GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το ταξίδι του αυγού...

Από το http://www.sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/ Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης « το ταξίδι του αυγού...

Από το http://www.sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης «το ταξίδι του αυγού» που συνδιοργανώθηκε από το Διαδραστικό Λαογραφικό Μουσείο Βαρνάβα, το Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου και το Κέντρο Έρευνας της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών στους χώρους των δύο μουσείων στον Βαρνάβα Αττικής του νέου δήμου Μαραθώνα.
Στη συλλογή της έκθεσης που περιέχει (400) αυγά από όλο τον κόσμο συμμετέχουν εκτός των προαναφερόμενων φορέων, ιδιώτες συλλέκτες καθώς και η πάστορας της...
 αγγλικανικής εκκλησίας στην Ελλάδα.
Τα εγκαίνια της έκθεσης προλόγισε εκ μέρους του κέντρου έρευνας της ελληνικής λαογραφίας της ακαδημίας Αθηνών ο καθηγητής κος Ι. Καραχρήστος ο οποίος αναφέρθηκε στο βάψιμο του αυγού, προχριστιανικό σύμβολο της ζωής, ενισχυμένου με το συμβολισμό του κόκκινου χρώματος από το αίμα της θυσίας του Χριστού όπου αποτελεί για το Πάσχα απαραίτητο σύμβολο. Ο κος Ι. Καραχρήστος επίσης εξήρε το έργο των δύο μουσείων για την προσφορά τους στην χώρα μας και τόνισε ότι η Ακαδημία Αθηνών θα βρίσκεται πάντα δίπλα στους παραπάνω φορείς.
Η πρόεδρος της λαογραφικής εταιρείας Βαρνάβα κα Μ. Παππά αναφέρθηκε στο «ταξίδι του αυγού» και στους σταθμούς-χώρες αυτού του ταξιδιού ενώ ευχαρίστησε τους συνεργάτες εθελοντές των δύο μουσείων για την προσφορά τους στη διοργάνωση της έκθεσης. Επίσης ευχαρίστησε τους δύο χορηγούς, την εταιρεία «χρυσά αυγά» και τους «φούρνους Βλάχου».
Παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι του νέου δήμου Μαραθώνα κ.κ. Στάμος Χρ., Πατεράκη Καλ. & Σωτηρίου Ευάγ. ο δημ. σύμβουλος δήμου Μαραθώνα κος Στάμου Πέτρ., η δημ. σύμβουλος νέου δήμου Ωρωπίων κα Καραγιάννη Ελ., η δημ. Σύμ. Γαλατσίου κα. Ζέρβα Έλ., η καθηγήτρια της Γεωπονικής σχολής κα Ευτ. Ξυλούρη, ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής Σμέρος Γ., η διευθύντρια του δημ. σχολείου κοινότητας Γραμματικού, ο πολιτιστικός σύλλογος Αίαντης, ο σύλλογος αυλωνιτών το Σαλέσι, ο σύλλογος γυναικών Γραμματικού, ο σύλλογος γονέων νηπιαγωγείου και δημ. σχολείου κοινότητας Βαρνάβα, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων δήμου Μαραθώνα, ο γλύπτης και ζωγράφος κ. Μπένος Αθ. καθώς και το ΚΑΠΗ Αυλώνα.
Ευχές για την επιτυχία της έκθεσης απέστειλαν ο υπουργός πολιτισμού και τουρισμού κος Π. Γερουλάνος, η υφ. Παιδείας και δια βίου μάθησης κα Ε. Χριστιφιλοπούλου, ο βουλευτής Π. Ασπραδάκης, ο δήμαρχος Μαραθώνα κος Ιορδ. Λουίζος και ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής Δ. Μπαρούτας.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η συμμετοχή των μικρών μαθητών τόσο στην αφήγηση των παραμυθιών υπό την κα. Μ. Μαράτου όσο και η ενασχόλησή τους στη ζωγραφική με κεντρικό θέμα το αβγό.
Η έκθεση που συνεχίζεται έως και την Μ. Πέμπτη 6-8 το απόγευμα λόγω της μεγάλης προσέλευσης επισκεπτών θα παραταθεί από την Τρίτη 26 Απριλίου μέχρι και το Σάββατο 30 Απριλίου τις ίδιες ώρες.

3 σχόλια

  1. Η λύση έρχεται...

    Το νέο κόμμα με αρχηγό τον ζορο-πανίκα (αν βέβαια δεν πάρει αυτά που θέλει από τον αντώνη) θα σώσει την κατάσταση.

    Θα φύγουμε επιτέλους από το στάδιο της κατάθλιψης και θα περάσουμε στην κατάσταση του γέλιου χωρίς τέλος.

    Παραστάσεις θα δίνονται κάθε μέρα στον αυτιά και κάπου-κάπου στον παπαδάκη με πρωταγωνιστή τον πόντιο (πιλάτο) γαμπρό-ζοροπανίκα σε μεγάλα κέφια.

    (θα) συμεττέχουν έν αγνοία τους :
    καρατζαφύρερ-σαμαράς και τα λοιπά καλόπαιδα της (ρημαγμενης πρωην) πολυκατοικίας.

    Τις παραστάσεις θα ευλογεί καθε κυριακή από άμβωνος και τις καθημερινές στα παράθυρα..ο άνθιμος .

    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ !!!
    ΣΗΤΩ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ !!!
    ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ !!!
    ΖΗΤΩ Η 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ !!!

    ΥΓ.

    ΣΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ , Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ , Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ (δηλ. τα δικά μας παιδιά).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ ΑΝΩΘΕΝ ΤΟ ΑΥΓΟ
    ΤΗΣ ΜΑΛΑΚΙΑΣ
    ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΕΝΟΣ ΓΑΜΗΜΕΝΟΥ
    ΠΑΣΟΚΟΥ.

    ΠΟΣΟ ΠΑΕΙ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΠΟΥ ΤΡΩΣ
    ΛΟΥΚΑΝΙΚΕ ?
    ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΑΠΑΠΑΡΙΟΥΛΕΣ ΣΤΑ ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πασοκ
    «Δρακόντειες» ποινές σε βάρος των επίορκων υπαλλήλων, που θα αποκλείονται, εκτός των άλλων, από την ιεραρχία και επιτάχυνση της εκδίκασης των υποθέσεων διαφθοράς στο Δημόσιο, προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις για το πειθαρχικό δίκαιο στο Δημόσιο.

    Με το νέο υπό κατάρτιση πειθαρχικό δίκαιο, θα διαχωριστούν τα πειθαρχικά από τα υπηρεσιακά συμβούλια, προκειμένου να απαλειφθούν τα γνωστά φαινόμενα «συναδελφικής αλληλεγγύης» -που εξασφαλιζόταν μέσω της συμμετοχής συνδικαλιστών σε αυτά- στην εξέταση υποθέσεων διαφθοράς και πλημμελούς άσκησης των καθηκόντων των υπαλλήλων, που είχε ως αποτέλεσμα την απαλλαγή τους.


    Σας αρχισουν τοτε με την Ευανθια Μακρη Μποτσαρη που κατηγγειλε σημερα στο ΣΔΟΕ ο δρ Κουτσουκος για τα εκατομυρια ευρωπαικα προγραμματα που χειρίστηκε!!

    Μιλτος Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση