GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η πρωτοφανής και νοσηρή παρέμβαση του Ιερώνυμου...

Από τον Βασίλη Μπόνιο http://kourdistoportocali.com/   Ελάτε όλοι ν αυτομαστιγωθούμε στη πλατεία Συντάγματος, για να ευχαριστήσουμε ...

Ελάτε όλοι ν αυτομαστιγωθούμε στη πλατεία Συντάγματος, για να ευχαριστήσουμε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο οποίος με μια προκλητική για την νοημοσύνη και την ανθρώπινη υπόσταση παρέμβαση, (που δεν θα τολμούσε ούτε ο γλυκούλης Τζον μπόυ Πεταλωτής), μας καλεί να σταυρωθούμε-σφάξε με Αγαμ ν αγιάσω- ώστε να γίνουμε «άνθρωποι της Ανάστασης».
Από την παρέμβασή του απουσιάζει κάθε αναφορά στους υπαίτιους για το κατάντημα της χώρας.
«Oσες φορές το γένος μας έφθασε στα όρια της εξουθένωσης, η ελπίδα της Αναστάσεως το ανέδειξε πάλι ρωμαλέο και αναστημένο», αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, στο...
 πασχαλινό μήνυμά του.
 Και προτρέπει τους ανθρώπους να μη φοβούνται καμία αδικία, ασθένεια, δυσκολία της καθημερινής ζωής, οικονομική κρίση ή αβεβαιότητα για το μέλλον, αλλά να γίνουν «άνθρωποι της Ανάστασης».
«Κάτω από το ανέσπερο φως της Αναστάσεως, τα ψεύδη, η υποκρισία και οι απόπειρες παραπλάνησής μας από τα οργανωμένα συμφέροντα, που γεννούν κρίσεις και δοκιμασίες, χλωμιάζουν και αποδυναμώνονται» αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος. «Ο Χριστός αναστήθηκε. Ο θάνατος νικήθηκε» προσθέτει.Mε απλά λόγια ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ζητάει από τον εξαθλιωμένο λαό περισσότερες θυσίες,  εκμεταλλευόμενος τον ρόλο του. Και συνεχίζει το σοκαριστικό κρεσέντο του: «Μη φοβείσθε». Καμία αδικία, καμία ασθένεια, καμία δυσκολία της καθημερινότητας, καμία οικονομική κρίση, καμία αβεβαιότητα για το μέλλον δεν πρέπει να μας φοβίζει. Οι χριστιανοί είναι οι άνθρωποι της Αναστάσεως [...] Μη φοβάστε, λοιπόν, αλλά γίνετε άνθρωποι της Αναστάσεως. Ελάτε να πορευθούμε με θάρρος και ελπίδα στην καινούργια ζωή που μας χάρισε ο αναστημένος Κύριος» συμπληρώνει ο Αρχιεπίσκοπος.
Ο «σοφός» γέροντας, λειτουργεί σαν δεκανίκι ενός σαπισμένου συστήματος που μας οδήγησε στη χρεοκοπία και τώρα αναζητεί στυλοβάτες της πιο χυδαίας καταστολής κάθε ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Ενώ και οι ίδιοι οι Τροικανοί, αμφιβάλλουν για την επιτυχία της συνταγής  τους, έρχεται ο Αρχιεπίσκοπος να ζητήσει από τους πολίτες να σταυρωθούν, για να γίνουν στη συνέχεια «άνθρωποι της Ανάστασης».
Ο «σοφός» γέροντας, δεν βρήκε κουβέντα να πει για όλους εκείνους που μας έφτασαν ως εδώ, τους δίνει συγχωροχάρτι, υποδυόμενος τον άνκορμαν της Ιστορίας, η οποία δεν έχει μιλήσει ακόμη για τους εθνικούς προδότες και δοσίλογους της μεταπολίτευσης.
Προφανώς η «δόξα» του Μακαριστού Χριστόδουλου που «αναστήθηκε» για χάρη της «Realnews”-κάτι σαν τον Μάικλ Τζάκσον-δεν αφήνει τον διάδοχό του να ησυχάσει και αναζητεί ρόλο πολιτικού ηγέτη, σε μια συγκυρία  που οι Έλληνες πολίτες, έχουν για τους πολιτικούς και τους πολιτικολογούντες τη χειρότερη γνώμη.
Θα παρακαλούσαμε τον Αρχιεπίσκοπο να σεβαστεί το μεγαλείο της σιωπής, ειδικά όταν ο λόγος του, ακούγεται σαν φθηνή προπαγάνδα ενός συστήματος που καταρρέει.

21 σχόλια

  1. Ο Ιερωνυμος ειπε οτι υπαρχει ελπιδα απεναντι στους Εβραιους τραπεζιτες που σταυρωσαν τον Χριστο για τα 30 αργυρια...


    Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ηλεκτρονική υποβολή φορολογικής δήλωσηςΚλείνουν τα Τέμπη για δύο ημέρες από την ΤετάρτηΑλλαγές στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς για το Πάσχα
    Αλλαγές στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς για το Πάσχα-Κλείνουν τα Τέμπη για δύο ημέρες από την Τετάρτη-Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ηλεκτρονική υποβολή φορολογικής δήλωσης


    --------------------------------------------------------------------------------
    in.gr » Ειδήσεις » Ελλάδα
    Ελλάδα

    --------------------------------------------------------------------------------
    Δημοσίευση: 24 Απρ. 2011, 13:21 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Απρ. 2011, 15:26

    Το Πάσχα της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας

    «Ο ελληνικός λαός έχει αστείρευτες δυνάμεις», λέει ο Κάρολος Παπούλιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πασοκ

    Δεν υποκυπτουμε!

    καλα εκανε ελεγε ο δρ κουτσουκος στην Μηλιωνη για τον Ιερωνυμο

    Μας περνουν για βλακες οι του ΔΝΤ??

    Στο 8% ειναι η μιζα του υπογραφοντος τα δανεια της σκλαβιας
    ολα ηταν στημενα απο πριν


    Γιαυτο διωξαν τα εντιμα στελεχη απο την Κυβερνηση και βαλαν αδελφουλες και πουτανιτσες!

    Μαρκος πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος είπε...
    ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΔΡΑΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ


    Ιστορικό: Η κατάρρευση του νεοφιλελευθερισμού, οδήγησε στην κατάρευση της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Lehman Brothers το Σεπτέμβριο του 2008.

    Αρα δεν κατέρευσε ο Δημόσιος Τομέας αλλά μια μεγάλη Ιδιωτική Τράπεζα, από τις κομπίνες των στελεχών της!

    Αυτό οδήγησε στην χρηματοπιστωτική κρίση και σε τεράστια κρατικά χρηματοδοτικά προγράμματα για τη διάσωση σειράς τραπεζών και τη σταθεροποίηση του διεθνούς πιστωτικού συστήματος.


    Η ΑΝΟΗΣΙΑ:

    ΕΠΠΕΙΔΗ ΚΑΤΕΡΕΥΣΑΝ ΟΙ ΙΔΙΙΩΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΕΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ!!!

    ΔΟΚΤΩΡΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΧΑΜΕΝΑ!!

    μΑΝΟΣ πΑΣΟΚ

    24 Απρ 2011 3:17:00 μ.μ.

    24 Απρ 2011 4:40:00 μ.μ.

    Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    Το Σοκ στην Ελλαδα δεν επιασε!!

    ο Δρ Κουτσουκος μας ξυπνησε!!

    Κυκλοφόρησε πριν από λίγους μήνες στη χώρα μας η μετάφραση του βιβλίου της Καναδής δημοσιογράφου Naomi Klein με τίτλο «Το Δόγμα του Σοκ» (τίτλος στα αγγλικά The Shock Doctrine), που εκδόθηκε το 2007 και στο οποίο γίνεται ανάλυση και εκτεταμένη περιγραφή της εφαρμογής των θεωριών της Σχολής του Σικάγου, ιδρυτής της οποίας ήταν ο, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο αυτό, Milton Friedman.

    Το «δόγμα του σοκ» είναι είτε η επιβολή από δικτατορικά καθεστώτα είτε η εφαρμογή από δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις του τρίπτυχου: «ιδιωτικοποιήσεις, κρατική απορρύθμιση/ελεύθερο εμπόριο και δραστικές περικοπές στις κρατικές δαπάνες». Προϋπόθεση για να εφαρμοστεί το δόγμα αυτό είναι να υπάρξει μια κρίση που μπορεί να οφείλεται είτε σε πολέμους, εμφύλιους πολέμους, είτε σε φυσικές καταστροφές είτε σε δυσεπίλυτα οικονομικά προβλήματα, όπως ο υπερπληθωρισμός ή το υπέρογκο χρέος.

    Στην περίπτωση των κρατών της Λατινικής Αμερικής, αναφέρει η συγγραφέας, «η σπείρα του χρέους λειτούργησε σαν ένα γιγαντιαίο όπλο ηλεκτρικής εκκένωσης. Σε μια τέτοια κατάσταση -προσθέτει- ο Friedman ήταν πεπεισμένος ότι, όταν ξεσπάσει μια κρίση, αποτελεί ζήτημα καθοριστικής σημασίας η ακαριαία δράση. Εκτιμούσε ότι μια καινούργια κυβέρνηση έχει στη διάθεσή της 6 με 9 μήνες για να επιβάλει μείζονες αλλαγές».

    Η συγγραφέας επισημαίνει ότι «η θεμελιώδης αρχή είναι απλή: οι χώρες σε κρίση (χρέους) χρειάζονται απεγνωσμένα μια επείγουσα βοήθεια...

    ----

    Να πατε αλλου ρε εδω ειναι Ελλαδα!!

    Χριστος Πασοκ

    24 Απρ 2011 4:41:00 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άθεοι εαμοβούλγαροι, ο Χριστός μας θα σας βγάλει τα μάτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πασοκ

    «η θεμελιώδης αρχή είναι απλή: οι χώρες σε κρίση (χρέους) χρειάζονται απεγνωσμένα μια επείγουσα βοήθεια... Οταν οι ιδιωτικοποιήσεις και οι πολιτικές του ελεύθερου εμπορίου προωθούνται από κοινού με τη χρηματοοικονομική διάσωση (δάνειο) σε ένα ολοκληρωμένο πακέτο, οι χώρες δεν έχουν άλλη επιλογή από το να αποδεχτούν ολόκληρο το πακέτο» και, όπως αναφέρει η ίδια, «η κρίση του χρέους, στην οποία βρέθηκαν χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής κατά τη δεκαετία του '80, τις ανάγκασε να υποκύψουν στον εκβιασμό "Θέλετε να σώσετε τη χώρα σας; Ξεπουλήστε την"».



    Ομως στηνν Ελλαδα υπαρχει ο δρ Κουτσουκος ....

    δεν μασαμε ...

    Ντινα πασοκ

    24 Απρ 2011 4:19:00 μ.μ.

    Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    γΙΩΡΓΟ ΜΗΝ ΠΟΥΛΑς ΤΙΠΟΤΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ!!

    24 Απρ 2011 4:19:00 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Διπλα στον Ιερωνυμο ειδα τον Δρ κουτσουκο τον ΝΕΟ ΗΓΕΤΗ ΠΑΣΟΚ

    ο αλλος πουλαει σαν τον διαφημιστη της πιτσας χατ τον Γκορμπατσωφ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο σεβασμιώτατος ρε (κάπως έτσι δεν τον λένε) δεν φοβάται την κρίση γιατί πιστεύει στον αναστάντα Χριστό. Καλού κακού έχει και το μιστό (πόσο του τον μειώσανε;) και άμα λάχει πουλάει και καμιά δεκαριά στολές του μασκαριστού. Μέχρι και 10 ανιψιές θα μπορέσουν να περευτούν. Άπιστοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Α ρε τράγο· να σου βάλω τα γένια πάνω από το άγιο φως και να πάω κατευθείαν στον παράδεισο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΧΑΣΑΜΕ ΤΗ ΔΕΞΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΣΑ ΧΑΜΙΝΙΑ, ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑΡΕΣ ΜΕΡΕΣ????

    ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΨΥΧΙΑΤΡΟΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΡΙΣΗ.

    ΡΕ ΖΩΝΤΟΒΟΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΤΕ ΤΟΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΓΑΛΑΚΤΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ, ΝΑ ΜΗ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΚΛ[Π ΚΛΠ


    ΤΟ ΖΩΝΤΟΒΟΛΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΕΙΠΩΜΕΝΟ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο αρθρογράφος ούτε που καταλαβε τι είπε ο ιερώνυμος. Για να νοιώσεις όλα αυτα που ανέφερε πρέπει να έχεις διαβάσει έστω μια φορά την Αγία Γραφή.τα άπαντα του λένιν και του στάλιν δεν κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΟΣΜΙΚΑ ΕΧΕΤΕ ΟΛΟΙ ΔΙΚΙΟ...
    ΜΕ ΑΛΛΟ ΝΟΗΜΑ ΤΑ ΕΙΠΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΧΑΡΙΣ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΗΘΕΝΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.....
    ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι δυνατοί εχουν θέληση, οι αδύνατοι Ελπίδα,προσμένοντας το θαύμα απο τους θεολόγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δημήτρης Κλ.25 Απρ 2011, 10:03:00 π.μ.

    Κύριε Μπόνιο, στη "βαθυστόχαστη" ανάλυση κάνατε δύο σκέψεις μου:
    Α) Έχουμε, επιτέλους, ένα Αρχιεπίσκοπο που τιμά το αξίωμά του.
    Που περιφρονεί την επίδειξη.
    Που δεν διαμένει στην έπαυλη του Ψυχικού.
    Που δεν χρησιμοποιεί πολυτελές αυτοκίνητο.
    Που γκρέμισε το υπερυψωμένο βάθρο στην Ιερά Σύνοδο και κατέβηκε και κάθισε στο τραπέζι μαζί με τους άλλους Αρχιερείς, ως πρώτος μεταξύ ίσων…
    Που, που…
    Έχουμε ένα Αρχιεπίσκοπο, απλό και καταδεκτικό.
    Προσέξτε μια λεπτομέρεια : Τη Μεγάλη Πέμπτη που ήταν με τα ράσα, κοίταξα τα μανικέτια του πουκαμίσου του, ότι δεν είχαν ούτε χρυσά ,ούτε ασημένια και ούτε καν μανικετόκουμπα! Είχαν απλό κουμπάκι, όπως όλοι εμείς οι απλοί άνθρωποι.
    Και για να καταλάβετε την αντίθεση, αρκεί να δείτε άλλους μητροπολίτες, ακόμη και τον "υφιστάμενό" του επίσκοπο Θεοδώριτο: μανικετόκουμπα.
    Ξέρω ότι υπάρχουν φθηνά μανικετόκουμπα. Το θέμα, όμως κατά τη γνώμη μου, δεν είναι στην τιμή. Το θέμα είναι στην απλότητα και στην περιφρόνηση κάθε τι του επιδεικτικού.
    Β) Δεν κατάλαβα ,επίσης, πού είδατε ότι «αναζητεί ρόλο πολιτικού ηγέτη»;
    Το δείγμα του πολιτικού ρόλου το έχουμε από το μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο.
    Αναγνωρίζετε καμιά σχέση μεταξύ των δύο;
    Γιατί,όμως, τόση μιζέρια; Γιατί τόση στείρα άρνηση. Γιατί τόση αδικία;
    Μετά απ΄αυτά ,αξίζει να σας , αφιερώσω το υπέροχο αρχαίο : «Ει δ΄αναγκαίον είη αδικείν ή αδικείσθαι, ελοίμην αν αδικείσθαι ή αδικείν» . Και σε μετάφραση: «Εάν ήταν αναγκαίο να αδικώ ή να αδικούμαι, θα προτιμούσα να αδικούμαι παρά να αδικώ».
    Εσείς ,όμως, κ. Μπόνιο αδικήσατε!
    Και είναι κρίμα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μα είναι δυνατόν να υπάρχει τόση καφρίλα; Τόσο το δημοσίευμα όσο και τα σχόλια που ακολούθησαν αποπνέουν την καφρίλα του νεοέλληνα που είναι ο βασικός υπεύθυνος της κατάστασης.
    Δεν είμαι ΄ άνθρωπος της εκκλησίας. Ούτε καν πιστός είμαι. Αλλά αυτή η αναίτια επίθεση σε έναν άνθρωπο μετριοπαθή που δεν είπε τίποτε παραπάνω απ ότι λέγεται συνήθως το Πάσχα είναι ακατανόητη. Το χαμηλό πνευματικό και πολιτιστικό επίπεδο του λαού μας είναι κύριοι η αιτία μην ψάχνετε για μάγισσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μα είναι δυνατόν να υπάρχει τόση καφρίλα; Τόσο το δημοσίευμα όσο και τα σχόλια που ακολούθησαν αποπνέουν την καφρίλα του νεοέλληνα που είναι ο βασικός υπεύθυνος της κατάστασης.
    Δεν είμαι ΄ άνθρωπος της εκκλησίας. Ούτε καν πιστός είμαι. Αλλά αυτή η αναίτια επίθεση σε έναν άνθρωπο μετριοπαθή που δεν είπε τίποτε παραπάνω απ ότι λέγεται συνήθως το Πάσχα είναι ακατανόητη. Το χαμηλό πνευματικό και πολιτιστικό επίπεδο του λαού μας είναι κύριοι η αιτία μην ψάχνετε για μάγισσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΘΟΥΜΕ

    ΟΤΙ Η ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ
    ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΤΩΝ ΨΥΧΩΤΙΚΩΝ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΚΑΤΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ .

    ΕΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ
    ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝ , ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

    ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΓΡΑΦΗΣ,ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΜΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΉΝΥΜΆ ΤΟΥΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτοί που σήμερα κολακεύουν τον ελληνικό λαό , είναι οι ίδιοι που χθες τον συκοφαντούαν. Δεν μασάμε όμως.
    Βολεύει ο βουβός στο σύστημα των αρπακτικών διότι δεν μπαίνει στα πόδια τους και δεν ξεμπροστιάζει κανένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η μυστική ατζέντα της Άννας
    Μπίλντεμπεργκ.

    Η μυστική ατζέντα της Άννας
    Είναι γνωστό ότι η κ. Διαμαντοπούλου έχει επιχειρήσει πολλές φορές να παίξει το δικό της παιχνίδι με την Διοικούσα Εκκλησία. Είχαμε αποκαλύψει πριν από μερικούς μήνες την υπόθεση σχετικά με την προώθηση πρότασης για τον οριστικό χωρισμό κράτους-εκκλησίας.

    Μάλιστα παρά το γεγονός ότι η ίδια με διαρροές επιχείρησε να διαψεύσει το δημοσίευμα στο newpost ήλθε να μας επιβεβαιώσει η ομιλία της μετά από μερικές μέρες στο LSE.


    Εν πολλοίς η Υπουργός Παιδείας φαίνεται να έχει «κρυφή» ατζέντα με την ηγεσία της Εκκλησία. Η άποψη αυτή ενισχύεται από την αποκάλυψη που έκανε η στήλη Φανούριος στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» το Μεγάλο Σάββατο.

    Γράφει μεταξύ άλλων:

    «Με μεγάλη καχυποψία βλέπουν οι περισσότεροι Ιεράρχες τις συμφωνίες που φαίνεται να έχει κλείσει η προσπαθεί να κλείσει ο Αρχιεπίσκοπος με την Υπουργό Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου. Κορυφαίος Ιεράρχης ο οποίος στηρίζει(ότι μπορεί να σημαίνει κάτι τέτοιο σε αυτό τον χώρο) τον κ. Ιερώνυμο μου μετέφερε μια εικόνα ανησυχίας αλλά και έντονου προβληματισμού που επικρατεί στην Ιεραρχία. «Πως είναι δυνατόν να υπογράψει η Υπουργός απόφαση σχετικά με την θέσπιση νέων θέσεων βοηθών Επισκόπων χωρίς προηγουμένως να έχουν γίνει οι απαραίτητες συνεννοήσεις στην Σύνοδο» μου είπε και εξήγησε ότι «τέτοιου είδους αποφάσεις πρωτίστως πρέπει να εγκρίνονται από την Σύνοδο αφού αποτελούν ουσιαστικές αλλαγές του καταστατικού χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος».

    Μια λογική εξήγηση των πρωτοβουλιών του κ. Ιερώνυμου θα μπορούσε να εντάσσεται στο πλαίσιο της συμφωνίας που έχει συνάψει με τον Μητροπολίτη Ζακύνθου για το ενδεχόμενο αντικατάστασης του, όπως έχει ήδη γράψει το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ».

    Όπως και να έχει το θέμα από την ώρα που τίθεται θέμα παραβίασης του καταστατικού χάρτη η υπόθεση θα έχει συνέχεια αλλά κυρίως έντονο παρασκήνιο…»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ο μοναδικος αρχιεπισκοπος που του φωναζε ο κοσμος εν χορο "αναξιος αναξιος" η μαριονετα της κυβερνησης που το μονο που λεει οταν μιλαει ειναι να ψελιζει ασυναρτητες σαχλαμαρες υπερ των εισβολων (λαθρομεταναστες) .....η ιστορια διπλα στο ονομα του θα βαλει παυλα (-) ....η ντροπη της ελλαδας, της εκκλησιας μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δημήτρης Κλ.25 Απρ 2011, 10:04:00 μ.μ.

    Όχι Ανώνυμε 25 Απρ 2011 2:45:00 μ.μ. Ο Ιερώνυμος είναι ίσως ο μοναδικός ΑΞΙΟΣ να είναι Αρχιεπίσκοπος.
    Μετριοπαθής, μειλίχιος, πράος, απλός και χωρίς φανφάρες και περιττές δημοσιότητες,διακριτικός.
    ΑΞΙΟΣ και πάλι ΑΞΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση