GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

24.000 ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ;...

Από το ν Αντώνη Κρούστη Fileleftheros1966.blockspot. com Έκπληκτος άκουσα στη τηλεόραση ότι το δημόσιο απασχολεί 24.000 διευθυντές. Α...

Από τον Αντώνη Κρούστη
Fileleftheros1966.blockspot.com
Έκπληκτος άκουσα στη τηλεόραση ότι το δημόσιο απασχολεί 24.000 διευθυντές. Αν υπολογίσουμε τους προϊστάμενους, του υπεύθυνους τμήματος και γω δε ξέρω τι άλλο, ο αριθμός των ανθρώπων που εργάζονται σε θέσεις ευθύνης είναι τεράστιος.
Στη γλώσσα του marketing, όλοι αυτοί οι άνθρωποι ασκούν ηγεσία δηλ. στόχος τους είναι να αναπτύξουν τους ανθρώπους που διαχειρίζονται, να τους εμπνεύσουν, να γίνουν πιο παραγωγικοί, πιο δημιουργικοι, και πιο χρήσιμοι για το κοινωνικό σύνολο. Το πράγμα είναι αρκετά... πολύπλοκο και δυσεπίλυτο που μοιάζει με γόρδιο δεσμό, χαρακτηρίζοντας το, σαν ενγενης μειονέκτημα σε ότι λέγετε δημόσιο.
Από τη μια, Τα μέσα που έχει στα χέρια του ένας Δ/Θ σε μια υπηρεσία του δημοσίου είναι σχεδόν ανύπαρκτα ,αφού ούτε να επιβραβεύσει (υλικά) μπορεί τον άξιο, ούτε να επιπλήξει τον ασυνείδητο.
Από την άλλη,Σε περίπτωση αποτελεσματικής ηγεσίας που προσπαθεί να εφαρμόσει σύγχρονες αντιλήψεις του marketing πάνω στη διοίκηση και οργάνωση μιας υπηρεσίας ,οι αντιδράσεις των εργαζομένων είναι τόσο απαξιοτικες που σταματάνε την προσπάθεια στη μέση.( χιλιάδες παραδείγματα)
Κανείς δε θέλει να αλλάξει, κανείς δεν έχει κίνητρο να αλλάξει, να δώσει το παραπάνω ,ο έλεγχος είναι ανύπαρκτος, τα οργανωτικά συστήματα απαρχαιωμένα, τα χρήματα λίγα αλλά δεδομένα, η είσπραξη ικανοποίησης από το παραγόμενο έργο αποτελεί αστειο,η αναγνώριση αποτελεί ανέκδοτο, το αίσθημα της αδικίας διάσπαρτο παντού και η έλλειψη ευθύνης κατεστημένη νοοτροπία. Όλα αυτά αποτελούν το κατάλληλο περιβάλλον εκκόλαψης διαφθοράς, έκφρασης προσωπικών συμπλεγμάτων, κατάχρηση εξουσίας ,κομματισμού, αναξιοκρατίας, κοπάνας , κουτσομπολιού και αργολογιας έως και διασυρμού ανθρώπινων υπολήψεων ,δημιουργώντας μια καθημερινότητα copy-paste.
Αποτέλεσμα αυτού είναι, οι Διευθυντές να είναι απλά Διευθύνοντες και οι εργαζόμενοι απλά απασχολούμενοι.
Η ολιγωρία σε συνδυασμό με την αδιαφορία ,δημιουργούν την κοινωνία της ακινησίας και ότι ακινητοποιείται εν πτήση ,καταρρέει.
ΛΥΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣΑναδιάρθρωση εκ θεμελίων της Δημόσιας Διοίκησης
Αποτελεσματικές ηγεσίες
Αξιοκρατία
Άρση μονιμότητας
Σύνδεση αμοιβής με την παραγωγικότητα
Παροχή κινήτρων
Παρήλθαν οι εποχές που οι κοινωνίες πήγαιναν μπροστά με τον φόβο και την ανασφαλεια, η εποχή μας επιβάλει την παροχή κινήτρων και την απελευθέρωση ευκαιριών έτσι ώστε ο κάθε πολίτης να στοχοποιει τη ζωή του μόνος του.

5 σχόλια

  1. Καμμία Πασοκική Κυβέρνηση δεν παραδέχθηκε σφάλματα ή αποτυχίες.
    Από δω το φέρνανε από κει το πηγαίνανε, πάντα είχαν λάθος οι άλλοι.

    Πρέπει εμείς να τον διώξουμε, αλλιώς θα μας κάτσει στο σβέρκο μέχρι να πούμε το ψωμί ψωμάκι.
    Ενωμένοι ιδιωτικοι και δημόσιοι, αστυνομία και πολίτες, φορτηγατζήδες και αγρότες, κ.λ.π.
    Ας φύγει και μετά θα δούμε.
    Οσο για το αεροπλάνο ή ελικόπτερο, αυτό θα το αποφασίσουν οι πάτρονές του.
    Χρόνια Πολλά σε όλους και να έχετε πίστη.

    και..

    Μιας και πλησιαζει η μεταγραφικη περιοδος, συμφερει ανταλλαγη Γ.Α.Π. με Κανταφι χωρις Μαμα αλλα με προικα δυο πετρελαιοπηγες ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το 90% απ' αυτούς είναι εγκάθετες ασφαλιστικές δικλείδες προάσπισης των κεκτημένων της διαπλοκής τους από την κατάχρηση της δημόσιας περιουσίας, από το έδρανο της βουλής μέχρι και πλείσους εκ των μισθοτών στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης!

    Τι να λέμα τώρα για το σκάνδαλο της Μ.Μ. Λάυρας στη Σκύρο, αλλά και πόσοι πολίτες έχουν αυτοπεπίθεση και κουράγιο, έστω ακόμα και με την υπογραφή του να αντιδράσει!

    Διασταυρούμενοι δρόμοι

    1 Το σκάνδαλο Μ.Μ. Λάυρας στη Σκύρο
    2 ΟΧΙ ΣΕ ΝΟΜΟ που προάγει ΑΝΩΜΑΛΙΑ
    3 Tο Panoramio των ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΩΝ

    Κατ΄ ευθείαν στο ψαχνό αριστερή μπάρα ΕΔΩ!!
    http://diaploki-diafthora.blogspot.com/

    Κι άλλα πολλά εδώδιμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά τά είπες-έγραψες.
    Αλλά οί συνδικάλες διαφωνούν.
    Σέ φά ματζόρε.
    Στό κράτος έν κράτει βασιλεύουν.
    Αναστάσης.
    Υ.Γ.: Οί συνδικάλες αντί νά προ-
    σφέρουν στούς συνεργαζόμενους,
    έγιναν γατάκια τής εξουσίας.
    Οί αληθεινοί συνδυκαλιστές
    υπήρξαν στά καπνά τής Καβάλας
    καί στά ορυκτά τής Μήλου.
    Αυτοί δέν έχουν σχέση μέ τή
    ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ καί ύφος 1000 πιθήκων.
    Καί αποδοχές τεσσάρων Λυκειόπαιδων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εδώ υπάρχει ειδικό τμήμα στο Πανεπιστήμιο Δημόσιας Διοίκησης με ειδικά μαθήματα, πολλά και εξειδικεύμένα βιβλία και οι πτυχιούχοι του δεν μπορούν να βρούν δουλειά στο Δημόσιο γιατί οι θέσεις έχουν καταληφθεί από τα τσιράκια των πολιτικών του στυλ "Γυμναστής σε θέση διοικητικού υπαλλήλου", "κλητήρας του δημοτικού σε θέση διοίκησης" κ.λ.π.

    Εδώ υπάρχει Σχολή Δημόσιας Διοίκησης όπου πτυχιούχοι ΑΕΙ μπαίνουν δύσκολα και μετά από ζόρικες εξετάσεις ,στις οποίες δεν χωρεί μέσον, και όμως την έχουν ανενεργή γιατί οι πολιτικοί θέλουν να έχουν άδειες τις θέσεις για τους ψηφοφόρους τους χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν τα πτυχία και τα προσόντα αλλά μόνο το γλύψιμο.

    Πώς λοιπόν περιμένετε να βελτιωθεί η Δημόσια Διοίκηση στην Ελλάδα;

    Τώρα διαβάζουμε στον Τύπο οτι ο Ραγκούσης θα επιβάλλει τιμωρίες στο Δημόσιο και περιμένει να έλθουν τα πάνω κάτω.

    Όταν δεν λαμβάνουν υπόψιν τους τις ειδικές σπουδές και τα προσόντα αλλά διορίζουν απολυτηριούχους του Δημοτικού ή άλλους άσχετους σε θέσεις υπεύθυνες, όσες τιμωρίες και να επιβάλει το χάλι της Δημόσιας Διοίκησης θα παραμείνει χάλι.
    Ας μ ην κοροϊδευόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μια πεντάδα στρατηγούς θέλει ο Γιώργος.

    Διαβάζουμε στο Έθνος: Ισχυρά σήματα ανασχηματισμού, τις ημέρες μετά το Πάσχα, εκπέμπουν τα τελευταία 24ωρα συνεργάτες του πρωθυπουργού. Κομβικό σημείο των πρωθυπουργικών αποφάσεων αποτελεί και το σχήμα μάχης. Το αν ο Γ. Παπανδρέου θα εγκαινιάσει ένα νέο σύστημα, με κυβερνητική επιτροπή, κύκλους πολιτικής ή κάποιο νέο συντονιστικό όργανο.

    Σύμφωνα με μια απλή ανάγνωση των προκλήσεων της συγκυρίας, η κυβέρνηση χρειάζεται πέντε βασικούς παίχτες: έναν που θα αναλάβει τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και τις δαπάνες, έναν που θα αναλάβει τα έσοδα, έναν που θα αναλάβει τις αποκρατικοποιήσεις, έναν στρατηγό για την ανάπτυξη και έναν που θα αναλάβει το πρότζεκτ της κωδικοποίησης της νομοθεσίας και της αναδιάρθρωσης του κράτους. Η πεντάδα θα συμπληρωθεί από τα πρόσωπα που θα αναλάβουν την ανασυγκρότηση των κλάδων παραγωγής, από τη γεωργία και τη μεταποίηση μέχρι τις υπηρεσίες υγείας, παιδείας και τουρισμού».


    Προτείνουμε τους καταλληλότερους για τις πέντε θέσεις:

    1. Στρατηγός για τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα και τις δαπάνες: Τζορτζ Κάτλετ Μάρσαλ. Χωρίς ένα πρόγραμμα για την οικονομική ανασυγκρότηση της Ευρώπης δεν πάμε πουθενά.

    2. Υπεύθυνος για τα έσοδα: Ενράρντο Κορτές. Με 600 άντρες, 20 άλογα και δέκα μικρά κανόνια κατέκτησε την αυτοκρατορία των Αζτέκων που αριθμούσε πάνω από 5 εκατομμύρια κατοίκους. Τους κατέκλεψε και ξαναγυρνούσε όταν ξέμενε.

    3. Στρατηγός για την ανάπτυξη: Μέγας Αλέξανδρος. Η παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα επικεντρώνεται πλέον στην Ασία. Αυτός θα μας πάει στις Ινδίες και βλέπουμε…

    4. Στρατηγός για την κωδικοποίηση της νομοθεσίας και της αναδιάρθρωσης του κράτους: Ναπολέων ο 1ος. στο βιογραφικό του υπάρχει η δημιουργία του Ναπολεόντειου κώδικα, γεγονός που τον καθιστά τον καταλληλότερο για την τυποποίηση των νόμων και τη δημιουργία μιας στιβαρής διοίκησης.

    5. Ανασυγκρότηση των κλάδων παραγωγής: Στρατηγός Τίτο. Είναι ο πλέον κατάλληλος για να σταματήσουν οι κοινωνικοί εταίροι να ερίζουν και να συντονιστούν προς ένα κοινό σκοπό. Μόνο αυτός που κατάφερε να μονιάσει Σέρβους, Κροάτες και Βόσνιους μπορεί να τα καταφέρει.

    Και δεν θέλω αντιρρήσεις ότι δεν είναι ΠΑΣΟΚ οι προαναφερθέντες.
    Γιατί ήταν μήπως ο Ελ. Βενιζέλος, τον οποίο έχει κάνει παντιέρα εδώ και χρόνια το Κίνημα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση