GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φυσική και πυρηνικές αντιδράσεις...

Στο μάθημα της Γʼ Λυκείου Φυσική Γενικής Παιδείας μεταξύ άλλων παραγράφων γίνεται λόγος για τις πυρηνικές αντιδράσεις, σχάση, σύντηξη, ρ...

Στο μάθημα της Γʼ Λυκείου Φυσική Γενικής Παιδείας μεταξύ άλλων παραγράφων γίνεται λόγος για τις πυρηνικές αντιδράσεις, σχάση, σύντηξη, ραδιενέργεια και ρυθμοί διάσπασης. Ε, αυτή την ύλη την αφαίρεσε για εφέτος το Υπουργείο Παιδείας διότι τη θεώρησε περιττή. Πολλοί μαθητές έχουν αγωνία για το τι συμβαίνει στους αντιδραστήρες της Ιαπωνίας και αν πρέπει να ανησυχούμε. Τι να κάνουμε ρε παιδιά, βλέπετε ότι...
στο υπουργείο υπάρχουν άσχετοι πανίβλακες που αφαιρούν χρήσιμη διδακτέα ύλη διότι έτσι τους γουστάρει!!!
Διονύσης Στ.

8 σχόλια

  1. Σίγουρα θα ισχύει κάτι αντίστοιχο και για την παιδεία του "..πες μου τους δασκάλους και καθηγητές που επανδρώνουν τα σχολεία, να σου πω το τι αξίζουν οι του υπουργείου παιδείας.."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι πολιτικοί μας τα τελευταία χρόνια, ιδίως κατά την περίοδο της «πράσινης» διακυβέρνησης του Γεωργίου Παπανδρέου, βάλθηκαν να μας πείσουν ότι στη χώρα μας δεν υπάρχει παραγωγή με αποτέλεσμα να… κρεμόμαστε από τις τσέπες των «φιλανθρώπων» του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπονομεύοντας εν τέλει την εθνική μας κυριαρχία.

    Κι όμως ισχύει το αντίθετο. Μια προσεκτική έρευνα σε πηγές του Υπουργείου Ανάπτυξης διαμορφώνει μια εικόνα αισιοδοξίας και είναι ν’ απορεί κανείς γιατί ο αρμόδιος υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεν δίνει στη δημοσιότητα τα πραγματικά στοιχεία, τα οποία μετά κόπου συλλέξαμε και σας τα παρουσιάζουμε.

    - Μαγνήσιο: ο μαγνησίτης που εξάγει η χώρα μας καλύπτει το 46% της συνολικής παραγωγής της Δυτικής Ευρώπης.

    - Αλουμίνιο: η χώρα μας είναι πλέον πρώτη στην Ευρώπη στην παραγωγή του αλουμινίου για χιλιάδες εφαρμογές, καθώς οι ανταγωνιστές μας Γάλλοι εδώ και αρκετό καιρό ελάττωσαν την παραγωγή τους σε αλουμίνιο.

    - Βωξίτης: Η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη βωξιτοπαραγωγός χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τον βωξίτη να χρησιμοποιείται και στην κατασκευή αεροσκαφών, ηλεκτρικών συσκευών, μεταλλικών κατασκευών.

    - Νικέλιο: Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με σημαντικά κοιτάσματα νικελίου στο υπέδαφός της, το οποίο εξάγεται σχεδόν εξ ολοκλήρου στο εξωτερικό από συγκεκριμένο συγκρότημα παραγωγής νικελίου, του μεγαλύτερου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που υπάρχει στη χώρα μας.

    Καλό είναι, λοιπόν, οι κυβερνώντες να μην παραμυθιάζουν τον ελληνικό λαό και να «φωτίζουν» την αναπτυξιακή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας αντί να… συσκοτίζουν την αλήθεια και να ρίχνουν τους Έλληνες στην παγίδα του ελλείμματος.

    Ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ας θυμηθεί την… ιδιότητά του και σε συνεργασία με τους συναρμόδιους υπουργούς, ας συντονίσουν τις προσπάθειές τους, αξιοποιώντας και αναδεικνύοντας τα προϊόντα της ελληνικής γης. Διότι δεν πάει άλλο με την καταθλιπτική και ισοπεδωτική εν πολλοίς νοοτροπία του βαρετού μοτίβου «ΔΕΝ δουλεύουμε, ΔΕΝ παράγουμε».

    Απλά, ρίξτε μια ματιά τι παράγει η καταρρέουσα (;) Ελλάδα.

    - Σμηκτίτες: Η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ στην εξόρυξη σμηκτιτών, οι οποίοι έχουν μεγάλο εύρος εφαρμογών και χρησιμοποίησης, όπως είναι στη διάθεση αποβλήτων, στα φάρμακα, τα καλλυντικά.

    - Λάδι: Είμαστε η τρίτη χώρα στην παγκόσμια παραγωγή ελιάς και λαδιού. Κι όμως, οι νεοέλληνες αγοράζουμε σπορέλαια, λάδι κοκοφοίνικα (!), βούτυρα – ζωικά και συνθετικά.

    - Κρόκος Κοζάνης: Το λεγόμενο saffron ή κρόκος Κοζάνης έχει κάνει πάταγο στην παγκόσμια αγορά, με την Ελλάδα να βρίσκεται στην τρίτη θέση της παραγωγής σε παγκόσμιο επίπεδο. Εμείς, όμως, προτιμούμε το κέτσαπ και τις διάφορες αμφίβολης προέλευσης σως.

    - Σπαράγγια: Είμαστε πέμπτη χώρα στην εξαγωγή σπαραγγιών και έβδομη εξαγωγική δύναμη σε βαμβάκι (το 2004 κατείχαμε την τέταρτη θέση).

    Επίσης, κατέχουμε την 14η θέση σε αφίξεις τουριστών και την 16η σε εξαγωγές τυροκομικών προϊόντων…

    Και φυσικά είμαστε στην πρώτη πεντάδα της παγκόσμιας εμπορικής ναυτιλίας...

    Ο Γάτος της Βουλής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απλώς τους συμφέρει να μη γνωρίζουν τα παιδιά και να μην μπορούν να αντιδράσουν. Δεν τους περνάει όμως, διότι εμείς, οι καθηγητές τους, προσπαθούμε κάθε στιγμή να είμαστε κοντά τους και να τους μαθαίνουμε να αντιστέκονται. Το παν είναι ο δάσκαλος μέσα στην τάξη. Αυτό δε θα το ελέγξουν ποτέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Koita re ti malakies leei o kosmos! Diladi ama symvei kana atyxima ston epitaxynti tou CERN mipws na tous valoume stin ypoxrewtiki yli tin kvantomixaniki?

    Ai psofa re kammene...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί,
    Δεν βρίσκω λόγια να εκφράσω την οδύνη τον πόνο και την αγωνία για τα όσα συμβαίνουν στην Ιαπωνία... Την πιο όμορφη χώρα του κόσμου -κατ’ εμέ-, που τώρα κινδυνεύει να γίνει τόπος ζωντανών-νεκρών από τη ραδιενέργεια.

    Ίσως είναι τραγικά συμβολικό, που συνέβη τώρα, την εποχή που ανθίζουν οι κερασιές, το σύμβολο της Ιαπωνίας. Μαζεύονται το βράδυ, κάθονται κάτω από τις κερασιές, που είναι παντού, στα πάρκα κυρίως, και βλέπουν τα υπέροχα άνθη να πέφτουν λουσμένα από το φως του φεγγαριού. Για τους Ιάπωνες είναι η πιο βαθιά εικόνα της ομορφιάς της ζωής και του θανάτου, ναι του θανάτου, του εφήμερου της ζωής που σβήνει σαν τα άνθη της κερασιάς. Υπάρχουν τόσα υπέροχα χαϊκού, ποιήματα με 3 στίχους, που είναι πνευματικός στοχασμός. Διαβάστε ένα:

    Χιονίζει άνθη.
    Θ' ασκείται η άνοιξη
    για το χειμώνα...

    Δυστυχώς, μάλλον πρόκειται για τον πυρηνικό χειμώνα. Και τώρα... Ο θάνατος έρχεται, αργά και σταθερά. ...Τα άνθη της κερασιάς είναι μολυσμένα από τη ραδιενέργεια. Είναι χαρακτηριστική η γαλήνια και πειθαρχημένη αντιμετώπιση από τον ιαπωνικό λαό.

    Εδώ στην Ταϊβάν, δέος και φόβος. Ο κόσμος φοβάται να βγει στον δρόμο, φοβάται την έκθεση στο ραδιενεργό νέφος.
    Είναι όμως πολύ σημαντικό το ότι παντού, σε όλα σχεδόν τα τηλεοπτικά κανάλια, τις εφημερίδες και το ιντερνέτ, μεταδίδεται συχνά ένα μήνυμα: PRAY FOR JAPAN - ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ.

    ...κι' εμείς προσευχηθήκαμε την Κυριακή στη Θεία Λειτουργία. Με εκπλήσσει πολύ το ότι κανείς δεν διαμαρτύρεται που η τηλεόραση καλεί τον κόσμο να προσευχηθεί. Όλοι σέβονται, ακόμα και οι άθεοι, τις δύσκολες αυτές ώρες την πίστη και την ανθρώπινη ανάγκη για πίστη....
    Υπάρχει αγωνία στην Ταϊβάν, διότι έχουμε 3 σταθμούς ατομικής ενέργειας, και η περιοχή είναι σεισμογενής όπως και η Ιαπωνία. Υπάρχει φημολογία ότι οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να συμβεί παρόμοιος σεισμός .....
    Δεν βρίσκω λόγια να παρηγορήσω τους ανθρώπους εδώ, για όσους και όσα έχασαν και κυρίως για το ζοφερό πυρηνικό μέλλον που ίσως έρχεται (άλλωστε λογικά θα πρέπει να υπάρξουν μετασεισμοί 7, 6 κ.τ.λ. ρίχτερ).
    Καταλαβαίνω μόνο τη σημασία της πίστης, δηλαδή της εμπιστοσύνης στον Θεό, στο να γαντζωθείς πάνω Του… Αντί να έχεις ελπίδες, να είναι Αυτός η ελπίδα μας, η μόνη σιγουριά που μπορούμε να εμπιστευθούμε.
    ..
    Αδελφοί μου, η Ιαπωνία μπορεί να μην έχει ανάγκη την υλική σας βοήθεια. Δεν κλαίω τόσο για την Ιαπωνία, κλαίω όμως για την Ελλάδα που χρεοκόπησε όχι οικονομικά, αλλά ηθικά.
    Η Ιαπωνία έχει ανάγκη την προσευχή μας, η οποία πρέπει να είναι πολύ θερμή, ώστε η χάρις του Θεού να βοηθήσει, να σταματήσει η καταστροφή, και κυρίως να γνωρίσουν τον Χριστό οι αδελφοί μας οι Ιάπωνες. Είναι τόσο κοντά Του με τον χαρακτήρα τους, τις αρετές τους και την εργατικότητά τους, λίγη προσευχή ακόμα χρειάζεται, για να τον βρουν.

    Με αγάπη Χριστού π. Ιωνάς
    Ιεραπόστολος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ταϊβάν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε, δικαίωμά σου να είσαι ηλίθιος. Μην το διατυμπανίζεις, όμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΣΑΣ ΦΤΑΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

    ΕΔΩ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΦΥΣΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩ ΦΥΣΙΚΩΝ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ, ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ, ΤΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

    ΝΑΙ ΜΕ ΣΕΜΟΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΠΥΣ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΕΣ

    ΚΑΠΟΤΕ ΕΒΓΑΖΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ

    ΠΩΣ ΤΟ ΕΛΕΓΑΝ, ΠΟΙΟΙ ΤΟ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΣΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΒΓΑΙΝΕ

    ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΞΕΧΑΣΑΝ ΟΛΑ

    ΚΑΙ ΣΤΙ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΜΕ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΑ ΤΣΙΜΠΟΥΣΙΑ

    ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΜΑΣ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ Τ ΗΦΥΣΙΚΗ

    ΠΟΙΑ ΦΥΣΙΚΗ

    ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΑΕΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

    ΤΟ ΠΡΩΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΨΩΜΙ ΜΑΜΙ ΜΑΣ

    ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΤΕΣΠΑΝΙ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΠΛΩΤΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ19 Μαρ 2011, 5:59:00 μ.μ.

    ΑΥΤΟΙ ΤΟΝ ΧΑΒΑ ΤΟΥΣ!


    Την ώρα που η παγκόσμα κοινή γνώμη παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις απεγνωσμένες προσπάθειες των Ιαπώνων να περιορίσουν την καταστροφή στους...
    "σακατεμένους" πυρηνικούς αντιδραστήρες του εργοστασίου στη Φουκουσίμα και η διεθνής κοινότητα επανεξετάζει τα στάνταρ ασφαλείας σχετικά με τη χρήση πυρηνικής ενέργειας, η είδηση με ελληνικό ενδιαφέρον που αποκαλύπτει σήμερα το Newsport.gr προκαλεί σοκ!
    Έλληνας μεγάλος εφοπλιστής έλαβε το οκ από το Νορβηγικό Νηογνώμονα (DET NORSKE VENITAS), έναν από τους σημαντικότερους διεθνώς, για τη ναυπήγηση δύο νέων δεξαμενοπλοίων χωρητιικότητας 160.000 tn το καθένα, που θα κινούνται με πυρηνική ενέργεια !
    Δηλαδή στα ύφαλα τους θα διαθέτουν κινητήρες στα πρότυπα των πυρηνικών υποβρυχίων. Οι απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες αναφέρουν ό, τι η κατασκευή των δύο πυρηνοκίνητων τάνκερ θα πληρεί όλα τα στάνταρ ασφαλείας όπως αυτά ορίζονται από το Διεθνή Κώδικα Ασφαλείας για τη Ναυτιλία (ISPS CODE). Απομένουν δε μόνο οι τελικές υπογραφές για την έναρξη της ναυπήγησής τους, για την οποία ερίζουν οι κολοσσοί της ναυπήγησης στη Ν. Κορέα, η Hyundaι και η Samsung.
    Tο ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής. Λαμβάνοντας υπόψιν την πρόσφατη τραγωδία στην Φουκουσίμα, αλλά και τα αναρίθμητα ναυτικά ατυχήματα δεξαμενοπλοίων με τις τεράστιες περιβαλλοντικές συνέπειες, ποιος μπορεί να εξασφαλίσει το ενδεχόμενο αποφυγής μιας πυρηνικής τραγωδίας στην περίπτωση ενος ατυχήματος ή ναυαγίου ;
    Πόσο μάλλον από τη στιγμή που μιλάμε στην ουσία για μια "κινητή πυρηνική βόμβα" εκτεθειμένη στις απρόβλεπτες διαθέσεις της φύσης.



    http://newsport.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=8118&catid=31&Itemid=35

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση