GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων Μηχανικών Επιστήμης Υλικών...

Από τον Δρ. Παναγιώτη Ξυδά Μηχανικό Υλικών Αξιότιμοι κύριοι καλησπέρα σας , Είμαι σχετικά νέος , ένθερμος αναγνώστης του blog σας το...

Από τον Δρ. Παναγιώτη Ξυδά
Μηχανικό Υλικών
Αξιότιμοι κύριοι καλησπέρα σας,
Είμαι σχετικά νέος, ένθερμος αναγνώστης του blog σας το οποίο βρίσκω πολύ καλά ενημερωμένο και πλήρες, χωρίς να χαϊδεύει αυτιά!
Θα ήθελα να φέρω σε γνώση σας (στην περίπτωση που δεν το έχετε πληροφορηθεί ήδη), ένα σημαντικό θέμα που άπτεται των αρμοδιοτήτων του ΤΕΕ και των αναχρονιστικών και συντεχνιακών τακτικών που εφαρμόζει, οι οποίες πλέον δεν έχουν προηγούμενο.
Είμαι απόφοιτος του...
Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στα νανοσύνθετα υλικά από το συγκεκριμένο Τμήμα (με τη συνεργασία του Τμήματος Χημείας ΑΠΘ και του ΕΚΕΤΑ). Το Τμήμα μας λειτουργεί από το 1999 (11 χρόνια) και ακόμη δεν έχει πάρει επαγγελματικά δικαιώματα!!
Ο λόγος είναι οι συντεχνιακές πρακτικές του ΤΕΕ (αρμόδιο για την παραχώρηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος όλων των μηχανικών) το οποίο, προκειμένου να μην χάσουν τα μέλη του κομμάτι από την ανύπαρκτη πλέον πίτα της αγοράς εργασίας αρνείται να επιτρέψει στους αποφοίτους του Τμήματος την άσκηση του επαγγέλματος που σπούδασαν και στο οποίο είναι οι ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ Μηχανικοί Υλικών στην Ελλάδα.
Η αδιέξοδη και φασιστική τολμώ να πω στάση του ΤΕΕ, που σημειωτέον δεν εδράζεται σε κανένα λογικό επιχείρημα, οδηγεί τους αποφοίτους του Τμήματος σε όλο πιο δυναμικές κινήσεις (απεύχομαι σε κινήσεις απελπισίας). Επί 6 χρόνια που υπάρχουν απόφοιτοι του Τμήματος δουλεύουμε όπου-όπου (πολλές δουλειές απαιτούν σφραγίδα ΤΕΕ που δεν έχουμε), με τις όποιες συνθήκες, ανασφάλιστοι και σε πλήρη εκμετάλλευση. Δεν μετέχουμε σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και σε διάφορες προκηρύξεις, απλά γιατί το ΤΕΕ αρνείται να δώσει επαγγελματικά δικαιώματα σε μια δημόσια Πολυτεχνική Σχολή που ίδρυσε το κράτος, για να μην χάσει κομμάτι της πίτας!! Αξίζει στο σημείο αυτό να σημειωθεί ότι πριν από λίγους μήνες έλαβαν αναγνώριση και επαγγελματικά δικαιώματα οι απόφοιτοι των ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΙΕΚ και ΚΟΛΛΕΓΙΩΝ, την στιγμή που εμείς, απόφοιτοι της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ είμαστε στον αέρα, στο ΤΙΠΟΤΑ εδώ και 11 χρόνια!
Οι μακροχρόνιες συζητήσεις/κοροϊδίες με το ΤΕΕ έφτασαν στο τέλος τους την προηγούμενη εβδομάδα, χωρίς αποτελέσματα.
Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος.
Γι' αυτό το λόγο, οι φοιτητές και οι απόφοιτοι του Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών θα στραφούν σε άλλες δράσεις σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Τοπικό Τμήμα του ΤΕΕ Ιωαννίνων και την τοπική κοινωνία, για την διεκδίκηση των ΔΙΚΑΙΩΝ αιτημάτων τους. Μια από αυτές θα είναι η προσφυγή σε ένδικα μέσα εναντίων του ΤΕΕ στα Ελληνικά ή και τα Ευρωπαϊκά δικαστήρια. 
Το e-mail αυτό σκοπό έχει να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει την ευρύτερη κοινή γνώμη μέσα από το δημοφιλές blog σας. Παρακαλώ θερμά για την υποστήριξή σας.
Οι παραπάνω θέσεις εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές μου απόψεις μιας που δεν μετέχω (ακόμα) στον Πανελλήνιο Σύλλογο Αποφοίτων του Τμήματος που βρίσκεται υπό σύσταση.
Ούτως ή άλλως τα γεγονότα που σας αναφέρω είναι πέρα ως πέρα αληθινά.
Άρθρο της Ελευθεροτυπίας για το ίδιο θέμα:
Με εκτίμηση
Δρ. Παναγιώτης Ξυδάς
Μηχανικός Υλικών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΓΣ του ΤΜΕΥ που συνήλθε στις 16-3-2011, μετά από συζήτηση κατέληξε ομόφωνα στην ακόλουθη  ανακοίνωση:
Ανακοίνωση του Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Το Τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών (ΤΜΕΥ)  βρίσκεται στον ενδέκατο χρόνο λειτουργίας του  και υπάρχουν ήδη εκατοντάδες αποφοιτήσαντες.  Το λυπηρό είναι ότι μετά από δέκα χρόνια λειτουργίας, οι απόφοιτοι του Τμήματός μας δεν έχουν κανένα απολύτως επαγγελματικό δικαίωμα.
Επειδή πρόκειται για Τμήμα Μηχανικών, τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων του  «περνούν» μέσα από τις διαδικασίες του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας (ΤΕΕ) ως τον καθ’ ύλη αρμόδιο επαγγελματικό φορέα όλων των Μηχανικών της χώρας. Για το σκοπό αυτό το ΤΜΕΥ ήλθε εγκαίρως σε επαφή με τη κεντρική Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ (προεδρία κ. Αλαβάνου) εδώ και επτά περίπου χρόνια και άρχισε ένα κύκλο συζητήσεων με στόχο την εγγραφή των αποφοίτων του Τμήματος στα μητρώα του ΤΕΕ. Το θέμα αυτό απασχόλησε επανειλημμένως τα αρμόδια όργανα και τις επιτροπές του ΤΕΕ, καθώς επίσης και τη Σύνοδο Πρυτάνεων Πολυτεχνείων και Κοσμητόρων Πολυτεχνικών Σχολών της 10ης Δεκεμβρίου 2009. Μετά από ένα μεγάλο κύκλο συζητήσεων, υποδείξεων και επαφών διαφάνηκε μια σύγκλιση που αποτυπώθηκε τόσο στην παραπάνω σύνοδο των Πρυτάνεων και Κοσμητόρων όσο και στην εισήγηση της Μόνιμης Επιτροπής Παιδείας του ΤΕΕ που προβλέπει την «άμεση ένταξη των αποφοίτων του ΤΜΕΥ στην βασική ειδικότητα του Χημικού Μηχανικού και την κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων στον τομέα των υλικών».
Στο μεταξύ, μετά τις περσινές εκλογές του ΤΕΕ, προέκυψε μια καινούρια Διοίκηση του ΤΕΕ (προεδρία κ. Σπίρτζη) που από την αρχή έδειξε τις αρνητικές διαθέσεις της έναντι του Τμήματός μας.  Μ’ όλα ταύτα,  μετά από μια σειρά παρεμβάσεων και διαπραγματεύσεων το Τμήμα μας  ήλθε σε συμφωνία με τον κ. Σπίρτζη η οποία προέβλεπε την αποδοχή από μέρους μας της μετονομασίας (για δεύτερη φορά) του Τμήματος σε «Τμήμα Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Υλικών» έναντι  της άμεσης ένταξης των υπαρχόντων αποφοίτων μας καθώς και των διπλωματούχων που θα προκύψουν μέχρι να υλοποιηθεί η μετονομασία. Η συμφωνία αυτή επιτεύχθηκε με την παρουσία και τη συμβολή της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (κκ Τρ. Αλμπάνης και Ι. Λαγαρής)  καθώς και της Διοίκησης του Περιφερειακού Τμήματος Ηπείρου του  ΤΕΕ (κκ Γ. Ρεκατσίνας και Χρ. Παπαβρανούσης).
Δυστυχώς σε μια επίδειξη συντεχνιακού κυνισμού ο Πρόεδρος του ΤΕΕ αθέτησε τις δεσμεύσεις του και εισηγήθηκε διαφορετικά προς την Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ, η οποία τελικώς αποφάσισε ότι η ένταξη των αποφοίτων μας θα γίνει εφόσον  (όταν και αν) το Τμήμα μετονομαστεί σε «Τμήμα Χημικών Μηχανικών».
Μετά από αυτό το ζήτημα των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων του Τμήματός  μας έχει περιέλθει σε πλήρες αδιέξοδο. Είναι γνωστό ότι το ΤΕΕ, μολονότι το ίδιο δεν παρέχει επαγγελματικά δικαιώματα, διαπραγματεύεται με την Κυβέρνηση τα επαγγελματικά δικαιώματα  όλων των μηχανικών ανεξαρτήτως ειδικότητας και επιπλέον παρέχει την άδεια άσκησης επαγγέλματος. Επομένως, η κατηγορηματικά αρνητική στάση της παρούσας ηγεσίας του ΤΕΕ στην ένταξη των αποφοίτων του Τμήματός μας στα μητρώα του ΤΕΕ ουσιαστικά μπλοκάρει την οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση περί επαγγελματικών δικαιωμάτων. Πρακτικά αυτό ισοδυναμεί με veto στην απονομή οποιουδήποτε επαγγελματικού δικαιώματος στους αποφοίτους μας.
Μ’ αυτές τις ενέργειες, γίνεται φανερό ότι ο Πρόεδρος και η κεντρική Διοίκηση ΤΕΕ υπερβαίνουν τις εκ του νόμου καθορισμένες αρμοδιότητές τους. Ουσιαστικά, «αποφασίζεται» ποια τμήματα Mηχανικών θα έχουν επαγγελματικά δικαιώματα με ένα είδος ιδιότυπης «αναγνώρισης από το ΤΕΕ». Ο ρόλος του παρόχου άδειας άσκησης επαγγέλματος, μετατρέπεται αυθαίρετα σε ρόλο αξιολογητή πανεπιστημιακών τμημάτων και ακόμη χειρότερα σε ρόλο σχεδιαστή της αναπτυξιακής πολιτικής  των ελληνικών πανεπιστημίων.  Από θεσμική άποψη, είναι ισοδύναμο με το να αποφασίσει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ότι δεν αναγνωρίζει και δεν παρέχει άδεια άσκησης επαγγέλματος στους αποφοίτους του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, επειδή υπάρχει μεγάλος αριθμός υπηρετούντων γιατρών ή επειδή δεν συμφωνεί  με το πρόγραμμα σπουδών ή την σύνθεση του προσωπικού ή  την ερευνητική κατεύθυνση της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Πέρα από την συντεχνιακή πολιτική του ΤΕΕ, αξίζει να σημειώσουμε τον τρόπο άσκησης  αυτής  της πολιτικής από την πλευρά της παρούσης ηγεσίας του ΤΕΕ.  Αθέτηση συμφωνιών, ανακολουθία στις απόψεις και συνεχής αλλαγή στις θέσεις, έλλειψη συνέχειας στις διαδοχικές διοικήσεις, ηθελημένη παρελκυστική τακτική επιστρατεύονται ως μέθοδοι για να επιτευχθεί ο όποιος σκοπός. Επίσης, αποκαλύπτεται η περιφρόνηση με την οποία ο Πρόεδρος του ΤΕΕ αντιμετωπίζει τόσο την ηγεσία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων όσο και τη  Διοίκηση του Περιφερειακού Τμήματος του Τεχνικού Επιμελητηρίου. Ταυτόχρονα διαφαίνεται η καχυποψία, αν όχι ανοιχτή εχθρότητα, με την οποία η παρούσα Διοίκηση του ΤΕΕ αντιμετωπίζει το αίτημα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής στα Γιάννινα.
Όλα αυτά μολονότι ταιριάζουν απόλυτα στο σημερινό γκρίζο τοπίο της βαθειάς κρίσης αξιών και θεσμών της ελληνικής κοινωνίας, προκαλούν απογοήτευση επειδή σχετίζονται με έναν επαγγελματικό και επιστημονικό φορέα στον οποίο συμμετέχουν δεκάδες χιλιάδες  Μηχανικοί και που αναμφισβήτητα συνεισφέρει εδώ και δεκαετίες στην οικονομική, τεχνολογική  και θεσμική ανάπτυξη της χώρας.
Η ΓΣ του ΤΜΕΥ αφού εξέτασε την κατάσταση που διαμορφώθηκε, διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει κοινή βάση διαλόγου και δεν αποδέχεται περαιτέρω συζήτηση με τη ΔΕ του ΤΕΕ. Επιπλέον, αποφάσισε να διεκδικήσει επαγγελματικά δικαιώματα Μηχανικού Υλικών για τους αποφοίτους του απευθείας από την Κυβέρνηση παρακάμπτοντας το θεσμικό πλαίσιο του ΤΕΕ. Σ’ αυτή την κατεύθυνση, ζητά την άμεση και ουσιαστική συμπαράσταση της πανεπιστημιακής κοινότητας, της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, του Περιφερειακού Τμήματος Ηπείρου του  ΤΕΕ καθώς και των φορέων της πόλης των Ιωαννίνων και της ευρύτερης   περιοχής.
Ιωάννινα, 16 Μαρτίου 2011  
--------------------------------------------------------------------
Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων, 451 10 Ιωάννινα
Πληροφορίες: Γραφείο Τύπου Πρυτανείας
Τηλ.: 26510-07319, Fax: 26510 07200
e-mail: grtypou@uoi.gr 

18 σχόλια

  1. H Sxolh sas den exei kanena nohma ypar3hs. To antikeimeno sas einai yperkallymeno apo alles Sxoles toy Polytexneioy. Kanonika TEI eprepe na eiste, gia na mh pw pws h Sxolh sas idry8hke gia politikoys logoys apo to PA.SO.K. gia na stelnei foithtes sthn eparxia. Yparxoyn edw kai xronia ergasthria kai tomeis sta Polytexneia gia tis antoxes twn ylikwn kai alla tetoia. To "komple3" toy Ellhna na to paizei... episthmonas sas efage... Gia na mhn anafer8w se polles alles malakies... poy anhkoyn paraloga sta AEI. Paidagwgiko (na 'nai kala o Andreas thn xrysh... dhmosioypallhlikh dekaetia toy '80 poy apo Akadhmia -kati san TEI dhladh- to ekane AEI gia pshfoys kai megalyteroys mis8oys), Psyxologia, Noshleytikh, Texnh, 8eatro kai alles tetoies paparies.., Koinwniologia, Gymnastikh, MME kai polla alla tetoia paradeigmata poy yparxoyn mono edw kai me 10 fwtotypies erxete to ka8e axrhsto kai leei oti exei ptyxio... Eleos. Den einai oloi gia ta grammata, katalabete to epiteloys.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε μου άλλο επιστήμη και έρευνα και άλλο επαγγελματικό δικαίωμα.
    Είσαστε κατ΄ αρχήν πολυτεχνική σχολή ;
    Έχετε πραγματική γνώση που εξασφαλίζεται από ουσιαστικά προγράμματα σπουδών με βάση την οποία θα μπορούσατε με ασφάλεια να μελετήσετε ένα τεχνικό έργο;
    Ή απλά αναζητάτε επεγγελματικά δικαιώματα για μία θέση στο δημόσιο, ή άνοιγμα ενός γραφείου και ανάθεση με φατούρα σε νέους και με αμοιβές γαλέρας τις δουλείες που δεν θα μπορείτε να φέρετε εις πέρας;
    Ανοίγουν σχολές , τις δίνουν ένα τίτλο, κοροιδεύουν τα παιδιά μας , την επιστήμη και τον έλληνα φορολογούμενο.
    Όσον αφορά το ΤΕΕ, ποιά συντεχνία ρε φίλε , οι μηχανικοί είναι αδειασμένοι. Βλέπεις καμία αντίδραση αντίστοιχη όπως με γιατρούς και δικηγόρους στα μέτρα που πάρθηκαν για τους μηχανικούς.
    Κουβαλάνε μηχανικούς από το εξωτερικό π.χ. για την αξιοποίηση του Ελληνικού ,αναθέτουν σε τριαντάρηδες με τρεις μήνες εμπειρία για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας θαρρείς και οι έλληνες μηχανικοί είναι ανίκανοι.
    Είδες καμία αντίδραση.
    Είδες ποτέ το ΤΕΕ να κάνει άνοιγμα στην κοινωνία να προωθήσει την καινοτομία στους νέους , να συνδέσει πολυτεχνεία και εργασία ή έρευνα για την παραγωγή .
    Αν τα δεις πες στα και σε εμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΤΕΕ ΦΕΡΕΤΑΙ ΣΑΝ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΜΑΦΙΑΣ.
    Η ΘΟΛΟΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΩΝ ΑΛΑΒΑΝΗΔΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΜΙΚΡΟΨΥΧΩΝ επιστημόνων ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΛΟΓΙΚΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ.

    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΑΜΟΡΦΩΤΟ ΤΩΝ GREEKLISH
    23 Μαρ 2011 12:58:00
    ΕΧΩ ΝΑ ΤΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΤΟ 80% ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΑΠΟ ΣΟΒΑΡΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Κουβαλάνε μηχανικούς από το εξωτερικό π.χ. για την αξιοποίηση του Ελληνικού"

    Γιατί οι έλληνες μηχανικοί δεν είναι φαίνεται κατάλληλοι για τέτοια έργα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. φιλε καλιτερα να εισουνα στο παλερμο
    δεν τους βλεπεις πως σκουζουν τα σκυλια των κλειστων επαγγελματων
    χαριτε το νομπελ' σας ' και χεστε τους
    το μελλον σας θα ειναι λαμπρο με τα υλικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η εμπάθεια απέναντι στους μηχανικούς που δείχνεται και που κατ΄ εξακολούθηση δείχνουν οι απόφοιτοι των ΤΕΙ , αποδεικνύει ότι δεν αισθάνεσθε μηχανικοί και λογικό διότι δεν είσθε μηχανικοί.
    Απλά επαγγελματικά δικαιώματα και ψωμάκι από την πίσω πόρτα ζητάτε.
    Η γνωστή πρακτική που εφαρμόζεται χρόνια τώρα στην πατρίδα μας, τη ξέρετε και την δουλεύετε καλλά , συκοφαντία και χαμήλομα του πήχυ της αξιοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μην διστάζεις, να τολμάς, γιατί δυστυχώς έτσι είναι φίλε μου. Η φασιστική στάση του ΤΕΕ έχει καταδυναστεύσει πολλούς συναδέλφους με συναφή επαγγελματικά αντικείμενα στο συγκεκριμένο πεδίο.
    Οι «τύποι» δεν παίζονται, δυστυχώς, γιατί «αβαντάρονται» και από πολλούς που εξυπηρετούν την παρούσα κατάσταση (καθόσον πρόκειται για «συντεχνία») μέσα από τη Βουλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΡΕ ΗΛΙΘΙΟΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΑ BLOGS ΑΝΟΙΧΤΕ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΣΑΣ ΠΡΩΤΑ.

    Η ΣΧΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΣΗΣ ΑΠΕΣΠΑΣΜΕΝΟ ΤΜΗΜΑ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΥ ΜΕΤΣΟΒΕΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΕΧΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.
    ΑΛΛΑ Η ΣΤΕΝΟΚΕΦΑΛΙΑ ΚΑΙ Η ΑΜΟΡΦΩΣΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΘΕΤΩΝ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ.
    ΑΛΛΑ Σ΄ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΑ ΑΞΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΙΣΑΓΕΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΑΜΠΡΙΚΕΣ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΑΝΙΚΑΝΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΑΔΩΝ.
    ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ .
    ΑΛΛΑ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΚΡΙΤΩΝΕΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗ ΦΩΦΩ ΤΟΝ ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΥΒΑΛΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ.
    ΘΑΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΚΡΙΒΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ "ΚΟΠΡΙΤΕΣ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Διαβάζοντας το σχόλια των αναγνωστών μέχρι στιγμής, συνειδητοποιώ ότι οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν σε βάθος το θέμα (πράγμα απολύτως λογικό) και τοποθετούνται επιπόλαια.
    Δεν μπορώ να αντιπαρατεθώ σχετικά με τις σκοπιμότητες που μπορεί να υπήρχαν πίσω από τη δημιουργία του συγκεκριμένου Τμήματος (όπως και πολλών άλλων). Καλώς ή κακώς όμως δημιουργήθηκε (κατά τη γνώμη μου καλώς) και λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία και ενθαρρυντικά ερευνητικά αποτελέσματα μέχρι στιγμής. Επειδή το γνωρίζω από πρώτο χέρι, το Τμήμα είναι πολυτεχνείο, με πληρότατο πρόγραμμα σπουδών και εργαστηρίων. Πώς τεκμηριώνονται όλα αυτά? Έναν μόνο κρίσιμο παράγοντα θα αναφέρω, τις διεθνείς ερευνητικές συνεργασίες των καθηγητών του Τμήματος, λόγω του υψηλότατου ερευνητικού και ακαδημαϊκού επιπέδου που επιδεικνύουν. Στις συνεργασίες αυτές συγκαταλέγονται: MIT, Cornell University, Empire College και πολλά ακόμη πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο με ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ Τμήματα Υλικών τα οποία προτοστατούν στην έρευνα/προώθηση των νέων υλικών και της νανοτεχνολογίας. Μάλλον αυτοί είναι ανόητοι που έχουν και χρυσοπληρώνουν τέτοια τμήματα, την στιγμή που έχουν και τους άλλουσ κλάδους μηχανικών αλλά και χημικών, φυσικών κτλ. Αυτό που θέλω να πώ, είναι πως τα τμήματα αυτά δεν είναι τυχαία πρωτοπόρα, έχουν πραγματικό λόγο ύπαρξης!
    Για την προσγείωση στην Ελληνική πραγματικότητα, η κάλυψη των αναγκών της αγοράς και της έρευνας από άλλους τομείς μηχανικών και επιστημόνων (όταν δεν υπήρχε εξειδικευμένο τμήμα υλικών) θεωρώ ότι ήταν αυτονόητη και καλώς έγινε. Τα πράγματα όμως αλλάζουν, προοδεύουν, αλλά εμείς φερόμαστε σαν ξεματιάστρες του χωριού στο οποίο ήρθε πλέον ο φαρμακοποιός! (η παρομοίωση είναι εντελώς συμβολική και δεν θα ήθελα να παρομοιασθούν οι υπόλοιποι κλάδοι μηχανικών σαν ξεματιάστρες, προς θεού!).
    Τέλος, προς τις όποιες ενστάσεις για το επίπεδο σπουδών και το γνωστικό αντικείμενο του Τμήματος θα ήθελα να προσθέσω ότι ακόμη και το ΤΕΕ δεν εγείρει πλέον θέματα για τον οδηγό σπουδών και τις διπλωματικές του Τμήματος (δεν μπορεί) αλλά για το εάν θα ονομάζεται Μηχανικοί Υλικών ή Μηχανικοί της Επιστήμης των Υλικών ή Χημικοί Μηχανικοί και Μηχανικοί Υλικών και σε ποια υπο-κατηγορία του ΤΕΕ θα μπορούσε να ενταχθεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είμαι ο αμόρφωτος που δεν μπορώ να γράψω κανονικά... Το Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων συμφωνώ ότι έχει πολύ καλό επίπεδο σπουδών. Για παράδειγμα η Ιατρική Σχολή των Ιωαννίνων έχει πολύ καλό "όνομα" (όπως και τα δύο Νοσοκομεία της περιοχής). Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να δημιουργούνται νέες Σχολές μόνο και μόνο για να λέμε ότι έχουμε πολλές Σχολές. Σχετικά τώρα με το άρθρο, διαφωνώ. Η Σχολή σας δεν έχει κανένα νόημα ύπαρξης. Με το ζόρι δηλαδή να είστε Πολυτεχνική Σχολή; Το αντικείμενο σας είναι ήδη υπερκαλλυμένο από τις Σχολές του Πολυτεχνείου. Για να μην αναφέρω ότι κάποιοες Σχολές από τις υπάρχουσες, πρέπει να τεθούν εκτός Πολυτεχνείου. Το θέμα των ΤΕΙ δεν το σχολιάζω καθόλου. Απλά προσπαθούν με ελάχιστες τεχνικές γνώσεις να αρπάξουν... εργασιακά δικαιώματα από τους επιστήμονες του χώρου. Σε αυτό το σημείο τονίζω ότι δεν έχω καμία σχέση με τον κλάδου του Πολυτεχνείου. Για τα μεταπτυχιακά που αναφέρει κάποιος, θέλω να πώ ότι μεταπτυχιακό από μεταπτυχιακό έχει διαφορά. Μην χρησιμοποιείς την λέξη μόνο για "εφέ". Κάποιοι καραβανάδες το κάνουν αυτό -αναφέρουν δηλαδή τη λέξη μεταπτυχιακό- μετά τις καραβανοσχολές τους για να μη τους λένε αγράμματους, μεταπτυχιακό, ξένη γλώσσα και ECDL (γνωστό το παραμύθι και το "κόμπλεξ" τους). Καλό είναι να μην πέφτουμε τόσο χαμηλά. Καλά τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά, αλλά δεν έχουν όλα το ίδιο επίπεδο. Κακώς που ιδρύθηκε η συγκεκριμένη Σχολή από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και κοροϊδεύει πολλά παιδιά, τα οποία όταν τελειώνουν το Λύκειο, λογικό είναι να μην γνωρίζουν ακριβώς τι κάνουν. Υποθέτουμε ότι το ΤΕΕ σας δέχεται. Τι θα κάνετε; Οικοδομές; Δρόμους; Τοπογραφικά; Στατικά; Τους Χημικούς Μηχανικούς; Τους Μεταλλειολόγους; Τί; Είναι υπερκαλλυμένο το αντικείμενο σας σχετικά με τα υλικά από άλλους (π.χ. Χημικοί Μηχανικοί κ.α.). Δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς ζητάτε. Να αρπάξετε εργασιακά δικαιώματα και αμοιβές από άλλους θέλετε κύριοι. Όπως και οι διάφοροι άχρηστοι τειτζήδες δηλαδή. Έχουμε γεμίσει ρεμάλια ΥΕ, ΔΕ και ΤΕ. Επίσης έχουμε γεμίσει με άτομα που έρχονται... από το πουθενά... και θέλουν να βγάλουν εύκολο... χρήμα -αρπάζοντας το από άλλους που έλιωσαν... στη μελέτη- βάζοντας τον μανδία... του επιστήμονα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για να απαντήσω και εγώ με την σειρά μου και ειδικά στον προηγούμενο που φαίνεται να γνωρίζει τόσο καλά την ελληνική πραγματικότητα των πανεπιστημίων, ότι τμήμα μηχανικών υλικών υπάρχει σε ολα τα μεγάλα και μη πανεπιστήμια του κόσμου. όχι σαν μεταπτυχιακό αλλά και σαν πτυχίο. Αυτοί φαίνεται όμως δεν ξέρουν τι κάνουν και τι τους γίνεται για να το έχουν αυτό. αυτοί δεν έχουν μηχανολόγουν και χημικού μηχανικούς φαίνεται. Μάλλον ο οδηγός σπουδών αυτών των σχολών είναι διαφορετικός από αυτόν που έχει η σχολή αυτή.
    Τέλος θα πω ότι το τεε αναγνωρίζει κανονικά μηχανικούς υλικών από το εξωτερικό αλλά όχι από την Ελλάδα.
    Αυτά απάντηση προς όλους που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα και απαντούν παντού χωίς να υπολογίζουν τι θα πουν από την ασχετοσύνη τους στο συγκεκριμένο θέμα.
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μερικα σχολια στα γρηγορα. Οι σχολες materials science-materials science and engineering-materials engineering
    υπαρχουν στα μεγαλα πανεπιστημια του εξωτερικου οπως ΜΙΤ, Caltech, Imperial College εδω και 50 χρονια.Για τον αδαη που ειπε οτι η σχολη δεν εχει νοημα υπαρξης ας παει να πει και στον ΜΙΤ οτι ειναι βλακες που εχουν τετοια σχολη να την κλεισουν κι αυτοι... Ελεος με την ημιμαθεια του καθε ημιβλακος Ελληνα...

    Αντιγραφω απο την wikipedia για τις σχολες υλικων:

    "With significant media attention focused on nanoscience and nanotechnology in recent years, materials science has been propelled to the forefront at many universities."

    Στα ξενα πανεπιστημια λοιπον οι σχολες αυτες ειναι πρωτης γραμμης εδω οπως υποστηριζουν καποιοι πρεπει να κλεισουν...

    Το να συγκρινεις την επιστημη και μηχανικη των υλικων με την γυμναστικη ακαδημια ειναι δειγμα ενος μοναδικου ημιβλακα με παντελη
    ελειψη επαφης με την πραγματικοτητα.

    Η σχολη των Ιωαννινων ειναι 5ετης
    με μαθηματα πολυτεχνικης φυσεως και υποχρεωτικη διπλωματικη ενω τα εργαστηρια ειναι εξοπλισμενα με εξοπλισμο που πολλες πολυτεχνικες σχολες δεν εχουν δει ουτε στον υπνο τους.

    Οσο για τι θα κανει ενα Μηχανικος Υλικων, ειναι πολυ σαφες. Σε μια χωρα με μηδενικη παραγωγη και ελλειψη καινοτομιας ανθρωποι που μπορουν να ερευνησουν να δημιουργησουν και να τροποποιησουν καινοτομα υλικα θα επρεπε να ειναι και εδω στην πρωτη γραμμη οπως σε ολο τον κοσμο...Υλικα αδαεις φιλοι μου δεν ειναι μονο το τσιμεντο και τα τουβλα ειναι και οι νανοσωληνες ανθρακα, το γραφενιο, τα αγωγιμα πολυμερη, οι ημιαγωγοι, τα CFRP, τα μεταλλικα γυαλια. Ειμαι σιγουρος οτι τα πιο πολλα ποτε δεν τα εχετε ακουσει αλλα δεν πειραζει καιρος ηταν... Υπαρχει ζωη και περαν του ΤΕΕ...Καληνυχτα και ονειρα γλυκα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το τμημα Μηχανικων επιστημης υλικων δινει επισημα διπλωμα αναγνωρισμενο
    υποτιθεται απο το κρατος αρα το ΤΕΕ
    ειναι υποχρεωμενο να εγγραψει τους αποφοιτους. Το προγραμμα σπουδων
    αλλαξε και ειναι συμφωνο με τις επιταγες του ΤΕΕ αρα δεν υπαρχει καμια δικαιολογια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Προς τον ανώνυμο (23/03 12:58, 23/03 8:49):

    Ρε φιλέ, φαινεταί ότι κάποιοι άνθρωποι είτε δεν καταλαβαίνουν αυτά που διαβάζουν (άρα είναι βλάκες), είτε διακατέχονται από αφέλεια και αμορφωσία).
    Δηλαδή τι δεν κατάλαβες από το αρχικό άρθρο?
    Προκειταί για ένα τμήμα που στο εξωτερικό "τα σπαει", και οι αποφοιτοι του έχουν επαγγελματικά δικαιώματα στα αντίστοιχα τεχνικα επιμεήτήρια της κάθε χώρας.
    Στη Ελλάδα, με καθυστέρηση, ιδρύθηκε εξαρχής ως πολυτεχνική σχολή 5ετούς φοιτήσεως και για αυτό τη δηλώσαμε στα μηχανογραφικά. Στην πορεία, μετά από συλλογικούς αγώνες, και παρέμβαση του ΤΕΕ, το προγραμμα σπουδών διαμορφώθηκε επί το "πολυτεχνικότερον" και το όνομα άλλαξε με την προσθήκη του "Μηχανικού". Ολα αυτά -το τονίζω- ύστερα από τις υποδείξει του ΤΕΕ. Που σημαίνει ότι αφού εκπληρώθηκαν οι όροι που το ΤΕΕ είχε θέσει , θα μας εγγραφε στα μητρώα του.Αυτό δεν συνέβη με αποτέλεσμα πολυτεχνική σχολή ΑΕΙ του ΠΑνεπιστημίου Ιωαννίνων να παραμένει ξεκρέμαστη επαγγελματικά, την ίδια στιγμή που μηχανικοί υλικών από το εξωτερικό γράφονται στο ΤΕΕ, ή αντίστοιχα εμείς γραφόμαστε στο Τεχνικό Επιμελητήριο Γερμανίας. Άρα λοιπόν αδαή φίλε μου (που δεν έχεις και σχέση με το πολυτεχνείο, αλλά την αποψάρα σου ξέρεις να τη λες-αλήθεια εσύ ποιας σχολής απόφοιτος είσαι? μηπως κανενός ιεκ?) είναι προφανές ότι παίζονται πολιτικά παιχνίδια (πράσινα και μπλε) στις πλάτες των φοιτητών-αποφοίτων του τμήματος και των οικογενειών τους, και την ίδια στιγμή που αποφοιτοι κολλεγίων και ξέμπαρκων τει παίρνουν επαγγελματικά δικαιώματα εμείς παραμένουμε ξεκρέμαστοι). ΆΡΑ λοιπόν, δεν είναι η σχολή αυτή που δεν έχει λόγο ύπαρξης, αλλά οι πράσινες-μπλέ κυβερνήσεις που ιδρύουν τμήματα χωρίς να εξασφαλίζουν τους αποφοίτους τους και κάτι τύποι σαν και σένα, που προφανώς (είμαι σχεδόν σίγουρος) στηρίζουν μονίμως αυτές τις κυβερνήσεις, και τελικά κοιτούν την πάρτη τους μην έχοντας την ικανότητα να δουν "πίσω" από τα πολιτικά γεγονότα.

    Με αγάπη και εκτίμηση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Διαβάζοντας όλα τα σχόλια σας ένιωσα πολλά διαφορετικά συναισθήματα. Αρχικά λύπη μετά οργή μετά μια μικρή αισιοδοξία και τελικά ξέρετε τι ήταν αυτό που μου έμεινε?Δυστυχώς λύπη. Και λύπη γιατί καλώς ή κακώς είχα μια μικρή πίστη πώς οι νέοι άνθρωποι και ειδικά οι νέοι που κατάφεραν να αποκτήσουν ένα οποιοδήποτε επίπεδο μόρφωσης, θα είναι εκέινοι που θα καταφέρουν κάτι διαφορετικό σε αυτή την "καημένη" χώρα. Για εκείνους που σχολιάζουν λέγοντας ότι το τμήμα δεν έχει νόημα ύπαρξης, ιδρύθηκε για πολιτικούς λόγους, οι λοιπές ειδικότητες των μηχανικών επαρκούν για τον κλάδο της επιστήμης των υλικών και ένα σωρό άλλες ανόητες διατυπώσεις πραγματικά δεν θα ήθελα να πω τίποτα. Μόνον θα τους παρακαλούσα να σκεφτούν πραγματικά ότι δεν θα πρέπει να εκφράζουν την άποψή τους για θέματα που δεν έχουν την παραμικρή ιδέα και αυτό γιατί πολύ απλά τέτοιες ενέργειες βρίσκονται στη λίστα των βημάτων που με τον χρόνο κατέστρεψαν αυτήν τη χώρα.
    Στο θέμα μας τώρα θα ήθελα και εγώ να εκφράσω την άποψή μου. Ναι το συγκεκριμένο τμήμα ιδρύθηκε σε μια "φαινομενικά" καλή οικονομική εποχή για την Ελλάδα χώρις ποτέ να καταφέρει να νικήσει την συντεχνιακή πολιτική του Τ.Ε.Ε. Τι να πώ γι αυτό το Τ.Ε.Ε... Φαντάζομαι αν κάποιοι απο εσάς είναι μηχανικοί με την ελληνική έννοια θα γνωρίζετε ότι το Τ.Ε.Ε. δεν προστατεύει ουσιαστικά καμία ειδικότητα. Ούτε καν εκείνους τους καημένους τους Πολιτικούς Μηχανικούς. Ποιό Τ.Ε.Ε και "κουραφέξελα" (να με συγχωρείτε). Εδώ δεν λειτουργεί το κράτος σωστά το Τ.Ε.Ε θα λειτουργούσε? Δε λέω υπήρξαν καλά χρόνια για τους μηχανικούς στην Ελλάδα αλλά κι αυτό γιατί απο ένα σημείο και μετά ξεκίνησαν κι αυτοί να αρμέγουν ελεύθερα! Να ταν μόνο αυτοί. Αν και φυσικά στη σημερινή κατάσταση και με τα σημερινά δεδομένα τίποτα από αυτά δεν έχει νόημα. Η Ελλάδα για να δεχθεί ένα τέτοιο τμήμα θα έπρεπε να αναπτύξει την βιομηχανία της. Ώραία λέξη η βιομηχανία αλλά η Πολιτική και οι Πολιτικοί της Ελλάδας εδώ και πολλά χρόνια δεν θέλησαν να την προφέρουν ούτε κατά διάνοια. Και λογικό δηλαδή γιατί σαν χώρα δεν μπορέσαμε να προοδεύσουμε ούτε καν σε αρχικούς τομείς της παιδείας! Οπότε κύριοι χωρίς τα βασικά όπως είναι η παιδεία δεν μπορούμε να απαιτούμε ούτε διακιοσύνη ούτε τίποτε δυστυχώς! Έτσι διαπιστώνουμε το πρώτο λάθος. Γιατί ιδρύεται ένα τμήμα χωρίς οι διοικούντες της χώρας να συμφωνούν ότι θα αναπτύξουν την βιομηχανία τους και την χώρα τους συνολικά. Έγινε. Αριθμεί σήμερα 11 ολόκληρα χρόνια λειτουργίας. 11 χρόνια διοχετεύει άνεργους επιστήμονες σε μια σάπια αγορά εργασίας. 11 χρόνια για να πεί ένας άνθρωπος ρε παιδιά ή κλείστε το ή αναγνωρίστε το ή κάντε κάτι που να πάρει! Καλή προσπάθεια αλλά δεν θέλαμε ανάπτυξη. Δεν μπορούμε! Τώρα όμως που υπάρχουν χιλιάδες απόφοιτοι? Τώρα που δεν ξέρουμε τι να τους κάνουμε? Για μια ακόμη φορά λοιπόν η αδιαφορία μας φέρνει σε αδιέξοδο. Ποιόν να ικανοποιήσουμε και ποιόν να στενοχωρήσουμε?
    Αν κάποιος από εσάς γνωρίζει την επιστήμη των υλικών ίσως γνωρίζει, ή τουλάχιστον θα μπορεί να κατανοήσει πως η επιστήμη των υλικών αποτελεί τον προάγγελο της εξέλιξης για πολλούς επιστημονικούς κλάδους. Ναι γενικά το λέω. Όχι για την Ελλάδα. Στην Ελλάδα αυτά ξέραμε αυτά κάναμε και αυτά θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Εδώ υπάρχουν νέοι άνθρωποι που "ξέρουν" και λένε ότι ο κλάδος υπερκαλύπτεται απο άλλες ειδικότητες του Τ.Ε.Ε.! Ναί βεβαίως! Αφού την Ελλάδα την χωρισαμε σε κομμάτια απο γη μέχρι νόμους και θεσμούς κι όποιος είχε έπαιρνε, και αφού έπαιρνε σαν ικανό και άξιο τέκνον της πατρίδας του φρόντιζε να συντηρεί το μεριδιάκι του. Δε λέω τον βοηθούσε και το σύστημα αλλά το αποτέλεσμα μετράει. Και το αποτέλεσμα είναι λάθος και πάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τώρα σχετικά με το τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών (ναι νομίζω έτσι το λένε τώρα, μετά βλέπουμε) γνωρίζω πάρα πολύ καλά (καθότι και απόφοιτός του) πως αποτελεί μια καλά οργανωμένη προσπάθεια της συνολικά εξαίρετης ακαδημαϊκής κοινότητας των Ιωαννίνων. Και μιλάω καθαρά για τον κόπο και τις προσπάθεις όλων, σε διοικητικό, διδακτικό, επιστημονικό και ερευνητικό τομέα! Τώρα το γιατί και το γιατί στην Ελλάδα όπως είπα είναι άλλο κεφάλαιο. Γνωρίζω όμως δυστυχώς και ότι αυτή η μάχη για την κατάκτηση των επαγγελματικών δικαιωμάτων οδήγησε την εισαγωγική βάση του τμήματος σε πολύ χαμηλό επίπεδο με αποτέλεσμα να μειωθεί αρκετά και το επίπεδο των φοιτητών. Καταστροφή λοπόν και πάλι.
    Γι αυτό λοιπόν κύριοι όπως όλοι καταλαβαίνουμε τα πράγματα δεν είναι καθόλου μα καθόλου εύκολα πλέον. Όπως τα κάναμε δηλαδή. Εμείς οι απόφοιτοι μαζί με τους διοικούντες του Π.Ι και του τμήματος θέλουμε φυσικά την αναγνώρισή μας, οι διοικούντες του Τ.Ε.Ε. θέλουν την πίτα όπως ήταν τόσα χρόνια και μάλιστα για κάποιους και όχι για όλους, η Ελλάδα καταρρέει και εμείς γράφουμε σε blog εκφράζοντας τα παράπονά μας και ελπίζοντας αυτή η κατεστραμένη χώρα να μας βοηθήσει.....Ποιός θα βοηθήσει ποιόν και γιατι?
    Τώρα για τα Τ.Ε.Ι. και τα Ι.Ε.Κ.....μια απο τα ίδια.
    Εύχομαι λοιπόν σε όλους μας και μη χειρότερα.

    Με εκτίμηση
    Νάκης Λάμπρος (ΤΜΕΥ - 2007)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΛΕΗΛΑΤΗΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΘΕΣΤΕ ΚΑΙ ΤΣΑΚΩΝΕΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ.ΕΙΜΑΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΥΛΙΚΩΝ ΠΑΤΡΑΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΦΑΓΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΕΞΟΔΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ,ΔΕΗ,ΟΤΕ,ΝΕΡΟ,ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ,ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΧΑΡΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ.ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ο πρώτος καραγκιοζάκος ΑΝΩΝΥΜΟΣ φυσικά τι λεει;;;τι γράφει;;
    http://en.wikipedia.org/wiki/Materials_science

    διαβασε λίγο βρε σκατο Ελληνα.. αι σιχτιρ πια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση