GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Σταύρωση και η Ανάσταση της Ελλάδας....

Από τον Δρ  Αναστάσιο Κουτσούκο   http://www.koutsoukos-anastasios.gr/ «Χρόνια Πολλά», στους απανταχού της Γης Έλληνες! Η Κυβέρνηση ...

Από τον Δρ  Αναστάσιο Κουτσούκο
 http://www.koutsoukos-anastasios.gr/
«Χρόνια Πολλά», στους απανταχού της Γης Έλληνες!
Η Κυβέρνηση μεταξύ μιας πολιτικής Σόλωνα… και μιας πολιτικής Γκορμπατσόφ!
«Αναστάσεως ημέρα….»
«Αναστάσεως ημέρα, και λαμπρυνθώμεν τη πανηγύρει, και αλλήλους περιπτυξώμεθα. Είπωμεν, αδελφοί, και τοις μισούσιν ημάς˙ Συγχωρήσωμεν πάντα τη Αναστάσει, και ούτω βοήσωμεν˙ Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενος».
Η Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών των Υπερδανεισμένων νεοσκλάβων στους Τραπεζίτες -δικτάτορες και η Ανάσταση… Σκοπίμως δεν υπάρχει ανάπτυξη για να δανειζόμαστε συνεχώς και να είμαστε σε...
 μια διαρκή υποταγή!
Ο κ. Παπανδρέου, πρέπει να επιλέξει μεταξύ του «εαυτού του» και του κ. Σαμαρά που του «στρώνει τον δρόμο», στον παλίο συγκάτοικο της Αμερικής, λες και όλα είναι προσυνεννοημένα! Αλλά και έτσι να είναι, οι πολίτες θα αντιδράσουν και η Ανάσταση θα έρθει!
Καμία λύπηση στους ληστρικούς τραπεζίτες, ντόπιους και ξένους, που πίνουν το αίμα του κοσμάκη.
Οι Υπουργοί κινδυνεύουν. αφού πουλήσουν τα πάντα στους ληστρικούς τραπεζίτες… να εκδιωχτούν αμέσως, μετά από την εξουσία, διαφημίζουν μελλοντικά «πίτσες» Τουρκίας όπως έκανε ο Γκορμπατσόφ με τις Αμερικάνικες «πίτσες»!
Ιστορικό: Η κατάρρευση του νεοφιλελευθερισμού, οδήγησε στην κατάρευση της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Lehman Brothers το Σεπτέμβριο του 2008. Αρα δεν κατέρευσε ο Δημόσιος Τομέας αλλά μια μεγάλη Ιδιωτική Τράπεζα, από τις κομπίνες των στελεχών της! Αυτό οδήγησε στην χρηματοπιστωτική κρίση και σε τεράστια κρατικά χρηματοδοτικά προγράμματα για τη διάσωση σειράς τραπεζών και τη σταθεροποίηση του διεθνούς πιστωτικού συστήματος.
Η πτώση του λεγόμενου κομουνισμού, έφερε σταδιακά την πτώση του Νέο-Φιλελευθερισμού και την κατάρρευση των τραπεζών. Η μη γρήγορη αντίδραση των σοσιαλιστικών κομμάτων έδωσε χρόνο στους καπιταλιστές να ονομάσουν την κρίση χρηματοπιστωτική και την μετάθεση των ευθυνών σε μικρότερες αδύναμες χώρες, όπως η Ελλάδα, αφού οι ντόπιοι ήταν από πριν έτοιμοι να «σκύψουν» με την ανάλογη «μίζα»! Όμως το σύστημα μετατράπηκε αμέσως σε Φεουδαρχικό με κύριους εκπροσώπους τους τραπεζίτες. Στην αντίθετη όχθη βρίσκονται οι νέο-σκλάβοι
δανειολήπτες, που αναμένονται να «εξεγερθούν» σύντομα! Οι πολίτες δολοφονούνται-αυτοκτονούν και εκβιάζονται από τις τράπεζες και τα Δικηγορικά γραφεία ενημέρωσης, εκβιασμού κατασχέσεων δολοφονιών υπερδανεισμένων!!
Δεν απέτυχε ο κρατικός τομέας, αλλά οι αμερικάνικες ιδιωτικές τράπεζες. Στην συνέχεια αφού βρήκαν τους ντόπιους εθνοπροδότες να βάλουν την χώρα στο Δ.Ν.Τ. το έκαναν για να πλουτίσουν ακόμα οι τραπεζίτες με δημόσιο χρήμα, εξυπηρετώντας έτσι το ιδιωτικό κεφάλαιο. Περίπου 8% είναι λένε οι «μίζα» αυτών που υπογράφουν για τα δάνεια με το Δ.Ν.Τ. Οι δανειολήπτες ασφυκτιούν και έχουν μετατραπεί σε σκλάβους των τραπεζιτών με ανεξέλεγκτες μελλοντικές εξελίξεις (τύπου Τυνησίας, Αιγύπτου).
Τραπεζική κρίση χειρότερη εκείνης που προκάλεσε η κατάρρευση της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Lehman Brothers θα μπορούσε να προκαλέσει τυχόν αναδιάρθρωση χρέους κράτους μέλους της ευρωζώνης, δήλωσε o Γιούργκεν Σταρκ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Η Κυβέρνηση μεταξύ μιας πολιτικής Σόλωνα… και μιας πολιτικής Γκορμπατσόφ!
Η δήθεν «οικονομική κρίση» είναι μια καλοστημένη κομπίνα για να διαλύσουν τις κρατικές κερδοφόρες επιχειρήσεις και να τις χαρίσουν στους ιδιώτες! Η λαϊκή εξέγερση έρχεται σιγοβράζοντας…
Η νέα Σεισάχθεια μπορεί να πραγματοποιηθεί… και οι πολίτες να σωθούν από την αυτοκτονία, και η χώρα από την εξέγερση που έρχεται!
Η τελευταία λύση πριν γίνουμε Τυνησία και Αίγυπτος!! Το αύριο έρχεται!!
Τα σενάρια αναδιάρθρωσης του Ελληνικού χρέους υπάρχουν για να ανυψώνουν τα σπρεντς και να δικαιολογούν τις μίζες που πέφτουν εδώ και εκεί! Αντίθετες σε κάθε ενδεχόµενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους συνεχίζουν να είναι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Κοµισιόν, σύµφωνα µε επίσηµες δηλώσεις κορυφαίων στελεχών. Τη στήριξή του στην προσπάθεια της Ελλάδας διατύπωσε χθες και ο υπουργός Οικονοµικών των ΗΠΑ Τίµοθι Γκάιτνερ.
Υπάρχει λύση: Στο νέο νομοσχέδιο για το Ταμείο Παρακαταθηκών να μπεί διάταξη για «συγκέντρωση οφειλών υπερδανεισμένων σε «πακέτα» δηλ. των 50.000 των 100.000 κλπ, με χαμηλό επιτόκιο και μικρή δόση μηνιαία.
1.Χρονική επιμήκυνση της αποπληρωμής όλων των δανείων, με χαμηλό επιτόκιο,
2. μείωση του συνόλου των δόσεων στο 1/3 του μηνιαίου μισθού τους και
3. επιμήκυνση του χρόνου καταγγελίας της σύμβασης δανείων και ρυθμίσεων (η οποία περιπλέκει την πίεση στους δανειολήπτες) από τους 3 μήνες που είναι τώρα στους 9 μήνες, είναι το πιο σημαντικό.
Η νέα Σεισάχθεια μπορεί να πραγματοποιηθεί… και οι πολίτες να σωθούν από την αυτοκτονία!
Είναι Εθνική Ανάγκη για να αποφευχθεί το «μακελειό» που έρχεται, να ψηφιστεί νέο νομοσχέδιο «διακανονισμού οφειλών». Στο νέο νομοσχέδιο να μπουν πρόσθετες διατάξεις αυτόματου διακανονισμού με τις τράπεζες, όπως το σύνολο των δόσεων προς τις τράπεζες δεν θα ξεπερνά το 1/3 των μηνιαίων αποδοχών του πολίτη! Έτσι μόνο θα αποφευχθεί η κοινωνική έκρηξη που έρχεται!
Οι ρυθμίσεις που προτείνουν οι τράπεζες με τον νόμο Κατσέλη απέχουν πολύ από την Νέα Σεισάχθεια και απευθύνονται σε μικρό αριθμό δανειοληπτών, που είναι παντελώς κατεστραμμένοι και με υπέρογκο επιτόκιο!!
Νέα Σεισάχθεια 2012, Οικονομική Πράσινη Ανάπτυξη και Κοινωνική Συνοχή!!!Σύνολο παροχών και εγγυήσεων 110 δισ. ευρώ για τις τράπεζες και αυτές δεν κάνουν τίποτα για τους πολίτες!! Να ψηφιστεί η πραγματική Νέα Σεισάχθεια και όχι η παραποιημένη, εδώ και τώρα! Λευτεριά στους νεο-σκλάβους, στους ληστρικούς τραπεζίτες, πολίτες!
Σεισάχθεια < αρχαία ελληνική σεισάχθεια : σείω (ταρακουνώ) άχθος (βάρος, χρέος)
Σε νέο νομοσχέδιο «διακανονισμού οφειλών», θα μπορούσε να περιληφθεί:
Α. Αυτόματη ενοποίηση όλων των δανείων και καρτών του πολίτη σε ένα δάνειο με αίτησή του (άσχετα αν έχει καθυστερημένες δόσεις ή είναι στον Τειρεσία, ή έχει γίνει καταγγελία, ή έχει δικαστική παραγγελία) με χαμηλό επιτόκιο, και δόση που δεν θα ξεπερνά το 1/3 των μηνιαίων αποδοχών του πολίτη.
Β. Αν ένας πολίτης πληρώνει δόσεις πάνω από το 1/3 των μηνιαίων αποδοχών του τότε αυτόματα μετατρέπετε σε νέο-σκλάβο των τραπεζιτών, πράγμα αντισυνταγματικό και παράνομο! Τα επιτόκια των καταναλωτικών και καρτών, να μειωθούν ως επιτόκια στεγαστικών. Καμία ρύθμιση με υψηλότερο επιτόκιο του υπάρχοντος!
Γ. Η διαβάθμιση των υπερχρεωμένων και υπερδανεισμένων σε κατηγορίες θα είναι προς όφελος του πολίτη, των τραπεζών, αλλά και θα σταθεί και εμπόδιο στη δημιουργία μιας νέας γενιάς υπερδανεισμένων μελλοντικά. Αφού δούμε συνολικά όλες τις οφειλές του πολίτη μέσω Τειρεσία, να υπάρξει διακανονισμός ούτως ώστε να μην πληρώνει μηνιαίες δύσεις στο σύνολο των οφειλών του προς όλες τις τράπεζες, οι οποίες θα καταμερίζονται αναλογικά σε όλα τα δάνεια ή τράπεζες που χρωστάει που δεν θα ξεπερνά το 1/3 των μηνιαίων αποδοχών του πολίτη..
Δ. «Ρύθμιση δανείων» επιτρέπεται ανά έτος, ανάλογα την οικονομική επιβάρυνση του πολίτη. Επιτρέπεται μη καταβολή 3 δόσεων ανά έτος, λόγω οικονομικής κρίσης (π.χ. Χριστούγεννα, Πάσχα, Αύγουστο, ως εξισορρόπηση από την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού).
Ε. Επιμήκυνση του χρόνου καταγγελίας της σύμβασης, από τους 3 μήνες στους 6 μήνες ή στο 1/3 της συνολικής οφειλής των δανείων και ρυθμίσεων (η οποία περιπλέκει την πίεση στους δανειολήπτες).
Ζ. Θετικός, αλλά ανεπαρκής, o Νόμος 3869/2010 (ΦΕΚ 130/Α/03.08.2010) "ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων και άλλες διατάξεις", αλλά μερικές σημαντικές βελτιώσεις, τροποποιήσεις της ασάφειας και χρονοβόρας διαδικασίας μπορεί να γίνουν, προς όφελος του Πολίτη!.
Χρέος κάθε έντιμου δημοκρατικού πολίτη είναι να χαιρετίσει και να αγκαλιάσει τις προτάσεις του νέου έντιμου, γνήσιου ΠΑΣΟΚ, που είναι η μοναδική πλέον ελπίδα των εργατών, αγροτών, φοιτητών, δασκάλων, καθηγητών, υπαλλήλων, ανέργων, υπερδανεισμένων… Ο νεοφιλελευθερισμός κατάρρευσε παρά τα πρόσκαιρα υποστυλώματα. Καμιά λύπηση στους ληστρικούς τραπεζίτες που κατάσχουν τα σπιτάκια του κοσμάκη. Να πληρώσουν οι ίδιοι την κατάρρευση των τραπεζών τους και όχι ο λαός (το κράτος). Περίπου 8.500.000 ΄Ελληνες είναι υπερδανεισμένοι, 500.000
σπίτια κατάσχονται ακόμα και από άτομα με ειδικές ανάγκες ακόμα και για το ευτελές χρέος των 100 ευρώ!!! Οι υπάλληλοι των ληστρικών τραπεζών είναι συνυπεύθυνοι για αυτήν την κατάσταση επειδή δεν προτείνουν βιώσιμες λύσεις και το μόνο που τους απασχολεί είναι η υποθήκευση του μέλλοντος όλων των Ελλήνων!!!
Τα κρατικά-λαϊκά χρήματα να πάνε στην στήριξη των υπερδανεισμένων και όχι των τραπεζιτών.!! Το μέλλον άδηλον εστί! Και ας μην ξεχνάμε...μετά τον Σόλωνα ήρθε ο τύραννος Πεισίστρατος! Αντισταθείτε!

51 σχόλια

  1. σε ειδαμε στην ανασταση
    αρχοντας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Υπουργοί κινδυνεύουν. αφού πουλήσουν τα πάντα στους ληστρικούς τραπεζίτες… να εκδιωχτούν αμέσως, μετά από την εξουσία, διαφημίζουν μελλοντικά «πίτσες» Τουρκίας όπως έκανε ο Γκορμπατσόφ με τις Αμερικάνικες «πίτσες»!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χρονια πολλα
    στον πραγματικο ηγετη πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι Υπουργοί κινδυνεύουν. αφού πουλήσουν τα πάντα στους ληστρικούς τραπεζίτες… να εκδιωχτούν αμέσως, μετά από την εξουσία, διαφημίζουν μελλοντικά «πίτσες» Τουρκίας όπως έκανε ο Γκορμπατσόφ με τις Αμερικάνικες «πίτσες»!
    --
    ΣΩΣΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΗΓΕΤΗ ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ

    ΜΑΖΙ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σκοπίμως δεν υπάρχει ανάπτυξη για να δανειζόμαστε συνεχώς και να είμαστε σε...
    μια διαρκή υποταγή!

    Ο κ. Παπανδρέου, πρέπει να επιλέξει μεταξύ του «εαυτού του» και του κ. Σαμαρά που του «στρώνει τον δρόμο», στον παλίο συγκάτοικο της Αμερικής, λες και όλα είναι προσυνεννοημένα! Αλλά και έτσι να είναι, οι πολίτες θα αντιδράσουν και η Ανάσταση θα έρθει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αρα δεν κατέρευσε ο Δημόσιος Τομέας αλλά μια μεγάλη Ιδιωτική Τράπεζα, από τις κομπίνες των στελεχών της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αρα δεν κατέρευσε ο Δημόσιος Τομέας αλλά μια μεγάλη Ιδιωτική Τράπεζα, από τις κομπίνες των στελεχών της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. <>
    Dr Koukoutsi


    Λύση υπήρχε πριν 2-3 χρόνια,


    "πρέπει να κάνουμε κάποιες δύσκολες πολιτικές
    και να τις κάνουμε τώρα"

    "Θα πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα τώρα, ή θα μείνουμε στα ευχολόγια και στα ευχάριστα μέτρα που προτείνει η αξιωματική αντιπολίτευση;"
    [κΚ]



    Λύση με το πιστόλι στον κρόταφο, οσες σελίδες κι αν χρειάζεσαι να την μελοποιήσεις, πάλι σάπια και πράσινη θα είναι.

    "It's a little too late
    to do the right thing now"

    by Tanya Tucker

    Δεν πείθεις"
    <>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το Πάσχα συμβολίζει το ξεκίνημα μίας νέας ζωής, η Ελλάδα ξαναγεννιέται παρά τις δυσκολίες, δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου από την Ύδρα, όπου γιορτάζει το Πάσχα.

    Ο πρωθυπουργός επιστρέφει Δευτέρα στην Αθήνα με φορτωμένη ατζέντα, που περιλαμβάνει την εξειδίκευση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος των 26 δισ. ευρώ και του πακέτου αποκρατικοποιήσεων -ένα χρόνο μετά το διάγγελμα (της 23ης Απριλίου του 2010) από το Καστελόριζο που σήμανε την προσφυγή της χώρας στο μηχανισμό στήριξης της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ.


    --

    καμια πωληση του δημοσιου τομεα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. δρ Κουτσουκος

    σωσε το Πασοκ

    ο αλλος τα πουλαει ολα
    ο Γκορματσωφ της πιτσας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. GREEΚ DRAMA

    ελεγε το CNN

    δεν ειναι ελληνικο δραμα λεειο ο δρ Κουτσουκος αλλα Αμερικανικο Δραμα και κομπινα!!
    Στελιος Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο κ. Παπανδρέου, πρέπει να επιλέξει μεταξύ του «εαυτού του» και του κ. Σαμαρά που του «στρώνει τον δρόμο», στον παλίο συγκάτοικο της Αμερικής, λες και όλα είναι προσυνεννοημένα! Αλλά και έτσι να είναι, οι πολίτες θα αντιδράσουν και η Ανάσταση θα έρθει!


    δοκτωρα φερε την Ανασταση

    οι αλλοι κοιμουνται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας από την Ύδρα, λέγοντας ότι μέσα από τις δυσκολίες αλλάζουμε αντιλήψεις και νοοτροπίες. «Σκεφτόμαστε υπεύθυνα το κοινό καλό, τα παιδιά μας, το αύριο. Παρά τις δυσκολίες, περπατάμε μαζί αυτόν τον δρόμο, σπάμε την απαισιοδοξία και τη μοιρολατρία, παίρνουμε την αλλαγή στα χέρια μας» ανέφερε.

    «Και θα πετύχουμε. Θα καταφέρουμε στο τέλος να έχουμε μία πατρίδα για την οποία θα είμαστε υπερήφανοι. Δικαιοσύνης και ανάπτυξης. Αισιόδοξα, αποφασιστικά, φτιάχνουμε την Ελλάδα της δημιουργίας» ανέφερε.

    --

    τα πουλαει ολα για τα παιδια του
    Αμαρτησε για τα παιδια του!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. χρονια πολλα
    στον πραγματικο ηγετη πασοκ
    τον δρ κουτσουκο
    τον αθρωπο που γκρεμισε τηνδεξια με τους μπλογκερς και ολους εσας

    τον ανθρωπο που εστειλε στο ΣΔΟΕ τους τραπεζιτες εκβιαστες και τα λαμογια του ΔΣΑ τους επιορκους δικηγορους

    Νιικη Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η ΑΝΑΛΥΣΗ

    Οι Υπουργοί κινδυνεύουν. αφού πουλήσουν τα πάντα στους ληστρικούς τραπεζίτες… να εκδιωχτούν αμέσως, μετά από την εξουσία, διαφημίζουν μελλοντικά «πίτσες» Τουρκίας όπως έκανε ο Γκορμπατσόφ με τις Αμερικάνικες «πίτσες»!


    ΠΑΣΟΚΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πεστα ολα Δοκτωρα


    Σκοπίμως δεν υπάρχει ανάπτυξη για να δανειζόμαστε συνεχώς και να είμαστε σε...
    μια διαρκή υποταγή!

    Πασοκοι @

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ρε δοκτωρα γιατι η Βυζομπερργερ που ηταν μαζι σου στον επιταφιο γκρεμοτσακιστηκε εξω απο τον Αγιο Δυονυσιο ειιχε μεγαλο τακο7νι δεξιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 21 Απριλιου 1967 - 21 Απριλιου 2012

    οι νεοι Δικτατορες οι ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ

    Η Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών των Υπερδανεισμένων νεοσκλάβων στους Τραπεζίτες -δικτάτορες και η Ανάσταση…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καμία λύπηση στους ληστρικούς τραπεζίτες, ντόπιους και ξένους, που πίνουν το αίμα του κοσμάκη.


    βαρατε αλυπητα τους μαυραγοριτες τραπεζιτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΔΡΑΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ


    Ιστορικό: Η κατάρρευση του νεοφιλελευθερισμού, οδήγησε στην κατάρευση της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Lehman Brothers το Σεπτέμβριο του 2008.

    Αρα δεν κατέρευσε ο Δημόσιος Τομέας αλλά μια μεγάλη Ιδιωτική Τράπεζα, από τις κομπίνες των στελεχών της!

    Αυτό οδήγησε στην χρηματοπιστωτική κρίση και σε τεράστια κρατικά χρηματοδοτικά προγράμματα για τη διάσωση σειράς τραπεζών και τη σταθεροποίηση του διεθνούς πιστωτικού συστήματος.


    Η ΑΝΟΗΣΙΑ:

    ΕΠΠΕΙΔΗ ΚΑΤΕΡΕΥΣΑΝ ΟΙ ΙΔΙΙΩΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΕΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ!!!

    ΔΟΚΤΩΡΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΧΑΜΕΝΑ!!

    μΑΝΟΣ πΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΝΤΙ-CNN

    Η πτώση του λεγόμενου κομουνισμού, έφερε σταδιακά την πτώση του Νέο-Φιλελευθερισμού και την κατάρρευση των τραπεζών.

    Η μη γρήγορη αντίδραση των σοσιαλιστικών κομμάτων έδωσε χρόνο στους καπιταλιστές να ονομάσουν την κρίση χρηματοπιστωτική και την μετάθεση των ευθυνών σε μικρότερες αδύναμες χώρες, όπως η Ελλάδα, αφού οι ντόπιοι ήταν από πριν έτοιμοι να «σκύψουν» με την ανάλογη «μίζα»!


    Όμως το σύστημα μετατράπηκε αμέσως σε Φεουδαρχικό με κύριους εκπροσώπους τους τραπεζίτες. Στην αντίθετη όχθη βρίσκονται οι νέο-σκλάβοι
    δανειολήπτες, που αναμένονται να «εξεγερθούν» σύντομα!

    Οι πολίτες δολοφονούνται-αυτοκτονούν και εκβιάζονται από τις τράπεζες και τα Δικηγορικά γραφεία ενημέρωσης, εκβιασμού κατασχέσεων δολοφονιών υπερδανεισμένων!!




    AYTH EINAI ANALYSH!!

    PASOK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. TI LEEI O POIHTHS???


    Περίπου 8% είναι λένε οι «μίζα» αυτών που υπογράφουν για τα δάνεια με το Δ.Ν.Τ.

    MIZA???//

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. πΕΣΤΑ ΟΛΑ


    Η Κυβέρνηση μεταξύ μιας πολιτικής Σόλωνα… και μιας πολιτικής Γκορμπατσόφ!


    Η δήθεν «οικονομική κρίση» είναι μια καλοστημένη κομπίνα για να διαλύσουν τις κρατικές κερδοφόρες επιχειρήσεις και να τις χαρίσουν στους ιδιώτες!


    Η λαϊκή εξέγερση έρχεται σιγοβράζοντας…

    πΑΣΟΚΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΝΕΑ ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ


    Υπάρχει λύση: Στο νέο νομοσχέδιο για το Ταμείο Παρακαταθηκών να μπεί διάταξη για «συγκέντρωση οφειλών υπερδανεισμένων σε «πακέτα» δηλ. των 50.000 των 100.000 κλπ, με χαμηλό επιτόκιο και μικρή δόση μηνιαία.
    1.Χρονική επιμήκυνση της αποπληρωμής όλων των δανείων, με χαμηλό επιτόκιο,
    2. μείωση του συνόλου των δόσεων στο 1/3 του μηνιαίου μισθού τους και
    3. επιμήκυνση του χρόνου καταγγελίας της σύμβασης δανείων και ρυθμίσεων (η οποία περιπλέκει την πίεση στους δανειολήπτες) από τους 3 μήνες που είναι τώρα στους 9 μήνες, είναι το πιο σημαντικό.


    Η νέα Σεισάχθεια μπορεί να πραγματοποιηθεί… και οι πολίτες να σωθούν από την αυτοκτονία!


    ΠΑΣΟΚΑΝΤΖΗΔΕΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Χρέος κάθε έντιμου δημοκρατικού πολίτη είναι να χαιρετίσει και να αγκαλιάσει τις προτάσεις του νέου έντιμου, γνήσιου ΠΑΣΟΚ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. «Χρόνια Πολλά», στους απανταχού της Γης Έλληνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Νέα Σεισάχθεια 2012, Οικονομική Πράσινη Ανάπτυξη και Κοινωνική Συνοχή!!!Σύνολο παροχών και εγγυήσεων 110 δισ. ευρώ για τις τράπεζες και αυτές δεν κάνουν τίποτα για τους πολίτες!! Να ψηφιστεί η πραγματική Νέα Σεισάχθεια και όχι η παραποιημένη, εδώ και τώρα! Λευτεριά στους νεο-σκλάβους, στους ληστρικούς τραπεζίτες, πολίτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. οι πολίτες θα αντιδράσουν και η Ανάσταση θα έρθει!

    οι πολιτες θα φερουν την Ανασταση της Ελλαδας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Περίπου 8.500.000 ΄Ελληνες είναι υπερδανεισμένοι, 500.000
    σπίτια κατάσχονται ακόμα και από άτομα με ειδικές ανάγκες ακόμα και για το ευτελές χρέος των 100 ευρώ!!!



    Οι υπάλληλοι των ληστρικών τραπεζών είναι συνυπεύθυνοι για αυτήν την κατάσταση επειδή δεν προτείνουν βιώσιμες λύσεις και το μόνο που τους απασχολεί είναι η υποθήκευση του μέλλοντος όλων των Ελλήνων!!!
    Τα κρατικά-λαϊκά χρήματα να πάνε στην στήριξη των υπερδανεισμένων και όχι των τραπεζιτών.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη την Κυριακή του Πάσχα κοντά στην είσοδο εκκλησίας στην πρωτεύουσα του Ιράκ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο πολίτες και δύο αστυνομικοί.

    Πηγή του υπουργείου Εσωτερικών του Ιράκ δήλωσε ότι η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στους αστυνομικούς που φρουρούσαν για λόγους ασφαλείας εκκλησία στην περιοχή Καράντα, στο κέντρο της Βαγδάτης.
    Newsroom ΔΟΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΔΟΚΤΩΡΑ ΑΚΟΜΑ Η δΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ πΡΟΤΥΠΑ ΚΑΙ πΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ?

    δΕΝ ΤΗΝ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΟΝ αΓΙΟ δΙΟΝΥΣΙΟ!!

    PRESS-GR.blogspot.com: «Πειραματικά και Πρότυπα Σχολεία»... - [ Translate this page ]19 Μαρ. 2011 ...

    «Πειραματικά και Πρότυπα Σχολεία». Παιδαγωγική κριτική. Συμβολή στην εποικοδομητική κριτική του νέου Νομοσχεδίου περί «Προτύπων και ...
    press-gr.blogspot.com/2011/03/blog-post_7469.html - Cached

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Υπόμνημα – Ανοιχτή Επιστολή: «Πειραματικά και Πρότυπα Σχολεία ... -


    [ Translate this page ]17 Απρ. 2011 ...

    Πειραματικό και Πρότυπο δύο διαφορετικές και αντίθετες έννοιες… που οι δήθεν ειδικοί δεν αντιλαμβάνονται! Επίσης, άλλο Πειραματικό Σχολείο ...


    maximospolitis.blogspot.com/2011/04/blog-post_2177.html - Cached►

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Η ΒΟΖΕΜΠΕΡΓΚ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΖΕΙ ΤΗΝ δΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

    ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗς νδ!!!!

    Δήλωση Βόζεμπεργκ σχετικά με τα Πρότυπα-Πειραματικά Σχολεία
    Η υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών έκανε την παρακάτω δήλωση σχετικά με το θεσμό των Πρότυπων-Πειραματικών Σχολείων.







    “Το θεσμό των Προτύπων-Πειραματικών σχολείων, τα οποία το ΠΑΣΟΚ περιφανώς κατήργησε, με ιδεολογικά και κομματικά κριτήρια, πριν από τρεις δεκαετίες, δημιουργώντας τα σημερινά υποβαθμισμένα Πειραματικά σχολεία, χωρίς θεσμικό πλαίσιο και στόχους, επαναφέρει η σημερινή κυβέρνηση.
    Αποτελεί δικαίωση της Νέας Δημοκρατίας και των επιλογών της η εξέλιξη αυτή.


    ΔΟΚΤΩΡΑ ΣΩΣΕ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. «Πειραματικά και Πρότυπα Σχολεία»... - [ Translate this page ]6 posts - Last post:


    19 Mar
    Από τον Δρ Αναστάσιο Κουτσούκο Διδάκτορα Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου της Σορβόννης. Πολιτευτή ΠΑΣΟΚ Β΄ Αθήνας ...
    www.roufianos.com/...

    /389750-«Πειραματικά-και-Πρότυπα-Σχολεία»...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. χρονια πολλα
    στον πραγματικο ηγετη πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Πειραματικα

    ρε Δοκτωρα τι φουντανια ειναι αυτα που ασχολουνται με την λειτουργια των Πειραματικων Σχολειων?

    Μπορουν οι αποφοιτοι" να ασχολουνται με μια Δημοσια υπηρεσία?

    Βαλτους στη θεαση τους Αρκετα μας ζαλισαν!!

    να δες:
    Στα πλαίσια της κεντρικής εκδήλωσης των 80 χρόνων ΠΣΠΑ, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αποφοίτων επιθυμεί να βραβεύσει απόφοιτους όλων των ετών που έχουν διακριθεί στα παρακάτω πεδία:
    α. πολιτικός & δημόσιος βίος
    β. επιστημονικός & ακαδημαϊκός βίος
    γ. επαγγελματικός & κοινωνικός βίος.

    Η τελική αξιολόγηση και επιλογή θα γίνει από την οργανωτική επιτροπή με κριτήρια το κύρος, το ήθος, την αναγνωρισιμότητα, την καταξίωση στο πεδίο δραστηριότητας, την ευρύτερη κοινωνική παρουσία, το έργο που καταλείπει στην κοινωνία και το αξιομνημόνευτο πράξεων, γραπτών ή λόγων του.

    Όποιος επιθυμεί μπορεί να προτείνει για βράβευση απόφοιτο του σχολείου τεκμηριώνοντας την εισήγηση του σύμφωνα με τα παραπάνω κριτήρια.

    Η εισήγηση σας μπορεί να αποστέλλεται:
    a. στο e-mail του συλλόγου
    graduate@pspa.gr και graduatepspa@gmail.com
    β. με μήνυμα προς τους διαχειριστές του group
    Γιάννη Τριανταφύλλου και Λεωνίδα Τσιγώνια
    γ. με την ανάρτηση της εισήγησης σας ως απάντησης στη συζήτηση αυτή ή στον τοίχο του group.

    Παρακαλούμε να λάβουμε τις εισηγήσεις σας ως και την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009 ώστε να τις συζητήσουμε στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο και να τις εισαγάγουμε στην οργανωτική επιτροπή.

    Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αποφοίτων
    Γιάννης Π. Τριανταφύλλου

    ΔΟΚΤΩΡΑ ΜΑΖΕΨΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Γιάννη Τριανταφύλλου και Λεωνίδα Τσιγώνια


    ΔΟΚΤΩΡΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΕΠΠΠΣΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΟΝΟΜΗΣΟΥΝ???

    ΤΡΑΒΑ ΚΛΩΤΣΙΕΣ

    Ο ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΜΠΕΛΗΣ

    ΚΑΙΟ ΑΛΛΟΣ ΑΠΟΛΥΜΜΕΝΟΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝΠΑΤΑΓΕ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΝΕ ΚΑΦΕ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΦΙΛΙΟΝΚΟΛΩΝΑΚΙΟΥ

    ΟΥΣΤ ΛΑΜΟΓΙΑ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ

    "ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ "!!

    ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ!

    ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΤΕΡΡΡΕΥΣΑΝ

    ΝΑ ΤΥΠΩΣΕΙ ΔΟΛΑΡΙΑ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΔΩΣΕΙΣ

    ΠΑΣΟΚΟΙ

    24 Απρ 2011 3:42:00 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Συγνωμη,τον δουλευετε ?γιατι για δουλεμα μου φαινεται ολη η υποθεση εδω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Νέα Σεισάχθεια 2012, Οικονομική Πράσινη Ανάπτυξη και Κοινωνική Συνοχή!!!Σύνολο παροχών και εγγυήσεων 110 δισ. ευρώ για τις τράπεζες και αυτές δεν κάνουν τίποτα για τους πολίτες!! Να ψηφιστεί η πραγματική Νέα Σεισάχθεια και όχι η παραποιημένη, εδώ και τώρα! Λευτεριά στους νεο-σκλάβους, στους ληστρικούς τραπεζίτες, πολίτες!

    24 Απρ 2011 3:24:00 μ.μ.

    ΟΛΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΑ 110 ΔΙΣ ΠΗΓΑΝ ΣΤΙς ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ

    24 Απρ 2011 3:51:00 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Το Σοκ στην Ελλαδα δεν επιασε!!

    ο Δρ Κουτσουκος μας ξυπνησε!!

    Κυκλοφόρησε πριν από λίγους μήνες στη χώρα μας η μετάφραση του βιβλίου της Καναδής δημοσιογράφου Naomi Klein με τίτλο «Το Δόγμα του Σοκ» (τίτλος στα αγγλικά The Shock Doctrine), που εκδόθηκε το 2007 και στο οποίο γίνεται ανάλυση και εκτεταμένη περιγραφή της εφαρμογής των θεωριών της Σχολής του Σικάγου, ιδρυτής της οποίας ήταν ο, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο αυτό, Milton Friedman.

    Το «δόγμα του σοκ» είναι είτε η επιβολή από δικτατορικά καθεστώτα είτε η εφαρμογή από δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις του τρίπτυχου: «ιδιωτικοποιήσεις, κρατική απορρύθμιση/ελεύθερο εμπόριο και δραστικές περικοπές στις κρατικές δαπάνες». Προϋπόθεση για να εφαρμοστεί το δόγμα αυτό είναι να υπάρξει μια κρίση που μπορεί να οφείλεται είτε σε πολέμους, εμφύλιους πολέμους, είτε σε φυσικές καταστροφές είτε σε δυσεπίλυτα οικονομικά προβλήματα, όπως ο υπερπληθωρισμός ή το υπέρογκο χρέος.

    Στην περίπτωση των κρατών της Λατινικής Αμερικής, αναφέρει η συγγραφέας, «η σπείρα του χρέους λειτούργησε σαν ένα γιγαντιαίο όπλο ηλεκτρικής εκκένωσης. Σε μια τέτοια κατάσταση -προσθέτει- ο Friedman ήταν πεπεισμένος ότι, όταν ξεσπάσει μια κρίση, αποτελεί ζήτημα καθοριστικής σημασίας η ακαριαία δράση. Εκτιμούσε ότι μια καινούργια κυβέρνηση έχει στη διάθεσή της 6 με 9 μήνες για να επιβάλει μείζονες αλλαγές».

    Η συγγραφέας επισημαίνει ότι «η θεμελιώδης αρχή είναι απλή: οι χώρες σε κρίση (χρέους) χρειάζονται απεγνωσμένα μια επείγουσα βοήθεια...

    ----

    Να πατε αλλου ρε εδω ειναι Ελλαδα!!

    Χριστος Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. 24 Απρ 2011 3:55:00 μ.μ.

    Χαρη εισαι καλο παιδι

    παιξε μπαλα μακρυα απο τον Δοκτωρα του λαου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Πασοκ

    «η θεμελιώδης αρχή είναι απλή: οι χώρες σε κρίση (χρέους) χρειάζονται απεγνωσμένα μια επείγουσα βοήθεια... Οταν οι ιδιωτικοποιήσεις και οι πολιτικές του ελεύθερου εμπορίου προωθούνται από κοινού με τη χρηματοοικονομική διάσωση (δάνειο) σε ένα ολοκληρωμένο πακέτο, οι χώρες δεν έχουν άλλη επιλογή από το να αποδεχτούν ολόκληρο το πακέτο» και, όπως αναφέρει η ίδια, «η κρίση του χρέους, στην οποία βρέθηκαν χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής κατά τη δεκαετία του '80, τις ανάγκασε να υποκύψουν στον εκβιασμό "Θέλετε να σώσετε τη χώρα σας; Ξεπουλήστε την"».



    Ομως στηνν Ελλαδα υπαρχει ο δρ Κουτσουκος ....

    δεν μασαμε ...

    Ντινα πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. 24 Απρ 2011 3:55:00 μ.μ.
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΑΡΗ

    ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΜΠΛΕΚΕΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΟΚΤΩΡΑ....

    ΧΑΡΗ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ο ερντογαν παραδιδει την κωνσταντινουπολη στην ελλαδα σιγα σιγα.....

    Τι κρύβεται πίσω από τα σχέδια του Ερντογάν για «διπλή πρωτεύουσα»;
    (ο Ερντογάν κατεβάζει τη βασίλισσα πέραν από τη μέση γραμμή στο σκάκι)


    Οι δηλώσεις του Ερντογάν για «διπλή πόλη» μια στον Kεράτιο, δυτικά, η οποία ήδη υφίσταται ως Κων/λη, και μια στα ανατολικά, πέραν της ανατολικής όχθης του Βοσπόρου, η λεγόμενη Ασιατική, θεωρώ πως είναι τα πρώτα βήματα μεταφοράς της Άγκυρας στην Κων/λη ως νεα πρωτεύουσα του κράτους. Κρατήστε το αυτό.

    Ο εΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΟΤΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ γΙΩΡΓΟ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΣΚΛΗΡΟς ΠΑΣΟΚΟς ΔΡ κΟΥΤΣΟΥΚΟς ΑΟΡΑΤΟς ΥΠΕΡΥΠΟΥΡΓΟς ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ τΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗΝ εΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙς πΟΛΕΜΟ ΟΠΩς ΛΕΝΕ ΟΙ ΓΡΑΦΕς!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Πασοκ

    «η θεμελιώδης αρχή είναι απλή: οι χώρες σε κρίση (χρέους) χρειάζονται απεγνωσμένα μια επείγουσα βοήθεια... Οταν οι ιδιωτικοποιήσεις και οι πολιτικές του ελεύθερου εμπορίου προωθούνται από κοινού με τη χρηματοοικονομική διάσωση (δάνειο) σε ένα ολοκληρωμένο πακέτο, οι χώρες δεν έχουν άλλη επιλογή από το να αποδεχτούν ολόκληρο το πακέτο» και, όπως αναφέρει η ίδια, «η κρίση του χρέους, στην οποία βρέθηκαν χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής κατά τη δεκαετία του '80, τις ανάγκασε να υποκύψουν στον εκβιασμό "Θέλετε να σώσετε τη χώρα σας; Ξεπουλήστε την"».



    Ομως στηνν Ελλαδα υπαρχει ο δρ Κουτσουκος ....

    δεν μασαμε ...

    Ντινα πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Να η αληθεια για τα Προτυπα σχολεια!!

    Η ΒΟΖΕΜΠΕΡΓΚ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΖΕΙ ΤΗΝ αννα ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ και την Μπουντα Ελενη την αγραμματη συμβουλοτης!!

    ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗς ΝΔ!!!!

    Δήλωση Βόζεμπεργκ σχετικά με τα Πρότυπα-Πειραματικά Σχολεία
    Η υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών έκανε την παρακάτω δήλωση σχετικά με το θεσμό των Πρότυπων-Πειραματικών Σχολείων.


    “Το θεσμό των Προτύπων-Πειραματικών σχολείων, τα οποία το ΠΑΣΟΚ περιφανώς κατήργησε, με ιδεολογικά και κομματικά κριτήρια, πριν από τρεις δεκαετίες, δημιουργώντας τα σημερινά υποβαθμισμένα Πειραματικά σχολεία, χωρίς θεσμικό πλαίσιο και στόχους, επαναφέρει η σημερινή κυβέρνηση.
    Αποτελεί δικαίωση της Νέας Δημοκρατίας και των επιλογών της η εξέλιξη αυτή.


    ΔΟΚΤΩΡΑ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΗΓΕΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΣΩΣΕ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

    ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Ανώνυμος είπε...
    ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΔΡΑΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ


    Ιστορικό: Η κατάρρευση του νεοφιλελευθερισμού, οδήγησε στην κατάρευση της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Lehman Brothers το Σεπτέμβριο του 2008.

    Αρα δεν κατέρευσε ο Δημόσιος Τομέας αλλά μια μεγάλη Ιδιωτική Τράπεζα, από τις κομπίνες των στελεχών της!

    Αυτό οδήγησε στην χρηματοπιστωτική κρίση και σε τεράστια κρατικά χρηματοδοτικά προγράμματα για τη διάσωση σειράς τραπεζών και τη σταθεροποίηση του διεθνούς πιστωτικού συστήματος.


    Η ΑΝΟΗΣΙΑ:

    ΕΠΠΕΙΔΗ ΚΑΤΕΡΕΥΣΑΝ ΟΙ ΙΔΙΙΩΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΕΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ!!!

    ΔΟΚΤΩΡΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΧΑΜΕΝΑ!!

    μΑΝΟΣ πΑΣΟΚ

    24 Απρ 2011 3:17:00 μ.μ.

    24 Απρ 2011 4:40:00 μ.μ.

    Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    Το Σοκ στην Ελλαδα δεν επιασε!!

    ο Δρ Κουτσουκος μας ξυπνησε!!

    Κυκλοφόρησε πριν από λίγους μήνες στη χώρα μας η μετάφραση του βιβλίου της Καναδής δημοσιογράφου Naomi Klein με τίτλο «Το Δόγμα του Σοκ» (τίτλος στα αγγλικά The Shock Doctrine), που εκδόθηκε το 2007 και στο οποίο γίνεται ανάλυση και εκτεταμένη περιγραφή της εφαρμογής των θεωριών της Σχολής του Σικάγου, ιδρυτής της οποίας ήταν ο, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο αυτό, Milton Friedman.

    Το «δόγμα του σοκ» είναι είτε η επιβολή από δικτατορικά καθεστώτα είτε η εφαρμογή από δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις του τρίπτυχου: «ιδιωτικοποιήσεις, κρατική απορρύθμιση/ελεύθερο εμπόριο και δραστικές περικοπές στις κρατικές δαπάνες». Προϋπόθεση για να εφαρμοστεί το δόγμα αυτό είναι να υπάρξει μια κρίση που μπορεί να οφείλεται είτε σε πολέμους, εμφύλιους πολέμους, είτε σε φυσικές καταστροφές είτε σε δυσεπίλυτα οικονομικά προβλήματα, όπως ο υπερπληθωρισμός ή το υπέρογκο χρέος.

    Στην περίπτωση των κρατών της Λατινικής Αμερικής, αναφέρει η συγγραφέας, «η σπείρα του χρέους λειτούργησε σαν ένα γιγαντιαίο όπλο ηλεκτρικής εκκένωσης. Σε μια τέτοια κατάσταση -προσθέτει- ο Friedman ήταν πεπεισμένος ότι, όταν ξεσπάσει μια κρίση, αποτελεί ζήτημα καθοριστικής σημασίας η ακαριαία δράση. Εκτιμούσε ότι μια καινούργια κυβέρνηση έχει στη διάθεσή της 6 με 9 μήνες για να επιβάλει μείζονες αλλαγές».

    Η συγγραφέας επισημαίνει ότι «η θεμελιώδης αρχή είναι απλή: οι χώρες σε κρίση (χρέους) χρειάζονται απεγνωσμένα μια επείγουσα βοήθεια...

    ----

    Να πατε αλλου ρε εδω ειναι Ελλαδα!!

    Χριστος Πασοκ

    24 Απρ 2011 4:41:00 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση