• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Κυριακή, 27 Μαρτίου 2011

  Μπλεγμένος και ο Γ. Μίχας στη δικογραφία για το σκάνδαλο με τα υποβρύχια...

  Από το http://www.tovima.gr/
  ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑΝΝΑ ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ
  Τα υποβρύχια κατάπιαν €150 εκατ.
  Οι εισαγγελείς κάλεσαν για κατάθεση μέλη της διοίκησης του σωματείου εργαζομένων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά
  Σοκάρει η αναφορά του πορίσματος στους συνδικαλιστές Γ. Κοντάκη, Στ. Μαρκάτο και Ι. Μίχα. «Σημειώνουμε» επισημαίνεται «ότι κατά τον έλεγχο που διενεργήσαμε στα Ναυπηγεία (ΕΝΑΕ) διαπιστώθηκε ότι ο κ. Κοντάκης ήταν κατά το κρίσιμο διάστημα πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων στην ΕΝΑΕ, ενώ στη διοίκηση ήταν και οι κκ. Ι. Μίχας και Στ. Μαρκάτος.
  Σύμφωνα με τα έγγραφα-καταγγελίες που απεστάλησαν στην υπηρεσία μας,οι Μίχας και Μαρκάτος από τα έτη 1.1.2007 ως τις 31.12.2010 ήταν νομάρχης και αντινομάρχης Πειραιά, πλην όμως πληρώνονταν από τα ΕΝΑΕ...Και οι τρεις καταγγέλλεται ότι μετείχαν στις διαπραγματεύσεις και εκφράζονταν ευνοϊκά υπέρ των γερμανικών εταιρειών...» . Και οι τρεις εκλήθησαν ως ύποπτοι για ανωμοτί εξηγήσεις από τις εισαγγελείς κυρίες Πόπη Παπανδρέου και Ευγενία Κυβέλου που διερευνούν την υπόθεση.
  Επίσης λογαριασμός του αξιωματικού του Ναυτικού Πάνου Στάμου στην τράπεζα Royal Βank of Scotland στην Ελλάδα φαίνεται να έχει δεχθεί για το έτος 1999 ποσό 3.320.000 δρχ. από...
   την εταιρεία Μarine and Ιndustrial Εnterprises, συμφερόντων του επιχειρηματία Ματαντού, του προμηθευτή δηλαδή των υποβρυχίων. Από έλεγχο της φορολογικής του δήλωσης, επισημαίνουν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ, εμφανίζεται να αγοράζει ακίνητο αξίας 155.137.014 δρχ. και να καλύπτεται το ποσό αυτό από δάνεια ή δωρεές.
  Η κυρίαρχη επισήμανση του πορίσματος είναι ότι υπάρχει «εμπλοκή της εταιρείαςπου αντιπροσωπεύει τους γερμανούς προμηθευτές (της εταιρείας του Μιχάλη Ματαντού ΜΙΕ, με έδρα τον Πειραιά) με τα Ελληνικά Ναυπηγεία (ΗDW)αλλά και με εκείνους τους παράγοντες από το υπουργείο Αμυναςπου έπρεπε να ελέγχουν την πρόοδο και την υλοποίηση των συμβάσεων».
  Δώδεκα εταιρείες συμφερόντων του επιχειρηματία Μιχάλη Ματαντού έχουν εντοπίσει οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ. Οπως επισημαίνεται στο πόρισμα, ο επιχειρηματίας ως το 2003 ήταν διαχειριστής της ΜΙΕ Ελλάς ΕΠΕ, ο δε Αντώνης Χάγιας ήταν υπάλληλος από το 1997 στην αρχική εταιρεία Μarine Ιndustrial. Ο Αλέξανδρος Παπαντωνίου, ο άλλος διαχειριστής, αγόρασε στη συνέχεια ολόκληρη την εταιρεία από το πρώην αφεντικό τους. Η ελληνική ΜΙΕ για το 2004-2005 και το 2006 συναλλάσσεται με την κυπριακή ΜΙΕ Εurope LΤD και οι συναλλαγές ανέρχονται στο ποσό των 3.600.000 ευρώ.
  Εν τω μεταξύ παρατηρείται ότι σε όλα τα τιμολόγια πληρωμών του υπουργείου Αμυνας και κυρίως σε έγγραφο που υπογράφεται από τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή του ΥΠΕΘΑ Αντώνη Κάντα υπάρχει κοινοποίηση προς την εταιρεία ΜΙΕ και τον Αντώνη Χάγια.
  Οπως επισημαίνεται στην πρώτη σελίδα του πορίσματος, το κόστος κατασκευής των υποβρυχίων (βασική τιμή της κύριας σύμβασης) προσδιορίστηκε στο ποσό του 1.385.277.117 ευρώ. Υπεγράφη στις 15 Φεβρουαρίου 2000 από τους Ι. Σμπώκο (γενικό διευθυντή Εξοπλισμών) και Σωτ.Εμμανουήλ (εκπρόσωπο των Ναυπηγείων).
  Καταγράφεται επίσης ότι η σύμβαση υπ΄ αριθμ. Υ2341 μεταξύ Ελληνικών Ναυπηγείων και Ferrostaal υπογράφεται μεταξύ του Σωτ. Εμμανουήλ και του προέδρου του ΔΣ της ΗDW Dirk Rathjens αλλά και του Ηanfried Ηaun, μέλους του ΔΣ της Ferrostaal. Ο τελευταίος είχε προφυλακιστεί επί έξι μήνες από την Εισαγγελία του Μονάχου στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται εκεί και μίλησε αργότερα στην απολογία του για «πληρωμές» και σε τρίτους στη χώρα μας για να πάρουν τα έργα τα Ναυπηγεία.
  Σχετικά με τις τροποποιητικές συμβάσεις, που υπογράφονται στη συνέχεια και από τον πρώην γενικό γραμματέα του ΥΠΕΘΑ Σπ.Τραυλό, παρατηρείται από το ΣΔΟΕ ότι οι τροποποιήσεις έχουν αναγραφεί χειρόγραφα στην κύρια σύμβαση, ενώ οι αλλαγές στην αρχική αξία της σύμβασης δεν συνοδεύονται από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  13 σχολια:

  Ανώνυμος είπε... 28 Μαρ 2011, 1:11:00 π.μ.

  http://www.smartmoney.com/news/on/?story=on-20110326-000294

  CALGARY -(Dow Jones)- Unorthodox financial measures such as capital controls and the build-up of currency reserves helped Argentina and other like-minded countries weather the financial crisis, Argentina Finance Minister Amado Boudou said Saturday.

  Speaking to reporters on the sidelines of the Inter-American Development Bank gathering in this Canadian city, Boudou said that representatives from other nations had recognized the success of Argentina's policy choices. "It's rewarding to see how multi-lateral organisms are saying that countries need diverse solutions, something that wasn't common to hear in the past," Boudou said.

  Argentina has increased its reserves to $52.5 billion currently from $8 billion in 2003, and has enacted strong controls on capital flight despite international criticism, measures that helped spur internal investment, Boudou said, adding that those measures would continue. "Argentina is growing strongly," much faster than the rest of the globe, the minister said.

  Boudou also said that Argentina won't issue debt in international financial markets anytime soon, despite dropping interest rates. "Argentina doesn't need financing," Boudou said, adding that "this year we won't issue any debt" in international markets.

  The minister also said Argentina hopes to close a deal with the Paris Club to resolve its outstanding debts with creditor nations before Cristina Kirchner's presidential period is over. "We are confident we can solve that this year," he said.

  Boudou said he expects oil prices to remain high in the wake of unrest in the Arab world, but the impact of these prices on the Argentine economy would be "neutral" if not "positive," because Argentina is an oil-producing country.

  Boudou also sees Japan quickly starting to rebuild its infrastructure after the earthquake that killed thousands and unleashed a nuclear crisis in the north of the country. "We salute them because it's good for the whole international economy," he said.

  Read more: Argentina Finance Min: Won't Issue Debt In International Markets In '11 - Investing - Dow Jones Newswire - SmartMoney.com

  Αργοναυτης είπε... 28 Μαρ 2011, 9:08:00 π.μ.

  Κρεμάστε τους ψηλά.

  Ανώνυμος είπε... 28 Μαρ 2011, 9:37:00 π.μ.

  ΑΑ..ΠΑ.ΑΠ..ΤΟΥ ΚΑΡΧΙΔΑΚΗ
  Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΣΤΟ ΠΥΛΟΦΟΡΙ
  ΤΗΣ ΛΑΣΠΗΣ !

  ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ..ΣΟΣΙΑΛΗΣΜΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ... Α..ΠΑ.ΠΑ

  Ανώνυμος είπε... 28 Μαρ 2011, 10:08:00 π.μ.

  Για όλους τους Ελληνες πολιτικούς, συνδικαλιστές και λοιπούς αλήτες, Η ΕΙΔΗΣΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΠΛΕΓΜΕΝΟΙ...

  Ανώνυμος είπε... 28 Μαρ 2011, 10:51:00 π.μ.

  Δεν δουλεύει τίποτα σε κράτος και κυβέρνηση
  Από factorx στις 28/03/2011
  Share

  Παραφράζοντας λίγο την περίφημη φράση «Ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο», με όσα συμβαίνουν σήμερα μπορούμε να πούμε «Που πάει αυτός ο τόπος από αυτούς που δεν κυβερνούν».

  Μια σειρά από περιστατικά της καθημερινότητας, εκεί που χτυπά η καρδιά της Ελλάδας, εκεί που ο πολίτης καταλαβαίνει τη σημαίνει Μνημόνιο, δείχνουν ότι και ακυβερνησία υπάρχει και δυσοίωνες προοπτικές για το μέλλον των πολιτών.

  * Στην Παιδεία που αφορά τα παιδιά μας, το καυτό θέμα δεν είναι οι συγχωνεύσεις. Αυτές απλά επικαλύπτουν ένα μεγάλο πρόβλημα που έχει να κάνει με την υποχρηματοδότηση της Παιδείας. Ο Γ. Παπανδρέου είχε εκλεγεί με συνθήματα για 5% στην Παιδεία, με χορήγηση 1 δις ευρώ για την έρευνα από τον πρώτο χρόνο. Αντί αυτών έφαγε την Εκπαίδευση το Μνημόνιο. Τα ταμεία των σχολείων είναι άδεια, πολλά από αυτά δεν είχαν ούτε για πετρέλαιο θέρμανσης κι έμπαιναν στο τεφτέρι του βενζινοπώλη. Κάποιες μονάδες δεν έχουν ούτε για φωτοτυπίες και οι δάσκαλοι κάνουν ρεφενέ για να αγοράσουν χαρτί. Για να μην πούμε και για την τριτοβάθμια εκπαίδευση όπου έχουν κοπεί τα πάντα. Από οδοιπορικά για τους καθηγητές που πρέπει να πάνε σε συνέδρια, μέχρι ακόμη και χαρτί για το φωτοτυπικό. Ετσι θα πάει μπροστά η δημόσια και δωρεάν παιδεία ή θα βγουν όλες οι οικογένειες στη ζητιανιά για να στείλουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά;
  * Στα νοσοκομεία, μαύρο χάλι. Ούτε φάρμακα δεν υπάρχουν. Μου έλεγε πρόσφατα ιατρός ότι στα μεγάλα νοσοκομεία της Βορείου Ελλάδας γίνεται χαμός από Βούλγαρους και Σκοπιανούς που πηγαίνουν χωρίς χαρτιά για νοσηλεία και φεύγουν το προηγούμενο βράδυ πριν το εξιτήριο. Το ίδιο κι αλλοδαποί οι οποίοι επειδή δεν έχουν να φάνε, μπαίνουν στα νοσοκομεία, μένουν δυο τρεις ημέρες δωρεάν και φεύγουν μες στη νύχτα για να μην τους βρει κανείς. Από την άλλη, ουρές με χιλιάδες ανθρώπους να περιμένουν για ένα ραντεβού, μεγάλες ελλείψεις γιατρών και προσωπικού. Και το εντυπωσιακό είναι ότι περιμένουν από τις μετατάξεις του ΟΣΕ να πάρουν κόσμο στα νοσοκομεία. Φαντάζεστε μηχανοδηγούς να βάζουν ορό;
  * Στα δικαστήρια το απόλυτο χάος. Ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χ. Αθανασίου απείλησε με λευκή απεργία αν η κυβέρνηση επιμείνει στην περικοπή επιδόματος βιβλιοθήκης και αποζημίωσης για έκδοση αποφάσεων στα γρήγορα. Αυτό σημαίνει ότι χιλιάδες αποφάσεις θα καθυστερήσουν δραματικά και θα πληγεί ανεπανόρθωτα η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Παρακαλάει ο Καστανίδης για κανένα ευρώ αλλά στην πλατεία Συντάγματος έχουν κηρύξει στάση πληρωμών.
  * Λευκή απεργία, όμως, κάνουν εδώ και καιρό οι εφοριακοί με αποτέλεσμα να βουλιάξουν τα έσοδα. Αιτία, η περικοπή μισθών και επιδομάτων, κι αντί το κράτος να πάρει γενναίες αποφάσεις κάθεται και βλέπει τις εφορίες να υπολειτουργούν. Ιδια άθλια κατάσταση και στις πολεοδομίες όπου η Ελλλάδα αναστενάζει.

  Δε μιλάμε για επιδόματα μαϊμού, δημόσιους υπαλλήλους τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας και περικοπές μισθών που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και καιρό. Αυτά είναι αυτονόητα. Εδώ μιλάμε για εντολές που δίνει το Μνημόνιο να περικοπούν δημόσιες δαπάνες από παντού. Ακόμη και από κρίσιμους και ιδιαίτερα σημαντικούς για κάθε χώρα τομείς.

  Μέχρι που θα πάει αυτή η κατάσταση; Και μέχρι πότε η κυβέρνηση θα υποτάσσεται στις εντολές του Μνημονίου αφήνοντας τη χώρα και τους πολίτες να ρημάζουν; Και τελικά ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο;

  Ανώνυμος είπε... 28 Μαρ 2011, 11:23:00 π.μ.

  Ο Παπανδρέου δεν ήταν υπουργός, βουλευτής, ή whatever, σε κυβερνήσεις του ΠΑσόκ?
  Τώρα λοιπόν τι λέει για όλα αυτά ?
  Και μόνο ο Τσοχατζόπουλος βούταγε στο μέλι?
  Ε ρε, για γέλια είμαστε.

  ΚΡΕΤΙΝΟΙ ΠΕΤΑΛΩΜΕΝΑ ΖΩΑ ΠΑΣΟΚ..ηταν και ΠΑΡΑΗΤΑΝ….

  Ο Υπουργος Εξωτερικων μαλιστα, είναι αυτος που έκανε τις Δημοσιες σχεσεις με ολους τους παραεξω……
  Και έτσι γίνετε και..σε
  Ολο τον Κόσμο.

  Μελος του Υπουργικου Συμβουλιου ηταν...και υπεγραφε στο ΚΥΣΕΑ τις μεγαλες συμφωνιες..οποτε μια χαρα ηξερε.. Απλα δεν σχολιοταν..ηταν τουριστας αυτος..!!

  ΚΑΙ..Ωρες ωρες ειναι να απορει καποιος !
  Οι επιλογες για τον αμυντικο εξοπλισμο γινονται συμφωνα με τις αναγκες της χωρας ?
  Ή συμφωνα με το που υπαρχει μεγαλυτερη μιζα ?

  Ειμαι σχεδον βεβαιος οτι εαν η αγορα μουλαριων ειχε μεγαλυτερα περιθωρια μιζας απο οτι η αγορα αρματων, θα αγοραζαμε μουλαρια!

  Ολα σε αυτη τη χωρα θα τα δουμε! Υποβρυχια που γερνουν, αεροπλανα τυφλα και κανενας
  δεν ειναι υπευθυνος.

  Ανώνυμος είπε... 28 Μαρ 2011, 11:56:00 π.μ.

  Τελικά θα την πληρώσει κανένας μικρομικρός μιζαδόρος , με ανταλλάγματα φυσικά και όλα μέλι γάλα. Και ο ΄Ακης θα βλέπει κάθε πρωί την Ακρόπολη πίνοντας το καφεδάκι του και μετρώντας τα €ρουδάκια του.

  Ανώνυμος είπε... 28 Μαρ 2011, 11:57:00 π.μ.

  Τον συγκεκριμένο κύριο τον θυμάμαι από την δεκαετία του 80 που εργαζόμουνα στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.
  Ήταν Εργατοπατέρας μαζί με τον Κοντάκη, Φλογοχειριστής νομίζω σε ειδικότητα, αλλά ποτέ δεν δούλεψε,
  Νομίζω πως δεν πρέπει να έχει δουλέψει ούτε μια ώρα στην ζωή του "Εκτός από όλους εμάς",
  Όταν το ΠΑΣΟΚ ανέβηκε στην εξουσία είχε ένα Τουπέ που και εγώ αν και ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ, εκνευριζόμουνα που τον έβλεπα.
  Εξακολουθεί εμαθα μέχρι και πρόσφατα να παίρνει μισθό από τα Ναυπηγεία σαν Φλογοχειριστής, Αλήθεια Γιατί?

  Ανώνυμος είπε... 28 Μαρ 2011, 2:08:00 μ.μ.

  OI...όι..μάνα μου.....

  Γιούχαραν και τον Σημίτη στο Λονδίνο.~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

  Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης μετέβη μετά της συζύγου του Δάφνης για σαββατοκύριακο στο Λονδίνο.
  Σύμφωνα όμως με σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, λογάριασαν χωρίς τους εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές που κατέβηκαν στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας για να διαμαρτυρηθούν εναντίον των μέτρων λιτότητας.

  Εκεί που έκανε λοιπόν βόλτες και shopping στην Oxford Street, εντοπίστηκε από ομάδα Ελλήνων διαδηλωτών, οι οποίοι τον προπηλάκισαν και του πέταξαν κόκκινη μπογιά.

  Προκειμένου να γλιτώσει από τη μανία των διαδηλωτών, ο πρώην πρωθυπουργός κατέφυγε σε κάποιο κατάστημα της περιοχής.

  Ηθικόν δίδαγμα: Τα κεφάλια μέσα!


  newsbomb

  Ανώνυμος είπε... 28 Μαρ 2011, 2:47:00 μ.μ.

  Οταν ο Ανδριανόπουλος σαν Υπουργός ήθελε να κλείσει τον Σκαραμαγκά και κατηγορούσε τους συνδικαλιστές για ανευθυνότητα και καταβαράθρωησ του ναυπηγείου στα ελλείμματα, τον κατηγορούσαν σαν ανευαίσθητο νεοφιλελεύθερο. Να που μας οδήγησε η υποτιθέμενη ευαισθησία...

  Ανώνυμος είπε... 28 Μαρ 2011, 6:21:00 μ.μ.

  Θα θυμάστε την συμπεριφορά του στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ. Είχε σκυλιάσει υπερ του Παπανδρέου. Προφανώς κάτι ήξερε και κάτι υπολόγιζε.Έστω και αν η δικαιοσύνη δεν κάνει τίποτε, υπάρχει το αισθητήριο του Πειραιωτικου λαού που θα τον εξαφανίσει.

  Ανώνυμος είπε... 28 Μαρ 2011, 8:25:00 μ.μ.

  Εμπλέκεται κι ό......... Μίχας????

  Δέν τό....... πιστεύω!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Χά! χά! χά! (τρίς)!!!!!!!!!!

  Ανώνυμος είπε... 28 Μαρ 2011, 10:19:00 μ.μ.

  ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΚΗ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ.
  Από τις : Apokalypseis.gr

  Ταξίδεψε αιφνιδίως στο εξωτερικό τις προηγούμενες ημέρες ο Άκης Τσοχατζόπουλος μαζί με πρώην στενό συνεργάτη του και οι πληροφορίες θέλουν το ταξίδι αυτό να συνδέεται με όσα έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας για το μέγα σκάνδαλο των υποβρυχίων που...
  ερευνά η εισαγγελέας κυρία Πόπη Παπανδρέου και που όλα δείχνουν ότι θα φθάσει στη Βουλή.

  Σύμφωνα με πληροφορίες του apokalypseis.gr ο πρώην υπουργός βρέθηκε στο Μόναχο και το Βερολίνο και είχε επαφές από τις οποίες λέγεται πως «εκμαίευσε» έγγραφα και στοιχεία που θα υποστηρίξουν τα επιχειρήματά του.

  Τις τελευταίες ημέρες, πάντως, ο κ. Τσοχατζόπουλος είχε δύο επαφές με πρόσωπα που έχουν επικοινωνία με τον πρωθυπουργό και, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εξετάσθηκε η δυνατότητα κάποιου «διακανονισμού» προκειμένου να μην εκτεθούν ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε ο πρώην υπουργός.

  Η Ιπποκράτους δεν θεωρεί «καμένο χαρτί» τον Άκη, όπως διοχετεύουν κάποια κυβερνητικά στελέχη στις εφημερίδες, δεδομένου ότι ο πρώην υπουργός γνωρίζει πολλά.

  Στο περιβάλλον του κ. Τσοχατζόπουλου, πάντως, επισημαίνουν πως «ο ίδιος δεν έχει να φοβηθεί κάτι από τη συγκεκριμένη υπόθεση των υποβρυχίων», ενώ λένε πως «πρόσωπο κλειδί είναι ο πρώην Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών» Γιάννης Σμπώκος.

  Το ζήτημα είναι πως το ΣΔΟΕ φέρεται να έχει εντοπίσεις εμβάσματα σε off shore εταιρείες που συνδέονται με πρόσωπα που περιεστράφησαν κατά το παρελθόν γύρω από τους Τσοχατζόπουλο- Σμπώκο, χωρίς, όμως, να μπορεί να «ταυτοποιηθεί», προσώρας, μαζί τους κάποιο από τα στοιχεία αυτά.

  Item Reviewed: Μπλεγμένος και ο Γ. Μίχας στη δικογραφία για το σκάνδαλο με τα υποβρύχια... Rating: 5 Reviewed By: Press- gr