GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο 9,1% το έλλειμμα της Πορτογαλίας...

Το δημόσιο έλλειμμα της Πορτογαλίας για το 2010 αναθεωρήθηκε προς τα πάνω στο 9,1% του ΑΕΠ από 8,6% - σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση- όπ...

Το δημόσιο έλλειμμα της Πορτογαλίας για το 2010 αναθεωρήθηκε προς τα πάνω στο 9,1% του ΑΕΠ από 8,6% - σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση- όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής (Ine).
Το Ιne ενημέρωσε τη στατιστική υπηρεσία της ΕΕ Eurostat για αναθεώρηση του ελλείμματος «λόγω μιας αύξησης των αναγκών χρηματοδότησης και του χρέους της δημόσιας διοίκησης της τάξης του 0,5% και 0,6% του ΑΕΠ αντίστοιχα», όπως διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση.
Το δημόσιο χρέος της χώρας έχει επίσης αναθεωρηθεί προς...
 τα άνω, από 92,4 στο 93% του ΑΕΠ, ή περίπου στα 160,4 δισεκατομμύρια ευρώ.

2 σχόλια

  1. ΜΑΛΛΩΝΟΥΝ ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ ΣΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ.ΠΟΙΟΙ
    ΟΙ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΙ ΤΖΟΓΑΔΟΡΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΑΧΑΤΕ.ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ ΤΖΟΓΑΔΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΣΟΧΑ ΓΙΝΟΝΤΕ ΡΕΤΑΛΙΑ.ΒΓΑΛΤΕ ΤΙΣ ΣΚΟΥΦΙΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΒΑΡΕΣΤΕ.ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ ΑΡΡΩΣΤΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το Σοκ στην Ελλαδα δεν επιασε!!

    ο Δρ Κουτσουκος μας ξυπνησε!!

    Κυκλοφόρησε πριν από λίγους μήνες στη χώρα μας η μετάφραση του βιβλίου της Καναδής δημοσιογράφου Naomi Klein με τίτλο «Το Δόγμα του Σοκ» (τίτλος στα αγγλικά The Shock Doctrine), που εκδόθηκε το 2007 και στο οποίο γίνεται ανάλυση και εκτεταμένη περιγραφή της εφαρμογής των θεωριών της Σχολής του Σικάγου, ιδρυτής της οποίας ήταν ο, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο αυτό, Milton Friedman.

    Το «δόγμα του σοκ» είναι είτε η επιβολή από δικτατορικά καθεστώτα είτε η εφαρμογή από δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις του τρίπτυχου: «ιδιωτικοποιήσεις, κρατική απορρύθμιση/ελεύθερο εμπόριο και δραστικές περικοπές στις κρατικές δαπάνες». Προϋπόθεση για να εφαρμοστεί το δόγμα αυτό είναι να υπάρξει μια κρίση που μπορεί να οφείλεται είτε σε πολέμους, εμφύλιους πολέμους, είτε σε φυσικές καταστροφές είτε σε δυσεπίλυτα οικονομικά προβλήματα, όπως ο υπερπληθωρισμός ή το υπέρογκο χρέος.

    Στην περίπτωση των κρατών της Λατινικής Αμερικής, αναφέρει η συγγραφέας, «η σπείρα του χρέους λειτούργησε σαν ένα γιγαντιαίο όπλο ηλεκτρικής εκκένωσης. Σε μια τέτοια κατάσταση -προσθέτει- ο Friedman ήταν πεπεισμένος ότι, όταν ξεσπάσει μια κρίση, αποτελεί ζήτημα καθοριστικής σημασίας η ακαριαία δράση. Εκτιμούσε ότι μια καινούργια κυβέρνηση έχει στη διάθεσή της 6 με 9 μήνες για να επιβάλει μείζονες αλλαγές».

    Η συγγραφέας επισημαίνει ότι «η θεμελιώδης αρχή είναι απλή: οι χώρες σε κρίση (χρέους) χρειάζονται απεγνωσμένα μια επείγουσα βοήθεια...

    ----

    Να πατε αλλου ρε εδω ειναι Ελλαδα!!

    Χριστος Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση