GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

O Γιώργος Περρής, ένας τραγουδιστής με πραγματικά διεθνές εκτόπισμα...

...απαντά στο Ερωτηματολόγιο του Προυστ και τιμά το PRESS-GR (Eπιμέλεια: Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης ) Γεννήθηκε στην Αθήνα από Έλληνα πατ...

...απαντά στο Ερωτηματολόγιο του Προυστ και τιμά το PRESS-GR

(Eπιμέλεια: Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης)

Γεννήθηκε στην Αθήνα από Έλληνα πατέρα και Γαλλίδα μητέρα, τη συγγραφέα Ζοέλ Λοπινό.
Μπορεί οι πρώτες του λέξεις να ήταν στα γαλλικά, ωστόσο αποφοίτησε από ελληνικό σχολείο και σπούδασε στο φιλολογικό τμήμα της φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η μουσική μπαίνει στη ζωή του σε ηλικία... 4 χρονών με μαθήματα πιάνου, θεωρίας και αρμονίας τα οποία συνέχισε μέχρι τα 18 του. Από τα 14 του τραγουδούσε όπου του δινόταν η ευκαιρία: στις σχολικές γιορτές, σε διαγωνισμούς και σε νεανικά μπαρ.
Στα 15 του τραγούδησε τα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι για την θεατρική παράσταση “Το παραμύθι χωρίς όνομα” και την επόμενη χρονιά τραγούδησε τη μουσική του Σταύρου Ξαρχάκου για το “Μεγάλο μας τσίρκο”.
Μόλις τελείωσε το σχολείο, αποφάσισε να κυνηγήσει το όνειρό του. Ξεκινάει την πορεία του με μία φιλανθρωπική συναυλία για την «Διεθνή Αμνηστία».
Παίρνει μέρος σε οντισιόν του Μίμη Πλέσσα με επιτυχία και ξεκινάει την επαγγελματική του σχέση με το τραγούδι συμμετέχοντας στις συναυλίες του. Πραγματοποιεί περιοδεία μαζί του στα σημαντικότερα αρχαία θέατρα της χώρας και τον επόμενο χειμώνα εμφανίζεται και πάλι μαζί του στο “ΖΟΟΜ” σε μια σειρά παραστάσεων όπου συμμετείχε η Ελένη Δήμου και η Ζωή Κουρούκλη.
Στη συνέχεια συνεργάζεται με έναν ακόμη σημαντικό συνθέτη, τον Γιάννη Σπανό, και πραγματοποιεί καλοκαιρινή περιοδεία μαζί του.
Ο χειμώνας του 2004 τον βρίσκει στις “Γραμμές” δίπλα στην Ελένη Βιτάλη, τον Αντώνη Μιτζέλο και τη Σοφία Παπάζογλου.
Ταυτόχρονα γνωρίζεται με τον Στέφανο Κορκολή ο οποίος του εμπιστεύεται το τραγούδι των τίτλων της εκπομπής «Ουδείς αναμάρτητος» της Άννας Παναγιωταρέα στη ΝΕΤ.
Την ίδια περίοδο υπογράφει αποκλειστικό συμβόλαιο με την δισκογραφική εταιρία Minos EMI και λίγο αργότερα, το Νοέμβριο του 2005 κυκλοφορεί ο πρώτος του προσωπικός δίσκος με τίτλο «Καινούργια μου μέρα». Για το δίσκο αυτό συνεργάζεται με τον Στέφανο Κορκολή (προσωπικό πιανίστα τότε της Dulce Pontes) –ο οποίος υπογράφει επτά τραγούδια– και τον Μίμη Πλέσσα ο οποίος γράφει ένα καινούργιο κομμάτι ειδικά γι’αυτόν σε στίχους της Ρεβέκκας Ρούσση.
Από τον δίσκο αυτό ξεχώρισαν το «Παίζει ο έρωτας» το τραγούδι των τίτλων της σειράς «Έρωτας» του ΑΝΤ1, το «Με μια μηχανή» και το «Καραβάνι», διασκευή της μεγάλης ευρωπαϊκής επιτυχίας “Caravane” του Raphaël.
Τον Δεκέμβριο του 2005 πραγματοποίησε περιοδεία στην Κύπρο με τον Στέφανο Κορκολή και την Τάνια Νασιμπιάν, παρουσιάζοντας το υλικό του δίσκου του, ενώ αμέσως μετά εμφανίζεται στο “ΜΕΤΡΟ” με την Ηρώ.
Λίγο αργότερα εμφανίζεται στο “House of art” με τον Στέφανο Κορκολή και την Τάνια Νασιμπιάν ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιεί τις πρώτες του εμφανίσεις μόνος του στον “Σταυρό του Νότου” σ’ ένα πρόγραμμα που επιμελείται ο ίδιος.
Την ίδια περίοδο εμφανίζεται σε jazz συναυλίες του Μίμη Πλέσσα μαζί με το θρυλικό του κουαρτέτο απ’ όπου και η συμμετοχή του στον δίσκο «Mimis Plessas and the jazz quartet live».
Τον Μάιο του 2006, ο Γιώργος Περρής με το «Καραβάνι», γίνεται ένας από τους 20 διεθνείς καλλιτέχνες (ανάμεσα στους οποίους η Patricia Kaas, η Natacha Atlas κ.α.) που συμμετέχουν στο CD που εκδίδει η Γαλλική Ραδιοφωνία και διανέμει σε 350 ραδιοφωνικούς σταθμούς σε ολόκληρο τον κόσμο.
Το καλοκαίρι του 2006 ακολουθεί τον διεθνή τενόρο Μάριο Φραγκούλη στην καλοκαιρινή του περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.
Τον Νοέμβριο εμφανίζεται για πρώτη φορά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο πλάι του Μίμη Πλέσσα μαζί με τον Κώστα Μακεδόνα και την Μελίνα Κανά.
Τον Δεκέμβριο του 2006 πραγματοποιεί μία σειρά 40 πετυχημένων εμφανίσεων στο “ΖΟΟΜ” μαζί με την Ευρυδίκη, την Ελένη Πέτα και τον Δημήτρη Κοργιαλά σε ένα πρόγραμμα-αφιέρωμα στα 40 χρόνια παρουσίας του ΖΟΟΜ στην Πλάκα και στους σπουδαίους καλλιτέχνες που εμφανίστηκαν στο χώρο αυτό.
Το φθινόπωρο του 2007 εμφανίστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τον Στέφανο Κορκολή, ενώ τον Δεκέμβριο εμφανίζεται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με τη συμφωνική ορχήστρα του δήμου Θεσσαλονίκης, τον Μάριο Φραγκούλη και την Deborah Myers.
Τους επόμενους μήνες αφιερώθηκε στην ετοιμασία του δεύτερου του δίσκου ο οποίος κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2008 από την SONY-BMG και την 4Men Productions.
Στο δίσκο αυτό, ο Γιώργος Περρής για πρώτη φορά παρουσίασε δικό του υλικό, τραγούδια που συνέθεσε και έγραψε ο ίδιος, καθώς και το ντουέτο «Στης γης την άκρη» με τον Μάριο Φραγκούλη, που πρωτοτραγούδησαν η Lara Fabian και η Maurane σε ελληνικό στίχο της Ρεβέκκας Ρούσση.
Τον Μάιο του 2008 συνάντησε στη σκηνή του “Αθηνών Αρένα” τον Μάριο Φραγκούλη και βρέθηκε επί σκηνής με πολύ σημαντικούς καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο: Lara Fabian, Lucio Dalla, JustinHayward, Madeleine Peyroux, Alessandro Safina, Steve Balsamo, Frances Ruffelle, Deborah Myers, GiorgiaFumanti.
Τον Ιούλιο του 2008 συμμετείχε στην παράσταση «Φαέθων–Δώριον Φως» δίπλα σε σημαντικούς καλλιτέχνες όπως ο Γρηγόρης Βαλτινός, η Δέσποινα Μπεμπεδέλη κ.α. η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αρχαία Βιβλιοθήκη Εφέσσου, στην Τουρκία η οποία άνοιξε τις πόρτες της ειδικά για την περίσταση.
Τον Δεκέμβριο του 2008 ο Γιώργος Περρής πραγματοποίησε τις πρώτες του σόλο εμφανίσεις συνοδευόμενος από το μουσικό σύνολο Tangarto σε μία σειρά παραστάσεων στο Polis Stage την σκηνοθεσία των οποίων ανέλαβε ο Αντώνης Λουδάρος. Το πρόγραμμα συνδύαζε τραγούδια σπουδαίων δημιουργών από τον Μάνο Χατζιδάκι και τον Astor Piazzola έως τον Jacques Brel, τον Σταμάτη Κραουνάκη και τον Στέφανο Κορκολή.
Το 2009 ξεκίνησε ευχάριστα για τον Γιώργο με 2 sold-out συναυλίες τον Ιανουάριο στην Κύπρο αφιερωμένες στο γαλλικό τραγούδι στο Θέατρο Ριάλτο.
Τον φεβρουάριο του 2009 εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Λονδίνο στο Cadogan Hall με την Oxford Philomusica.
Λίγους μήνες αργότερα, τον Απρίλιο, ο Γιώργος Περρής πραγματοποίησε τις πρώτες του προσωπικές εμφανίσεις στην Αμερική, στο Stuart Street Playhouse της Βοστόνης, ως επίτιμος καλεσμένος του Greek Independence Day Weekend και μερικές μέρες αργότερα στο θρυλικό Ryles Jazz Club όπου έχουν εμφανιστεί στο παρελθόν μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής.
Το καλοκαίρι του 2009 συμμετείχε σε 3 συναυλίες στην Κύπρο αφιέρωμένες στον κορυφαίο έλληνα συνθέτη Μάνο Χατζιδάκι με σημαντικότερη την συναυλία στο Κούριο Αρχαίο Θέατρο Λεμεσού.
Στη συνέχεια πραγματοποίησε τις πρώτες του εμφανίσεις στην Τουρκία με θερμή ανταπόκριση από το κοινό σε Istanbul, Bodrum και Izmir ως καλεσμένος του Μάριου Φραγκούλη.
Το φθινόπωρο του 2009, ο Γιώργος Περρής συμμετείχε στην περιοδεία της Lara Fabian –μία από τις πιο καταξιωμένες ντίβες διεθνώς– ανά την Ευρώπη, ανοίγοντας τις συναυλίες της, με σημαντικότερες τις εμφανίσεις στις 7 και 8 Οκτωβρίου στο Zenith στο Παρίσι με παρόντες την Νάνα Μούσχουρη και τον Charles Aznavour και ένα ένθερμο κοινό 10.000 ανθρώπων κάθε βράδυ.
Λίγο αργότερα, στις 16 Οκτωβρίου βρέθηκε στην Αγ. Πετρούπολη στη Ρωσία, όπου τραγούδησε για πρώτη φορά στο Smolny Cathedral, ερμηνεύοντας τραγούδια της Μεσογείου.
Την άνοιξη του 2010 βρέθηκε και πάλι στην Αμερική για μία μίνι περιοδεία από κοινού με τον Μάριο Φραγκούλη με τίτλο "The light of Greece", ένα αφιέρωμα στους μεγάλους ποιητές της Ελλάδας. Στα πλαίσια αυτής της περιοδείας εμφανίστηκε στο Sanders theatre του Πανεπιστημίου Harvard της Βοστόνης καθώς και στο Jazz at Lincoln Center της Νέας Υόρκης.
Αμέσως μετά, εμφανίστηκε στο Μόντρεαλ, στο θρυλικό Place des Arts, καλεσμένος του Stephan Moccio –συνθέτης ο οποίος μεταξύ άλλων έχει συνθέσει τραγούδια για την Celine Dion αλλά και την μουσική για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Vancouver– όπου παρουσίασαν για πρώτη φορά το τραγούδι που συνέθεσε για τον επερχόμενο γαλλικό δίσκο του Γιώργου σ’ ένα κατάμεστο θέατρο.
Το καλοκαίρι του 2010 ο Γιώργος Περρής αφιέρωθηκε σε μία μεγάλη πρόκληση για τον ίδιο: Αποδέχτηκε την πρόταση του σκηνοθέτη Ηλία Μαλανδρή να συμμετάσχει στην αναβίωση της παράστασης «Προμηθέας Δεσμώτης» του Άγγελου Σικελιανού ερμηνεύοντας χωρίς μικρόφωνο με επιτυχία το «Πνευματικό Εμβατήριο» σε μουσική του σπουδαίου Μίκη Θεοδωράκη στο αρχαίο θέατρο της Περγάμου καθώς και στο αρχαίο θέατρο των Δελφών. Η παράσταση δέχτηκε θερμές κριτικές και ειδικά ο Γιώργος Περρής ο οποίος απέσπασε εξαιρετικές κριτικές από τον τουρκικό τύπο.
Τον Οκτώβριο ο Γιώργος εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Μεξικό τραγουδώντας για το κλείσιμο του 60ου διεθνούς φεστιβάλ της Chihuahua με την συνοδεία της Συμφωνικής Ορχήστρας της πόλης.
Για το 2011 προετοιμάζει τον πρώτο του προσωπικό γαλλόφωνο δίσκο ο οποίος θα κυκλοφορήσει στον Καναδά, τη Γαλλία καθώς και άλλες χώρες με συνθέσεις από τα μεγαλύτερα ονόματα της γαλλικής δισκογραφίας καθώς και τον επόμενο ελληνικό του δίσκο και κάποιες εμφανίσεις στην Ελλάδα.

Η απόλυτη ευτυχία για σένα είναι; 

Να ξυπνάω το πρωί και να νιώθω γεμάτος, χαρούμενος. Να πηγαίνω βόλτα στην παραλία και να βρίσκομαι μόνος απέναντι στη θάλασσα. Να νιώθω τη φωνή μου να εκφράζεται ελεύθερα μέσα από τις νότες και τις λέξεις.
Τι σε κάνει να σηκώνεσαι το πρωί; 
Η ζωή.. Ο έρωτας.. Α! Και η επόμενη συναυλία!
Η τελευταία φορά που ξέσπασες σε γέλια; 
Χθες το βράδυ με την καλύτερη μου φίλη τη Μαρία. Θυμηθήκαμε όλες τις σκανταλιές που κάναμε όταν ήμασταν παιδιά και όλες τις βλακείες που κάναμε στα 18 μας!
Το βασικό γνώρισμα του χαρακτήρα σου είναι; 
Το βασικό? Η νευρικότητα σε συνδυασμό με την ηρεμία! Και το χαμόγελο!
Το βασικό ελάττωμά σου; 
Η ξεροκεφαλιά μου, καθώς και το ότι είμαι απόλυτος.
Σε ποια λάθη δείχνεις τη μεγαλύτερη επιείκεια; 
Συνήθως σε όλα τα λάθη είμαι επιεικής, απλώς δεν τα ξεχνάω.
Η τελευταία φορά που έκλαψες; 
Σήμερα το πρωί, άκουγα το «Χάρτινο το φεγγαράκι» από την Νάνα Μούσχουρη.
Με ποια ιστορική προσωπικότητα ταυτίζεσαι περισσότερο; 
Δεν μπορώ να πω ότι ταυτίζομαι με κάποια προσωπικότητα συγκεκριμένα, σίγουρα όμως η Κάλλας, ο Chopin και ο Καβάφης έχουν σμιλέψει τον χαρακτήρα μου.
Ποιοι είναι οι ήρωές σου σήμερα; 
Οι ίδιοι ήρωες που είχα σαν παιδί: Ο Μικρός Πρίγκιπας του Εξυπερύ και ο Πίτερ Παν. Για την αλήθεια τους, την αγνότητα τους και την παιδικότητα που δεν θέλω να χάσω.
Ποια είναι η ταινία που σε σημάδεψε;
Η “Amelie” που μου έμαθε να χαίρομαι τις μικρές απολαύσεις της ζωής και να μην χάνω ποτέ τον ρομαντισμό μου, καθώς και το “Bagdad Café” στο οποίο είδα όλη την αγάπη και την ειρήνη που μπορούν να βρουν οι άνθρωποι ακόμη κι όταν ο ένας δεν καταλαβαίνει τη γλώσσα του άλλου. Το μόνο που χρειάζεται είναι απλά να κάνεις το βήμα προς τον απέναντί σου.
Το αγαπημένο σου ταξίδι;
Το Παρίσι, το πιο όμορφο μέρος στον κόσμο μα και συνάμα η άλλη μισή μου πατρίδα.
 Οι αγαπημένοι σου συγγραφείς; 
Ο Καραγάτσης, ο Καζαντζάκης και φυσικά η μαμά μου η Ζοέλ Λοπινό.
Ποια αρετή προτιμάς σε έναν άντρα; 
Την ειλικρίνεια, την ευθύτητα.
…Και σε μια γυναίκα; 
Τη στοργή.
Ο αγαπημένος σου συνθέτης; 
Ο Χατζιδάκις και ο Chopin.
Το τραγούδι που σφυρίζεις κάνοντας ντους; 
Το “Nature Boy” του Nat King Cole.
Το βιβλίο που σε σημάδεψε;
Η «Ασκητική» του Καζαντζάκη.
Ο αγαπημένος σου ζωγράφος; 
Ο Τσαρούχης από Έλληνες και ο Toulouse-Lautrec.
Το αγαπημένο σου χρώμα; 
Το λευκό, το κόκκινο και το μπλε.
Ποια θεωρείς ως τη μεγαλύτερη επιτυχία σου; 
Την αγάπη των φίλων μου και των συνεργατών μου.
Το αγαπημένο σου ποτό; 
Το νερό. Α! Και το mojito!
Για ποιο πράγμα μετανιώνεις περισσότερο; 
Που δεν ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο πιάνο.
Τι απεχθάνεσαι περισσότερο απ’ όλα; 
Την έλλειψη ανεκτικότητας ανάμεσα στους ανθρώπους, τον ρατσισμό.
Ποια είναι η αγαπημένη σου ασχολία; 
Να τραγουδώ φυσικά!
Ο μεγαλύτερος φόβος σου;
Μην πεθάνω μόνος, χωρίς αγάπη γύρω μου και χωρίς να μπορώ να δώσω αγάπη.
Σε ποια περίπτωση επιλέγεις να πεις ψέματα; 
Μόνο στην περίπτωση που δεν θέλω να δω την απόλυτη αλήθεια.
 Ποιο είναι το μότο σου; 
Carpe Diem. Η ζωή παραείναι μικρή για να την σπαταλάμε.
Πώς θα επιθυμούσες να πεθάνεις; 
Ήρεμα, με αγάπη γύρω μου. Ύστερα θα ήθελα να αποτεφρωθώ και να ριχτούν οι στάχτες μου στη θάλασσα.
Εάν συνέβαινε να συναντήσεις το Θεό, τι θα ήθελες να σου πει; 
Θα ήθελα να λύσει τις απορίες που έχω από όλα τα αλλόκοτα όνειρα που έχω δει στη ζωή μου, αλλά και να βρούμε έναν τρόπο έτσι ώστε όλα τα παιδιά του πλανήτη να πάψουν να υποφέρουν και να δέχονται τις συνέπειες των ενηλίκων.
Σε ποια πνευματική κατάσταση βρίσκεσαι αυτόν τον καιρό; 
Σε έντονη δημιουργικότητα, αναβρασμό και ευτυχία για όλα τα καλά και όμορφα που έρχονται μπροστά μου.

5 σχόλια

  1. το σκοτώσατε το μπλόγκ.Πιο μεγάλο τμήμα έπρεπε να αναρτήσετε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τετοια διαφημιση ρε παπαγιωτη στον περρη τι εγινε;

    σε γ@μησε και σε γλυκανε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλός κι άξιος!
    δε λέω!
    αλλά γιατί κι αυτός μ' αυτό το βλέμμα:
    ''χύνω, λες να παχύνω;''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. H Ασκητική τού Καζαντζάκη πού
    διάβασες,σχετίζεται μέ τήν απάντηση
    τής υποτιθέμενης συζήτησης μέ τόν
    Θεό.
    Scripta manent.
    Aναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μονο τα πλοια εχουν εκτοπισμα...ασχετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση