GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιώργος – Στρος Καν: Πικρές αλήθειες και μαύρα ψέματα‏...

Του Μιχάλη Ιγνατίου http://www.aixmi.gr/ Η αποκάλυψη ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας και ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικ...

Του Μιχάλη Ιγνατίου
http://www.aixmi.gr/
Η αποκάλυψη ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας και ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου συζητούσαν το ενδεχόμενο προσφυγής της χώρας στο ΔΝΤ, δύο μήνες μετά τις εθνικές εκλογές, δεν είναι καινούργια. Ήταν γνωστό από το τέλος του 2009 ότι ο κ. Παπανδρέου άρχισε «να δοκιμάζει τα νερά», αν και ένας αξιωματούχος τον οποίο εμπιστευόμαστε  οι δημοσιογράφοι στην Ουάσιγκτον μας έχει πει σε ανύποπτο χρόνο ότι ο Ντομινίκ Στρος Καν συνομίλησε με τον Γιώργο Παπανδρέου για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και πριν και αμέσως μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009.
Η αποκάλυψη έχει, βέβαια, τεράστια σημασία διότι σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αυτός που την κάνει είναι ο ίδιος ο γενικός διευθυντής του Ταμείου. Η ιστορία λίγο-πολύ έχει ως εξής: Ο κ. Στρος Καν επέτρεψε σε ένα συνεργείο γαλλικού καναλιού να τον συνοδεύει για μεγάλο χρονικό διάστημα και να μαγνητοσκοπεί όλες του τις δραστηριότητες. Στο πλαίσιο αυτού του ντοκιμαντέρ, ο ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ, μιλά για τον εαυτό του και...
 κάνει κρίσεις και κριτική για χώρες και πολιτικούς. Σε ένα σημείο της συζήτησης του με τους Γάλλους δημοσιογράφους αναφέρεται και στην Ελλάδα. Και είναι λογικό, διότι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, η κρίση στη χώρα μας και στην ευρωζώνη θα είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της καριέρας του, το οποίο -εάν θέσει υποψηφιότητα στη Γαλλία – ίσως του χαρίσει την προεδρία. Θα παρουσιαστεί ως ο σωτήρας της Ευρώπης, σε αντίθεση με τον Σαρκοζί, ο οποίος κατέληξε ουραγός της Μέρκελ.
Για λόγους δημοσιογραφικής δεοντολογίας σημειώνω ότι η συνέντευξη δεν έχει ακόμα δημοσιοποιηθεί, και ίσως να μην δημοσιοποιηθεί ποτέ, εάν το γαλλικό κανάλι θεωρήσει ότι υπάρχουν άλλα θέματα σοβαρότερα. Παρ’ όλα αυτά, θεωρώ ότι η συζήτηση αυτή καθ’ αυτή, μέρος της οποίας ήταν γνωστό σε μερικούς από εμάς, είναι σημαντικότατη διότι δείχνει πρώτα και πάνω απ’ όλα, το μέγεθος του προβλήματος, αλλά και της παραπλάνησης.
Η ελληνική κυβέρνηση, από τον πρωθυπουργό μέχρι τον τελευταίο αξιωματούχο που είχε σχέση με θέματα οικονομίας και ενημέρωσης, διέψευδαν μετά βδελυγμίας -όπως αρέσκονταν να γράφουν οι παλαιότεροι συνάδελφοι- ακόμα και τη σκέψη προσφυγής στο Ταμείο -πόσο μάλλον τις συζητήσεις. Τον Ιανουάριο του 2010, αρκετοί ξένοι συνάδελφοι ήταν «θύματα» διαψεύσεων, που ιδιωτικά συνήθως συνοδεύονταν και με κοσμητικά επίθετα από τους αρμοδίους -είναι κάτι που συνηθίζουν οι κυβερνώντες, ακόμα και ο «μειλίχιος» και «χαμηλότονος» πρωθυπουργός .
Προσωπικά, είχα επιχειρήσει να ρωτήσω κυβερνητικούς αξιωματούχους, οι οποίοι δεν μου είχαν δώσει καν περιθώριο να αναφέρω τις πληροφορίες για τις οποίες ζητούσα επιβεβαίωση. Ήταν πάντα κάθετα αρνητικοί όταν ανέφερα την πιθανότητα προσφυγής στο ΔΝΤ. Λόγω των διαψεύσεων αυτών, παραλίγο να παρασύρω και Αμερικανίδα συνάδελφο η οποία είχε την πληροφορία από τα ψηλά δώματα του Ταμείου.
Κατ’ εμέ, το μεγάλο ερώτημα είναι ένα: Τι αφορούσε η συζήτηση Παπανδρέου – Στρος Καν; Όντως ο πρωθυπουργός έθεσε θέμα προσφυγής της Ελλάδας στο Ταμείο; ‘Η απλά ήταν μία ενημερωτική συζήτηση μεταξύ δύο φίλων, ο ένας εκ των οποίων «βρισκόταν σε μεγάλη ανάγκη», όπως μου είπε μία εκ των πηγών μου την Τρίτη το βράδυ, στην Ουάσιγκτον;  Είναι όντως περίεργο, αλλά ο πρωθυπουργός έκανε ακριβώς αυτό: Εξήγησε στον γενικό διευθυντή του ΔΝΤ ότι είχε αποφασίσει να προσφύγει στο Ταμείο. Και είναι σ’ αυτό το σημείο που ο Ντομινίκ Στρος Καν φέρεται να του απάντησε ότι επειδή η Ελλάδα είναι μέρος της ευρωζώνης δεν μπορεί να προσφύγει χωρίς την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι δυνατόν να μην γνώριζε ο κ. Παπανδρέου αυτή τη «λεπτομέρεια»;
Ένα άλλο ερώτημα είναι εάν η Ελλάδα είχε άλλη επιλογή εκτός της προσφυγής στον μηχανισμό ΔΝΤ-Ευρώπης, που αποτελεί σκέψη και δημιούργημα του Στρος Καν. Αρκετοί εκ των ειδικών πιστεύουν ότι είχε. Παραθέτουν δε και επιχειρήματα. Υποστηρίζουν πως εάν η κυβέρνηση δρούσε άμεσα μετά την ανάληψη της εξουσίας (στις 4 Οκτωβρίου 2009), εάν οι αρμόδιοι δεν είχαν αφήσει «τη γλώσσα τους να πάει περίπατο», εάν ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του δεν έχαναν πέντε ολόκληρους μήνες σκεπτόμενοι το πώς θα παρουσιάσουν με «πούδρα» και «μακιγιάζ» την προσφυγή στο Ταμείο, ώστε να μην έχουν πολιτικές ζημίες, η Ελλάδα ίσως απέφευγε τη μέγγενη του μηχανισμού και την απειλή της χρεοκοπίας. Τον Μάρτιο, πλέον, δεν είχε άλλη επιλογή και οδηγήθηκε ως αρνί στη σφαγή.
Ο «μήνας του μέλιτος» του ΔΝΤ και της ελληνικής κυβέρνησης έχει τελειώσει από την ημέρα της αναχώρησης του Στρος Καν από την Αθήνα. Γιατί; Διότι εκείνη την μέρα φέρεται να αντιλήφθηκε ότι η Ελλάδα είναι κλυδωνιζόμενο  καράβι, όχι μόνο λόγω του τεραστίου εξωτερικού χρέους αλλά και λόγω των μεγάλων αντιδράσεων στο εσωτερικό. Ένα στέλεχος του Ταμείου, που δεν ανήκει στην ομάδα του κ. Τόμσεν αλλά ενημερώνεται για τις εκθέσεις του, μου είπε ότι η αδυναμία της κυβέρνησης να οδηγήσει έστω και έναν πολιτικό ή έναν φοροφυγά στη φυλακή, ήταν η βασική αιτία για να απωλέσει και το πλεονέκτημα της κοινωνικής ανοχής…

7 σχόλια

  1. ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ:

    http://taxalia.blogspot.com/2011/02/blog-post_5774.html

    ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και να ηταν μονο ο Στρος Καν!
    Υπρχουν πολλες πικρες αληθειες για τον Γιωργη..


    ΓΑΠ και ΚΑΝΤΑΦΙ:ενας μεγαλος ερωτας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. <>

    For the record :

    Ο Γιώργος Παπανδρέου,
    που μου είναι προσωπικά συμπαθής,
    θα το πω για εκατοστή φορά-ως άνθρωπος,
    δεν κάνει για αρχηγός.

    Διαβάζει κείμενα που του γράφουνε,
    βρίζει χυδαία, ενω δεν ανταποκρίνεται προς τον περισσότερο κόσμο,
    προς την ιδιοσυγρασία του και λέει ΟΧΙ σε όλα.

    Αν υποθέσουμε οτι καταφέρει να σπρώξει την Ελλάδα στο βάραθρο
    τι θα κερδίσει ο Γιώργος Παπανδρέου;
    Να γίνει προθυπουργός πάνω στο πτώμα της Ελλάδας;

    Το είχε πει πριν 2 χρόνια ο Μητσοτάκης

    <>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΝΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΕΘΝΟ-ΠΡΟΔΩΤΙΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ!

    1. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΕΞΙΑ, ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑ ΤΟΥ 1821 ΕΠΟΧΗΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΜΜΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ (ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ!!). Ο ΜΟΝΟΣ ΣΥΝΔΕΤΙΚΟΣ ΚΡΙΚΟΣ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΔΕΞΙΑΣ ΗΤΑΝ Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗ ΜΟΝΑΡΧΙΑ.

    2. ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΕΠΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, Η ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ, ΕΝΩ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΣΥΣΤΟΙΧΗΘΕΙ ΝΕ ΤΗΝ ΝΕΟ-ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΗ ΤΑΞΗ ΤΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ-ΕΜΠΟΡΩΝ, ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ! ΑΦΗΣΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΑΥΤΗ ΤΑΞΗ ΣΤΟΥΣ ΒΕΝΙΖΕΛΙΚΟΥΣ, ΕΝΩ Η ΙΔΙΑ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΑ ΠΙΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΑ, ΜΗ-ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ- ΤΟΥΣ «ΡΕΝΤΙΕΡΗΔΕΣ» (ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ Ο Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ), ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΓΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ… ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ!

    3. ΕΠΙ ΜΕΤΑΞΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΕΛΑΜΨΕ ΤΟ ΠΙΟ ΒΡΩΜΕΡΟ ΚΑΙ ΠΡΟΔΩΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟ, ΟΤΑΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΕΞΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΑΖΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ. Η ΚΑΤΟΧΗ ΗΤΑΝ Η ΠΙΟ ΠΡΟΣΟΔΟΦΟΡΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΗΣ, ΜΕ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΑΓΟΡΑ, ΤΙΣ ΔΙΕΡΜΗΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΕ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΟ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ 90% ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΠΟΥ ΛΙΜΟΚΤΟΝΟΥΣΕ!

    4. ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ, ΕΙΧΑΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΣΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ, ΝΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ Ο ΠΡΟΔΩΤΗΣ, Ο ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ, Ο ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΗΣ, Ο ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΑΤΡΩΝΕΣ, ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ, ΜΕ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΟΥ ΜΑΡΣΑΛ.

    5. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΕΞΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΟΥΤΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ- ΜΗ ΜΠΕΡΔΕΥΕΣΤΕ!!! Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΕΞΙΑ, ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ!!!

    6. Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ «ΑΝΤΙ-ΚΑΤΙ»- ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ, ΑΝΤΙΣΟΒΙΕΤΙΣΜΟΣ, ΦΙΛΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΣΜΟΣ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, «ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ» ΚΛΠ. ΔΗΛ. ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ… ΜΠΟΥΡΔΕΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ. ΕΦΗΥΡΕ ΤΟΝ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ, ΩΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΗ ΑΝΑΓΚΗ, ΓΙΑ ΝΑ «ΔΕΙΞΕΙ», ΝΑ «ΠΟΥΛΗΣΕΙ» ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΟΡΕΥΤΗΚΕ ΟΜΩΣ ΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ, ΗΤΑΝ ΒΑΘΥΤΑΤΑ ΚΡΑΤΙΚΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΟΛΕΨΑΚΙΚΗ- ΝΑ ΔΙΟΓΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΤΑ ΔΕΞΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΑ ΚΑΗΜΕΝΑ, ΤΑ ΑΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΩΘΩΝΙΑ, ΠΟΥ… ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ… ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 80 ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΟΙ «ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΙ» (-ΤΥΠΙΚΑ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΗ, ΗΛΙΘΙΑ ΚΑΙ ΑΝΙΣΤΟΡΙΤΗ ΔΕΞΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗ, ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΜΕΛΗ ΕΝΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΧΩΡΑΣ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΟΚ, ΚΑΤΑ ΤΟ «ΕΡΥΘΡΟΦΡΟΥΡΟΙ» ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΤΟΥ ΜΑΟ!?!?!?!) ΕΙΧΑΝ ΚΑΠΑΡΩΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΛΑ, ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ… ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΠΕΠΟΝΗ, ΠΟΥ ΕΙΣΗΓΑΓΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΧΗΣΑΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΥΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ?? ΕΕΕ?? ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΦΑΥΛΟΤΗΤΑ ΣΤΟ DNA ΤΟΥΣ. ΤΗΝ ΚΟΥΒΑΛΟΥΝ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ. ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΟΛΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΟΥΝ. ΟΠΩΣ ΦΑΓΑΝΕ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΟΥ ΜΑΡΣΑΛ. ΕΤΣΙ ΕΖΗΣΑΝ ΤΑ ΔΕΞΙΑ «ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ» ΕΠΙ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΞΙΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ (1930-1980), ΟΤΑΝ Η ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ ΗΤΑΝ ΕΞΟΡΙΕΣ, ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ Ή ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ!!! ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΗ ΚΑΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥ, ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΠΑΠΠΟΥ ΤΟΥΣ!!! ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ!!! ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΠΡΟΥΧΟΝΤΕΣ!!!

    7. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΜΜΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ, ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΜΙΑ ΑΓΕΛΗ ΑΠΟ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΑ, ΕΓΩΚΕΝΤΡΙΚΑ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΤΑ, ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΩΝΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΚΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ- ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΡΠΑΧΤΕΣ ΟΙ «ΔΙΚΟΙ ΤΟΥΣ» . ΔΙΟΤΙ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ!!! ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΘΕΣΕΙΣ, ΕΧΩ ΠΑΝΤΟΤΕ ΤΟ ΛΑΪΚΙΣΜΟ ΩΣ ΟΠΛΟ ΣΤΗ ΦΑΡΕΤΡΑ ΜΟΥ, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΩΡΙΜΑΣΕΙ ΚΑΙ ΠΕΣΕΙ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΡΙΧΗΘΩ ΣΤΟΝ «ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ» ΚΑΘΕ ΔΕΞΙΟΥ- ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!!!!

    8. ΤΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΪΜΟΥ-ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑΚΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΧΟΥΝΤΑ, ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν είμαστε αυτή τη στιγμή στο ΔΝΤ. Είμαστε σε ένα μηχανισμό ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ με τη συμμετοχή του ΔΝΤ, ύστερα από απαίτηση των Γερμανών. Τα πολλά λεφτά τα βάζουν οι Ευρωπαίοι. Τα υψηλά επιτόκια τα βάζουν οι Ευρωπαίοι. Τις τρελές απαιτήσεις τις έχουν οι Ευρωπαίοι.
    Για να γίνει ο μηχανισμός αυτός, έπρεπε να ταξιδέψει ο Παπανδρέου 3 φορές στο εξωτερικό.
    Γιατί όμως, χρειαζόταν ο μηχανισμός; Γιατί η Ελλάδα, εκτός από το χρέος και το έλλειμμα, είχε πέσει στο μάτι των κερδοσκόπων. Λόγω των κερδοσκόπων, ανέβηκαν τα επιτόκια στα ύψη και από τον Απρίλιο του 2010 η Ελλάδα δε θα μπορούσε να δανειστεί ώστε να εφαρμόσει το όποιο πρόγραμμά της. Ποια ήταν η αφορμή για την έκρηξη των επιτοκίων; Σύμφωνα με κάποιους, ήταν μια ΑΝΕΠΙΣΗΜΗ δήλωση του Παπακωνσταντίνου πάνω σε μια κουβέντα με ξένο δημοσιογράφο, ότι η ελληνική οικονομία μοιάζει με τον Τιτανικό. Εγώ είμαι της άποψης ότι περισσότερο μέτρησαν οι ΕΠΙΣΗΜΕΣ δηλώσεις του Αλμούνια ότι "το πάρτυ τέλειωσε" και του Τρισέ ότι "τα ελληνικά ομόλογα είναι για τα σκουπίδια". Και οι 2 δηλώσεις έγιναν στην αρχή της θητείας της κυβέρνησης. Μετά και οι 2 τους έτρεχαν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Κάποιες φορές τα επιτόκια έπεφταν. Πότε; Μετά από τις πρωτοβουλίες Παπανδρέου. Αμέσως μετά όμως, ξανανέβαιναν. Πότε; Μετά από τις δηλώσεις Μέρκελ που ακολουθούσαν! Τα έχετε ξεχάσει όλα αυτά;
    Λέτε ότι ο Παπανδρέου μίλησε πριν τις εκλογές με τον Στρος Καν. Και ρωτώ: Μόνο ο Παπανδρέου μίλαγε με τον Στρος Καν; Ο Σημίτης είπε τον... ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ του 2008 (!) στη Βουλή ότι η Ευρώπη μας έχει για χρεωκοπία και ότι πάμε για ΔΝΤ! (Οι δημοσιογράφοι το είχατε θάψει τότε και το θυμηθήκατε στις αρχές του 2010 όταν φάνηκε η σοβαρότητα της κατάστασης, οπότε το μάθαμε κι εμείς). Όλη η Ευρώπη το συζητούσε και σας πείραξε το ότι ο Παπανδρέου διερευνούσε την κατάσταση;
    Λέτε ότι συζητάνε πως υπήρχε και άλλη λύση. Τότε σας ρωτώ: Γιατί ο Καραμανλής την κοπάνησε και μάλιστα 1,5 χρόνο πριν τις εκλογές; Γιατί δεν εφάρμοζε αυτή τη λύση, που (φυσικά) θα ήταν και ανώδυνη; Θα γινόταν και ήρωας. Του 5 μήνες που γράφετε πως οι κυβερνώντες φορούσαν πούδρα, όχι μόνο μηχανισμός στήριξης ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ, αλλά ΚΑΜΜΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ από την Ευρώπη δεν υπήρχε! Σε κάθε προσπάθεια του Παπανδρέου, οι Γερμανοί έβαζαν τρικλοποδιά. Και μας λέτε ότι οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι μας λένε τώρα ότι τότε υπήρχε κι άλλη λύση;
    Όλο για εύκολες λύσεις που απορρίφθηκαν διαβάζω. Για Ρώσους που μας δάνειζαν με 1%, για Κινέζους που μας χάριζαν, για Άραβες που επίσης χάριζαν λεφτά... Μήπως είστε και σεις της λογικής Σαμαρά, να δενειζόταν δηλαδή η Ελλάδα τον Οκτώβριο καμμιά... εκατοστή δισεκατομμύρια επειδή, τότε, ήταν χαμηλό το επιτόκιο;
    Η Ελλάδα είχε προαποφασιστεί από ξένα κέντρα να χρεωκοπήσει και να λειτουργήσει ως παράδειμα τιμωρίας άλλων χωρών. Ο Παπανδρέου πρόλαβε και έκανε το ελληνικό πρόβλημα πανευρωπαικό. Έτσι γλυτώσαμε προς το παρόν τη χρεωκοπία, και οι μισθοί και οι συντάξεις συνεχίζουν να καταβάλλονται, έστω και μειωμένοι σε ένα βαθμό. Εσάς το αν θα χρεωκοπήσει η χώρα ίσως και να μη σας πολυνοιάζει, μια και το μισθό σας θα συνεχίσετε να παίρνετε. Όπως δεν θα κινδυνέψουν οι μισθοί των συναδέλφων σας που είναι μπροστάρηδες στον αγώνα κατά της "κατοχικής κυβέρνησης", όπως οι... φτωχούληδες Χ"νικολάου, Τράγκας, Οικονομέας, Πρετεντέρης, Τρέμη, Παπαδάκης, Αυτιάς, Τριανταφυλλόπουλος, Κύρτσος, Δελαστίκ και λοιποί... πτωχοί πλην τίμιοι αγωνισταί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΠΑΠΑΕΒΡΑΙΟΥ,
    ΛΕΒΕΝΤΗ
    ΠΑΛΙΚΑΡΑ
    ΤΙΜΙΕ
    ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ
    ΑΚΕΡΑΙΕ
    ΚΑΘΑΡΕ
    ΙΚΑΝΕ
    ΑΔΙΑΒΛΗΤΕ
    ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ
    ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗ
    ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΗ
    ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕ
    ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗ
    ....

    ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΦΙΔΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΦΑΕΙ,
    ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ, Η ΜΗ ΤΑΥΤΙΣΗ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
    ΑΝ ΜΑΣ ΗΞΕΡΕΣ, ΔΕ ΘΑ ΤΑ ΕΚΑΝΕΣ ΑΥΤΑ, ΓΙΩΡΓΑΚΗ (ΤΕΛΙΚΑ).

    ΠΡΟΦΑΝΩΣ, ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΕΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΚΑΝΕΙΣ.

    ΗΣΟΥΝ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΒΕΡΕΜΗ ΑΣ ΠΟΥΜΕ, ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΡΑΓΙΑΔΩΝ.

    ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΟΜΩΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΕΟΥΛΑ ΣΟΥ, ΠΟΥ ΣΤΗ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ "ΤΟΥΣ ΤΡΩΕΙ Ο ΚΩΛΟΣ ΤΟΥΣ",
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ Η ΟΧΙ ???

    ΜΠΑΣ ΡΕ ΠΑΛΙΚΑΡΑ, ΚΑΙ ΣΟΥ ΜΠΗΚΕ Η ΙΔΕΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΒΟΛΕΥΕΙ ΕΣΕΝΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ?!?

    ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑ ΚΟΥΚΟΥΛΑ ΠΡΙΝ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΥΣ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΦΑΝΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΕΜΟΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΕΦΕΡΑΝ ΕΔΩ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΙΝΕΙΣ.

    ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ, ΜΠΟΡΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΚΟΛΟ ΣΕΝΑΡΙΟ, ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΠΑΝΤΑ.

    ΔΕ ΣΟΥ ΕΠΕΒΑΛΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΒΡΑΙΟΣ,
    ΕΣΥ ΤΟ ΕΚΡΥΨΕΣ,
    ΓΙΑ ΝΑ ΚΙΝΕΙΣΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΚΙΝΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ "ΕΞΥΠΝΕΣ" ΙΔΕΕΣ ΣΑΣ, ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΝΗΜΕΙΑ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ.

    ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΟΥΗΔΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕΣ ΠΟΣΟ ΣΟΥΗΔΟΣ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ
    (ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ (ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ), ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΝ ΑΙΣΘΑΝΟΣΟΥΝ ΕΛΛΗΝΑΣ)
    ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΑΛΛΕΣ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΕΣ ΣΥΝΕΒΑΛΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ "ΘΑΥΜΑ",
    ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΕΒΡΑΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΤΑΓΩΓΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠ' ΟΛΕΣ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΟΥ.

    ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ ΔΑΣΚΑΛΕΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ.
    ΔΑΣΚΑΛΕΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΛΜΟΥΔ, ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.
    ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΠΙΑ ....

    ΙΣΩΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΟΝΟ ΜΑΘΗΜΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΥΣΕΣ.

    ΕΥΓΕ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΟ.

    ΕΝΑΣ ΠΡΩΗΝ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 80.

    ΜΗ ΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΡΧΙΔΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΚΡΥΦΟΔΕΞΙΟΣ, Η ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ,
    ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΑΩ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΟΤΙ,
    "ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΕ ΞΕΚΩΛΙΑΡΗΔΕΣ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση