GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Aντιδραστικές ρυθμίσεις μέσω ΕΣΠΑ...

Από το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Σ.Ε.Α.Ε (ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ - ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ) Website: http://seae.terapad.com e-mail: soma...

Από το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Σ.Ε.Α.Ε (ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ - ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ)
Website:
http://seae.terapad.com
e-mail: somatio_orom_anapl@yahoo.gr

Για άλλη μια φορά επιχειρείται μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ να περάσουν αντιδραστικές ρυθμίσεις στην εκπαίδευση και βέβαια τα ''πειραματόζωα'' είναι και πάλι οι αναπληρωτές. Το όχημα είναι αυτή τη φορά η ''επιμόρφωση'' των αναπληρωτών που απασχολούνται στην παράλληλη στήριξη...
παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και που μέσω αυτής δοκιμάζεται μία αυστηρή αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου των συναδέλφων. Να αναφέρουμε εδώ, ότι όλο το κομμάτι της επιμόρφωσης περνάει πλέον στα φθηνά, σεμιναριακού τύπου προγράμματα των ΕΣΠΑ, καταργώντας μια επιστημονικού τύπου επιμόρφωση-μετεκπαίδευση, όπως ίσχυε με τα διδασκαλεία ή την ΑΣΠΑΙΤΕ.
Για τους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής προβλεπόταν μέχρι τώρα η υποστήριξη του έργου τους, από τους εργαζόμενους των ΚΕΔΔΥ, σε συνδυασμό με το σύμβουλο ειδικής αγωγής, κάτι το οποίο βέβαια σε μεγάλο βαθμό δε γίνονταν -κακώς- λόγω έλλειψης κύρια σε προσωπικό των ΚΕΔΔΥ. Τώρα για τους αναπληρωτές στην παράλληλη στήριξη, το παραπάνω υποστηρικτικό μέρος, εντατικοποιείται προβλέποντας:
Συναντήσεις ανά 10ημερο με τους εργαζόμενους των ΚΕΔΔΥ
. Συναντήσεις των παραπάνω ανά μήνα με το σύμβουλο ειδικής αγωγής, και συναντήσεις κεντρικά στην Αθήνα. Συμπλήρωση φύλλων παρατήρησης που θα αφορά τα προβλήματα-γενικά χαρακτηριστικά του παιδιού που υποστηρίζεται, άλλων που θα αφορά την καθημερινή του πορεία με τις ιδιαίτερες αντιδράσεις του παιδιού και άλλων που αφορά τους ανά 10ημερο εκπαιδευτικούς στόχους που μπαίνουν από το διδάσκοντα, τις μεθόδους-δράσεις που χρησιμοποιήθηκαν κλπ. Όλη η παραπάνω διαδικασία, όπως και ο δάσκαλος θα αξιολογείται από μια κεντρική υπηρεσία του υπουργείου, χωρίς βέβαια να αναφέρεται στο που αποσκοπεί μια τέτοια αξιολόγηση και ποιες οι τυχόν συνέπειες για το συνάδελφο.
Προφανώς το όλο πρόγραμμα
, που ελάχιστη σχέση έχει με επιμόρφωση, πέρα από την απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων και το μοίρασμα τους σε επιχειρηματίες και ημέτερους, στοχεύει στην εφαρμογή της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού, σε μια υπέρμετρη εντατικοποίηση του, καθώς και στο συνεχή έλεγχο του εκπ/κού έργου. Επιλέγεται ο πιο αδύναμος κρίκος για να δοκιμαστεί ο στόχος αυτός, οι αναπληρωτές των ΕΣΠΑ μάλιστα (στη συγκεκριμένη περίπτωση, κατά κύριο λόγο δάσκαλοι γενικής που εργάζονται στην παράλληλη στήριξη) με τα τόσα προβλήματα, που αντί πραγματικά να επιμορφωθούν για το δύσκολο έργο τους, τους αξιολογούν, τους αναγκάζουν να συμπληρώνουν άχρηστα χαρτιά για τα μάτια των από πάνω και τους στέλνουν δεξιά και αριστερά χωρίς να πληρώνονται εγκαίρως οδοιπορικά.
Θέλοντας να μας επιβάλλουν
μια εργασία χωρίς δικαιώματα, αλλά με πολλαπλές υποχρεώσεις, ως ΣΕΑΕ στηρίζουμε τους συναδέλφους και τους καλούμε:
  • Να αρνηθούν όλο το κομμάτι της αξιολόγησης, επομένως και τη συμπλήρωση φύλλων που αφορά το εκπαιδευτικό τους έργο.
  • Να αρνηθούν συναντήσεις εκτός ωραρίου και αυτές που αφορούν τη διαδικασία αξιολόγησης, καθώς τους αποσπούν άσκοπα απ' το εκπαιδευτικό τους έργο. Να απαιτούν να πληρώνονται έγκαιρα οδοιπορικά -καθότι απλήρωτοι- για τα τυχόν εκτός έδρας. 
  • Να ζητήσουν απ' το σύλλογο διδασκόντων του αντίστοιχου σχολείου να αποφασίσει τη στήριξη τους.
Επίσης, καλούμε τη ΔΟΕ στην έκδοση ανάλογης απόφασης, που να καλύπτει τους συναδέλφους. Καλούμε τέλος τους εργαζόμενους των ΚΕΔΔΥ, τη στιγμή μάλιστα που καταργούν τα ιατροδιαγνωστικά κέντρα και εντατικοποιείται και η δική τους εργασία, καθώς και τους συμβούλους ειδικής αγωγής να αρνηθούν το ρόλο του αξιολογητή και να συμβάλλουν πραγματικά στον υποστηρικτικό-συμβουλευτικό τομέα της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

4 σχόλια

  1. Παρακαλάνε τους εισφοροδιαφεύγοντες να πληρώσουν για να μην καταρρεύσουν τα ταμεία.

    Οι Άχρηστοι.. Λοβερδο.. ΚατσελοΚουτρουμάνηδες.


    Αν ο κόσμος περίμενε απ τους Έλληνες να ξεσηκωθούν για κοινωνικά ζητήματα και κατακτήσεις θα ήμασταν ακόμη στην εποχή των παγετώνων...
    α ρε αθάνατη ελληνική λεβεντιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΤΑ ΔΩΡΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ, Η ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ


    Δεν ειναι δυνατον επιχειρησεις που αιμορραγουν,
    να πρεπει να πληρωσουν δωρα! λες και ειχανε ρεκορ
    κερδοφοριας και δινουν bonus! συνεχεια στους εργαζομενους τους..
    Αυτο κανει το λουκετο απλα θεμα χρονου.

    Υγιεις επιχειρησεις θα μπορουσαν με αυτα τα ποσα να προσλαβουν
    καποιους δυσμοιρους ανεργους σε θεσεις που χρειαζονται..
    Εχοντας να πληρωσουν τοσα ποσα σε δωρα! φυσικα αποφασιζουν
    να μην προσλαβουν περαιτερω προσωπικο.

    Εχει αναφερθει παμπολες φορες και το οφελος στην ανταγωνιστικοτητα
    οποτε δεν υπαρχει λογος νεας αναφορας εδω.
    Χωρις ανταγωνιστηκοτητα δεν θα υπαρξει αναπτυξη ουτε και εξοδος ποτε
    απο το τουνελ.

    ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΚΟΜΑ?????..

    (Οτι και να πουν καποια λιγα βολεμενα λαμογια, ξερουν και αυτοι ΚΑΛΑ..
    οτι τα δωρα ειναι τροχοπεδη για την εξοδο απο την κριση)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ καλά έκαναν οι τέσσερις δημοσιογράφοι... Και λίγα ζήτησαν από τον αγράμματο Παπαγιάννη που μόνο να βρίζει ξέρει. Η εποχή της (όχι μόνο τζάμπα, αλλά με πολλά κέρδη) λάσπης πρέπει να περάσει ανεπιστρεπτί. fimotro και κλάιν μάιν. Στα τσακίδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και συ στα γαμίδια mega κοπριά του Πασοκ από....σκατά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση