GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καταλήψεις...

Του Θανάση Νικολαΐδη   (“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”) ΔΕΚΑΕΤΙΑ του ’60 και οι αγώνες απέδωσαν. «Απέδωσε» και η Αποστασία....

Του Θανάση Νικολαΐδη
 (“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”)
ΔΕΚΑΕΤΙΑ του ’60 και οι αγώνες απέδωσαν. «Απέδωσε» και η Αποστασία. Κι όταν άλλο κόλπο δεν έμεινε, μάρσαραν τανκς κι ανοίξαν’ οι φυλακές. Με καραβιές σε ξερονήσια και με το ΕΑΤ-ΕΣΑ «αναμορφωτήριο» σαν εκείνο, κάποτε, της Μακρονήσου. Μετά τη μεγάλη νύχτα και τη «λύση» Καραμανλή- εμπνεύσεως Θεοδωράκη - ο δρόμος της δημοκρατίας με τον Γ. Ράλλη διευρύνθηκε, για να γίνει λεωφόρος του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα. Με τα πρωτόγνωρα για τον τόπο, αλλά και με τις υπερβολές που τις χαίρεται η ψυχή του έλληνα.
ΑΠΛΩΘΗΚΕ η δημοκρατία, γοήτευσε τον καταπιεσμένο, αλλά έμοιαζε με...
 ξυράφι σε χέρια νηπίου. Ωρίμασε νωρίς πριν καταντήσει ασυδοσία και το εκκρεμές πήγε στο άλλο άκρο. Για να κληρονομήσουμε «συνήθειες» και πρακτικές που φάνταζαν δημοκρατικές και σήμερα βγάζουν μάτι. Το «δημοκρατικό σχολείο» έγινε σχολείο της απειθαρχίας, των καταληψιών και της… ζεϊμπεκιάς σε μαθητικούς χορούς. Με τη μαγκιά σε πρώτο τραπέζι-πίστα του σκυλάδικου και τις μαθήτριες να κτυπάνε παλαμάκια του ασίκη με τις γύρες. Κι αν σήμερα τα σχολεία «κλείνουν» ένα μήνα πριν απ’ τα Χριστούγεννα, του χρόνου δεν θα ανοίγουν καν και ο αγιασμός θα γίνεται το… νέον έτος. Με τον μαθητόκοσμο συμπαραστάτη των καταληψιών με το πρόσχημα της κατάργησης και συγχώνευσης κάποιων σχολείων. Με τους μαθητεμπόρους του παράνομου ιδιαίτερου να λουφάρουν από σχολείο και να μαρσάρουν στο σπίτι, κλείνοντας το μάτι στους «αγωνιστές» της κατάληψης.
ΚΙ έγινε η απεργία από έσχατο μέσο για διεκδικήσεις πρώτο και η κατάληψη αιχμή του δόρατος. Με τον «πολιορκητικό κριό» σε χέρια λουφαδόρων μεγαλοσυνδικαλιστών, που τους «σέβονται» οι κυβερνήσεις γιατί τους φοβούνται και οι φοβίες τους γίνονται ενδοτισμός και… επιδόματα. Με τον εργαζόμενο στο δημόσιο να κατεβαίνει σε απεργία απ’ την άλλη μέρα του διορισμού του κι ας είχε προσκυνήσει «κατουρημένες κ. λπ» για τη μονιμότητα και τη σιγουριά του. Με την ψήφο ανταλλάξιμο είδος για τη μακροβιότητα του πολιτικού που «νοιάστηκε» και της πολιτικής που (τους) σκιάχτηκε.
ΜΕ τέτοιους πολιτικούς και βάση, με τέτοια νοοτροπία και πρακτικές, με τη διαφθορά να βρωμίζει και τον αέρα που αναπνέαμε και με το «σύστημα» που κάποιοι το λάτρεψαν κι όλοι το ανεχθήκαμε, γιατί ν’ αναρωτιόμαστε για την κατάντια; Κι αν μας πυροβολούν «ανθέλληνες» και «έλληνες» που αγάπησαν την… Ελβετία, αν μας απειλούν αρπακτικά απ’ τον ουρανό και στη γη μας ζώνουν φίδια, «για να γυρίσει ο Ήλιος θέλει δουλειά πολλή».
Υ.Γ. «Αν είχα μια ώρα για να λύσω ένα δύσκολο πρόβλημα, θα διέθετα 45 λεπτά για να το μελετήσω, 10 για να το αναθεωρήσω και 5 για να το λύσω. Α. Αϊνστάιν» και ο νοών νοείτω.

8 σχόλια

  1. Συγκεκριμενη προταση
    Θανάσηηηηη..

    ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ [κυβερνητικοι-καραφυρερ-ντορακλα κλπ].

    ΝΑ ΚΑΤΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ
    ΚΑΘ΄ ΕΚΑΣΤΗ 11-4π.μ
    ΕΚΔΙΔΟΜΕΝΟΙ ΑΝΑ 12αδες
    και με τη σειρα.
    ωστε ΝΑ ΣΥΜΑΖΕΥΤΕΙ
    ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

    [ ΚΑΙ ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΣΤΟΥΣ
    ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ=ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ=ΝΤΑΒΑΔΕΣ] ΤΑ ΔΕΟΝΤΑ..$$$$$$$$$$$$$$

    ΝΑ ΚΡΑΤΑΝΕ [οπως οι γνωστες σκληρα εργαζομενες στη περιοχη αυτη]
    τη νομιμη προμηθεια τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έλα Θανάση πρασινορουφιάνε με δίπλωμα Αλητείας απο τον Λαλιώτη
    και τον Καρχιδάκη...

    έλα να φωνάξουμε όλοι μαζί...

    ΥΠΑΤΙΑ ΖΕΙΣ...
    ΣΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ -ΡΟΥΖ
    ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥΣ Μ.Κ.Ο.
    ΑΠΟ ΕΜΑΣ.
    ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΕΙΣ...

    ΣΤΑ ΑΡΜΑΤΑ..ΣΤΑ ΑΡΜΑΤΑ
    ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ..
    ΘΑΝΑΣΗ ΟΜΠΡΟΣ..ΓΙΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

    ΟΜΠΡΟΣ..ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΠΑΝΩ
    ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΤΟΝ ΠΡΑΣΙΝΟ
    ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟΝ..ΝΑ ΑΝΑΤΕΛΕΙ
    Η ΜΙΖΑ ..ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ...

    ΕΜΠΡΟΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ - ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΗ - ΣΥΝΑΥΛΙΑ
    ΤΟΥ ΝΤΑΛΑΡΑ ΡΑΓΚΟΥΣΗ...

    ΘΕΛΕΙ ΝΕΚΡΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ
    ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΡΟΧΟΥΣ
    ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ Η ΒΙΛΑ
    ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΟ....ΘΑΝΑΣΗΗΗΗ..

    2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩΠΟΥΛΑ ΘΕΛΕΙ.
    Η ΦΙΛΗ ΣΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΩΑΡΙΑ
    ΜΕ ΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΒΥΖΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΤΟΧ ΜΟΥΡΗ...
    ΑΝΝΑ ΝΤΑΛΑΡΑ ΡΑΓΚΟΥΣΗ..

    ΟΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ..
    ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ..
    ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΓΩΣΕΙ Η ΤΣΙΜΕΝΤΕΡΙΑ....
    ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι ωραία που ξέρουν (οι άλλοι δεν...ξέρουν)κάποιες δειλές, ΑΝΩΝΥΜΕΣ κρυφές ΣΚΟΥΛΙΚΑΝΤΕΡΕΣ...
    Γ.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε (ανώνυμε)...χριστιανέ, δεν την είδεςτην πρότασή μου και σκούζεις;
    Φιλικά
    Θανάσης Νικολαΐδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΠΡΟΤΑΣΗ 11.45

    ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ.

    ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΓΚΑΒΑ ΣΟΥ
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΟΥΧΛΑ..

    ΑΜΑΝ ΠΙΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνώ σε γενικές γραμμές Θανάση,διαφωνώ όμως με το :
    "ΑΠΛΩΘΗΚΕ η δημοκρατία, γοήτευσε τον καταπιεσμένο...."

    Γιατί απλώς μία αλλαγή φρουράς έγινε τότε.
    Κανένας δεν ξεχνάει ότι ο χωροφύλακας αντικαταστάθηκε από τον πρασινοφρουρό της γειτονιάς,το πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων από το χαρτί της κλαδικής,οι ΔΕΚΟ,κυρίως, πλημμύρισαν από πράσινους αργόμισθους διορισμένους με κεφαλές αυτήν την απίστευτη κάστα των μεγαλοσυνδικαλιστάδων με τα υπέρ-προκλητικά τους προνόμια,και φυσικά το ΣΔΟΕ επέδραμε σε όποιον τολμούσε να ψελλίσει κάτι εναντίον του τότε πράσινου κράτους,κατά τα άλλα είχαμε δημοκρατία και είχαν πάψει οι διώξεις γιά πολιτικά φρονήματα.....

    Εγκαταστάθηκε με την α(ε)νοχή της τότε πράσινης πολιτικής-κομματικής νομεγκλατούρας ένα πανίσχυρο μιντιακό σύστημα που πιέζοντας την εξουσία,καταλεηλάτησε αδίστακτα και ανελέητα το κρατικό χρήμα.
    Και ώ, τι σύμπτωση,όλοι οι ιδιοκτήτες του,Λαμπράκης,Μπόμπολας,Τεγόπουλος,Κόκκαλης,Αθανασούλης κλπ κλπ κλπ,όλη η διαπλεκόμενη βαρονία δηλαδή, είναι πρασινούλικης απόχρωσης.

    Μπορώ να γράψω ατελείωτες αράδες γιά την ποιότητα της δημοκρατίας που επαίρεστε,σταματάω εδώ εκφράζοντας την ευχή να βρούμε την δύναμη και τον τρόπο ώστε να ξανακτίσουμε μία κοινωνία στηριγμένη πάνω σε αρχές και αξίες,κάτι που χαρακτήριζε το σύνολο σχεδόν του λαού μας και που δεν το βρίσκεις στις μέρες μας,μιάς
    και το τσαλαπάτησαν πρώτοι οι πολιτικοί και εμείς δυστυχώς ακολουθήσαμε στην κατάπτωση.

    ΚΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΥΣΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤ
    και ΕΣΥ ΒΡΩΜΙΑΡΗ
    ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΟΣΚΑΤΑ ΣΑΣ......

    ΟΥΣΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤ

    ΓΑΠ τα έκανες σκατά.
    Σήκω να φύγεις κι εσύ και η παρέα σου.

    Δεν βλέπεις ότι σας έχουμε σιχαθεί ;

    Φέρε πίσω τα λεφτά που φάγατε τόσα χρόνια.

    Δώστα στο λαό γαμώ το κέρατό μου. Τι σκατά κάνετε ;
    Μπορείτε να μου πείτε ;
    Είστε άθλια υποκείμενα.

    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ..ΚΑΤΑΛΗΨΗ
    ΚΑΝΑΝΕ ΑΛΗΤΑΡΑ ΠΡΑΣΙΝΟΡΟΥΦΙΑΝΕ ?



    να τα ....χαϊρια σας.

    Έλληνες αφήνουν τα παιδιά τους στα Xωριά SOS λόγω φτώχειας!

    Κατοχή, συσσίτιο

    Περισσότερες από 700 αιτήσεις για βοήθεια και φιλοξενία παιδιών εκκρεμούν στα Παιδικά Χωριά SOS, ενώ μόλις 300 έχουν ήδη διευθετηθεί. Η ανέχεια και η οικονομική κρίση φέρνει όλο και περισσότερους γονείς μπροστά στην τρομερά δύσκολη απόφαση να αφήσουν τα παιδιά τους σε κάποια προνοιακή δομή ώστε τουλάχιστον να έχουν τα απολύτως απαραίτητα, όπως σπίτι, τρόφιμα και ρούχα.

    Το 2010 κατεγράφη 35% αύξηση των αιτημάτων σε σχέση με το 2009, ενώ το εντυπωσιακό και συνάμα απογοητευτικό είναι πως το 50% των περιπτώσεων που απευθύνθηκαν στους υπεύθυνους των Παιδικών Χωριών SOS σε όλη την Ελλάδα αφορούσε σε γονείς που δεν είχαν κάποιο κοινωνικό πρόβλημα, όπως ψυχικής υγείας ή χρήσης ναρκωτικών, αλλά σε ανθρώπους που η απόφασή τους ήταν απόρροια της οικονομικής κρίσης και μόνο.

    Τα Παιδικά Χωριά SOS στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Αλεξανδρούπολη και την Καλαμάτα δέχτηκαν τον τελευταίο χρόνο 1.000 νέα αιτήματα για βοήθεια και φιλοξενία από μητέρες και ζευγάρια που πάνω στην απελπισία τους προτίμησαν να ζήσουν μακριά από τα παιδιά τους παρά να τα έχουν δίπλα τους να κρυώνουν, να πεινάνε και να ταλαιπωρούνται.

    Από τις 1.000 νέες περιπτώσεις οι 700 αφορούν σε οικονομικό πρόβλημα ενώ μόνο τα 300 αιτήματα έγιναν δεκτά. Οπως αναφέρει στο «ΘΕΜΑ» ο διευθυντής Κοινωνικής Εργασίας και Ερευνας των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδας κ. Στέργιος Σιφνιός, «δυστυχώς δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε σε όλα τα αιτήματα γιατί δεν διαθέτουμε τις απαραίτητες δομές. Στόχος μας, βέβαια, είναι σε πρώτη φάση να βρούμε τρόπους να υποστηρίξουμε οικονομικά και ψυχολογικά τις μητέρες και τα ζευγάρια και μόνο αν δεν γίνεται αλλιώς να αναλάβουμε αυτά τα παιδιά, με στόχο πάντα το παιδί να επιστρέψει κάποια στιγμή στην οικογένειά του. Είμαστε εναντίον της ιδρυματοποίησης. Οι αιτήσεις που δεχτήκαμε το 2010 ήταν πολύ αυξημένες. Από αυτές το 81% είναι Ελληνες και το 19% οικονομικοί μετανάστες, ενώ οι περισσότερες ανήκουν στην κατηγορία του οικονομικού προβλήματος. Τέτοιες περιπτώσεις, μάλιστα, ήταν απειροελάχιστες στο παρελθόν.

    Σίγουρα οι εξελίξεις στην οικονομική κατάσταση της χώρας μας έπαιξαν σημαντικό ρόλο σε αυτή τη ραγδαία αύξηση». Σήμερα η βοήθεια που παρέχεται στις μητέρες και τα ζευγάρια αφορά στο υλικό κομμάτι, που είναι τα τρόφιμα, στο ενοίκιο της οικογένειας για να μπορεί να έχει στέγη, και στα ρούχα, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στη συμβουλευτική θεραπεία και αντιμετώπιση για να μπορέσουν να διατηρούν τη σωστή επαφή με τα παιδιά τους, να βρούνε νέα εργασία, να αντιμετωπίσουν τα οικονομικά τους προβλήματα. Παρ’ όλα αυτά, η κρατική φροντίδα για την παιδική προστασία υποβαθμίζεται διαρκώς.

    Τα έσοδα των Χωριών προέρχονται από δωρεές, αλλά με τη δραματική αύξηση των αιτημάτων και μόνο η λειτουργία τους στο μέλλον θα καταστεί προβληματική.

    «Φορολογούνται τόσο οι δωρεές, που αποτελούν τη συντριπτική πλειονότητα των εσόδων μας, όσο και η ακίνητη περιουσία των Παιδικών Χωριών SOS. Φοβάμαι ότι αυτό στο τέλος θα μας γονατίσει», αναφέρει ο κ. Σιφνιός....

    ............

    Ακόμα δεν έχετε δεί τίποτα.

    Περιμένετε να δείτε τί έχει να γίνει όταν ο Σοσιαλισμός εμβαθυνθεί με τον μεγάλο σοσιαληστικό συνασπισμό
    ΠΑΣΟΚ + εξαπτέρυγα Ντόρες και Καρατζαφέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση