GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πολίτες αδιακρίτως αδιάκριτοι...

Του Κωνσταντίνου Σταματόπουλου   i-am--write.blogspot.com Ξεκινώ προλογίζοντας ότι είμαι εξαρχής εναντίον δυο μορφών έκφρασης και λειτουρ...

Του Κωνσταντίνου Σταματόπουλου
 i-am--write.blogspot.com
Ξεκινώ προλογίζοντας ότι είμαι εξαρχής εναντίον δυο μορφών έκφρασης και λειτουργίας:
-είμαι κατά της όποιας εκδήλωσης δυσαρέσκειας  υπό μορφή βίας
-είμαι επίσης κατά των οποιωνδήποτε παρασκηνιακών διεργασιών και διαβουλεύσεων.
Δυστυχώς, ωστόσο πολιτική ή παραπολιτική χωρίς παρασκήνιο δεν γίνεται και δυστυχώς
καταλήξαμε στο σημείο που οποιαδήποτε εκδήλωση δυσαρέσκειας ανάγεται σε χαλαρές ή έντονες αποδοκιμασίες, που καταλήγουν σε βιαιοπραγίες.
Η εισαγωγή, ίσως, να μην είναι ενδεικτική αλλά είναι σίγουρα αποδοτική της περιρρέουσας κατάστασης στο ελληνικό στερέωμα. Οι πολιτικοί διαφόρων αποχρώσεων έχουν καταλήξει να αποκαλούν εμμέσως τους πολίτες...
ΤΕΝΤΥΜΠΟΗΔΕΣ… Τα γιαουρτώματα, οι προπηλακισμοί, οι χειροδικίες, οι αποδοκιμασίες έχουν πάρει την σειρά τους εναντίον όλων των παρασκηνιακών διαβουλεύσεων που έγιναν για τους πολίτες χωρίς τους πολίτες..
Είδαμε ότι δυστυχώς ισχύει πως όποιος καεί στο χυλό φυσάει και το ΓΙΑΟΥΡΤΙ….
Οι στάσεις των πολιτών δεν περιορίζονται ούτε περιχαράσσονται εντός ή εκτός κάποιων πολιτικών χώρων. Δυστυχώς η μπάλα έχει κυλήσει και στο πέρασμά της παίρνει τους πιο μετριοπαθείς αλλά και τους πιο ακραίους εκφραστές πολιτικών δογμάτων.
  • Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής κος Κακλαμάνης προπηλακίζεται και αποδοκιμάζεται κατά την διάρκεια πορείας και καλεί μέσα από καφέ μονάδα ΜΑΤ να τον προστατέψει από μαινόμενους πολίτες.
  • ο πρώην υπουργός Μεταφορών κος Χατζηδάκης προπηλακίζεται και τραυματίζεται μετά από χειροδικία εναντίον του εκ μέρους διαδηλωτών (;)
  • Ομάδα νεαρών αποδοκιμάζει έντονα τον πρώην πρωθυπουργό κ. Σημίτη επί της Ακαδημίας.
  • Ομάδα ηλικιωμένων αποδοκιμάζει έντονα τον κ. Πάγκαλο εντός της λίμνης της Βουλιαγμένης.
  • Αποδοκιμάζεται ο κος Αλογοσκούφης κατά την διάρκεια προσέλευσής του σε κοσμικό κέντρο.
  • Ομάδα νεαρών αποδοκιμάζει τον πρωθυπουργό κατά την διάρκεια ομιλίας του στο Βερολίνο.
  • Αποδοκιμάζεται έντονα ο κ. Πάγκαλος και πάλι κατά την διάρκεια εκδήλωσης στο Παρίσι και αναγκάζεται να αποχωρήσει.
  • Αποδοκιμάζεται ο κος Σημίτης έντονα κάτω από το σπίτι του στο Κολωνάκι από εκατοντάδες συγκεντρωμένους.
  • Αποδοκιμάζεται ο κος Καραμανλής από ομάδα συγκεντρωμένων έξω από το σπίτι του στην Ραφήνα.
  • Αποδοκιμάζεται έντονα ο κος Λοβέρδος  σε παρουσίαση βιβλίου στην Αθήνα.
  • Αποδοκιμάζεται έντονα ο κ.Γιάννος Παπαντωνίου κατά την διάρκεια προσέλευσης του σε θεατρική παράσταση.
  • Πολίτες της Κερατέας αποδοκιμάζουν τον κ. Πάγκαλο ξανά με γιαούρτια να ίπτανται και να καταλήγουν τόσο στον ίδιο όσο και σε ανθρώπους της ασφάλειάς του.
Σαφώς, θα ήλπιζα να τελείωνε εδώ, όμως ο φόβος μου είναι πως η απαξίωση ενός συστήματος από αυτούς που έννομα ή και άνομα το «έθαβαν» χρόνια τώρα έφερε την κατάσταση στο «αμήν» και δυστυχώς «μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά»..
Μοιάζει να μην απασχολείται ο πολίτης από την αποκατάσταση της Δικαιοσύνης. Πλέον, το αίσθημα του κοινού δικαίου αρκείται ακόμη και σε φήμες συμμετοχής κάποιων σε υποτιθέμενα σκάνδαλα ή ρεμούλες. Πλέον, η λάσπη δεν ψάχνει το γιατί… Έχει ήδη κολλήσει και δεν ξεπλένεται εύκολα. Πλέον ο πολίτης που τον «χόρτασαν» τόσα χρόνια από το «άρτος και θεάματα»… βλέποντας ότι ό άρτος αρχίζει να εξαλείφεται προτιμά τα θεάματα αλλά με τον ίδιο πρωταγωνιστή και όχι θεατή. Ακόμη και οι πιο μετριοπαθείς παρακολουθούν την εξέλιξη ανήμποροί να σταθούν απέναντι στο κύμα αποδοκιμασίας που δεν χωράει λογικές, ούτε και πολιτικές. Η «λύση» κυριαρχείται από αποδοκιμασία και πολιτικό εξωστρακισμό… Γιατί η ουσία είναι απλή. Το βουλευτικό άσυλο παύει να ισχύει εκτός κοινοβουλίου… Εκεί ο κάθε βουλευτής γίνεται ένας από εμάς και εξομοιώνεται με την καθημερινότητά μας…
Από την στιγμή, λοιπόν, που ο πολίτης αισθάνεται ότι «πήγε για μαλλί και τον έβγαλαν κουρεμένο» χάνει κάθε είδος διακριτικότητας και ο ΤΕΝΤΥΜΠΟΗΣΜΟΣ γίνεται κίνημα …αδιάκριτο αδιακρίτως.

7 σχόλια

  1. ΑΚΟΥ ΚΤΗΝΩΔΙΑ Ο ΒΛΟΓΙΟΚΟΜΕΝΟΣ
    ΤΣΕΜΠΕΡΑΣ.ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΜΑΧΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.ΦΤΟΥΣΟΥ ΑΠΑΝΘΡΩΠΕ ,ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΦΤΟΥΣΟΥ.
    ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΧΑΝΟΝΤΕ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΦΑΥΛΟ ΚΥΚΛΩ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΨΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΕΦΑΛΟ ΝΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΖΩΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θυμάστε την Τρέμη που φοβέριζε τον Τζαβάρα ότι οι πολίτες θα τον πάρουν με τις πέτρες ;

    Σήμερα με το γάντι τον Πάγκαλο, η κυρα-Τρέμη ασχολιόταν με τον Σύριζα και το τί παλιομάγαζο είναι που τάχα την έπεσε στην ταβέρνα.. πολύ αδέκαστη ! sic.! Αν τις είχε φάει ο Τζαβάρας θα ήταν καλά..ΠΟΥΤΑΝΑ του πασοκώλου


    Σε οικειοθελή κατ’οίκον περιορισμό τους βλέπω γιατί σε λίγο θα πέφτουν σφαλιάρες και κλωτσιές..

    Εδώ όλα θα πληρωθούν μέχρι κεραίας σε ΑΥΤΟΥΣ που ψήφισαν το μνημόνιο, σε αυτούς που χειροκροτούν όρθιοι στις συνεδριάσεις της κοινοβουλευτικής ομάδας τους τον αρχηγό της ΔΝΤ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ- Κυβέρνησης.. με ολα τα μέλη της.

    Και τα γελοία ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΑ του ΛΑγΟΣ, της Κορης και του Χαφιέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ,
    ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΛΑΜΟΓΙΑ ΦΤΗΝΙΑΡΙΚΑ ΠΛΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ Κ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ...

    ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΞΙΖΕ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟ. ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΣΑΝ ΛΑΟΣ ΚΑΝΑΜΕ ΟΥΚ ΟΛΙΓΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ.

    ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΣΟΙ ΚΑΜΑΡΩΣΑΝ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ MEGA ΤΟΥ ΠΙΟ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥ, ΑΝΙΚΑΝΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ?

    ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΛΥΠΗΘΗΚΑ ΓΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΙΔΡΩΝΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ <> ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΒΑΝΤΑΔΟΡΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΟΜΩΣ ΑΝΟΧΗ ΜΑΣ ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εκτός από καρδιολόγος μας προέκυψε και συγκοινωνιολόγος !!

    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε, μιλώντας σε υπουργική σύσκεψη,"τώρα μπαίνουμε στη καρδιά των προβλημάτων", ότι "έχουμε μπει σε ένα τούνελ", εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι "θα βγούμε από αυτό".

    Ωραίος ο Γιώργος...
    Τώρα μπαίνουμε στην καρδιά των προβλημάτων..λες και πριν είμαστε στο κεφάλι.
    Μπήκαμε λέει σε τούνελ..
    Εκτός από καρδιολόγος μας προέκυψε και συγκοινωνιολόγος !!

    Το Διεθνής Μαλάκας, βέβαια ισχύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Ιρλανδία κατάφερε και άλλαξε τους όρους του μνημονίου. Εμείς;

    Οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ και της ΕΕ δεν φαίνεται να έχουν αντιρρήσεις στη πρόταση που τους κατέθεσε η νέα ιρλανδική κυβέρνηση, και που διαφέρει από τους αρχικούς όρους που έχουν επιβληθεί στη χώρα, προκειμένου να εισπράξει το πακέτο βοήθειας αξίας €85 δισ.
    Ο υπουργός Οικονομικών Michael Noonan και ο υπουργός Δημοσίων Δαπανών και Μεταρρυθμίσεων Brendan Howlin, συναντήθηκαν χθες με τον αναπληρωτή διευθυντή του ΔΝΤ Ajai Chopra, και τον επικεφαλής οικονομολόγο της ΕΚΤ Klaus Masuch, καθώς και τον Istvan Szekely της ευρωπαϊκής Κομισιόν. Η συνάντηση που έγινε ύστερα από πρόσκληση της νέας κυβέρνησης της Ιρλανδίας, διήρκεσε δυο ώρες.
    Σύμφωνα με ανακοίνωση των δυο Ιρλανδών υπουργών, μετά τη λήξη της συνάντησης, «η τρόικα συμφώνησε..κατ αρχήν, ότι οι όροι που τέθηκαν στο πρώτο μνημόνιο συνεργασίας τον περασμένο Νοέμβριο, μπορούν να τροποποιηθούν, για να ταιριάξουν με το νέο κυβερνητικό πρόγραμμα, αρκεί οι τελικοί του στόχοι να παραμείνουν αμετάβλητοι».
    Όπως είπε ο Michael Noonan, «υπάρχει ελαστικότητα, εφόσον ο τελικός στόχος είναι ο ίδιος, προκειμένου η κυβέρνηση να μπορέσει να πραγματοποιήσει τις πολιτικές επιλογές που υπογράμμισε στο πρόγραμμα διακυβέρνησής της».
    Πρόσθεσε ότι οι λεπτομέρειες των αλλαγών θα οριστικοποιηθούν, όταν θα γίνει η προγραμματισμένη συνάντηση με τους αρμόδιους του ΔΝΤ και της ΕΕ τον επόμενο Απρίλιο, για να συζητηθεί η πρόοδος των όρων του μνημονίου.
    Ερωτηθείς ο υπουργός αν οι αξιωματούχοι της τρόικας βρήκαν κάποια από τις προτεινόμενες αλλαγές μη αποδεκτή, απάντησε: «Όχι. Και αν ισχύει κάτι τέτοιο, δεν μας το είπαν». Και πρόσθεσε πως η απόφαση της ιρλανδικής κυβέρνησης να επαναφέρει τα €8.65 ως κατώτατο ωρομίσθιο, δεν θα συναντήσει την άρνηση της τρόικας, που είχε θέσει ως όρο του μνημονίου το κατώτατο ωρομίσθιο να είναι στα €7.65.
    «Η τρόικα αποδέχεται ότι εκπληρώνουμε τους δημοσιονομικούς μας στόχους, και στηρίζει αυτή μας τη προσέγγιση» συμπλήρωσε ο υπουργός.
    Σε χθεσινή ανακοίνωσή του, το ΔΝΤ σημειώνει εξάλλου πως η εν λόγω συνάντηση ήταν μια καλή ευκαιρία για να ακουστούν οι απόψεις της νέας κυβέρνησης επί του οικονομικού της προγράμματος. «Οι συζητήσεις κάλυψαν τις οικονομικές και δημοσιονομικές προβλέψεις, και αποτέλεσαν σοβαρή συνεισφορά για την επιθεώρηση της Ιρλανδίας, που θα γίνει τον επόμενο μήνα».
    Το ΔΝΤ στη Ουάσιγκτον αρνήθηκε να σχολιάσει τη συνάντηση, αλλά αναμένεται να τοποθετηθεί με λεπτομέρειες τον επόμενο μήνα στη διάρκεια της τακτικής θεώρησης της προόδου του μνημονίου.
    Βάσει των προβλεπομένων, η τρόικα επιθεωρεί την Ιρλανδία τρεις φορές το χρόνο, όμως η πρώτη επιθεώρηση αναβλήθηκε λόγω των εθνικών της εκλογών. Το αποτέλεσμα είναι ότι οι δυο πρώτες επιθεωρήσεις συνδυάζονται σε μια, τα αποτελέσματα της οποίας θα γνωστοποιηθούν τον Απρίλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δήλωση του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά

    Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, έκανε πριν από λίγο την ακόλουθη δήλωση:

    «Ενώ το Μνημόνιο που υπέγραψε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, προέβλεπε 20 δις σκληρά μέτρα για το 2011-2014, σήμερα, για την ίδια περίοδο, η έκθεση του Δ.Ν.Τ. έφτασε να προβλέπει περίπου τα διπλά!
    Γιατί, όπως το ίδιο το Δ.Ν.Τ. παραδέχεται, η ύφεση αναχαιτίζει τη μείωση του ελλείμματος. Δηλαδή, αντί για μικρότερο έλλειμμα, θα έχουμε περισσότερα λουκέτα!
    Και έτσι συνέχεια παίρνονται νέα μέτρα, που προκαλούν μεγαλύτερη ύφεση και κάνουν απαραίτητα αργότερα και άλλα πρόσθετα μέτρα.
    Να γιατί είπα στον κ. Παπανδρέου ότι το κύριο πρόβλημα είναι η οικονομική πολιτική του.
    Γεγονός που, πλέον, επισημαίνουν πολιτικοί και οικονομολόγοι απ΄ όλες τις πολιτικές πτέρυγες, ακόμη και από τη δική του!».


    1 σχόλιο:

    Πολύ λογική δήλωση...και πριν βρίσουν κάποιοι να θυμίσω ότι άλλος κυβερνάει...ΕΝΑΣ ΜΑΛΑΚΑΣ και ΜΙΣΟΣ....Γιωργάκη τον φωνάζουν στα ελληνικά....αλλού λοιπόν οι ευθύνες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση