GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανοιχτή επιστολή στον Υπουργό Υγείας...

Του Δημήτρη Ιορδάνου    Αξιότιμε κύριε υπουργέ, Σίγουρα θα έχετε υπόψη σας τις μελέτες του ΚΕΠΕ και της ECORYS η οποία έγινε για λογαρ...

Του Δημήτρη Ιορδάνου
  
Αξιότιμε κύριε υπουργέ,
Σίγουρα θα έχετε υπόψη σας τις μελέτες του ΚΕΠΕ και της ECORYS η οποία έγινε για λογαριασμό της ΕΕ. Και οι δύο συνηγορούν υπέρ του ανοίγματος του επαγγέλματος του φαρμακοποιού, πάντα με γνώμονα την ανάπτυξη και το όφελος των πολιτών.
Για τους γνώστες του αντικειμένου, που είναι οι αποκλεισμένοι από το επάγγελμα φαρμακοποιοί, τα επιχειρήματα που προβάλλει ο ΠΦΣ δεν πείθουν, και οι μελέτες αυτές το αποδεικνύουν με στοιχεία.
Γνωρίζουν επίσης όλοι, ότι ο κίνδυνος αύξησης της φαρμακευτικής δαπάνης, πηγάζει από τον υπερβολικό αριθμό ιατρών που έχουν την δυνατότητα να συνταγογραφούν, και οι οποίοι εξαιτίας του μεγάλου τους αριθμού (διπλάσιος από το μέσο όρο των χωρών της ΕΕ, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας), αντιμετωπίζουν ζήτημα οικονομικής επιβίωσης, με...
 αποτέλεσμα να υποκύπτουν στις πιέσεις των φαρμακευτικών εταιριών. Οι φαρμακευτικές εταιρίες, έχουν σαν στόχο τους παραγωγούς συνταγών που είναι οι ιατροί, και όχι τους φαρμακοποιούς.
Σαν αντίλογος, παρουσιάζονται από τον ΠΦΣ τα ακόλουθα επιχειρήματα:
1. Η αύξηση του αριθμού των φαρμακείων θα προκαλέσει πρόβλημα επιβίωσης στα φαρμακεία και άρα διαφθοράς, η οποία θα αυξήσει τη φαρμακευτική δαπάνη.
Απάντηση:
• Ο κίνδυνος διαφθοράς, είναι σήμερα πολύ μεγαλύτερος, όταν για να αποκτήσει κάποιος νέος φαρμακοποιός φαρμακείο, πρέπει να καταβάλει ποσά της τάξης των 300.000 ευρώ κατά μέσο όρο. Δεδομένου ότι είναι πολύ δύσκολο να αποσβέσει το ποσό αυτό σε λογικό χρονικό διάστημα, καθίσταται πιο επιρρεπής σε πιέσεις και τακτικές που βλάπτουν το ασφαλιστικό σύστημα.
• Φαινόμενα διαφθοράς, έχουν παρατηρηθεί αποδεδειγμένα με το ισχύον καθεστώς, και οι σημαντικότεροι λόγοι είναι α) ο μεγάλος αριθμός ιατρών που συνταγογραφούσαν ανεξέλεγκτα, ακόμη και φάρμακα άσχετα με την ειδικότητά τους, δελεαζόμενοι από τις παροχές των εταιριών, και β) τα μεγάλα ποσά που διακινούνται για την αγορά φαρμακείων από νέους φαρμακοποιούς. Τα μέχρι τώρα υπουργεία, δεν ενδιαφέρθηκαν για μια αποτελεσματική πολιτική ελέγχου της συνταγογράφησης. Εντατικοί μέθοδοι ελέγχου, όπως η ηλεκτρονική συνταγογράφηση που εσείς καθιερώσατε, απέδειξε ότι μπορεί να έχει αποτελέσματα στην εξάλειψη του φαινομένου.
• Τα φαρμακεία, έχουν την επιλογή συγχωνεύσεων, ώστε να δημιουργηθεί οικονομία κλίμακας και επομένως περιθωρίου κέρδους που θα βοηθήσει την επιχείρηση να επιβιώσει έναντι του ανταγωνισμού. Μέχρι σήμερα, καθώς το φαρμακείο αποτελεί προστατευμένο καθεστώς, ελάχιστοι φαρμακοποιοί προέβησαν σε συγχωνεύσεις των φαρμακείων τους, και αυτός είναι ο λόγος που έχουμε τόσο μεγάλο αριθμό φαρμακείων σε σχέση με άλλες χώρες της ΕΕ, όπου το καθεστώς των εταιριών φαρμακείων είναι διαδεδομένο. Για παράδειγμα, γιατί έξω από ένα μεγάλο νοσοκομείο να υπάρχουν 5 φαρμακεία, τα οποία να ανοίγουν συγκεκριμένες ώρες, και να μην συγχωνευτούν σε ένα μεγάλο, με 5 φαρμακοποιούς συνεταίρους, όπου με κυλιόμενο ωράριο θα μπορεί να είναι ανοιχτό όλο το εικοσιτετράωρο; Η οικονομία κλίμακας που θα δημιουργηθεί, θα τους επιτρέψει να έχουν και καλύτερες τιμές, αν όχι στα φάρμακα που μέχρι σήμερα είναι διατιμημένο προϊόν, τουλάχιστον στα ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ αλλά και στα άλλα παραϊατρικά προϊόντα, για κάποια από τα οποία τα ασφαλιστικά ταμεία, καλύπτουν μέρος του κόστους τους (π.χ. συσκευές c-PAP).
2. Τα πληθυσμιακά κριτήρια, επιβάλλονται από την απόφαση του δικαστηρίου της ΕΕ (C-570/07)
Απάντηση:
• Η απόφαση του δικαστηρίου της ΕΕ (C-570/07) που επικαλείται ο ΠΦΣ, απλά δηλώνει ότι ενδεχόμενα πληθυσμιακά κριτήρια, δεν αντιτίθενται στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία, ωστόσο, δεν τα επιβάλει και δεν υποχρεώνει τα κράτη μέλη να τα υιοθετήσουν. Αντίθετα, το ανώτερο δικαστήριο της Ελλάδας, το ΣτΕ, τα έχει κρίνει αντισυνταγματικά.
• Τα πληθυσμιακά κριτήρια, όποια και αν είναι αυτά, έχουν ήδη κριθεί αντισυνταγματικά από το ΣτΕ και ενδεχόμενη μείωσή τους, απλά θα μεταθέσει το πρόβλημα με νέες προσφυγές και δεν θα το εξαλείψει. Ταυτόχρονα, θα δημιουργήσει την εντύπωση ότι προστατεύεται ο κλάδος των φαρμακοποιών, κάτι που δεν έγινε για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Σήμερα από την κοινωνία εκτιμάται η πολιτική που λύνει ζητήματα, και δεν τα μεταθέτει σε πλάτες άλλων.
3. Τα φαρμακεία στην Ελλάδα, είναι τα περισσότερα ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ.
Απάντηση:
• Αυτό ισχύει, ωστόσο η πολιτική για τα φαρμακεία, δεν είναι ούτε κοινή, ούτε ενιαία ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ. Στις περισσότερες χώρες της ΕΕ, τα φαρμακεία είναι πολυμετοχικά, πράγμα που σημαίνει ότι σε κάθε κατάστημα, είναι μέτοχοι και εργάζονται περισσότεροι του ενός φαρμακοποιού, σε αντίθεση με το καθεστώς της Ελλάδας, όπου στην συντριπτική πλειοψηφία τους, κάθε φαρμακείο ανήκει σε ένα φαρμακοποιό.
• Αν το ζητούμενο είναι η μείωση του αριθμού των φαρμακείων, αυτό θα επιτευχθεί όχι με την προστασία του υπάρχοντος καθεστώτος, όπου ο αριθμός των αδειών θα ανακυκλώνεται με αδιαφανείς διαδικασίες και θα παραμένει σταθερός, αλλά με το πλήρες άνοιγμα που θα οδηγήσει σε συγχωνεύσεις, σύμφωνα με τα πρότυπα άλλων χωρών της ΕΕ.
4. Αν ελευθερωθεί το επάγγελμα, θα ερημώσουν οι απομακρυσμένες περιοχές από φαρμακεία και οι πληθυσμοί που ζουν εκεί, δεν θα έχουν πρόσβαση σε φάρμακα.
Απάντηση:
• Μάλλον το αντίθετο θα συμβεί, καθώς ο ισχυρότερος ανταγωνισμός που θα προκύψει από συγχωνεύσεις φαρμακείων σε μεγάλα αστικά κέντρα και κέντρα συνταγογράφησης όπως νοσοκομεία κλπ, θα αποτρέψει τους ήδη εγκατεστημένους στις απομακρυσμένες περιοχές φαρμακοποιούς να μετακινηθούν σε πιο ανταγωνστικό περιβάλλον και να διακινδυνεύσουν την επαγγελματική ασφάλεια και την μέχρι τώρα πορεία τους.
• Ασφαλιστικές δικλίδες, μπορούν να δημιουργηθούν, όπως η απαγόρευση χορήγησης νέας άδειας λειτουργίας φαρμακείου πριν την παρέλευση ικανού χρονικού διαστήματος (π.χ. 3 ετών), σε φαρμακοποιό που έκλεισε το φαρμακείο του για να ιδρύσει νέο σε διαφορετική γεωγραφική περιοχή.
• Μπορεί να εξεταστεί το ενδεχόμενο εφαρμογής του καθεστώτος που ισχύει σε αρκετές χώρες της ΕΕ, όπου σε περιοχές όπου δεν υπάρχει προσβάσιμο φαρμακείο, ο ιατρός (π.χ. ο αγροτικός ιατρός) έχει την δυνατότητα από το νόμο να προμηθεύει με φάρμακα τους ασθενείς.
Βέβαια, με το πλήρες άνοιγμα, θα χαθεί η δυνατότητα των φαρμακοποιών να εμπορεύονται την επιχείρησή τους όταν αποχωρούν από αυτή, ωστόσο αυτό δεν είναι απόλυτο, καθώς θα υπάρξουν σχήματα φαρμακοποιών, που θα θελήσουν να αγοράσουν μία έτοιμη επιχείρηση λόγω θέσης και πελατείας, χωρίς ωστόσο αυτό να πρέπει να αποτελεί τη μοναδική τους επιλογή και ασφαλώς σε λογικότερες τιμές από τις σημερινές. Είναι κατανοητή η αντίδρασή τους για την απώλεια αυτού του «εφ’ άπαξ», αλλά η χώρα πρέπει να πάει μπροστά, και όπως όλος ο ελληνικός λαός έχασε μεγάλο ή μικρό μέρος του εισοδήματός του, οι φαρμακοποιοί δεν μπορεί να αποτελούν εξαίρεση, καθώς ήδη με τις αντιδράσεις τους έχουν προκαλέσει αρνητικά την κοινωνία, στρέφοντάς την εναντίον του κλάδου.
Στο δίλημμα λοιπόν, αν θα προστατευτούν τα συμφέροντα ενός κλάδου, ή τα συμφέροντα του κράτους και των πολιτών, η κοινωνία περιμένει την σωστή απάντηση από εσάς.
Με εκτίμηση
Δημήτρης Ιορδάνου

117 σχόλια

  1. 1. Μέχρι το 1996, άνοιγαν οι φαρμακοποιοί φαρμακείο, όπου ήθελαν χωρίς πληθυσμιακούς περιορισμούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 2. Το 1996, εφαρμόζεται ο νόμος 1963/91 που εν ολίγοις λέει πως
    α. Τα ιδρυόμενα στο εξής φαρμακεία πρέπει να απέχουν μεταξύ τους και από τα ήδη λειτουργούντα τουλάχιστον εκατό (100) μέτρα
    β. Τα φαρμακεία που λειτουργούν συνεχώς στον ίδιο δήμο ή κοινότητα, με τον ίδιο φαρμακοποιό, μεταφερόμενα σε άλλη θέση, πρέπει να απέχουν, κατά το χρόνο της μεταφοράς τους από τα λειτουργούντα φαρμακεία.
    Ι. τουλάχιστον σαράντα (40) μέτρα εφ' όσον συμπλήρωσαν πέντε (5) χρόνια λειτουργίας και
    ΙΙ. τουλάχιστον είκοσι (20) μέτρα εφ' όσον συμπλήρωσαν δέκα (10) χρόνια λειτουργίας

    γ. Για τον αριθμό των χορηγουμένων για κάθε δήμο ή κοινότητα της Χώρας, αδειών ιδρύσεως φαρμακείων από 1-1-1997 τίθενται τα εξής πληθυσμιακά όρια:
    Ι. Για δήμους ή κοινότητες με πληθυσμό μέχρι 3.000 κατοίκους εφ' όσον δεν λειτουργεί φαρμακείο, επιτρέπεται η χορήγηση μίας μόνο άδειας ιδρύσεως φαρμακείου
    ΙΙ. Για δήμους ή κοινότητες με πληθυσμό από 3.001 μέχρι 10.000 κατοίκους απαιτείται αναλογία 3.000 κατοίκων για κάθε φαρμακείο
    ΙΙΙ. Για δήμους με πληθυσμό από 10.001 μέχρι 100.000 κατοίκους απαιτείται αναλογία 2.500 κατοίκων για κάθε φαρμακείο.
    ΙV. Για δήμους με πληθυσμό άνω των 100.001 κατοίκων απαιτείται αναλογία 2.000 κατοίκων για κάθε φαρμακείο, αλλά
    V. τα πληθυσμιακά όρια της προηγούμενης παραγράφου δεν ισχύουν για τους φαρμακοποιούς που κατέχουν ή πρόκειται να αποκτήσουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος στην Ελλάδα μέχρι 31/12/1996.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 3. Πρώτη προσφυγή στο ΣΤΕ από φαρμακοποιό με άδεια άσκησης επαγγέλματος μετά το 1996, που δεν της έγινε δεκτή η αίτηση αδείας ίδρυσης φαρμακείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 4. Ξεκινά η αγοραπωλησία αδειών και φαρμακείων με τον εξής τρόπο:

    Α Για «ορφανή» άδεια, άδεια δηλαδή που δεν συνοδεύεται από φαρμακείο.

    Στο σημείο αυτό να διευκρινίσω του όρους :

    Άδεια φαρμακοποιού, μπορεί να είναι 1. η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος (αποκτάται μετά τη λήψη του πτυχίου με τη διαδικασία εξετάσεων, απαραίτητο πιστοποιητικό για εξάσκηση του φαρμακευτικού επαγγέλματος, εντός και εκτός φαρμακείου) 2. Άδεια ιδρύσεως φαρμακείου (αποκτάται από την κατά τόπους νομαρχία, εφόσον πληρούνται κάποιοι κανόνες, πτυχίο, άδεια άσκησης επαγγέλματος, ιθαγένεια, πλέον και πληθυσμιακοί και γεωγραφικοί περιορισμοί κ.α) 3. Άδεια λειτουργίας φαρμακείου (δίδεται από τη νομαρχία με σύμφωνη γνώμη του φαρμακευτικού συλλόγου, εάν το φαρμακείο που έχει πάρει άδεια λειτουργίας τηρεί τους κανόνες υγιεινής, έχει αρκετό αριθμό φαρμάκων κ.α).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συστεγασμένα φαρμακεία. Είναι 2 διαφορετικά μαγαζιά φαρμακεία, με δικές τους άδειες από 2 διαφορετικούς φαρμακοποιούς που αποφασίζουν να στεγαστούν στο ίδιο κατάστημα, μα συνεχίζουν να λειτουργούν σαν δύο (διπλές εφημερίες, 2 υπεύθυνοι φαρμακοποιοί, ισάξιοι και ίσοι μέτοχοι, μεγαλύτερα τετραγωνικά κ.α).

    Έχοντας λοιπόν αναφέρει τα παραπάνω, εξηγώ την διαδικασία «αγοράς αδείας» ίδρυσης φαρμακείου, μιας και αυτή είναι που υπόκειται σε περιορισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εάν πρόκειται για άδεια που προκύπτει από συστεγασμένο φαρμακείο:

    Βήμα 1. Ο υπό συνταξιοδότηση φαρμακοποιός (ο ένας από τους 2 ή 3 δηλαδή του συστεγασμένου φαρμακείου, που υπενθυμίζω είχε εκδώσει άδεια ιδρύσεως), αποσυστεγάζεται (λύει δηλαδή την επιχείρηση). Διατηρεί όμως την άδεια ίδρυσης του φαρμακείου που είχε λάβει από τη νομαρχία.

    Βήμα 2. Βρίσκει έναν νέο φαρμακοποιό που πλέον λόγω των περιορισμών που ισχύουν (πληθυσμιακών κυρίως) δεν μπορεί να εκδώσει δική του άδεια ίδρυσης, και «τα βρίσκουν» οικονομικά συντάσσοντας αμφότεροι ιδιωτικό συμφωνητικό που περιγράφει την αμοιβή του αποχωρούντος και την διαδικασία βήμα- βήμα .

    Βήμα 3. Ο παλιός φαρμακοποιός κάνει ίδρυση νέου φαρμακείου(αγνοώντας τους πληθυσμιακούς περιορισμούς αφού η άδεια ίδρυσης υπάρχει μα και τους γεωγραφικούς αφού του δίδεται το δικαίωμα να ανοίξει μακριά από άλλο φαρμακείο στα 20μ πλέον /νόμος 1963/91 βΙΙ) , με την ήδη υπάρχουσα άδεια του, όπου θέλει εντός του δήμου που του είχε εκδοθεί η πρώτη άδεια. Προφανώς ανοίγει σε μαγαζί που του έχει υποδειχθεί και ενοικιαστεί από τον νέο αγοραστή φαρμακοποιό.

    Βήμα 4. Καταθέτει ο παλιός φαρμακοποιός χαρτιά στη νομαρχία για να πάρει άδεια λειτουργίας φαρμακείου. (Αγοράζει έπιπλα, ταμπέλες, φάρμακα, σε τιμολόγια του νέου φαρμακοποιού – πλην των φαρμάκων / μικρή πρώτη παραγγελία/ που πρέπει να φαίνεται το όνομα του παλιού φαρμακοποιού.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βήμα 5. Αφού παρθεί η άδεια λειτουργίας, γίνεται συστέγαση με συμβαιολογραφική πράξη, του νέου φαρμακοποιού με τον παλιό. Εδώ ξεκινά να φαίνεται ο νέος φαρμακοποιός. Στο σημείο αυτό να εξηγήσω την συστέγαση αυτού του τύπου, δηλαδή συστέγαση με έναν φαρμακοποιό με άδεια ιδρύσεως και έναν χωρίς. Ο νόμος δίδει το δικαίωμα συστέγασης τέτοιου τύπου μόνο όταν ο φαρμακοποιός με άδεια ίδρυσης καταθέτει χαρτιά για σύνταξη εντός 6 μηνών είτε λόγω ηλικίας είτε λόγω ασθενείας.

    Βήμα 6. Αποσυστέγαση (λύση της εταιρίας) μεταξύ αποχωρούντα και νέου φαρμακοποιού(Η συστέγαση πρέπει να διαρκέσει έστω 1 μέρα). Ο προς σύνταξη φαρμακοποιός υποχρεούται να καταθέσει χαρτιά σύνταξης και την άδεια ίδρυσης φαρμακείου που του χορηγήθηκε από το κράτος.

    Βήμα 7. Η νομαρχία εκδίδει νέα άδεια ίδρυσης φαρμακείου στον νέο φαρμακοποιό, αγνοώντας τους περιορισμούς του νόμου (πληθυσμιακούς / γεωγραφικούς) για το φαρμακείο που προέκυψε.

    Βήμα 8. Ο νέος φαρμακοποιός παίρνει μια τυπική άδεια λειτουργίας από τη νομαρχία και κάνει τη νέα μεγάλη παραγγελία φαρμάκων στο όνομα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εάν πρόκειται για άδεια ιδρύσεως που προκύπτει από φαρμακοποιό με άδεια άσκησης μέχρι το 1996(νόμος 1963/91 γV):

    Πρόκειται για φαρμακοποιούς που είτε δούλευαν σε νοσοκομεία και θα έπαιρναν σύνταξη, είτε για άλλους φαρμακοποιούς που δούλευαν οπουδήποτε και θα έβγαιναν σε σύνταξη. Ακολουθούνται τα προηγούμενα βήματα από 3-8.
    Όπως προκύπτει από τα παραπάνω ο όρος πώληση άδειας δεν είναι ιδιαίτερα δόκιμος, αφού δεν φαίνεται πουθενά το χαρτί σαν οντότητα να αλλάζει χέρια, προκειμένω όμως να αποφεύγεται η περιγραφή της όλης παραπάνω διαδικασίας, για χάριν συντομίας, και αφού η όλη διαδικασία αποσκοπεί στην ανακύκλωση μιας άδειας ιδρύσεως φαρμακείου παρακάμπτοντας το νόμο περί περιορισμών στην ίδρυση και λειτουργία νέων φαρμακείων επί αμοιβή, έχει επικρατήσει ο όρος πώληση άδειας ίδρυσης φαρμακείου.
    Β. Για άδεια συνοδευόμενη από επιχείρηση φαρμακείου. Εδώ τα πράγματα είναι ευκολότερα και ακριβότερα, ως επί το πλείστον. Παρακάμπτονται για ευνόητους λόγους τα βήματα 1-4, αφού η επιχείρηση υπάρχει και ουσιαστικά και ξεκινούν τα παζάρια του λεγόμενου «αέρα» του φαρμακείου. Διότι για να μην κρυβόμαστε, κανένα φαρμακείο που είναι στο ναδίρ του, δεν επενδύει, ούτε σε στόκ φαρμάκων, ούτε σε νέα έπιπλα, ούτε σε παραφάρμακα (καλλυντικά και άλλα) και φυσικά ούτε σε νέες τεχνολογίες. Αυτό που πωλείται τώρα (πέραν της αυτονόητης αδείας), είναι το που βρίσκεται το φαρμακείο. Φαντάζεστε πως φαρμακεία απέναντι από παραγωγή συνταγών (ΙΚΑ. Νοσοκομεία) ανεβάζουν και το κασέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 5. Εκδικάζεται η προσφυγή στο ΣΤΕ /ΣτΕ 2110/2003 (Τμ. Δ΄)/, όπου αποφασίζει να παραπέμψει την δίκη στην ολομέλεια.

    6. Συνεχίζεται η αγοραπωλησία των αδειών φαρμακείου και των φαρμακείων.

    7. Εκδικάζεται η προσφυγή στο ΣΤΕ / Στε ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ 3665/2005. Με λίγα λόγια το κείμενο της απόφασης καταλήγει : «H θέσπιση πληθυσμιακών κριτηρίων τονίζει το ΣτE για τη χορήγηση άδειας φαρμακείου, δηλαδή για την πρόσβαση στο επάγγελμα του φαρμακοποιού, που αποσκοπεί (κατά την εισηγητική έκθεση του νόμου 1963/91) στην εξασφάλιση της οικονομικής βιωσιμότητας των ήδη λειτουργούντων φαρμακείων και περαιτέρω στην προστασία της δημόσιας υγείας, δεν είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Επί της βάσεως αυτής, θεμελιώνεται το δικαίωμα ίδρυσης φαρμακείου από τους "νέους" φαρμακοποιούς οι οποίοι έλαβαν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος μετά την 1-1-1997, αφού ακολουθήσουν μια συγκεκριμένη διαδικασία, που θα επιτρέψει στην αρμόδια Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση να τους χορηγήσει την άδεια αυτή, δίχως περαιτέρω γεωγραφικούς ή πληθυσμιακούς περιορισμούς στην επιλεγμένη τοποθεσία του φαρμακείου τους. Σύμφωνα με το ισχύον Σύνταγμα και τους διοικητικούς νόμους η απόφαση αυτή ισχύει έναντι παντός και η οικεία Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση υποχρεούται να συμμορφωθεί με την Απόφαση 3665/2005»

    8. Το επάγγελμα ανοίγει. Σταματούν οι αγοραπωλησίες και ανοίγουν περί τα 800 νέα φαρμακεία, με μόνο κριτήριο την απόσταση των 100μ, ανά την επικράτεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 9. Μετά από περίπου 4 μήνες, η τότε κυβέρνηση της Ν.Δ με υπουργό υγείας τον κ. Κακακλαμάνη και αργότερα τον κ. Αβραμόπουλο, ψηφίζει τον νόμο 3457/2006 (ΦΕΚ 93 Α) που διαφοροποιείται από τον αντισυνταγματικό του 1963/91 στα εξής :

    1. Στους δήμους και τα δημοτικά ή κοινοτικά διαμερίσματα με πληθυσμό μέχρι χίλιους πεντακόσιους (1.500) κατοίκους, επιτρέπεται η χορήγηση μίας μόνον άδειας φαρμακείου, β) Στους δήμους και τα δημοτικά ή τα κοινοτικά διαμερίσματα με πληθυσμό χίλιους πεντακόσιους έναν (1.501) και άνω κατοίκους, απαιτείται αναλογία χιλίων πεντακοσίων (1.500) κατοίκων για κάθε φαρμακείο.

    2. A. Τα ιδρυόμενα στο εξής φαρμακεία πρέπει να απέχουν μεταξύ τους και από τα ήδη λειτουργούντα, συστεγασμένα ή μη, σε δήμους και δημοτικά ή κοινοτικά διαμερίσματα, που αναφέρονται αποκλειστικά στις διατάξεις του άρθρου 1 του ν. 2539/1997 (ΦΕΚ 244 Α΄) :

    α. Εκατό μέτρα τουλάχιστον, σε δήμους και δημοτικά ή κοινοτικά διαμερίσματα με πληθυσμό μέχρι πέντε χιλιάδες (5.000) κατοίκους.

    β. Εκατόν ογδόντα μέτρα τουλάχιστον, σε δήμους και δημοτικά ή κοινοτικά διαμερίσματα με πληθυσμό από πέντε χιλιάδες έναν (5.001) μέχρι εκατό χιλιάδες (100.000) κατοίκους.

    γ. Διακόσια μέτρα τουλάχιστον, σε δήμους και δημοτικά ή κοινοτικά διαμερίσματα με πληθυσμό από εκατό χιλιάδες έναν (100.001) μέχρι διακόσιες χιλιάδες (200.000) κατοίκους.

    δ. Διακόσια πενήντα μέτρα τουλάχιστον, σε δήμους και δημοτικά ή κοινοτικά διαμερίσματα με πληθυσμό άνω των διακοσίων χιλιάδων (200.001) κατοίκων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 10. Το επάγγελμα ξανακλείνει, και οι αγοραπωλησίες ξεκινούν ξανά.

    11. Γίνεται δεύτερη προσφυγή στο ΣΤΕ περί μη συνταγματικότητας του νέου νόμου 3457/2006.

    12. Εκδικάζεται προσφυγή στο δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (1η Ιουνίου 2010) -Υπόθεση Jose Manuel Blanco Perez (C-570/07 και C-570/07), όπου η απόφαση δικαιολογεί τα κράτη μέλη, που έχουν περιορισμούς στην ίδρυση νέων φαρμακείων ως έννομα, μα δε τα υποχρεώνει να θεσπίζουν τέτοιους όσα δεν έχουν.

    13. Το ΣΤΕ αποφασίζει την ανάκληση αδειών ιδρύσεως; λειτουργίας λόγω συμπληρώσεως του 70ου έτους του αδειούχου φαρμακοποιού

    14. Η απόφαση δεν εφαρμόζεται μέχρι και σήμερα και οι αγοροπωλησίες συνεχίζουν.

    15. Εκδικάζεται η δεύτερη προσφυγή στο ΣΤΕ 26-10-2010 και αναμένεται η απόφαση του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 16. Το υπουργείο υγείας, επικαλούμενο την τρόικα, θέτει θέμα ανοίγματος του επαγγέλματος του φαρμακοποιού, και συναινεί με τους συλλόγους στα εξής :

    1. Επιστροφή χρημάτων στα ταμεία

    2. Περισσότερα φαρμακεία ανοιχτά τα Σάββατα

    3. Επιτρέπει τις συστεγάσεις φαρμακοποιών άνευ αδείας ιδρύσεως, ως μετόχους (πράγμα που ισχύει και σήμερα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Παρατηρήσεις:
    *Οι σύλλογοι και το υπουργείο, επικαλούνται την αύξηση των δαπανών υγείας ως τροχοπέδη στην μη πραγματική απελευθέρωση του επαγγέλματος, αγνοώντας τη γενική αλήθεια πως μόνος και αποκλειστικά υπεύθυνος για την συνταγογράφηση είναι ο θεράποντας ιατρός, εγκύκλιος Φ7/2249/25-2-2002, και πως η αύξηση των φαρμακειών δεν αυξάνει την δαπάνη για την υγεία. Η αύξηση της δαπάνης από μέρους του φαρμακοποιού μπορεί και μόνο να επιτελεστεί σε συνεννόηση και συνεργασία με τον ίδιο τον ιατρό, φαινόμενο παθογένειας που πρέπει να καταπολεμηθεί από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του ίδιου του υπουργείου και όχι από την στέρηση του δικαιώματος μιας επιστημονικής μερίδας να ασκεί το επάγγελμα που επέλεξε.
    **Η κληρονομικότητα, σε συνδυασμό με τους περιορισμούς της απόκτησης άδειας ιδρύσεως νέων φαρμακείων καθιστούν άνιση την μεταχείριση από το κράτος ,της μερίδας των φαρμακοποιών που δεν έχουν γονείς στο επάγγελμα, καθώς και άνιση μεταχείριση νέων φαρμακοποιών έναντι παλαιότερων που είχαν την τύχη να γεννηθούν και να αιτηθούν φαρμακείο προ 96 και κατά τη διάρκεια του 2006.
    ***Η αγοραπωλησία των φαρμακείων και των αδειών αποτελεί διακίνηση «μαύρου χρήματος» ποινικά κολάσιμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ****Η απόδειξη του παραπάνω, προς όλους τους έχοντες άλλη άποψη είναι απλή για το κράτος με άνοιγμα των λογαριασμών συνταξιοδοτημένων φαρμακοποιών άνευ τέκνων φαρμακοποιών και ερώτηση πόθεν έσχες.
    *****Γιατί δεν εφαρμόζεται ο νόμος στις νέες άδειες που εκδίδονται σε νέους φαρμακοποιούς για συγκεκριμένο φαρμακείο αποχωρούντα φαρμακοποιού (βήμα 7 μεταβίβασης αδείας), παρά παρακάμπτονται οι περιορισμοί που εφαρμόζονται μόνο σε νέους φαρμακοποιούς που θέλουν να κάνουν ίδρυση νεότατου φαρμακείου, γιατί εδώ να υπάρχει άνιση μεταχείριση, εφόσον το σκεπτικό είναι πως υπάρχουν πολλά φαρμακεία που αυξάνουν την δημόσια δαπάνη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αναμφίβολα, θα γνωρίζετε ήδη ότι το φαρμακευτικό επάγγελμα ανήκει στα λεγόμενα “κλειστά επαγγέλματα”. Υπόκειται δηλαδή σε μια πληθώρα περιορισμών, όσον αφορά την ίδρυση και λειτουργία φαρμακείων, που το καθιστούν ουσιαστικά κλειστό, παρά τις προσπάθειες των συνδικαλιστών του χώρου να πείσουν για το αντίθετο. Οι περιορισμοί οι οποίοι αναφέρθηκαν, είναι οι παρακάτω :

    Α) Πληθυσμιακοί περιορισμοί (1 φαρμακείο ανά 1500 κατοίκους)
    Β) Γεωγραφικοί περιορισμοί (ελάχιστη απόσταση 100-250 μ. από προϋπάρχοντα φαρμακεία, ανάλογα με τον πληθυσμό του δημοτικού διαμερίσματος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. “Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
    Με αυτή την επιστολή, επιθυμούμε να θέσουμε υπόψη σας ορισμένα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν έντονα εκατοντάδες φαρμακοποιούς, οι οποίοι, λόγω των περιορισμών που καθιστούν το επάγγελμα μας κλειστό, δεν έχουν καταφέρει να αποκτήσουν μια επαγγελματική ταυτότητα. Γι’ αυτό και ονομαζόμαστε Φαρμακοποιοί χωρίς Φαρμακείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Οι προαναφερθέντες περιορισμοί καθιστούν πρακτικά αδύνατη την ίδρυση νέων φαρμακείων σε οποιαδήποτε πόλη της Ελλάδας, όσο μικρή και αν είναι, όπου και αν αυτή βρίσκεται. Αυτό έχει ως συνέπεια τον αποκλεισμό ενός μεγάλου αριθμού νέων επιστημόνων, πτυχιούχων φαρμακοποιών, από τη δυνατότητα να ασκήσουν το επάγγελμά τους. Το αποτέλεσμα είναι, αρκετοί από αυτούς, στην καλύτερη των περιπτώσεων, να υποαπασχολούνται (σε κάποιο φαρμακείο όπου αρκετοί δεν δηλώνονται καν με την ιδιότητα του πτυχιούχου φαρμακοποιού) ή να ετεροαπασχολούνται σε κάποια άλλη επαγγελματική (ξένη ως προς αυτούς) δραστηριότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΤΡΟΠΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΙΔΡΥΣΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ
    Οι εναλλακτικές λύσεις, που έχει ένας νέος φαρμακοποιός ο οποίος επιθυμεί να ιδρύσει φαρμακείο σήμερα είναι οι εξής:
    Α) Να του μεταβιβάσει ένας αποχωρών συνάδελφος τη δικιά του άδεια ιδρύσεως φαρμακείου. Έχει καθιερωθεί, οι αποχωρούντες φαρμακοποιοί να μεταβιβάζουν τις άδειες λειτουργίας των φαρμακείων τους έναντι αδρότατου χρηματικού αντιτίμου, που κυμαίνεται μεταξύ 300.000-500.000 ευρώ. Ο παλιός φαρμακοποιός σχηματίζει Ο.Ε. με το νέο φαρμακοποιό (για μία ημέρα συνήθως) και στη συνέχεια ο παλιός φαρμακοποιός αποχωρεί (την επόμενη ημέρα).
    Οι ιδιοκτήτες φαρμακείων προσπαθούν να σας πείσουν ότι πουλάνε την επιχείρηση και όχι την άδεια. Σε κάθε κλειστό επάγγελμα αυτό που έχει αξία είναι η άδεια. Η άδεια είναι αυτή που εξασφαλίζει την είσοδο σε ένα προστατευμένο περιβάλλον εργασίας και όλα τα οφέλη που απορρέουν από αυτό. Η άδεια ιδρύσεως φαρμακείου εκδίδεται από τις Νομαρχίες, αποτελεί κρατική περιουσία, είναι προσωποπαγής και σύμφωνα με το νόμο πρέπει να επιστρέφει στην εκδούσα αρχή κατά τη συνταξιοδότηση. Οπότε, η κάθε αγοραπωλησία άδειας είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ. Επιπλέον, όσοι σήμερα συνταξιοδοτούνται την έλαβαν ΔΩΡΕΑΝ από το κράτος και είναι τουλάχιστον παράλογο να προβάλουν οικονομικές αξιώσεις για την μεταβίβασή της.
    Ο εξαναγκασμός ενός νέου φαρμακοποιού σε αγορά της “επιχείρησης” αποχωρούντα φαρμακοποιού προκειμένου να ασκήσει τα επαγγελματικά του δικαιώματα, δεν κάνει τίποτα άλλο από το να εγείρει έναν οικονομικό φραγμό στην είσοδο στο επάγγελμα. Όποιος έχει 300.000 ευρώ, έχει και το “δικαίωμα” να ανοίξει φαρμακείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Β) Να αναζητήσει μια περιοχή όπου, βάσει των περιορισμών του νόμου, δύναται να ιδρυθεί φαρμακείο. Η πραγματικότητα είναι ότι πλέον δεν υπάρχουν παρά ελάχιστα τέτοια χωριά, που αφενός δεν επαρκούν για να απορροφήσουν όλους τους ενδιαφερόμενους, αφετέρου έχουν αριθμό κατοίκων που απέχει πολύ από το όριο που επαρκεί για τη βιωσιμότητα του φαρμακείου, σύμφωνα με τον ΠΦΣ. Αναφερόμαστε δηλαδή για χωριά των 300 κατοίκων, τη στιγμή που ο ΠΦΣ ωρύεται για την οριακή αναλογία του ενός φαρμακείου ανά 1.000 κάτοικους, με συνέπεια, να δημιουργείται αφ’ ενός ένα μη βιώσιμο οικονομικά φαρμακείο και αφ’ ετέρου ο Φαρμακοποιός να δραστηριοποιείται σε ένα χώρο, που δεν είναι της δικής του επιλογής αλλά επιβεβλημένο από άλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αν αληθεύει ότι ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ θα ανοίξει παράθυρο για την νομιμοποίηση του καπνίσματος είναι μεγάλος κοπρίτης........

    Ελπίζω ο πρωθυπουργός να μην υπαχθεί στην ίδια κατηγορία.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δυστυχώς, από τους ως άνω περιορισμούς εξαιρούνται τα τέκνα των φαρμακοποιών, που εκμεταλλευόμενα τη δυνατότητα της ελεύθερης μεταβίβασης της άδειας, αποκτούν το πλεονέκτημα της πρόσβασης στο επάγγελμα. Τόσο της επιχείρησης (επαγγελματικός χώρος, εξοπλισμός, ράφια, φάρμακα), κάτι που είναι θεμιτό καθώς αποτελούν ιδιοκτησιακά στοιχεία του αποχωρούντα φαρμακοποιού, όσο όμως και της άδειας, που αποτελεί δημόσιο αγαθό, μια και αφορά ένα ρυθμισμένο και προστατευμένο επάγγελμα και άρα θα έπρεπε να μην αποτελεί αντικείμενο ούτε αγοραπωλησίας, ούτε και ελεύθερης μεταβίβασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργείται μια προνομιούχα κάστα ανθρώπων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν το επάγγελμα και τον χώρο ως προσωπικό τους φέουδο. Ο Σύλλογοι διαφημίζουν ακόμα και την μετανάστευση των παιδιών των φαρμακοποιών σε χώρες του εξωτερικού για σπουδές, προκειμένου οι “επιχειρήσεις” τους να μην αλλάξουν χέρια, όπως πολύ καθαρά φαίνεται στην διαφήμιση του Παν/μίου της Σλοβακίας, στο περιοδικό του Π.Φ.Σ. (http://www.pharmapublications.gr/fd/archive/FD_695_5_2010.pdf σελ.239). Αυτό δημιουργεί μια εικόνα ενός μη ευνομούμενου κράτους πυροδοτώντας κοινωνικές αντιδράσεις. Σε καμία πολιτισμένη χώρα του κόσμου δεν υπάρχει κληρονομικό δικαίωμα στην εργασία. Μια Χώρα που κατήργησε δια δημοψηφίσματος την κληρονομική βασιλεία, για πόσο ακόμα θα ανέχεται κληρονομικά προνόμια μιας συντεχνίας;

    Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και το γεγονός ότι οι άνθρωποι με τα δικά μας χαρακτηριστικά, δηλαδή πτυχιούχοι φαρμακοποιοί χωρίς φαρμακείο, δεν εκφραζόμαστε από κανένα συνδικαλιστικό όργανο με ουσιαστικό τρόπο. Φαίνεται σε κάθε στοιχείο που παρουσιάζουν, ότι φαρμακοποιοί είναι μόνο όσοι διαθέτουν φαρμακείο και αποκρύπτουν την παρουσία εκατοντάδων άνεργων, υποαπασχολούμενων, ετεροαπασχολούμενων φαρμακοποιών, οι οποίοι για εκείνους δεν υπάρχουν και επομένως δεν αξιώνουν καμία απαίτηση στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων. Αντιμετωπιζόμαστε δε από τους ανά τη χώρα φαρμακευτικούς συλλόγους ως σφετεριστές, πράκτορες της βιομηχανίας και των αλυσίδων και εν γένει η ρίζα του κακού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ
    Εμείς, οι χιλιάδες Πτυχιούχοι Φαρμακοποιοί χωρίς Φαρμακείο προτείνουμε :

    α) Άρση των πληθυσμιακών περιορισμών.
    β) Άρση των γεωγραφικών περιορισμών.
    γ) Κατάργηση της κληρονομικότητας της άδειας.
    δ) Κατάργηση της αγοραπωλησίας αδειών.
    ε) Δημιουργία ενιαίου Συνδικαλιστικού φορέα, με συμμετοχή όλων των ειδικοτήτων φαρμακοποιών, ώστε να εκφράζονται όλες οι φωνές και κανείς να μην νιώσει στο μέλλον αποκλεισμένος συνδικαλιστικά και να μην μπορεί να αρθρώσει ανάστημα και λόγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Με βάση τα παραπάνω, η άρση των πληθυσμιακών και γεωγραφικών περιορισμών, θα μπορούσε να ωφελήσει την χώρα :

    1) Στην βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, από νέους Φαρμακοποιούς που θα εισάγουν καινοτόμες ιδέες στον χώρο και αναβάθμιση του επαγγέλματος

    2) Δημιουργία καινούριων θέσεων εργασίας, για πτυχιούχους Φαρμακοποιούς και πτυχιούχους βοηθούς Φαρμακείων και μείωση της ανεργίας στον συγκεκριμένο αυτό χώρο

    3) Αύξηση στο ΑΕΠ της χώρας (μελέτη ΙΟΒΕ)

    4) Αποκατάσταση του Συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος στην επαγγελματική ελευθερία, με βάση το οποίο έκρινε το ΣτΕ όλους τους παραπάνω περιορισμούς ως αντισυνταγματικούς με την απόφαση 3665/2005

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Δεν δεχόμαστε σε καμία περίπτωση την πρόταση του Π.Φ.Σ, για (δήθεν) αγορά ποσοστού 30% των φαρμακείων τους από άνεργους αδειούχους, αφ’ ενός γιατί αυτή η πρόταση αποτελεί έναν ελιγμό προκειμένου να διατηρηθούν τα συντεχνιακά τους προνόμια και αφ’ ετέρου, συνεχίζει την αιμορραγία των οικογενειών μας αγοράζοντας ποσοστά, προκειμένου να αποκατασταθούμε επαγγελματικά. Συντηρείτε δηλαδή το ίδιο καθεστώς αγοραπωλησίας αδειών, ίσως με διαφορετικό τρόπο, αλλά με την ίδια ουσία. Σε αυτήν την πρόταση, θα μας βρείτε κάθετα αντίθετους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αν έχετε σκοπό να κινηθείτε προς αυτή την κατεύθυνση δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. Το κριτήριο εισόδου στο επάγγελμα θα παραμείνει το ίδιο και θα περιορίζεται στο βαθμό συγγένειας και στο ύψος του τραπεζικού μας λογαριασμού. Άλλωστε και τώρα ο μόνος τρόπος για να μπεις στο επάγγελμα είναι να πληρώσεις. Άρα τι αλλάζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Παρακολουθώντας τις δηλώσεις σας, ο μόνος ανασταλτικός παράγοντας για το πραγματικό άνοιγμα του επαγγέλματος είναι ο φόβος αύξησης των φαρμακευτικών δαπανών. Αύξηση των δαπανών επιτυγχάνεται μονάχα αν ο φαρμακοποιός ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΕΙ και καταφύγει σε κατευθυνόμενη συνταγογράφηση. Η λύση που προκρίνεται είναι η διατήρηση των αποκλεισμών λόγω αδυναμίας εντοπισμού των παρανομούντων; Σε καμία ευνομούμενη χώρα δεν μετατίθενται ποινικές ευθύνες, οι παρανομούντες έχουν ονοματεπώνυμο και χρέος της Πολιτείας είναι να τους οδηγήσει στη δικαιοσύνη. Ο νέος πτυχιούχος φαρμακοποιός δεν μπορεί να εμποδίζεται να εισέλθει στο επάγγελμα, πληρώνοντας τις αμαρτίες ενός ολόκληρου κλάδου, που δεν μπορούσε ή δεν ήθελε, να εξαλείψει φαινόμενα διαφθοράς στους κόλπους του.

    Ζητάμε το αυτονόητο. ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ για όλους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011
    Ο αποκαλυπτικότατος κ.Αγγελάκας αδειάζει τους συνδικαλιστές των ιδιοκτητών φαρμακείων..
    Ο π.Ευρωβουλευτής της Ν.Δ Αγγελάκας, σε συνέντευξη του στον κ.Πορτοσάλτε, βάζει το θέμα στις αληθινές του διαστάσεις, επιβεβαιώνοντας και αυτός τα κακώς κείμενα του κλάδου, με τις αγοραπωλησίες, την ανεργία και τα ψεύδη των συνδικαλιστών. Ακολουθεί ο γνωστός Λουράντος, που ΠΑΛΙ προσπαθει να θολώσει τα νερά με ψεύδη και το γνωστό πια θεματάκι με το ιδιόκτητο μαγαζάκι του στο Πασαλιμάνι και την αυτοεξορία του στην "ΑΚΡΙΤΙΚΗ" Ν.Σμύρνη... Από το 31' και μετά...ολες οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις!!!

    >>> http://efimereyon.blogspot.com/2011/01/blog-post_13.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ενώ οι πιέσεις, τόσο απο την τρόϊκα, όσο και από τον πρωθυπουργό, για την ολοκλήρωση του νομοσχεδίου για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, γίνονται όλο και πιο έντονες (καθώς αποτελεί προϋπόθεση για την είσπραξη της 4ης δόσης του δανείου), ο υπουργός υγείας κ. Λοβέρδος δεν έχει αποφασίσει ακόμη, εάν το επάγγελμα του φαρμακοποιού, ανήκει στα κλειστά επαγγέλματα, όπως περιγράφεται στο μνημόνιο, ή όχι, όπως τον διαβεβαιώνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.
    Την Τετάρτη, 12/1/11, μέσα σε μία ημέρα και σε δύο διαφορετικές συνεντέυξεις, η μία στην εκπομπή του κ. Παπαδάκη «Καλημέρα Ελλάδα», και η άλλη, στο ραδιοφωνικό σταθμό Ράδιο 9 και στον δημοσιογράφο Μπάμπη Παπαπαναγιώτου, ο κ. Λοβέρδος χαρακτηρίζει (έπειτα από την τοποθέτηση του κ. Παπαδάκη ότι πρέπει να το κάνουμε κλειστό, και όχι ανοιχτό (!!!) στην μεν εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» το επάγγελμα ως «ξεχαρβαλωμένο», στην δε ραδιοφωνική εκπομπή ως κλειστό, και μάλιστα σημειώνει ότι είναι κλειστό, λόγω των πληθυσμιακών κριτηρίων και των αποστάσεων.
    Προφανώς, δεν έχει καταλήξει ακόμη, ποιων οι ψήφοι είναι περισσότεροι... των φαρμακοποιών, ή της κοινωνίας, που πλεον είναι ενήμερη για το θέμα...
    Απολαύστε διαλόγους.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΕΚΠΟΜΠΗ «ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ»
    Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Τι γίνεται με το άνοιγμα του επαγγέλματος των φαρμακοποιών; Τι θα κάνετε;
    Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ναι, έχουμε κάνει μια συζήτηση, εδώ στην Ελλάδα με τους φαρμακοποιούς, περίπου δεκατεσσάρων μηνών.. την έκανα ως υπουργός εργασίας, δεν έχει σημασία, τους ίδιους ανθρώπους έβλεπα, τα ίδια θέματα λέγαμε. Έχουμε καθορίσει.. έχουμε συγκαθορίσει την εννοιολογική αποσαφήνιση του τι σημαίνει άνοιγμα για τα φαρμακεία, γιατί δεν υπάρχει κανένας όρος σε κανένα λεξικό κύριε Παπαδάκη, να το ανοίγεις και να λες, τι είναι άνοιγμα, αυτό είναι, άρα αυτό θα κάνω. Κάθε επάγγελμα, προϋποθέτει ότι το άνοιγμά του σημαίνει κάποια μέτρα, έτσι δεν είναι; Στο μνημόνιο γράφεται, και είναι δική μας πρωτοβουλία αυτή, γράφεται ότι για το φαρμακευτικό επάγγελμα πρέπει να δούμε τη μείωση του κέρδους τους και το ελαστικό ωράριο. Αυτά γράφονται, αυτές είναι οι υποχρεώσεις μας. Κάναμε λοιπόν....
    Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Να ανοίγουν και Σάββατα δηλαδή, να ανοίγουν και Σάββατα, και να μειωθεί το κέρδος των φαρμακοποιών, όπου αυτό θα φανεί σε μένα;
    Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Αμέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Γιατί εκείνοι λένε, εκείνοι λένε ότι δεν θα φανεί σε μας
    Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Όχι, δεν έχει καμία... κανένα τέτοιο θέμα. Και η μείωση του κέρδους κατα 2,5% της....
    Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Δηλαδή εγώ θα παίρνω πιο φτηνό το φάρμακο λέτε εσείς;
    Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Αμέ! Τώρα υπήρξε φθηνότερο φάρμακο λόγω του μικρότερου ΦΠΑ. Μόλις τελειώσουμε με αυτά τα θέματα και θα βγάλουμε τις καινούργιες τιμές, θα υπάρξει καινούργια τιμή βάσει της μικρότερης... του μικρότερου ποσοστού κέρδους της φαρμακαποθήκης, και απο εκεί και πέρα ο φαρμακοποιός θα επιστρέφει στα ταμεία του, επαναλαμβάνω θα επιστρέφει στα ταμεία του ένα ποσοστό από το κέρδος του και για τα 89 ακριβά φάρμακα κύριε Παπαδάκη, που αφορούν το 1δισεκατομμύριο της δαπάνης για το 2010, έχουνε μειωθεί τη τιμή του φαρμάκου στο 14,3% από το 35% που ήτανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Πάντως είσαστε σίγουρος και σαφής ότι τα φάρμακα θα τα παι... ξέρετε γιατί σας το λέω; Όταν μιλάμε μαζί με κάποιους...
    Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Όχι να μειωθεί τη τιμή, για να κερδίσει το κράτος, όχι. Να μειώνονται οι τιμές για να κερδίσει ο πολίτης.
    Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Αυτό πρέπει να γίνει. Αυτό λέμε. Όταν είχα ρωτήσει τον κ. Λουράντο συγκεκριμένα: κ. Λουράντο, εγώ από την απελευθέρωση αυτή, ως πελάτης σας, θα κερδίσω, θα παίρνω πιο φτηνά το φάρμακο; Και μου λέει: τι είναι αυτά που λέτε κ. Παπαδάκη, όχι.
    Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ο κ. Λουραντος...κοιτάξτε δεν ξέρω σε ποια φάση την είχατε τη συζήτηση, έχει τις απόψεις του, έχουμε συνεργαστεί εξαιρετικά, παρ’ ότι διαφωνούμε σε αρκετά θέματα, στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου, το ίδιο με τον κ. Αμπατζόγλου και τον κ. Βαγιωνά από τον πανελλήνιο σύλλογο, αυτή τη στιγμή κ. Παπαδάκη τελειώσαμε τη συζήτηση εδω, έστειλα πριν από δέκα μέρες, παραμονές πρωτοχρονιάς την γνώμη μου στην ευρωπαϊκή επιτροπή και της ζήτησα να κάνει τα σχόλιά της, έστειλα συνολικά τέσσερις επιστολές, αύριο θα έχω τα σχόλια της ευρωπαϊκής επιτροπής... ξαναλέω αύριο, Πέμπτη, θα έχω τα σχόλια της ευρωπαϊκής επιτροπής, και την Παρασκευή θα ολοκληρωθεί ο κοινωνικός διάλογος, να τελειώνουμε με το θέμα αυτό. Προβλέπω, εκτιμώ, ότι θα έχουμε σημεία συμφωνίας, όπως είναι η μείωση του ποσοστού κέρδους ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Σ’ αυτό δεν κάνετε πίσω εσείς....
    Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Έχουμε συμφωνήσει...
    Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Α!.... Μείωση ποσοστού κέρδους... για να μένουν ανοιχτά το Σάββατο, που λέτε;
    Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: ....Για να μπαίνουνε, για να μπαίνουνε στο επάγγελμα με τη μορφή συμπράξεων, συνεταιρισμών, εταιριών, νέοι φαρμακοποιοί, έχουμε συμφωνήσει. Αυτό ανοίγει φοβερά το επάγγελμα....
    Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Εδώ που τα λέμε, είναι και ανοιχτό... είναι, πολύ!
    Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Οχι.. στην Ελλάδα είναι ξεχαρβαλωμένο! Έχουμε 12.000 φαρμακεία, όταν στο Βέλγιο είναι 6.000....
    Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Τότε πρέπει να το κάνουμε κλειστό, όχι ανοιχτό...
    Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Κάθε ένα φαρμακείο που άνοιγε κ. Παπαδάκη, αύξανε την δαπάνη αντί να την μειώνει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Βέβαια... εγώ περιμένω απο εσάς, εκείνο να διασφαλίσετε...
    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Φοβερή αποκάλυψη... είναι αποκάλυψη αυτό που μας λέει τώρα...
    Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Έτσι... έτσι....
    Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Κάθε ένα φαρμακείο που άνοιγε, αύξανε την συνολική κρατική δαπάνη, αντί να την διαιρεί... δεν διαιρούσε την πίτα, την αύξανε, για τους άλλους λόγους που λέγαμε στην αρχή. Τώρα λοιπόν... τώρα λοιπόν, σ’ αυτό το μέτρο συμφωνούμε, έχουμε διαφωνία σε ότι αφορά τα πληθυσμιακά κριτήρια, δηλαδή κάθε πόσες χιλιάδες κατοίκους μπορεί να ανοίγει ένα φαρμακείο, και το πληθυσμιακό κριτήριο είναι επιβεβλημένο και απο τις αποφάσεις του δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων για να εξασφαλίζει την διασπορά, να μην μαζεύονται όλα τα φαρμακεία στο κέντρο των πόλεων, και... εδώ έχουμε διαφωνία, στο πόσο να είναι, ανά πόσους κατοίκους να είναι ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Τα πληθυσμιακα... τα πληθυσμιακά όρια..
    Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ναι, ναι.. και απο εκεί και πέρα, έχουμε διαφωνία, θα δούμε που θα καταλήξει αυτό, στα θέματα του ωραρίου, δηλαδή, Σάββατο, Δευτέρα, Τετάρτη.
    http://webtv.antenna.gr/webtv/watch?cid=x98zv1_sq05c%3d (Απο το 130’)
    ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ 9
    ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Μάλιστα. Τώρα να σας πω, με τα φάρμακα τι γίνεται;
    Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Αυτό το θέμα είναι σε εξέλιξη και αύριο θα έχω- όπως ενημερώθηκα χθες- τη γραπτή απάντηση με τα σχόλια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
    ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Δηλαδή; Πρακτικά τι σημαίνει αυτό;
    Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Μάλιστα. Υπάρχουν 4 θέματα που εξειδικεύουν, κατά τη γνώμη μου και κατά τον κοινωνικό διάλογο, την απελευθέρωση όπως τη λέμε. Το μνημόνιο, ορίζει δυο από αυτά. Το μνημόνιο ορίζει, ότι η απελευθέρωση για το φαρμακευτικό επάγγελμα είναι η ελαστικοποίηση των ωραρίων και η μείωση επιτέλους των φαρμακοποιών. Τελεία και παύλα.
    ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Μάλιστα.
    Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Εμείς δεν καλυπτόμεθα και θέλουμε να κάνουμε και κάποια πράγματα ακόμη. Πρώτα από όλα, μιλάμε για το ωράριο με έναν τρόπο που δεν μας φέρνει σε απόλυτη συμφωνία με τους φαρμακοποιούς, γιατί εμείς θέλουμε Σάββατο, ενδεχομένως Δευτέρα και Τετάρτη, αλλά οι ίδιοι, λένε ….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Δεν μπορεί αυτό να αντιμετωπιστεί σε προαιρετική βάση; Δηλαδή όποιος θέλει να το ανοίγει το φαρμακείο του και όποιος θέλει να μη το ανοίγει.
    Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Θα αντιμετωπιστεί. Έχει προχωρήσει ο κοινωνικός διάλογος επ' αυτού, έχουμε διαφωνήσει βέβαια στο τελικό, αλλά πιστεύω ότι και με τα σχόλια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα καταλήξουμε την Παρασκευή το βράδυ, είτε σε διαφωνία είτε σε συμφωνία.
    Το δεύτερο στοιχείο που δεν μας το έθεσε κανείς, αλλά το θέτουμε εμείς, είναι το πληθυσμιακό. Για μένα απελευθέρωση, είναι να μειώσεις εκείνες τις προϋποθέσεις, που συγκροτούν το κλείσιμο.
    Τι συγκροτεί το κλείσιμο στην Ελλάδα; Μόνο ένα στοιχείο κ. Παπαπαναγιώτου. Σας διαβεβαιώνω. Και μάλιστα κι εγώ το είχα παρεξηγήσει, στην αρχή. Μόνο ένα στοιχείο στην Ελλάδα είναι. Το πληθυσμιακό και η απόσταση του ενός φαρμακείου από το άλλο. Δεν υπάρχει άλλη προϋπόθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Δεν υπάρχει άλλη.
    Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Καμία. Δηλαδή όποιος θέλει ανοίγει. Τι του λένε;
    ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Αυτό όμως πρακτικά τι σημαίνει; Οδηγεί σε περισσότερα ή σε λιγότερα φαρμακεία;
    Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Δυστυχώς για το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης ,οδηγεί σε περισσότερα.
    ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Σε περισσότερα. Άρα αυτό είναι το ζητούμενο;
    Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Εγώ προσπάθησα από την πρώτη στιγμή να πω ότι τα 12.000 είναι πάρα πολλά και δεν χρειαζόμαστε άλλα.
    ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Μα ήδη βλέπω και την αναλογία ανά κατοίκους.
    Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Είναι φρικτή.
    ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Και πάμε να ανοίξουμε και άλλα τώρα δηλαδή;
    Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Κοιτάξτε να δείτε, υπάρχουν ορισμένες σκέψεις που εκφράζονται στην Ελλάδα παραδοσιακά, ορισμένες πολιτικές απόψεις, σύμφωνα με τις οποίες, πρέπει και αυτό το επάγγελμα να ανοίξει. Ο.Κ. ας ανοίξει. Αντιμετωπίσιμο είναι το θέμα. Αν δεν ….
    ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Ξέρετε κάτι; Έχω την εντύπωση ότι δεν είναι αυτοσκοπός μερικά πράγματα από μόνα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Αν δεν καταργηθεί το πληθυσμιακό κριτήριο, που δεν μπορεί να καταργηθεί- γιατί το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων λέει ότι με το πληθυσμιακό κριτήριο εξασφαλίζεται η διασπορά και εάν δεν υπήρχε το πληθυσμιακό κριτήριο, θα πηγαίναμε όλοι στα κέντρα και όποιος αποτολμούσε θα πήγαινε εκτός κέντρων- το πληθυσμιακό κριτήριο λοιπόν, ευνοεί τη διασπορά.
    Έχω φαρμακείο, αλλά δεν μπορώ να το έχω εκεί που το έχει και ο άλλος, πάω παραδίπλα για να έχουν και εκείνοι οι κάτοικοι. Αυτό το κριτήριο, εγώ το δέχομαι. Όποιος και να ήθελε στην Ελλάδα να το αφαιρέσει δεν μπορεί, διότι τον δεσμεύει το δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, με απόφαση του το 2007 μάλιστα, όχι παλιά. Αλλά μπορούμε να το μειώσουμε το πληθυσμιακό κριτήριο.Δεύτερο σημείο διαφωνίας με τους φαρμακοποιούς , όχι των Αθηνών αλλά εκτός Αθηνών. Κι αυτό το θέμα είναι ανοιχτό.
    Τρίτο θέμα συμφωνίας αυτή τη φορά, να μπορεί ένας φαρμακοποιός, παίρνοντας και άδεια μάλιστα, να συμπράττει με τον υπάρχοντα φαρμακοποιό. Παίρνοντας και άδεια. Δηλαδή αν σπάσουν τη συμφωνία τους, να είναι ένας ακόμη. Εταιρισμοί, συνεταιρισμοί, συμπράξεις δηλαδή.
    Και το τέταρτο σημείο, που κι αυτό έχει συμφωνία με μια απόκλιση στο ύψος των χρημάτων -η λεγόμενη επιστροφή στα ασφαλιστικά ταμεία- από το φαρμακοποιό με βάση το κέρδος που έκανε.
    http://www.sites.google.com/site/koinofarmakopoion/ypourgeio-ygeias

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Τι εγινε κυριοι του ΠΦΣ;; Περασατε ταχύρρυθμα σεμινάρια τα τσιράκια και τους κληρονόμους σας;; Η καινούρια καραμελίτσα μετά τον Αλάπη, τα Carrefur και τα Lidl λέγεται ΠΕΦ;; Ρε μπράβο...πριν λιγο καιρό ήμουν η γραμματέας του Λαυρέντη, τώρα είμαι τσιράκι του Αυγερινού.. Ο δικος σας πάντως έκανε την κοτα και δεν βγηκε στα... ραδιόφωνα.. παρα μόνο υπογείως εκβιάζετε δημοσιογράφους να μην μας δεχονται!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ονόματα κύριε Λουράντο, ποιοί είναι τα συμφέροντα. Ονόματα και εταιρείες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Παιδιά να το λήξουμε το θέμα. Το να πάω στις Βρυξέλες, να συναντήσω τον ιδιαίτερο της ιδιαιτέρας του Ντερούζ, να του πω ότι στο Ellada έχουμε πολλά φαρμακεία και αυτός να πάθει έκπληξη μόνο συνδικαλιστικά με ανεβάζει και τίποτα παραπάνω. Αυτό για όσους μιλούν και πολύ περισσότερο γράφουν για διαφόρων ειδών μπλόκα της Κομισιόν στα φαρμακεία και τα σχετικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ρε εννοείται ότι δεν θα πάρει ο θυρωρός στις Βρυξέλλες την απόφαση, αλλά δυσφημίζεται η χώρα. Πάνε και λένε στους ξένους ότι οι Έλληνες είμαστε απατεώνες και αν ανοίξουν πιο πολλάφαρμακεία, θα πάει η συνταγή σύννεφο. Οπότε μην το ανοίγεται να γλυτώσετε τις απάτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΠΑΝΕ-ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΜΙΛΗΣΑΝΕ ΤΕΛΙΚΑ- ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΤΟΙ Κ ΕΝΦΑΝΙΣΑΝΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ!!!!ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΚΕΙ ΘΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΟΤΙ ΑΡΚΟΥΝΕ ΒΑΣΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ Κ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΟΣΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ Κ ΟΤΙ Η ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΦΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΝ ΤΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ, ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΔΥΣΦΗΜΙΖΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.
    ΓΙΑΤΙ Η ΕΞΙΣΩΣΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ=ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΑΠΑΝΗ Η ΜΟΝΗ ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ...ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΑΤΕΩΝΙΕΣ ΚΑΝΟΥΜΕ.
    ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΧΩΡΙΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ...ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΩΡΑ Καλα κι εσυ...μαλλον δεν τους ξερεις...!! Για να αισθανει καποιος ντροπη πρεπει να εχει αυτο που λενε στο χωριο μου, τσιπα... Αν οι ανθρωποι ειναι φιλοτομαριστες τι ντροπη να νιωσουν;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. διαθέτω συνέντευξη αντιπροέδρου του Φ.Σ.Θ. από το 2001, τότε που είχε ξαναγίνει λόγος για άνοιγμα επαγγέλματος, στην οποία δηλώνει ξεκάθαρα την πρότασή του, να "κλείσουν οι φαρμ/κές σχολές της Ελλάδας για όσους δεν είναι παιδιά φαρμ/ποιών". Είπατε τίποτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. ΦΑΣΙΣΜΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Σε λίγο καιρό όσοι δεν διαθέτουν "κληρονομικό χάρισμα" θα εκτελούνται στην πλατεία Αριστοτέλους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Παρακαλώ αν κάποιος διαθέτει νέες πληροφορίες σχετικά με την προσφυγή στο ΣτΕ που εκκρεμεί αυτή τη περίοδο, να τις μοιραστεί με το group. Η μια εκ των εναγόντων είναι η υπεύθυνη φαρμ/ποιός ενός Τμ. Φαρμάκων & Φαρμακείων τομέα της Νομαρχίας Αθηνών.Αυτή δηλαδή που απορρίπτει τις αιτήσεις νέων φαρμ/ποιών λόγω πληθυσμιακών...! Αν αυτό δεν είναι ένδειξη αποτυχίας του συστήματος χορήγησης αδειών Ίδρυσης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Αυτό ισχύει και είναι γνωστό. Είναι όμως και συνταγματικό δικαίωμά της να προσφύγει αν θέλει και δεν το απαγορεύει κανείς. Βάλε όμως αν δεν πήρε εκείνη άδεια που είναι στην πηγή, τι περιμένει όσους δεν έχουν και πολύ σχέση με τα πράγματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Και το λέω εγώ, που είμαι ένας απ'αυτούς! Με λύπη μου διαπιστώνω όμως, ότι δεν είναι λίγοι εξ' υμών που ξεχάσανε πως νιώθαμε τότε, αποκλεισμένοι από την αγορά φαρμακείου. Φαίνεται πως όταν το χρήμα μιλάει, ατομικά δικαιώματα & ελευθερίες πάνε περίπατο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Πως σε χωριο 4000 κατοικων της Β.Ελλαδος υπαρχει μονο ενα φαρμακειο με εναν επισημο φαρμακοποιο και μια χηρα (αδεια φαρμακειου κληρονομιας);;; Η απαντηση σε λιγη ωρα στα μπλογκς!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Η δημοσίευση του άρθρου στην ελευθεροτυπία σχετικά με τις απόψεις των παιδιών που τώρα σπουδάζουν Φαρμακευτική, μου γέννησε κ.ά. σκέψεις αϊ-σιχτιρισμού..Πού είναι όλοι αυτοί οι συνάδελφοι που με το που άνοιξε το επάγγελμα το 2006, χώθηκαν; Αυτοί δεν έχουν λόγο να φωνάζουν τώρα; Ή μήπως το επάγγελμα, κατ' αυτούς "δεν εί...ναι κλείστο" πια; Γιατί άλλα μας έλεγαν τότε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Με το άρθρο 5 παρ. 1 του Συντάγματος κατοχυρώνεται η προσωπική και οικονομική ελευθερία ως ατομικό δικαίωμα. Ειδικότερη εκδήλωση αυτής της ελευθερίας αποτελεί η επαγγελματική ελευθερία, δηλαδή η ελευθερία επιλογής και ασκήσεως ορισμένου επαγγέλματος, ως αναγκαίου στοιχείου της προσωπικότητας του ατόμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Η νομοθετική ρύθμιση που περιορίζει την ελευθερία αυτή, δεν μπορεί να έχει ως μοναδικό σκοπό την προστασία του οικονομικού συμφέροντος των ήδη ασκούντων συγκεκριμένη επαγγελματική δραστηριότητα προς βλάβη εκείνων που ενδιαφέρονται να επιλέξουν ορισμένο επάγγελμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Λόγια του ΣτΕ. Όποιος ξέρει καλύτερα από το ανώτατο δικαστήριο της χώρας να το πει, μήπως τον κάνουμε και πρόεδρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Λοβέρδος μίλησε καθαρά στον αδιάβαστο παπαδάκη…..
    «είμαι βουλευτής Αθηνών ..εκεί εκλέγομαι ..εκεί έχω πολιτικό κόστος…»
    φανταστείτε λοιπόν να μην τον ψηφίσουν 4000 φαρμακοποιοί με φαρμακείο..
    τελείωσε ο τυπάκος…
    λοιπόν εσείς τι περιμένετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. καλά κατάλαβες !
    ο σωστός πολιτικός λειτουργεί ….σαν κάποιους που τους έγραψε η ιστορια.!
    Ε λοιπόν ο lover δεν είναι τέτοιος πολιτικός…
    Είναι άνανδρος, υποκριτής, κατευθυνόμενος και …..λίγος ρε αδερφέ!
    Για ότι κι αν συμβεί άλλοι θα έχουν πά...ρει τις αποφάσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Επειδή ο Λοβέρδος είναι συνταγματολόγος θα καταλάβει:

    Με το άρθρο 5 παρ. 1 του Συντάγματος κατοχυρώνεται η προσωπική και οικονομική ελευθερία ως ατομικό δικαίωμα. Ειδικότερη εκδήλωση αυτής της ελευθερίας αποτελεί η επαγγελματική ελευθερία, δ...ηλαδή η ελευθερία επιλογής και ασκήσεως ορισμένου επαγγέλματος, ως αναγκαίου στοιχείου της προσωπικότητας του ατόμου.
    Η νομοθετική ρύθμιση που περιορίζει την ελευθερία αυτή, δεν μπορεί να έχει ως μοναδικό σκοπό την προστασία του οικονομικού συμφέροντος των ήδη ασκούντων συγκεκριμένη επαγγελματική δραστηριότητα προς βλάβη εκείνων που ενδιαφέρονται να επιλέξουν ορισμένο επάγγελμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Συγχαρητηρια στον κ.Παπαδακη που παιζει το παιχνιδι της Συντεχνιας με πολυ πετυχημενο τροπο!! Ο ρολος του αξιζει ΟΣΚΑΡ... Αφηστε που θελει να κλεισει το κατα τ'αλλα "ορθανοικτο" επαγγελμα οπως το χαρακτηρισε... Ντροπη και σε αυτον και σε οσους τον πλαισιωνουν που κανεις δεν τολμησε να μιλησει για τους τοσους ανεργους......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Αν δεν εχεις κληρονομικο χαρισμα πρεπει να παρεις αδεια 300.000....τι νομιζες;;; τσαμπα;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Το γεγονός της καθυστέρησης δημιουργεί προβληματισμό στην κυβέρνηση- και συζητήθηκε στη χθεσινή συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός κ. Γ.Παπανδρέου με τους κοινοβουλευτικούς παράγοντες του κόμματος- καθώς θα παρατείνει για σχεδόν ένα μήνα την αναταραχή και την ένταση στους κλάδους των αστικών συγκοινωνιών και σε πολλά από τα λεγόμενα κλειστά επαγγέλματα. Στη συνάντηση αυτή πάντως ο Πρωθυπουργός ζήτησε να μην υπάρξει «καμία υποχώρηση στις πιέσεις των συντεχνιών» και τόνισε ότι «θα προχωρήσουμε για το δημόσιο καλό». Παράλληλα ο κ. Παπανδρέου επέμεινε στο ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει χωρίς αναβολές, καθυστερήσεις και αμφιταλαντεύσεις. «Συνεχίζουμε το 2011 τις μεγάλες αλλαγές για την Ελλάδα και τον πολίτη» είπε χθες στη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν μεταξύ των άλλων ο γραμματέας του ΠαΣοΚ κ. Μ. Καρχιμάκης, ο γραμματέας της ΚΟ κ. Β. Εξαρχος, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούσης, ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και άλλοι συνεργάτες του κ. Παπανδρέου.

    Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=377517&dt=12%2F01%2F2011#ixzz1AwN8fSlI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Μαζι τα τρωγανε...δεν υπηρχε ποτε αντιλογος, αλλα νομος της σιωπης!! Ηταν θεμα χρονου να κινηθουμε για να τελειωνουμε μια και καλη απο τις μεσαιωνικες τακτικες.. Αν θελουν να μας καψουν στην πυρα δεν θα ειναι τοσο απλο..γιατι εχουμε πληρως ξεκαθαρισει, σε ολους τους τονους (κλεμμενο απο Βαγιωνα), οτι δεν προκειται να σταματησουμε... Η θα αλλαξουν η θα βουλιαξουν..η ΟΜΕΡΤΑ ανηκει σε αλλοες εποχες.. τωρα πια θελουμε ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΙΣΟΝΟΜΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. «Να σπάσει η προνομιούχα κάστα»

    «Δημιουργήθηκε μια προνομιούχα κάστα ανθρώπων που αντιμετωπίζουν το επάγγελμα του φαρμακοποιού ως προσωπικό τους φέουδο. Οι φαρμακευτικοί σύλλογοι διαφημίζουν τη μετανάστευση των παιδιών των φαρμακοποιών στο εξωτερικό, για σπουδές, προκειμένου οι «επιχειρήσεις» τους να μην αλλάξουν χέρια. Αλλά σε καμιά πολιτισμένη χώρα δεν υπάρχει κληρονομικό δικαίωμα στην εργασία»...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Οι σκληρές παρατηρήσεις απευθύνονται προς τον υπ. Υγείας Αν. Λοβέρδο από εκατοντάδες φαρμακοποιούς που δεν κατάφεραν να αποκτήσουν επαγγελματική ταυτότητα. Γι' αυτό και αυτοσυστήνονται ως «Φαρμακοποιοί χωρίς φαρμακείο». Στην επιστολή τους προς τον υπουργό, ζητούν να αρθούν οι περιορισμοί που καθιστούν το επάγγελμά τους «κλειστό».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. <A TARGET="_blank" HREF="http://ad.gr.doubleclick.net/click%3Bh%3Dv8/3a8e/3/0/%2a/t%3B217214403%3B0-0%3B0%3B34050742%3B3454-728/90%3B39546763/39564550/1%3B%3B%7Esscs%3D%3fhttp://www.enet.gr/?i=news.el.texnes&id=23535"><IMG SRC="http://s0.2mdn.net/2175538/loudovikos.jpg" BORDER=0></A>

    Click Here
    Έντυπη Έκδοση
    Ελευθεροτυπία, Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011
    «Να σπάσει η προνομιούχα κάστα»

    «Δημιουργήθηκε μια προνομιούχα κάστα ανθρώπων που αντιμετωπίζουν το επάγγελμα του φαρμακοποιού ως προσωπικό τους φέουδο. Οι φαρμακευτικοί σύλλογοι διαφημίζουν τη μετανάστευση των παιδιών των φαρμακοποιών στο εξωτερικό, για σπουδές, προκειμένου οι «επιχειρήσεις» τους να μην αλλάξουν χέρια. Αλλά σε καμιά πολιτισμένη χώρα δεν υπάρχει κληρονομικό δικαίωμα στην εργασία»...

    Οι σκληρές παρατηρήσεις απευθύνονται προς τον υπ. Υγείας Αν. Λοβέρδο από εκατοντάδες φαρμακοποιούς που δεν κατάφεραν να αποκτήσουν επαγγελματική ταυτότητα. Γι' αυτό και αυτοσυστήνονται ως «Φαρμακοποιοί χωρίς φαρμακείο». Στην επιστολή τους προς τον υπουργό, ζητούν να αρθούν οι περιορισμοί που καθιστούν το επάγγελμά τους «κλειστό».

    Παρανομούντες

    Κατηγορούν τον υπουργό ότι, βάσει των δηλώσεών του, ο μόνος ανασταλτικός παράγοντας για το άνοιγμα του επαγγέλματος είναι ο φόβος αύξησης των φαρμακευτικών δαπανών και διευκρινίζουν ότι «η αύξηση επιτυγχάνεται μονάχα αν ο φαρμακοποιός παρανομήσει και καταφύγει σε κατευθυνόμενη συνταγογράφηση. Προτείνει δηλαδή ο υπουργός τη διατήρηση των αποκλεισμών, λόγω αδυναμίας εντοπισμού των παρανομούντων»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Παρανομούντες

    Κατηγορούν τον υπουργό ότι, βάσει των δηλώσεών του, ο μόνος ανασταλτικός παράγοντας για το άνοιγμα του επαγγέλματος είναι ο φόβος αύξησης των φαρμακευτικών δαπανών και διευκρινίζουν ότι «η αύξηση επιτυγχάνεται μονάχα αν ο φαρμακοποιός παρανομήσει και καταφύγει σε κατευθυνόμενη συνταγογράφηση. Προτείνει δηλαδή ο υπουργός τη διατήρηση των αποκλεισμών, λόγω αδυναμίας εντοπισμού των παρανομούντων».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Δεν αποδέχονται την πρόταση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συνδέσμου για αγορά ποσοστού 30% των φαρμακείων από ανέργους αδειούχους, θεωρώντας ότι η συγκεκριμένη πρόταση διατηρεί τα συντεχνιακά προνόμια.


    ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΧΩΡΙΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Φήμες λένε οτι η τροικα του ΠΦΣ, μετα την συναντηση με την γραμματεα του Ντε Ρουζ (που σημειωσε τα παντα), κατέληξε για ενα ελαφρύ γεύμα σένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Grande Place... Το κυριο πιατο ηταν μύδια με κρασι και σκορδο... (δεν πειραζει... τα παιδια ταξιδευουν ΠΑΝΤΑ Business Class, με τα λεφτά του ΠΦΣ)!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. http://taxalia.blogspot.com/2011/01/blog-post_8947.html



    Ανοιχτή επιστολή στον υπουργό υγείας - απάντηση στα επιχειρήματα του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αν. Λοβέρδος δεν φαίνεται να έχει πείσει τους συναδέλφους του υπουργούς της κυβέρνησης ότι προχωρά σε πραγματική απελευθέρωση του επαγγέλματος του φαρμακοποιού και η διστακτικότητα, την οποία του καταμαρτυρούν, δημιουργεί αλυσιδωτές εμπλοκές στις συζητήσεις άλλων υπουργών με τους εκπροσώπους τ...ων επαγγελματιών άλλων κλάδων οι οποίοι οδεύουν προς απελευθέρωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Είναι πρωτοφανή αυτά που συμβαίνουν!!!Πάντως η στάση του Λοβέρδου είναι πολύ περίεργη.Ούτε στο ελάχιστο δεν έδειξε ότι θίχτηκε από την κίνηση αυτή του ΠΦΣ, έστω για τα προσχήματα ως Υπουργός της κυβέρνησης...Είπε μάλιστα πως θα τους συναντήσει ξανά σε λίγες μέρες!!!Μπορούμε να κάνουμε κάτι κι εμείς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Ανδρέας Λοβέρδος: Ο ΠΦΣ παρέκαμψε την Κυβέρνηση και συναντήθηκε με την Τρόικα στις Βρυξέλλες.
    (ο ΠΦΣ νομίζει οτι κυβερνά την χώρα; Οι εποχές που ο ΠΦΣ συγκυβερνούσε με την εκάστοτε Κυβέρνηση έχουν περάσει ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ)!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Είναι πρωτοφανή αυτά που συμβαίνουν!!!Πάντως η στάση του Λοβέρδου είναι πολύ περίεργη.Ούτε στο ελάχιστο δεν έδειξε ότι θίχτηκε από την κίνηση αυτή του ΠΦΣ, έστω για τα προσχήματα ως Υπουργός της κυβέρνησης...Είπε μάλιστα πως θα τους συναντήσει ξανά σε λίγες μέρες!!!Μπορούμε να κάνουμε κάτι κι εμείς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Έντυπη Έκδοση
    Ελευθεροτυπία, Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

    ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ
    «Εμάς δεν μας περιμένει στρωμένη δουλειά»
    Της ΝΑΥΣΙΚΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗ

    «Θα μοιραστεί η πίτα» ή αλλιώς θα μειωθούν τα κέρδη των φαρμακοποιών, αν ανοίξει το μέχρι τώρα «ερμητικά»... κλειστό επάγγελμα «που περνάει από γενιά σε γενιά», υποστηρίζουν φοιτητές του Τμήματος Φαρμακευτικής και μελλοντικοί φαρμακοποιοί, μιλώντας στην «Ε» για τα νέα μέτρα που όχι μόνο τους αφορούν αλλά στην ουσία καθορίζουν το μέλλον τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Εμείς δεν έχουμε μπάρμπα... φαρμακοποιό, λένε οι Τ. Τσάκου και Ι. Πάλλα Δεν είναι σίγουροι για το μέλλον, όμως ξέρουν ότι μέχρι τώρα οι πιο τυχεροί συμφοιτητές τους είναι όσοι έχουν γονείς φαρμακοποιούς.

    «Ενα από τα μέτρα που προβλέπει το "άνοιγμα" του επαγγέλματος είναι η κατάργηση των γεωγραφικών περιορισμών: μέχρι τώρα επιτρέπεται να λειτουργεί μόνο ένα φαρμακείο ανά 1.500 κατοίκους και δύο φαρμακεία σε απόσταση 100 μέτρων· με το νέο μέτρο, όπου θέλει ανοίγει κανείς φαρμακείο. Στην πραγματικότητα, αυτό δεν προσφέρει κάτι στους πολίτες, γιατί, ούτως ή άλλως, στη χώρα μας υπάρχουν ήδη πάρα πολλά φαρμακεία.

    »Θα οδηγήσει, όμως, στη μείωση των κερδών των φαρμακοποιών, αφού θα μοιραστεί η πίτα - περισσότερα φαρμακεία, περισσότερος ανταγωνισμός και λιγότερα κέρδη», λέει στην «Ε» η 21χρονη Τίνα Τσάκου, φοιτήτρια στο 5ο έτος του Τμήματος Φαρμακευτικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Και η 24χρονη Ιωάννα Πάλλα δεν έχει γονέα φαρμακοποιό. Τελειώνοντας, λοιπόν, τη Φαρμακευτική, βγήκε στην αγορά εργασίας, με μοναδικό της όπλο το πτυχίο της... και προσγειώθηκε απότομα στην πραγματικότητα: «Μήνες έψαχνα δουλειά, πήγα σε δεκάδες φαρμακεία. Παντού λάμβανα την ίδια απάντηση, λες και ήταν συνεννοημένοι: "Είσαι πολύ ακριβή, επειδή έχεις πτυχίο, πρέπει να σε πληρώσουμε παραπάνω. Γι' αυτό και προτιμούμε έναν ανειδίκευτο, μας στοιχίζει λιγότερα"».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Ο 21χρονος Νικήτας Παρασκευόπουλος, που φοιτά στο 4ο έτος της Φαρμακευτικής και ούτε κι εκείνος έχει γονείς φαρμακοποιούς, παραδέχεται ότι «οι φαρμακοποιοί έχουν δημιουργήσει ένα φέουδο», ωστόσο, τονίζει ότι «αν το άνοιγμα του επαγγέλματος δεν γίνει με προϋποθέσεις, θα οδηγήσει στην εμπορευματοποίηση της Υγείας. Αν είναι να ανοίξει το επάγγελμα και να παίρνει άδεια λειτουργίας ο κάθε επιχειρηματίας που έχει σουπερμάρκετ να βάλει μέσα στο μαγαζί του φαρμακείο, όπου θα απασχολούνται φαρμακοποιοί με 500 ευρώ, τότε να μην ανοίξει ποτέ το επάγγελμα».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. «Τα περισσότερα παιδιά φαρμακοποιών σπουδάζουν την επιστήμη γιατί τους περιμένει στρωμένη δουλειά και όχι απαραίτητα γιατί τους αρέσει, όπως εμείς που το επιλέξαμε γιατί το αγαπάμε, παρ' ότι γνωρίζαμε τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε», μας λέει ο 21χρονος Χρήστος Παπαγεωργίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Η νομοθετική ρύθμιση που περιορίζει την προσωπική και οικονομική ελευθερία «δεν μπορεί να έχει ως μοναδικό σκοπό την προστασία του οικονομικού συμφέροντος των ήδη ασκούντων συγκεκριμένη επαγγελματική δραστηριότητα προς βλάβη εκείνων που ενδιαφέρονται να επιλέξουν συγ...κεκριμένο επάγγελμα». (ΣτΕ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός Υγείας βρίσκεται ξανά στην πόρτα της εξόδου από την κυβέρνηση. Ο Παπανδρέου φαίνεται πως αρνήθηκε να δεχτεί τα αιτήματα των φαρμακοποιών ζητώντας από τον Λοβέρδο να περάσει με το «έτσι θέλω» τις ρυθμίσεις για την πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματός τους, ακόμη και εκείνη που αναφέρεται στην κατάργηση του δικαιώματος μεταβίβασης των φαρμακείων στα παιδιά τους!
    Ο Λοβέρδος αρνήθηκε και ενημέρωσε σχετικά τους φαρμακοποιούς χθες γι΄ αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη. «Πάμε αμέσως σε απεργίες» ήταν η απάντηση του Λουράντου, του προέδρου των φαρμακοποιών ο οποίος τις επόμενες ημέρες θα αποσυρθεί από το τραπέζι του διαλόγου.
    Ο Παπανδρέου αποφάσισε να ρίξει το λάδι στη φωτιά προφανώς γιατί θέλει να βρει τρόπους να παραδώσει τη χώρα σε απεργιακό χάος και να την οδηγήσει σύντομα σε εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Θα το φαει το κεφαλι του ο Λοβ με αυτα τα αδικα που παει να περασει...ο κοσμος ειναι πια πολυ σκληρος με τις συντεχνιες και δεν δεχεται την παραμικρη υποχωρηση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Tώρα η μπάλα -φαίνεται - να περνάει στον ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟ του παιχνιδιού (troika).
    Άλλη μια ένδειξη, ότι το επαγγελμα ανοίγει ΧΩΡΙΣ υποσημειώσεις.
    ΤΕΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Τι θα πει «αντιδρούν οι φαρµακοποιοί» για παράδειγµα; Να αντιδράσουν και να χτυπηθούν όσο θέλουν. Μέχρι ∆ευτέρας Παρουσίας. Είναι δυνατόν στις µέρες µας να κληροδοτείται άδεια φαρµακείου στον απόγονο, λες και έχουµε φεουδαρχία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Πρέπει να ανοίξουν, σωστά; Τι κάνει η κυβέρνηση; Συζητάει. ∆ιαπραγµατεύεται. Κάνει ανοιχτή διαβούλευση! Και αντί να ανοίγει τα κλειστά επαγγέλµατα, τα κρατάει µισόκλειστα ή µισάνοιχτα, κατά τη θεωρία του µισογεµάτου ή µισοάδειου ποτηριού.

    Να χτυπηθούν όσο θέλουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. ∆εν µου αρέσουν αυτά, όχι. ∆εν µου αρέσουν καθόλου. Αν πρέπει να ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλµατα (και πρέπει, για να δώσουν δουλειά σε νέους ανθρώπους), να ανοίξουν αµέσως. Ορθάνοιχτα. Χωρίς αστερίσκους, υποσηµειώσεις, υστερόγραφα. Α-νοι-χτα!

    Του ΓΙΩΡΓΟΥ Χρ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ
    ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 8 Ιανουαρίου 2011

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Ολα. Τι θα πει «αντιδρούν οι φαρµακοποιοί» για παράδειγµα; Να αντιδράσουν και να χτυπηθούν όσο θέλουν. Μέχρι ∆ευτέρας Παρουσίας. Είναι δυνατόν στις µέρες µας να κληροδοτείται άδεια φαρµακείου στον απόγονο, λες και έχουµε φεουδαρχία, και εκείνος µε τη σειρά του να ζει πλουσιοπάροχα από αυτό όταν το παιδί το δικό σου ή του γείτονα τρώει τα χρόνια του στα θρανία, αλλά δεν µπορεί να ασκήσει το επάγγελµά του επειδή οι φαρµακοποιοί όρθωσαν – µε τη βοήθεια των πολιτικών – ένα ολόκληρο κάστρο στη µέση της πολιτείας; Είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοιο εµπόριο που δουλεύει µε περιθώριο κέρδους 35% – αφήνω κατά µέρος όλα τα άλλα (κόλπα µε τις συνταγές που από φάρµακα καταλήγουν καλλυντικά, παντόφλες και δεν ξέρω τι άλλο – όρα το σκάνδαλο του Λαυρίου), και η κυβέρνηση να διαπραγµατεύεται µαζί του; Τι διαπραγµατεύεται και γιατί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Τι κουβεντιάζουµε τώρα; Αυτό θα έκανε µια αποφασιστική κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση που έχει επίγνωση της ιστορικής ευθύνης της και θέλει να την φέρει εις πέρας. Μια κυβέρνηση που κάνει όσα κάνει η σηµερινή, απλώς τα στρίβει. Κι εµένα αυτό όχιαπλώς δεν µου αρέσει, αλλά µε απωθεί. Γιατί άλλα περίµενα...

    http://www.tanea.gr/default.asp?pid=10&ct=13&artID=4612001


    TELOS STOYS GEWGRAFIKOYS KAI PLH8YSMIAKOYS PERIORISMOYS TWRA GIA OLOYS KAI GIA TOYS EPISTHMONES PTYXIOYXOYS FARMAKOPOIOYS ME ADEIA ASKHSHS FARMAKEYTIKOY EPAGGELMATOS.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Η απελευθερωση του κλαδου ειναι εξισου σημαντικη οσο και η καταρρευση των κομματικων-πελατειακων πεποιθησεων που ειναι βαθια ριζωμενες στο "εγω"του ελληνα απο τους ιστορικους χρονους.
    Ειναι οντως ευκαρια,η πρασινη-μπλε-κοκκινη σημαια δεν εχε...ι καμια απολυτως σημασια στο τελος του γκεμου που εχει φτασει ολη η χωρα τα τελευταια χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ!ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΩΝ Κ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΩΝ ΕΔΩ Κ ΤΩΡΑ!!Κ ΑΣ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ!!ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!!ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ Κ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Αναλογιστειτε λιγο τι ειπε ο Λουραντος για το πως βγαινει η αξια του φαρμακειου.Μηπως λεει οτι θελει;Λεω εγω μηπως; Παιρνει λεει η εφορια το εισοδημα 5ετων το αποτιμα, βγαζει μεσο ορο του τζιρου(η εφορια φορολογει το κερδος απ´οσο γνωριζω,μπορει να ειναι αλλος νομος αυτος) και πληρωνει το 20%που ειναι και η αξια του φα...ρμακειου ως επιχειρηση.Δηλαδη ποσα βγαζουν οι τυποι και θελουν να βγαλουν κι αλλα. Αλλα μην ξεχναμε οτι αυτο για οσους ενδιαφερονται για την επιχειρηση+αδεια.Εμενα η αλλη στη θεσσαλονικη γιατι μου ζητουσε 150000 το ελαχιστο παρακαλω για την αδεια μονο κυριε Λουραντο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Πείτε στους 70αρηδες να καταθεσουν στις Νομαρχιες τις 250 αδειες στην Αθηνα και ολες τις υπολοιπες στην επαρχια. ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ!!! Αν εχετε προβλημα με τον αριθμο των φαρμακειων εφαρμοστε την αποφαση του ΣτΕ για τους 70αρηδες να τελειωνουμε... Εφ'απαξ δεν δινουμε αλλο...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Το φαρμακείο στο μικροσκόπιο
    www.youtube.com
    Δείτε όλα όσα η συντεχνία των ιδιοκτητών φαρμακείων αποφάσισε να σας αποκρύψει. Πόσο «λειτουργοί της δημόσιας υγείας» άραγε αισθάνονται όταν φτάνουν κοντά στη συνταξιοδότηση; Πόσο σέβονται το Σύνταγμα της Ελλάδας; Πόσο, εντέλει, κλειστό είναι το φαρμακευτικό επάγγελμα; Μια αναλυτική παρουσίαση της


    >>>> http://www.youtube.com/watch?v=rVeY-kKAZ34&feature=player_embedded

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΧΩΡΙΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ...ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΩΡΑ Δινουμε την απάντηση σε αυτους που λενε οτι ειμαστε τσατσοι και σε εκεινους που λενε οτι ειμαστε 10 ατομα... Δυστυχως γι'αυτους ειμαστε συναδελφοι τους και δυστυχως γι'αυτους ειμαστε παρα πολλοι... Κριμα που δεν το καταλαβαν εγκαιρως, κριμα που διαλεξαν την παρταλοσυνη και την εκαναν θρησκεια.. Εμεις ζηταμε μονο ΙΣΟΝΟΜΙΑ και ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ...!!! Φτανει πια....θα μπει ενα τελος...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Και επειδη υπαρχει ενα μπερδεμα στα ΜΜΕ με τις αδειες, το οποίο εκμεταλλεύται ο ΠΦΣ, μιλαμε παντα για ΑΔΕΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ, οι οποιες εκδιδονται απο τη νομαρχια, κατοπιν συμφωνης γνωμης του οικειου φαρμακευτικου συλλογου, και οχι αδειες εξασκησεως επαγγελματος, οι οποίες αποκτώνται κατόπιν εξετάσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. Βενιζέλος: τα πληθυσμιακά κριτήρια δεν είναι κριτήρια δημόσιας υγείας...


    Ο Συνταγματολόγος Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος σήμερα είναι μέλος της κυβέρνησης, δήλωνε το 2006 στην αγόρευσή του οτι τα πληθυσμιακά κριτήρια δεν είναι κριτήρια Δημόσιας Υγείας. Ένας άλλος Συνταγματολόγος τώρα, ο σημερινός Υπουργός Υγείας φαίνεται να αγνοεί ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ το Σύνταγμα της Χώρας. Τους θυμίζουμε την ευθύνη τους απέναντι στην......
    τήρηση του Συνταγματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Παιδιά πέρα από το τι λέει ο καθένας υπάρχουν 2 αδιαμφισβήτητες αποφάσεις ανώτατων δικαστηριων.
    1) Ανώτατο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Το φαρμακείο μπορεί να το έχει ΜΟΝΟ ΦΑΜΡΑΚΟΠΟΙΟΣ.
    2) Συμβούλιο της Επικρατείας: Τα πληθυσμιακά όρια είναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ.
    Αν κάποιος ξέρεις καλύτερα από τους ανώτατους δικαστές να το πει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. " Οσο για την άδεια φαρμακείου, που θα μπορεί να κληροδοτείται σε απογόνους, αυτό αποτελεί ελληνική πατέντα που ούτε στις χώρες της Αφρικής δεν υπάρχει. Ολα αυτά θα έπρεπε να είχαν αλλάξει εδώ και χρόνια και στην πατρίδα μας. Η Ελλάδα έχει μείνει σε πολλούς τομείς πίσω και... σίγουρα δεν φταίει ούτε η Μέρκελ ούτε ο Στρος-Καν ούτε το Μνημόνιο."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΧΩΡΙΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ...ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΩΡΑ Η κοινωνία θα είναι ο σύμμαχος μας... Έχουν μάθει αρκετοί τι συμβαίνει στον χώρο... ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ, μεχρι την τελική δικαίωση... Βομβαρδίζουμε όλοι μαζί δημοσιογράφους και κανάλια.. Και μην ξεχνάτε το πιο σοβαρο: Οτι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. kathimerini.gr | Σκληρή γραμμή για κλειστά επαγγέλματα
    news.kathimerini.gr

    Σκληρή γραμμή για κλειστά επαγγέλματα
    Συστάσεις του πρωθυπουργού προς υπουργούς να μην υποχωρήσουν σε συντεχνιακά αιτήματα

    Σκληρή στάση στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων ζήτησε από τους αρμόδιους υπουργούς ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες για τον προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου. Ο κ. Παπανδρέου εμφανίσθηκε σφόδρα ενοχλημένος με την εικόνα συμβιβασμού που προκύπτει από τη διαπραγμάτευση με ορισμένες ομάδες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η ενόχλησή του πηγάζει από τη συζήτηση για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των φαρμακοποιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. Οπως όλα δείχνουν, ο πρωθυπουργός εκτιμά ότι οποιαδήποτε ένδειξη υποχώρησης σε αιτήματα που θεωρούνται συντεχνιακά κεκτημένα, όπως η κληρονομικότητα των αδειών ή το υψηλό περιθώριο κέρδους, θα προκαλέσει εύλογες αντιδράσεις από μισθωτούς και συνταξιούχους, που είδαν τις δικές τους αποδοχές, ακόμη και στα χαμηλότερα εισοδήματα, να μειώνονται με κυβερνητικές αποφάσεις.

    Παράλληλα, φαίνεται ότι στην κυβέρνηση θεωρούν πως το παραμικρό δείγμα υποχωρητικότητας και συμβιβασμού θα μπορούσε να ανοίξει εκ νέου μέτωπα, τα οποία πίστευαν ότι έχουν κλείσει. Ετσι, η φημολογία για «βελούδινο» άνοιγμα του επαγγέλματος των φαρμακοποιών, χωρίς μεγάλες απώλειες στα κεκτημένα, φαίνεται ότι άνοιξε την όρεξη των ιδιοκτητών φορτηγών, που επανεμφανίσθηκαν στο προσκήνιο, αιτούμενοι αναστολή του νόμου για την απελευθέρωση του δικού τους επαγγέλματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. επικοινωνια με τους φορτιγαντζηδες εδω και τωρα,διοτι εδω υπαρχουν δυο μετρα και δυο σταθμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. An kai den me endiaferei to 8ema proswpika, 8ewrw oti einai poly adiko kapoioi farmakopoioi na askoyn to epaggelma toys sto diko toys farmakeio kai kapoioi alloi farmakopoioi na mh mporoyn na exoyn to diko toys farmakeio kai th dikh toys ergasia. Kai oi men kai oi de idioi den einai? Giati yparxei aytos o fasistikoy typoy diaxwrismos apo th stigmh poy oloi oi farmakopoioi exoyn ptyxio anwtaths panepisthmiakhs sxolhs kai adeia askhshs epaggelmatos meta apo eidikes e3etaseis. Idioi einai, giati na mhn exoyn oloi oi farmakopoioi to dikaiwma sthn ergasia se diko toys farmakeio? Giati p.x. oi episthmones iatroi anoigoyn opoy 8eloyn to diko toys iatreio? Giati loipon oloi oi farmakopoioi na mh mporoyn na exoyn opoy 8eloyn to diko toys farmakeio?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. Αγαπητέ κύριε. Οι ορθόφρονες άνθρωποι και όσοι αγαπούν την πατρίδα τους και την ονειρεύονται ως μια πραγματικά δημοκρατική χώρα, κατανοούν με τον ποιο ξεκάθαρο τρόπο ότι τα κλειστά επαγγέλματα αποτελούν κατάλοιπα μιας μεσαιωνικής αντίληψης για τη λειτουργία της κοινωνίας μας. Μου κάνει εντύπωση ο προκλητικός τρόπος με τον οποίο προβάλουν δήθεν αιτήματα οι "κάστες". Να ξέρετε ότι ο χειρισμός από τον Πρωθυπουργό του ζητήματος των κλειστών επαγγεμάτων θα είναι καθωριστικός για την πορεία του.
    ΣΣ Δεν αναφέρομαι στους υπουργούς γιατί θεωρώ δεδομένο ότι εκτός από ελάχιστους είναι παιδιά του πελατειακού συστήματος που χρόνια τώρα έθρεφε τις συντεχνίες με προνόμια σε βάρος τοπυ λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. Καί βραδιάτικα προβληματίστηκα,
    γιατί μέχρι 12:04 υπάρχουν 106
    σχόλια.....
    Ούτε ο Δόκτωρας εκκρίνει τόσες
    ενδοφερόνες!!
    Ο Κουτσούκος μέ ρεκόρ 102(?).
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. Την ερχόμενη εβδομάδα θα εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο το σχέδιο νόμου για το "άνοιγμα" όλων ανεξαιρέτως των "κλειστών" επαγγελμάτων, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

    Πρόσθεσε ότι ο νόμος θα προβλέπει οριζόντια ρύθμιση, με την οποία θα αίρονται όλες οι στρεβλώσεις και οι υπάρχουσες ρυθμίσεις στο σύνολο των επαγγελμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. Την ερχόμενη εβδομάδα θα εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο το σχέδιο νόμου για το "άνοιγμα" όλων ανεξαιρέτως των "κλειστών" επαγγελμάτων.."
    Μια λεπτομερεια, που δεν της δωσαμε την αρμοζουσα σημασια.. πρεπει να εγκριθει απο το υπουργικο... συμβουλειο... θα τους πεισει ο Λοβ για ποιους λογους πρεπει να προστατεψουν το επαγγελμα που αφορα την δικη του δικαιοδοσια; δεν θα ζητησουν και οι αλλοι υπουργοι που τους αφορα το θεμα, αναλογη προστασια??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. Molis diabasa oti i apeleutherwsi pou tha ginei stous dikigorous tha einai opws tin proaneferan..dil..pliris..geografiki kai eleutheres amoibes katopin sumfwnias me ton entolea..aurio o k.Loberdos exei sunantisi me ton pfs gia n`anakoinwsei to prosxedio nomou..tha pesoun ta kastra i`tha sunexistei i komwdia twn teleutaiwn minwn....?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. TA PARAKATW EINAI AFIERWMENA STOYS KARABANADES POY EGRAPSAN EDW PRIN LIGO. FILE AGRAMMATE GYFTOSTRATHGE DES KAI ELA META NA MAS APANTHSEIS, PALIOGYFTE XAKI TENEKE.

    Αυτός ο στίχος απηχεί με τον καλύτερο τρόπο την κατάσταση που βιώνουν καθημερινά οι φαντάροι στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις (ΚΑΑΥ) που βρίσκονται διασκορπισμένες σε όλη την επικράτεια, σε ειδυλλιακές περιοχές, όπου του «Παραλόγου η θητεία» καλά κρατεί κύριε Βενιζέλε, αφού ουσιαστικά πρόκειται για καλά υπολογισμένη εκμετάλλευση των στρατιωτών. Χιλιάδες στρατιώτες υπηρετούν εκεί κυρίως για ένα εξάμηνο (Μάιος-Οκτώβριος), την ίδια ώρα που οι κονδυλοφόροι της αυλής του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Ακροδεξιάς ανακαλύπτουν κενά στην επάνδρωση των μονάδων, καταγγέλλουν τις μειώσεις στη διάρκεια της θητείας ως αιτία του κακού, κάνοντας τα στραβά μάτια στην πολιτική διαιώνισης των καραβανάδικων προνομίων ή στο γεγονός ότι δεν έχει κλείσει ούτε ένα άχρηστο στρατόπεδο και απαιτούν αύξηση της στρατιωτικής θητείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. Για να γεύονται όμως οι Στρατιωτικοί και Μόνο Αυτοί, τις ειδυλλιακές τους διακοπές, έχοντας δικαίωμα να φιλοξενούν ακόμη και τη Φιλιππινέζα τους στα στρατιωτικά θέρετρα, πληρώνει ο λαός μας και «βγαίνει ο πάτος» των φαντάρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. Για να απολαμβάνουν το προνόμιο των φθηνών διακοπών οι στρατιωτικοί που καθιέρωσε η Χούντα των Συνταγματαρχών και συνέχισαν όλες οι κυβερνήσεις των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, αφού οι αξιωματικοί θεωρούνται κάτι το «εξαιρετικό», ότι προσφέρουν κάτι «ιδιαίτερο», προσβάλλεται η Αξιοπρέπεια των φαντάρων που τους υποχρέωσαν «να υπηρετήσουν το έθνος» και τους μετατρέπουν σε Υπηρέτες των μονίμων στελεχών, υπερβαίνοντας συχνά τα όρια των αντοχών τους (τα ΚΑΑΥ ουσιαστικά αποτελούν την πιο ακραία εκδοχή παρόμοιων καταστάσεων που βιώνουν καθημερινά οι φαντάροι σε Λέσχες Αξιωματικών κλπ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. Ταυτόχρονα, όλοι εμείς, θεωρούμαστε κατώτεροι πολίτες μπροστά στους Ένστολους Φρουρούς του Κράτους και είμαστε υποχρεωμένοι να καλύπτουμε με την φορολογία μας τα προνόμια τους! Όλα αυτά συνεχίζουν να εφαρμόζονται ενώ κόβονται συντάξεις και μισθοί, νέοι φόροι επιβάλλονται καθημερινά και κανείς δεν ξέρει τι του ξημερώνει αύριο εργασιακά, έτσι που μπλέξαμε με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, το ΔΝΤ και την Ε.Ε. Όμως οι φαντάροι «τρέχουν τρελαμένοι».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. Αγγαρεία, υπηρεσία ως καθαριστές, σερβιτόροι, μπάρμαν, ψήστες, ναυαγοσώστες, κηπουροί κλπ, ικανοποιώντας κάθε απαίτηση, όσο παράλογη και αν είναι, έχοντας συχνά να αντιμετωπίσουν και τις γυναίκες-πεθερές των αξιωματικών που αισθάνονται να φορούν τις στολές των ανδρών τους και να αποκτούν το δικαίωμα να δίνουν διαταγές. Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις που βασιλεύει το «ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε;»!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  115. Με τους αξιωματικούς και το διοικητή «Λέοντες» απέναντι στους φαντάρους και «ποντικάκια» απέναντι στους πελάτες-παραθεριστές των ΚΑΑΥ, συχνά ανώτατους αξιωματικούς εν ενεργεία ή απόστρατους «ήρωες με τις παντούφλες», από τους οποίους θεωρούν ότι εξαρτάται η μετάθεση και η καριέρα τους. Μετά από όλα αυτά, σκοπιά. Ο ύπνος άγνωστη λέξη, απλό, σύντομο διάλλειμα στην ακραία εργασιακή εκμετάλλευση. Η έξοδος άγνωστη λέξη, το υπηρεσιακό σπάνιο. Και όλα αυτά ενώ έχεις υπηρετήσει μήνες στην παραμεθόριο, στις χειρότερες μονάδες ή μετατέθηκες στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις για κοινωνικούς λόγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  116. AYTOI EISTE, MALAKES KAI AGRAMMATOI KARABANADES, AYTOI EISTE. AYTA POY PERIGRAFONTAI PIO PANW EISTE. TA KARABANONOSOKOMEIA POY PHGAINETE MONO ESEIS PALIOMALAKA STRATHGE E.A. TO MTS TA PLHRWNEI 'H OLOI EMEIS? PALIOMALAKA. EFE, MPOYFE KAI PRASINO MPERE EISTE, GELOIOI, MILATE APO APO THN ASFALEIA TOY DHMOSIOY. AKOMA KAI O PIO AXRHSTOS YPALLHLISKOS SE MIA DHMOSIA YPHRESIA PIO POLLA KANEI APO ESAS, NOYMERA ENSTOLA. TA KAYSIMA KARAGKIOZAKO STRATHGE POY PLHRWNAME OLOI EMEIS GIA NA PHGAINOERXESAI ESY TZAMPA STHN KAREKLA SOY TA 3EXNAS? 'H TA PLHRWNEI KAI AYTA TO MTS? MHPWS EINAI KAI AYTA E3ODA TOY Y.E8.A. POY KAT' EPEKTASH TA PLHRWNEI O ELLHNIKOS LAOS? MALAKA. TOLMAS PALIOAGRAMMATE 3EFTYLA NA GRAFEIS KAI ESY STO POST AYTO TOY BLOG, ENW 3EREIS OTI EISAI ENAS AXRHSTOS ME MIS8O? APO TON MOX8O XILIADWN ELLHNWN PLHRWNESAI 3EFTYLA KARABANA STRATHGE KAI SKASE LOIPON. MH PROKALEIS ENW EISAI ENA AXRHSTO XAKI DHMOSIOYPALLHLAKI. NTROPH SE OSOYS SAS XAIDEYOYN TA AYTIA. TEMPELXANADES ME STOLH, 3EFTYLES KAI LAIMARGOI TZAMPATZHDES. TO MONO POY 3ERETE EINAI OLWN TWN EIDWN OI XOROI. KOPROSKYLA, KOMPLE3IKOI.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  117. Ο πινόκιο μας λέει ψέμματα.

    Άμα κάποιος να πάει σε εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείου και χρειασθεί δυο τρεις γιατρούς θέλει ανάλογα 5/ευρα το ξέρετε?
    Ούτε σε νοσοκομείο στο τέλος δεν θα μποορούμε να πάμε.

    Αυτοί είναι οι σοσιαληστές βοηθούμενοι από τους παλαμοκρούτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση