GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Πειραματικά και Πρότυπα Σχολεία»...

Από τον Δρ Αναστάσιο  Κουτσούκο Διδάκτορα Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου της Σορβόννης. Πολιτευτή ΠΑΣΟΚ Β΄ Αθήνας http://www.koutsou...

Από τον Δρ Αναστάσιο  Κουτσούκο
Διδάκτορα Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου της Σορβόννης.
Πολιτευτή ΠΑΣΟΚ Β΄ Αθήνας
http://www.koutsoukos-anastasios.gr/

Η αχίλλειος πτέρνα της κ. Διαμαντοπούλου Άννας ή η «Σύγχρονη Δήλωση Μετάνοιας»!
Το Νέο Πρότυπο και Πειραματικό ψηφιακό Σχολείο… Από τα Πρότυπα θα ξεπηδήσουν οι αυριανοί νέο-φασίστες!
Που ήσουν νιότη (με το Deux Chevaux: Ντεσεβώ) πού’λεγες πώς θα γινόμουν άλλη! Λαϊκή ρήση.
Ξεσηκώνονται πλέον, όλοι οι εκπαιδευτικοί, γιατί κανένας πλέον δεν είναι σίγουρος, για το τί του ξημερώνει αύριο!
Επισήμανση: η σύγχρονη αριστοκρατία-ολιγαρχία και τραπεζοκρατία, χρησιμοποιεί παιδιά κομμουνιστών, πρώην αριστερών δημοκρατικών, για να ξανα-εδραιώσει την παλιά δόξα της και όταν την εδραιώσει θα τα διώξει από την επικαιρότητα και την εξουσία σε μια νύχτα! Ουσιαστικά αυτά τα «παιδιά των αριστερών ή δημοκρατικών» υπογράφουν, τώρα που έχουν μια πρόσκαιρη σημαντική θέση π.χ. υπουργός, μια «σύγχρονη δήλωση μετάνοιας», με το ανάλογο οικονομικό αντίτιμο, που δεν υπέγραψαν ποτέ οι γονείς τους και προτίμησαν να πεθάνουν φτωχοί και κατατρεγμένοι! Η λέξη ντροπή ….
Πιθανά, η Υπουργός κ. Άννα Διαμαντοπούλου είναι θύμα κάποιων Συμβούλων, που...
της «τραβάνε το χαλί κάτω από τα πόδια της» και όταν «φύγει», θα αναγνωρίσουν, οι ίδιοι ότι είναι «άλλο Πρότυπα άλλο Πειραματικά σχολεία» ή η ίδια έχει αποφασίσει μια ηρωική έξοδο με αφορμή αυτήν την ανοησία!!
Έλεος! Πριν καν ψηφιστεί ο νέος Νόμος κυκλοφορούν ήδη ονόματα Διευθυντών, μελών Επιστημονικών Επιτροπών, κλπ… Πανεπιστημιακών, δασκάλες που είναι αποσπασμένες στο γραφείο της Υπουργού θα γίνου σε μι νύχτα Σύμβουλοι Σχολικοί, που θα στελεχώσουν την νέα δομή! Άραγε που είναι η αξιοκρατία, η αδιαβλητότητα του νέου συστήματος;
Τρίζουν τα κόκκαλα του Ελευθέριου Βενιζέλου, του Γιώργου Παπανδρέου, του Αλέξανδρου Δελμούζου και των αγωνιστών των δημοκρατικών Πειραματικών σχολείων!
«Πειραματικά και Πρότυπα Σχολεία». Παιδαγωγική κριτική. Συμβολή στην εποικοδομητική κριτική του νέου Νομοσχεδίου περί «Προτύπων και Πειραματικών». Παρατηρήσεις, Κριτική, Συμπεράσματα, Προτάσεις.
Τα πειραματικά και τα Πρότυπα είναι δύο αντίθετα σχολεία που εξυπηρετούν διαφορετικούς σκοπούς. Τα πρώτα Πειραματικά είναι τα Πειραματικά των Πανεπιστημίων, δηλ, είναι κτήμα – μέρος των πανεπιστημίων, όπου έχει λόγο και η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου, υπάρχει ακαδημαϊκό άσυλο, υπάγεται στο οικείο Παιδαγωγικό Τμήμα και υπάρχει Επόπτης Καθηγητής που ορίζει το Πανεπιστήμιο, δηλ. λειτουργεί ως μέρος του Πανεπιστημίου, όπως π.χ. το Εργαστήριο Πυρηνικής Φυσικής του Πανεπιστημίου. Η εισαγωγή των μαθητών γίνεται με κλήρωση. Τα υπόλοιπα Πειραματικά «συνδέονται» με τα Περιφερειακά Εκπαιδευτικά Κέντρα (Π.Κ.) και λιγότερο με το Πανεπιστήμιο, και δεν είναι κτήμα – μέρος των Πανεπιστημίων και σε αυτά δεν υπάρχει Επόπτης Καθηγητής του Πανεπιστημίου. Η εισαγωγή γίνεται με κλήρωση.
Τα πρότυπα σχολεία είναι δήθεν, τα σχολεία της «Αριστείας». Έχουν δηλαδή στόχο την εκπαίδευση αρίστων μαθητών που να αποτελούν πρότυπο για την κοινωνία και τους άλλους μαθητές, με αμφίβολα αποτελέσματα. Στα πρότυπα σχολεία (όπως παλιά στο Βαρβάκειο, Ζωσιμαία, στην Ιωνίδειο κλπ…) η επιλογή μαθητών φυσικό είναι να γίνεται με εξετάσεις αφού στόχος τους είναι η εκπαίδευση των δήθεν αρίστων, όπως επίσης και διακοπή της φοίτησης όσων δεν μπορούν να ακολουθήσουν τους ρυθμούς τους. Είναι τα σχολεία της συντήρησης, της «ψευτο ελίτ», της χούντας και του νεποτισμού. Η εισαγωγή γίνεται μόνο με εξετάσεις.
Η Υπουργός Παιδείας κ Διαμαντοπούλου, παρασυρμένη προφανώς από τους «ανεπαρκείς δεξιόστροφους, γνωστούς» Συμβούλους του «τίποτα», φαίνεται να ταυτίζει τα Πειραματικά με τα Πρότυπα σχολεία.
Είναι αναγκαίο η Υπουργός κ. Διαμαντοπούλου:
α) να κρατήσει τα υπάρχοντα (5) «Πειραματικά των Πανεπιστημίων» (Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Κρήτης, Μακεδονίας), β) να δημιουργήσει νέα «Πειραματικά των Πανεπιστημίων» εκεί που δεν υπάρχουν, γ) να δημιουργήσει ένα αριθμό «Πειραματικών» που θα «συνδέονται» με τα Πανεπιστήμια και δ) μερικά – αν θέλει - να τα κάνει «Πρότυπα» (που θα «απλά θα συνεργάζονται» με τα Π.Ε.Κ. και τα Πανεπιστήμια). Η θέση για Πρότυπα- Πειραματικά είναι αντιεπιστημονική και θα γελάει η διεθνής επιστημονική κοινότητα!. Τα Πρότυπα-Πειραματικά δεν υπάρχουν!!! Θα είναι μια αντιεπιστημονική πρωτοτυπία! Αλλά τι νοιάζει τους γνωστούς απατεώνες συμβούλους της καταστροφής της παιδείας αυτό;
Τα Πειραματικά και Πρότυπα Σχολεία μπορούν να διακριθούν σε:
a. - Τα Πειραματικά του Παν/μιου Αθηνών (ΠΣΠΑ) και Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), όπου οι μαθητές εισάγονται με κλήρωση,
b. - Τα Πειραματικά των Πανεπιστημίων Πάτρας, Κρήτης, Μακεδονίας κλπ…, όπου οι μαθητές εισάγονται με κλήρωση,
c. - Τα πειραματικά που «συνδέονται» με τα Π.Ε.Κ. (αλλά δεν είναι του πανεπιστημίου) και σε αυτά εντάχτηκαν με το νόμο του 1985 τα ιστορικά τα τότε «πρότυπα» Βαρβάκειο κλπ.. που μετονομάστηκαν το 1985 σε «πειραματικά» και τα λοιπά Πειραματικά των Νομών και συνδέονται με τα Π.Ε.Κ., όπου οι μαθητές εισάγονται με κλήρωση, και
d. - Τα νέα Πρότυπα σχολεία της Δημόσιας Εκπαίδευσης (που θα ιδρυθούν με τον νέο νόμο. Αν στα σχολεία αυτά υπάρχουν εξετάσεις τότε η λέξη «πειραματικά» δεν ισχύει και προστίθεται για να δημιουργεί σύγχυση και τον γέλωτα των ειδικών)
Συμπέρασμα. Επιβάλλεται να υπάρχει ένας ορισμένο αριθμός «Πειραματικών των Πανεπιστημίων» (Α.Ε.Ι), γιατί δεν εννοούνται Πανεπιστήμια χωρίς Πειραματικά Σχολεία, στα οποία η εισαγωγή των μαθητών γίνεται με κλήρωση. Παραμένει η ίδια δομή του εξαετούς ενιαίου Γυμνασίου – Λυκείου και παραμένει ο Επόπτης Καθηγητής Επιστημών Αγωγής. Να ιδρυθούν Πειραματικά των ΑΕΙ εκεί που δεν υπάρχουν, όπου οι μαθητές εισάγονται με κλήρωση.
Επιβάλλεται επίσης να υπάρχει ένας ορισμένος αριθμός Πειραματικών που «συνδέονται με τα Πανεπιστήμια» και Τ.Ε.Ι., (πέραν των Πειραματικών των Α.Ε.Ι.), για την σωστή εφαρμογή των ερευνών, των διδακτικών ασκήσεων, της επιμόρφωσης των νέων εκπαιδευτικών κλπ… Η ΑΣΠΑΙΤΕ οφείλει να πρωτοπορήσει και σε αυτόν το τομέα ιδρύοντας τα πρώτα Πειραματική της ΑΣΠΑΙΤΕ στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κρήτη, Θράκη, όπου οι μαθητές εισάγονται με κλήρωση.
Προσοχή: Πρότυπα-Πειραματικά δεν υπάρχουν και αν ιδρυθούν με τον νέο νόμο και έχουν ταυτόχρονα και τις δύο λέξεις πρότυπα-πειραματικά και αν στα σχολεία αυτά υπάρχουν εξετάσεις τότε η λέξη «πειραματικά» δεν ισχύει και προστίθεται για να δημιουργεί σκόπιμη σύγχυση! Οπότε αν σε όλα αυτά τα Σχολεία υπάρχουν εξετάσεις εισαγωγής τότε όλα θα είναι Πρότυπα και ουσιαστικά καταργούνται τα Πειραματικά, γιατί στα Πειραματικά η εισαγωγή των μαθητών γίνεται για επιστημονικούς λόγους, μόνο με κλήρωση! Επίσης η εκπαίδευση των φοιτητών των Πανεπιστημίων σε σχολεία όπου οι μαθητές εισάγονται μόνο με εξετάσεις θα είναι ελλιπής, γιατί το «μαθητικό δείγμα» δεν είναι αντιπροσωπευτικό! Δεν μπορούν να εκπαιδεύονται οι μελλοντικοί εκπαιδευτικοί σε αντιεπιστημονικά περιβάλλοντα και «στημένες» παιδαγωγικές καταστάσεις» αλλά σε γνήσιο δείγμα μαθητικού πληθυσμού μόνο στα Πειραματικά σχολεία (όπου οι μαθητές θα εισάγονται μόνο με κλήρωση).
Πιθανά, η Υπουργός είναι θύμα κάποιων Συμβούλων που της «τραβάνε το χαλί κάτω από τα πόδια της» και όταν «φύγει θα αναγνωρίσουν «άλλο Πρότυπα άλλο Πειραματικά»!
Ανάλυση Παρατηρήσεις.
Τα πειραματικά και τα Πρότυπα είναι δύο αντίθετα σχολεία που εξυπηρετούν διαφορετικούς σκοπούς.
Τα πρώτα Πειραματικά είναι τα Πειραματικά των Πανεπιστημίων, δηλ, είναι κτήμα – μέρος των πανεπιστημίων και υπάρχει Επόπτης Καθηγητής που ορίζει το Πανεπιστήμιο. Τα υπόλοιπα Πειραματικά «συνδέονται» με το Πανεπιστήμιο, και δεν είναι κτήμα – μέρος των Πανεπιστημίων και σε αυτά δεν υπάρχει Επόπτης Καθηγητής του Πανεπιστημίου. Επομένως προσοχή στη διαφορά: α) Πειραματικό Σχολείο «του Πανεπιστημίου» και β) Πειραματικό σχολείο που «συνδέεται με το Π.Ε.Κ», γ) Πειραματικό σχολείο που θα «συνδέεται με το Πανεπιστήμιο»… Τώρα με το νέο νομοσχέδιο προστίθενται και τα Πρότυπα.
Σήμερα προστίθεται και ένας άλλος παράγοντας: Η οικονομική κρίση. Η κρίση αυτή πλήττει και τον εκπαιδευτικό, αλλά και τους γονείς και τους μαθητές, Παρατηρείται το φαινόμενο να φεύγουν μαθητές από τα ιδιωτικά σχολεία και να έρχονται στα Δημόσια σχολεία. Πολλοί γονείς αυτών των μαθητών, των «πρώην ιδιωτικών», νοιώθουν «άβολα» που το παιδί τους πηγαίνει τώρα στο δημόσιο σχολείο, και «πιέζουν», για δημιουργία «Προτύπων Σχολείων». Θέλουν να έχουν την ψευδαίσθηση, ότι το παιδί τους πηγαίνει σε ένα «ξεχωριστό σχολείο της ελίτ», τα Πρότυπα όπως είχαν πριν την ψευδαίσθηση ότι το παιδί του πήγαινε σε «ιδιωτικό της ελίτ»!. Ματαίως, γιατί τα το μόνο που προσφέρουν είναι αυτή η αίσθηση ότι «ανήκουν στην ελίτ». Από τα Πρότυπα θα ξεπηδήσουν οι αυριανοί νέο-φασίστες!
Η Υπουργός κ. Άννα Διαμαντοπούλου καλό είναι να δημιουργήσει και νέα Πειραματικά των Πανεπιστημίων, στα Πανεπιστήμια που δεν υπάρχουν, όπως στην Θράκη, στα Ιωάννινα, στο Αιγαίο, στη Θεσσαλία κλπ.. και να λειτουργούν όπως τα Πειραματικά των Πανεπιστημίων Αθήνας (ΠΣΠΑ) και Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), όπου εισαγωγή των μαθητών είναι χωρίς εξετάσεις. Επίσης θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα αριθμό «πειραματικών», που θα «συνδέονται» με τα Πανεπιστήμια (στη θέση αυτών που συνδέονταν με τα Π.Ε.Κ. βάσει του Νόμου 1985). Η εισαγωγή του όρου «Πρότυπο» και οι «κρίσεις εκπαιδευτικών ανά πενταετία», περιέπλεξε τα πράγματα.
Να προτιμηθεί ο όρος «αλλαγή» αντί του συντηρητικού όρου «Μεταρρύθμιση». Οι όποιες αλλαγές να γίνουν σταδιακά, σε βάθος χρόνου και με συνεχή επίβλεψη των «αλλαγών» από ειδικούς ερευνητές και πανεπιστημιακούς.
Οι «γνωστοί» Σύμβουλοι της Παιδείας. Οι γνωστοί αυτοί Σύμβουλοι της καταστροφής της Παιδείας και των Υπουργών, τριγυρίζουν από πολιτικό σε πολιτικό γραφείο (όλων των κομμάτων) πουλώντας δήθεν «συμβουλές» στον εκάστοτε Υπουργό, ενώ οι ίδιοι δεν μπήκανε ποτέ σε τάξη, δεν δίδαξαν ποτέ, δεν «έπιασαν ποτέ την κιμωλία», και τα δήθεν προσόντα τους είναι αποκύημα της «τριβής» με τα πολιτικά γραφεία –και τα παρακείμενα ξενοδοχεία - και Μασονικές Στοές. Τα δε διδακτορικά τους είναι ανύπαρκτα και δεν τα είδε και δεν τα διάβασε κανένας! Προκαλώ τους Υπουργούς να ζητήσουν τα διδακτορικά των Συμβούλων τους… θα έχουν μια έκπληξη μπροστά τους! Οι Σύμβουλοι αυτοί είναι διαχρονικοί, γνωρίζονται μεταξύ τους, μοιράζουν τα κέρδη με ποσοστά, είναι οι ίδιοι και αναστατώνουν κάθε φορά την παιδεία προσφέροντας Μεταρρυθμίσεις «φούσκες». Οι Υπουργοί «θύματα» των γνωστών Συμβούλων στο τέλος καταστρέφονται πολιτικά, όπως ο κ. Αρσένης, η κ. Γιαννάκου και τώρα η κ. Διαμαντοπούλου, ενώ οι δήθεν Σύμβουλοι πλουτίζουν διαρκώς!
Αν τύχει και αλλάξει ο Υπουργός, οι ίδιοι αυτοί Σύμβουλοι, ως δια μαγείας, θα απαρνηθούν «πριν αλέκτωρ λαλήσει» τον προηγούμενο Υπουργό και θα αγκαλιάσουν με την ίδιο πλαστό θαυμασμό τον νέο Υπουργού και χωρίς αιδώ, θα του πουλήσουν «νέα Μεταρρύθμιση», δήθεν στα πρότυπα άλλου Κράτους! Έτσι τώρα έστειλαν την κ. Διαμαντοπούλου μα μελετήσει το Αγγλικό σύστημα Πανεπιστημίων, την κ. Γιαννάκου το Φιλανδικό κλπ… Οι Υπουργοί είναι θύματα αυτών των απατεώνων Συμβούλων γιατί τους έχουν πρώτα ψυχολογική ανάγκη, γιατί ο δήθεν Σύμβουλος, είναι πρώτα κόλακας, μετά απατεώνας, τρίτον τυχοδιώκτης, τέταρτον δεν έχει πολιτική στέγη, πέμπτον «διευκολυντής γνωριμιών» αφού «προσφέρει» γνωστούς – γνωστές για «επικοινωνία», έκτον άνθρωπος της «μίζας», έβδομον υπέρμετρα και θεατρινικά δουλικός, και τέλος είναι κλέφτης!
Ελάχιστοι είναι οι σοβαροί Σύμβουλοι, οι οποίοι στο τέλος κουράζονται, απηυδήζουν και αποσύρονται αναγκαστικά από τις μηχανορραφίες των απατεώνων Συμβούλων, που πλέον έχουν στήσει μια «υπερκομματική συμμορία» και εκμεταλλεύονται τον κάθε Υπουργό, όποιον και να είναι! Αν τύχει ένας σοβαρός επιστήμονας και μιλήσει αυτομάτως οι υπερκομματικοί απατεώνες συσπειρώνονται και βγάζουν τον σοβαρό ως γραφικό κλπ… Στον χορό μπαίνουν δημοσιογράφοι, διαφημιστές, που παραμυθιάζουν τον Υπουργό, προβάλλουν την δήθεν Μεταρρύθμιση ως πανάκεια και μοιράζονται την «λεία των εκατομμυρίων», εις υγείαν των φορολογουμένων!
Τον ίδιο χορό σέρνουν και πολλοί δήθεν Πανεπιστημιακοί και εκπαιδευτικοί, προσυμφωνώντας από πριν σε οποιαδήποτε πρόταση Υπουργού, είναι οι «Γιεσμενάκηδες», που ακολουθούν τον κάθε Υπουργό σε οποιαδήποτε αλλαγή ακόμα και αντιφατική. Υποθετικά αύριο γίνεται ανασχηματισμός και ο νέος Υπουργός δεν θέλει τα Πρότυπα, αλλά τα Πειραματικά, τότε οι «Γιεσμενάκηδες» θα «μεταλλαχτούν σε μια νύχτα» και θα προσπαθούν να πείσουν και τους «τρίτους» ότι υπακούνε και στον νέο Υπουργό, ότι και οι ίδιοι τα ίδια πίστευαν, όπως και στον μεθεπόμενο, αρκεί να είναι Υπουργός και αυτοί να υπακούν συνεχώς, αλλά βέβαια δεν υπακούν, απλά «φυλάνε το τομάρι» τους!! Μάλιστα χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση ενός ανεπαρκούς δασκάλου σε σχολείο επαρχίας και ενός Πανεπιστημιακού χωρίς προσόντα, που το βράδυ των εκλογών και αφού ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα, ήταν με την νικήτρια Κυβέρνηση – πάντα- και τον εκάστοτε Υπουργό! Ελλάς το μεγαλείο σου!
Οι «Απόφοιτοι Προτύπων σχολείων», τα νέα αφεντικά της παιδείας. Στην «παρέα των παρακοιμωμένων» των πολιτικών γραφείων προστέθηκαν τελευταία οι αυτόκλητοι σωτήρες της παιδείας, οι λεγόμενοι «Απόφοιτοι Προτύπων Σχολείων». Η μειοψηφία αυτή έχει νέο-φασιστικό προφίλ, καλά κρυμμένο στις μέρες μας και η φαινομενική επιδίωξή τους είναι η «ανασύσταση» της παλιάς δόξας της «ελίτ». Αυτά τα άτομα, αφού απέτυχαν στην προσωπική τους ζωή, ξαφνικά ανακάλυψαν ότι είχαν βγάλει – κάποτε – το ίδιο σχολείο με κάποιους επιτυχημένους (κατά το ήμασταν μαζί στρατιώτες). Έχοντας «υπό μάλης» την κάποτε φοίτηση (με μέσον και με «λάδωμα» σε κάποιοι «Πρότυπο») προσπαθούν τώρα, να επιβιώσουν κοινωνικά ως μέλη «Συλλόγων Αποφοίτων Πειραματικών» και αύριο, να αποκτήσουν και «επάγγελμα ή ιδιότητα ως μέλη αποφοίτων». Έτσι έκοψαν και έραψαν στα μέτρα τους το νέο νομοσχέδιο, που εντελώς τυχαία στο νεοσυσταθέν όργανο Δ.Ε.Π.Π.Σ. (Διοικούσα Επιτροπή Προτύπων Πειραματικών) άρθρο 37, να υπάρχουν ως μέλη της Δ.Ε.Π.Π.Σ. δύο άτομα «προσωπικότητες κατά προτίμηση απόφοιτοι των Προτύπων Σχολειών»! Έτσι οι ανεπάγγελτοι νέο-φασίστες βρήκαν και δουλειά και μισθό και ισχύ να διοικούν την παιδεία, από το «πουθενά», που ήταν πριν λίγο και κανείς δεν διαμαρτύρεται για αυτήν την έκνομη, αντισυνταγματική, ρατσιστική, αντι-επιστημονική, αντι-δημοκρατική διάταξη! Στην επόμενη φάση αυτά τα άτομα θα περιφέρονται στα Σχολεία και θα απειλούν – εκβιάζουν εκπαιδευτικούς, Διευθυντές, γονείς, μαθητές, να «υποκύψουν» οικονομική ηθικά κλπ… γιατί από αυτούς «εξαρτώνται τα Σχολεία και η καριέρα τους. Καλούμε την Υπουργό να αποσύρει αυτή την «φωτογραφική διάταξη (άρθρο 40, δ) και να την αντικαταστήσει με «δύο διδάκτορες επιστημών αγωγής – εκπαιδευτικούς» ή δύο αιρετούς εκπαιδευτικούς από τα Πειραματικά..
Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων. Ενώ οι Σύλλογοι γονέων και Κηδεμόνων ξεκίνησαν ως μια δημοκρατική κατάκτηση του σχολίου, σήμερα κατάντησε, σε πολλές περιπτώσεις, το πρόβλημα του σχολείου. Περιφερόμενες ανεπάγγελτες κυρίες και κύριοι, σκοτώνουν τον ελεύθερο χρόνο στα παρακείμενα των σχολείων καφενεία, ενδιαφερόμενοι δήθεν για την πρόοδο των παιδιών. Η δραστηριότητα των συλλόγων αυτών πολλές φορές έχει ποδηγετήσει τον Διευθυντή του σχολείου, ο οποίος υποχωρεί στο τέλος σε οποιαδήποτε αξίωση, βαθμολογική, σβησίματος απουσιών, εκδίωξης «μη αρεστών συναδέλφων», οικονομική κλπ… Με άλλα λόγια μερικοί Πρόεδροι Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων παραβιάζουν με το «έτσι θέλω» τη σχολική νομοθεσία και σχολική ζωή και παρεμβαίνουν απροκάλυπτα, ακόμα και με την 24ωρη παρουσία τους μέσα στον χώρο του σχολείου, στην παιδαγωγική και σχολική ατμόσφαιρα, αλλά και στον αρνητικό κλίμα που δημιουργούν στους μαθητές που οπι γονείς τους δεν είναι στον σύλλογο γονέων κηδεμόνων! Καλό είναι με το νόμο να υπάρξει «ρύθμιση των ορίων των δραστηριοτήτων των «Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων», που εξελίχθηκαν σε εκβιαστές υπερ-διευθυντές, πολλές φορές! Καλούμε τους ανεπαρκείς Συμβούλους που πρότειναν αυτόν τον τύπο σχολείου να παραιτηθούν. Καλούμε την Υπουργό, να επανεξετάσει το θέμα και πριν γελοιοποιηθεί να «επανορθώσει»!
Να εκτιμούν οι Υπουργοί και οι ‘υπεύθυνοι’ τους ειδικούς και τους πολίτες που λένε την «αλήθεια» και δεν προφασίζονται δήθεν συμφωνία «προς ίδιον όφελος», ενώ η εκπαίδευση δοκιμάζεται. Μόνο με την αλήθεια και με πραγματικά στοιχεία θα προοδεύσουμε στο μέλλον!
Τελικές Παρατηρήσεις Συμπεράσματα Προτάσεις.
1. Τα Πειραματικά και Πρότυπα Σχολεία μπορούν να διακριθούν σε
a. - Τα Πειραματικά του Παν/μιου Αθηνών (ΠΣΠΑ) και Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ),
b. - Τα Πειραματικά των Πανεπιστημίων Πάτρας, Κρήτης, Μακεδονίας κλπ..
c. - Τα πειραματικά που «συνδέονται» με τα Π.Ε.Κ. (αλλά δεν είναι του πανεπιστημίου) και σε αυτά εντάχτηκαν με το νόμο του 1985 τα ιστορικά τα τότε «πρότυπα» Βαρβάκειο κλπ.. που μετονομάστηκαν το 1985 σε «πειραματικά» και τα λοιπά Πειραματικά των Νομών και συνδέονται με τα Π.Ε.Κ. , και
d. - Τα νέα Πρότυπα σχολεία της Δημόσιας Εκπαίδευσης.
e. Οπότε στο άρθρο 36 του νέου νόμου, πρέπει να γίνει σαφής διάκριση μεταξύ Προτύπων και Πειραματικών και τα σχολεία θα είναι ή Πρότυπα ή Πειραματικά, ποτέ όμως και με τους δύο τίτλους π.χ. Πρότυπα-Πειραματικά!
2. Επιβάλλεται να υπάρχει ένας ορισμένο αριθμός «Πειραματικών των Πανεπιστημίων» (Α.Ε.Ι), γιατί δεν εννοούνται Πανεπιστήμια χωρίς Πειραματικά Σχολεία, στα οποία η εισαγωγή των μαθητών γίνεται με κλήρωση. Παραμένει η ίδια δομή του εξαετούς ενιαίου Γυμνασίου – Λυκείου και παραμένει ο Επόπτης Καθηγητής Επιστημών Αγωγής.
3. Επιβάλλεται επίσης να υπάρχει ένας ορισμένος αριθμός Πειραματικών που «συνδέονται με τα Πανεπιστήμια» και Τ.Ε.Ι., (πέραν των Πειραματικών των Α.Ε.Ι.), για την σωστή εφαρμογή των ερευνών, των διδακτικών ασκήσεων, της επιμόρφωσης των νέων εκπαιδευτικών κλπ… Η ΑΣΠΑΙΤΕ οφείλει να πρωτοπορήσει και σε αυτόν το τομέα ιδρύοντας τα πρώτα Πειραματική της ΑΣΠΑΙΤΕ στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κρήτη, Θράκη.
4. Είναι αναγκαίο η Υπουργός κ. Διαμαντοπούλου:
α) να κρατήσει ως έχουν τα υπάρχοντα (5) «Πειραματικά των Πανεπιστημίων» (Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Κρήτης, Μακεδονίας)
β) να δημιουργήσει νέα «Πειραματικά των Πανεπιστημίων» και Τ.Ε.Ι. εκεί που δεν υπάρχουν (Θράκη. Θεσσαλία, Ήπειρος, ) στα Παιδαγωγικά Τμήματα κλπ..
γ) να δημιουργήσει ένα αριθμό «Πειραματικών» που θα «συνδέονται» με τα Πανεπιστήμια και Τ.Ε.Ι. (πέραν των Πειραματικών των Α.Ε.Ι και
δ) μερικά – αν θέλει - να τα κάνει «Πρότυπα» χωρίς τον όρο Πειραματικά δίπλα, (που θα «απλά θα συνεργάζονται» με τα Π.Ε.Κ. και τα Τ.Ε.Ι. και τα Πανεπιστήμια).
5. Από τα υπόλοιπα σχολεία – αν θέλει η Υπουργός να υπηρετήσει την δεξιά- να πάρει έναν μικρό αριθμό και να τα κάνει Πρότυπα, αλλά όχι να κάνει όλα τα σχολεία Πρότυπα!. Θα μπορούσε να χωρίσει το κάθε σχολείο σε δύο σε Πειραματικό όπου η εισαγωγή θα είναι χωρίς εξετάσεις και σε Πρότυπο, αλλά στην πράξη δεν θα λειτουργούσε. Πειραματικά – Πρότυπα δεν υπάρχουν!!! Θα είναι μια αντιεπιστημονική πρωτοτυπία! Από τα Πρότυπα θα ξεπηδήσουν οι αυριανοί νέο-φασίστες!
6. Η επιλογή των νέων Προτύπων, πρέπει να γίνει με κάποια κριτήρια από τα λεγόμενα «ιστορικά» Πειραματικά Σχολεία, όπως το ΠΣΠΑ του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Πειραματικό του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που ιδρύθηκαν και λειτουργούν με το νόμο του Γεωργίου Παπανδρέου (Γέρου της Δημοκρατίας) και έχουν υψηλό μορφωτικό επίπεδο.
7. Πειραματικά Σχολεία των Πανεπιστημίων, όπως το ΠΣΠΑ του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Πειραματικό του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ΑΠΘ, που ιδρύθηκαν και λειτουργούν με το νόμο 4376/16-08-1929 και τον νόμο 4600/2-05-1930 του Γεωργίου Παπανδρέου (Γέρου της Δημοκρατίας) εξαιρούνται του νέου νόμου και συνεχίζουν να λειτουργούν ως έχουν!
8. Δεν πρέπει να διαταραχτούν οι «οργανικές θέσεις» των ήδη διδασκόντων στα Πειραματικά Σχολεία των Πανεπιστημίων και να προωθηθεί ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός τους.
9. Όσον αφορά νέους τους εκπαιδευτικούς που θα εργάζονται σε Πειραματικά σχολεία προτείνουμε να επιλέγονται με βάση τυπικά και ουσιαστικά προσόντα από το ΚΥΣΔΕ. Τυπικά προσόντα θεωρούνται εκτός του βασικού πτυχίου, μεταπτυχιακοί τίτλοι συναφείς με το αντικείμενο διδασκαλίας. Η εισαγωγή της «συνέντευξης» θα επιφέρει κακά και δεν θα είναι «αντικειμενική».
10. Εκτός από τους «Ομίλους Αριστείας», πρέπει να υπάρχουν και «Όμιλοι υποβοήθησης ασθενέστερων μαθητών» ή «μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες». Οι διδακτική των μαθημάτων πρέπει να γίνεται εξατομικευμένη σε κάθε μαθητή που έχει ανάλογες ανάγκες. Δεν πρέπει να υπάρχουν εξετάσεις για την εισαγωγή των μαθητών, αλλά η εισαγωγή να γίνεται με «κλήρωση».
11. «Δικαίωμα σε όλους στη δημόσια δωρεάν Παιδεία»! «Σωστή η κατάργηση της «ταξικής» βάσης του 10 για τα Πανεπιστήμια! «Μαθητοκεντρική παιδεία»!. «Τέλος η οικογενειοκρατία και η ρουσφετολογία στα σχολεία και ΑΕΙ και ΤΕΙ» ! Να σταματήσει η πίεση των Αποφοίτων και Συλλόγου γονέων στην διοίκηση του σχολείου, γιατί τα κίνητρά τους δεν είναι αθώα, ουδέτερα ή επιστημονικά. Συχνά παρεμβαίνουν στις διοικήσεις των σχολείων και συμπεριφέρονται ως υπερ-διευθυντές «κοτζαμπάσηδες».
12. Θετικό κρίνεται το πολυνομοσχέδιο, σε γενικές γραμμές, για την εκπαίδευση. Χρειάζονται κάποιες βελτιώσεις, προσθήκες και διευκρινήσεις, αλλά προσοχή στα «κεκτημένα του υπάρχοντος διδακτικού προσωπικού», που στην πλειοψηφία του είναι «δημοκρατικό».!
13. Με το νομοσχέδιο, η σχέση του εκπαιδευτικού με την εκπαίδευση επαναπροσδιορίζεται υπηρετώντας την αρχή ‘’Πρώτα ο Μαθητής’’. Στόχος είναι η ανάδειξη του εκπαιδευτικού σε πρωταγωνιστή των αλλαγών για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης για αυτό και προωθείται μια σειρά καινοτόμων πρωτοβουλιών του Υπουργείου Παιδείας που αφορούν το σύνολο της εργασιακής διαδρομής των εκπαιδευτικών.
14. Το νομοσχέδιο οφείλει να εμπνέει στους μαθητές, φοιτητές, γονείς, εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, αξιοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη, αναγνώριση της «προσπάθειας» και ανάπτυξη της «κριτικής σκέψης».
15. Η εισαγωγή των νέων τεχνολογιών είναι θετικότατη, αλλά με «μέτρο» για να μη διαταραχτεί η ψυχική ισορροπία των μαθητών. Τέλος, τα επιστημονικά επιτεύγματα και συμπεράσματα της σύγχρονης ψυχολογίας, παιδαγωγικής και των επιστημών της αγωγής, μπορούν να συνεισφέρουν ένα σοβαρό επιστημονικό υπόβαθρο με πανελλήνια, ευρωπαϊκή και διεθνή εμβέλεια και αποδοχή! Σωστή η εισαγωγή Ψυχολόγων στα σχολεία και θα μπορούσαν να μπουν και ειδικοί Παιδαγωγοί
16. Αν κάποιο από τα υπάρχοντα «Πειραματικά» δεν μπορεί να ενταχθεί στον νέο Νόμο λόγω των κριτηρίων συνεχίζει να λειτουργεί ως από Πειραματικό σχολείο, που «απλά συνεργάζεται» με το Πανεπιστήμιο. Στο άρθρο 37 πρέπει να γίνει σαφής διάκριση μεταξύ των Προτύπων και Πειραματικών!
17. Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ανά 5ετία με σκοπό το αν παραμείνουν στο Σχολείο είναι ανεδαφική και θα περιπλέξει την λειτουργία των Σχολείων, αφού θα είναι έρμαιο εξωθεσμικών παρεμβάσεων (μέσον, «ρουφιανιά», η μίζα, η σκόπιμη σπίλωση συναδέλφων, ο παραγοντισμός κλπ)... Κανείς εκπαιδευτικός δεν θα δεχτεί την « νέα κρίση», αν δεν υπάρχει ταυτόχρονη μετεξέλιξη σε ανώτερη βαθμίδα! Αυτή η διάταξη μπορεί να προκαλέσει απροθυμία εκπαιδευτικών να υπηρετήσουν τα νέα σχολεία. Επιτρέπεται μετά από διετή διδασκαλία η απόσπαση του εκπαιδευτικού (χωρίς το ειδικό επιμίσθιο θέσης).
18. Πριν καν ψηφιστεί ο νέος Νόμος κυκλοφορούν ήδη ονόματα Διευθυντών, μελών Επιστημονικών Επιτροπών, κλπ… Πανεπιστημιακών, δασκάλες που είναι αποσπασμένες στο γραφείο της Υπουργού, που θα στελεχώσουν την νέα δομή! Άραγε που είναι η αξιοκρατία, η αδιαβλητότητα του νέου συστήματος;
19. Με το νέο νόμο να υπάρξει «ρύθμιση των ορίων» των δραστηριοτήτων των «Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων» και «συλλόγων Αποφοίτων», γιατί η κατάσταση ‘έχει ξεφύγει’.
20. Να σταματήσει η υποχώρηση του Υπουργείου, στην πίεση των «Συλλόγων Αποφοίτων» και των «Συλλόγων Γονέων» στην διοίκηση και λειτουργία του σχολείου, γιατί τα κίνητρά τους δεν είναι αθώα, ουδέτερα ή επιστημονικά, αλλά κατάφωρα ιδιοτελή.
21. Καλό είναι να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι στα περί «μεγάλης μεταρρύθμισης» γιατί αναστατώνεται, χωρίς λόγο, η εκπαιδευτική Κοινότητα και να υιοθετηθεί ο όρος «αλλαγή».
22. Δεν μπορούμε να κάνουμε ποιοτικότερη την Εκπαίδευση με λιγότερη χρηματοδότηση!
23. Θα πρέπει πρώτα να «καθαρίσει το πανεπιστήμιο» από τους ανίκανους, την οικογενειοκρατία και τον νεποτισμό και μετά να μιλήσουμε για αξιοκρατία στην Μέση Εκπαίδευση.
24. Να προσέχουν οι Υπουργοί τους «Συμβούλους» και «καλοθελητές», γιατί και οι ίδιοι «συμβούλευαν», πριν λίγα χρόνια την κ. Μαριέττα Γιαννάκου με τα γνωστά αποτελέσματα.
25. Δεν μπορεί να καταργηθούν ούτε να τροποποιηθούν τα Πειραματικά Σχολεία του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΠΣΠΑ) και Θεσσαλονίκης ΑΠΘ και αν το κάνει είναι παράνομο και αντισυνταγματικό, διότι υπάγονται απευθείας στα Πανεπιστήμια! Και αυτά τα σχολεία έχουν άριστες επιδόσεις χωρίς να υπηρετούν μόνο την ολιγαρχία, αλλά όλους τους πολίτες!
26. Δεν μπορεί να τεθούν σε νέα «κρίση» οι οργανικές θέσεις των διδασκόντων τα Πειραματικά Σχολεία του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΠΣΠΑ) και Θεσσαλονίκης και αν το κάνει είναι παράνομο και αντισυνταγματικό, διότι υπάγονται απευθείας στα Πανεπιστήμια, γιατί με την ίδια λογική θα πρέπει να κρίνει πάλι από την αρχή όλο το Πανεπιστημιακό προσωπικό όλων των βαθμίδων (ενώ οι καταγγελίες, για αναξιοκρατία στα Πανεπιστήμια δεν ερευνώνται)!.
27. Στο νεοσυσταθέν όργανο Δ.Ε.Π.Π.Σ. (Διοικούσα Επιτροπή Προτύπων Πειραματικών) άρθρο 37, να μην υπάρχουν ως μέλη της Δ.Ε.Π.Π.Σ. δύο άτομα «προσωπικότητες κατά προτίμηση απόφοιτοι των Προτύπων Σχολειών»! Έτσι οι ανεπάγγελτοι νέο-φασίστες βρήκαν και δουλειά και μισθό και ισχύ να διοικούν την παιδεία, από το «πουθενά», που ήταν πριν λίγο και κανείς δεν διαμαρτύρεται για αυτήν την έκνομη, αντισυνταγματική, ρατσιστική, αντι-επιστημονική, αντι-δημοκρατική διάταξη!
28. Καλούμε την Υπουργό να αποσύρει ατή την «φωτογραφική διάταξη» (άρθρο 40, δ) κατά προτίμηση «απόφοιτοι των Προτύπων Σχολειών» και να την αντικαταστήσει με «δύο διδάκτορες επιστημών αγωγής – εκπαιδευτικούς, έναν Πρωτοβάθμιας και έναν Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης».
29. Στο νεοσυσταθέν όργανο Δ.Ε.Π.Π.Σ. (Διοικούσα Επιτροπή Προτύπων Πειραματικών) άρθρο 37, να αλλάξει η φράση « το Δ.Ε.Π.Π.Σ. αποφασίζει» με τη φράση « το Δ.Ε.Π.Π.Σ. γνωμοδοτεί» στο ΚΥΣΔΕ ή στον Υπουργό. Δηλαδή η λειτουργία του Δ.Ε.Π.Π.Σ. να είναι μόνο «γνωμοδοτική, συμβουλευτική, αλλά όχι «δεσμευτική». Δεν μπορεί το Δ.Ε.Π.Π.Σ. να αποφασίζει για Διευθυντές, Συμβούλους, Εκπαιδευτικούς, χωρίς την τελική απόφαση του ΚΥΣΔΕ και ΚΥΣΠΕ.
30. Οι όροι στο νέο νόμο (άρθρο 36) «Πρότυπο Πειραματικό» να αντικατασταθούν με τους όρους «Πρότυπο ή Πειραματικό» με το «ή» διαζευκτικό στην μέση, που σημαίνει ότι ένα σχολείο είτε θα είναι Πρότυπο ή θα είναι Πειραματικό. Την τελική απόφαση μετά από γνωμοδότηση της Δ.Ε.Π.Π.Σ. θα έχει το ΚΥΣΔΕ ή ΚΥΣΠΕ ανάλογα και μετά ο Υπουργός.
31. Το πιο σημαντικό είναι εκτός από τους «Ομίλους Αριστείας», πρέπει να υπάρχουν και «Όμιλοι υποβοήθησης ασθενέστερων μαθητών» ή «μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες». Οι διδακτική των μαθημάτων πρέπει να γίνεται εξατομικευμένη σε κάθε μαθητή που έχει ανάλογες ανάγκες. Δεν πρέπει να υπάρχουν εξετάσεις για την εισαγωγή των μαθητών, αλλά η εισαγωγή να γίνεται με «κλήρωση», όπως γίνεται και να είναι αδιάβλητη. Στο νέο νόμο άρθρο 44 παράγραφος 5 η εισαγωγή στα Πειραματικά των Πανεπιστημίων συνεχίζεται να γίνεται με κλήρωση. Μόνο στα νέα Πειραματικά θα υπάρχου εξετάσεις.
32. Στα παλαιά Πρότυπα Σχολεία, αυτά υπάρχει μια μειοψηφία αποφοίτων που δημιουργούν «συλλόγους», με σκοπό τον συντηρητικό – φασιστικό έλεγχο της εκπαίδευσης και θέλουν μέσω του νέου νόμου να μπουν και στα Δ.Ε.Π.Π.Σ..(άρθρο 40). Επομένως τα νέα όργανα δεν πρέπει να έχουν ΚΑΝΕΝΑΝ εκ των προτέρων, απόφοιτο των Προτύπων ή Πειραματικών Σχολείων. Στο νέο νόμο άρθρο 46 του νέου νόμου πρέπει να προστεθεί « Τα υπάρχοντα Πειραματικά των Πανεπιστημίων Αθήνας Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Κρήτης Μακεδονίας συνεχίζουν να λειτουργούν ως έχουν, τόσο στην δομή, όσο και συ εκπαιδευτικό προσωπικό τους
33. Στο άρθρο 48 του νέου νόμου περί «διδακτικού προσωπικού»: α) το Δ.Ε.Π.Π.Σ..(μόνο εισηγείται στο ΚΔΣΕ για Διευθυντές, σχολικούς Συμβούλους, εκπαιδευτικούς, β) η τελική απόφαση είναι του ΚΥΣΔΕ, όπου μπορεί να προσφύγει όποιος αδικήθηκε.
34. Στο άρθρο 48 του νέου νόμου περί «διδακτικού προσωπικού»: Δεν διαταράσσεται η οργανική θέση για τους ήδη υπηρετούντες στα Πειραματικό του Πανεπιστημίου και αυτά θα είναι τουλάχιστον τα (5) πέντε Πειραματικά των Πανεπιστημίων Αθήνας (ΠΣΠΑ), Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Πάτρας, Κρήτης, Μακεδονίας.
35. Στο άρθρο 48 του νέου νόμου περί «διδακτικού προσωπικού»: Για τους νέους εκπαιδευτικούς που μετατίθενται μετά από πρόταση του Δ.Ε.Π.Π.Σ.. και τελική γνωμοδότηση του ΚΥΣΔΕ μετατίθενται νέοι εκπαιδευτικοί κάτοχοι διδακτορικών τουλάχιστον με πενταετή προϋπηρεσία και χωρίς «συνέντευξη». Το σύνολο των μορίων να είναι 50 πενήντα και προέρχεται από την επιστημονική 20 μονάδες, παιδαγωγική επάρκεια, προϋπηρεσία, 20 μονάδες από δημοσιεύσεις, βιβλία κλπ., 10 μονάδες, σύνολο 50 μονάδες.
36. Στο άρθρο 48 του νέου νόμου περί «διδακτικού προσωπικού»: Οι εκπαιδευτικοί που μετατέθηκαν και συμπλήρωσαν επιτυχώς, (2) διετή διδακτική υπηρεσία σε Πειραματικό σχολείο, αυτόματα εντάσσονται στην σχολική μονάδα, και διατηρούν την θέση αυτή χωρίς νεότερη «κρίση». Η «κρίσεις ανά (5) πενταετία» είναι εξωπραγματικές, ανεδαφικές, αντιεπιστημονικές και καταρρακώνουν το κύρος του εκπαιδευτικού και δηλητηριάζουν τον χώρο της παιδείας. Δεν μπορεί να υπάρξει «κρίση» χωρίς μετεξέλιξη σε ανώτερη βαθμίδα.
37. Ο τίτλος του κάθε σχολείου με τον νέο νόμο θα πρέπει να καθορίζεται:
α) Πειραματικό του Πανεπιστημίου (όπου οι μαθητές εισάγονται μόνο με κλήρωση), και αυτά θα είναι τουλάχιστον τα (5) πέντε Πειραματικά των Πανεπιστημίων Αθήνας (ΠΣΠΑ), Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Πάτρας, Κρήτης, Μακεδονίας.
β) Πειραματικό που «συνδέεται» με το Πανεπιστήμιο (όπου οι μαθητές εισάγονται μόνο με κλήρωση), που θα είναι μερικά από αυτά που ορίζονται από τον νόμο του 1985.
γ) Πρότυπο Σχολείο (όπου οι μαθητές εισάγονται μόνο με εξετάσεις).
38. Τα Πειραματικά των Πανεπιστημίου (όπου οι μαθητές εισάγονται μόνο με κλήρωση), και αυτά θα είναι τουλάχιστον τα (5) πέντε Πειραματικά των Πανεπιστημίων Αθήνας (ΠΣΠΑ), Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Πάτρας, Κρήτης, Μακεδονίας., θα συνεχίσουν να έχουν Επόπτη Καθηγητή, είναι εξατάξια (ενιαίο Γυμνάσιο Λύκειο) ανεξάρτητα του νέου νόμου και θα συνεχίσουν να λειτουργούν, ως έχουν.
39. Στο άρθρο 50 και 51 του νέου νόμου, προστίθεται η διάταξη: « Τα Πειραματικά των Πανεπιστημίων (όπου οι μαθητές εισάγονται μόνο με κλήρωση), και αυτά θα είναι τουλάχιστον τα (5) πέντε Πειραματικά των Πανεπιστημίων Αθήνας (ΠΣΠΑ), Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Πάτρας, Κρήτης, Μακεδονίας, λειτουργούν με το υπάρχον νομικό καθεστώς, που ορίζει τη δομή λειτουργία, μεταθέσεις κλπ.. (Νόμος4376/16-08-1929 και τον νόμο 4600/2-05-1930 και 1985 εδάφιο 10 του Ν.1566/1985 άρθρο 31. Μάλιστα στην παράγραφο 10 του νόμου αυτού γίνεται σαφής διάκριση μεταξύ των «Πειραματικών των Πανεπιστημίων», που συνεχίζουν να λειτουργούν ως έχουν, και των «Πειραματικών», που απλά «συνδέονται με τα Π.Ε.Κ.».).
40. Η Υπουργός κ. Άννα Διαμαντοπούλου καλό είναι να δημιουργήσει και νέα «Πειραματικά των Πανεπιστημίων», στα Πανεπιστήμια που δεν υπάρχουν, όπως στην Θράκη, στα Ιωάννινα, στο Αιγαίο, στη Θεσσαλία κλπ.. και να λειτουργούν όπως τα Πειραματικά των Πανεπιστημίων Αθήνας (ΠΣΠΑ) και Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Επίσης θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα αριθμό «πειραματικών» (χωρίς τον όρο πρότυπο»), που θα «συνδέονται» με τα Πανεπιστήμια (στη θέση αυτών που συνδέονταν με τα Π.Ε.Κ. βάσει του Νόμου 1566/1985). Η εισαγωγή του όρου «Πρότυπο» και οι «κρίσεις εκπαιδευτικών ανά πενταετία», περιέπλεξε τα πράγματα. Αν θέλει να δημιουργήσει και έναν αριθμό «Προτύπων», θα μπορούσε να το κάνει, τα οποία όμως θα είχαν απλή «συνεργασία» με τα Π.Ε.Κ. και τα Τ.Ε.Ι. και ΑΣΠΑΙΤΕ, τα Πανεπιστήμια και την περιφέρεια. Η εφαρμογή των «αλλαγών» να γίνει σταδιακά και με επίβλεψη.
41. Στο νέο νόμο άρθρο 46 του νέου νόμου πρέπει να προστεθεί « Τα υπάρχοντα Πειραματικά των Πανεπιστημίων Αθήνας Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Κρήτης Μακεδονίας συνεχίζουν να λειτουργούν ως έχουν, τόσο στην δομή, όσο και συ εκπαιδευτικό προσωπικό τους (γιατί οι εκπαιδευτικοί αυτοί έχουν πανεπιστημιακή βαθμίδα). Τα Πειραματικά Σχολεία των Πανεπιστημίων, όπως το ΠΣΠΑ του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Πειραματικό του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ΑΠΘ, που ιδρύθηκαν και λειτουργούν με το νόμο 4376/16-08-1929 και τον νόμο 4600/2-05-1930 του Γεωργίου Παπανδρέου (Γέρου της Δημοκρατίας) της Κυβέρνησης Ελευθερίου Βενιζέλου, εξαιρούνται του νέου νόμου και συνεχίζουν να λειτουργούν ως έχουν!
42. Επιτέλους, ας πάψουμε να «στοχοποιούμε» τους εκπαιδευτικούς, αλλά και τους Υπουργούς, που δίνουν τα πάντα στην ανύψωση της ποιότητας της παιδείας, με τα λίγα χρήματα που παίρνουν, μέσα στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε! Τιμή στον Έλληνα Εκπαιδευτικό! Ζήτω ο Έλληνας Εκπαιδευτικός!
43. Να εκτιμούν οι Υπουργοί και οι ‘υπεύθυνοι’ τους ειδικούς και τους πολίτες που λένε την «αλήθεια» και δεν προφασίζονται δήθεν συμφωνία «προς ίδιον όφελος», ενώ η εκπαίδευση δοκιμάζεται. Μόνο με την αλήθεια και με πραγματικά στοιχεία θα προοδεύσουμε στο μέλλον!
44. Να μην ισχύσει η παροιμία «στου κασίδη το κεφάλι…»!
Καλή επιτυχία στο νέο δημοκρατικό, ψηφιακό, και ανθρώπινο Πειραματικό Σχολείο.

118 σχόλια

  1. ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΥΖΗΤΑΣ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ,ΣΚΕΤΑ ΡΕΤΑΛΙΑ ,ΕΚΤΟΣ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ.ΠΟΙΟΙ ΠΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΚΟΛΛΕΓΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑΧΟΥΝ .ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΡΑΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ,ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ Η ΠΑΡΑΠΑΙΔΙΑ ΑΚΜΑΖΕΙ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΟΒΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.ΤΙ ΓΝΩΣΗ ΝΑ ΣΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ .ΚΟΠΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ,ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΚΑΙ ΠΤΥΧΕΣ.ΕΑΝ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΗΝ ΜΥΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΟΧΑ.ΤΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΣΕ ΒΓΑΖΕΙ ΠΑΛΙΚΑΡΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΟΝΟ ΨΥΧΑΣΘΕΝΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΤΕΒΑΤΟ !
    ΔΕ ΣΧΟΛΙΑΖΩ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΩ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΑΞΙΟΣ ΦΑΤΟΥΡΟΥ...
    ΣΧΟΛΙΑΖΩ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ...
    Α ΝΑ ΧΑΘΕΙΣ ΜΑΛΑΚΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πες τα ρε γίγαντα, όλο το Κολωνάκι διαβάζει το άρθρο σου και το αναλύσει. Έχεις πολλές αινιγματικές φράσεις και κρυφά μηνύματα. Σίγουρα επικοινωνείς με τον Τζέφρι από μακριά... Κουτσούκος φορ έβερ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παπαρα δοκτορα αντε να πιεις το χαμομηλι σου , οσο για το γιαουρτακι σου οσονουπω ερχεται και για σενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. η διαμαντοπουλου προσπαθει να ανεβει τις βαθμιδες της bildeberg και δεν τη νοιαζει τιποτα!! χεστηκε για τα δικα μας τα παιδια, χεστηκε για τη χωρα που την εκανε...ανθρωπο και για τους πολιτες της που την εκαναν πλουσια!! αν δεν υπηρχαμε εμεις οι τοσο μαλακες πολιτες να ψηφιζουμε τετοια αποβρασματα ης κοινωνιας που οχι μονο μολις γιναν "νοματαιοι" το πρωτο που κανουν ειναι πως θα μας κανουν κακο, πως θα μας κανουν τη ζωη κολαση...
    καλα μας κανουν....αυτοι ειμαστε αυτους αξιζουμε!! να τους χαιρομαστε..!!!
    Υ.Σ. α...και να μην ξεχασουμε να τους....ξαναψηφισουμε!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κουτσούκος!!!!Θεός της ελληνικής εκπαίδευσης. Αφού αυτός ο μαλάκας υπογράφει ως Ντόκτορ τι άλλο να περιμένει η Ελλάδα. Είμαστε φοβεροί πως έχουμε ξεφτιλίσει Ντοκτοραδες, Μαστεραδες κ.λ.π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για να το πω ευγενικα, ντοκτορ γραφετε ασυναρτησιες.
    Απόψεις σαν και αυτες εφεραν την παιδεια σε αυτο το χαλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σύντροφε Ηγέτη ντόκτορα,

    πάλι έγραψες, για να μπορέσω να διαβάσω ολόκληρο το πόνημα σου κατανάλωσα δυό ποτήρια νερό και 20 δράμια σοκολάτα,
    απο τη μαύρη.

    Ηγέτη Κουτσούκο συγχαρητήρια,
    έβαλες τα πράγματα στη θέση τους και οποιος τολμήσει να διαβάσει ολοκληρο το παραλήρημα σου,

    δε μπορεί,

    θα παραιτηθεί!

    Συναγωνιστή ντοτόρε με 10000 λέξεις είπες ολη την αλήθεια, ξεσκέπασες τη σκευωρία,

    τη σύγχρονη αριστοκρατία-ολιγαρχία και τραπεζοκρατία, χρησιμοποιεί παιδιά κομμουνιστών, πρώην αριστερών δημοκρατικών που νυχθημερών τους προστατεύουν οι φίλοι σου στα ΜΑΤ.

    Ντοκτορα ηγέτη μην προκαλείς,
    κανε επαναστατικό στρατό απο ολους τους αγωνιστές δασκάλους καθηγητάς και νηπιαγωγές. Εμπρός να πάρουμε τη Βαστίλη και να αποκεφαλίσουμε τους δεξιόστροφους τους υπερκομματικούς απατεώνες που συσπειρώνονται και σε βγάζουν γραφικό.


    "Που ήσουν νιότη πού’λεγες πώς θα γινόμουν άλλη! Λαϊκή ρήση"

    Αυτό σύντροφε Ηγέτη δεν είναι "Λαική ρήση"
    Είναι στροφή απο ποίημα του Βάρναλη, αν μου επιτρέπεις,
    δάσκαλος κι αυτός σαν την αφεντιά σου αλλά δεν κατάφερε να γίνει τόσο γνωστός, κομματικός, κρατικοδίαιτο κομματόσκυλο σαν και σένα.

    Ενας απλός κομμουνιστής ηταν και πέθανε στη ψάθα διότι είχε διαβάσει αυτό που παλιοτεροι (αρχαίοι) δάσκαλοι έγραψαν,

    Ουδείς μωρότερος των ιατρών , αν δεν υπήρχαν οι δάσκαλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. + AMHN πασόκε στόκε

    Ζωή σε λόγους μας άνθρωποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Σημειώνεται, ότι στο διαστημα αυτό, ο Υφυπουργός Πανάσχετος αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει επανειλημμένα, είτε το προσωπικό του αυτοκίνητο είτε ταξί, με δικά του έξοδα."

    Σώπατε ρε ! πλήρωσες για λίγο απο την τζέπη σου τις μετακινήσεις σου και καμαρώνεις!

    Α ! ρε σοσιαλιστές του κόλου που θέλετε να σας πληρώνουμε οδηγούς και μεταφορικά. Για διαβαστε λίγο που έμενε και πως μετακινούνταν ο Πάλμε στην Σουηδία και τα λέμε.... Θα μου πεις αυτόν τον καθαρίσανε.

    Αυτός ήταν σοσιαλιστής, εσείς είστε α@χιδι@ στη λινάτσα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΗΓΕΤΗΣ

    Ο ΜΟΝΟΣ ΑΞΙΟΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΡΧΟΝΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αναρωτιεται κανεις

    που ειναι οι αλλοι δηθεν "αριστεροι"

    μονο ο δοκτωρ λεει την αληθει για τα
    ντεσεβω των ψευτο-αριστερων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ολα

    τα πειραματικα μαζι σου ηγετη δρ κουτσουκο

    οι κοττες σιωπουν και οταν πετυχεις εσυ

    τοτε θα βγουν να κανουν τον μ΄γκα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αννα Διαμαντοπουλου ο πατερας σου δεν υπεγραψε δηωση μετανοιασ εσυ??


    ========
    δεν υπέγραψαν ποτέ οι γονείς τους και προτίμησαν να πεθάνουν φτωχοί και κατατρεγμένοι! Η λέξη ντροπή ….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΖΗΤΟΥΝ

    ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ!!

    ΕΣΥ ΠΑΣΟΚΕ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙΣ
    ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. "Που ήσουν νιότη πού’λεγες πώς θα γινόμουν άλλη! Λαϊκή ρήση"

    Αυτό σύντροφε Ηγέτη δεν είναι "Λαική ρήση"
    Είναι στροφή απο ποίημα του Βάρναλη, αν μου επιτρέπεις,

    ===


    ναι αλλα εχει τωρα γινει λαικη ρηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Από τα Πρότυπα θα ξεπηδήσουν οι αυριανοί νέο-φασίστες!


    ΠΡΟΣΟΧΗ

    ΒΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΦΤΕΙΑΞΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ξεσηκώνονται πλέον, όλοι οι εκπαιδευτικοί, γιατί κανένας πλέον δεν είναι σίγουρος, για το τί του ξημερώνει αύριο!


    Ξεσηκώνονται πλέον, όλοι οι εκπαιδευτικοί, γιατί κανένας πλέον δεν είναι σίγουρος, για το τί του ξημερώνει αύριο!


    Ξεσηκώνονται πλέον, όλοι οι εκπαιδευτικοί, γιατί κανένας πλέον δεν είναι σίγουρος, για το τί του ξημερώνει αύριο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΑΝΑΛΥΣΗ

    ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΙΣ ΑΠΛΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ!!

    Επισήμανση: η σύγχρονη αριστοκρατία-ολιγαρχία και τραπεζοκρατία, χρησιμοποιεί παιδιά κομμουνιστών, πρώην αριστερών δημοκρατικών, για να ξανα-εδραιώσει την παλιά δόξα της και όταν την εδραιώσει θα τα διώξει από την επικαιρότητα και την εξουσία σε μια νύχτα! Ουσιαστικά αυτά τα «παιδιά των αριστερών ή δημοκρατικών» υπογράφουν, τώρα που έχουν μια πρόσκαιρη σημαντική θέση π.χ. υπουργός, μια «σύγχρονη δήλωση μετάνοιας», με το ανάλογο οικονομικό αντίτιμο, που δεν υπέγραψαν ποτέ οι γονείς τους και προτίμησαν να πεθάνουν φτωχοί και κατατρεγμένοι! Η λέξη ντροπή ….


    ΠΑΣΟΚΟΙ @

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. «Πειραματικά και Πρότυπα Σχολεία». Παιδαγωγική κριτική. του Δρ ... - [ Translate this page

    ]7 Μαρ. 2011 ... Τα πειραματικά και τα Πρότυπα είναι δύο αντίθετα σχολεία που εξυπηρετούν ... Τα Πειραματικά και Πρότυπα Σχολεία μπορούν να διακριθούν σε ...


    www.epikoinonia-arg.gr/index.php?option...l... - Cached

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΛΟΥ ΑΝΝΑ

    ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΣΕ ΔΙΩΞΟΥΝ ΠΑΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ

    Ουσιαστικά αυτά τα «παιδιά των αριστερών ή δημοκρατικών» υπογράφουν, τώρα που έχουν μια πρόσκαιρη σημαντική θέση π.χ. υπουργός, μια «σύγχρονη δήλωση μετάνοιας», με το ανάλογο οικονομικό αντίτιμο, που δεν υπέγραψαν ποτέ οι γονείς τους και προτίμησαν να πεθάνουν φτωχοί και κατατρεγμένοι! Η λέξη ντροπή ….

    ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. 20 Μαρ 2011 11:34:00 π.μ.

    Ττραβα το πουλακισου δεξιοστροφε σηλωσια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Η αχίλλειος πτέρνα της κ. Διαμαντοπούλου Άννας ή η «Σύγχρονη Δήλωση Μετάνοιας»!
    Το Νέο Πρότυπο και Πειραματικό

    Αννα Διαμαντοπουλου μην υπογραφεις την συγρονη δηλωση μετανοιας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΕΝΑΣ ΗΤΑΝ Ο ΑΝΔΡΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

    ΕΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ

    Ο ΑΛΛΟΣ Ο ΓΑΠ ΚΑΝΕΙ ΑΚΟΜΑ

    ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΜΕ ΤΡΥΠΙΑ ΣΕΛΛΑ
    ΠΡΟΔΙΔΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΣΗΚΩ ΑΝΤΡΕΑ


    ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Να αρθεί με νόμο η ασυλία τους και να περάσουν από Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο με την κατηγορία της ΚΑΤΑΧΡΗΣΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ
    Σχετικό: Γενναίους δικαστές χρειάζεται η Ελλάδα για να σωθεί και όχι ικανούς πολιτικούς.




    Με βάση τις πληροφορίες που μας έδωσε ο κ. Σακκάς, περί κατάχρησης εξουσίας της βουλής, έφτιαξα νέα καταγγελία την οποία κατέθεσα σήμερα (βλ. συνημμένα).
    Όποιος θέλει να συμμετάσχει όταν πάει να καταθέσει τη δική του να ζητήσει στην εισαγγελία να συσχετιστούν (να μπουν στον ίδιο φάκελο): αρ. πρωτ. 3429/18-3-11 Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.



    Προς: Εισαγγελία Πειραιά
    Πειραιάς 18/03/2011


    ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


    Σύμφωνα με τις δηλώσεις του πρώην εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Ιωάννη Σακκά:


    1. Η Βουλή ως θεσμικό όργανο έχει από το Σύνταγμα ποινική αρμοδιότητα να ελέγχει και να διώκει τα εγκλήματα των κυβερνώντων,


    2. Μέχρι σήμερα υπάρχουν αναρίθμητες περιπτώσεις παραγραφής αδικημάτων πολιτικών προσώπων, διότι δεν επιλήφθηκε ΕΓΚΑΙΡΑ η ολομέλεια της Βουλής και άφησαν να ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΝ όλα τα δομημένα οικονομικά εγκλήματα των κυβερνώντων,


    3. Υπαίτιο όργανο της ατιμωρησίας τους είναι η Βουλή.


    ΕΠΕΙΔΗ
    Η Βουλή δεν επιτέλεσε το καθήκον της ως συλλογικό όργανο και έχει ποινικές ευθύνες,


    Ως ελληνίδα πολίτης, έχοντας έννομο δικαίωμα,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. dr Koutsoukos apo to pSPA me agapi

    xtypa alyphta ta pesytika ntechevo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Άμεση απομάκρυνση του κ. Δρούτσα


    Σχετικό: Τι κρύβει η ελληνική σιωπή στις προκλήσεις Νταβούτογλου



    Ποιες είναι οι ευθύνες του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Δ. Δρούτσα;

    Πόσο άλλαξε η εικόνα των υποτιθέμενων «φίλων» μας στο εξωτερικό για την Ελλάδα μετά τη Σύνοδο Κορυφής; Πόσο μπορεί να στοιχίσει στην Ελλάδα η έλλειψη συντονισμού και συνεννόησης της κυβέρνησης;
    Ολόκληρο το άρθρο-παρέμβαση, στα «Επίκαιρα» που κυκλοφορούν αυτή την εβδομάδα έχει ως εξής: Όταν, πριν από έναν και πλέον χρόνο, στην ΕΤ1, εκφράζαμε ανησυχίες και προειδοποιήσεις για το Καστελόριζο, κανείς δεν έδωσε σημασία. Όταν, τον περασμένο Οκτώβριο, στην ΕΤ3, προειδοποιούσαμε για τις τουρκικές αξιώσεις να αποκλειστεί το Καστελόριζο από τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις για το Αιγαίο, οι περισσότεροι, και πάλι, μας αγνόησαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΑΝΑΛΥΣΗ

    ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΙΣ ΑΠΛΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ!!

    Επισήμανση: η σύγχρονη αριστοκρατία-ολιγαρχία και τραπεζοκρατία, χρησιμοποιεί παιδιά κομμουνιστών, πρώην αριστερών δημοκρατικών, για να ξανα-εδραιώσει την παλιά δόξα της και όταν την εδραιώσει θα τα διώξει από την επικαιρότητα και την εξουσία σε μια νύχτα! Ουσιαστικά αυτά τα «παιδιά των αριστερών ή δημοκρατικών» υπογράφουν, τώρα που έχουν μια πρόσκαιρη σημαντική θέση π.χ. υπουργός, μια «σύγχρονη δήλωση μετάνοιας», με το ανάλογο οικονομικό αντίτιμο, που δεν υπέγραψαν ποτέ οι γονείς τους και προτίμησαν να πεθάνουν φτωχοί και κατατρεγμένοι! Η λέξη ντροπή ….


    ΠΑΣΟΚΟΙ @

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Πιθανά, η Υπουργός κ. Άννα Διαμαντοπούλου είναι θύμα κάποιων Συμβούλων, που...
    της «τραβάνε το χαλί κάτω από τα πόδια της» και όταν «φύγει», θα αναγνωρίσουν, οι ίδιοι ότι είναι «άλλο Πρότυπα άλλο Πειραματικά σχολεία» ή η ίδια έχει αποφασίσει μια ηρωική έξοδο με αφορμή αυτήν την ανοησία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Να αγιασει το στομμα σου δρ Κουτσουκο

    στα πηδαδικα πηραν τα σισκτορικα τοης π(λ)ουτσας!

    -
    Οι «γνωστοί» Σύμβουλοι της Παιδείας. Οι γνωστοί αυτοί Σύμβουλοι της καταστροφής της Παιδείας και των Υπουργών, τριγυρίζουν από πολιτικό σε πολιτικό γραφείο (όλων των κομμάτων) πουλώντας δήθεν «συμβουλές» στον εκάστοτε Υπουργό, ενώ οι ίδιοι δεν μπήκανε ποτέ σε τάξη, δεν δίδαξαν ποτέ, δεν «έπιασαν ποτέ την κιμωλία», και τα δήθεν προσόντα τους είναι αποκύημα της «τριβής» με τα πολιτικά γραφεία –και τα παρακείμενα ξενοδοχεία - και Μασονικές Στοές

    ΠΕΣΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΑΣ ΤΙΣ ΕΧΥΧΕΣ ΜΑΣ

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ε Ε ΕΧΡΕΤΑΙ...Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. 19 Μαρ 2011 11:02:00 μ.μ.

    ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΦΛΩΡΟΔΕΞΙΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΛΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ!!

    ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΝΝΑΣ ΣΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

    Εκείνος από την Κοζάνη.
    Ένα από τα έξι παιδιά του Μυλωνά του Γιαννάκη, που τελικά έψαξε τον δικό του δρόμο.
    Εκείνη ένα από τα τέσσερα παιδιά ονομαστής οικογένειας που έμεινε άστεγη όταν οι Γερμανοί έκαψαν συθέμελα τα Σέρβια.
    Ο Δημήτρης Διαμαντόπουλος και η Εκάβη Χατζηζογίδου παντρεύτηκαν στη δύσκολη μετεμφυλιακή εποχή και ξεκίνησαν τη ζωή τους από τα ορυχεία χρωμίου στη Σκούμτζα Κοζάνης, η μόνη δουλειά που μπορούσε να βρει ο νεαρός κομμουνιστής πατέρας μου τα χρόνια εκείνα.

    Τότε το 1959 γεννήθηκα στο μεταλλείο ακολουθώντας τους γονείς σε ένα μεγάλο ταξίδι στην Ελλάδα.

    Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΣΧΟΛΕΙΟ...ΠΩΣ ΕΓΙΝΕΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ??

    ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ??

    Κοζάνη, Αθήνα, Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα, Χαλκιδική, Ιασμος, ήταν μια περιπλάνηση που κατέληξε στη Θεσσαλονίκη το 1968.
    Εκεί τελείωσα το Λύκειο, εκεί τελείωσα τις σπουδές μου στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


    ΛΑΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΒΓΑΛΕ Η ΨΗΛΟΜΥΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΝΑ ΤΟ ΝΤΕΣΕΒΩ!!

    Το 1985, μου έγινε η εξαιρετική τιμή από τον Πρωθυπουργό της Χώρας Ανδρέα Παπανδρέου, να με επιλέξει – ανάμεσα σε λίγες γυναίκες – για Νομάρχη Καστοριάς. Στα 26 μου χρόνια θα εκπροσωπούσα την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε ένα εξαιρετικά συντηρητικό νομό. Η ιδέα μου προκαλούσε δέος, αλλά η πρόκληση ήταν μεγάλη. Μπροστά μου είχα το τέλος της θεωρίας και ερχόμουν αντιμέτωπη με την πρόκληση της πράξης. Δέχθηκα – αυτό που τώρα φαντάζει σαν τρέλα. Mία κοπελίτσα 26 χρονών οδηγώντας ένα γαλάζιο Deux Cheveaux πάρκαρε μπροστά στο κτίριο της Νομαρχίας Καστοριάς, μιας πόλης και ενός Νομού όπου το συνολικό ποσοστό της συντηρητικής παράταξης έφτανε το 67%.


    ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ ΠΟΙΟΣ ΘΥΜΑΥΕ ΤΟ ΝΤΕΣΕΒΩ??

    ΤΟ ΝΤΕΣΕΒΩ ΗΤΑΝ "ΚΑΛΥΨΗ" ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΘΕΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ... ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΟΝΟΜΜΗΣΟΥΜΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. δρ κουτσουκος απο το Πειραματικο της Κρητης το ομορφοι νησι με τες πςερισσιες χαρες

    εισαι ο νεος Ελευθεριος Βενιζελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ

    ΗΑΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΓΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ ΝΒΕΝΙΖΕΛΟ ΟΤΑΝ ΜΟΗΚΑΝΜΕΣΑ ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΣ?


    ΣΕΣ ΜΗΝ ΤΗΝ ΛΥΝΣΤΑΡΟΥΝ??
    ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΤΟΦΕ ΤΗΝ ΕΣΩΣΕΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Η ΠΛΑΚΑ

    ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ ΘΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ


    ΜΕΤΑ ΑΟΤΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΩΘΕΙ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ "ΛΑΓΟΥΜΙΑ" ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ

    ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΕΤΕΡΙΣΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ

    ΠΑΣΟΚΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Πιθανά, η Υπουργός κ. Άννα Διαμαντοπούλου είναι θύμα κάποιων Συμβούλων, που...


    MATUAIOS DHMHTRHS
    DEJIOS SYMBOYLOS THS DEJIAS

    PRVHN DIEYUYNTHS SE ARAKEIA
    POLY KONOMA MIZA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ασπαιτε

    Ακομα να βρουν οι ελεγκτες του ΣΕΕΔΔ την ακυρη εκλγη της "Καθηγητριας" Ευης Μποτσαρη??

    Τοση συγκαλυψη για μια που εχει 3 πλαστα πτυχια και μαιμου προυπηρεσια

    και ολα εχουν κατατεθει στην Γιαννη Παναρετο και στην Διαμαντοπουλου Αννα?

    Τι Πειραματικα και Προτυπα εδω δεν μπορουν να φτειαξουν τα απλα!!

    Πασοκοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Έτσι

    έκοψαν και έραψαν στα μέτρα τους το νέο νομοσχέδιο, που εντελώς τυχαία στο νεοσυσταθέν όργανο Δ.Ε.Π.Π.Σ. (Διοικούσα Επιτροπή Προτύπων Πειραματικών) άρθρο 37, να υπάρχουν ως μέλη της Δ.Ε.Π.Π.Σ. δύο άτομα «προσωπικότητες κατά προτίμηση απόφοιτοι των Προτύπων Σχολειών»!

    ΛΕΝΕ ΘΑ ΜΕΙ ΣΤΗΝ ΔΕΠΠΣ

    Ο ΑΝΤΡΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
    ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΑΔΚΑΛΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ΑΠΟ ΤΟ

    ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    ΑΓΩΝΙΣΟΥ

    ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ

    ΕΙΧΕΣ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΔΙΔΑΣΚΕΣ ΣΤΟ ΦΠ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. ΟΙ ΓΙΕΣΜΕΝΑΚΗΔΕΣ


    Υποθετικά αύριο γίνεται ανασχηματισμός και ο νέος Υπουργός δεν θέλει τα Πρότυπα, αλλά τα Πειραματικά, τότε οι «Γιεσμενάκηδες» θα «μεταλλαχτούν σε μια νύχτα» και θα προσπαθούν να πείσουν και τους «τρίτους» ότι υπακούνε και στον νέο Υπουργό, ότι και οι ίδιοι τα ίδια πίστευαν, όπως και στον μεθεπόμενο, αρκεί να είναι Υπουργός και αυτοί να υπακούν συνεχώς, αλλά βέβαια δεν υπακούν, απλά «φυλάνε το τομάρι» τους!! Μάλιστα χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση ενός ανεπαρκούς δασκάλου σε σχολείο επαρχίας και ενός Πανεπιστημιακού χωρίς προσόντα, που το βράδυ των εκλογών και αφού ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα, ήταν με την νικήτρια Κυβέρνηση – πάντα- και τον εκάστοτε Υπουργό! Ελλάς το μεγαλείο σου!


    ΕΙΣΑΙ ΓΙΓΑΝΤΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Η ΕΥΑΝΘΙΑ ΜΑΚΡΗ ΜΠΟΤΣΑΡΗ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΞΗΛΩΘΕΙ?

    Ο ΝΕΟΣ ΔΕΞΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ "Ο ΛΙΓΟΣ" ΤΗΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ?

    ΤΙ ΤΟΥ ΕΤΑΞΣΝ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΕΔΕ ΕΝΩ ΟΙΟ ΠΑΝΑΡΕΤΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΕΤΑΞΕ ΕΔΕ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Ξεσηκώνονται πλέον, όλοι οι εκπαιδευτικοί, γιατί κανένας πλέον δεν είναι σίγουρος, για το τί του ξημερώνει αύριο!


    Ξεσηκώνονται πλέον, όλοι οι εκπαιδευτικοί, γιατί κανένας πλέον δεν είναι σίγουρος, για το τί του ξημερώνει αύριο!


    Ξεσηκώνονται πλέον, όλοι οι εκπαιδευτικοί, γιατί κανένας πλέον δεν είναι σίγουρος, για το τί του ξημερώνει αύριο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Ειδηση

    Η Διαμαντοπουλου Αννα θελει να κλει τα καλυτερα σχολεια της επικρατειας για να φτειαξει σχολεια μαιμου!!!



    ***
    Τα Πειραματικά Σχολεία των Πανεπιστημίων, όπως το ΠΣΠΑ του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Πειραματικό του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ΑΠΘ, που ιδρύθηκαν και λειτουργούν με το νόμο 4376/16-08-1929 και τον νόμο 4600/2-05-1930 του Γεωργίου Παπανδρέου (Γέρου της Δημοκρατίας) της Κυβέρνησης Ελευθερίου Βενιζέλου, εξαιρούνται του νέου νόμου και συνεχίζουν να λειτουργούν ως έχουν!


    Πασοκοι Δασκαλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΣΔΕΠ

    ΕΧΕΙΣ ΧΑΙΤΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

    ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΤΟ ΚΑΤΑΠΙΑΝ ΗΔΗ ΓΑΡΓΑΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. ΤΙ ΤΑ ΘΕΣ ΓΑΠ??


    Χωρίς τα F-16 η ελληνική συνδρομή στην επέμβαση στη Λιβύη

    Εν αναμονή της οριστικοποίησης των επιχειρησιακών σχεδίων της Συμμαχίας, η οποία αναμένεται το μεσημέρι της Κυριακής, κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Μονίμων Αντιπροσωπιών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, βρίσκεται η Αθήνα. Η Ελλάδα έχει καταθέσει ήδη στη Συμμαχία την πρόταση για τη συνεισφορά της, η οποία, παρά τον αρχικό σχεδιασμό, δεν περιέλαβε τα τέσσερα μαχητικά F-16. Διαβάσετε αναλυτικά Έτοιμη η Ελλάδα να

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΕΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΕΠΣΗΜΙΑΚΗ ΒΑΘΜΙΔΑ

    Τα υπάρχοντα Πειραματικά των Πανεπιστημίων Αθήνας Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Κρήτης Μακεδονίας συνεχίζουν να λειτουργούν ως έχουν, τόσο στην δομή, όσο και συ εκπαιδευτικό προσωπικό τους (γιατί οι εκπαιδευτικοί αυτοί έχουν πανεπιστημιακή βαθμίδα

    ΞΥΠΝΑΤΕ ΗΛΙΘΙΟΙ


    ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Έλεος! Πριν καν ψηφιστεί ο νέος Νόμος κυκλοφορούν ήδη ονόματα Διευθυντών, μελών Επιστημονικών Επιτροπών, κλπ… Πανεπιστημιακών, δασκάλες που είναι αποσπασμένες στο γραφείο της Υπουργού θα γίνου σε μι νύχτα Σύμβουλοι Σχολικοί, που θα στελεχώσουν την νέα δομή! Άραγε που είναι η αξιοκρατία, η αδιαβλητότητα του νέου συστήματος;


    ΕΙΝΑΙ ΛΕΝΕ ΕΝΑς πΡΟΔΡΟς αΠΟΦΟΙΤΩΝ ΠΟΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ πσπα ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΤΟΥς ΠΑΝΤΕς

    Ο ΣΥΖΥΓΟς ΤΗς αΝΝΑς

    ΜΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΗ ΔΑΣΚΑΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ σΧΟΛΙΚΗ σΥΜΒΟΥΛΟς (ΤΟ ΣΤΗΣΑΝΕ ΗΔΗ)

    Ο μΑΤΘΑΙΟς ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΕΝΑς ΑΓΡΑΜΜΑΤΟς ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ

    ΚΛΠ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Η Υπουργός Παιδείας κ Διαμαντοπούλου, παρασυρμένη προφανώς από τους «ανεπαρκείς δεξιόστροφους, γνωστούς» Συμβούλους του «τίποτα», φαίνεται να ταυτίζει τα Πειραματικά με τα Πρότυπα σχολεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. ο ίδιος γράφει το άρθρο και ο ίδιος τα σχόλια????έλεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. 20 Μαρ 2011 3:39:00 μ.μ.

    επισημανση

    πρωην μπολογερ

    εχιυν τωρα συμβιβαστει με το "συστημα" και περιμενουν διορισμο σε καμια θεσουλα


    και γραφουν αυτα τα αρνητικα για δρ κουτσουκο

    Απλα τους λέμε ΔΕΝ μπροκειται να διοριστουν ποτε Ο Γιωργακης τους δουλευει

    απλα θα παραμεινουν στην ιστορια ως "ρουφιανοι των μπλογκερ"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

    ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ ΘΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ


    ΜΕΤΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΩΘΕΙ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ "ΛΑΓΟΥΜΙΑ" ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ

    ΚΑΙ ΘΑ ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ!!

    ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΟΛΜΕ ΔΟΕ ΠΟΣΔΕΠ!!

    ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ!!
    ΠΑΣΟΚΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Αννα Διαμαντοπουλου ο πατερας σου δεν υπεγραψε δηωση μετανοιας εσυ??


    ========
    δεν υπέγραψαν ποτέ οι γονείς τους και προτίμησαν να πεθάνουν φτωχοί και κατατρεγμένοι! Η λέξη ντροπή ….

    κριμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

    ΠΡΩΗΝ ΜΠΟΓΕΡ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΤΥΠΟΙ

    ΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ

    ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΡΦΕΙΑ

    ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ

    ΓΙΑΤΙ Η ΔΕΞΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΗΣΕ

    ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΞΙΟΣΤΡΟΦΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ!!

    ΤΟΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑΝΝ: ΚΑΡΦΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΜΠΛΟΓΚΕΡ....ΤΟΝ ΜΑΝΟ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΟΝ ΜΑΤΘΑΙΟ.... ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΤΟΥ ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ

    ΑΥΤΑ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ Ή ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΣΚΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΓΧΟ!!

    ΤΟΥΣ ΕΙΟΔΟΠΟΙΟΥΜΕ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥΘ ΔΕΝ ΠΤΟΥΝΤΑΙ!


    ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Από τα Πρότυπα θα ξεπηδήσουν οι αυριανοί νέο-φασίστες!


    ΠΡΟΣΟΧΗ

    ΒΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΦΤΕΙΑΞΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Προσοχη

    Κυκλοφορουν πρωην μπλογκερ που στηνουν προβοκατσιες για να σπηλωσουν- καρφωσουν εντιμους μπλογκερ που συνεχιζουν να αγωνιζονται


    Οι υπηρεσιες εχουν στρατολογησει πολλους πρωην μπλογερ και τους βαζουν να γραφουν σχολια "κατασκευασμενα" προσοχη!

    Εχουμε πολλα περιστατικα

    Προσοχη!!

    Μινα Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Προσοχη

    Κυκλοφορουν πρωην μπλογκερ που στηνουν προβοκατσιες για να σπηλωσουν- καρφωσουν εντιμους μπλογκερ που συνεχιζουν να αγωνιζονται


    Οι υπηρεσιες εχουν στρατολογησει πολλους πρωην μπλογερ και τους βαζουν να γραφουν σχολια "κατασκευασμενα" προσοχη!

    Εχουμε πολλα περιστατικα

    Προσοχη!!

    Μινα Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. ΝΑ ΤΟ ΒΛΑΚΩΔΕΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

    http://www.esos.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=12077:•-to-sxedio-nomou-gia-ta-peiramatika-sxoleia-to-panellinio-sxoliko-diktio-kai-tin-katargisi-ton-pente-organismon-paidagogikou-institoutou-oedb-kee-oepek-kai-ipode&Itemid=1796

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Κυριακή, 20 Μάρτιος 2011 13:19 Το σχέδιο Νόμου για τα Πειραματικά Σχολεία, το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και την κατάργηση των πέντε Οργανισμών Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, ΟΕΔΒ, ΚΕΕ , ΟΕΠΕΚ και ΙΠΟΔΕ Προτεινόμενο
    μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση του μεγέθους γραμματοσειράς Εκτύπωση E-mail Σχολιάστε πρώτοι!
    Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
    12345(0 ψήφοι)ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr

    Για να δείτε το σχέδιο Νόμου, -το οποίο θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή μέχρι τέλους του μήνα- για τα Πειραματικά Σχολεία, το Πενελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και την καταργηση των πέντε Οργανισμών Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, ΟΕΔΒ, ΚΕΕ , ΟΕΠΕΚ και ΙΠΟΔΕ κάνετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Τέλος του μήνα η πρόταση για το ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ
    ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr

    Το υπ. Παιδείας δεν είναι έτοιμο ακόμη να ανακοινώσει την πρόταση του για το ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ , παρά τις «μαραθώνιες» συσκέψεις που έγιναν τόσο στο γραφείο της Α. Διαμαντοπούλου, όσο και στου γ.γ. Β. Κουλαιδή ΧΑ ΧΑ!!!!.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του esos η προγραμματισμένη ανακοίνωση της πρότασης για αύριο ή μεθαύριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. ΠΡΟΚΛΗΣΗ

    ΔΕΙΞΤΕ ΜΟΥ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ

    ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ-ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ

    ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ!!


    ΠΑΣΟΚΟΙ @@@

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. ΠΑΣΟΚ

    ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ "ΜΠΙΖΝΕΣ"

    ΑΥΤΑ ΛΕΝΕ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

    ΤΑ ΣΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΞΙΟΣΤΡΟΦΟΙ ΤΗΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ

    ΕΙΝΑΙ "ΜΠΙΖΝΕΣ" ΝΑ ΠΟΥΛΑΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ

    ΕΛΕΟΣ!!

    ΠΑΣΟΚΑΝΤΖΗΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΛΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ!!

    ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΝΝΑΣ ΣΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

    Εκείνος από την Κοζάνη.
    Ένα από τα έξι παιδιά του Μυλωνά του Γιαννάκη, που τελικά έψαξε τον δικό του δρόμο.
    Εκείνη ένα από τα τέσσερα παιδιά ονομαστής οικογένειας που έμεινε άστεγη όταν οι Γερμανοί έκαψαν συθέμελα τα Σέρβια.
    Ο Δημήτρης Διαμαντόπουλος και η Εκάβη Χατζηζογίδου παντρεύτηκαν στη δύσκολη μετεμφυλιακή εποχή και ξεκίνησαν τη ζωή τους από τα ορυχεία χρωμίου στη Σκούμτζα Κοζάνης, η μόνη δουλειά που μπορούσε να βρει ο νεαρός κομμουνιστής πατέρας μου τα χρόνια εκείνα.

    Τότε το 1959 γεννήθηκα στο μεταλλείο ακολουθώντας τους γονείς σε ένα μεγάλο ταξίδι στην Ελλάδα.

    Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. ΓΙΑΤΙ

    ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟ GOOGLE

    ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΛΑΙΔΗΣ?

    ΠΟΙΑ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΥΛΑΙΔΗ ΤΗΣ ΕΥΗΣ ΜΠΟΤΣΑΡΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΡΙΕΤΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ?

    ΤΙ ΜΑΖΙ ΚΛΕΒΑΝΕ?/

    ΧΑ ΧΑΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής για την κατάληψη


    Από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

    Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής καταδικάζει τα επεισόδια και τις καταστροφές που έγιναν στα γραφεία της καθώς και τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Πάνω από 100 καταγγελίες για παρατυπίες σε εκλογές διδασκόντων!

    Περισσότερες από 100 καταγγελίες για παρατυπίες στις διαδικασίες εκλογής καθηγητών στα πανεπιστήμια και αρκετούς «φακέλους» για τα ΤΕΙ έχει στα χέρια του ο υφυπουργός Παιδείας, Γιάννης Πανάρετος (φωτογραφία). Στο πλαίσιο της προσπάθειας αντιμετώπισης του φαινομένου της «οικογενειοκρατίας» στα ΑΕΙ-ΤΕ, ο υφυπουργός Παιδείας ζήτησε πριν από μερικούς μήνες από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα να αποστείλουν στοιχεία σχετικά με τους διορισμούς καθηγητών, συγγενών των ήδη υπηρετούντων. Στο υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν φτάσει περισσότερες από εκατό καταγγελίες για τα πανεπιστήμια και ένας πολύ μεγάλος αριθμός καταγγελιών για τα ΤΕΙ για μη σωστές διαδικασίες στις εκλογές των μελών ΔΕΠ. Η συγκέντρωση των στοιχείων έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις οι απαντήσεις που έδωσαν τα ιδρύματα ήταν γενικής μορφής, όπως επισήμανε χτες στη Βουλή ο κ. Πανάρετος απαντώντας σε ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή, Νικόλαου Τσούκαλη. «Τα πανεπιστήμια, άλλα γρηγορότερα και άλλα με κάποια καθυστέρηση, απάντησαν στο ερώτημα», τόνισε ο κ. Πανάρετος, εξηγώντας πως σε μερικές περιπτώσεις οι απαντήσεις δεν ήταν αυτές που απέπνεαν το σεβασμό που θα έπρεπε να δείξει ένα δημόσιο ίδρυμα προς τη Βουλή. «Σήμερα, όμως, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η συγκέντρωση των στοιχείων και σας διαβεβαιώ ότι θα κατατεθούν», είπε ο κ. Πανάρετος, ο οποίος περιέγραψε και μια καταγγελία. Γιος καθηγητή, ο οποίος υπηρετούσε ήδη ως συμβασιούχος με βάση το ΠΔ 407/80, εκλέχτηκε λέκτορας στο συγκεκριμένο τμήμα και σύζυγος καθηγητή που υπηρετούσε ως υπάλληλος και έγινε ΥΔΑΧ –δηλαδή υπάλληλος αορίστου χρόνου- επίσης υπηρετεί στο ίδιο τμήμα. «Το ίδιο συμβαίνει με κόρη καθηγητή που έχει σύμβαση έργου, συμβαίνει με αδελφή καθηγητή, της οποίας ο άντρας είναι αναπληρωτής καθηγητής», τόνισε ο υφυπουργός. Λ.Κ.


    EKEINH H EYH MPOTSARH DEN EXEI PARANOMIES?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Αποκαλυψη

    Εχουν πεσει ρουφιανοι στο διαδυκτυο!!!

    Προσεχτε παλιοι μπλογκερ καταδιδουν με το αζημιωτο τους πρωην συνεργατες τους φιλους τους!!

    Ρουφιανεψε και εσυ εναν μπλογερ για να βρεις δουλιτσα ειναι το νεο συνθημα!!

    Προειδοποιηση: Κανενας ρουφιανος δεν βρηκε δουλεια ουτε προκοψε!

    Τα αφεντικα μετα την ρουφιανια θα τοαν διωξουν αμεσως!!

    Κατανοητοι!!


    Ασημινα Πασπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. δΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΒΛΑΚΕΙΑ ΤΟΥς!!

    Η καινοτομία στο νέο καθεστώς των πειραματικών-πρότυπων σχολείων είναι ότι στους ομίλους αυτούς θα μπορούν να εγγραφούν και μαθητές που φοιτούν στα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της ευρύτερης περιοχής, με σκοπό να δημιουργηθούν πυρήνες αριστείας.

    Η εισαγωγή των μαθητών στα Δημοτικά Πειραματικά-Πρότυπα θα γίνεται έπειτα από κλήρωση, ενώ στα Γυμνάσια και Λύκεια θα γίνεται με εξετάσεις ή τεστ δεξιοτήτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Ύστερα από το έντονο ενδιαφέρον που παρατηρήθηκε από ενδιαφερόμενους σε όλη την επικράτεια, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας συνεχίζει να δέχεται αιτήσεις για το ετήσιο εξ αποστάσεως πρόγραμμα Εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή, συνολικής διάρκειας 400 ωρών, με στόχο τη δημιουργία νέου τμήματος.



    Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους και ειδικούς διαφόρων επιστημονικών πεδίων που εργάζονται σε γενικά σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε ειδικά σχολεία και σε ιδρύματα - κέντρα αποκατάστασης ατόμων με αναπηρία.



    Στοχεύει στην παροχή γνώσεων και δεξιοτήτων, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο, οι οποίες είναι απαραίτητες για την εκπαίδευση και υποστήριξη των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στα γενικά και τα ειδικά σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο, ΤΕΕ, ΣΜΕΑ, ΕΕΕΕΚ).



    Συνολικά καλύπτει την εκπαίδευση των ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αναπηρίες.



    Στους συμμετέχοντες θα διανεμηθούν πανεπιστημιακές σημειώσεις και πανεπιστημιακά βιβλία, μελέτες περιπτώσεων, καθώς και άλλο υλικό (π.χ. διαφάνειες διαλέξεων και σχετική με το αντικείμενο ελληνική και ξένη αρθρογραφία - βιβλιογραφία).



    Επιστημονικά Υπεύθυνος είναι ο Κ. Παπαδόπουλος. Παρέχεται Πιστοποιητικό Εξειδίκευσης το οποίο υπογράφεται από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου, τον Επιστημονικά Υπεύθυνο του Προγράμματος, το Διευθυντή Σπουδών και φέρει την σφραγίδα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.



    Η Αίτηση Συμμετοχής υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσα από την ιστοσελίδα: www.uom.gr/seminars. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν πληροφορίες και να δηλώσουν συμμετοχή: στο γραφείο 222, 2ος όροφος κτήριο Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής, τηλ. 2310-891676 και 2310-891671 καθημερινά από 09:00 έως 13:00. Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να βρουν στη διεύθυνση: http://afroditi.uom.gr/seminars/index.php?option=com_content&task=view&id=318&Itemid=71#end.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Η Υπουργός Παιδείας κ Διαμαντοπούλου, παρασυρμένη προφανώς από τους «ανεπαρκείς δεξιόστροφους, γνωστούς» Συμβούλους του «τίποτα», και τον δεξιο γραμματεα Βασιλη Κουλαιδη φαίνεται να ταυτίζει τα Πειραματικά με τα Πρότυπα σχολεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Τα πειραματικά σχολεία (στα οποία εντάχθηκαν με το Ν. 1566/85 και τα ιστορικά πρότυπα
    σχολεία) έχουν μακρά ιστορία στον τόπο μας. Τα σχολεία αυτά στη διαδρομή τους παρείχαν
    ευκαιρίες κοινωνικής κινητικότητας με όρους αμιγώς αξιοκρατικούς, αποτέλεσαν κυψέλες
    παραγωγής της πνευματικής, πολιτικής και κοινωνικο-οικονομικής ηγεσίας, που είχε ανάγκη ο
    τόπος. Παράλληλα συνέβαλλαν επί πολλά χρόνια στην ανάπτυξη και εφαρμογή σημαντικών
    εκπαιδευτικών καινοτομιών και λειτούργησαν ως κέντρα πρακτικής άσκησης εκπαιδευτικών.
    Πολλά από τα σχολεία αυτά αποτέλεσαν εκπαιδευτικά ιδρύματα υψηλού κύρους και μεγάλης
    ακτινοβολίας, παρήγαγαν αξιόλογο εκπαιδευτικό έργο, αποφοίτησε πλειάδα σημαντικών
    προσωπικοτήτων της νεότερης και σύγχρονης Ελλάδας από αυτά, και προσέφεραν σημαντικές
    υπηρεσίες στην ελληνική κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. ΖΗΤΟΥΝ

    ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ!!

    ΕΣΥ ΠΑΣΟΚΕ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙΣ
    ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. ο γυιος της Διαμαντοπουλου

    το εγγονι του κομμουνιστη παει σε ιδιωτικο σχολειο??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Αντε

    και Υπουργος!


    Ερχεται ανασχηματισμος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. ΕΝΑΣ ΗΤΑΝ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

    ΕΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. NA H KATANTIA!!

    OLA UA EINAI PROTYPA KAI DIPLA O OROS PEIRAMATIKA UA EINAI GIA JEKARFVMA!!!

    - Αρμόδιο για τη διοίκηση κάθε ΠΠΣ θα είναι το 5μελές Επιστημονικό Εποπτικό Συμβούλιο, στο οποίο εκτός από πανεπιστημιακούς του συνδεδεμένου ΑΕΙ, τον υπεύθυνο σχολικό σύμβουλο και τον διευθυντή του ΠΠΣ, θα μετέχει ένας εκπαιδευτικός του σχολείου που θα επιλέγεται από τη ΔΕΠΠΣ (η αρχική πρόταση έκανε λόγο για εκπρόσωπο των διδασκόντων).

    - Οι μαθητές των δημοτικών σχολείων θα επιλέγονται με κλήρωση. Οταν το δημοτικό είναι συνδεδεμένο με πειραματικό γυμνάσιο, οι απόφοιτοι δημοτικού μπορούν υπό προϋποθέσεις να συνεχίζουν στο γυμνάσιο. Η εισαγωγή στα πειραματικά λύκεια θα γίνεται κατόπιν εξετάσεων και τεστ δεξιοτήτων. Ομως, με απόφαση της ΔΕΠΠΣ μπορούν να εγγραφούν μαθητές με πιστοποιημένες ιδιαίτερες ικανότητες. Οι προϋποθέσεις, τα αρμόδια όργανα και οι διαδικασίες πιστοποίησης θα οριστούν με υπουργική απόφαση.

    - Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να εργασθούν σε ΠΠΣ θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον μεταπτυχιακό τίτλο και τουλάχιστον 4ετή διδακτική υπηρεσία σε δημόσιο ή ιδιωτικό σχολείο. Κάθε εκπαιδευτικός μπορεί να υποβάλει αίτηση σε έως 5 (ή αρχική πρόταση έλεγε 15) πειραματικά. Η τελική επιλογή θα γίνεται από τη ΔΕΠΠΣ ενώπιον των μελών της οποίας θα πραγματοποιούνται οι προφορικές συνεντεύξεις των υποψηφίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. ΜΑ



    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΣ ΜΕ ΑΡΧΙΔΙΑ ΝΑ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ?

    ΕΛΕΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. 20 Μαρ 2011 10:25:00 π.μ.

    ΠΕΧΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΚΟΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Αλλάζει άρδην ο θεσμός των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων. Το τελικό σχέδιο νόμου παρουσιάστηκε χθες στις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες. Στο ίδιο ν/σ προβλέπεται η συγχώνευση γνωμοδοτικών οργανισμών, όπως το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και το Κέντρο Εκπαιδευτικής Ερευνας του υπ. Παιδείας, αλλά και η κατάργηση του Οργανισμού Εκδοσης Διδακτικών Βιβλίων (ΟΕΔΒ) και η ανάθεση των αρμοδιοτήτων του στο Ερευνητικό Ακαδημαϊκό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών, το οποίο μετονομάζεται σε Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «Διόφαντος». Οι συγχωνεύσεις θα οδηγήσουν σε αλλαγή στόχων των υπαρχόντων οργανισμών και θα επηρεάσουν την υπηρεσιακή κατάσταση των εκπαιδευτικών που εργάζονται σήμερα σε αυτούς.

    Ειδικότερα, τα βασικότερα στοιχεία του ν/σ που παρουσιάζει σήμερα η «Κ» σχετικά με το νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων (ΠΠΣ) είναι τα ακόλουθα:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Αλλάζει άρδην ο θεσμός των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων. Το τελικό σχέδιο νόμου παρουσιάστηκε χθες στις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες. Στο ίδιο ν/σ προβλέπεται η συγχώνευση γνωμοδοτικών οργανισμών, όπως το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και το Κέντρο Εκπαιδευτικής Ερευνας του υπ. Παιδείας, αλλά και η κατάργηση του Οργανισμού Εκδοσης Διδακτικών Βιβλίων (ΟΕΔΒ) και η ανάθεση των αρμοδιοτήτων του στο Ερευνητικό Ακαδημαϊκό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών, το οποίο μετονομάζεται σε Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «Διόφαντος». Οι συγχωνεύσεις θα οδηγήσουν σε αλλαγή στόχων των υπαρχόντων οργανισμών και θα επηρεάσουν την υπηρεσιακή κατάσταση των εκπαιδευτικών που εργάζονται σήμερα σε αυτούς.

    Ειδικότερα, τα βασικότερα στοιχεία του ν/σ που παρουσιάζει σήμερα η «Κ» σχετικά με το νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων (ΠΠΣ) είναι τα ακόλουθα:


    θα πεσει πολυ γελιο οταν ψηφιστει γιατι καποια μερα θα δουν την μαλακια τους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. ερωτηση

    ποια ειναι η θεση τησ

    ελληνικησ μαθηματικησ εαιρειασ

    τησ ενωσησ φιλολογων

    τησ ενωσησ φυσικων

    τησ ολμε δοε ποσδεπ??

    ολοι κρυβονται.... οπωσ κρυβοντουσαν και επι γιαννακου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. "«Πειραματικά-Πρότυπα Σχολεία»..."

    η μεγαλυτερη παγιδα για την Αννα Διαμαντοπουλου!


    Θα την βαλουν να το ψηφισει και μετα θα την "αδειασουν" ότι αλλο Προτυπο και αλλο ¨Πειραματικο"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. ολοι οι εκπαιδευτικοι μουγκα τωρα!
    οτα καθαρισει μονοσ του ο δρ κουτσουκοσ ολοι τοτε θα θελουν δαφνεσ

    μονο ο δρ κουτσουκοσ εσωσε την ιδιωτικοποιηση των αει απο την γιαννακου

    μετα αλλοι εγιναν υπουργοι αυτοι που ηταν με την γιαννακου και γραμματεισ ολοι γλαυφαναε την δεξια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. 19 Μαρ 2011 11:02:00 μ.μ.
    ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΓΑΜΗΣΙ ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΔΕΞΙΕ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΤΩΡΑ ΔΗΘΕΝ ΠΑΣΟΚ ΑΡΧΙΔΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. ΗΓΕΤΗΣ

    Ο ΜΟΝΟΣ ΑΞΙΟΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

    ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. ΜΟΝΟ Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

    ΟΛΗ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ

    ΞΕΡΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΙΡΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΕΙ!!

    ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ!

    ΠΑΣΟΚΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Ο ΓΑΠ ΠΟΥΛΑΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

    ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΓΑΠ ΘΑ ΕΡΘΕΙΟ ΜΟΛΙΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ

    ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΕΚΤΕΛΟΥΝ!

    Δεύτερη νύχτα επιχειρήσεων στη Λιβύη, κατάπαυση πυρός κηρύσσει η κυβέρνηση

    Στη δεύτερη νύχτα εισήλθε η επιχείρηση «Αυγή της Οδύσσειας» που εξαπέλυσαν δυτικές δυνάμεις κατά της αεράμυνας και θέσεων των λιβυκών δυνάμεων. Αντιαεροπορικά πυρά και εκρήξεις ήχησαν το βράδυ της Κυριακής στο κέντρο της Τρίπολης, «οχυρό» του Μουαμάρ Καντάφι. Γαλλικά μαχητικά περιπολούν στον εναέριο χώρο της Λιβύης· επίκειται εμπλοκή του Κατάρ, της πρώτης αραβικής χώρας. Η λιβυκή κυβέρνηση ανακοινώνει, εν τω μεταξύ, νέα κατάπαυση του πυρός και καλεί τους Λίβυους σε ειρηνική πορεία από την Τρίπολη στη Βεγγάζη. Επικρίνει τη Δύση για τη σφοδρότητα των βομβαρδισμών ο Αραβικός Σύνδεσμος και συγκαλεί έκτακτη διάσκεψη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. ΡΕ ΠΡΕΣΣ

    Τ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ?
    τΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΕΙΣΤΕ ΥΠΟ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ? γΙΑΥΤΟ ΑΛΛΑΞΑΤΕ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Ο ΓΑΠ ΠΟΥΛΑΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

    ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΓΑΠ ΘΑ ΕΡΘΕΙΟ ΜΟΛΙΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ

    ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΕΚΤΕΛΟΥΝ!

    Δεύτερη νύχτα επιχειρήσεων στη Λιβύη, κατάπαυση πυρός κηρύσσει η κυβέρνηση

    Στη δεύτερη νύχτα εισήλθε η επιχείρηση «Αυγή της Οδύσσειας» που εξαπέλυσαν δυτικές δυνάμεις κατά της αεράμυνας και θέσεων των λιβυκών δυνάμεων. Αντιαεροπορικά πυρά και εκρήξεις ήχησαν το βράδυ της Κυριακής στο κέντρο της Τρίπολης, «οχυρό» του Μουαμάρ Καντάφι. Γαλλικά μαχητικά περιπολούν στον εναέριο χώρο της Λιβύης· επίκειται εμπλοκή του Κατάρ, της πρώτης αραβικής χώρας. Η λιβυκή κυβέρνηση ανακοινώνει, εν τω μεταξύ, νέα κατάπαυση του πυρός και καλεί τους Λίβυους σε ειρηνική πορεία από την Τρίπολη στη Βεγγάζη. Επικρίνει τη Δύση για τη σφοδρότητα των βομβαρδισμών ο Αραβικός Σύνδεσμος και συγκαλεί έκτακτη διάσκεψη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Στο νεοσυσταθέν όργανο Δ.Ε.Π.Π.Σ. (Διοικούσα Επιτροπή Προτύπων Πειραματικών) άρθρο 37, να αλλάξει η φράση « το Δ.Ε.Π.Π.Σ. αποφασίζει» με τη φράση « το Δ.Ε.Π.Π.Σ. γνωμοδοτεί» στο ΚΥΣΔΕ ή στον Υπουργό. Δηλαδή η λειτουργία του Δ.Ε.Π.Π.Σ. να είναι μόνο «γνωμοδοτική, συμβουλευτική, αλλά όχι «δεσμευτική». Δεν μπορεί το Δ.Ε.Π.Π.Σ. να αποφασίζει για Διευθυντές, Συμβούλους, Εκπαιδευτικούς, χωρίς την τελική απόφαση του ΚΥΣΔΕ και ΚΥΣΠΕ.

    ++
    τους κολλητους τησ βαζει??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. "«Πειραματικά-Πρότυπα Σχολεία»..."

    η μεγαλυτερη παγιδα για την Αννα Διαμαντοπουλου!


    Στο αρθρο 46 λει οτι στα Λυκεια θα εχουν εξετασεισ!! ΑΡΑ ΟΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΑΙ Ο ΟΡΟΣ ΔΙΠΛΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΞΕΚΑΡΦΩΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ!!

    Θα την βαλουν να το ψηφισει και μετα θα την "αδειασουν" ότι αλλο Προτυπο και αλλο ¨Πειραματικο"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Οη εθπαηδεπηηθνί, πνπ ππεξεηνχλ κε νξγαληθή ζέζε ζε ζρνιηθή κνλάδα πνπ ιεηηνπξγεί σο θνηλφ ζρνιείν θαη νξίδεηαη σο Π.Π.Σ., ζχκθσλα κε ηηο δηαηάμεηο ηεο παξαγξάθνπ 2 , κεηά ηελ θάιπςε ησλ ζέζεσλ κε ζεηεία πνπ ζα πξνθεξπρζνχλ, ηίζεληαη ζηε δηάζεζε ηνπ νηθείνπ Πεξηθεξεηαθνχ Υπεξεζηαθνχ Σπκβνπιίνπ Πξσηνβάζκηαο Δθπαίδεπζεο (Π.Υ.Σ.Π.Δ.) ή
    58
    Πεξηθεξεηαθνχ Υπεξεζηαθνχ Σπκβνπιίνπ Γεπηεξνβάζκηαο Δθπαίδεπζεο (Π.Υ.Σ.Γ.Δ.) θαη ηνπνζεηνχληαη θαηά πξνηεξαηφηεηα ζηηο πξψηεο νξγαληθέο ζέζεηο ηεο εηδηθφηεηάο ηνπο πνπ ζα θελσζνχλ ζηελ πεξηνρή κεηάζεζεο ζηελ νπνία ππεξεηνχλ.
    5.Τα Π.Π.Σ. ππάγνληαη δηνηθεηηθά ζηνλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. θΑ ΠΕΣΕΙ ΓΕΛΙΟ


    ΜΟΛΙΣ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΗΔΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. ΠΡΟΚΛΗΣΗ

    ΔΕΙΞΤΕ ΜΟΥ ΜΙΑ ΧΩΡΑ

    ΠΟΥ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ

    ΤΟ "ΠΡΟΤΥΠΟ-ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ"



    ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ!!


    ΠΑΣΟΚΟΙ @@@

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. Έτσι

    έκοψαν και έραψαν στα μέτρα τους το νέο νομοσχέδιο, που εντελώς τυχαία στο νεοσυσταθέν όργανο Δ.Ε.Π.Π.Σ. (Διοικούσα Επιτροπή Προτύπων Πειραματικών) άρθρο 37, να υπάρχουν ως μέλη της Δ.Ε.Π.Π.Σ. δύο άτομα «προσωπικότητες κατά προτίμηση απόφοιτοι των Προτύπων Σχολειών»!

    ΛΕΝΕ ΘΑ ΜΕΙ ΣΤΗΝ ΔΕΠΠΣ

    Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

    ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΠΣΠΑ

    ΕΝΑΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΠΣΠΑ ΠΟΥ ΚΛΕΕΨΑΝΕ ΤΟ 1,4 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΝΑ ΚΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ!!


    ΝΑΙ Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ ΕΦΤΑΙΞΕ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ!!

    Ο ΔΕΞΙΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ

    Η ΜΠΟΥΤΑ - ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΗ ΔΑΣΚΑΛΑ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

    ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΠΟΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ!1
    ΑΥΤΗ ΛΕΝΕ ΤΩΡΑ ΔΙΟΙΚΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΛΛΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΔΕΣΕΙ ΛΕΝΕ!!

    ΑΥΤΑ...

    ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΛΑ!!

    10 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΛΕΝΕ ΘΑ ΕΙΝΑΑΙ Η ΜΙΖΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΝΕΙ Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙ ΣΤΑ ΠΠ ΣΧΟΛΕΙΑ!!


    Ε ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. ΠΑΣΟΚ

    επισημανση

    πρωην μπολογερ

    τυχοδιωκτες δηλαδη...

    εχουν τωρα συμβιβαστει με το "συστημα" και περιμενουν διορισμο σε καμια θεσουλα


    και γραφουν αυτα τα αρνητικα για δρ κουτσουκο

    και καρφωνουν τους εντιμους πρασινοφρουρους!!

    Απλα τους λέμε ΔΕΝ μπροκειται να διοριστουν ποτε Ο Γιωργακης τους δουλευει και δεν του "κοβει" για να τους διορισει!!

    απλα θα παραμεινουν στην ιστορια ως "ρουφιανοι των μπλογκερ"!

    Μακης Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. Ο ΓΑΠ ΕΧΕΙ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ.ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΙΤΣΙΡΙΚΕΣ,ΠΟΥ ΤΟΝ ΡΕΖΙΛΕΥΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. Ειδηση

    η Αννα Διαμαντοπουλου προς τιμην της εδωσε εντολη να ερευνηθουν τα μεταπτυχιακα διδακτορικα μαιμου

    την εντολη θα εκτελεσει ο Γ.Γ.Παιδειας Κουλαιδης Βασιλης

    Ο Βασιλησ Κουλαιδης πρεπει να ξεκινησει πρωτα απο τον εαυτο του να μας δειξει το μεταπτυχιακο και διδακτορικο του και την ειδικοτητα του... σε ποιοι σχολειο διδαξε..κλπ...


    Μετα να συνεχισει στην φιλη του Ευανθια Μακρη Μποτσαρη...την γνωριζει πολυ καλα απο τοτε που ηταν Προεδρος ΚΕΕ και βασταγε την τσαντα της Γιαννακου

    και να ψαξει και τα πτυχια της Δραγωνα!!

    Μετα του Ματθαιου και των συμβουλων της Διαμαντοπουλου Αννας!!

    ετσι...

    Δημοκρατες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. ΕΙΔΗΣΗ

    ΤΟΝ ΓΥΡΩ ΤΗΣ ΜΛΟΓΚΟΣΦΑΙΡΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ


    ΠΕΦΤΕΙ ΠΟΛΥ ΓΕΛΛΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ

    ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ - ΠΡΟΤΥΠΑ

    Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. Πειραματικά – Πρότυπα δεν υπάρχουν!!! Θα είναι μια αντιεπιστημονική πρωτοτυπία!

    ΕΝΑ ΣΟΛΕΙΟ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ

    1. ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ = ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΙΣΑΓΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΛΗΡΩΣΗ

    2. ΠΡΟΤΥΠΟ= ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΙΣΑΓΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

    Πειραματικά – Πρότυπα δεν υπάρχουν!!! Θα είναι μια αντιεπιστημονική πρωτοτυπία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. ΝΕΑ

    ΜΟΝΟ Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

    ΟΛΗ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ

    ΞΕΡΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΕΙ!!

    ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΤΗΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΑΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΑΠΙΔΕΥΣΗ

    ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ!

    ΠΑΣΟΚΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. ΡΕΘΥΜΝΟ

    ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. ΤΑ ΕΧΕΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΣΤΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

    Η εισαγωγή των μαθητών στα Δημοτικά Πειραματικά-Πρότυπα θα γίνεται έπειτα από κλήρωση,= ΑΡΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ

    ενώ στα Γυμνάσια και Λύκεια θα γίνεται με εξετάσεις ή τεστ δεξιοτήτων.= ΑΡΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΥΠΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. Η ΔΕΠΠΠΣΣ


    Στην επόμενη φάση αυτά τα άτομα θα περιφέρονται στα Σχολεία και θα απειλούν – εκβιάζουν εκπαιδευτικούς, Διευθυντές, γονείς, μαθητές, να «υποκύψουν» οικονομική ηθικά κλπ… γιατί από αυτούς «εξαρτώνται τα Σχολεία και η καριέρα τους. Καλούμε την Υπουργό να αποσύρει αυτή την «φωτογραφική διάταξη (άρθρο 40, δ) και να την αντικαταστήσει με «δύο διδάκτορες επιστημών αγωγής – εκπαιδευτικούς» ή δύο αιρετούς εκπαιδευτικούς από τα Πειραματικά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. ΕΡΕΥΝΑ

    ΗΤΗΜΑΤΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ Γ΄ ΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

    Οι μαθητές δήλωσαν πως πηγαίνουν σε φροντιστήρια:
    Εξαιτίας της πίεσης που δέχονται από τους γονείς για να σπουδάσουν.
    Επειδή η ποιότητα της διδασκαλίας είναι σαφώς ανώτερη από ό,τι στο σχολείο.
    Για να καλύψουν την εξεταστέα ύλη.

    Σχετικά με την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι μαθητές εκτιμούν πως πρέπει να εξετάζονται μόνο στα βασικά μαθήματα.

    Είναι αντίθετοι στον καθορισμό του βαθμού εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από τα πανεπιστήμια αλλά θετικοί στον ορισμό των εξεταζόμενων μαθημάτων από αυτά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. γΟΝΕΙΣ:
    Για την παραπαιδεία κυρίως ευθύνονται οι καθηγητές που δεν ασχολούνται με τις αδυναμίες των μαθητών.

    ΟΧΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΦΤΕΝΕ ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ

    ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΟΤΑΝ ΠΑΕΙ ΣΠΙΤΙ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΜΑΝΝΑ ΤΟΥ ΝΑ ΠΗΔΙΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟ

    ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΦΥΓΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΔΑ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΓΚΟΜΕΝΟ!!

    ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΟΝΕΑΣ ΔΕΝ ΕΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ
    ΓΙΥΤΟ ΤΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΣ...ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙΝΑ ΞΕΠΟΡΤΙΖΟΥΝ ΟΙ ΜΑΝΝΑΔΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΡΙΞΑΝ ΣΤΗΝ ΒΙΖΙΡΤΑ

    Εκτιμάται πως καταλήψεις, απεργίες, συνελεύσεις καθηγητών σε συνδυασμό με τον όγκο της διδακτέας ύλης ωθούν τους μαθητές στα φροντιστήρια ώστε να καλυφθεί η εξεταστέα ύλη.

    Επισημάνθηκε επίσης και η νοοτροπία των ελλήνων γονέων σχετικά με τις σπουδές του μαθητή, δηλαδή η ταύτιση της έννοιας « επιτυχία στη ζωή», με την έννοια «γνώση» και με την έννοια «φροντιστήριο»

    Ακόμα και να μην υπήρχαν εξετάσεις στο σχολείο, οι γονείς θα έστελναν τα παιδιά τους φροντιστήριο γιατί στο σχολείο δεν μαθαίνουν σωστά.

    Το απολυτήριο του Λυκείου δεν πρέπει κατά τους γονείς να αποτελεί κριτήριο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση καθώς εναπόκειται στην κρίση των καθηγητών, τους οποίους δεν εμπιστεύονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. ΗΓΕΤΗ

    ΕΙΣΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΑΞΙΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. ΡΕ ΔΟΚΤΩΡΑ

    ΓΙΑ ΠΕς ΜΑς

    ΕΝΑ ΛΑΜΟΓΙΟ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΤΟ αΤΤΙΚΟ μΕΤΡΟ ΦΙΛΟς ΤΟΥ κΩΣΤΑ κΑΡΑΜΑΝΛΗ

    ΤΩΡΑ Η δΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΔΕΕΠΠΣ

    ΠΟΣΑ ΕΓΑΓΕ ΚΑΙ ΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΨΙΜΟ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΜΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ?/
    ΛΕΝΕ 1,47 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΦΑΓΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΟΜΠΙΝΑ ΚΑΙ ΟΣΚ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΑΡΗ?/

    ΛΕΓΕ ΗΓΕΤΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  115. Πασοκ

    Παιδεια

    Σημειωση: στον νομο υπαρχει ενα σημειο που οι δεξιοστροφοι καταστροφεις των πειραματικων των ΑΕΙ δεν προσεξαν!

    Αυτο θα ανακοινωθει απο τον δρ Κουτσουκο μολις δημοσιευτει ο νομος.

    Με αυτην την νομικη λεπτομερεια και παραλειψη ο δρ Κουτσουκος θα σωσει τα πειραματικα των ΑΕΙ απο την καταστροφη!

    Νικος Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση