπερασπιστεί το νόμισμά της. Μοιραζόμαστε ένα κοινό νόμισμα. Το αποδείξαμε, στην περίπτωση της Ελλάδας, πρέπει να το αποδείξουμε επίσης στην περίπτωση της Ιρλανδίας".
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Γιόζεφ Πρελ. "Δεν πρόκειται μόνον για τη βοήθεια προς την Ιρλανδία -είπε- αλλά μαζί με την Ιρλανδία για τη σταθερότητα του κοινού μας νομίσματος".
Ο πρόεδρος της Κομισιόν έστειλε το μήνυμα ότι η ΕΕ έχει "όλα τα εργαλεία για να απαντήσει σε περίπτωση που θα υπάρξουν άλλες κρίσεις". "Αυτά τα έχουμε. Και οι χώρες, που υπό μία έννοια εντάσσονται στη συζήτηση για τα προβλήματα μετάδοσης της κρίσης, παίρνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα" τόνισε ο Μπαρόζο.
"Προσπαθούμε να βρούμε λύση κι ελπίζω από αύριο οι αγορές να είναι ξανά σίγουρες ότι το ευρώ είναι ένα νόμισμα με σίγουρο μέλλον" δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκαγκ Σόιμπλε.
Η Γαλλίδα ομόλογός του Κριστίν Λαγκάρντ μίλησε δημοσίως μόνο για την Ιρλανδία, ενώ η Ισπανίδα Έλενα Σαλγάγο επέμεινε ότι η συνάντηση του Eurogroup εξαντλείται στην περίπτωση του Δουβλίνου και δεν αφορά στη χώρα της.
Στο Δουβλίνο η κυβέρνηση Κόουεν μέχρι την τελευταία στιγμή διέψευδε τις πληροφορίες της κρατικής τηλεόρασης ότι το δάνειο θα έχει διάρκεια αποπληρωμής 9 έτη και επιτοκιο 6,7%, την ώρα που η αντιπολίτευση προειδοποιούσε ότι ένα επιτόκιο πάνω από 6% θα οδηγήσει την Ιρλανδία στην καταστροφή.
Σύμφωνα με τον ιρλανδικό Τύπο, ασκήθηκαν ασφυκτικές πιέσεις στο Δουβλίνο για την κρατικοποίηση όλων των ιρλανδικών τραπεζών, ενώ έχουν εξεταστεί οι νομικές λεπτομέρειες για το πώς οι μεγάλοι κατόχοι κρατικών ομολόγων θα επωμιστούν ένα μέρος από το βάρος του σχεδίου διάσωσης. Σύμφωνα, μάλιστα, με δημοσκόπηση το 57% των Ιρλανδών ζητούν να πληρώσουν ιδιώτες ένα μέρος του κόστους της διάσωσης. (πηγή http://www.megatv.com)

8 σχόλια

  1. PASOK ΔNT. ΦΙΑΣΚΟ Ή Η ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ
    ΑΙΩΝΑ ;

    Ασφαλείς πηγές λένε ότι η χρεωκοπία θα γίνει επίσημη τον Φεβρουάριο.
    Ετοιμαστείτε λοιπόν.
    Σιγά μην έλυνε τέτοιο πρόβλημα η κλεπτοκρατική τσουτσεκοκρατία που μας διέλυσε επι 30 χρόνια.

    Aν αυτή η πληροφορία επιβεβαιωθεί η λύση είναι μια:
    φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους μαυρογιαλούρους για να σωθεί η πατρίδα.

    Είναι ήδη επιβεβαιωμένη.
    _________________________________
    Με συγχωρείτε, αλλά κάθε συζήτηση περί επίσημης κήρυξης χρεωκοπίας διευκολύνει την υπερδεκαετή δέσμευση υπό το Μνημόνιο και τα σχέδια συνδιαχείρισης (sic) του Αιγαίου..

    Ο τρόμος σε μια χώρα με μεγάλη καταθετική βάση οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην πλήρη υποδούλωσή της.

    ΠΡΟΣΟΧΗ! (ούτως ή άλλως το Δημόσιο έχει στάση πληρωμών εκτός από μισθούς και συντάξεις).

    Αυτό που μου αρέσει πάνω από όλα είναι η συνέπεια…
    Ενώ μέχρι εχθές δαιμονοποιούσε το ΠΑΣΟΚ κάθε συζήτηση για την επαναδιαπραγμάτευση σήμερα το βράδυ πανηγυρίζουν για την επιμήκυνση μέσα από το ανακοινωθέν για την Ιρλανδία.

    Θα μας μείνει λοιπόν εδώ 11 χρόνια η Τρόικα….
    όπως κάποτε οι μεγάλες δυνάμεις με τους εκλεκτούς πολιτικούς της κυβερνούσαν τον 19ο αιώνα,
    για 11 (καταρχήν) χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ….μόλις μίλησε ο Ολι Ρεν και για τη δική μας επιμήκυνση….
    Για άλλη μια φορά συνεπής και επιτυχημένος ο κύριος Παπακωνσταντίνου.......ΓAMATA !!!!


    Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις οι Ιρλανδοί παίρνουν τα δάνεια με μέσο επιτόκιο (ΕΕ-ΔΝΤ) αρκετά κάτω από 6% και με 11 χρόνια ορίζοντα αποπληρωμής.

    Πολύ ευνοϊκότερα από την Ελλάδα δηλαδή. Όσο για τη επιμήκυνση των ελληνικών δανείων ακούγεται ότι η Μέρκελ δεν θα δεχθεί την συζήτηση, αν προηγουμένως η Ελλάδα δεν ενταχθεί στον μόνιμο μηχανισμό στήριξης, όπου “κατά περίπτωση” θα συμμετέχουν και τα ιδιωτικά κεφάλαια.
    Όσο για τους όρους του “κατά περίπτωση” θα τους συντάξει το ΔΝΤ, όπως διαβάζω στους FT.

    Αυτό το “ιδιωτικά κεφάλαια” τι εννοεί;
    Εννοεί να επιτρέπεται να χάνουν λεφτά οι τράπεζες ;
    Έχει κανείς άποψη ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νέο δάνειο και στο βάθος εκλογές

    Από αύριο Δευτέρα όλοι θα μιλούν για το σχέδιο διάσωσης της Ιρλανδίας το οποίο όμως θα πρόκειται στην ουσία και για συνέχιση του σχεδίου διάσωσης της Ελλάδας. Οι πληροφορίες λένε ότι θα υπάρχουν έμμεσες αναφορές στο σχέδιο της Ιρλανδίας και για τη χώρα μας και την αδυναμία της να αποπληρώσει τα δάνειά της με αποτέλεσμα να πάει σε νέο δάνειο.

    Την επιβεβαίωση της επιμήκυνσης της αποπληρωμής του ελληνικού χρέους έδωσε και από τη Νέα Υόρκη ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα,
    Πόλ Τόμσεν, γνωστός και ως… blue eyes κατά την Πετρούλα.

    Σε συνέντευξη που παραχώρησε είπε ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει σε νέα δανειοδότηση και δυνατότητα αποπληρωμής του δανείου σε 11 χρόνια, κι αυτό θα γίνει από το 2012 και μετά όταν θα πρέπει να βγει στις αγορές και δεν θα μπορεί με τα τεράστια επιτόκια που θα βρει μπροστά της. Επομένως η τριετής κατοχή γίνεται τουλάχιστον 13ετής αφού θα διαρκέσει μέχρι το 2023 και βλέπουμε.

    Το κρίσιμο ζήτημα είναι οι δεσμεύσεις που καλείται να πάρει η Ελλάδα προκειμένου να λάβει νέο δάνειο καθώς και το επιτόκιο που θα πληρώσει. Διότι αν το 5% που πέτυχε για το πρώτο δάνειο μπορεί να θεωρηθεί καλό, όταν τα spreads είναι στις 1.000 μονάδες (10%) αλλά κανείς δεν ξέρει τι θα ζητήσει η τρόικα σε λίγο καιρό. Ηδη από την Ιρλανδία ζητούν επιτόκιο 6,7%.

    Σε ότι αφορά τις δεσμεύσεις είναι απόλυτα σίγουρο ότι για τα επόμενα 10-15 χρόνια θα βρισκόμαστε υπό οικονομική κατοχή, με προϋπολογισμούς που θα ελέγχονται από την τρόικα, με περικοπές όποτε το ζητούν οι αφέντες, με απολύσεις μέχρι εσχάτων.

    Ο οικονομικός Γολγοθάς θα είναι τόσο επώδυνος που ούτε η… Σταύρωση δεν θα είναι μια κάποια λύσις.

    Και φυσικά δεν αποκλείεται μια πτώχευση ή ένα «κούρεμα» με επώδυνες επιπτώσεις.

    Ούτε μια απόφαση για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ή δημιουργία μιας Ευρώπης με διαφορετικό ευρώ και βεβαίως διαφορετική διαβίωση σε βορρά και νότο.

    Αυτό που έχει να κάνει η κυβέρνηση είναι να αποκαλύψει στο λαό την πραγματική κατάσταση της χώρας και να μην υπεκφεύγει για το χρόνο που θα χρειαστεί για να βγούμε από την κρίση. Όταν καίγεται το σπίτι σου δε μπορεί να μη γνωρίζεις πότε θα έλθει η πυροσβεστική.

    Και σ’ αυτή την περίπτωση, όλα τα δεδομένα είναι ανοικτά. Ακόμη και μια κατάρρευση της κυβέρνησης μη αντέχοντας το βάρος μιας νέας μακροχρόνιας οικονομικής κατοχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε περίπτωση κρίσης φερεγγυότητας ενός κράτους, και μόνο σε αυτή την περίπτωση, το εν λόγω κράτος θα πρέπει να διαπραγματευτεί με τους ιδιώτες πιστωτές την αναδιάρθρωση του χρέους του κατά περίπτωση, διευκρίνισε άλλη ευρωπαϊκή πηγή.



    Και πάλι το ερώτημα που θέτουμε είναι ένα:
    Ποιους όρους καλείται η Ελλάδα να υπογράψει γι’ αυτή την επιμήκυνση ;

    Θα έχουμε οικονομικό στρατό κατοχής μέχρι το 2023 και πόσο μπορούν οι πολίτες να αντέξουν τα επώδυνα μέτρα που θα ζητήσουν οι δανειστές μας ;

    Και τέλος, με τι επιτόκιο θα πληρώσουμε το άλλο δάνειο που θα έλθει σε λίγα χρόνια ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα αλλά αυτό που επικρατεί είναι η ανακούφιση. Όσο οδυνηρό και να είναι ανακούφιση για την οικονομική υποτέλεια της χώρας.

    Με την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής στα 11 χρόνια, (αν το βουλώσουν κάποιοι και γίνει πραγματικότητα), η διαχείριση στον λάκκο με τα φίδια που μας έριξαν είναι ανετότερη.
    Ήταν αδύνατο να αποπληρωθούν το 2014 το δάνειο της τρόικας και τα υπόλοιπα που θα έληγαν.
    Βέβαια τα παιδιά όταν τους τα γράφαμε μας κατηγορούσαν και έπρεπε να έρθει κάθε …φούφουτος και να τους προτρέψει να δουν τι υπέγραψαν για να συνειδητοποιήσουν που μας έμπλεξαν.

    Με τις τελευταίες εξελίξεις όμως καταρρέει όλη η επιχειρηματολογία του ΠΑΣΟΚ.
    -ποια διαπραγμάτευση;
    -ούτε πρόσθεση δεν έκαναν;
    -ΙΧ πας να αγοράσεις και ρωτάς τις δόσεις…

    Το λυπηρότερο όλο : μέχρι προχθές δαιμονοποιούσαν κάθε συζήτηση για αναδιάρθρωση και κατηγορούσαν τα λόγια των υπολοίπων που έγιναν πράξεις δικές τους.
    Βέβαια να μην πανηγυρίζουμε, το μόνο που διαφαίνεται ως επιτυχία είναι ότι θα επιμηκυνθεί το ζόρισμα και ότι ίσως θα τα καταφέρουμε έχοντας στο σβέρκο μας 11 χρόνια το ΔΝΤ και την υπόλοιπη τρόικα.

    Θα πρέπει λοιπόν ορισμένοι αφενός να το βουλώσουν (που όποτε ανοίγουν το στόμα για δηλώσεις τα επιτόκια και τα ασφάλιστρα δανεισμού εκτινάσσονται στα ύψη) αφετέρου να αφήσουν τις παρλαπίπες και να κάνουν τη δουλειά τους.
    Εν κατακλείδι:
    -μακάρι να έχουμε την ίδια αντιμετώπιση με την Ιρλανδία στη περιπέτεια που μας εν έπλεξαν οι αιθεροβάμονες πολιτικοί μας

    -ο κύριος Παπακωνσταντίνου θα έπρεπε όχι απλά να παραιτηθεί αλλά να διωχθεί αφού για άλλη μια φορά καταδεικνύεται η ικανότητά του στον προγραμματισμό, στην υλοποίηση ακόμα και στην …πρόσθεση δόσεων και υποχρεώσεων.
    Είναι τραγικό οι τύχες της χώρας και οι κόποι των πολιτών να είναι σκοποί επικοινωνιακής πιρουέτας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΠΟΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΞΙΑ

    ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΗΣ!!!

    ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΦΑΣΙΣΤΟΜΟΥΤΡΑ, ΤΑΓΜΑΤΑΛΗΤΕΣ, ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΚΑΡΦΩΝΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕ Η Ο.Π.Λ.Α., ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΝΕΙΜΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΟΥΣ ΒΡΩΜΕΡΟΥΣ ΠΡΟΔΩΤΕΣ, ΑΥΤΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΝ ΜΕΣ ΣΤΗ ΚΟΜΑΝΤΑΤΟΥΡ, ΣΤΟΥΣ ΠΑΤΡΩΝΕΣ ΤΟΥΣ Ή ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΚΙ ΕΓΛΥΦΑΝ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΗΣ ΓΑΜΙΟΛΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥΤΑΝΑΣ- ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗΣ ΤΟΥΣ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΝ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

    ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ, ΠΟΥ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΕΦΤΑΝ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΠΕΘΑΙΝΑΝ, ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΕΞΙΑ ΚΤΗΝΗ ΘΗΣΑΥΡΙΖΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΥΦΑΡΙΑ ΤΟΥΣ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΜΠΙΖΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΑΖΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ!!!

    ΟΙ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ, ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΑΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΡΩΜΕΡΑ ΚΩΘΩΝΙΑ, ΠΟΥ ΑΦΟΥ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΠΟΡΩΝΤΑΣ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΛΛΟΥ, ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΤΣΟΜΠΑΝΗΔΕΣ, ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΛΟΓΩ "ΚΑΘΑΡΟΥ" ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ, "ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ"- ΒΑΣΑΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΕΣ, ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ, ΕΣΑΤΖΗΔΕΣ, ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΨΥΧΑΝΩΜΑΛΟΥΣ, ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ ΚΙ ΑΓΑΜΗΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΓΕΜΑΤΟΥΣ ΚΟΜΠΛΕΞ, ΠΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕΤΑΙ, ΔΙΕΓΕΙΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΞΕΣΠΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΕ ΠΑΤΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΦΤΕΡΝΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΠΟΥ ΤΙΣ ΣΑΠΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΜΕ ΒΕΡΓΕΣ ΚΑΙ ΞΥΛΑ ΚΑΙ ΦΤΑΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΕ ΟΡΓΑΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΔΙΣΜΟ ΤΟΥΣ, ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ ΚΑΘΗΚΙΑ!!

    ΕΙΔΑΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ" ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΝΕΤ, ΔΕΞΙΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΤΗΝΗ???

    ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΜΑΛΛΙΟΣ, ΜΠΑΜΠΑΛΗΣ, ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΚΡΑΒΒΑΡΙΤΗΣ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΤΙΠΟΤΑ????

    ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ, ΒΡΕ!!!

    ΣΠΛΑΧΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΛΑΧΝΑ ΣΑΣ!!!

    ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΦΤΩΧΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ "ΑΓΑΠΟΥΝ" ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!!!!

    Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΑΣ ΤΟ 1975, ΣΟΛΩΝΑΣ ΓΚΙΚΑΣ, ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΑ ΚΑΗΜΕΝΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΡΙΚΑ "ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΗΜΑΤΑΚΙΑ"...

    Ε, ΚΑΙ ΦΑΓΑΝΕ ΜΟΝΟΝ 4-5 ΜΗΝΕΣ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ, ΤΑ ΚΑΗΜΕΝΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!

    ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕ ΘΑ ΤΗΝ ΕΙΔΑΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ!!!

    ΕΣΕΙΣ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΤΕ ΠΟΤΕ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΕΣ, ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ, ΧΩΡΙΑΤΕΣ, ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΥΣ, ΠΑΠΠΑΔΕΣ, ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥΤΑΝΕΣ!!!

    ΕΝΑΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΙΧΑΤΕ, ΤΟΝ ΜΑΝΟ ΧΑΤΖΙΔΑΚΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΚΟΥΝΕ ΜΟΝΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ, ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΝΑ ΑΚΟΥΤΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ!!!

    ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΤΟΥ ΣΚΥΛΑΔΙΚΟΥ ΣΚΟΥΠΙΔΑΡΙΟΥ, ΤΗΣ ΜΑΣΑΣ, ΤΗΣ ΡΕΜΟΥΛΑΣ, ΤΟΥ ΡΟΥΣΦΕΤΙΟΥ, ΤΗΣ ΡΟΥΦΙΑΝΙΑΣ, ΤΗΣ ΛΑΜΟΓΙΑΣ, ΤΟΥ ΑΡΜΕΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΑΓΕΛΑΔΑ, ΤΟΥ ΔΟΣΙΛΟΓΙΣΜΟΥ, ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ, ΤΟΥ ΚΑΡΑΚΙΤΣΑΡΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΤΩΝ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΑΛΑΓΓΑΣ…

    ΔΕΙΚΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΚΙ Ο ΑΝΘΙΜΟΣ!!!

    ΛΑΪΚΗ ΣΑΣ ΒΑΣΗ - ΟΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ ΟΛΙΓΟΦΡΕΝΕΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΓΚΟΤΖΑΜΑΝΗΣ ΚΑΙ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ!!!

    ΑΥΤΟΙ ΕΙΣΤΕ…

    ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΑ ΧΟΥΝΤΟΔΕΞΙΑ ΤΟΜΑΡΙΑ!!!!!

    ΟΥΣΤ, ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΓΕΛΟΙΟ ΚΟΜΜΑ-ΑΠΟΛΙΘΩΜΑ ΣΑΣ !!!


    ΠΑΝΤΑ ΘΑ'ΣΤΕ ΜΙΑ ΟΙΚΤΡΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η επιμήκυνση κάθε χρέους είναι κατά βάση χρονικός δανεισμός.
    Ο χρονικός δανεισμός έχει κόστος, δεν μας δανείζουν χρόνο τζάμπα.

    Η επιμήκυνση δίνει πολλαπλά λάθος μηνύματα σε μια αποχαυνωμένη κοινωνία.

    Ουσιαστικά πρόκειται για ΑΠΟΚΡΥΨΗ του χρέους με το σκοπό να διατηρηθούν περισσότερο χρόνο στην εξουσία.
    Δεν είναι ευνοϊκή εξέλιξη για μας.
    Για μας εννοώ τους Έλληνες, διότι αυτοί που κυβερνούν είναι εντελώς αποκομμένοι από τον Ελληνικό κορμό.

    Με τις επιμηκύνσεις των στεγαστικών και των ιδιωτικών δανείων έφθασε το ιδιωτικό χρέος προς τις τράπεζες στα 260 δις.

    Δημοσιονομική ένωση της Ευρώπης, όπου η Ελλάδα θα παίζει το ρόλο της φτωχής κομητείας του νότου όπως είναι το Μισισσίπι και η Ορλεάνη στην Αμερική, όχι ευχαριστώ δε θα πάρω.

    Κάθε Ελληνικό σπίτι, κάθε Ελληνική επιχείρηση γνωρίζει ότι, όταν η τράπεζα επιμηκύνει το χρέος, τον υποδουλώνει έως τα διστρισέγγονά του ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ.

    Η επιμήκυνση είναι δομικός λίθος του ΕΠΑΧΘΟΥΣ ΧΡΕΟΥΣ.
    Αν δεν επικοινωνηθεί αυτό έγκαιρα και σωστά ΤΩΡΑ, δεν θα ξεμπλέξουμε ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ρε φιλαρα με το copy συνεχώς.
    ΚΑΦΡΕ... Θανάση Ι. Νικολαΐδη
    ΖΩΝΤΟΒΟΛΟ ΤΗΣ ΑΥΡΙΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ '''''''''''''''''''''''


    ΤΑ ΚΑΤΑΞΕΣΚΙΣΕΣ ΤΟ ΔΕΞΙΟ ΠΑΣΟΚ
    ΘΥΜΙΖΟΥΝΤΑΣ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ.

    ΘΑ ΣΕ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΝ. ΑΝ ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ.
    ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΕΙΝΑΙ
    ΠΑΣΟΚ ΚΑI ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.

    AΣΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΥΜΙΘΗΚΑΝ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ
    ΤΟΥΣ ΣΑΝ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΗΣΤΕΣ
    ΚΑΙ ΓΙΝΑΝΕ ΠΑΛΙ ΟΙ νεοΝΑΖΙ
    ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΠΑΣΟΚ- ΔΝΤ....

    ΠΡΟΣΕΞΕ.

    ΣΑΝ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΣΤΟ ΑΜΠΕΛΙ ΘΑ ΠΑΣ
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΕΡΜΑΧΤ
    KAI TA BAFFEN ΤΩΝ SS // PASOK.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση