GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το τρίτο μάτι. Εβαλε κάμερα στο κρανίο του...

Από το 7news.gr Μερικοί φοιτητές αστειεύονται ότι οι δάσκαλοί τους έχουν μάτια στο πίσω μέρος των κεφαλιών τους ειδικά όταν γράφουν στον ...

Από το 7news.gr

Μερικοί φοιτητές αστειεύονται ότι οι δάσκαλοί τους έχουν μάτια στο πίσω μέρος των κεφαλιών τους ειδικά όταν γράφουν στον πίνακα.
Ένας πανεπιστημιακός καθηγητής φωτογραφίας στη Νέα Υόρκη είναι πλέον ο άνθρωπος που έκανε πραγματικότητα το αστείο των φοιτητών, έχοντας εμφυτεύσει...
χειρουργικά μια κάμερα  στο πίσω μέρος του κρανίου του.
Ο Wafaa Bilal, ένας Ιρακινός γεννημένος καθηγητής φωτογραφίας στο πανεπιστήμιο Tisch στο τμήμα  των τεχνών, έκανε τον εαυτό του πειραματόζωο για την τέχνη τον περασμένο μήνα για ένα πρόγραμμα τέχνης που του ανατέθηκε από ένα μουσείο στο Κατάρ.
«Θα αποκαλυφθούν πράγματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά και δεν μπορούμε να τα δούμε,» είπε ο καθηγητής Bilal. Το πρόγραμμα ονομαζεται  «The 3rd I,» (το τρίτο μάτι θα το μεταφράζαμε στην Ελληνική )και θα χρησιμοποιεί τη  φωτογραφική μηχανή και θα φωτογραφίζει κάθε λεπτό των καθημερινών δραστηριοτήτων Bilal για ένα έτος, είπε.
Οι εικόνες θα δοθούν στην συνέχεια σε Αραβικό μουσείο της μοντέρνας τέχνης, όπου και θα εκτεθούν στα εγκαίνια του μουσείου στις 30 Δεκεμβρίου του 2010.
Η φωτογραφική μηχανή τοποθετήθηκε  σε ένα πιάτο τιτανίου στο κρανίο του καθηγητή στο πίσω μέρος του κεφαλιού του.
Ένα καλώδιο περνά από τη φωτογραφική μηχανή σε έναν υπολογιστή που έχει μαζί του σε μια τσάντα περασμένη στον ώμο ,με σήμα  που παρέχει σε σε πραγματικό χρόνο το σήμα της θέσης του το οποίο μπορεί κάποιος να το δει στην ιστοσελίδα www.3rdi.me.

1 σχόλιο

  1. ΘΑ ΕΙΧΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΝ ΤΟ ΕΒΑΖΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΚΤΟ ΤΟΥ.ΟΥΣΤ ΜΑΛΑΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση