GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μεγάλες διαδηλώσεις στο Λονδίνο κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης...

Από την ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ http://www.diktiospartakos.blogspot.com/ Ενώ η βρετανική κυβέρνηση συμμετέχοντας στην Συμμαχί...

Από την ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
http://www.diktiospartakos.blogspot.com/
Ενώ η βρετανική κυβέρνηση συμμετέχοντας στην Συμμαχία των Προθύμων και στο ΝΑΤΟ κλιμακώνει τους βομβαρδισμούς εναντίον της Λιβύης, στα μετόπισθεν σημειώνεται κοινωνικός σεισμός.
Δημοσιογραφικές ανταποκρίσεις κάνουν λόγο για τις «μεγαλύτερες διαδηλώσεις που οργάνωσαν εργατικά σωματεία στη Βρετανία εδώ και 20 χρόνια και οι μεγαλύτερες σε όγκο από τις διαδηλώσεις το 2003 ενάντια στον πόλεμο του Ιράκ πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Λονδίνο».
«Αυτό που συνέβη σήμερα είναι απίστευτο και δείχνει ένα θυμό που η κυβέρνηση πρέπει να...
λάβει υπόψη» δήλωσε ο Len McCluskey γ.γ. των ενωμένων σωματείων στην Βρετανία. Οι ίδιοι ανεβάζουν τον αριθμό των διαδηλωτών, που διαμαρτυρήθηκαν για τις οικονομικές περικοπές της κυβέρνησης στους 500.000. Η διαδήλωση είχε το γενικό σύνθημα «πορεία για μια εναλλακτική λύση» και στην εξέλιξή της παρέλυσε το κεντρικό Λονδίνο.
Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό και βουβουζέλες. Σε δύο μάλιστα περιπτώσεις καταγράφτηκαν συγκρούσεις μεταξύ νεαρών διαδηλωτών και της αστυνομίας. Οι αστυνομικές δυνάμεις έδωσαν εντολή στους καταστηματάρχες στο Piccadilly Circus να κλείσουν τα καταστήματά τους φοβούμενοι κλιμάκωση των συγκρούσεων.
Να θυμίσουμε τον ριζοσπαστισμό της βρετανικής νεολαίας που πρόσφατα εκφράστηκε στα εκπαιδευτικά κινήματα που αντιτάχθηκαν στην κυβερνητική επιλογή περικοπών και αύξησης των διδάκτρων.
Μήπως την καταχνιά της Θατσερικής αντιδραστικής επέλασης που με τόση συνέπεια ακολούθησε το Κόμμα των Εργατικών, διαδέχεται η άνοιξη των κοινωνικών αγώνων, αποδεικνύοντας πόσα πολλά συνδέουν τη μοίρα των λαών της ανεπτυγμένης Δύσης και του φτωχού Ευρωπαϊκού Νότου, αλλά και με τις εξεγέρσεις που συνταράσσουν ολόκληρη τη Βόρεια Αφρική και Μέση Ανατολή.

5 σχόλια

  1. Επιτέλους Ευρώπη, επιτέλους!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΒΕΒΑΙΑ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΓΕΛΙΟ ΗΤΑΝ ΟΤΑΝ ΣΤΙΣ "ΕΙΔΗΣΕΙΣ" ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ 500 ΑΤΟΜΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ ΚΑΝΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟ ΚΑΝΑΛΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΤΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ.

    ΘΑ ΒΓΕΙ ΠΡΩΤΟ ΜΕ 100% ΤΟ ΜΕΓΚΑ.

    ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙΣ, ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΖΕΨΕΙΣ ΚΑΙ 1.000.000 ΚΟΣΜΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΚΑ.

    ΑΣΕ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΚΑΨΟΥΜΕ ΤΟ ΜΠΟΟΥΡΔΕΛΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΜΕΓΚΑ.

    ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΙ ΟΛΑΣ.

    ΕΧΕΙΣ ΣΥΣΠΥΡΩΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΤΑΜΙ Η ΟΡΓΗ.



    ΕΜΕΤΙΚΟ ΠΑΣΟΚΟΚΑΝΑΛΟ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΣΟΥ,
    ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΩΛΟΓΕΡΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ζητητε ανεργος χωρις παιδια χωρις γυναικα , με πεθαμενους γονεις , χωρις αδελφια. Παρακαλω οποιος εχει τα αρχ@@α ας το κανει ...*****.....μπας και τελειωσουμε με ολους αυτους του ΜΕΓΚΑ αλήτες ΠασοκοΠούστηδες & πουτάνες.


    Αυτοί ξεπέρασαν και την αλήστου μνήμης ΥΕΝΕΔ.
    Ξεπέρασαν και τον Γκαίμπελς.

    Αραγε το καταλαβαίνουν και κάνουν την κορόιδα, ή ακόμα θαρρούν πως υπάρχει έστω
    κι ΕΝΑΣ Ελληνας,που τους πιστεύει ;

    Προβλέπω, να ξημερώνουν μέρες δόξας γιά τις επιθεωρήσεις,
    τούτου του καλοκαιριού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σαν δεν ντρέπονται οι αχάριστοι Βρετανοί...

    Γιούχαραν τον κύριο Σημίτη !

    Ποιος από αυτούς όμως θυμάται πόσο "ευγενικά" έθετε(;) το "καυτό" θέμα της επιστροφής των "μαρμάρων" (των Γλυπτών δηλαδή) στον -τότε- ομόλογό του Τόνυ Μπλερ ;...

    Τι περιμένεις από τους αχάριστους και βάρβαρους Βρετανούς όμως ;
    Αιδώς Αργείοι (από το Λονδίνο!), είστε αχάριστοι
    ΤΕΛΟΣ !

    Δείτε τα videos!


    και με την ματιά... της Ελληνοφρένειας!!

    στις Δευτέρα, Μάρτιος 28, 2011

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση