GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αφιερωμένο σε όσους είναι γεννημένοι μεταξύ 1943 -1985...

Από το  toixo-toixo.blogspot.com H αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πώς καταφέραμε να επιβιώσουμε. Είμαστε μια γενιά σε αναμονή : περάσαμε τη...

Από το toixo-toixo.blogspot.com
H αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πώς καταφέραμε να επιβιώσουμε.
Είμαστε μια γενιά σε αναμονή: περάσαμε την παιδική μας ηλικία περιμένοντας.
Έπρεπε να περιμένουμε δύο ώρες μετά το φαγητό πριν κολυμπήσουμε, δύο
ώρες μεσημεριανό ύπνο για να ξεκουραστούμε και τις Κυριακές
έπρεπε να μείνουμε νηστικοί όλο το πρωί για να κοινωνήσουμε.
Ακόμα και οι πόνοι περνούσαν με την...
αναμονή.
Κοιτάζοντας πίσω, είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί.. Εμείς ταξιδεύαμε σε αυτοκίνητα χωρίς ζώνες ασφαλείας και αερόσακους. Κάναμε ταξίδια 10 και 12 ωρών, πέντε άτομα σε ένα Φιατάκι και δεν υποφέραμε από το «σύνδρομο της τουριστικής θέσης». Δεν είχαμε πόρτες, παράθυρα, ντουλάπια και μπουκάλια φαρμάκων ασφαλείας για τα παιδιά.. Ανεβαίναμε στα ποδήλατα χωρίς κράνη και προστατευτικά, κάναμε ωτο-στοπ, καβαλάγαμε μοτοσικλέτες χωρίς δίπλωμα. Οι κούνιες ήταν φτιαγμένα από μέταλλο και είχαν κοφτερές γωνίες.
Ακόμα και τα παιχνίδια μας ήταν βίαια. Περνάγαμε ώρες κατασκευάζοντας αυτοσχέδια αυτοκίνητα για να κάνουμε κόντρες κατρακυλώντας σε κάποια κατηφόρα και μόνο τότε ανακαλύπταμε ότι είχαμε ξεχάσει να βάλουμε φρένα. Παίζαμε «μακριά γαιδούρα» και κανείς μας δεν έπαθε κήλη ή εξάρθρωση..
Βγαίναμε από το σπίτι τρέχοντας το πρωί, παίζαμε όλη τη μέρα και δεν γυρνούσαμε στο σπίτι παρά μόνο αφού είχαν ανάψει τα φώτα στους δρόμους. Κανείς δεν μπορούσε να μάς βρει. Τότε δεν υπήρχαν κινητά. Σπάγαμε τα κόκκαλα και τα δόντια μας και δεν υπήρχε κανένας νόμος για να τιμωρήσει τους «υπεύθυνους» Ανοίγανε κεφάλια όταν παίζαμε πόλεμο με πέτρες και ξύλα και δεν έτρεχε τίποτα. Ήταν κάτι συνηθισμένο για παιδιά και όλα θεραπεύονταν με λίγο ιώδιο ή μερικά ράμματα.. Δεν υπήρχε κάποιος να κατηγορήσεις παρά μόνο ο εαυτός σου. Είχαμε καυγάδες και κάναμε καζούρα ο ένας στον άλλος και μάθαμε να το ξεπερνάμε.
Τρώγαμε γλυκά και πίναμε αναψυκτικά, αλλά δεν ήμασταν παχύσαρκοι. Ίσως κάποιος από εμάς να ήταν χοντρός και αυτό ήταν όλο. Μοιραζόμασταν μπουκάλια νερό ή αναψυκτικά ή
οποιοδήποτε ποτό και κανένας μας δεν έπαθε τίποτα. Καμιά φορά κολλάγαμε ψείρες στο σχολείο και οι μητέρες μας το αντιμετώπιζαν πλένοντάς μας το κεφάλι με ζεστό ξύδι..
Δεν είχαμε Playstations, Nintendo 64, 99 τηλεοπτικά κανάλια, βιντεοταινίες με ήχο surround, υπολογιστές ή Ιnternet. Εμείς είχαμε φίλους.. Κανονίζαμε να βγούμε μαζί τους και βγαίναμε. Καμιά φορά δεν κανονίζαμε τίποτα, απλά βγαίναμε στο δρόμο και εκεί συναντιόμασταν για να παίξουμε κυνηγητό, κρυφτό, αμπάριζα... μέχρι εκεί έφτανε η τεχνολογία. Περνούσαμε τη μέρα μας έξω, τρέχοντας και παίζοντας. Φτιάχναμε παιχνίδια μόνοι μας από ξύλα. Χάσαμε
χιλιάδες μπάλλες ποδοσφαίρου. Πίναμε νερό κατευθείαν από τη βρύση, όχι εμφιαλωμένο, και κάποιοι έβαζαν τα χείλη τους πάνω στη βρύση. Κυνηγούσαμε σαύρες και πουλιά με αεροβόλα στην εξοχή, παρά το ότι ήμασταν ανήλικοι και δεν υπήρχαν ενήλικοι για να μας επιβλέπουν.
Πηγαίναμε με το ποδήλατο ή περπατώντας μέχρι τα σπίτια των φίλων και τους φωνάζαμε από την πόρτα. Φανταστείτε το! Χωρίς να ζητήσουμε άδεια από τους γονείς μας, ολομόναχοι εκεί έξω στο σκληρό αυτό κόσμο! Χωρίς κανέναν υπεύθυνο! Πώς τα καταφέραμε;
Στα σχολικά παιχνίδια συμμετείχαν όλοι και όσοι δεν έπαιρναν μέρος έπρεπε να συμβιβαστούν με την απογοήτευση. Κάποιοι δεν ήταν τόσο καλοί μαθητές όσο άλλοι και έπρεπε να μείνουν στην ίδια τάξη. Δεν υπήρχαν ειδικά τεστ για να περάσουν όλοι.. Τι φρίκη!
Κάναμε διακοπές τρεις μήνες τα καλοκαίρια και περνούσαμε ατέλειωτες ώρες στην παραλία χωρίς αντιηλιακή κρέμα με δείκτη προστασίας 30 και χωρίς μαθήματα ιστιοπλοΐας, τένις ή γκολφ..
Φτιάχναμε όμως φανταστικά κάστρα στην άμμο και ψαρεύαμε με ένα αγκίστρι και μια πετονιά. Ρίχναμε τα κορίτσια κυνηγώντας τα για να τους βάλουμε χέρι, όχι πιάνοντας κουβέντα σε κάποιο chat room και γράφοντας ; ) : D : P
Είχαμε ελευθερία, αποτυχία, επιτυχία και υπευθυνότητα και μέσα από όλα αυτά μάθαμε και ωριμάσαμε.
Αν εσύ είσαι από τους «παλιούς»... συγχαρητήρια! Είχες την τύχη να μεγαλώσεις σαν παιδί...

Αγνώστου ταυτότητας μέχρι στιγμής.
Τον ευχαριστούμε για το ταξίδι...

Tο παραπάνω κείμενο υπάρχει εδώ και πολύ καιρό και κυκλφορεί στο διαδίκτυο, είναι αγνώστου ταυτότητας ο συντάκτης του, αλλά σίγουρα εκφράζει χιλιάδες από εμάς.
Εκφράζει ένα κόσμο που ζήσαμε ως αυτονόητο και απόλυτα φυσιολογικό και ξαφνικά... εξαφανίστηκε...

10 σχόλια

  1. Πασοκ
    «Δρακόντειες» ποινές σε βάρος των επίορκων υπαλλήλων, που θα αποκλείονται, εκτός των άλλων, από την ιεραρχία και επιτάχυνση της εκδίκασης των υποθέσεων διαφθοράς στο Δημόσιο, προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις για το πειθαρχικό δίκαιο στο Δημόσιο.

    Με το νέο υπό κατάρτιση πειθαρχικό δίκαιο, θα διαχωριστούν τα πειθαρχικά από τα υπηρεσιακά συμβούλια, προκειμένου να απαλειφθούν τα γνωστά φαινόμενα «συναδελφικής αλληλεγγύης» -που εξασφαλιζόταν μέσω της συμμετοχής συνδικαλιστών σε αυτά- στην εξέταση υποθέσεων διαφθοράς και πλημμελούς άσκησης των καθηκόντων των υπαλλήλων, που είχε ως αποτέλεσμα την απαλλαγή τους.


    Aς αρχισουν τοτε με την Ευανθια Μακρη Μποτσαρη που κατηγγειλε σημερα στο ΣΔΟΕ ο δρ Κουτσουκος για τα εκατομυρια ευρωπαικα προγραμματα που χειρίστηκε!!

    Μιλτος Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πασοκ
    «Δρακόντειες» ποινές σε βάρος των επίορκων υπαλλήλων, που θα αποκλείονται, εκτός των άλλων, από την ιεραρχία και επιτάχυνση της εκδίκασης των υποθέσεων διαφθοράς στο Δημόσιο, προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις για το πειθαρχικό δίκαιο στο Δημόσιο.

    Με το νέο υπό κατάρτιση πειθαρχικό δίκαιο, θα διαχωριστούν τα πειθαρχικά από τα υπηρεσιακά συμβούλια, προκειμένου να απαλειφθούν τα γνωστά φαινόμενα «συναδελφικής αλληλεγγύης» -που εξασφαλιζόταν μέσω της συμμετοχής συνδικαλιστών σε αυτά- στην εξέταση υποθέσεων διαφθοράς και πλημμελούς άσκησης των καθηκόντων των υπαλλήλων, που είχε ως αποτέλεσμα την απαλλαγή τους.


    Aς αρχισουν τοτε με την Ευανθια Μακρη Μποτσαρη που κατηγγειλε σημερα στο ΣΔΟΕ ο δρ Κουτσουκος για τα εκατομυρια ευρωπαικα προγραμματα που χειρίστηκε!!

    Μιλτος Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ετσι ακριβως!!!! ακομα και οι πολιτικαντηδες της εποχης ειχαν πιο ανθρωπινο προσωπο απο τα σημερινα αποβρασματα της κοινωνιας που μας ξευτελισαν στα περατα του κοσμου!!!!
    ο συντακτης του υπεροχου κειμενου ξεχασε να μας υπενθυμισει πως αντιμετωπιζαμε τους πουστηδες εκεινες της εποχες.....κραααα κραααα και τους πετουσαμε πετρες.....εν αντιθεσει με σημερα που κυβερνουν τη χωρα, στα παντα, στο βρωμοκουτι, στη πολιτικη, στα γκαλα της λυγουριας....στα παντα gay (οι πρωην βρωμοπουστες οπως λεγαμε και λεμε εμεις οι...κανονικοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σύμφωνα με τα Wikileaks ο Αντώνης Σαμαράς το 2008, όταν ακόμα ήταν απλός ευρωβουλευτής, έκανε κρυφές συναντήσεις με την Αμερικάνικη Πρεσβεία στην Ελλάδα, συζητούσε με υψηλούς παραγοντες της πρεσβείας και ενάντια στις επίσημες θέσεις της Ελλάδας, σε θέματα που προωθούσε η τότε κυβέρνηση Καραμανλή, όπως πχ η αγορά ρωσικών τεθωρακισμένων και η Ελληνο-Ρωσική προσέγγιση, δίνοντας μάλιστα και αυθαίρετες διαβεβαιώσεις! Επίσης συμφωνα με τα ίδια έγγραφα ανάλαβε να προωθήσει τις Αμερικανικές θέσεις για αυτά τα θέματα προς όλους αυτούς που έπρεπε να ακούσουν!
    Επιπλέον συμφωνα με τα Wikileaks που εξασφάλισε αποκλειστικά η Καθημερινή, υπάρχουν σαφείς υποννοιες συμφωνα με εμπιστευτικό τηλεγράφημα του Αμερικανου Πρεσβη Ντάνιελ Σπέκχαρτ ότι ο Αντώνης Σαμαρας ήταν ο εκλεκτός των Αμερικάνων στην μακρόχρονη εσωκομματική διαδικασία διαδοχής μέσα στη Νέα Δημοκρατία, τουλάχιστον από το 2008. Ο πρεσβης φαίνεται να "οσφρίζεται" (να γνωρίζει κατ΄ουσίαν) από πάρα πολύ νωρίς ακόμα -όταν ακόμα κανένας στην Ελλάδα δεν μπορούσε να το φανταστεί- ότι η επανείσοδος του Αντώνη Σαμαρά στη κυβέρνηση -"από την πολιτική ερημιά" όπως χαρακτηριστικά λέει ο πρεσβης-δεν είναι άλλη μια απλή επανεμφάνιση πολιτικού, αλλά μια καλά σχεδιασμένη διαδικασία που σκοπό έχει να ανεβάσει τον Σαμαρά στην προεδρία του κόμματος και στην κυβέρνηση της χώρας, όπως ξεκάθαρα υπονοείται.


    Οι Αμερικανοί, που γνωρίζουν πολύ καλά -ως φαίνεται- τα βιογραφικά στοιχεία του Σαμαρά αναφέρουν ότι είναι πολύ πιο συντηρητικός από τους αντιπάλους του και ιδιαίτερα από την Ντόρα Μπακογιάννη. Ο πρέσβης σχολιάζει επίσης για τη διαδοχή στη Ν.Δ. ότι «ο Σαμαράς ελπίζει στη στήριξη της καραμανλικής «φυλής».


    Πάνω στο θέμα, η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε χθες στον Χατζηνικολάου και στον Real Fm ότι σε προηγουμενη συνέντευξη με τον Γιωργο Τράγκα είχε αναφέρει ότι εκ των υστέρων είδε ότι υπήρχε σχέδιο και παίχτηκαν παιχνίδια στο παρασκηνιο υπέρ του Αντώνη Σαμαρα και χωρίς να το γνωρίζει ο Καραμανλής. Επίσης δήλωσε πως ο κ. Σαμαράς δεν είχε καμία δικαιοδοσία να κάνει συνενοήσεις εν κρυπτώ με αμερικάνικους παράγοντες, ενώ η ελληνική κυβέρνηση είχε χαράξει άλλη στρατηγική και αν διαφωνούσε έπρεπε να βγει και να το πει δημόσια. Τέλος, δήλωσε ότι " Μεμφομαι τον εαυτό μου για αυτή την ιστορία η οποία άρχισε ουσιαστικά 2,5 χρόνια πριν την εκλογή του νέου προέδρου της ΝΔ και ομολογώ προς μεγάλη μου ντροπή, ότι δεν την πήρα είδηση...αν την είχα παρει είδηση ενδεχομένως να είχα κάνει και διαφορετικά πράματα...αν θέλετε υποτίμησα το παρασκήνιο πάρα πολύ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΛΩΣΣΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ολοι οι παπουδες οχι ηλικιακα αλλα .. τα ιδια λενε ειδικα αν εχουν δυο αυτο γκομενα αλλα δεν τους κανει κουκου ..
    Ξεχασες ν ααναφερεις οτι αν πεταγες κανα καματακι ψωμι σου λεγανε "αν ηταν κατοχι το ιδιο θα εκανες ..."
    οσον αφορα βιντεοπαιχνιδια κ.λ.π. ξεχνας οτι μην εχοντας εμπιστοσυνη στον εαυτο σου και στους ολοιους σου δεν αφεινεις καμια προτοβουλια στα παιδια σου ξεροντας οτι εσυ και η γενια σου τα μεγαλωσε με σκοπο να φανει οτι εσυ κατι εκανες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ολοι οι παπουδες οχι ηλικιακα αλλα .. τα ιδια λενε ειδικα αν εχουν δυο αυτο γκομενα αλλα δεν τους κανει κουκου ..
    Ξεχασες ν ααναφερεις οτι αν πεταγες κανα καματακι ψωμι σου λεγανε "αν ηταν κατοχι το ιδιο θα εκανες ..."
    οσον αφορα βιντεοπαιχνιδια κ.λ.π. ξεχνας οτι μην εχοντας εμπιστοσυνη στον εαυτο σου και στους ολοιους σου δεν αφεινεις καμια προτοβουλια στα παιδια σου ξεροντας οτι εσυ και η γενια σου τα μεγαλωσε με σκοπο να φανει οτι εσυ κατι εκανες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ελεος ρε μαλάκα το έχουμε αποστηθίσει........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΠΙΘΑΝΟ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ. ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΞΕΡΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΡΑΒΩΣΑΜΕ ΕΤΣΙ? ΜΗΤΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟΥ BABY-BOOM ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΕΙΠΕ Ο ΚΙΓΙΟΣΑΚΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΦΘΑΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ (ΟΠΩΣ ΦΘΑΣΑΜΕ) ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ.

    ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΣΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΙΒΩΤΟ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΜΕΤΡΑ ΣΤΑ ΝΕΙΑΤΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΦΕΡΘΗΚΑΜΕ ΑΠΕΡΙΣΚΕΠΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ ΔΑΝΕΙΑ, ΤΩΡΑ ΘΑ "ΑΝΤΑΜΕΙΦΘΟΥΜΕ" ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ.

    ΕΝΩ ΟΣΟΙ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΦΘΕΙΑΞΑΝ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΤΗΝ ΚΙΒΩΤΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥΣ, ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΗΡΕΜΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΓΕΡΑΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση