GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τουλάχιστον 25 νεκροί στη Συρία...

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια μαζικών διαδηλώσεων κατά του καθεστώτος Ασαντ στη Συρία. Οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν π...

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια μαζικών διαδηλώσεων κατά του καθεστώτος Ασαντ στη Συρία. Οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ κατά των διαδηλωτών σε διάφορες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην τοποθεσία Εζρέχ, στην επαρχία Ντεράα που βρίσκεται νότια της Δαμασκού και...
 αποτελεί το επίκεντρο του κινήματος αμφισβήτησης του καθεστώτος Ασαντ από τις 15 Μαρτίου. Αλλος ένας άνθρωπος σκοτώθηκε στο Χιράκ, το οποίο βρίσκεται επίσης στη Ντεράα, ενώ δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Ντούμα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους ζητώντας την ανατροπή του καθεστώτος του Σύρου προέδρου, μία ημέρα μετά από την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που ίσχυε στη χώρα για σχεδόν 50 χρόνια από τον πρόεδρο Ασαντ. Η άρση του μέτρου αυτού αποτελούσε ένα από τα βασικά αιτήματα των διαδηλωτών στη Συρία.
Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι τουλάχιστον 5.000 ως 6.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στην πόλη Καμισλί, στη βορειοανατολική Συρία, και σχεδόν 10.000 στην πόλη Ντεράα, στο νότιο τμήμα της χώρας. Παράλληλα, οι Σύροι ακτιβιστές που συντονίζουν τις μαζικές διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος Ασαντ ζήτησαν την κατάργηση του μονοπωλίου στην εξουσία που έχει το κόμμα Μπάαθ του Σύρου προέδρου και την εγκαθίδρυση ενός δημοκρατικού πολιτικού συστήματος.

2 σχόλια

  1. ΖΗΤΩ ΤΟ ΑΔΕΛΦΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
    ΜΠΑΑΘ..ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑ.

    Ο ΑΛΙ ΤΗΣ ΤΥΝΗΣΙΑΣ ΖΕΙ.
    ΖΕΙ Ο ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ;
    ΖΕΙ ΔΕΝ ΖΕΙ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΚΑΝΤΑΙΦΗΣ.

    ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ
    ΜΕ ΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΖΩΝΤΑΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ..ΚΑΝΟ.
    ΑΔΕΛΦΙΑ ΚΡΑΤΑΤΕ
    ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΠΙΛΑΦΙΑ
    ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Σύριοι μας ξεπέρασαν. Εμείς να δούμε πότε θα κάνουμε την επανάστασή μας για να απαλλαγούμε απο τους μιζολήπτες μας και τους πράκτορες των Αμερικανικών "Αγορών"

    Αντιλαμόγιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση