GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κρίση πανικού...

Της Νατάσσας Πιπεροπούλου-Κωνσταντάρα Διδάκτορος Ψυχολογίας* Νευρώσεις: Η περίπτωση «κρίσης πανικού» Οι νευρώσεις συνιστούν ψυχολογικέ...

Της Νατάσσας Πιπεροπούλου-Κωνσταντάρα
Διδάκτορος Ψυχολογίας*
Νευρώσεις: Η περίπτωση «κρίσης πανικού»
Οι νευρώσεις συνιστούν ψυχολογικές διαταραχές με την παρουσία ενός ή ομάδας συμπτωμάτων και αποκόπτουν το άτομο από την πραγματικότητα και του στερούν το «δικαίωμα» να χαίρεται, να απολαμβάνει τη ζωή σε όλες της τις εκφάνσεις σε καθημερινή βάση. Μολονότι έχουν πολύ πιο ήπια μορφή από τις ψυχώσεις οι οποίες συνιστούν καθολική αποκοπή από την πραγματικότητα υπάρχουν κάποιες νευρώσεις, και ανάμεσά τους «η κρίση πανικού», η οποία δημιουργεί στο άτομο πολύ σημαντικά προβλήματα στερώντας του την αυτονομία δράσης και συμπεριφοράς και οδηγώντας το στην αναζήτηση οικείου ή φιλικού προσώπου για να στηριχθεί κατά τη...
 διαχείριση των απρόβλεπτων «επιθέσεων» που το αποδιοργανώνουν υποχρεώνοντας το να κλειστεί στον εαυτό του και το σπίτι του.
Οι νευρώσεις, ως ψυχολογικές διαταραχές, θεωρείται ότι έχουν σε μεγάλο βαθμό ψυχολογική αιτιολογία και περιλαμβάνουν ένα μίγμα άγχους και κατάθλιψης. Έχει υπολογισθεί στατιστικά από τις αρμόδιες εθνικές και διεθνείς στατιστικές υπηρεσίες και από τον Παγκόσμιο οργανισμό Υγείας ότι ένα στους τέσσερες κατοίκους των οικονομικά αναπτυγμένων χωρών θα αντιμετωπίσει κάποια μορφή νευρωτικής διαταραχής στη διάρκεια της ζωής του και θα απαιτηθεί να αναζητήσει την κατάλληλη ψυχολογική ή ψυχιατρική στήριξη. Στατιστικά, με εξαίρεση ίσως την κοινωνική φοβία, τα ποσοστά νευρωτικών διαταραχών είναι μεγαλύτερα στις γυναίκες από ότι στους άνδρες.
Σε κάποια άτομα οι «διαταραχές άγχους» είναι συχνές και μάλιστα δεν περιορίζονται στην παρουσία συγκεκριμένων αντικειμένων ή καταστάσεων. Στην περίπτωση της «κρίσης πανικού» η διάρκεια είναι μερικών λεπτών, τα οποία βιώνονται ως «αιώνες» για το άτομο που ζει την εμπειρία, ενώ η συχνότητα ποικίλλει από άτομο σε άτομο.
Τα τυπικά συμπτώματα περιλαμβάνουν ταχυκαρδίες, στηθάγχη, αίσθηση πνιγμού, αστάθειες και απώλεια επαφής με τη πραγματικότητα με τη μορφή της «αποπροσωποποίησης» και του «εξωπραγματικού» συναισθήματος (αποκοπής από την πραγματικότητα).
Τελικά ο φόβος ενός επικείμενου απρόβλεπτου και ανεξέλεγκτου «πανικού» εμποδίζει το άτομο να βγει σε δημόσιους χώρους και να λειτουργήσει μόνο του, φυσικά και δεν του επιτρέπει να οδηγήσει, και το υποχρεώνει να ζητήσει την φυσική παρουσία οικείου προσώπου η φίλου.
Τα άτομα που θα βιώσουν «κρίσεις πανικού» καταλήγουν να πιστέψουν ότι έχουν σοβαρό οργανικό πρόβλημα και η κατάστασή τους επιδεινώνεται εφόσον συνεχίσει χωρίς τη βοήθεια ψυχολόγου ή ψυχιάτρου και μπορεί να επιβαρυνθεί και από άλλες νοσηρότητες όπως η αγοραφοβία.
Σύμφωνα με τον παγκοσμίως αποδεκτό και καθιερωμένο οδηγό DSM-IV, τα κριτήρια διάγνωσης κρίσης πανικού σε ένα άτομο περιλαμβάνουν μια περίοδο έντονου φόβου και δυσφορίας στη διάρκεια της οποίας τουλάχιστον 4 από τα παρακάτω συμπτώματα θα παρουσιασθούν ξαφνικά και θα κορυφωθούν σε μια χρονική περίοδο περίπου δέκα λεπτών:
1. ταχυπαλμία, ταχυκαρδία και γοργή αύξηση καρδιακών παλμών
2. εφίδρωση
3. τρεμούλα ή ρίγος
4. αίσθηση δυσχέρειας στην αναπνοή
5. αίσθημα πνιγμού
6. στηθάγχη και δυσφορία
7. ναυτία ή κοιλιακή δυσφορία
8. αίσθηση ζαλάδας, αστάθειας, ή λιποθυμική τάση
9. αίσθημα «εξωπραγματικού» ή «αποπροσωποποίησης»
10. Φόβος απώλειας ελέγχου και «τρέλας»
11. Θανατοφοβία
12. παραισθήσεις (μούδιασμα και μυρμηκίαση)
13. ρίγη ή εξάψεις
Στατιστικά υπολογίζεται ότι από 7-28% του πληθυσμού θα έχουν κάποια κρίση πανικού στη ζωή τους και συνήθως στις ηλικίες των 25-30 χρόνων.
Η ψυχοθεραπευτική διαχείριση της κρίσης πανικού εναπόκειται στην αξιολόγηση του/της ψυχολόγου που θα επιλέξει την κατάλληλη θεραπευτική προσέγγισης εκτιμώντας την προσωπικότητα του ατόμου και τα ψυχοκοινωνικά-οικογενειακά-επαγγελματικά του δεδομένα. Συχνά με την γνωστική συμπεριφοριστική θεραπεία εντοπίζουμε και προσδιορίζουμε τις καταστροφικές ερμηνείες του πανικού που διακατέχουν το άτομο, δημιουργούμε στα πλαίσια της προσωπικότητας και του συναισθηματικού φάσματος του ατόμου μη-καταστροφικές εναλλακτικές ερμηνείες και το βοηθούμε να ανακτήσει την αυτοπεποίθηση και τον αυτοέλεγχό του.

* http://www.npiperopoulou.com/

16 σχόλια

  1. οι πρασινοσκωληκες να φυγουν με τον τζεφρευ στη χωρα της τσαντ. ουστ καθεστωτικοι αμορφωτοι κλεφτες κηφηνες του δημοσιου βολεματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βρε βασιλοχουντοδεξιά κωθώνια, νεοδημοκράτες...

    Τα θέλει ο κώλος σας, τα μπινελίκια σας μου φαίνεται!!

    Είσαστε τρισάθλιοι και θρασύτατοι !!

    Ο μπουχέσας σας και όλη η «νόμιμη και ηθική» συμμορία του, κατέστρεψαν τη χώρα ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΗΣΑΝ!!!

    Έλεγαν ψέματα στην Ευρώπη (6% έλλειμμα, ενώ ήταν 15,6%!!!), γκρέμισαν το κύρος της χώρας και μας κατεξευτέλισαν διεθνώς ως λαό και ως χώρα.

    Ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου, έμεινε για να καθαρίσει τα σκατά, που αφήσατε πίσω σας, παλιοτόμαρα!!!

    Για να δείτε πόσο γελοίοι είστε, δέστε το κύρος που έχει ο Γιώργος στο εξωτερικό, ένας αγαπητός και τολμηρός ηγέτης, πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, άνθρωπος που δεν φοβάται να αναλαμβάνει ευθύνες στα δύσκολα, φερέγγυος απέναντι στους ξένους ηγέτες και από την άλλη- Ο ΓΕΛΟΙΟΣ ΜΠΟΥΧΕΣΑΣ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ - Ο ΑΝΙΚΑΝΟΣ, Ο ΨΕΥΤΗΣ (ΧΑΝΣ ΑΪΧΕΛ- "μας εξαπάτησε η προηγούμενη συντηρητική κυβέρνηση"), Ο ΚΛΕΦΤΗΣ (ομόλογα, κουμπάροι, βατοπέδια, "νόνιμες και ηθικές off shore" κλπ.) και ΚΟΠΑΝΑΤΖΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ!!!!

    Και τώρα έχετε τον γελοιότερο και μεγαλύτερο από τον μπουχέσα λαϊκιστή, το Σαμαρούλη, που θα "μηδενίσει το έλλειμμα μέσα σε 1,5 χρόνο" (?!?!) , ο ψεύτης και αφερέγγυος προδότης της παράταξης του (όχι μόνο την πρόδωσε, αλλά έριξε και την κυβέρνησή της!!).

    Μόνο που δε μοιράζει καθρεφτάκια και χάντρες στους ιθαγενείς, ο γελοιότατος!!!

    Είστε για λύπηση γελοία δεξιά υποκείμενα, σας έχει πάρει χαμπάρι πλέον ο λαός και δεν τρώει άλλο κουτόχορτο από το κόμμα-απολίθωμά σας!!

    Εσείς οι Δεξιοί θα πρέπει να χώσετε το κεφάλι σας μέσα στη γη- σαν τη στρουθοκάμηλο, από ντροπή, γιατί ο Λαός έχει μνήμη και δεν ξεχνά την καταστροφική σας διακυβέρνηση!!

    ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!!

    ΔΕΞΙΟΙ- ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΑΧΡΕΙΟΙ, ΑΝΙΚΑΝΟΙ, ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ, ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ!!!



    ...αλλά ποιός την έχασε τη ντροπή του για να τη βρείτε εσείς???
    ...ΒΡΕ, ΕΧΕΙ ΤΣΙΠΑ Ο ΔΕΞΙΟΣ???
    Αυτός πουλάει και τη μάνα του ακόμα, για το συμφέρον!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Dr Νατάσσα,
    δέν έβαλες φωτό αναγνωρισημότητας.
    Τώρα,σάν ψυχολόγος σκέψου:
    α.Γιατί σχολιάζει ο κάθε Αναστάσης?
    β.Γιατί αναρτάς εσύ?
    Δέν θά απαντήσεις.
    Αλλά θά σκεφθείς.
    Σύμφωνα μέ τήν επιστήμη σου.
    Δλδ βαθύτερα από τό προφανές.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν μας έφτανε ο καθηγητής μπουρδολογίας Πιπερόπουλος , μας φόρεσε κολλάρο και τον γιό και τώρα και την κόρη του να κάνουν ορχήστρα .
    Όικογένεια παπαρολόγων .
    Δοξάστε τους ...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν θελουμε συμβουλες επιπεδου δημοτικου.
    Αν δεν ηταν μπαμπας σου ο Πιπεροπουλος δεν θα εκανες διδακτορικο ουτε κατα διανοια..
    Αντε γεια οικογενειοκρατια του κερατα.
    Και τα αρθρα που εχεις στο site σου ενας επιστημονας πραγματικος τα δημοσιευει σε επιστημονικα περιοδικα και οχι σε ιστοσελιδες του κωλου.
    φιλικα,

    Ενας συναδελφος του πατερα σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΝΩ ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ.

    ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ; ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΠΛΟΓΚ Η' ΤΖΑΜΠΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ;

    ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΟΒΑΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΒΗΜΑ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΧΕΤΕ ΚΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟ, ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΦΤΑΝΕ Ο ΠΑΤΗΡ...

    ΤΙ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΛΕΝΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ;

    ΑΛΛΟ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΝΩΜΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΙΑ.

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "ΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΟΝ ΨΩΜΙΑΔΗ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΟΣ."


    Να, για αυτό, θα σας ανεβάζω και θα σας κατεβάζω ότι είστε

    αχρείοι

    αμόρφωτοι

    κι απολίτιστοι

    ...εκτός από χουντοφασίστες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΝ ΗΘΕΛΕΣ ΡΕ ΒΟΔΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΕΥΓΕ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΖΕΣ.....ΑΝ ΘΥΜΑΣΑΙ ΡΕ ΖΩΩΟ ΕΘΕΣΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ......

    2 Κοινοβουλευτικές θητείες - 5 πραγματικά έτη στην κυβέρνηση!!!!!!

    Παγκόσμιο Ρεκόρ ανικανότητας, φυγομαχίας, ευθυνοφοβίας και αχρηστίας της αχρείας Δεξιάς!!!!

    Ο μπουχέσας, μόνος του δεν τις προκήρυξε τις εκλογές ή κάνω λάθος????

    Είχε ή δεν είχε το Σεπτέμβριο του 2009 ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΓΕΜΑΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ????

    Τότε γιατί το έκανε???

    ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ- ΓΙΑΤΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΛΗ Η "ΝΟΜΙΜΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ" ΤΟΥ, ΕΧΑΣΑΝ "ΚΑΙ ΤΑ ΑΒΓΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΣΧΑΛΙΑ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΧΡΕΙΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, ΤΙΣ ΑΠΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΥΓΟΜΑΧΗΣΑΝ!!!

    ΗΞΕΡΑΝ ΟΤΙ ΧΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΘΕΛΑΝΕ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΥΤΗ ΠΑΤΑΤΑ ΑΛΛΟΥ!!!!

    ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ- ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΕΣ ΥΑΙΝΕΣ- ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ, ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΖΟΥΜΕ!!!!

    ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ, ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΑΜΕ- ΑΛΛΟΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΦΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ!!!!!


    ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ Η ΝΔ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ ΜΟΛΙΣ ΣΕ 8 ΑΠΟ ΑΥΤΑ (3+5)!!!!!!

    ΤΥΧΑΙΟ???? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!!!!!

    Ο ΛΑΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΡΙΣΗ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΙ


    ΑΦΟΥ ΕΠΙΛΕΞΑΤΕ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ

    ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΤΕ

    ΓΙΑ ΟΤΙ ΑΚΟΥΤΕ.

    ΔΙΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ..... ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι επισκέψεις μου στο blogg σας μειώθηκαν στο ελάχιστο τον τελευταίο χρόνο για δύο λόγους.
    1. Τα σχόλια των αναρτήσεών σας τα δημοσιεύετε μετα απο σίτεμα πολλών ωρών και αφού "κρυώσει" το θέμα.
    και
    2.Σιχαίνομαι τα "αυθόρμητα" άρθρα (και συχνά τα βαλτά σχόλια) απο την οικογένεια Πιπερόπουλου. Ψυγείο συντήρησης χωρίς ρεύμα.
    .-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΔ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΙΣΚΟΥ ΚΑΙ ΓΕΛΑΜΕ ΛΙΓΟ.. ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ ..ΕΙΔΑΛΩΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΙΣΚΟΥ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ..ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΟΤΑΤΑ.. ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΩΝ ΕΓΚΑΘΕΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ-ΓΑΛΑΖΙΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ ΣΦΟΥΓΚΟΚΩΛΑΡΙΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ____________________________________
    η αλητεία του κουκουλοφόρου ΘΑΝΑΣΗ
    ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ εν δράση όπως τότε...ΤΑ
    ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.γέμισε όλα τα σχόλια πάλι με εμμετό....





    Η λοβοτομή που τους έκανε ο Ανδρέας δεν θεραπεύεται και οδηγεί στην ολική αποβλάκωση.




    ____________________________ΤΕΛΟΣ__

    Aφού είσαι τόσο
    ΚΟΠΑΝΟΣ
    και δεν καταλαβαίνει ότι καταστρέφει το PRESS- ΠΑΣΟΚ BLOKS
    ΣΟΥ ΛΕΩ και ευχαριστώ που το παρασέρνει στα έγκατα του ΒΟΘΡΟΥ όπου ζεις ΤΥΦΛΟΠΟΝΤΙΚΑ λιγδασμίενε
    απο τα ΣΚΑΤΑ και τα ΚΑΤΟΥΡΑ,
    των χεστρών της Ιπποκράτους Πασοκ.
    ----------------------------------
    γελοίε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. PASOK REAL ESTATE



    LOVELY PLOTS OF LAND OF MACEDONIA, THRACE, CYPRUS, THE AEGEAN SEA


    (SORRY MISTER, TA IMIA ΠΟΥΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ. ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΥΠΟΛΟΙΠΑ S-300 ΣΕ ΣΤΟΚ - ΤΙΜΕΣ ΣΚΟΤΩΜΕΝΕΣ - ΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ)



    ΑUTHORISED REPRESENTATIVE FOR GREECE
    YORGO CHAD-MINEIKO, ΟΔΟΣ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ, ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ



    ΕVERYTHING IS UP FOR SALE TO THE HIGHEST BIDDER - ALL SALES ARE FINAL AND GUARANTEED BY THE U.S. AMBASSADOR - NO REFUNDS - WE ACCEPT VISA, AMEX, MASTERCARD, CIRRUS



    ALL REQUESTS CARRY A NON-REFUNDABLE $500 COVER CHARGE



    BUY NOW AND WIN!!!ΠΛΟΥΣΙΑ ΔΩΡΑ!!! ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ!!!


    ΔΩΡΟ#1 *ΕΝΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΖΕΪΜΠΕΚΙΚΟ*


    ΔΩΡΟ#2 *ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΝΔΟΤΙΣΜΟΥ:"ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΤΕ ΣΤΟ ANΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ"


    ΔΩΡΟ#3 *Η ΣΕΙΡΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ ΜΕ ΤΙΤΛΟ "Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ"*


    ΔΩΡΟ#4 *ΜΑΘΗΜΑΤΑ SAVOIR FAIRE:"ΠΩΣ ΝΑ ΛΕΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ"*


    ΔΩΡΟ#5 *ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ:"ΟΤΣΑΛΑΝ, Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ"*


    ΔΩΡΟ#6 *ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ:"ΠΩΣ ΝΑ ΧΕΡΙΑΖΕΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΜΚΟ"


    ΔΩΡΟ#7 *MIA KANABΟΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΣΑΣ*


    ΔΩΡΟ#8 *ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ε παιδιά, πέρα από τους...καλοθελητές που υποδεικνύουν στην κ Πιπεροπούλου (το κάνουν και με τον πατέρα της και τον αδελφό της) πως να είναι πιό...επιστημονική, τελικά διαβάζοντας τα σχόλια μπορεί κανείς να υποστεί "πανικό ΑΗΔΙΑΣ" και κρίση σαχλαμαρίτιδας με...ανήκεστο βλάβη στην ψυχική του υγεία...
    Συνεχίστε απτόητοι το καλόηθες έργο σας...
    Πάντως σίγουρα τα παιδιά του press.gr ΔΕΝ νομίζω ότι θα ειοχαν πρόβλημα να φιλοξενήσουν ΚΑΙ τις δικές σας απόψιες σε οποιοδήποτε θέμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 1) Ο Ελληνας πολίτης αηδιάζει απο την έκταση της διαφθοράς σε πολλούς τομείς των δημοσίων υπηρεσιών. Αρνείται να καθυστερεί ολόκληρη η Ελληνική κοινωνία απο τα μικροσυμφέροντα συντεχνιών, η μεγαλύτερα συμφέροντα που θέλουν να κηδεμονεύσουν την πολιτική ζωή. Πολλοί πολίτες θεωρούν πως το ίδιο το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει μέρος του κατεστημένου
    (Γιωργάκης Παπανδρέου, Καθημερινή 12-10-2003)

    2) Χρειάζοταν να αποκαλύψει η Αυριανή οτι έχει ο κ. Μαλέσιος σπίτι απο τον κ. Αθανασούλη, για να μάθει ο πρωθυπουργός οτι μια γενιά στελεχών του, την οποίαν το Μαξίμου διαδίδει ως "διάδοχο γενιά", έχει μέλη που έχουν παίξει στο Χρηματιστήριο με την μετοχή αυτής της ύποπτης εταιρίας;
    ( Θεόδωρος Πάγκαλος 17-4-2003 )

    3) Χωρίς λαδάκι, δεν κινείται η μηχανή. Η διαφθορά αγγίζει και αφορά ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία
    ( Θεόδωρος Πάγκαλος, Απογευματινή 22-10-2002 )

    4) Κανείς απο εμάς δεν αρνείται την ανεργία, τις ελλείψεις του κράτους, τα φαινόμενα διαφθοράς
    ( Βάσω Παπανδρέου 19-1-2002, 3η Συνοδος Κ.Ε. ΠΑΣΟΚ )

    5) Θυμάμαι οτι ο πρωθυπουργός Κ.Σημιτης ενοχλείτο κέθε φορά που ανέφερε κάποιος αυτό το θέμα της διαφθοράς. Όχι γιατι δεν υπάρχει, αλλα γιατι το αναφέραμε. Βλέπω οτι τώρα κηρύσσει τον πόλεμο κατά της διαφθοράς. Έιναι αργά, αλλα είναι επιτέλους κάτι... ( Θεόδωρος Πάγκαλος 10-2-2002 )

    6) Ορισμένα κρούσματα διαφθοράς έχουν δημιουργήσει κρίση αξιοπιστίας
    ( Χρήστος Παπουτσής 7-10-2000 )

    7) Καθυστερεί η έκδοση μιας σύνταξης για ένα, δυο, τρία χρονια, μέχρι να λαδωσει ο συνταξιουχος. Η θέση στο ΙΚΑ πωλείται 5 εκατομμύρια. Για ενα κοινό νεκροταφείο, πληρώθηκαν μίζες 700 εκατομμυρίων δραχμών
    ( Γ. Καψής 6η συνοδος Κ.Ε ΠΑΣΟΚ, 1999 )

    8) Γιατί ενώ τώρα καταδικάζεις και ορθώς το φαινόμενο Σαλαλέ, αγνοήθηκε η πιεστική πρότασή μου να θεσμοθετηθεί η απαγόρευση πρόσληψης δημοσίων υπαλλήλων σε επιχειρήσεις με τις οποίες συναλλάσσονταν; Γιατί, ενω τώρα προτείνεις τομές για την πάταξη της διαφθοράς απέκρουσες μαζι με ΟΛΗ την ηγετική ομάδα, την πρότασή μου για να αναληφθεί εκστρατεία κατά της διαφθοράς;
    (Γ.Καψής, ανοικτή επιστολή στον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Κ. Σκανδαλίδη 18-10-2000 )

    9) Οι αεριτζήδες κυριαρχούν. Η διαφθορά θερίζει στο Δημόσιο...
    ( Γεράσιμος Αρσένης 8-9-2002 )

    10) Πολλά απο τα στελέχη μας, εχουν ενσωματωθεί στην πλουτοκρατία ( Θεόδωρος Πάγκαλος, ΤΑ ΝΕΑ 17-6-2003 )

    Και αφου τελείωσαν οι 10 "εντολές"... και το κερασάκι...

    Εμείς, ΔΕΝ κλεψαμε !!!
    ( Γιωργάκης Κάτμαν Παπανδρεου 16-5-2007 )

    Που διαψεύστηκε από το:
    «Εγώ τα χρήματα της SIEMENS τα έδωσα στο ΠΑΣΟΚ.»
    Θόδωρος Τσουκάτος 19 Ιουνίου 2008

    «Τα στελέχη μας, στην πλειονότητά τους, συνωστίζονται και δουλεύουν για να έχουν απολαβές από την επικείμενη κατάκτηση της εξουσίας.»
    Γιώργος Παναγιωτακόπουλος 23 Δεκεμβρίου 2008


    Μαντέλης 10 μύρια, Τσουκάτος 1 μύριο, Άκης 1 λεμονοστίφητς ΣΥΝ τη μίζα από τα υποβρύχια που μπατάρουν, Λαλιώτης (αεροδρόμιο, μετρό κλπ), grazie Κοσκώτα, Κουλούρης, Λιβάνης-Ζιάγκας-Κατσιφάρας-George Halag = κωλόσπιτο, Παπαντωνίου, Χρηματιστήριο κλπ


    κι εσύ μαλάκα πασόκε γλέιφεις τ’ αρχίδια σ’ αυτούς που σε γαμάνε για 700 ευρώ ενώ αυτοί πάνε για Χριστούγεννα Γκστάαντ, νέα Υόρκη, Μπαλί με τα κλεμμένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 1) Ο Ελληνας πολίτης αηδιάζει απο την έκταση της διαφθοράς σε πολλούς τομείς των δημοσίων υπηρεσιών. Αρνείται να καθυστερεί ολόκληρη η Ελληνική κοινωνία απο τα μικροσυμφέροντα συντεχνιών, η μεγαλύτερα συμφέροντα που θέλουν να κηδεμονεύσουν την πολιτική ζωή. Πολλοί πολίτες θεωρούν πως το ίδιο το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει μέρος του κατεστημένου
    (Γιωργάκης Παπανδρέου, Καθημερινή 12-10-2003)

    2) Χρειάζοταν να αποκαλύψει η Αυριανή οτι έχει ο κ. Μαλέσιος σπίτι απο τον κ. Αθανασούλη, για να μάθει ο πρωθυπουργός οτι μια γενιά στελεχών του, την οποίαν το Μαξίμου διαδίδει ως "διάδοχο γενιά", έχει μέλη που έχουν παίξει στο Χρηματιστήριο με την μετοχή αυτής της ύποπτης εταιρίας;
    ( Θεόδωρος Πάγκαλος 17-4-2003 )

    3) Χωρίς λαδάκι, δεν κινείται η μηχανή. Η διαφθορά αγγίζει και αφορά ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία
    ( Θεόδωρος Πάγκαλος, Απογευματινή 22-10-2002 )

    4) Κανείς απο εμάς δεν αρνείται την ανεργία, τις ελλείψεις του κράτους, τα φαινόμενα διαφθοράς
    ( Βάσω Παπανδρέου 19-1-2002, 3η Συνοδος Κ.Ε. ΠΑΣΟΚ )

    5) Θυμάμαι οτι ο πρωθυπουργός Κ.Σημιτης ενοχλείτο κέθε φορά που ανέφερε κάποιος αυτό το θέμα της διαφθοράς. Όχι γιατι δεν υπάρχει, αλλα γιατι το αναφέραμε. Βλέπω οτι τώρα κηρύσσει τον πόλεμο κατά της διαφθοράς. Έιναι αργά, αλλα είναι επιτέλους κάτι... ( Θεόδωρος Πάγκαλος 10-2-2002 )

    6) Ορισμένα κρούσματα διαφθοράς έχουν δημιουργήσει κρίση αξιοπιστίας
    ( Χρήστος Παπουτσής 7-10-2000 )

    7) Καθυστερεί η έκδοση μιας σύνταξης για ένα, δυο, τρία χρονια, μέχρι να λαδωσει ο συνταξιουχος. Η θέση στο ΙΚΑ πωλείται 5 εκατομμύρια. Για ενα κοινό νεκροταφείο, πληρώθηκαν μίζες 700 εκατομμυρίων δραχμών
    ( Γ. Καψής 6η συνοδος Κ.Ε ΠΑΣΟΚ, 1999 )

    8) Γιατί ενώ τώρα καταδικάζεις και ορθώς το φαινόμενο Σαλαλέ, αγνοήθηκε η πιεστική πρότασή μου να θεσμοθετηθεί η απαγόρευση πρόσληψης δημοσίων υπαλλήλων σε επιχειρήσεις με τις οποίες συναλλάσσονταν; Γιατί, ενω τώρα προτείνεις τομές για την πάταξη της διαφθοράς απέκρουσες μαζι με ΟΛΗ την ηγετική ομάδα, την πρότασή μου για να αναληφθεί εκστρατεία κατά της διαφθοράς;
    (Γ.Καψής, ανοικτή επιστολή στον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Κ. Σκανδαλίδη 18-10-2000 )

    9) Οι αεριτζήδες κυριαρχούν. Η διαφθορά θερίζει στο Δημόσιο...
    ( Γεράσιμος Αρσένης 8-9-2002 )

    10) Πολλά απο τα στελέχη μας, εχουν ενσωματωθεί στην πλουτοκρατία ( Θεόδωρος Πάγκαλος, ΤΑ ΝΕΑ 17-6-2003 )

    Και αφου τελείωσαν οι 10 "εντολές"... και το κερασάκι...

    Εμείς, ΔΕΝ κλεψαμε !!!
    ( Γιωργάκης Κάτμαν Παπανδρεου 16-5-2007 )

    Που διαψεύστηκε από το:
    «Εγώ τα χρήματα της SIEMENS τα έδωσα στο ΠΑΣΟΚ.»
    Θόδωρος Τσουκάτος 19 Ιουνίου 2008

    «Τα στελέχη μας, στην πλειονότητά τους, συνωστίζονται και δουλεύουν για να έχουν απολαβές από την επικείμενη κατάκτηση της εξουσίας.»
    Γιώργος Παναγιωτακόπουλος 23 Δεκεμβρίου 2008


    Μαντέλης 10 μύρια, Τσουκάτος 1 μύριο, Άκης 1 λεμονοστίφητς ΣΥΝ τη μίζα από τα υποβρύχια που μπατάρουν, Λαλιώτης (αεροδρόμιο, μετρό κλπ), grazie Κοσκώτα, Κουλούρης, Λιβάνης-Ζιάγκας-Κατσιφάρας-George Halag = κωλόσπιτο, Παπαντωνίου, Χρηματιστήριο κλπ


    κι εσύ μαλάκα πασόκε γλέιφεις τ’ αρχίδια σ’ αυτούς που σε γαμάνε για 700 ευρώ ενώ αυτοί πάνε για Χριστούγεννα Γκστάαντ, νέα Υόρκη, Μπαλί με τα κλεμμένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση