GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η βιοποικιλότητα στην Ιαπωνία μετά την έκρηξη του πυρηνικού ανιτδραστήρα...

Ύστερα από την έκρηξη των αντιδραστήρων στο πυρηνικό εργοστάσιο στην Φουκουσίμα στην Ιαπωνία, φόβοι εκφράζονται για σοβαρές επιπτώσεις ...

Ύστερα από την έκρηξη των αντιδραστήρων στο πυρηνικό εργοστάσιο στην Φουκουσίμα στην Ιαπωνία, φόβοι εκφράζονται για σοβαρές επιπτώσεις εξαιτίας της ραδιενέργειας στην χλωρίδα και στην πανίδα της χώρας.
Οι επιστήμονες, μάλιστα, ανησυχούν ιδιαίτερα για τις μεταλλάξεις που θα υποστούν ζώα και φυτά στις περιοχές της βόρειας Ιαπωνίας,
λαμβάνοντας υπόψη  την μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή που προκλήθηκε από το πυρηνικό ατύχημα στο Τσέρνομπιλ.
Όσο περίεργο πάντως κι αν ακούγεται,η περιοχή ...
γύρω από το Τσέρνομπιλ χαρακτηρίστηκε το 2005 ως μοναδική για την βιοποικιλότητα  από το Τσέρνομπιλ Φόρουμ, στο οποίο συμμετείχε και η Διεθνής Αρχή Ατομικής Ενέργειας. Η χλωρίδα και η πανίδα στην περιοχή δεν είχαν επηρεαστεί από την ραδιενέργεια και συνέχισαν να αναπτύσσονται.

6 σχόλια

  1. ΠΥΡΙΝΙΚΑ=ΘΑΝΑΤΟΣ19 Μαρ 2011, 1:02:00 μ.μ.

    ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΕ για τις ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ η νεκρόφιλη ιαπωνική μοναρχία!...
    Σύμφωνα με διπλωματικό έγγραφο που αποκαλύπτει η ιστοσελίδα Wikileaks και δημοσιεύει η Ντέιλι Τέλεγκραφ, η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) είχε προειδοποιήσει την Ιαπωνία το Δεκέμβριο του 2008 ότι οι πυρηνικές της εγκαταστάσεις δεν ήταν σε θέση να αντιμετωπίσουν σεισμικές δονήσεις άνω των 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
    http://www.skai.gr/news/world/article/165185/puriniki-kai-anthropistiki-krisi-stin-iaponia

    Forecasting of Japanese Earthquake was given on 9 March Global Network for the Forecasting of Earthquakes placed the forecast of strong earthquake in the territory of Japan on 9 March.
    The forecast was placed in forecast map of the internet-site of the network and all countries which are included into GNFE as full members received it. The forecast was given accurate within 90% with central point of the region of the expected earthquake on Honshu island. http://seismonet.org/page.html?id_node=130&id_file=129
    Εκατοντάδες χιλιάδες άστεγοι στην Ιαπωνία ΚΑΙ με "υπερθερμασμένα" ΧΙΟΝΙΑ....

    Δεν είναι αργά να γίνει αντιληπτό ότι η επίθεση των τοκογλύφων στη Μεσόγειο οφείλεται στον ΤΡΟΜΟ τους για την επερχόμενη παγετώδη περίοδο.
    Να που πληθαίνουν οι σοβαρές, ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΕΣ προειδοποιήσεις για την επερχόμενη σεισμοηφαιστειακή περίοδο, που χρειάζεται την ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ των Αρχανθρώπων, αντί για τον εγωισμό των συκοφαντών τους:
    CONCLUSIONS
    We have carried out long-term forecasting of the evolution of global seismic, volcanic, tsunami and solar activity. The forecasting was based on identification of cyclicities and other regularities in the distribution of numbers of earthquakes, volcanic eruptions and tsunamis for past periods of time and use of the established regularities in the development patterns for future processes.
    All long-term forecasts for natural disasters have been made for the period between 2010 and 2016.
    http://www.geochange-report.org/index.php?option=com_content&view=article&id=89:possible-forecasts&catid=35:1st-report&Itemid=111

    More massive earthquakes and tsunami to come, says astrophysicist
    15 Mar 11 - "The massive Japan Earthquake and Tsunami were triggered by massive events on the Sun and there are more to come in the next two years," says astrophysicist Piers Corbyn.
    http://www.iceagenow.com/More_massive_earthquakes_and_tsunami_to_come_says_astrophysicist.htm

    "lower solar activity, occurrence of huge volcanic events and lower surface air temperature could be expected in the next decades".
    http://rebel.ig.cas.cz/activities/Rocenka93-4/charv.htm
    I. Charvatova, J. Strestik -
    Geophysical Institute of the Czech Academy of Sciences.

    Deputy Director of the Russian Academy of Sciences’ Institute of Geography Arcady Tishkov:
    Seismic and solar activity cycles may coincide, like they will in 2011 through 2015, when the volcanic and seismic activity cycle will reach its highest value.
    http://english.ruvr.ru/2011/03/12/47299635.html

    Η λύση απλή:
    ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ σε ΑΥΤΑΡΚΗ ημιορεινά χωριά, που δεν πλήττονται από τις πλημμύρες που φέρνουν οι ηφαιστειακοί χειμώνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί,
    Δεν βρίσκω λόγια να εκφράσω την οδύνη τον πόνο και την αγωνία για τα όσα συμβαίνουν στην Ιαπωνία... Την πιο όμορφη χώρα του κόσμου -κατ’ εμέ-, που τώρα κινδυνεύει να γίνει τόπος ζωντανών-νεκρών από τη ραδιενέργεια.

    Ίσως είναι τραγικά συμβολικό, που συνέβη τώρα, την εποχή που ανθίζουν οι κερασιές, το σύμβολο της Ιαπωνίας. Μαζεύονται το βράδυ, κάθονται κάτω από τις κερασιές, που είναι παντού, στα πάρκα κυρίως, και βλέπουν τα υπέροχα άνθη να πέφτουν λουσμένα από το φως του φεγγαριού. Για τους Ιάπωνες είναι η πιο βαθιά εικόνα της ομορφιάς της ζωής και του θανάτου, ναι του θανάτου, του εφήμερου της ζωής που σβήνει σαν τα άνθη της κερασιάς. Υπάρχουν τόσα υπέροχα χαϊκού, ποιήματα με 3 στίχους, που είναι πνευματικός στοχασμός. Διαβάστε ένα:

    Χιονίζει άνθη.
    Θ' ασκείται η άνοιξη
    για το χειμώνα...

    Δυστυχώς, μάλλον πρόκειται για τον πυρηνικό χειμώνα. Και τώρα... Ο θάνατος έρχεται, αργά και σταθερά. ...Τα άνθη της κερασιάς είναι μολυσμένα από τη ραδιενέργεια. Είναι χαρακτηριστική η γαλήνια και πειθαρχημένη αντιμετώπιση από τον ιαπωνικό λαό.

    Εδώ στην Ταϊβάν, δέος και φόβος. Ο κόσμος φοβάται να βγει στον δρόμο, φοβάται την έκθεση στο ραδιενεργό νέφος.
    Είναι όμως πολύ σημαντικό το ότι παντού, σε όλα σχεδόν τα τηλεοπτικά κανάλια, τις εφημερίδες και το ιντερνέτ, μεταδίδεται συχνά ένα μήνυμα: PRAY FOR JAPAN - ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ.

    ...κι' εμείς προσευχηθήκαμε την Κυριακή στη Θεία Λειτουργία. Με εκπλήσσει πολύ το ότι κανείς δεν διαμαρτύρεται που η τηλεόραση καλεί τον κόσμο να προσευχηθεί. Όλοι σέβονται, ακόμα και οι άθεοι, τις δύσκολες αυτές ώρες την πίστη και την ανθρώπινη ανάγκη για πίστη....
    Υπάρχει αγωνία στην Ταϊβάν, διότι έχουμε 3 σταθμούς ατομικής ενέργειας, και η περιοχή είναι σεισμογενής όπως και η Ιαπωνία. Υπάρχει φημολογία ότι οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να συμβεί παρόμοιος σεισμός .....
    Δεν βρίσκω λόγια να παρηγορήσω τους ανθρώπους εδώ, για όσους και όσα έχασαν και κυρίως για το ζοφερό πυρηνικό μέλλον που ίσως έρχεται (άλλωστε λογικά θα πρέπει να υπάρξουν μετασεισμοί 7, 6 κ.τ.λ. ρίχτερ).
    Καταλαβαίνω μόνο τη σημασία της πίστης, δηλαδή της εμπιστοσύνης στον Θεό, στο να γαντζωθείς πάνω Του… Αντί να έχεις ελπίδες, να είναι Αυτός η ελπίδα μας, η μόνη σιγουριά που μπορούμε να εμπιστευθούμε.
    ..
    Αδελφοί μου, η Ιαπωνία μπορεί να μην έχει ανάγκη την υλική σας βοήθεια. Δεν κλαίω τόσο για την Ιαπωνία, κλαίω όμως για την Ελλάδα που χρεοκόπησε όχι οικονομικά, αλλά ηθικά.
    Η Ιαπωνία έχει ανάγκη την προσευχή μας, η οποία πρέπει να είναι πολύ θερμή, ώστε η χάρις του Θεού να βοηθήσει, να σταματήσει η καταστροφή, και κυρίως να γνωρίσουν τον Χριστό οι αδελφοί μας οι Ιάπωνες. Είναι τόσο κοντά Του με τον χαρακτήρα τους, τις αρετές τους και την εργατικότητά τους, λίγη προσευχή ακόμα χρειάζεται, για να τον βρουν.

    Με αγάπη Χριστού π. Ιωνάς
    Ιεραπόστολος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ταϊβάν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η περιοχη "γυρω" απο το Τσερνομπιλ δεν επηρεαστηκε απο την ραδιενεργεια γιατι απλουστατα ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ να μολυνθει
    αφου ο ΑΕΡΑΣ μ ε τ ε φ ε ρ ε την σκονη α λ λ ο υ !

    Ομολογειτε παντως οτι εγινε μεγαλη ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.
    Επειδη το "γυρω" απο το Τσερνομπιλ δεν επαθε κατι
    σημαινει οτι η πυρηνικη ενεργεια ειναι ΑΣΦΑΛΗΣ;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Ανθρωπος πληρωνει το τιμημα της αλλαζονειας του απεναντι στη Φυση
    η οποια αργα η γρηγορα τον "εκδικειται" με την τρομακτικη της δυναμη.
    Παρα τα λαθη του ομως δεν "βαζει μυαλο"
    και συνεχιζει Αμετανοητος να θυσιαζει το δικο του "παρον"
    και των επομενων γενιων
    το "μελλον"
    Πανω απ' ολα λοιπον: ΚΕΡΔΟΣ-"ΠΡΟΟΔΟΣ" και...........
    γαια πυρι μειχθητω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΥΡΗΝΙΚΑ=ΘΑΝΑΤΟΣ19 Μαρ 2011, 5:57:00 μ.μ.

    ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ-ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ!!

    Την ώρα που η παγκόσμα κοινή γνώμη παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις απεγνωσμένες προσπάθειες των Ιαπώνων να περιορίσουν την καταστροφή στους...
    "σακατεμένους" πυρηνικούς αντιδραστήρες του εργοστασίου στη Φουκουσίμα και η διεθνής κοινότητα επανεξετάζει τα στάνταρ ασφαλείας σχετικά με τη χρήση πυρηνικής ενέργειας, η είδηση με ελληνικό ενδιαφέρον που αποκαλύπτει σήμερα το Newsport.gr προκαλεί σοκ!
    Έλληνας μεγάλος εφοπλιστής έλαβε το οκ από το Νορβηγικό Νηογνώμονα (DET NORSKE VENITAS), έναν από τους σημαντικότερους διεθνώς, για τη ναυπήγηση δύο νέων δεξαμενοπλοίων χωρητιικότητας 160.000 tn το καθένα, που θα κινούνται με πυρηνική ενέργεια !
    Δηλαδή στα ύφαλα τους θα διαθέτουν κινητήρες στα πρότυπα των πυρηνικών υποβρυχίων. Οι απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες αναφέρουν ό, τι η κατασκευή των δύο πυρηνοκίνητων τάνκερ θα πληρεί όλα τα στάνταρ ασφαλείας όπως αυτά ορίζονται από το Διεθνή Κώδικα Ασφαλείας για τη Ναυτιλία (ISPS CODE). Απομένουν δε μόνο οι τελικές υπογραφές για την έναρξη της ναυπήγησής τους, για την οποία ερίζουν οι κολοσσοί της ναυπήγησης στη Ν. Κορέα, η Hyundaι και η Samsung.
    Tο ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής. Λαμβάνοντας υπόψιν την πρόσφατη τραγωδία στην Φουκουσίμα, αλλά και τα αναρίθμητα ναυτικά ατυχήματα δεξαμενοπλοίων με τις τεράστιες περιβαλλοντικές συνέπειες, ποιος μπορεί να εξασφαλίσει το ενδεχόμενο αποφυγής μιας πυρηνικής τραγωδίας στην περίπτωση ενος ατυχήματος ή ναυαγίου ;
    Πόσο μάλλον από τη στιγμή που μιλάμε στην ουσία για μια "κινητή πυρηνική βόμβα" εκτεθειμένη στις απρόβλεπτες διαθέσεις της φύσης.



    http://newsport.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=8118&catid=31&Itemid=35

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση