GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για "περιορισμένη στρατιωτική δράση" στη Λιβύη μιλάει ο Ομπάμα...

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε σήμερα από τη Βραζιλία όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, ότι έχει εξουσιοδοτήσει τις αμερικανικ...

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε σήμερα από τη Βραζιλία όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, ότι έχει εξουσιοδοτήσει τις αμερικανικές δυνάμεις στη Λιβύη για "περιορισμένη στρατιωτική δράση" με στόχο την εφαρμογή της απόφασης 1973 του Συμβουλίου Ασφαλείας.
"Σήμερα εξουσιοδότησα τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ να αναλάβουν περιορισμένη στρατιωτική δράση στη Λιβύη" τόνισε  και πρόσθεσε  ότι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να...
 αναπτύξουν στρατιωτικές τους δυνάμεις στο έδαφος της Λιβύης.

1 σχόλιο

  1. Είπαμε, μην έχουμε αυταπάτες: Κυρίως, κύλησε η Total και βρήκε τη ΒP, βρήκε ευκαιρία ο Sakozy να ξεχαστεί το μακρύ κόκκινο χαλί που πάτησε ο Καντάφι (μάλλον και κάποιο δάνειο), βρήκε ευκαιρία να κάνει επίδειξη πώς φέρεται το Grande Nation – όχι όπως ο Μπλαίρ στο Ιράκ, σαν τσάτσος δεύτερης διαλογής του Mr IQ 80.

    Και ταυτόχρονα, έβγαλε στη σέντρα την Μέρκελ που του έχει σπάσει τα μπαλάκια εδώ και 1 χρόνο με τα πολιτικάντικα-εκλογικά της, και δείχνει ποιός είναι το πολιτικό αφεντικό στην Ευρώπη.
    Τα έχουν αυτά οι Φράγκοι, πές τα συμπλέγματα, πές τα “τρέλα του μεγαλείου”, δεν είναι τυχαίο που βγάλανε Καρλομάγνο, Λουδοβίκους και Ναπολέοντα.

    Πάντως στη Λιβύη γίνεται εμφύλιος. Όχι μόνον μεταξύ πολιτών και εξουσίας, ούτε μόνον μεταξύ δύο μερίδων πολιτών, αλλά και μεταξύ δύο μερίδων του διασπασμένου στρατού. Γι αυτό έχουν όπλα.

    Αλλά στο τέλος-τέλος ισχύει αυτό που λέει ο Δάντης στην “Θεία Κωμωδία”:
    “Το πιό βαθύ καζάνι της Κόλασης, το φυλάνε γι αυτούς που σ’ εποχές κρίσης, αρνούνται να επιλέξουν στρατόπεδο”.

    Εκτός άν είναι νόμιμο και ισχύει το Μπρεζνιεφικό δόγμα, ότι ο ΟΗΕ δεν έχει ΠΟΤΕ δικαιοδοσία να επεμβαίνει στα εσωτερικά μιάς χώρας.

    Διαλέγει κανείς και παίρνει, και για τις 2 στάσεις υπάρχουν σοβαρά επιχειρήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση