GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αφιέρωμα στα Όσκαρ‏...

Ταπεινός σκηνοθέτης    "παλεύει" για το Όσκαρ  Δεν τον ξέρουν ούτε στη γειτονιά του κι΄όμως τη Κυριακή που έρχεται μπορεί ν...

Ταπεινός σκηνοθέτης 
  "παλεύει"
για το Όσκαρ 
Δεν τον ξέρουν ούτε στη γειτονιά του κι΄όμως τη Κυριακή που έρχεται μπορεί να  δουν τη φάτσα του  στις ειδήσεις της  τηλεόρασης  και να πουν -γι΄αυτό το άγνωστο ταπεινό ανθρωπάκι: « Μη μου λές!!! »
Μετά τον Μιχάλη Κακογιάννη και  τον Βασίλη Γεωργιάδη (που από δύο φορές ο καθένας έφτασαν στη βρύση αλλά δεν ήπιαν νερό)  ένας άγνωστος  Έλληνας σκηνοθέτης, ο Γιώργος Λάνθιμος, διεκδικεί το Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας ανάμεσα σε μεγαθήρια του παγκόσμιου κινηματογράφου... Πρόκειται για  τον «Κυνόδοντα» μιά φτηνή σε κόστος παραγωγή που τιμήθηκε πέρυσι  με το βραβείο "Ενα Κάποιο Βλέμμα" ( Un Certain Regard Award) στο Φεστιβάλ των Καννών. 
Το σενάριό της είναι τόσο απλό, όσο πολύπλοκο και ακανθώδες είναι το μεγάλωμα παιδιών από τους γονείς τους, που προσπαθούν με την απομόνωση να τα προφυλλάξουν από τους κινδύνους του άγριου κόσμου που ζούμε... Όσοι Έλληνες είδαν την ταινία μπερδεύτηκαν, ίσως γιατί δεν...
 είναι ψυχαγωγική, όχι όμως και οι ειδικοί στις Κάννες και στο Χόλιγουντ που ενθουσιάστηκαν, όπως και οι κριτικοί της 7ης Τέχνης. Γκάλοπ στο NOVA δείχνει να  θεωρεί την ταινία  κακή το 56% των ψηφισάντων,  να δούμε ποιά θα είναι και η τελική απόφαση των 6.500  μελών της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου που την διάλεξαν  στις πέντε υποψήφιες... 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...  

9 σχόλια

  1. ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ (ΤΗΣ ΝΔ, ΩΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΦΟΡΕΑ)

    1. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΕΞΙΑ, ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑ ΤΟΥ 1821 ΕΠΟΧΗΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΜΜΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ (ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ!!). Ο ΜΟΝΟΣ ΣΥΝΔΕΤΙΚΟΣ ΚΡΙΚΟΣ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΔΕΞΙΑΣ ΗΤΑΝ Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗ ΜΟΝΑΡΧΙΑ.

    2. ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΕΠΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, Η ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ, ΕΝΩ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΣΥΣΤΟΙΧΗΘΕΙ ΝΕ ΤΗΝ ΝΕΟ-ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΗ ΤΑΞΗ ΤΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ-ΕΜΠΟΡΩΝ, ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ! ΑΦΗΣΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΑΥΤΗ ΤΑΞΗ ΣΤΟΥΣ ΒΕΝΙΖΕΛΙΚΟΥΣ, ΕΝΩ Η ΙΔΙΑ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΑ ΠΙΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΑ, ΜΗ-ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ- ΤΟΥΣ «ΡΕΝΤΙΕΡΗΔΕΣ» (ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ Ο Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ), ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΓΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ… ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ!

    3. ΕΠΙ ΜΕΤΑΞΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΕΛΑΜΨΕ ΤΟ ΠΙΟ ΒΡΩΜΕΡΟ ΚΑΙ ΠΡΟΔΩΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟ, ΟΤΑΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΕΞΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΑΖΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ. Η ΚΑΤΟΧΗ ΗΤΑΝ Η ΠΙΟ ΠΡΟΣΟΔΟΦΟΡΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΗΣ, ΜΕ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΑΓΟΡΑ, ΤΙΣ ΔΙΕΡΜΗΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΕ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΟ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ 90% ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΠΟΥ ΛΙΜΟΚΤΟΝΟΥΣΕ!

    4. ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ, ΕΙΧΑΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΣΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ, ΝΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ Ο ΠΡΟΔΩΤΗΣ, Ο ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ, Ο ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΗΣ, Ο ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΑΤΡΩΝΕΣ, ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ, ΜΕ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΟΥ ΜΑΡΣΑΛ.

    5. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΕΞΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΟΥΤΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ- ΜΗ ΜΠΕΡΔΕΥΕΣΤΕ!!! Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΕΞΙΑ, ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ!!!

    6. Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ «ΑΝΤΙ-ΚΑΤΙ»- ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ, ΑΝΤΙΣΟΒΙΕΤΙΣΜΟΣ, ΦΙΛΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΣΜΟΣ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, «ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ» ΚΛΠ. ΔΗΛ. ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ… ΜΠΟΥΡΔΕΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ. ΕΦΗΥΡΕ ΤΟΝ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ, ΩΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΗ ΑΝΑΓΚΗ, ΓΙΑ ΝΑ «ΔΕΙΞΕΙ», ΝΑ «ΠΟΥΛΗΣΕΙ» ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΟΡΕΥΤΗΚΕ ΟΜΩΣ ΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ, ΗΤΑΝ ΒΑΘΥΤΑΤΑ ΚΡΑΤΙΚΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΟΛΕΨΑΚΙΚΗ- ΝΑ ΔΙΟΓΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΤΑ ΔΕΞΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΑ ΚΑΗΜΕΝΑ, ΤΑ ΑΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΩΘΩΝΙΑ, ΠΟΥ… ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ… ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 80 ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΟΙ «ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΙ» (-ΤΥΠΙΚΑ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΗ, ΗΛΙΘΙΑ ΚΑΙ ΑΝΙΣΤΟΡΙΤΗ ΔΕΞΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗ, ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΜΕΛΗ ΕΝΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΧΩΡΑΣ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΟΚ, ΚΑΤΑ ΤΟ «ΕΡΥΘΡΟΦΡΟΥΡΟΙ» ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΤΟΥ ΜΑΟ!?!?!?!) ΕΙΧΑΝ ΚΑΠΑΡΩΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΛΑ, ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ… ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΠΕΠΟΝΗ, ΠΟΥ ΕΙΣΗΓΑΓΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΧΗΣΑΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΥΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ?? ΕΕΕ?? ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΦΑΥΛΟΤΗΤΑ ΣΤΟ DNA ΤΟΥΣ. ΤΗΝ ΚΟΥΒΑΛΟΥΝ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ. ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΟΛΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΟΥΝ. ΟΠΩΣ ΦΑΓΑΝΕ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΟΥ ΜΑΡΣΑΛ. ΕΤΣΙ ΕΖΗΣΑΝ ΤΑ ΔΕΞΙΑ «ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ» ΕΠΙ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΞΙΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ (1930-1980), ΟΤΑΝ Η ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ ΗΤΑΝ ΕΞΟΡΙΕΣ, ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ Ή ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ!!! ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΗ ΚΑΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥ, ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΠΑΠΠΟΥ ΤΟΥΣ!!! ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ!!! ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΠΡΟΥΧΟΝΤΕΣ!!!

    7. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΜΜΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ, ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΜΙΑ ΑΓΕΛΗ ΑΠΟ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΑ, ΕΓΩΚΕΝΤΡΙΚΑ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΤΑ, ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΩΝΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΚΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ- ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΡΠΑΧΤΕΣ ΟΙ «ΔΙΚΟΙ ΤΟΥΣ» . ΔΙΟΤΙ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ!!! ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΘΕΣΕΙΣ, ΕΧΩ ΠΑΝΤΟΤΕ ΤΟ ΛΑΪΚΙΣΜΟ ΩΣ ΟΠΛΟ ΣΤΗ ΦΑΡΕΤΡΑ ΜΟΥ, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΩΡΙΜΑΣΕΙ ΚΑΙ ΠΕΣΕΙ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΡΙΧΗΘΩ ΣΤΟΝ «ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ» ΚΑΘΕ ΔΕΞΙΟΥ- ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!!!!

    8. ΤΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΪΜΟΥ-ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑΚΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. gia tin ellada re gamoto!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ταινία φόλα μόνο για κουλτουριάρηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εσύ κομματόσκυλο (12.02 ) χρειάζεσαι σκυλόδοντο στο κώλο.....για να συνέλθεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ πάω σινεμά για να φχαριστηθώ κι΄όχι για να δω και να ακούσω μαλ....ς του κάθε ψωνισμένου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΟΙΑ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΚΑΤΟΧΗΣ ΕΙΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν επιλέχθηκε αυτή η ταινία για oscar από τους Αμερικάνους χρειάζονται όλοι τους (και ο σκηνοθέτης )εγκλεισμό σε ψυχιατρική κλινική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ναι ρε παιδί μου, η ταινία δεν δείχνει ούτε γουστόζικα κωλαράκια ούτε καν μπουζούκια ούτε μια σαχλαμάρα βρε παιδί μου, λίγο έτσι καμιά μακακιούλα για να θραφεί η ψυχή του νεοέλληνα, για να έχει την ευκαιρία να πει ότι ξέδωσε και ότι όσο έβλεπε τη ταινία δεν σκεφτόταν τις προβληματάρες του, διότι ο νεοέλλην έχει το δώσει στον εαυτό του το "προνόμιο" να μην σκέφτεται διότι είναι κουραστικό να σκέφτεσαι και να προβληματίζεσαι, ας πάμε να πιούμε πεντέξι φραπεδιές να ξεδώσουμε και να κοροϊδέψουμε άλλη μια φορά τον εαυτό μας ότι όλα είναι καλά και εμείς οι ελληναρες ξέρουμε να διασκεδάζουμε και να το "ρίχνουμε έξω". Τώρα αν αυτό είναι αυταπάτη και ότι αυτό που νομίζει κανείς ότι ρίχνει έξω του και δεν βλέπει ότι αυτό εξακολουθεί να παραμένει μέσα του και ότι όσο δεν πάει να το δει από κοντά (όσο και να τον πονάει)- η μόνη γιατριά στο ψυχικό πόνο η ενός προβλήματος, είναι να πας να δεις γιατί σε πονάει και να το ψάξεις, να μιλήσεις για αυτό και όχι να κάνεις ότι δεν το βλέπεις- αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Όταν ο έλλην αποφασίσει να πάρει τον εαυτό του στα σοβαρά και να ασχοληθεί σοβαρώς μαζί του και να πάψει να φέρεται σαν να είναι πάντα το μικρό παιδάκι της μαμάς του "ε μικρό παιδί είναι δεν καταλαβαίνει ακόμα" πράγμα που του απαγορεύει να ξέρει, να έχει πρόσβαση στη γνώση, να παραμένει το μικρό παιδί που δεν ξέρει και δεν του επιτρέπεται να μάθει, θα παραμένει το μικρό παιδί που μεγαλώνει μεν αλλά δεν ωριμάζει. Έτσι θα είναι πάντα ένα μικρό παιδάκι που θα ξέρει μόνο αυτά που η μαμά η κάποιο υποκατάστατο επιτρέπει να ξέρει και θα είναι το χαζοχαρούμενο που δεν ξέρει καν να ζει με άλλους μέσα στην ίδια κοινωνία.
    Η ταινία μας δείχνει πόση τρέλα μπορεί να παραχθεί όταν ο λόγος, οι λέξεις, τα σημαίνοντα, χάνουν το νόημα τους, διαστρέφονται για την εξυπηρέτηση αυτών που το κάνουν. Δείχνει ότι οι σχέσεις γονιού παιδιού μπορεί να είναι εξαιρετικά παθολογικές (αλλά αυτό στην ελλάδα, πολύ συχνά, πολλοί, δεν θέλουν να το βλέπουν, παρόλο που το αντιλαμβάνονται, γιατί αφενός μεν πονάει, αφετέρου είναι βυθισμένοι μέσα σε ένα είδος θρησκευτικής ιδεολογίας όσον αφορά τη μητρική και γενικά τη γονεϊκή αγάπη και φροντίδα που όμως πολλές φορές παίρνει τη μορφή εξουσίας αντί για αγάπη και φροντίδα με την έννοια ότι μαθαίνω στο παιδί μου πως να σταθεί αργότερα στη κοινωνία δηλαδή πως θα ανεξαρτητοποιηθεί από μένα το γονιό και να μπορεί να ζει μέσα στη κοινωνία με τις δικές του δυνάμεις. συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ...συνέχεια
    Δείχνει ότι η γονεϊκή αγάπη δεν φτάνει, χρειάζεται και να σέβεται ο γονιός τα παιδιά του ως ξεχωριστές οντότητες απ αυτόν και ότι ο γονιός δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα πάνω στο παιδί του παρά μόνο υποχρεώσεις εκ των οποίων, να το βοηθήσει να ωριμάσει ώστε αργότερα να μπορεί να αναλάβει τις δικές του απέναντι στη ζωή. Οφείλει να του μάθει ότι οι σχέσεις μεταξύ γονιού και παιδιού και μεταξύ αδερφών δεν μπορεί παρά να είναι αγνές, σχέσεις αλληλοσεβασμού με αγάπη αλλά και όρια, και ότι η αιμομιξία είτε στις πράξεις είτε στα λόγια απαγορεύεται(όπως και ο κανιβαλισμός σε όλες τις μορφές του) διότι όταν δεν υπάρχει αυτός ο νόμος, ο βασικός και θεμελιώδης νόμος που είναι η βάση της κάθε κοινωνίας τότε απλώς δεν υπάρχει... νόμος, δεν υπάρχουν ομαλές ανθρώπινες σχέσεις, υπάρχει τρέλα, διαστρέβλωση και διαστροφή, βαθιά άρρωστες καταστάσεις που αμαυρώνουν τη ζωή του ανθρώπου. Και ας μη ξεχνάμε ότι η κοινωνία τροφοδοτήται από την οικογένεια.
    Και βέβαια θέτει το ερώτημα της φροντίδας του κράτους για τη ψυχική υγεία στην ελλάδα αλλά επίσης, κατά πόσο το κράτος (εννοώ ένα υγιές κράτος που ενδιαφέρεται πραγματικά για την ευημερία των πολιτών του)έχει φτιάξει το κατάλληλο πλαίσιο υγείας ώστε να μπορεί να επεμβαίνει μέσα σε μια οικογένεια όταν τα πράγματα έχουν πάρει λάθος δρόμο.
    Τέλος(;) αυτό που συμβαίνει σε ιδιωτικό, οικογενειακό, προσωπικό η ατομικό επίπεδο συμβαίνει και σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο. Και τανάπαλιν χωρίς καμία αμφιβολία.
    Έτσι λοιπόν ο/η κάθε πολιντικάντης η ο/η κάθε άτομο με εξουσία στα χέρια του μπορεί να παραποιήσει το νόημα του λόγου, της σημασίας των λέξεων και των νοημάτων η ακόμα και της ιστορίας, της πληροφόρησης, των ειδήσεων (μήπως σας λέει κάτι;) και με όπλο τη διαστρέβλωση των εννοιών να παραπλανήσει, να αποπλανήσει, να υπνωτίσει/ναρκώσει, να αποπροσανατολίσει, να σε κάνουν να χάνεις κάθε σημείο ανθρώπινης αναφοράς, να αλλοιώσουν τη σκέψη του άλλου, και με λίγα λόγια να σε κάνουν υποχείριο μιας καλοδουλεμένης, "επιστημονικά" επεξεργασμένης εξουσίας. Έτσι λοιπόν μια τέτοια εξουσία, μη σεβόμενη τις βασικές ανθρώπινες αξίες και αναφορές, αλλά βασιζόμενη στην καταπάτηση βασικών κανόνων που διέπουν την ανθρώπινη ζωή και τον ανθρώπινο κώδικα παραβιάζει, βιάζει, το όριο του ανθρώπου, δείχνοντας σου ότι είναι παράνομη και ότι δεν διστάζει να το κάνει πράγμα που σε υπνωτίζει διότι στην ουσία κανείς δεν φαντάζεται ούτε θέλουμε να το φανταστούμε ότι αυτή η εξουσία είναι αιμομικτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση