GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Έριδα, η Διχόνοια και ο Εθνικός Διχασμός....

Από το http://pikri-sokolata.blogspot.com/    Γράφει ο Γρηγόρης Ζωγραφάκης gregzogr@gmail.com    Στην αρχαιότητα ήταν η Έριδα...Κατά...

Από το http://pikri-sokolata.blogspot.com/  
Γράφει ο Γρηγόρης Ζωγραφάκης
gregzogr@gmail.com
  
Στην αρχαιότητα ήταν η Έριδα...Κατά την Επανάσταση βαφτίστηκε Διχόνοια, που βαστάει ένα σκήπτρο και είναι δολερή..Μετά το 1900 πήρε τη μορφή που έχει και.... σήμερα και μετονομάστηκε σε Εθνικό Διχασμό...
Είναι η βασική αιτία που όποτε την εκμεταλλεύτηκαν εξωγενείς παράγοντες δημιούργησαν ανεπανόρθωτα προβλήματα στον Ελληνικό λαό προς όφελος τους...
Το πανάρχαιο Διαίρει και Βασίλευε είναι αυτό που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι με μέσο την Διχόνοια για να επιβάλλουν τους σκοπούς τους..
Πόσο εμφανές είναι αυτό στις μέρες μας..Έστρεψαν τις κοινωνικές τάξεις τη μία εναντίον της άλλης αποποιούμενοι οιαδήποτε πολιτική ευθύνη και αδυνατούμε να δούμε ότι το Μνημόνιο είναι κάτι πολύ...
 περισσότερο από περικοπές κάποιων επιδομάτων που όντως δεν έπρεπε να δοθούν ποτέ..Κανένας έγκριτος δημοσιογράφος δεν αναρωτήθηκε γιατί κάποιοι πολιτικοί τα «έδιναν» αλλά γιατί τα «έπαιρναν» οι εργαζόμενοι...Γιατί για να πάρει κάποιος, κάποιος πρέπει να δώσει.
Ο καθρέφτης της ενημέρωσης και του σχολιασμού στα Μέσα Ενημέρωσης είναι τόσο στρεβλός όσο και το ίδιο πολιτικό σύστημα και οι τακτικές του..
Αν μπορούσαμε να δούμε όλοι λίγο πιο καθαρά θα αντιλαμβανόμασταν ότι αυτός που καθορίζει τις εργασιακές σχέσεις είναι ο Νομοθέτης και όχι ο εργαζόμενος.Δεν πήγε κάποιος να πληρωθεί στο Ταμείο και του είπαν άνοιξε και πάρε όσα θές.Αντί λοιπόν να μας φταίει ο Νομοθέτης μας φταίει αυτός που τα παίρνει.Με λίγα λόγια βλέπουμε στρεβλά και η επίρριψη των ευθυνών στρέφεται σε λάθος κατεύθυνση με τη περίτεχνη καθοδήγηση από τα Μέσα Ενημέρωσης..
Αν μπορούσαμε να αντιληφθούμε ότι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με το Δημόσιο Υπάλληλο, τον Ιδιοκτήτη Φορτηγού ,τον Φαρμακοποιό, τον Ελεύθερο Επαγγελματία, τον Δικηγόρο και όλους τους συμπολίτες μας αλλά αντίθετα μας χωρίζουν πολλά από αυτούς που ξεπουλήσανε επί 36 χρόνια ότι καλό είχε η χώρα μας προσπαθώντας να την αποδομήσουν με τελικό σκοπό την οικονομική υποτέλεια σε Διεθνείς Οργανισμούς τότε είναι ένα καλό μήνυμα ελπίδας για να απεμπλακούμε από ότι μας βασανίζει..Δεν αρκεί να μην έχουμε εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα..Πρέπει να απεμπλακούμε από τη νοοτροπία που μας καλλιέργησε..
Τέλος ο μόνος κλάδος που στηρίζεται αφειδώς από το Κράτος είναι οι Τράπεζες..Και γι' αυτό δε φωνάζει κανένας. Σε όλους μας φταίει ο συνάνθρωπος..Που αν το κοιτάξουμε καλύτερα η δική του θέση, δεν είναι πολύ διαφορετική από τη δική μου...

8 σχόλια

  1. ΟΣΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΗΜΕΥΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ.Η ΕΦΟΡΙΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΣΕΙΣ ,ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΣ ΨΑΞΕΙ ΤΟ ΣΔΟΕ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ,ΤΗΝ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ .ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕ ΚΟΠΟ ΒΓΗΚΑΝ Η ΜΕ ΑΡΠΑΧΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ, ΧΩΡΙΑ ΤΑ ΠΛΑΣΤΑ.ΟΛΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΛΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ..ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΩΝ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σωστος αλλα για να δεις την θεση του αλλου πρεπει να εχεις καταλαβει και ποια ειναι η δικη σου θεση,ποσοι απο εμς το εχουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΙΧΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ,ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ.Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΙΡΑΡΧΤΟΥΝ ΤΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΤΟΥ.ΟΛΕΣ ΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ ,ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ ΤΩΝ ΤΕΡΑΤΩΝ. ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΔΟΥΛΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΕΞΙΟΡΩΣΟΦΑΣΙΣΤΕΣ .ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΥΠΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΠΛΗΣΤΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ολα τα πολιτικα συστηματα, περαν της Δημοκρατιας της Αρχαιας Ελλαδας, εχουν σαν απωτερο στοχο την εκμεταλλευση του ανθρωπινου δυναμικου για μεγιστοποιηση των κερδων, ειτε των πολυεθνικων και της μεγαλοσστικης ταξης (Καπιταλισμος), ειτε της νομενκλατουρας στις χωρες του πρωην υπαρκτου.
    Η Δημοκρατια που μας σερβιρουν δεν ειναι τιποτα αλλο απο Κοινοβουλευτικη Δικτατορια, ειδικα με τον τροπο που εφαρμοζεται στην Ψωροκωσταινα με τα πολιτικα τζακια.
    Στην Αρχαια Ελλαδα, οι κυβερνωντες διοριζονταν με κληρο και υπηρχαν αυστηροι κανονισμοι που τηρουνταν για οποιον ηθελε να διαχειριστει δημοσια περιουσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ένα απόγευμα πλησιάζει ο μικρός γιος τον πολυάσχολο μπαμπά του που μόλις είχε γυρίσει από τη δουλειά κουρασμένος και τον ρωτάει:
    -Μπαμπά, πόσα χρήματα βγάζεις τη μέρα;
    -Γιατί ρωτάς; αποκρίθηκε ο πατέρας.
    -Θα ήθελα να ξέρω. Σε παρακαλώ, πες μου, συνέχισε ο γιος.
    -50 ευρώ τη μέρα, απάντησε ο πατέρας.
    -Τότε μπορείς να μου δανείσεις 25 ευρώ; ξαναρώτησε ο γιος.
    Όμως ο πατέρας σκέφτηκε ότι η αρχική ερώτηση για το πόσα χρήματα βγάζει τη μέρα, ίσως αποσκοπούσε στο να ζητήσει χρήματα για να πάρει προφανώς κάποιο παιχνίδι. Οπότε η άμεση απάντησή του ήταν αρνητική και μάλιστα του είπε να πάει αμέσως στο δωμάτιό του να κοιμηθεί. Ο μικρός κατέβασε το κεφάλι και αποχώρησε από το δωμάτιο.
    Όσο πέρναγε η ώρα ο θυμός του πατέρα ξεθύμαινε, καθώς έκανε διάφορες σκέψεις, όπως: «μήπως το παιδί χρειαζότανε πραγματικά τα χρήματα;», «μήπως ήθελε να πάρει κάτι για το σχολείο;», «μήπως είχε δανειστεί χρήματα από κάποιο συμμαθητή του;» και «τελευταία έχει καιρό να μου ζητήσει χρήματα, οπότε ίσως πρέπει να του τα δώσω».
    Έτσι ο πατέρας πηγαίνει στο δωμάτιο του μικρού του γιου και του τα δίνει. Τότε ο μικρός όλο χαρά βγάζει απο την τσέπη του άλλα 25 ευρώ και του λέει:
    -Ορίστε μπαμπά, σου δίνω 50 ευρώ. Μπορώ να εξαγοράσω την αυριανή σου μέρα;
    Ο πατέρας συγκινήθηκε και αγκάλιασε το μικρό του γιο, συνειδηποιώντας ότι τον είχε παραμελήσει για να δουλεύει.
    ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ:
    Μην αφήνετε τον ελεύθερο χρόνο σας να περνάει άσκοπα. Η σκληρή δουλειά και η καθημερινότητα μας αφήνουν πολύ λίγο ελεύθερο χρόνο για ξεκούραση. Όμως δεν θα πρέπει να παραμελούμε τους ανθρώπους που αγαπάμε και μας έχουν ανάγκη – κυρίως την οικογενειά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πασοκ

    Ακομα ο παναρετος γιαννης να βρει την απατη της Ευανθιας Μακρη Μποτσαρη που εχει μπροστα του

    μετα την 50σελιδη καταγγελια του δρ Κουτσουκου!!

    Ακομα περιμενει την γνωμοδοτηση της νομικης υπηρΕπί επτά χρόνια (από το 2004) οι υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Δικαιοσύνης, το ΣΕΕΔΔ και οι Πρόεδροι της ΑΣΠΑΙΤΕ, «δεν μπορούν να βρουν» το εξής απλό, που όλοι το γνωρίζουν: Ένας Εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όταν αποσπάται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αποσπάται για να βοηθήσει γραμματειακά και μόνο το έργο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Δηλαδή ο αποσπασμένος είναι γραμματέας των Καθηγητών και Ερευνητών του Πανεπιστημίου και δεν είναι πανεπιστημιακός καθηγητής και ερευνητής! Το ίδιο ισχύει και για την κ. Ευανθία Μακρή Μπότσαρη. Αποσπάστηκε ως Εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας (ΠΕ17) στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (Φιλοσοφική Σχολή) να υπο-βοηθήσει γραμματειακά στο εκεί έργο. Περιέργως πώς, το γραμματειακό έργο της ως αποσπασμένη «το εξέλαβαν » κατά την «κρίση της ως Καθηγήτριας» στην ΑΣΠΑΙΤΕ, ως ερευνητικό έργο, σαν να ήταν πανεπιστημιακή ερευνήτρια!. εσίας?

    Αν η νομικη υπηρεσια μπορουσε να 'βρει την απατη που δεν θελει να την βρει θα την ειχε βρει και πριν 5 χρονια'!!


    Αν παμε ετσι οχι μονο οικονομικη κριση αλλα και γενικη καταστροφη θα ερθει!!

    Πασοκοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 6:16,έγραψες συναισθηματικά.
    Ωραία.
    Τώρα γράψε γιά τό άνεργο πατέρα.
    20% τού πληθυσμού είμαστε άνεργοι,
    ή υποαπασχολόύμαστε.
    Από τήν άλλη κάποια λαμόγια,έχουν
    μισθούς από 2-3 δημόσιες θέσεις,
    καί παράνομες συντάξεις από 3-4
    φορείς.
    Τέλος πάντων,άς γράψω γιά τήν
    ανάρτηση τού Κου Ζωγραφάκη.
    Τό διαίρει καί βασίλευε είναι
    αυτοάνοση ασθένεια.
    ΕΓΓΕΝΉΣ.
    Αλλά δικαιολογείται όταν εσύ εγώ
    δέν έχουμε "κεκτημένα" καί τό
    διπλανό κομματόσκυλο έχει 300.
    Όταν εσύ εγώ είμαστε συνεπείς
    στούς φόρους μας καί ο διπλανός,
    φοροκλέβει.
    Κάνει καί τόν καμπόσο.
    ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ 2
    ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ.
    α.ΛΑΜΟΓΙΑ
    β.ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.
    Καί δέν ακούω Χριστό.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση