GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρωμιοσύνη ρωμιών χριστιανών‏...

Από την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΡΕΥΝΑ Διαδικτυακό Περιοδικό   http://www.freeinquiry.gr/ Το πραξικόπημα τής 21/4/1967 είναι ίσως η μόνη «εθνική» ε...

Από την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΡΕΥΝΑ
Διαδικτυακό Περιοδικό
 http://www.freeinquiry.gr/
Το πραξικόπημα τής 21/4/1967 είναι ίσως η μόνη «εθνική» επέτειος, που ταιριάζει στους (β)ρωμιούς. Το σαφές ελληνοχριστιανικό ιδεολογικό στίγμα αυτής τής «εθνοσωτηρίου επαναστάσεως», η αποδοχή της από την ελληνοχριστιανική πλειοψηφία τής (β)ρωμιοκοινωνίας και η πολύχρονη διάρκειά της, δεν μπορεί να είναι απλές συμπτώσεις.
Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει, την φανερή ανακούφιση (κατά το «θέλει η πουτάνα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει»), που ένιωσαν οι φιλή- συχοι «ελληνοχριστιανοί» νοικοκυ- ραίοι (δηλαδή η σιωπηρή έως μουγκή κοινωνική πλειοψηφία, γνωστή και ως «ηθική πλειοψηφία») από την επομένη κιόλας τού πραξικοπήματος.
Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει, το ότι μια κοινωνία αναστέναζε επί επτά χρόνια στα ποδοσφαιρικά γήπεδα, π.χ. νιώθοντας εθνικά υπερήφανη για...
 τις -εξαγορασμένες- επιτυχίες τού Παναθηναϊκού στην Ευρώπη και ταυτόχρονα ανεχόταν να την διοικούν ένστολοι πίθηκοι...
Διαβάστε ολόκληρο το σχόλιο στην Ενότητα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ.

7 σχόλια

  1. ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΙΡΑΝ,ΟΠΟΥ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ (ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ) ?
    ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
    ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ,ΘΕΟΚΡΑΤΙΑ...
    ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ζητω η χουντα του πασοκ.

    ΖΗΤΩ Ο ΞΕΝΙΔΗΣ, Ο ΚΑΡΑΜΙΧΑΣ
    ΚΑΙ ΟΥΚ ΕΣΤΙΝ ΑΡΙΘΜΟΣ
    ΣΚΥΛΙΩΝ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΟΥ ΄67.
    που Διαπρέπουν και σε αυτήν την
    ΧΟΥΝΤΑ του νεο ΝΑΖΙ ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταραμένε Παπαδόπουλε.!
    40 χρόνια μετά, και ακόμα τυραννάς τα καημένα παιδιά της νέας τάξης.
    Γιατί βρε άθλιε;
    Κανείς δεν θυμάται ότι μου στέρησες την λάμπα πετρελαίου και τον χωματόδρομο μου, που τόσο αγαπούσα, και μου έφερες ηλεκτρικό, άσφαλτο και τηλέφωνο στην καλύβα μου, και που μου έδωσες 20ετες άτοκο δάνειο για να την κάνω σπίτι, με μόνο όρο να έχει την τουαλέτα μέσα.
    Και ειλικρινά τσατίζομαι γιατί το κάθαρμα ο χουντικός κατάφερνε να φτιάχνει τα έργα σχεδόν δωρεάν, χρησιμοποιώντας την ΜΟΜΑ... Γιατί ρε χάλασες την πιάτσα? σε πείραζε να δώσεις την δουλειά σε κανένα εργολάβο.
    Ποιός σου είπε ρε καθίκι ότι θέλαμε να γίνουμε Βιομηχανική χώρα και ξεκίνησες να φτιάχνεις σε όλη την Ελλάδα Βιομηχανικές περιοχές ξεκινώντας από τα Οινόφυτα? Αλλά ξέρω γιατί τα έκανες... Γιά να βρίσκουν χιλιάδες Έλληνες δουλειά εκεί τόσα χιλιόμετρα από την Αθήνα και να ταλαιπωρούνται... Ποιός σου είπε ρε ότι θέλαμε να παράγουμε προϊόντα? Εμείς να καταναλώνουμε θέλαμε! Ακούς εκεί η Ελλάδα Βιομηχανική χώρα... Κάθαρμα ε κάθαρμα!
    Δεν φτάνει αυτό γελοίε δικτάτορα, αλλά διεγραψες τα αγροτικά χρέη του πατερα μου.
    Σαν να μην έφταναν όλα, αυτά έστελνες και εκείνο τον ηλίθιο τον Μακαρέζο και έκανε συμφωνίες ακόμη και με τους Κινέζους με του Βορειοβιετναμέζους και τους πουλούσες και το σιτάρι που έβγαζε η χωρα.
    Τί κατάφερες άτιμε;
    Τόλμησες και πήρες και βραβείο οικονομικής ανάπτυξης το 73 χωρίς να πάρεις δάνεια και να αφήσεις χρέη, και το θυμήθηκα το 2002, όταν ο μεγάλος Σημίτης έφτασε στον ίδιο πληθωρισμό με σένα που τόσο ύπουλα μας είχες φέρει, έστω και με λίγο πειραγμένα στοιχεία.... Τι όλα θα τα λέμε στις κουφάλες τους Ευρωπαίους! Ειχες ταπεινωσει το δολλαριο επι χρονια. Οι ελληνες δουλευαν το ελληνικο τσιμεντο στην αραβια.
    Αχρείε Παπαδόπουλε, αφού έφαγες, έφαγες, μας φλόμωσες στο ψέμα, στο τέλος είχες και το θράσος να μην αφήσεις καμμιά περιουσία και το μόνο σου περιουσιακό στοιχείονα ήταν η στολή σου! Και αντί να την δωρήσεις τρομάρα σου στο Κράτος είχες ζητήσει να σε θάψουν με αυτήν!
    Εκείνο που δεν κατάλαβα είναι γιατί έβγαλες τα πετρέλαια στον Πρίνο και ξεκίνησες να μας βάζεις σε περιπέτειες με τους γείτονες μας Τούρκους?;
    Φυσικά και τα εργοστάσια που πρόσθεσες πχ στην Πτολεμαΐδα η τα υδροηλεκτρικα και εκείνο που συμφώνησες και πλήρωσες στους Φιλίππους με τους Ρώσους για τον ίδιο λόγο τα έκανες, άθλιο υποκείμενο. Χωρια τα σταδια αθλητισμου σε ολη τη χωρα.
    Ρε ζώον ποιός σου είπε ότι ήθελα να μπορώ να κοιμάμαι με την πόρτα ανοιχτή και να μην φοβάμαι μην μπει κανένας μέσα το βράδυ γιά πλιάτσικο? Ακους εκεί να μου κάνει κουμάντο στον αν θα αμπαρώσω την πόρτα... Ποιός σου είπε ότι ήθελα να νιώθω ασφαλής παλιοφασίστα?
    Τέλος σιχαμερέ φασίστα αντί να κάνεις μνημεία για τον Ζαχαριάδη και όλα τα καλά παιδιά που πάλεψαν να μην υπάρχει Έλληνας πάνω από τον Όλυμπο, εσύ τους έστειλες εξορία και ακύρωσες όλα τα σχέδια τους που θα μας έκαναν ένα ευτυχισμένο παράδεισο με κολεχτίβες και κολχόζ, όπως τα κατάφεραν οι πλούσιοι γείτονες μας οι Βούλγαροι οι Αλβανοί οι Ρουμάνοι και λοιποί τυχεροί, ενώ σήμερα έχουν και συντάξεις και μνημεία και μουσεία και πουτανες.
    Αλλά μετά την γκέλα του πολέμου του Γιομ Κιπουρ, πλήγωσες ανεπανόρθωτα τους φίλους μου τους ισραηλίτες . Και έβαλαν να σε ρίξει ο Ιωαννίδης - και καλά σου έκανε άθλιε! Ακούς εκεί να μην δώσεις διευκολύνσεις στους Αμερικάνους και τους Εβραίους γιά χάρη των Αράβων!!!!!
    Όλα αυτά τα γράφω γιατί μετά από 47 χρόνια εξακολουθώ να ακούω τον παλαβό τον γείτονα μου, που μου πρήζει τα αρχ..ια, να βγαίνει και να φωνάζει κάθε τέτοια μέρα ΖΗΤΩ Η 21 AΠΡΙΛΙΟΥ!!!
    Ούστ Φασισταριά ... Εγώ είμαι Δημοκράτης και ας πεινάω, και ας μου έχει βγάλει στο σφυρί η Τράπεζα το σπίτι, και ας είμαι άνεργος και ας ταλαιπωρούμε από τον δυνάστη-υπάλληλο του ΟΑΕΔ όταν πάω γιά το επίδομα ανεργίας και ας κοιμάμαι κλειδαμπαρωμένος το βράδυ μπας και κάνει ντου κανένας Αλβανός...
    Είμαι ....Δημοκράτης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτοί τουλάχιστον δεν έφαγαν. Αυτοί όμως που μας απελευθέρωσαν από αυτούς ( Γενιά πολυτεχνείου ) έχουν σκάσει από το φαγητό και συνεχίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Μηδενί δίκην δικάσεις πρίν αμφί μύθοιν ακούσεις"
    (Φωκυλίδης 6ος π.Χ)

    ΖΗΤΩ Η 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967

    ΖΗΤΩ Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΖΗΤΩ Η 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967

    ΖΗΤΩ Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αχ κακια χουντα εσυ φταις για ολα!!!!
    εσυ κακια χουντα ξεπουλησες τη χωρα, εσυ κακια χουνταξεπουλησες μακεδονια θρακη ιμια λιμανια αρεροδρομια δρομους παραλιες οτε οσε δεη εσυ κακια χουντα που σε εφεραν οι.....αμερικανοι!!! αχ κακια χουντα!!! εσυ κακε παπαδοπουλε που εκανες δισεκατομυρια απο κομπινες και δεν μπηκες ποτε φυλακη!!! εσυ κακε παπαδοπουλε εφερες ολα τα κατακαθια του πλαμητη στηβ χωρα μας, εσυ κακε παπαδοπουλε εκανες τη χωρα σκουπιδοτοπο και δεν μπορει ο κοσμος να βγει απο το σπιτι του!!! στη κακια εφταετια παρελυσε η αγορα, στη κακια εφταετια εκλειναν τα μαγαζια το ενα μετα το αλλο!!! εσυ κακια χουντα φταις για ολα, εσυ κακια χουντα δεν χαρισες ποτε τα δανεια!!! εσυ κακια χουντα δεν εφτιαξες νοσοκομεια, εσυ κακια χουντα δεν εδωσες νεα ατοκα δανεια, εσυ κακια χουντα, δεν εβαλες ρευμα μεχρι στο τελευταο χωρια της ελλαδας, εσυ κακια χουντα δεν εβαλες σε καθε σπιτι νερο κι αφηνες τις γυναικες να τρεχουν στις γουρνες να πλενουν και να παιρνουν νερο με τα κανατιοα!!!! αχ κακια χουντα ποσο κακο εκανες στους ελληνες, αχ κακοι χουντικοι, κλεψατε τα λεφτα για να ζειτε μεσα στη χλιδη!!!! εσεις κακοι χουντικοι ρημαξατε τα ταμεια!!! εσεις βαλατε το φπα, εσεις τα αυξανετε μεχρι να παραλυσει η αγορα!!!!
    ωσπου μια μερα ηρθε ο βασιλης τριανταφυλιδης κ εφερε τη....δημοκρατια στη χωρα!!! και μετα ηρθε ο....ελληνας ανδρεας παπανδρεου κι εφερε το...σοσιαλησμο!!!! κ τωρα ηρθε ο γιος του μεγαλου....ελληνα αβδρεα, ο αντιεμαριοκανος τζεφρυ να σωσει τη χωρα απο τη....καταστροφη!!!
    μαζι με τους αλλους σαοσια-ληστες, τους δημοσιογραφους!!! και ολοι μαζι προσπαθουν να......σωσουν τη χωρα!!!!
    αχ κακια χουντα εσυ φταις για ολα!!!!
    Υ.Σ. ασε που εσδεις κακια χουντα ολους τους....αγωνιστες, τον μακη τον λακη τον ακη τον σακη τον τον τακη.....
    αχ κακια χουντα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση