GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αντιστασιακοί…

Του Θανάση Νικολαΐδη (“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”) ΕΙΔΑΜΕ το χάος και τρομάξαμε . Ένα βήμα πίσω κι απ’ την ταραχή κι άρχισ...

Του Θανάση Νικολαΐδη
(“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”)
ΕΙΔΑΜΕ το χάος και τρομάξαμε. Ένα βήμα πίσω κι απ’ την ταραχή κι άρχισε η επίθεση. Καθένας εναντίον όλων, φωνές, αγώνας… πάθος, αλλά το πρόβλημα παραμένει. Όπως το έφτιαξαν οι… άλλοι κι εμείς αμέτοχοι. Εντός «παιδειάς» τότε, εκτός ευθυνών σήμερα κι ο καθένας την ουρά του απ’ έξω, κρατώντας αποστάσεις (ασφαλείας) απ’ το «έγκλημα». Δείχνει τον διπλανό του, πετάει κορώνες δείχνει τον… ένοχο. Μας φταίει το Κράτος, οι Κυβερνήσεις, τα Κόμματα. Λες και το Κράτος είναι ξένο σώμα, οι κυβερνήσεις μάς έπεσαν απ’ τον ουρανό, εμείς ζούσαμε σε άλλη χώρα και δεν ήσαν οι εκλεγμένοι και… εκλεκτοί μας.
ΘΕΛΟΥΜΕ δεν θέλουμε, κάτι πρέπει να γίνει και οι πολλοί συνεχίζουν το… μοιρολόι. Πολιτικοί που συντάχθηκαν μαζί μας και «παροτρύνουν» τους κλέφτες να...
 φέρουν πίσω τα κλεμμένα(!). Με λόγο προσεκτικό και μετρημένο, ωστόσο, προσαρμοσμένο στα αυτιά του ψηφοφόρου-μη ξεχνιόμαστε-σεμνό, μη… μπαλκονάτο. Πολιτικοί αρχηγοί με λόγο αντιπολιτευτικό και με τον κρυφό καημό καθένας τους «να κυβερνήσει την Ελλάδα». Από κεκτημένη ταχύτητα και ασίγαστο πάθος, λες και είναι, σήμερα, τόσο… γοητευτικό να «κυβερνάς».
ΕΝΩ, λοιπόν, όλοι συμφωνούμε για το εθνικό μας χάλι, κανένας δεν κάνει πίσω. Ούτε κόμματα συναινούν για μια μίνιμουμ συνεννόηση, ούτε η βάση με τα «κεκτημένα» της. Και, βέβαια, η βάση στην κοινωνική διαστρωμάτωση των δεκαετιών περιλαμβάνει και σινάφια με οργανωμένα συμφέροντα. Εργαζόμενους και «εργαζόμενους», λουφαδόρους και κάθε λογής αργόσχολους και άεργους του δημοσίου, με τα επιδόματα, τις υπερωρίες και άλλα κόλπα. Κανένας τους δεν κάνει πίσω. Συμφωνούμε πως «κάτι πρέπει να γίνει» και οι «αγωνιστές» απειλούν να βγουν στο δρόμο. Για τα «κεκτημένα» κι ας είναι μωσαϊκό παραχωρήσεων, σε καιρούς παχέων αγελάδων και ισχνών αντιστάσεων (των κυβερνήσεων).
ΜΕ οποιαδήποτε Κυβέρνηση και χωρίς καθυστερήσεις επιβάλλονται μέτρα. Κι αν δεν έχεις πρόταση ρεαλιστική, μην επιμένεις στην άρνηση-κάνεις ζημιά. Και το ενιαίο επιβάλλεται να εφαρμοσθεί και οι δαπάνες δραστικά να μειωθούν. Και οι κα(κ)λομαθημένοι των ΔΕΚΟ; Οι «εργαζόμενοι» σε τ. δήμους και νομαρχίες με το φραπεδάκι, την πάρλα και την άποψη επί παντός επιστητού; Και, με τη νοοτροπία, τις «συνήθειες» και τους «αντιστασιακούς» τι κάνεις; «Για την επανάσταση χρειάζονται επαναστάτες και αλίμονο στη χώρα που τους χρειάζεται».

5 σχόλια

  1. ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΑΡΑΞΕΝΩΝ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΠΑΡΛΑΠΙΠΕΣ ΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.
    ΑΚΟΥΩ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ9 ΤΩΝ ΒΛΑΧΟ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΝΑ ΣΟΥΡΝΕΙ ΤΑ ΕΞ'ΑΜΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΚΟΥΕΙ ΣΥΜΠΑΙΡΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ. ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥ ΒΛΑΧΟΥ ΕΚΠΛΗΚΣΤΟΣ ΤΟΝ ΑΚΟΥΩ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΠΟΡΙΣΜΑ ΟΤΙ ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ.
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΣΥΧΑΘΕΙΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΑ ΛΕΝΕ ΑΥΤΑ.
    ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΑΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΜΑΣΤΕ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ή ΕΑΝ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΡΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΜΟΚΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΨΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΜΑΥΡΗ ΣΑΝ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Αντιστασιακοί…" ΠΑΣΟΚΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ...
    ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΑ ..ΡΕΖΙΛΙΑ ΤΟΥ
    ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΙΔΟΥΣ..


    Να ξεπληρώσει τη Siemens μέχρι κεραίας υποσχέθηκε ο Παπακωνσταντίνου στους Γερμανούς...
    Εύγε!!!
    ±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±

    Το απόλυτο καραγκιοζιλίκι του ΠΑΣΟΚ και της Κυβέρνησής του!!!

    Ενώ χθες ο νταής της παρέας, Καστανίδης, έλεγε μέσα στη Βουλή ότι οι "κανοναρχούντες Γερμανοί θα πρέπει να απολογηθούν, γιατί οι δικές τους εταιρείες είναι πρωταθλητές της διαφθοράς σε όλο τον κόσμο" την ίδια ώρα ο Παπακωνσταντίνου σαν πάπια, όπως είναι όλοι τους όταν βγαίνουν στο εξωτερικό δήλωνε στην Handelsblatt ότι

    θα πληρώσει όλα τα χρέη της χώρας προς γερμανικές εταιρίες...

    Ναι σ' αυτές τις εταιρίες που ο τσάμπα μάγκας Καστανίδης θα τσακίσει και όπως είπε θα στείλει γράμμα στη Siemens να απολογηθεί και θα της βάλει πρόστιμο ανεξάρτητα από την απόφαση της δικαιοσύνης!!!

    Σύμφωνα με το Spiegel τα χρέη της Ελλάδας προς γερμανικές εταιρίες είναι 500 εκ. ευρώ ενω το δημόσιο χρωστάει σε ιδιώτες περί τα 6 δις.

    Από τα 500 εκ σε Γερμανούς τουλάχιστον τα 7 εκ είναι οφειλές στην Hochtief η οποία συμμετέχει στην κατασκευή δύο αυτοκινητόδρομων... ενώ στη Siemens χρωστάει και θα αποπληρώσει μέχρι κεραίας όπως υπόσχεται, μερικές δεκάδες εκ ευρώ... στην ίδια Siemens που ο νταής Καστανίδης θα της βάλει πρόστιμο !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κλειστή η λεωφόρος Λαυρίου στο ύψος της Κερατέας και η λεωφόρος Αλεξάνδρας, στο ύψος του Αρείου Πάγου


    Κλειστή είναι και πάλι από τη νύχτα η λεωφόρος Λαυρίου στο ύψος της 1ης εισόδου Κερατέας μετά από νέα πρωτότυπη ενέργεια αγνώστων.

    Συγκεκριμένα κάποιοι έσκαψαν τάφρο βάθους 2 μέτρων σε όλο το πλάτος του ενός ρεύματος κυκλοφορίας της Λεωφόρου Λαυρίου ρίχνοντας τα μπάζα στο άλλο ρεύμα με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η διέλευση των αυτοκινήτων.


    Κλειστή είναι και η λεωφόρος Αλεξάνδρας από συμβασιούχους του δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα στο ύψος του Αρείου Πάγου, όπου από νωρίς το πρωί συζητείται το πάγιο αίτημά τους για μονιμοποίηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΚΑΙ Η ΣΧΟΛΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΤΟΥ ΕΜΠ
    Διαστάσεις πέρνει μέρα με τη μέρα η κρίση στον χώρα της ανώτατης εκπαίδευσης μετά τα λουκέτα στο ΤΕΙ Πειραιά και στη Νομική Σχολή της Αθήνας. Τη σκυτάλη πήρε την Πέμπτη η Σχολή Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου...


    Η Γενική Συνέλευση των καθηγητών της Σχολής, όπως αναφέρει σε ψήφισμά της, «σταθμίζοντας με ευθύνη την κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί από τις τρέχουσες κυβερνητικές πολιτικές επιλογές, διαπιστώνει ότι η Σχολή Αρχιτεκτόνων αδυνατεί εκ των πραγμάτων να συνεχίσει τη λειτουργία της και αποφασίζει την αναστολή της, από την Τετάρτη 4 Μαΐου, μετά από ανοικτή Γενική Συνέλευση, η οποία θα εξειδικεύσει μορφές δράσης».

    Όπως υποστηρίζουν οι καθηγητές, η αδυναμία λειτουργίας της Σχολής οφείλεται κυρίως σε δύο αιτίες. Καταρχάς μεγάλος αριθμός διδασκόντων που συνταξιοδοτούνται, δεν αντικαθίστανται, με αποτέλεσμα το εκπαιδευτικό προσωπικό της Σχολής Αρχιτεκτόνων να έχει μειωθεί κατά 40% στην τελευταία διετία.

    Επιπλέον στην Αρχιτεκτονική Σχολή -όπως και στις ανάλογες σχολές με συνθετικά και καλλιτεχνικά μαθήματα- η μη ανανέωση του Προεδρικού Διατάγματος που επιτρέπει την υπό όρους εκλογή μελών ΔΕΠ χωρίς την κατοχή διδακτορικού διπλώματος έχει επιπλέον αναστείλει κάθε εκλογή και εξέλιξη συναδέλφων, που καλούνται να διδάξουν συνθετικά μαθήματα, τα οποία αποτελούν τον κύριο κορμό του προγράμματος σπουδών.

    Οι καθηγητές της Σχολής καλούν τις πρυτανικές αρχές του Ιδρύματος και τους φοιτητές τους να συμμετάσχουν στην γενική συνέλευση της 4ης Μαΐου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Αντιστασιακοί…"
    Είναι σκέτοι ΠΑΣΟΚοι
    - όλοι τους !

    Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που ψήφισαν το κόψιμο των μισθών.Ολοι τους!

    Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που......
    ψήφισαν την περικοπή των συντάξεων.Ολοι τους!

    Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που ψήφισαν το κόψιμο των δώρων. Ολοι τους!

    Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που ψήφισαν το μνημόνιο με τις «επικαιροποιήσεις» του. Ολοι τους!

    Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που με την ψήφο τους προσκάλεσαν στην Ελλάδα, αρωγό των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ.Ολοι τους!

    Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που ψήφισαν το ασφαλιστικό τερατούργημα, αυτοί που «εξασφάλισαν» στον εργαζόμενο δουλειά χωρίς σύνταξη ως τον τάφο. Ολοι τους!

    Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που σήκωσαν τo χεράκι τους και ψήφισαν τα μέτρα που εκτίναξαν την επίσημη ανεργία στο 15%, τα «λουκέτα» στα μαγαζιά στο 20% και την ύφεση στο μείον 6,6%. Ολοι τους!

    Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που ψήφισαν την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων, την «εκ περιτροπής» επιστροφή των εργασιακών σχέσεων στην εποχή των ειλώτων. Ολοι τους!

    Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που ψήφισαν υπέρ της καταστρατήγησης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Ολοι τους!

    Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που ψήφισαν για να μπορούν οι εργοδότες να απολύουν εργαζόμενους όταν θέλουν, όσους θέλουν και όποτε θέλουν. Ολοι τους!

    Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που ψήφισαν υπέρ των αυξήσεων των φόρων τρεις φορές σε ένα χρόνο. Ολοι τους!

    Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που ψήφισαν υπέρ της κατάργησης και συγχώνευσης σχολείων και νοσοκομείων. Ολοι τους!

    Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που ψήφισαν τη ληστεία του λαού μέσω του «Καλλικράτη».Ολοι τους!

    Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ - όλοι τους! - είναι εκείνο το εκλεκτό σώμα το οποίο στηρίζει και διακινεί το θράσος τού «όλοι μαζί τα φάγαμε».

    Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που - όλοι τους! - με το ένα χέρι ψηφίζουν για να φορτώνονται νέα δανειακά χρέη στο λαό και με το άλλο χέρι ψηφίζουν για να χαρίζονται 108 δισ. ευρώ στις τράπεζες.

    Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που - όλοι τους! - ψήφισαν αυξήσεις στα διόδια, αυξήσεις στο ρεύμα, αυξήσεις 40% στα εισιτήρια των συγκοινωνιών.

    Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι - όλοι τους! - του ιδίου κόμματος με τον Τσουκάτο και τον Μαντέλη της υπόθεσης «Ζήμενς», τους «πράσινους» Βατοπεδινούς, τους «σοσιαλιστές ναυάρχους» των υποβρυχίων που «γέρνουν», τους «Σόρος» της χρηματιστηριακής απάτης και τους «Πινδάρους» της Ολυμπιακής λαμογιάς.

    Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που - όλοι τους! - περιφέρονται ανά την επικράτεια σφετεριζόμενοι και διαπομπεύοντας την έννοια και τον όρο «σοσιαλιστής».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση