GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σώστε τον Ιορδάνη‏...

Eρώτηση του Μ. Χαρακόπουλου στον υπουργό Εξωτερικών Ο Ιορδάνης ποταμός , σύμβολο της χριστιανοσύνης, αντιμετωπίζει σοβαρότατα οικολογι...

Eρώτηση του Μ. Χαρακόπουλου
στον υπουργό Εξωτερικών

Ο Ιορδάνης ποταμός, σύμβολο της χριστιανοσύνης, αντιμετωπίζει σοβαρότατα οικολογικά προβλήματα που απειλούν ακόμη και αυτή την ύπαρξή του. Το σημαντικό αυτό ζήτημα αναδεικνύει με ερώτησή του ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος προς τον υπουργό εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσα. Ο Ιορδάνης στερεύει από την υπεράντληση των υδάτων του, ενώ το προσκύνημα των χατζήδων σε αυτόν απειλείται από τα λύματα που καταλήγουν στην κοίτη του.
Σύμφωνα, όμως, με τον κ. Χαρακόπουλο «η κατάσταση είναι ακόμη αναστρέψιμη εφόσον υπάρξει συντονισμένη παρέμβαση εκ μέρους των εμπλεκόμενων κυβερνήσεων και διεθνών οργανισμών». Για το λόγο αυτό ρωτά τον υπουργό εξωτερικών αν η ελληνική κυβέρνηση προτίθεται να λάβει τις σχετικές πρωτοβουλίες.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης :

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΑΡΙΣΗΣ
ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: ΣΩΣΤΕ ΤΟΝ ΙΟΡΔΑΝΗΣε λίγες ημέρες στους Αγίους Τόπους εορτάζονται τα Θεοφάνεια (19/1/2011) καθώς, ως γνωστόν, το...
 Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ακολουθεί το παλαιό ημερολόγιο. Επίκεντρο των εορτασμών είναι ο Ιορδάνης ποταμός, που σύμφωνα με εκθέσεις διεθνών εμπειρογνωμόνων έχει μετατραπεί σε χώρο εναπόθεσης αποχετευτικών λυμάτων, ενώ κινδυνεύει λόγω της εκτροπής του 98% των υδάτων του να στερέψει εντός του 2011!
Ο Ιορδάνης είναι ένας ποταμός με σημασία οικουμενικής εμβέλειας, θρησκευτικό σύμβολο για τους απανταχού της γης Χριστιανούς, όπου βαπτίστηκε ο Ιησούς Χριστός. Σήμερα, όμως κινδυνεύει άμεσα από την υπεράντληση των υδάτων του για αρδευτικούς σκοπούς, καθώς και από την κατάληξη γεωργικών απορροών και αποχετευτικών λυμάτων στην κοίτη του. Επίσης υπάρχει το ενδεχόμενο, ο Ιορδάνης να στερέψει εντελώς εξαιτίας της προγραμματισμένης εγκατάστασης σταθμού επεξεργασίας λυμάτων που δεν θα επαναδιοχετεύει τα επεξεργασμένα ύδατα και πάλι στην κοίτη του ποταμού αλλά θα τα χρησιμοποιεί για αλλότριους σκοπούς.
Τα αρνητικά αυτά δεδομένα είναι βέβαιο ότι οδηγούν σε σταδιακή εξαφάνιση της βιοποικιλότητας του Ιορδάνη. Ταυτόχρονα, καθίσταται απαγορευτική η διενέργεια βαπτίσεων στους δεκάδες χιλιάδες προσκυνητές-χατζήδες που μεταβαίνουν για το σκοπό αυτό κάθε χρόνο στους Αγίους Τόπους.
Εντούτοις, η κατάσταση είναι ακόμη αναστρέψιμη εφόσον υπάρξει συντονισμένη παρέμβαση εκ μέρους των εμπλεκόμενων κυβερνήσεων και διεθνών οργανισμών. Πρόσφατα, μάλιστα, κατά τη συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του ζητήματος του Ιορδάνη τονίστηκε με έμφαση ότι η παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών της θα μπορούσε να είναι αποφασιστική σε αυτή την κατεύθυνση.
Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
Σε τι ενέργειες έχει προβεί το Υπουργείο Εξωτερικών προς τις εμπλεκόμενες κυβερνήσεις, την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και διεθνή φόρα και οργανισμούς για τη διάσωση του Ιορδάνη από τη μόλυνση και την αποξήρανση;
Προτίθεστε να ζητήσετε την παρέμβαση της UNESCO για την ανακήρυξη του Ιορδάνη σε μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, προκειμένου να τύχει πλήρους προστασίας;
Αθήνα, 11 Ιανουαρίου 2011
Ο ερωτών βουλευτής
Μάξιμος Χαρακόπουλος

17 σχόλια

  1. Η Ελληνική Κυβέρνηση και το Πασόκ, Η Νέα Δημοκρατία, Το Κουμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, Το ΛΑΟΣ, Ο ΣΥΡΙΖΑ, Η Δημοκρατική Αριστερά, ΟΙ Οικολόγοι Πράσινοι, Η Δημοκρατική Συμμαχία, ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΜΕ ΣΚΥΜΕΝΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ των Φαρμακοποιών να μην μειωθεί το ποσοστό κέρδους τους! 25/100 κατά τους Φαρμακοποιούς, 36/100 κατά το υπουργείο Υγείας.
    Ρε που ζούμε ! Μπας και Αληθινή Κυβέρνηση και Κράτος είναι οι Φαρμακοποιοί και οι παραπάνω που το δεχτήκανε αμίλητοι και με σκυμμένο κεφάλι ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΤΑΧΤΙΚΟΙ ΤΟΥΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να κοιτάξει πρώτα ο κ. Χαρακόπουλος να σώσει τον Πηνειό που ο Κουρασμένος και οι συνδαιτημόνες του κ. Χαρακόπουλου-πρώην Νομάρχες Λάρισας-Τρικάλων- του τον έχουν οδηγήσει σε τραγική κατάσταση.
    ¨Εχουν όμως μάθει μερικοί , ιδίως Νεόκοποι Πατέρες του Εθνους , πολύ καλά το παιχνιδάκι της αυτοπροβολής με ανέξοδες και ανούσιες πράξεις και πολιτικές στάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έκανε ο Χαρακόπουλος εξάσκηση στον Πηνειό της Λάρισας και έμαθε πως χειρίζονται τα πράγματα όταν στερεύει ο ο ποταμός απο την υπεράντληση, όταν μολύνεται απο τα γεωργικά φάρμακα των αγροτών και τα υπολείματα των βιομηχανιών. Αφού τα "τακτοποίησε" όλα αυτά πάει να βοηθήσει και τον Ιορδάνη ποταμό.
    Άσε τις φιγούρες Χαρακόπουλε, ο πηνειός βρωμοκοπάει και δεν οσμίστηκες τίποτα. Ξεκίνα να σώσεις πρώτα τη πόλη που σε ψηφίζει και μετά πάς να βοηθήσεις και άλλους. Η Λάρισα χωρίς τον Πηνειό δεν θα επιβιώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Ιορδάνης ποταμός, σύμβολο της χριστιανοσύνης, αντιμετωπίζει σοβαρότατα οικολογικά προβλήματα που απειλούν ακόμη και αυτή την ύπαρξή του.
    ==
    Ρε φιλε ,ζεις στην Ελλαδα του ΔοΝηΤη με εντολοδοχους τα σκυλια της αλητοσυμμοριας πασοκ(σκυλια) ,και εχασες τον υπνο σου για τον ιορδανη???

    Καλα μου ελεγε καποιος.
    Επρεπε να χασει η Ν.Δ .
    Για να μαθει να κυβερναει..

    Τυχαινει να ειναι και βουλευτης της Ν.Δ!!

    Αδελφε στριβε..
    Δινε του...
    ακου που σου λεω...
    Υ.Γ
    Πες και στο σαμαρα να κανει το ιδιο.
    Αδειαστε μας την γωνια μαλακεςςςςςςςςςςςςς


    κ.τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εδώ ο κόσμος χάνεται και το μουνί χτενίζεται. Πόσο ηλίθιος μπορεί να είναι ο άνθρωπος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρέ καραγκιόζη είναι ιερός ποταμός των Ελλήνων ο Ιορδάνης και δεν είναι ο Ασωπός;Βρε ουστ κοπρόσκυλο που κοιτάς να γλείψεις τους παπάδες γιατί οσφρήστηκες εκλογές!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Eιναι με τα καλά του ρε αυτός.
    Δεν έχει πάρει χαμπάρι τι γίνεται γύρω του;
    Ρε Λαρισαίοι σοβαρά τον ψηφίσατε να σας εκπροσωπεί ή πλάκα κάνατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΥΡΙΕ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΕ ΛΥΣΑΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΒΑΛΘΗΚΑΤΕ ΝΑ ΛΥΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ?ΠΑΝΑΞΙΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΙΜΑΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ,ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΩ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑΤΟΝ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟ.ΑΛΛΑ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΥΠΕΞ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟΡΔΑΝΗ ΠΟΤΑΜΟ ΒΓΗΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΜΟΥ.ΕΔΩ ΚΑΡΑΒΙΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΝΤΖΟ ΧΤΕΝΙΖΕΤΑΙ ΛΕΕΙ Ο ΛΑΟΣ.ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΩΣ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΩΣ ΛΑΟΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΟΡΔΑΝΗ ΠΟΤΑΜΟ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ,ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΟΣ ΕΚΟΛΑΠΤΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ,ΕΙΝΑΙ ΔΕ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ Η Ν.Δ. ΕΧΕΙ ΠΑΘΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΕΓΑΛΗ ΖΗΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΤΟ ΑΥΤΙ.ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΗ ΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΜΥΡΙΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ.ΓΕΩ.ΜΑΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΕΝΟΣ,ΤΟΝ ΕΡΩΤΩ ΠΟΙΟΣ ΠΑΠΑΣ ΤΟΝ ΕΒΑΛΕ ΝΑ ΑΝΑΜΕΙΧΘΗ ΣΕ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΝΑΜΕΙΞΗΣ?ΠΑΛΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΚΟΥΤΟΥΣ ΕΒΑΛΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΚΘΕΣΟΥΝ .ΓΕΩ ΜΑΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ποιος έβγαλε βουλευτή αυτόν τον ΒΛΑΚΑ! Κοίτα ρε ζώο να σώσεις τον Πηνειό πρώτα και άσε τον Ιορδάνη. Τέτοια χαζομάρα σε πολιτευτές μόνο στην Ελλάδα υπάρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο κ. Χαρακόπουλος ενδιαφέρεται για την επάρκεια σε νερό του Ιορδάνη ποταμού, διότι δεν θα ξεπλένει, τους πολιτικούς , ούτε ο Ιορδάνης ποταμός... ρε δεν ντρέπεται.. που κάνει και ερώτημα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η θεια Κουλα13 Ιαν 2011, 5:00:00 μ.μ.

    και μεχρι των θεοφανειων θα σωθει ο ποταμος!

    βρε χαχολε, τρεις μερες ΠΡΙΝ ηταν αναγκη να θιξεις το θεμα;

    ειστε ολοι για τα μπαζα . . . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σώσε ρε μεγάλε ότι μπορείς ποτάμια βουνά λήμνες που είναι αλληλένδετα με τη θρησκεία σου. Στην Ελλάδα μην αγγίξεις τίποτα. Να σε χαίρονται οι ψηφοφόροι σου

    Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ρε μαλακισμενο παπαδοπαιδι που δεν εχεις ουτε ενα ενσημο κολλησει στην ζωη σου το προβλημα μας ειναι ο Ιορδανης;
    Κολογλειφτρονι των παπαδων εδω ο κοσμος καιγεται και το μουνι χτενιζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΠΟΣΟ ΑΠΥΘΜΕΝΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΕΙΔΗ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΩΝ..ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΕΚΛΕΓΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΑΛΛΩΝ //ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΗΛΙΘΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΩΝ..Η ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΗ..ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟΝ ΗΛΙΘΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΙ..ΚΑΛΥΝΗΧΤΑ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΧΑΡΟΜΑΛΑΚΑ ΚΑΛΥΝΗΧΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΗΛΗΘΙΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΒΟΛΕΥΤΙΚΗ ΕΔΡΑ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΑΣ ΗΘΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΟΦΡΩΝ ΠΡΑΞΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΔΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΕΙΣΤΕ ΕΛΕΙΠΗΣ ΚΥΡΙΕ...ΕΛΕΟΣ ΜΗΝ ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΟΧΗ ΤΩΝ ΝΕΥΡΑ ΜΑΣ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΑ..ΗΛΙΘΙΕ.. ΕΝΑΣ ΠΡΩΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΧΙ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΑΘΛΙΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΗΔΙΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΔΕΛΦΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΛΑΚΕΙΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕ..ΣΑΜΑΡΑ Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΡΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση