GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λιβύη: Τα τύμπανα πολέμου στη Μεσόγειο μας ρίχνουν στον Καιάδα...

Από το http://logioshermes.blogspot.com/ Ο Mπάρακ Ομπάμα , άφησε να εννοηθεί σε δηλώσεις του χτές το βράδυ πως αν στις επόμενες ώρες ο ...

Από το http://logioshermes.blogspot.com/
Ο Mπάρακ Ομπάμα, άφησε να εννοηθεί σε δηλώσεις του χτές το βράδυ πως αν στις επόμενες ώρες ο Καντάφι συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις της διεθνούς κοινότητας, δηλαδή να σταματήσει πάραυτα την οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια κατά αντικαθεστωτικών, να διατάξει την αποχώρηση των δυνάμεών του από τα μέτωπα στη βόρεια και ανατολική Λιβύη και να επιτρέψει την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους αντικαθεστωτικούς, καθώς και να διακόψει κάθε επιχείρηση φίμωσης ,φυλάκισης και τιμωρίας των εξεγερθέντων, τότε ενδεχομένως να μην...
 υπάρξει ανάγκη έναρξης στρατιωτικών επιχειρήσεων
Σήμερα το νόημα όσων αποφασίστηκαν στο ΚΥΣΕΑ που ολοκληρώθηκε νωρίτερα το πρωί ήταν: "Συμμετέχουμε σ΄ όλα εκτός από τους βομβαρδισμούς στο Λιβυκό έδαφος".
Σύμφωνα λοιπόν με όσα ενεκρίθησαν στη συνεδρίαση:
Η Ελλάδα θα συμμετάσχει με 4 F-16 με έ...να ιπτάμενο ραντάρ, με 2 ελικόπτερα έρευνας και διάσωσης και θα δώσει και τις 2 βασεις (Σούδα και Άκτιο) για τεχνική υποστήριξη ,ανεφοδιασμό και απο-προσγειώσεις αεροσκαφων .Η Ελλάδα με τα μαχητικά αεροσκάφη αλλά και τα ιπτάμενα ραντάρ θα συμμετέχει σε περιπολίες στη περιοχή μεταξύ Σικελίας και Λιβύης.
Είναι δεδομένο ότι η Σούδα θα χρησιμοποιηθεί αλλά όχι για βομβαρδισμούς ,όπως είπε ο κ.Μπεγλίτης αφού υπάρχουν σημεία πολύ εγγύτερα στη Λιβύη που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ορμητήρια. Αύριο το ΝΑΤΟ ολοκληρώνει τους σχεδιασμούς του. Αυτό θα κρίνει πότε θα πατηθεί η σκανδάλη.
Eίναι η πρώτη φορά που η Πολεμική Αεροπορία συμμετέχει σε τέτοιου είδους πολεμική αποστολή όπως η Zώνη Απαγόρευσης Πτήσεων και ειδικότερα είναι η πρώτη φορά μετά το 1974 που ελληνικά μαχητικά θα πετάξουν οπλισμένα προς συνάντηση εχθρού!
Σύμφωνα με επιπρόσθετες πηγές απόψε τη νύχτα μαχητικά αεροσκάφη των δυτικών θα προσβάλουν στόχους στην Λιβύη, με την υποστήριξη ων ελληνικών δυνάμεων που έχουν διατεθεί στην πρωτοφανή αυτή απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης.
Το ΝΑΤΟ συνεδριάζει για να καθορίσει τις δυνάμεις και να αποσαφηνίσει τους στόχους και θα συνεδριάσει και αύριο.
Το πιθανότερο είναι τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, αν και εφ'όσον είναι έτοιμοι και οι Ευρωπαίοι, που δεν φημίζονται και για την υψηλή στρατιωτική τους ετοιμότητα, να έχουμε ένα πιθανό χτύπημα.
Πολύνεκρες μάχες στη Βεγγάζη, παρά την εκεχειρία του καθεστώτος Καντάφι
Απτόητος φαίνεται ότι συνεχίζει ο Καντάφι τις επιχειρήσεις κατά των αντικυβερνητικών δυνάμεων. Το Σάββατο οι στρατιωτικές δυνάμεις εισήλθαν στην πόλη της Βεγγάζης, ένα από τα τελευταία προπύργια των αντιπάλων του.
Εκπρόσωπος των αντικαθεστωτικών ανακοίνωσε ότι αναγκάζονται να οπισθοχωρήσουν.
Χαρακτηριστική ήταν η φράση-πρόβλεψη που έκανε λίγες ώρες νωρίτερα:
«Την Παρασκευή βρίσκονταν σε απόσταση 60χλμ μακριά, σήμερα βρίσκονται 20χλμ από την πόλη και μπορούν να φτάσουν εδώ σε μισή ώρα ή 90 λεπτά» δήλωσε στο Reuters ο Χαλίντ Αχμέντ.
Η επίθεση ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου με την πόλη να δέχεται συντονισμένα πυρά πυροβολικού, ενώ οι αντικαθεστωτικοί κατάφεραν να καταρρίψουν μαχητικό αεροσκάφος.
Προειδοποιεί ο Μ.Καντάφι τους δυτικούς με δύο επιστολές σε Ευρώπη και ΗΠΑ
Ο Μουαμάρ Καντάφι την ίδια ώρα προειδοποιεί τους δυτικούς , σημειώνοντας σε επιστολή τους προς τη Γαλλία, τη Βρετανία και τον ΟΗΕ, ότι αν η διεθνής κοινότητα παρέμβει στις εσωτερικές υποθέσεις της Λιβύης θα το μετανιώσει. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της λιβυκής κυβέρνησης, ο Καντάφι αναφέρει στην επιστολή του ότι τυχόν στρατιωτική επέμβαση θα ήταν άδικη και θα αποτελούσε μια καθαρή επίθεση.
Σε χωριστή επιστολή του προς τις ΗΠΑ τονίζει, σύμφωνα πάντα με τον εκπρόσωπο, ότι «ο ίδιος και ο λαός του είναι έτοιμοι να πεθάνουν για να υπερασπιστούν τη χώρα τους».
Το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε πως οι δυνάμεις του καθεστώτος εισήλθαν στα δυτικά προάστια της πόλης και πως το κέντρο της δέχεται πυρά πυροβολικού.
Το οικονομικό κόστος της ελληνικής εμπλοκής ποιος το μέτρησε;
Κανείς δεν έχει καταλάβει την ελληνική προθυμία να συμμετέχει ενεργά στην επιχείρηση εναντίον της Λιβύης. Όχι μόνο για λογους πολιτικής. Η σχέση μας με τη Λιβύη του Καντάφι,δεν ήταν ποτέ κακή, την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου δε ήταν κάτι παραπάνω από φιλική!
Εντύπωση προκαλεί η προθυία μας και για οικονομικούς λόγους. Τη στιγμή μάλιστα που ολόκληρη Γερμανία,η "ατμομηχανή της ευρωπαϊκής οικονομίας" και ταυτόχρονα οικονομικός μας δυνάστης και δεσμοφύλακας,ο οποίος διαθέτει στο ολποστάσιό του τα μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter, κάνει κανονικά …το Γερμανό!
Γιατί τα λέμε όλα αυτά; Μία διάσταση της ελληνικής συμμετοχής στην επιχείρηση εναντίον της Λιβύης,είναι και το τεράστιο οικονομικό της κόστος. Υπολογίζεται ότι το κόστος της επιχείρησης ,ανάλογα με τα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν και τη διάρκειά της θα κυμανθεί από 500 εκατομμύρια έως 1 δις την ημέρα!
Τι θα κοστίσει σ΄ εμάς; Αν υπολογίσουμε μόνο το κόστος των F 16 που είναι και το πιο μετρήσιμο μέγεθος τότε έχουμε:
*Η ώρα πτήσης κάθε F 16 κοστολογείται χονδρικά 15.000 ευρώ. Κάθε ένα από τα τέσσερα αεροσκάφη μας θα πετάει τέσσερις ώρες την ημέρα. Άρα έχουμε για κάθε αεροσκάφος 60.000 ευρώ ημερησίως. Για τα τέσσερα φθάνουμε τις 240.000 ευρώ την ημέρα! Μόνο τα F-16!Αν βάλουμε ιπτάμενο ραντάρ,ελικόπτερο και φρεγάτα,εύκολα φθάνουμε στο εκατομμύριο.
Όπως μας έλεγε έμπειρος αξιωματικός της ΠΑ "ότι κόψαμε από το ΓΕΑ σ΄ ένα χρόνο θα τα ρίξουμε σ΄ αυτή την επιχείρηση"!
Και από την άλλη ,τουλάχιστον τα τελευταία τρία χρόνια ,για να μην πούμε παραπάνω ,κόβουμε συνεχώς τις ώρες πτήσεων των πιλότων μας,για λόγους οικονομίας. Και τώρα ξαφνικά,βρήκαμε ώρες να τους δώσουμε,αλλά ώρες που επιχειρησιακά τουλάχιστον δεν έχουν να τους προσφέρουν και πολλά πράγματα. Γιατί; Περιμένουμε κάποιο οικονομικό ή πολιτικό όφελος; Μακάρι,αλλά πολύ αμφιβάλουμε.
Αν η κινητοποίηση εναντίον του "νέου κακού του πλανήτη" ήταν πράγματι καθολική ,δύσκολα θα μπορούσε κάποιος να εκφράσει αντιρρήσεις για τη συμμετοχή μας. Όμως όταν Γερμανία αλλά και άλλες μεγάλες χώρες,όπως η Ιταλία κάνουν πίσω,πως εμείς στην τραγική οικονομική κατάσταση που είμαστε δεχόμαστε να πάρουμε ένα τόσο ακριβό ρόλο;
Ο Ντομινίκ Στρος-Κάαν και οι άλλοι της "τρόϊκας" την ενέκριναν αυτή την απόφαση;
Μπαίνουμε σε πόλεμο και καταστρέφουμε τον τουρισμό μας
Τα τύμπανα του πολέμου ακούγονται πάλι στην γειτονιά μας, δύο ακριβώς χρόνια μετά τους βομβαρδισμούς εναντίον της Γιουγκοσλαβίας. Η Ελλάδα τελεί πλέον σε κλοιό πολεμικού, πυρηνικού και οικονομικού αποκλεισμού.
Η Μεσόγειος έχει μετατραπεί, μετά την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Λιβύη, σε πεδίο πολεμικής σύγκρουσης. Η χώρα μας επιμένει στην διπλωματική λύση, αλλά θα συμμετάσχει σε όλες τις επιχειρήσεις πλην αεροπορικών βομβαρδισμών, αν και το τοπίο γύρω από τον ρόλο μας παραμένει θολό – όπως θολό είναι και γενικότερα το τοπίο των πολεμικών δραστηριοτήτων.
Οι πολεμικές επιχειρήσεις στην Μεσόγειο και οι παραβιάσεις, παραβάσεις και παρενοχλήσεις στο Αιγαίο έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε «ζώνη του πυρός», σε επικίνδυνη περιοχή για τους ξένους – κάτι που από χρόνια επιδιώκει η Τουρκία, παρενοχλώντας και επιβατικά αεροπλάνα ξένων εταιριών – με αποτέλεσμα ένα από τα ισχυρότερα πλήγματα στην οικονομία μας, μέσω μιας επίθεσης στον τουρισμό μας.
Δείτε την άποψη του Alex Jones που μας δίνει την δική του εκδοχή για τα τελευταία γεγονότα.

6 σχόλια

  1. .θα μας βαλει σε ΜΠΕΛΑΔΕΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ Ο ..........ακατανομαστος..

    Προφανώς ο ΓΑΠ εχει λυσει τα προβληματα της πατριδας του και τωρα παει να λύσει και των αλλων!!!!....το θεμα ειναι για ποια πατρίδα μιλαμε!!! Ελλαδα??? Δε νομίζω!!!!!

    ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΓΙΩΡΓΟ ΓΙΓΑΝΤΑ.

    ΤΕΛΙΚΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΕΙΧΕΣ ΦΑΕΙ
    ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΣΟΥ.

    ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ ΠΑΙΔΕΣ...
    ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΛΟΤΟΥΡΚΟΥΣ....
    ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΤΕΤΑΜΕΝΑ ΚΑΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ....
    ΔΙΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ
    ΜΑΛΑΑΑΑΑΑΑΑΚΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενω ο Κωστακης που επαιζε ολη μερα πλαυ στασιον ΗΤΑΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΑΡΑΣ (για τον 9.05)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε 9.23 ξεκόλλα ρε πια

    Ναι, ο Κωστακης δεν ήταν πρωθυπουργάρα. $$$#%#%# ήτανε.

    Αυτό όμως γιατί είναι απάντηση στο πόσο $$$#%#%# είναι ο τωρινός;

    Ή αυτά που λέω είναι ψιλά γράμματα για σένα; είσαι μήπως χωμένος σε καμιά πράσινη τρύπα και τρως και φοβάσαι μην κοπεί η μάσα;

    Αυτά που ήξερες φίλε τελειώσανε. Η μάσα κόπηκε απλώς δε μας το 'πανε ακόμα. Και μεις πιστεύουμε πως ότι γίνει θα γίνει για τους άλλους, πως εμάς δε θα μας αγγίξει

    Αμ δεν είναι έτσι πρασινόπληκτε φίλε μου. Περίμενε λίγο και θα 'ρθει και η σειρά σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν υπάρχει ΝΑΤΟ (ο γνωστός “δράκος”) στο “εργο” αυτό.

    Οι συμμετέχοντες ενεργούν ως απευθείας εντολοδόχοι του ΟΗΕ – πιθανώς ο Αραβικός Σύνδεσμος είναι ο ένοχος που άφησαν το “δράκο” έξω από το σενάριο.
    Η το απαίτησαν οι Γάλλοι,
    για “προφιλάρισμα”;

    Κανείς δεν θέλει το ΝΑΤΟ γιατί έτσι θα βάλει πόδι (ή καλύτερα μπότα) η Αμερική.

    Η Λιβύη είναι μια χώρα στις παρυφές της Ευρώπης και παλαιά αποικία της κλπ κλπ.

    Έτσι οι “σύμμαχοι” θα κοιτάξουν ο καθένας για πάρτη του να αποσπάσουν τα μέγιστα αφήνωντας στην απ’ έξω τους άλλους ορμώμενοι από παλαιοαποικιακά σύνδρομα και δίψα για πετρέλαιο.

    Ίσως έτσι εξηγείται και η στάση “πάπια” της Γερμανίας που πιθανά προσβλέπει στην μελλοντική ανάληψη συμβολαίων για την θέση που θα κρατήσει τώρα στις κρίσιμες στιγμές ανάμεσα στους εμπλεκόμενους.

    Είδωμεν !…

    μπράβο ΝΙΚΟΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αφού σ αρέσει η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ του Κανταφι , πάρε τους 300 της Υπατίας και πηγαίνετε να βρήτε την ευτυχία εκει ..

    Καλο ταξίδι σας !!!

    Τελειώνει και
    0 Τελευταίο Πασοκτζής..της
    Σοσιαληστικπής Διεθνούς Δολοφόνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η κατάσταση στη Λιβύη θυμίζει λίγο Ναυαρίνο. Οι Ευρωπαϊκές χώρες σε ρόλο προστάτιδων δυνάμεων και πάλι…


    Τότε αν υπήρχε το ΚΚΕ πάλι για ιμπεριαλιστικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ που χτυπούν τους Πασάδες. Διαδήλωση διαμαρτυρίας στην Υψηλή Πύλη.....

    καλοοο.. ΧΑΧΑΧΑΧΑ...

    ‘Οι Ευρωπαϊκές χώρες σε ρόλο προστάτιδων δυνάμεων και πάλι…’
    και η αμερικη μενει λιγο πισω,,για πρωτη φορα μετα τον β παγκοσμιο πολεμο..

    Όρμα του Νικολά κάνε το Κανταϊφι σοσιαλήσταρχο... Κιμά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση