GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αναδείχθηκε το παλιό λιμάνι των Χανίων και το Γυαλί τζαμισί...

Από το flashnews.gr Αυτή ήταν η εικόνα του κεντρικού σημείου του παλιού λιμανιού των Χανίων το πρωί της Τετάρτης (13/4) μετά την απομάκ...

Από το flashnews.gr
Αυτή ήταν η εικόνα του κεντρικού σημείου του παλιού λιμανιού των Χανίων το πρωί της Τετάρτης (13/4) μετά την απομάκρυνση και των τελευταίων μπαζών από το κατεδαφισμένο ερείπιο του «λιμενικού περιπτέρου».
Ένας άπλετος χώρος περιπάτου και ένα πραγματικό αρχαιολογικό μνημείο, το τέμενος – γνωστό ως Γυαλί τσαμισί (το τζαμί της θάλασσας) – να έχει αναδειχθεί «απελευθερωμένο» από τον τσιμεντένιο «εναγκαλισμό»...
 του κτιρίου του «λιμενικού περιπτέρου».
Παράλληλα το παλιό λιμάνι και η θέα προς το μοναδικό μνημείο του «Φάρου» είναι πλέον άπλετη από όλες τις πλευρές , ενώ εξαφανίστηκαν και οι «σκοτεινές πλευρές» που υπήρχαν Νότια του «λιμενικού περιπτέρου» όπου τις νύχτες αποτελούσαν χώρους υπαίθριου αποχωρητηρίου.
Η προσωρινή στρώση της περιοχής ολοκληρώνεται και αμέσως θα ξεκινήσει η εκπόνηση μελέτης σε συνεργασία του δήμου Χανίων και της 28ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων για την διαμόρφωση του χώρου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, το πιθανότερο είναι να γίνει επέκταση του πλακόστρωτου που ήδη υπάρχει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο ώστε να εμφανίζεται ένας ενιαίος χώρος.
Στο μεταξύ ήδη η 28η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων ξεκινά εργασίες απομάκρυνσης από το τέμενος των σοβάδων και των άλλων υλικών και παρεμβάσεων που είχαν γίνει στο μνημείο όταν «κολλήθηκε» πάνω του το τσιμεντένιο κτίριο του «λιμενικού περιπτέρου».

2 σχόλια

  1. Τετάρτη, 20 Απριλίου 2011
    Δανειολήπτης νίκησε τράπεζα

    Να κι ένα ευχάριστο νέο, όπου ένας δανειολήπτης κέρδισε τη δικαστική διαμάχη με την τράπεζα, η οποία πλέον του οφείλει 6.000 ευρώ για ηθική βλάβη, επειδή παρέδωσε τα δεδομένα του σε εισπρακτική εταιρεία, χωρίς την έγκριση του. Όπως γράφει σε ρεπορτάζ του ο Ρωμανός Κοντογιαννίδης στην εφημερίδα Αγγελιοφόρος, το Εφετείο Αθηνών δικαίωσε το δανειολήπτη, καθώς θεώρησε ότι.......


    όντως προσβάλλεται η προσωπικότητα του οφειλέτη, όταν οι τράπεζες παραδίδουν χωρίς δισταγμό τα στοιχεία του σε εταιρείες ρύθμισης οφειλών, χωρίς τη γραπτή άδεια του οφειλέτη. Οι καταναλωτικές οργανώσεις κάνουν λόγο για μια πάρα πολύ σημαντική απόφαση, καθώς ενδεχομένως να σταματήσει η κατάσταση που έχει παγιωθεί πια, όπου οι εισπρακτικές εταιρείες ενοχλούν κατ' εξακολούθηση τους οφειλέτες των τραπεζών. Όπως αναφέρει στον Αγγελιοφόρο ο δικηγόρος Δημήτρης Αλβανός, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, οι εισπρακτικές εταιρείες δεν έχουν δικαίωμα να παίρνουν τηλέφωνο τον οφειλέτη πάνω από μια φορά την ημέρα, ούτε και να τον ενοχλούν στον χώρο εργασίας του. Το ωράριο επικοινωνίας είναι 9 το πρωί μέχρι 9 το βράδυ, ενώ σε περίπτωση που εκφράσει ενόχληση ο οφειλέτης είναι υποχρεωμένοι να σταματήσουν.
    cosmo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο! Να ακούμε και κανένα καλό! Ζηλεύω αυτούς που θα πηγαίνουν για βόλτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση