GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανεπαισθήτως...

Γράφει η Έλενα Ακρίτα http://www.aixmi.gr/ Το μαγαζάκι της κεντρικής οδού … «Λίγο απ’ όλα». Κάποια σκονισμένα σκατολοϊδια στη βιτρίνα...


Γράφει η Έλενα Ακρίτα
Το μαγαζάκι της κεντρικής οδού… «Λίγο απ’ όλα». Κάποια σκονισμένα σκατολοϊδια στη βιτρίνα υποδύονται τα «είδη δώρων». Μερικά CD με τραγούδια που παραπέμπουν σε εκλογική κάλπη: Γίνονται σουξέ με την ανατολή του ηλίου και τελειώνουν στη δύση. Μπρελόκ – αρκουδάκια με ονόματα. Ένα φωτοτυπικό μηχάνημα. Δηλώσεις του νόμου 105. Φωτογραφίες για έκδοση διαβατηρίου και ταυτότητας. Ότι φανεί στον τρελοστεφανή. Γενικώς.
Στο μαγαζάκι της κεντρικής οδού, προσηνής ο υπάλληλος. Εξυπηρετεί την κυρία που θαυμάζει μια ειδεχθή κορνίζα από κοχύλια. Το νεαρό με το μηχανάκι που...
 περιμένει τις φωτοτυπίες του. Τον συνταξιούχο που ελέγχει σχολαστικά τις φωτό από την εκδρομή του συλλόγου στα Ζαγοροχώρια.
Προσηνής ο υπάλληλος. Χαμογελαστός. Ευγενέστατος. Παίρνει τα χρήματα. Δίνει ρέστα. Κόβει απόδειξη.
Ο μετανάστης μπαίνει αθόρυβα. Αθόρυβα στέκει δίπλα στον πάγκο. Αθόρυβα περιμένει. Στα χέρια του κρατάει ένα μεγάλο ντοσιέ. Ένα χαρτί του γλιστράει. Το σηκώνει και το καθαρίζει με προσοχή. Σφραγίδες, χαρτόσημα, υπογραφές. Πράσινη κάρτα.
- Καλημέρα σας…
Καμία απάντηση. Η κυρία μετακινείται λίγο πιο αριστερά του. Μια ιδέα. Ανεπαισθήτως. Ο υπάλληλος δεν γυρίζει να τον κοιτάξει.
- Καλημέρα σας.
Το λέει λίγο αστεία αυτό το ρημάδι το «καλημέρα σας». Με μια αλλόκοτη, βαριά προφορά. Ο συνταξιούχος, χωρίς να σηκώσει το βλέμμα από τα Ζαγοροχώρια, χαμογελάει ειρωνικά. Όχι πολύ. Μια ιδέα. Ανεπαισθήτως.
Η πόρτα ξανανοίγει κι άλλος πελάτης μπαίνει μέσα :
- Καλημέρα σας!
- Καλημέρα. Σε τι μπορώ να σας εξυπηρετήσω;
Ο μετανάστης περιμένει. Δεν διανοείται να διαμαρτυρηθεί. Να ξεστομίσει ότι προηγείται. Ψελλίζει μόνο με μισή – με εν τέταρτον φωνής:
- Δυο φωτογραφίες ταυτότητας παρακαλώ…
- Να περιμένεις!
Δεν υψώνεται η φωνή του υπαλλήλου. Δεν φωνάζει, δεν βρίζει. Απλά ο τόνος του γίνεται πιο κοφτός. Πιο οξύς κι απότομος. Όχι πολύ. Μια ιδέα. Ανεπαισθήτως…
«Να περιμένεις». Ανεπαισθήτως του βγαίνει ο ενικός. Αυτός ο σεσημασμένος ενικός. Όχι της ζεστασιάς. Όχι της φιλίας, της οικειότητας. Ο ενικός του υποδεέστερου. Του κατώτερου. Του μετανάστη. Από έναν Έλληνα που ίσως ήταν γιος μεταναστών. Και που το ξέχασε. Ίσως…
Ο καινούργιος πελάτης, με τον αγκώνα του σπρώχνει τον μετανάστη. Όχι πολύ. Μια ιδέα. Ανεπαισθήτως…
- Να περιμένεις!
Να περιμένεις. Δεν θα σε διώξουμε. Δεν θα σε πετάξουμε έξω. Δεν θα σε πλακώσουμε στις μπουνιές. Δεν θα σε ξεφτιλίσουμε. Θα εξυπηρετηθείς. Λίγο λιγότερο από τους άλλους. Θα περιμένεις. Λίγο περισσότερο από τους άλλους. Όχι πολύ. Μια ιδέα. Ανεπαισθήτως…
Ο μετανάστης στέκεται. Σφίγγει στην αγκαλιά του το ντοσιέ σαν μωρό παιδί. Κάποτε θα έρθει η σειρά του. Κάποτε θα στραφεί και σ’ αυτόν ο υπάλληλος. Έστω αγέλαστα. Έστω βλοσυρά. Έστω στον ενικό.
Και περιμένει. Κι είμαι εκεί. Δίπλα του. Και δεν μιλάω. Δεν διεκδικώ γι’ αυτόν τίποτα. Μονάχα – όταν δεν κοιτάζουνε οι άλλοι – του χαμογελώ. Ανεπαισθήτως. Και μου το ανταποδίδει. Ανεπαισθήτως… Ο Κούρδος. Ο πρόσφυγας. Ο παρίας. Ο εκτός των τειχών.
Α…, όταν έκτιζαν τα τείχη πώς να μην προσέξω;
Αλλά δεν άκουσα ποτέ κρότον κτιστών ή ήχον,
Ανεπαισθήτως μ’ έκλεισαν από τον κόσμον έξω.
Κ. Π. Καβάφης

12 σχόλια

  1. (The) years passing rapidly..

    Πως καταντησες μωρη ετσι??

    Να ..κολλας στο φτωχο μεταναστη χαμογελωντας του .."ανεπαισθητα"??

    Που ειναι οι καλες εποχες που μεσορανουσες στην (πασοκικη) τηλεοραση!!!

    Τελικα τι εγινε?
    Σε φτυσανε? η τους εφτυσες??

    Απο απλη περιεργεια ρωταω.\\

    κ.τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόσα χρήματα μας κοστίζουν οι ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ – ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ , που αυτή την στιγμή είναι 6 εκατομμύρια και το σχέδιο είναι να έλθουν μέχρι το 2020 συνολικά 20 εκατομμύρια !
    Ο λαθρομετανάστης , μετανάστης έχει ανάγκη από νοσοκομεία , φάρμακα , ιατρό , σύνταξη χρήματα για εδώ και άλλα να στέλνει στις πατρίδες τους μεταφορές για κινείτε , έξοδα για προστασία από αυτούς ,διαφεύγοντα κέρδη από φόρους , παραεμπόριο και πάρα πολλά άλλα . ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΠΟΣΑ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ , ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ .
    ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΡΩΧΕΥΟΥΜΕ ΜΥΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ , ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ , ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ . ΓΙ ΑΥΤΟ ΗΛΘΕ ΤΟ Δ.Ν.Τ .ΑΥΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ Ο ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2020 ΝΑΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ , ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ 300 – 900 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ .
    ΟΣΟ ΠΟΙΟ ΓΛΗΓΟΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ :
    ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ,
    ΝΑ ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ Ο ΟΗΕ , ΤΟ ΝΑΤΟ ,Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ,
    ΑΛΛΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ .
    ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΞΟΔΕΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΟΥΣ – ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΜΕ , ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ ,ΤΟ ΝΑΤΟ , ΤΟΝ ΟΗΕ ,ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ , ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ , ΣΤΑ ΑΝΩΤΑΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΜΕ ΤΟΚΟ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΝΤΟΥ υπαρχουν ΤΑΞΕΙΣ

    ..........
    καλως η κακως, υ π α ρ χ ο υ ν , , , , , ,

    το διαφορετικο ειναι ΠΑΝΤΑ περιεργο . . . . . . .
    οχι ομως ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΟ
    και ΑΥΤΟ ειναι το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

    (π.χ. αν πεταγαν τον μεταναστη εξω απο το μαγαζι, αυτο θα ηταν το ασχημο, κατι που ΔΕΝ εγινε, απλα γιατι ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ, οχι ΤΑΛΙΜΠΑΝ !!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Ελληνική Κυβέρνηση και το Πασόκ, Η Νέα Δημοκρατία, Το Κουμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, Το ΛΑΟΣ, Ο ΣΥΡΙΖΑ, Η Δημοκρατική Αριστερά, ΟΙ Οικολόγοι Πράσινοι, Η Δημοκρατική Συμμαχία, ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΜΕ ΣΚΥΜΕΝΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ των Φαρμακοποιών να μην μειωθεί το ποσοστό κέρδους τους! 25/100 κατά τους Φαρμακοποιούς, 36/100 κατά το υπουργείο Υγείας.
    Ρε που ζούμε ! Μπας και Αληθινή Κυβέρνηση και Κράτος είναι οι Φαρμακοποιοί και οι παραπάνω που το δεχτήκανε αμίλητοι και με σκυμμένο κεφάλι ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΤΑΧΤΙΚΟΙ ΤΟΥΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ πρεμούρα και μεγάλη ευαισθησία Κυρία μου για τα δεινά που υφίστανται οι δύσμοιροι λαθρομετανάστες που είχαν την ατυχή έμπνευση να έρθουν στην χώρα μας.
    Πολύς πόνος ψυχής για τις << Κακουχίες >> που περνάνε εξ αιτίας των αφιλόξενων, ρατσιστών και αγροίκων ιθαγενών
    Καθώς φαίνεται ή δεν ζούμε στην ίδια χώρα ή εργολαβικώς έχετε αναλάβει την υπεράσπιση όλων των αναξιοπαθούντων λαθρομεταναστών.
    Αν θέλετε πάντως να πάρετε μια αμυδρή ιδέα του πολιτισμού τους και της κουλτούρας τους σας προσκαλώ να επισκεφτείτε τις περιοχές Πατήσια, Κυψέλη, Αγ. Παντελεήμονα, κέντρο Αθήνας κλπ
    Και κάνετε τον κόπο να συζητήσετε με τους κατοίκους των περιοχών αυτών που είχαν την ατυχία να αγοράσουν κάποτε σπίτια εκεί και τώρα δεν τολμούν να κυκλοφορήσουν ζώντας ένα καθεστώς τρόμου και ανασφάλειας . Μιλήστε με τους καταστηματάρχες, όσοι μείνανε, να σας πουν πόσες φορές εχουν ληστευτεί από τους προστατευόμενους σας μετανάστες.
    Το πρόβλημα Κυρία μου είναι τεράστιο. Ο Έλληνας ποτέ του δεν ήταν αφιλόξενος ούτε ξενόφοβος ούτε ρατσιστής.
    Δυστυχώς η συμπεριφορά όλων αυτών που ενέσκηψαν ξαφνικά τον ανάγκασαν να γίνει και για την μεταβολή αυτή έχετε τεράστια ευθύνη και σεις οι δημοσιογράφοι που πάντα κατακεραυνώνατε τους ημεδαπούς όταν τολμούσαν να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση υποστηρίζοντας με ύποπτο ζήλο τους αλλοδαπούς .
    Γιατί ο καταστηματάρχης που αναφέρεις τόσο απαξιωτικά στο κείμενο σου μπορεί να έχει ληστευτεί και ο μικροσυνταξιούχος που αναφέρεσαι πε περισσή περιφρόνηση μπορεί να έχει πέσει θύμα κάποιου αναξιοπαθούντος αλλοδαπού που δεν σέβεται ούτε την χώρα που τον φιλοξενεί ούτε τους νόμους της ούτε τους πολίτες της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όσο και να συμφωνώ με την κυρία Ακρίτα και πιστεύω ότι έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα,πρέπει να πω ότι ο μετανάστης δεν φταίει σε τίποτα και κανείς δεν θα άφηνε την πατρίδα του το σπίτι του και τους δικούς του αν δεν ήταν αναγκασμένος να το κάνει.
    Από την άλλη όμως νομίζω σαν κάτοικος αυτής της πόλης ,της Αθήνας, από την ώρα που γεννήθηκα πρέπει να πω ότι έχω αρχίσει να αισθάνομαι ότι έχω μεταναστεύσει εγώ σε κάποια άλλη πόλη. Αντέχει αυτή οι πόλη όλους αυτούς τους μετανάστες? Ας αφήσουμε δε το θέμα της υγείας και της ασφάλειας με όλους αυτούς τους ανθρώπους χωρίς όνομα γύρω μας.
    Ο.Κ. να τους καταβαίνουμε δεν λέω όχι, το θέμα είναι εμάς ποιός θα καταλάβει...............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. «Τείχη» του Καβάφη, Τι θέλει να πει ο Ποιητής;
    Τον τελευταίο καιρό διάβασα τρία τουλάχιστο άρθρα σε μπλογκ κλπ από διακεκριμένους αρθρογράφους, που αναφέρονται στο ποίημα του μεγάλου Έλληνα ποιητή Καβάφη «ΤΕΙΧΗ». Ο πρώτο ήταν του Γ. Μαρίνου στις ( 05-12-10) το δεύτερο του Π. Μάρκαρη (11-01-11) και το τρίτο της Ε. Ακρίτα (12-01-11). Θα κάνω μόνο λίγες παρατηρήσεις τειχοποιίας περισσότερο επειδή οι παραπάνω μου φαίνεται ότι παρανόησαν λίγο τον ποιητή.
    Τείχη υπάρχουν 2 ειδών, υλικά και άυλα. Στο πρώτο είδος ανήκουν τα πάσης φύσεως οικοδομήματα που φτιάχνονται για να χωρίζουν ανθρώπους, όπως για παράδειγμα η τειχοποιία των Αλεξανδρινών μαστόρων. Στο πιτς-φυτίλι σου υψώνουν ένα τείχος να, που ενδέχεται να σου εμποδίζει την πρόσβαση στην παραλία και όχι μόνο! Και χωρίς να ακούσεις κιχ! Αν τους δεις [μετανάστες] στα ναυπηγεία του Περάματος πώς σκαρφαλώνουν πάνω στις σκαλωσιές θα τρομάξεις. Λες τώρα θα πέσει! Όμως αυτός πηδά σαν πίθηκος από ικρίωμα σε ικρίωμα. Αν τον δεις από κοντά να σου χαμογελά -ανεπαισθήτως- τα μεγάλα μαύρα του μάγουλα και τα διάπλατα χείλη επιβεβαιώνουν την παραπάνω προσομοίωση. Αλλά αυτό αφορά μόνο το κτίσιμο και τις επιπτώσεις των υλικών, των εγκόσμιων τειχών που ασφαλώς δεν ενδιαφέρει τον Καβάφη.
    Πάνω από τα υλικά τείχη και απίστευτα πιο στέρεα, πιο ανθεκτικά, είναι τα άλλα, τα άυλα. Ο Καβάφης το γράφει ειρωνικά, «έκτισαν» λέει. Όμως ξέρει ότι τα πνευματικά, τα ψυχικά τείχη που τον κλείνουν τριγύρω τα έφτιαξε μόνος του. Ίσως αυτό τον θλίβει περισσότερο. Είναι η τραγική απελπισία του μεγάλου ποιητή που κάποια στιγμή διαπιστώνει ότι βρίσκεται μόνος του σε τραγική δυσαρμονία με το περιβάλλον του. Ακριβώς αυτό είναι το τείχος που αναφέρεται ο Καβάφης. Τέλος υπάρχουν και οι παραλλαγές. Τα τείχη αυτά τα φτιάχνουμε όλοι μαζί. Βασικοί υπεύθυνοι όλοι εμείς, οι πατριώτες οι βολεμένοι, οι στρέιτ που κλείνουμε απ’ έξω τους άλλους, τους «διαφορετικούς». Αλλά και τους «ομοίους» που η τύχη τους έριξε μερικά σκαλοπάτια πιο κάτω [στην κοινωνικο-οικονομική κλίμακα]. Αυτά τα τείχη δεν μπορεί να τα διαβεί κανείς αν διαφέρει έστω και ανεπαισθήτως.
    M KATZ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΛΟΙ γνωριζουμε το ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Mε τους ΛΑΘΡΟμεταναστες!
    Εχουμε και λέμε, λοιπόν: Ή αφηνουμε ΑΝΟΙΧΤΑ τα συνορα μας, ΧΩΡΙΣ συνοριοφυλακες, (να γλυτωνουμε και τους μισθους τους ντε) και οποιος θελει να μπαινει οποιος θελει να βγαινει, σαν στο σπιτι του, χωρις διαβατηρια και αλλες γραφειοκρατικες διαδικασιες, ή παιρνουμε μετρα:

    1ον) 20ετη φυλακιση στους ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ των λαθρομεταναστων και ΣΤΕΡΗΣΗ της Ελληνικης υπηκοοτητος τους.

    2ον) ΑΜΕΣΗ επιστροφη ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ στην χωρα τους οσων συλλαμβανονται

    3ον) Προσφυγη στο Διεθνες δικαστηριο κατα της Τουρκιας (ή οποιας αλλης χωρας) απο το εδαφος της οποιας διερχονται οι λαθραιοι ζητωντας ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ για το κοστος επαναπατρισμου τους συν το Ιατρικο, νοσηλευτικο κλπ., που τυχον θα χρειαστει.

    Ολα τα αλλα ειναι για την πλακα.

    χλεχλεδες. . . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΣΕ ΤΙ ΠΑΝΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΕΙ ΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΕΣ, ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΤΑΙΖΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΡΑΦΙΚΟΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΠΛΗΡΩΣΟΥΝ, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΒΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ...
    ΟΙ ΑΝΤΟΥΑΜΕΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κυρία Ακρίτα ,
    Αρκετά παπαγαλάκια και αρκετούς ρουφιάνους έχουμε στα ΜΜΕ , στα blogs , παντού . Δεν χρειάζονται ενίσχυση και με την δική σας παρουσία ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δημήτρης Κλ.13 Ιαν 2011, 9:33:00 μ.μ.

    Εάν είχες γνωρίσει ,13 Ιαν 2011 9:36:00 π.μ., τον αείμνηστο Λουκή Ακρίτα, Υφυπουργό Παιδείας του Γέρου της Δημοκρατίας , Γεωργίου Παπανδρέου,αλλά και τη Σύλβα Ακρίτα, Βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ επί Ανδρέα Παπανδρέου,θα διαφωνούσες,αλλά δεν θα χρησιμοποιούσες τη λέξη "μωρή" για την κόρη τους!
    Δεν την ξέρω προσωπικά, αλλά από τα γραπτά της,μπορώ αβίαστα να πω : Το μήλο έπεσε κάτω απ΄τη μηλιά. Μπράβο της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 13 Ιαν 2011 9:33:00 μ.μ.

    ΜΑΛΙΣΤΑ, ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ...
    ΔΗΛΑΔΗ ΕΣΥ ΠΡΙΝ ΤΟ ΓΡΑΣΟ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ,
    ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΙΧΕΣ ΔΕΙ ΤΗΝ ΛΑΜΨΗ ΑΠΟ ΤΑ ΟΦΙΣΙΑ ΚΑΙ ΤΥΦΛΩΘΗΚΕΣ ΚΑΚΟΜΟΊΡΗ ΜΟΥ.

    ΠΟΙΟΣ ΓΕΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΡΕΕΕΕΕ
    Ο ΓΕΡΟ ΕΒΡΑΙΟΣ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΡΕΕΕΕ
    ΠΟΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΡΕΕΕΕΕΕΕ

    ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΣΑ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΡΕΕΕΕ
    ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΠΑΧΑΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΞΎΝΕΤΑΙ Η ΚΟΡΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΤΡΙΑ, ΕΝΩ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΑΝ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ, ΡΕ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ !!!!

    ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗ ΣΑΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΕΡΝΟΜΑΣΤΕ, ΝΑ ΜΑΣ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙ' ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΜΕ ΘΑΥΜΑΣΜΟ ?!?!?

    ΓΙ ΑΥΤΟ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΖΩΑ.
    ΚΑΤΙ ΖΩΑ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙ (ΠΛΑΝΑΤΑΙ) ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΟΙ.

    ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΛΛΟ ΖΩΟ, ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΝΑΡΧΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΑΛΛΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟΝ ΣΙΜΗΤΗ, ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌ ....

    ΔΕ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ ΡΕ ΖΩΑ ΟΤΙ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ???
    ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ?!?!?!?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση