GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

O δικαιούχος των πνευματικών δικαιωμάτων στο έργο του Καζαντζάκη...

Mοναδικός δικαιούχος των πνευματικών δικαιώμάτων στα έργα του Νίκου Καζαντζάκη είναι ο Πάτροκλος Σταύρου, σύμφωνα με αμετάκλητη δικαστικ...

Mοναδικός δικαιούχος των πνευματικών δικαιώμάτων στα έργα του Νίκου Καζαντζάκη είναι ο Πάτροκλος Σταύρου, σύμφωνα με αμετάκλητη δικαστική απόφαση.
Συγκεκριμένα, με την 346/2011 απόφαση του Αρείου Πάγου, με την οποία απερρίφθησαν οι αιτήσεις αναίρεσης των αδελφών Θεοδώρας και Αναστασίας Σακλαμπάνη, εγγονών της αδελφής του Νίκου Καζαντζάκη, οι οποίες είχαν αμφισβητήσει τα πνευματικά δικαιώματα του κ. Σταύρου, του θετού γιου της συζύγου του συγγραφέα, Ελένης Καζαντζάκη.
Ανάλογες αποφάσεις είχαν εκδόσει και...
 το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών και το Εφετείο.

2 σχόλια

  1. Θά αργήσω πολύ καί άν...ξαναγράψω.
    Άντε γειά.
    Μήν μού γράψεις τίποτα.
    Δέν θά τό διαβάσω.
    Αποφάσισα,ότι όσο καί νά βαράς τό
    σαμάρι,τό ζώο δέν αλλάζει περπατησιά.
    Τό κομματικόσκυλο είναι ζώο.
    Φυσικά άν είναι λύκος,δέν αλλάζει
    τό τομάρι του.
    Γειά χαραντάν.
    Καμιά σχέση τό σχόλιο μου μέ τόν
    Καζαντζάκη.
    Γιά αυτόν θά έγραφα τριπλοσέντονο.
    Απλά έγραψα στό 1ο post πού βρήκα.
    Νά είστε καλά,νά υγειαίνετε.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απόλυτα σωστή η απόφαση. Τα πνευματικά δικαιώματα ισχύουν μέχρι και 70 χρόνια ενός ατόμου μετά τον θάνατο. Τα πνευματικά δικαιώματα μπορούν να μεταβιβαστούν σε οποιοδήποτε άτομα μέσω διαθηκής. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει διαθήκη μεταβιβάζονται όπως και τα περιουσιακά στοιχεία στον αμέσος κοντινό μέλος της οικογενείας που στην συγκεκριμένη περίπτωση ο γιός ή ο θετός γιός τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση