GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κερδίζουν τον 1ο γύρο τα «παιδιά» του Κέινς!...

Του Νάσου Τσαγκανέλη http://www.nasostsaganelis.gr/ Ευρώπη και άλλες χώρες υπέρ του φόρου στις τράπεζες. Ραγδαίες εξελίξεις, που ίσως...

Του Νάσου Τσαγκανέλη
http://www.nasostsaganelis.gr/
Ευρώπη και άλλες χώρες υπέρ του φόρου στις τράπεζες.
Ραγδαίες εξελίξεις, που ίσως αλλάξουν τον κόσμο, δρομολογεί το επαναστατικό μανιφέστο των 1.000 κεινσιανών οικονομολόγων (από 53 χώρες) που έθεσαν προς έγκριση στους G20, ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα.
Ζητούν:
1ο. Να μπει ο παγκόσμιος φόρος υπέρ της κοινωνίας (το όνομά του, «Ρομπέν των Δασών») σ’ όλες τις χρηματοπιστωτικές ροές.
2ο. Να τεθούν δικλείδες ελέγχου στο «κράτος εν κράτει» του ξέφρενου πλουτισμού που λειτουργεί στη χρηματοδιψασμένη λογική Φρίντμαν: «Δεν υπάρχει τζάμπα γεύμα»…
Τη γεννήτρια που προκαλεί κρίσεις τύπου 2008. Που η  χειρότερη έρχεται. Αν δεν ανατραπεί το υπάρχον στάτους κβο παγκόσμιων αναταράξεων.
Ο νέος φιλόδοξος οικονομικός χάρτης κατατέθηκε και αναλύθηκε στους υπουργούς Οικονομικών των G20, στα κράτη μέλη του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τα παιδιά του Κέινς κερδίζουν τον 1ο γύρο. Δεδομένου ότι ...
συμφωνεί με τις προτάσεις τους ένα σημαντικό γκρουπ χωρών- «συνασπισμός των προθύμων»- ονομάστηκε.
Η θετική στάση Γαλλίας, Γερμανίας ερμηνεύεται από έγκυρους παρατηρητές ότι η Ευρωζώνη θα αποτελέσει, ίσως, το πρώτο διεθνές φόρουμ που θα εφαρμόσει το νέο φόρο χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.
Η Αμερική δεν έθεσε βέτο. Δήλωσε, όμως, αντίθετη στην πρόταση. Προφανώς, λόγω Γουόλ Στριτ, που δεν αντέχει νέα ιεραρχία στη δική της κυριαρχία!..
Τα άλλα μέτρα-τομές που ζητούν για την αποτροπή νέων καταστρεπτικών εξτρεμισμών είναι τα εξής:
  1. Να μπορούν και οι χώρες που δεν έχουν ισχυρό νόμισμα να ασκούν ελέγχους σ’ όλες τις κινήσεις κεφαλαίων.
  2. Να περιοριστούν οι «οίκοι αξιολόγησης» -που προκαλούν με τον κυνισμό τους- μόνο στις καθαρά υπαλληλικές σχέσεις με τους πελάτες τους. Να τους απαγορευτούν δημόσιες εκτιμήσεις που πυροδοτούν κερδοσκοπικές εκτροπές. Αυτοί, οι οίκοι ευθύνονται και για την ασιατική κρίση του1997 και για την καταιγίδα του 2008.
  3. Να τεθούν υπό έλεγχο ή να καταργηθούν οι φορολογικοί παράδεισοι. Μία τέτοια απόφαση μαζί με μία παγκόσμια εφαρμογή του νέου φόρου μπορούν να απελευθερώσουν τεράστια κεφάλαια για όλους τους λαούς.
  4. Να απαγορευτούν τα τοξικά ομόλογα κάθε μορφής. Αν οι εμπνευστές τους τα θεωρούν αξιόπιστα τότε θα πρέπει να αποδεχθούν την ίδια διαδικασία έγκρισης που υπόκεινται τα νέα φάρμακα.
Η Αμερική λέει όχι και στο νέο φόρο και στα μέτρα ελέγχου που θα άλλαζαν τον κόσμο.
Ξέχασαν, πολύ γρήγορα οι Αμερικανοί. Ότι το 2008 ήρθαν κατάφατσα με τον άλλο κόσμο… Το δικό τους κραχ. Που συνέτριψε λαούς και λαούς. Και ξεσκίζει την Ελλάδα.
Ξέχασαν, ότι σαν ουρανοξύστες έπεσαν τα κεφάλια τους τα συντρίμμια της Lehman Brothers, της JP Morgan και των άλλων «γιγάντων» τους με τα πήλινα πόδια…
Ξέχασαν, τις τοξικές φούσκες των «γκόλντεν μπόις» της Γουόλ Στριτ που στο ένα γραφείο πούλαγαν ομόλογα-«χρυσάφι» και στο δίπλα γραφείο τζογάρανε στην κατάρρευσή τους… Και με το χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα, οι κύριοι!!!
Ξέχασαν, το βροντώδες γκρέμισμα του τεράστιου στεγαστικού τους προγράμματος. Που σε μία νύχτα πέταξε στο δρόμο εκατομμύρια άστεγους…
Ξέχασαν, αυτοί οι πλούσιοι τα συσσίτια ντροπής . Ακόμα και στην Ουάσινγκτον. Δίπλα, στον Ομπάμα.
Ξεχνούν, τα καταστρεπτικά για όλη την ανθρωπότητα λάθη τους.
Λένε «όχι» σε ένα σχέδιο ελπίδας για ένα πιο ανθρώπινο κόσμο.
Λένε «ναι» στις δυνάμεις του κέρδους, της απληστίας. Στη Γουόλ Στριτ, τη «Μέκκα» των κρίσεων.
Λένε «ναι», αυτοί οι ανιστόρητοι στο αυριανό ΤΕΛΙΚΟ ΚΡΑΧ. Που οι ίδιοι προκαλούν
Ας το καταλάβουν.
Ο κόσμος δεν μπορεί να στέκεται επ’ άπειρον στο τεντωμένο σχοινί, με το 1% να έχει τον υπερπλούτο και το 99% να ζει στην φτώχεια.
Απαντώ στον Φρίντμαν:
Όταν δεν θα μπορούν οι λίγοι να αρπάζουν όλα τα γεύματα των πολλών…
Τότε θα υπάρχει τζάμπα γεύμα. Για όλον τον κόσμο!

1 σχόλιο

  1. Βρε καθυστερημένα δεξιά τομάρια, μετά την καταστροφή, στην οποία μας οδηγήσατε, έχετε ακόμα γλώσσα και μιλάτε???

    Βουλώστε το καλύτερα και κρυφτείτε σε ένα λαγούμι, σαν τον πρώην αρχηγό σας, τον μπουχέσα της Ραφήνας και μην ξεμυτίσετε από κει!!!

    Η απουσία σας, είναι η μεγαλύτερη προσφορά προς τη χώρα, αυτή τη στιγμή.

    Επιπλέον, μας χωρίζουν και βαθύτατες πολιτισμικές και πολιτιστικές διαφορές, γιατί είστε απολίτιστοι, αμόρφωτοι, αχρείοι και ανίκανοι!!

    Εσείς διανοούμενους στην παράταξή σας δεν είχατε ποτέ, παρά μόνο χωροφύλακες, αγροφύλακες, παππάδες, καθυστερημένους, πούστηδες και πουτάνες!!

    Έναν μοναδικό είχατε, τον μεγάλο Μάνο Χατζηδάκη και αυτόν τον ακούνε μόνο αριστεροί, γιατί εσείς δεν έχετε το επίπεδο να ακούτε τη μουσική του!

    Εσείς είστε του σκυλάδικου σκουπιδαριού, της μάσας, της ρεμούλας, του ρουσφετιού, της ρουφιανιάς, της λαμογιάς, του αρμέγματος του κράτους-αγελάδα, του δοσιλογισμού, της συνεργασίας με τους Ναζί, του καρακίτς πολιτισμού, των βασανιστηρίων και της φάλαγγας...

    Δείκτες πολιτισμού σας είναι ο Άνθιμος και ο Ψωμιάδης!!

    Λαϊκή σας βάση - οι παρακρατικοί ολιγοφρενείς δολοφόνοι Γκοτζαμάνης και Εμμανουηλίδης και οι πάσης φύσεως βασανιστές!!

    Δυστυχώς αυτοί είστε...

    Απολίτιστα χουντοδεξιά τομάρια!!

    Ανήκετε πλέον στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, ως οι καταστροφείς της χώρας, μαζί με το γελοίο πλέον (ΝΔ) κόμμα-απολίθωμα σας!!

    Ευθύνεστε, προδότες της πατρίδας, για όλες τις μεγάλες τραγωδίες του Έθνους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση