GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Tι συμβαίνει στη Γενική Γραμματεία Επενδύσεων και Ανάπτυξης;...

Της Μαριάνας Τσήπα    Α Π Ο Κ Α Λ Υ Ψ Η Εν κρυπτώ λειτουργούν υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Επενδύσεων,  οι οποίες αδιαφορούν για ...

Της Μαριάνας Τσήπα  
Α Π Ο Κ Α Λ Υ Ψ Η
Εν κρυπτώ λειτουργούν υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Επενδύσεων,  οι οποίες αδιαφορούν για τους νόμους περί διαύγειας, που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση.
Δεν είναι γνωστό αν οι υπηρεσίες του κ. Μ. Χρυσοχοΐδη (σίγουρα εν ανγοία του), παραβιάζουν κάθε δεοντολογία διαφάνειας έχοντας κάποιες "πλάτες", αλλά φαίνεται αυτά που συμβαίνουν να έχουν την κάλυψη του Γενικού Γραμματέα κ. Πετράκου.
Τι ακριβώς συμβαίνει;
Για την πλήρωση κενών θέσεων σε υπηρεσίες του ΕΣΠΑ, αλλά και γενικότερα για όλες τις δημόσιες θέσεις, επιβάλλεται η Δημόσια Προκύρηξη με ανάρτηση στο opengov.
Κατόπιν ακολουθούν αιτήσεις και αξιολόγηση.
Στο Υπουργείο αυτό, όλα γίνονται εν κρυπτώ;
Ας δούμε πώς λειτουργεί το φαινόμενο αυτό (κλικ στα έγγραφα που ακολουθούν).
Στις 23/11/2010, ο αναντικατάστατος επί 15ετίας Προϊστάμενος της Αρχής Πληρωμής του ΕΣΠΑ κ. Σ. Δ., χωρίς να τηρηθεί καμία θεσμοθετημένη διαδικασία, εισηγείται απευθείας στον Γενικό Γραμματέα Επενδύσεων κ. Πετράκο Γ., την απόσπαση στην Αρχή Πληρωμής πέντε ατόμων της αρεσκείας του.
Στις 3/12/2010, ο κ. Πετράκος αντί να υποδείξει, ή να απαιτήσει την τήρηση του νόμου -στο βαθμό που δεν συμμετέχει στην εν κρυπτώ λειτουργία-, προχωράει τη...
 διαδικασία σαν να μην συμβαίνει τίποτα.
Και δεν είναι μόνο αυτές οι απευθείας τοποθετήσεις στην «ευαίσθητη» υπηρεσία της Αρχής Πληρωμής του ΕΣΠΑ, αλλά έχουν ήδη προηγηθεί -ΠΑΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ και εν κρυπτώ- η τοποθέτηση του Προϊσταμένου της Μονάδας Δ΄ της Αρχής Πληρωμής κ. Π. Χ. και δύο ακόμη αποσπάσεων στελεχών (των Κ. Α. και Κ. Ι.).
Γιατί, ειδικά για τόσο «ευαίσθητες» και κρίσιμες θέσεις δεν τηρείται ο νόμος, που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση και που επαίρεται ο κύριος Πρωθυπουργός;
Τόσο ο Γενικός Γραμματέας, όσο και οι Υπηρεσιακοί παράγοντες, γνωρίζουν άριστα τη νομοθεσία και τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Κι αυτό διαπιστώνεται πολύ καλά και από τον πιο αδαή, αφού αναρτούν στο διαδίκτυο ακόμη και τις αποφάσεις προμήθειας χαρτιού τουαλέτας.
Στα αποκαλυπτικά έγγραφα που δημοσιοποιούμε, αποδεικνύεται περίτρανα πως κάποιοι έχουν στήσει το δικό τους «μαγαζί» στην ευαίσθητη Αρχή Πληρωμής του ΕΣΠΑ.
Μπορούν κύριε Υπουργέ αυτά τα στελέχη να αξιολογήσουν και να κατανείμουν αμερόληπτα και με διαφάνεια τα κονδύλια του ΕΣΠΑ;
Μήπως θα ενεργούν και θα λειτουργούν κατ’ εντολή αυτών που τους καλύπτουν; Κι εδώ η ευθύνη του  κ. Μ. Χρυσοχοΐδη να ερευνήσει το θέμα είναι τεράστια!
Κύριε υπουργέ, με την αποκάλυψη αυτών των στοιχείων, είναι η δική σας ώρα για να αποδείξετε αν και ποιοι λειτουργούν πίσω από την πλάτη σας, εν αγνοία σας και με δόλο!

Υ.Γ.: Για την ενημέρωση, παραθέτουμε αντίστοιχη απόφαση (εκατοντάδες υπάρχουν στην Ανοικτή Διακυβέρνηση http://www.opengov.gr/), για τον τρόπο που τηρούνται όλες οι νόμιμες διαδικασίες, τις οποίες παραβιάζει η Γενική Γραμματεία Επενδύσεων.
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για αποσπάσεις ή μετακινήσεις υπαλλήλων από το Δημόσιο Τομέα ή Φορείς του Ευρύτερου Δημοσίου τομέα για τη Στελέχωση της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού Περιβαλλοντικών Δράσεων
http://www.opengov.gr/home/?p=1797

6 σχόλια

  1. Η ΑΔΕΛΦΗ ΤΟΥ ΤΥΠΑΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΤΗΣ ΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
    ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΟΛΠΑ

    ΨΑΞΤΕ Η ΕΔΕΛΦΗ ΤΟΥ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. o vlakas estelne bobes ston eayto tou

    skotose ton axiomatiko astynomias

    gia na deixei ergo!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 3:49 ΑΦΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΚΟΛΠΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΙΖΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΩΡΕ....
    ΤΑ ΙΔΙΑ
    ΤΑ ΙΔΙΑ
    ΤΑ ΙΔΙΑ
    ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ....

    ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΒΑΡΕΤΟ.
    ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΧΑΜΠΑΡΙ.
    ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.
    ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ,
    ΣΙΓΑ ΜΗ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κώστας Πασοκ

    19 Ιαν 2011 3:48:00 μ.μ.

    ΚΩΣΤΑΚΗ,
    ΟΤΑΝ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΤΟ ΡΑΓΚΟΥΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΝΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΕΡΦΗ ΤΗΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ,
    ΕΣΕΙΣ ΒΓΑΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΕΞΙΟΙ !!!!!

    ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΗΜΑΣΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΚΩΣΤΑΚΗ, ΑΛΛΑ ΔΕ ΘΑ ΗΜΑΣΤΕ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ, ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ, ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΥΡΙΣΜΟΣ.

    ΑΛΛΩΣΤΕ ΡΕ ΚΩΣΤΑΚΗ, Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ???
    Ο ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ, Ο ΧΥΤΗΡΗΣ, Η ΧΡΙΣΤΟΦΥΛΟΠΟΥΛΟΥ, Η ΔΑΜΑΝΑΚΗ (ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ ?) ???

    ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ???
    Ο ΣΤΡΑΟΥΣ ΚΑΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ (ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ) ???

    ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση