GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιστροφές, αγγελιόσημο και η αδυναμία μετάβασης στη νέα εποχή...

Aπό το marketingweek.gr Η αδυναμία μετάβασης στη νέα εποχή, τόσο από την πλευρά της πολιτικής εξουσίας, όσο και από την πλευρά των ε...

Aπό το marketingweek.gr
Η αδυναμία μετάβασης στη νέα εποχή, τόσο από την πλευρά της πολιτικής εξουσίας, όσο και από την πλευρά των εμπλεκόμενων στις αγορές που επηρεάζουν οι κρατικές παρεμβάσεις, είναι προφανής στον δημόσιο διάλογο για όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τη χώρα.
Ο χώρος της Επικοινωνίας, ο οποίος ταλαιπωρείται εδώ και δεκαετίες από τις στρεβλώσεις του αγγελιοσήμου και του καθεστώτος ρύθμισης των επιστροφών που δημιούργησε ο νόμος Βενιζέλου, δεν θα μπορούσε να είναι δυστυχώς η εξαίρεση.
Η κυβέρνηση στα θέματα αυτά δείχνει άβουλη και άπρακτη και μεταξύ των εμπλεκομένων και ενδιαφερομένων δεν φαίνεται να δημιουργείται κοινός τόπος συνεννόησης, όπως προέκυψε και από τις συζητήσεις στο πρόσφατο Συνέδριο «Επικοινωνία: Η επόμενη μέρα». Οι ορθολογικές λύσεις και στα...
δύο αυτά μεγάλα θέματα είναι απλές και δεν χρειάζεται μεγάλη φιλοσοφία για να φτάσει κανείς σε ένα ελάχιστο συμφωνίας, αν ξεχάσει τις επί μέρους ιδιοτέλειες και αναζητήσει τι αφορά στην καλή λειτουργία της αγοράς και στο καλώς νοούμενο δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον.
Στο αγγελιόσημο η απάντηση είναι απλή. Κατάργηση και υπαγωγή των ενδιαφερομένων σε ένα κανονικό σύστημα εισφορών και συνταξιοδοτικών παροχών που να είναι ανάλογες με τις εισφορές τους. Τα σχετικά δε ταμεία να προσαρμόσουν τις παροχές που δίνουν στις πραγματικές τους δυνατότητες. Το μόνο που θα μπορούσε να συζητηθεί είναι η μετάβαση προς το νέο σύστημα όπου -λόγω της κρίσεως- θα μπορούσε να σχεδιαστεί με μια μεταβατική περίοδο προσαρμογής (π.χ. σταδιακή μείωση μέχρι την κατάργηση μέσα στο διάστημα μιας πενταετίας και αντίστοιχη διαδρομή για το θέμα των εισφορών).
Στις επιστροφές επίσης τα πράγματα είναι απλά. Αρκεί η καλή πληροφόρηση και η διαφάνεια, για να προστατευτούν οι διαφημιζόμενοι από οποιαδήποτε πιθανότητα κατάχρησης του συστήματος των επιστροφών εις βάρος τους. Με στοιχειώδεις κανόνες διαφάνειας και καλής πληροφόρησης και την ευρεία δημοσιότητα που ήδη υπάρχει σε ό,τι αφορά τα βασικά στοιχεία αναφορικά με την ακροαματικότητα και την αναγνωσιμότητα, οι διαφημιζόμενοι μπορούν θαυμάσια να προστατεύσουν τον εαυτό τους από οποιαδήποτε κακή υπηρεσία από την πλευρά των διαφημιστικών εταιρειών και των Μέσων, η οποία να γίνεται μέσω του συστήματος των επιστροφών. Πέραν των κανόνων για τη διαφάνεια και την καλή πληροφόρηση, το κράτος δεν πρέπει να έχει καμμία απολύτως σχέση με το συγκεκριμένο θέμα.
Ο λόγος που δεν προχωρούν ρυθμίσεις στη βάση αυτή είναι απλός. Η ελληνική κοινωνία, πολλές από τις παθολογίες της οποίας κατ’ εξοχήν εμφανίζονται στον ευρύτερο χώρο της Επικοινωνίας και των Μέσων Ενημέρωσης, δεν έχει ακόμα πάρει την απόφαση ότι η εποχή έχει αλλάξει. Οι ίδιες παλιές συνήθειες, η ίδια προσπάθεια να διατηρηθούν τα «κεκτημένα» ενός συστήματος που απέτυχε και κατέρρευσε υπό το βάρος των αποτυχιών και των αμαρτημάτων του, παραμένουν ζωντανές και κατ’ εξοχήν καθορίζουν τις καθημερινές συμπεριφορές.
Πόσο θα διαρκέσει αυτό κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα. Το βέβαιο είναι ότι και στην αγορά της Επικοινωνίας, όπως και σε όλες τις υπόλοιπες, η ανάγκη για ορθολογική λειτουργία δεν είναι πλέον πολυτέλεια. Είναι μια σκληρή πραγματικότητα, την οποία επιβάλλουν με τρόπο αμείλικτο οι συνθήκες.

4 σχόλια

  1. Πήρε πτυχείο το παιδί και χάριν τού Θείου τού πρώην Υπουργού εξωτερικών τού Μητσοτάκη και τώρα μακαρίτη μπήκε κι αυτός στό Payroll τού Κράτους !!!

    Αν το έχετε προσέξει θα έχετε παρατηρήσει ότι στόν Δυτικό Κόσμο τούλάχιστον, τα πραγματικά προσόντα δεν έχουν μεγάλη αξία στην Πολιτική, παρά μόνον τα τυπικά, διότι αν είσαι δικός τους το μόνο πού χρεισζεται, είναι να εκτελείς εντολές, δεν χρειάζεται να σκέφτεσαι καθόλου !!!

    Κυττάξτε με ελάχιστες εξαιρέσεις τούς Ευρωπαίους Πολιτικούς !!
    Ένας και ένας, όλοι κωλογλύφτες τού κατεστημένου !!

    Ποιός φαντάστηκε ποτέ ότι αυτό το χαζοχαρούμενο imbecile θα γινόταν ποτέ Πρωθυπουργός της Ελλάδος, η το Nerd ο Παπακωνσταντίνου Υπουργός και μάλιστα των Οικονομικών !!!

    Για να μήν σας πάω λίγο παραπέρα στόν ΦΟΝ Δρούτα πού κρατά το κυριότερο υπουργείο της χώρας !!!!
    Πιό χαμηλά δεν πιστευω ότι μπορεί να πέσει η χώρα !!!!


    ΟΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΣΤΕΛΝΑΝ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΣΙΓΑΡΑ..
    ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΦΕΡΝΕ ΛΑΘΟΣ ΜΑΡΚΑ..
    ΟΙ ΝΟΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ..

    ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΑΔΕΣ ΠΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΗΝΟΣ ΠΑΡΕΛΑΥΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΒΡΟΜΟΚΑΝΑΛΑ..

    ΑΥΤΟΣ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΜΑΤΣΑΣ ..
    Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ..
    ΒΡΗΚΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΗ..

    Ο ΠΟΡΝΟΓΕΡΟΣ ΦΑΔΕΡ ΤΟΥ ΤΣΕΦΡΥ...
    ΕΙΡΘΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΛΑ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟΣ..
    ΕΜΕΙΣ ΦΑΓΑΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑ-ΗΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΜΕ..

    ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ!!!!!
    ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΤΟ ΤΕΦΑΡΙΚΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ.

    ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΚΛΩΤΣΕΣ
    ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΝΑΣΚΟΛΟΠΙΣΜΑ ΜΕΤΑ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. να καταργηθη αμεσως
    το 20% του αγγελιοσημου.
    μονον ετσι τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ
    θα διαφημιστουν και θα πωληθουν
    στην Εγχωρια Αγορα.
    Ειναι αδιανοητο το προιον που παραγεται να επιβαρθνεται με το 20%
    για να γινει γνωστο.
    ετσι θα περιοριστουν και οι ανεξελεγκτες εισαγωγες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο CLOWN... ξαναχτύπησε...
    Είναι σαν τον ταχυδρόμο και έτσι σε λιγότερο από μια βδομάδα και μετά το
    "Δεν έχουμε πει όλη την αλήθεια στον κόσμο.. ξαναχτύπησε και πάλι χθες με τα "Ζόρια..."...

    ΡΕ...ΚΑΤΙ ΖΟΡΙΑ, ΑΠΟ ΖΟΡΙΚΑ ΑΓΟΡΙΑ...

    Λοβέρδος: Δεν έχουμε πει όλη την αλήθεια στον κόσμο..

    Η κυβέρνηση δεν έχει πει όλη την αλήθεια για την οικονομική κατάσταση της χώρας, δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος.
    Λοβέρδος: "Πρέπει να πούμε ολάκερη την αλήθεια στο κόσμο..
    Δεν έχουμε "ολοκληρώσει" την αλήθεια, για τα οικονομικά στον κόσμο...
    Η αλήθεια δεν λέγεται με δόσεις..
    Πρέπει να ειπωθεί, ολόκληρη και επιτόπου και τώρα."

    Και γιατί δεν μας την λέτε την αλήθεια κ. Λοβέρδο ;;
    Ολόκληρη και επιτόπου και τώρα, όπως είπατε ποιος σας εμποδίζει;
    Κορόιδα είμαστε, μας την κρατάτε μυστικό ;

    Kαι ποιος θα μας την πει την αλήθεια, κάποια άλλη κυβέρνηση, κάποιοι άλλοι υπουργοί και πρωθυπουργός ;

    άντε ψόφα..ρε σίχαμα...

    όπως ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ εξ΄αιτίας σου..ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣς Έλληνες στα Νεκροταφεία που έκανες τα Νοσοκομεία.
    Και στα σπίτια απο απελπισια..
    χωρίς ασφάλιση..χωρίς σύνταξη
    και εργασία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γι΄αυτούς που ζητάνε την κατάργηση του αγγελιόσημου, επειδή... "οι εποχές άλλαξαν", ενώ γνωρίζουν ότι το αγγελιόσημο ενισχύει την ασφάλιση των εργαζομένων στα ΜΜΕ και χωρίς αυτό οι απολύσεις θα αυξάνονταν κατακόρυφα, υπάρχει όντως μια... "προχωρημένη" πρόταση:
    Τα ΜΜΕ να παίρνουν απευθείας και φυσικά με μικρότερο κόστος, ισολογισμούς, διαφημίσεις από τις ενδιαφερόμενες εταιρείες, ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση