GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

17 Μαρτίου 1821...

Από τον Στράτο Γεωργούλη Στη Μάνη εκείνη τη χρονιά οι φασκομηλιές άνθισαν νωρίς, η λευτεριά κουβαλούσε ζεστασιά κι άπλωσε στο στρώμα ...

Από τον Στράτο Γεωργούλη
Στη Μάνη εκείνη τη χρονιά
οι φασκομηλιές άνθισαν νωρίς,
η λευτεριά κουβαλούσε ζεστασιά
κι άπλωσε στο στρώμα της γης.

17 Μαρτίου ήταν όλα ανθισμένα,
τη φύση τίποτα δεν...
 την κρατούσε,
δεν ήθελε πρόσωπα λυπημένα,
το ξέσπασμα βροντοφωνούσε.

Η λευτεριά εδώ είχε σωθεί,
η ώρα της έφθασε,
σ΄όλη την Ελλάδα ν απλωθεί,
βάστηξε τη νιό της, δεν γέρασε.

1 σχόλιο

  1. Ζήτησε συγγνώμη ο Μπαρόζο από την Εκκλησία της Ελλάδος


    Με επιστολή του ο πρόεδρος της Κομισιόν εκφράζει τη λύπη του για τη δυσαρέσκεια που προκάλεσε στην Εκκλησία της Ελλάδας, η έκδοση του ''Ημερολογίου του 2011'' από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπου καταχωρούνται οι εορτές όλων των θρησκειών εκτός από τις χριστιανικές εορτές.

    Της επιστολής Μπαρόζο είχε προηγηθεί έγγραφη αντίδραση της Εκκλησίας για την παράλειψη της
    Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Ο Πρόεδρος της Κομισιόν αναφέρει στην επιστολή του προς την Ελληνική Εκκλησία : ''Η Επιτροπή εκφράζει τη βαθιά της λύπη για τη δυσαρέσκεια που μπορεί να προκάλεσε στην Εκκλησία της Ελλάδος και στους Ευρωπαίους πολίτες η παράλειψη αυτή. Σας παρακαλώ να δεχθείτε τη διαβεβαίωσή μου ότι δεν υπήρξε ποτέ εκ μέρους της Επιτροπής οποιαδήποτε πρόθεση δυσμενούς μεταχείρισης της χριστιανικής θρησκείας με την έκδοση αυτή. Προς αποκατάσταση της παράλειψης θα αποστείλουμε πολύ σύντομα διορθωτικό σε όλα τα σχολεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έλαβαν το ΄΄Ημερολόγιο 2010/2011΄΄.

    Το διορθωτικό αυτό θα αναφέρει τις εθνικές και θρησκευτικές αργίες στο σχετικό κράτος-μέλος. Οι αργίες αυτές θα ενσωματωθούν οριστικά στην επόμενη έκδοση του Ημερολογίου, που βρίσκεται ήδη σε προετοιμασία''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση