GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιαπωνία...

Από τον Παναγιώτη Τράντο http://trantos.blogspot.com/ Η Ιαπωνία είναι μια χώρα που πάντα συμπαθούσα. Αφενός για το ΖΕΝ που έχει ως α...

Από τον Παναγιώτη Τράντο
http://trantos.blogspot.com/
Η Ιαπωνία είναι μια χώρα που πάντα συμπαθούσα. Αφενός για το ΖΕΝ που έχει ως αρχή στην φιλοσοφία της, τον μινιμαλισμό, που έχει εμπνεύσει τόσους καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων και τον αγαπημένο μου Philipp Glass, τα και μετά για την σεμνότητα και την εργατικότητα που διακρίνεται ο λαός της.
Η φύση χτύπησε για άλλη μια φορά την Ιαπωνία και απ'ότι φαίνεται αυτό το χτύπημα ήταν πολύ ισχυρό. Ο ιαπωνικός λαός όμως, δεν τα βάζει κάτω και πραγματικά αποτελεί παράδειγμα προς όλους τους υπόλοιπους λαούς, γιατί είμαι...
 σίγουρος πως για άλλη μια φορά θα καταφέρει να ορθοποδήσει, με σωστή οργάνωση και με εργατικότητα. Με στοιχεία που λείπουν από την χώρα μας

7 σχόλια

  1. Οι Γιαπωνέζοι όταν έχουν συνάχι, για να μην το μεταδώσουν στους διπλανούς τους φοράνε χειρουργικές μάσκες.
    Τώρα για να μην μολύνουν με την ραδιενέργεια τον υπόλοιπο κόσμο, τι θα κάνουν;;;;


    55 πυρηνικοί αντιδραστήρες στην πιο σεισμική περιοχή του πλανήτη δεν είναι ΖΕΝ,
    ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ.

    ΠΕΙΘΗΝΙΟΣ ΚΑΙ ΑΒΟΥΛΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΠΡΟΣΚΥΝΑΕΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ, που πιστεύει ότι είναι ημίθεοι, δεν είναι ότι καλύτερο ως παράδειγμα .

    Και αφού τους θαυμάζεις τόσο πολύ,
    η Ιαπωνία δίνει πολλές υποτροφίες για σπουδές.
    Άμα έχεις παιδιά, να τα στείλεις να σπουδάσουν εκεί,
    για να γαλουχηθούν και με τις αρχές του ΖΕΝ.
    Όταν θα γυρίσουν σίγουρα θα ακτινοβολούν.
    .
    ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ.
    ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΑΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΠΩΝΕΖΟΥΣ
    ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΡΟΜΠΟΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό που έγινε στην Ιαπωνία είναι η ήττα του δυτικού «πολιτισμού» ( αν και οι ίδιοι είναι ανατολίτες ,αλλά τον ασπάστηκαν π.χ. Το σύνταγμα τους το έκαναν άλλοι )
    Όσοι νόμιζαν ότι με τις προσθαφαιρέσεις θα ζούσαν και τη ζωή ηττήθηκαν ανεπιστρεπτί .
    Λοιπόν τώρα τα κεφάλια μέσα και σεβασμό στη φύση μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. AYTOI ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΓΕΝΝΕΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΥΛΙΚΟ ,
    ΦΟΒΟ ,ΔΟΥΛΙΚΟΤΗΤΑ ,[ΑΛΛΟ ΕΥΓΕΝΗΣ]
    ΤΡΟΜΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΙΚΦΡΑΣΤΟΙ.ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΣΟ ΕΥΓΕΝΗΣ ΕΑΝ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ,ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΛΑΟΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ. ΣΚΕΨΟΥ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΘΡΕΨΑΝ ΓΙΑ ΑΙΩΝΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΧΝΑ.ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΕΡΟ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ.ΗΤΑΝ Η ΙΑΠΩΝΙΑ ΙΣΥΡΟΤΑΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΣΕ ΡΟΜΠΟΤ.ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.ΚΡΙΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί,
    Δεν βρίσκω λόγια να εκφράσω την οδύνη τον πόνο και την αγωνία για τα όσα συμβαίνουν στην Ιαπωνία... Την πιο όμορφη χώρα του κόσμου -κατ’ εμέ-, που τώρα κινδυνεύει να γίνει τόπος ζωντανών-νεκρών από τη ραδιενέργεια.

    Ίσως είναι τραγικά συμβολικό, που συνέβη τώρα, την εποχή που ανθίζουν οι κερασιές, το σύμβολο της Ιαπωνίας. Μαζεύονται το βράδυ, κάθονται κάτω από τις κερασιές, που είναι παντού, στα πάρκα κυρίως, και βλέπουν τα υπέροχα άνθη να πέφτουν λουσμένα από το φως του φεγγαριού. Για τους Ιάπωνες είναι η πιο βαθιά εικόνα της ομορφιάς της ζωής και του θανάτου, ναι του θανάτου, του εφήμερου της ζωής που σβήνει σαν τα άνθη της κερασιάς. Υπάρχουν τόσα υπέροχα χαϊκού, ποιήματα με 3 στίχους, που είναι πνευματικός στοχασμός. Διαβάστε ένα:

    Χιονίζει άνθη.
    Θ' ασκείται η άνοιξη
    για το χειμώνα...

    Δυστυχώς, μάλλον πρόκειται για τον πυρηνικό χειμώνα. Και τώρα... Ο θάνατος έρχεται, αργά και σταθερά. ...Τα άνθη της κερασιάς είναι μολυσμένα από τη ραδιενέργεια. Είναι χαρακτηριστική η γαλήνια και πειθαρχημένη αντιμετώπιση από τον ιαπωνικό λαό.

    Εδώ στην Ταϊβάν, δέος και φόβος. Ο κόσμος φοβάται να βγει στον δρόμο, φοβάται την έκθεση στο ραδιενεργό νέφος.
    Είναι όμως πολύ σημαντικό το ότι παντού, σε όλα σχεδόν τα τηλεοπτικά κανάλια, τις εφημερίδες και το ιντερνέτ, μεταδίδεται συχνά ένα μήνυμα: PRAY FOR JAPAN - ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ.

    ...κι' εμείς προσευχηθήκαμε την Κυριακή στη Θεία Λειτουργία. Με εκπλήσσει πολύ το ότι κανείς δεν διαμαρτύρεται που η τηλεόραση καλεί τον κόσμο να προσευχηθεί. Όλοι σέβονται, ακόμα και οι άθεοι, τις δύσκολες αυτές ώρες την πίστη και την ανθρώπινη ανάγκη για πίστη....
    Υπάρχει αγωνία στην Ταϊβάν, διότι έχουμε 3 σταθμούς ατομικής ενέργειας, και η περιοχή είναι σεισμογενής όπως και η Ιαπωνία. Υπάρχει φημολογία ότι οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να συμβεί παρόμοιος σεισμός .....
    Δεν βρίσκω λόγια να παρηγορήσω τους ανθρώπους εδώ, για όσους και όσα έχασαν και κυρίως για το ζοφερό πυρηνικό μέλλον που ίσως έρχεται (άλλωστε λογικά θα πρέπει να υπάρξουν μετασεισμοί 7, 6 κ.τ.λ. ρίχτερ).
    Καταλαβαίνω μόνο τη σημασία της πίστης, δηλαδή της εμπιστοσύνης στον Θεό, στο να γαντζωθείς πάνω Του… Αντί να έχεις ελπίδες, να είναι Αυτός η ελπίδα μας, η μόνη σιγουριά που μπορούμε να εμπιστευθούμε.
    ..
    Αδελφοί μου, η Ιαπωνία μπορεί να μην έχει ανάγκη την υλική σας βοήθεια. Δεν κλαίω τόσο για την Ιαπωνία, κλαίω όμως για την Ελλάδα που χρεοκόπησε όχι οικονομικά, αλλά ηθικά.
    Η Ιαπωνία έχει ανάγκη την προσευχή μας, η οποία πρέπει να είναι πολύ θερμή, ώστε η χάρις του Θεού να βοηθήσει, να σταματήσει η καταστροφή, και κυρίως να γνωρίσουν τον Χριστό οι αδελφοί μας οι Ιάπωνες. Είναι τόσο κοντά Του με τον χαρακτήρα τους, τις αρετές τους και την εργατικότητά τους, λίγη προσευχή ακόμα χρειάζεται, για να τον βρουν.

    Με αγάπη Χριστού π. Ιωνάς
    Ιεραπόστολος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ταϊβάν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ.ΙΑΠΩΝΕΣ,ΙΣΟΝ ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΚΟΣ,ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΣ,ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΣ,ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΟΣ,ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΗΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ.ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΚΤΟΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ.ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΙ ΠΑΤΡΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΘΑ ΗΣΑΝ ΕΝΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΛΑΟΣ.ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ.ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑΥΜΑΖΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΨΥΞΟΥΝ ΕΝΑΝ ΚΑΤ ΑΡΧΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΑ,ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΕΛΘΟΥΝ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ.ΣΥΝΕΧΩΣ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ,ΟΝΤΑΣ ΑΝΗΜΠΟΡΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΚΑΤΙ.ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ,ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ,ΤΟ ΑΚΟΥΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΜΕΙΝΕ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΟΣ,ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΛΟΓΙΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΙΑΠΩΝΩΝ ΝΑ ΨΥΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπάρχει καί τό ΖΙΝ.Καί τό ΓΙΑΝΓΚ.
    Μέχρι καί στό Κίτο πρωτεύουσας
    τού Ισημερινού εκεί πού περνά ο
    ισημερινός.
    Τεράστιος βράχος πού τόν περνά
    η νοητή γραμμή τού ισημερινού,
    είναι ζωγραφισμένος μέ τά ελυκοειδή Ιαπονέζικα σχήματα.
    Άαα,γιά τόν μινιμαλισμό καί τήν
    εργατηκότητα έχεις δίκαιο.
    Εγώ αποχωρώ,καλή συνέχεια.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΠΛΩΤΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ19 Μαρ 2011, 5:59:00 μ.μ.

    ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ !!

    ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ !!


    Την ώρα που η παγκόσμα κοινή γνώμη παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις απεγνωσμένες προσπάθειες των Ιαπώνων να περιορίσουν την καταστροφή στους...
    "σακατεμένους" πυρηνικούς αντιδραστήρες του εργοστασίου στη Φουκουσίμα και η διεθνής κοινότητα επανεξετάζει τα στάνταρ ασφαλείας σχετικά με τη χρήση πυρηνικής ενέργειας, η είδηση με ελληνικό ενδιαφέρον που αποκαλύπτει σήμερα το Newsport.gr προκαλεί σοκ!
    Έλληνας μεγάλος εφοπλιστής έλαβε το οκ από το Νορβηγικό Νηογνώμονα (DET NORSKE VENITAS), έναν από τους σημαντικότερους διεθνώς, για τη ναυπήγηση δύο νέων δεξαμενοπλοίων χωρητιικότητας 160.000 tn το καθένα, που θα κινούνται με πυρηνική ενέργεια !
    Δηλαδή στα ύφαλα τους θα διαθέτουν κινητήρες στα πρότυπα των πυρηνικών υποβρυχίων. Οι απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες αναφέρουν ό, τι η κατασκευή των δύο πυρηνοκίνητων τάνκερ θα πληρεί όλα τα στάνταρ ασφαλείας όπως αυτά ορίζονται από το Διεθνή Κώδικα Ασφαλείας για τη Ναυτιλία (ISPS CODE). Απομένουν δε μόνο οι τελικές υπογραφές για την έναρξη της ναυπήγησής τους, για την οποία ερίζουν οι κολοσσοί της ναυπήγησης στη Ν. Κορέα, η Hyundaι και η Samsung.
    Tο ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής. Λαμβάνοντας υπόψιν την πρόσφατη τραγωδία στην Φουκουσίμα, αλλά και τα αναρίθμητα ναυτικά ατυχήματα δεξαμενοπλοίων με τις τεράστιες περιβαλλοντικές συνέπειες, ποιος μπορεί να εξασφαλίσει το ενδεχόμενο αποφυγής μιας πυρηνικής τραγωδίας στην περίπτωση ενος ατυχήματος ή ναυαγίου ;
    Πόσο μάλλον από τη στιγμή που μιλάμε στην ουσία για μια "κινητή πυρηνική βόμβα" εκτεθειμένη στις απρόβλεπτες διαθέσεις της φύσης.



    http://newsport.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=8118&catid=31&Itemid=35

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση