GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"ΑΥΓΗ της ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ";; ΝΑΙ και ΟΧΙ...

Γράφει ο Χρυσόστομος Τσιρίδης φιλόλογος Αντιρρήσεις στον Τύπο και στο Διαδίκτυο για το αταίριαστο της Ομηρικής ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ και των...Λι...

Γράφει ο Χρυσόστομος Τσιρίδης
φιλόλογος
Αντιρρήσεις στον Τύπο και στο Διαδίκτυο για το αταίριαστο της Ομηρικής ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ και των...Λιβυκών, με βασικό επιχείρημα ότι η διαχρονικότητα των έργων Τέχνης πρέπει να μένει στο απυρόβλητο. Σωστά.
Αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν φταίνε οι "Ξένοι".Εμείς και μόνο Εμείς. Απαξιώσαμε, ευτελίσαμε τόσο και με τέτοιο τρόπο τον Όμηρο. Και συνεχίζουμε να τον ευτελίζουμε. ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ τώρα! Γενιές τώρα.
Έτσι το Έπος της...
ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ, το Αριστούργημα της Παγκόσμιας Λογοτεχνίας, με το οποίο ο ιδιοφυής δημιουργός του θεμελιώνει την ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ, αλλά και ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ σκέψη του Δυτικού Πολιτισμού ( Albin Lesky),στην βάση της ανθρώπινης σεξουαλικότητας, εμείς το ..διαστρέψαμε σε άθλιο μάθημα ηθικολογίας: Ένας καλός άνθρωπος, γυρίζει στο σπίτι του και σκοτώνει όλους τους...κακούς. Αν μάλιστα δεν επενέβαιναν οι θεοί , αυτός ο καλός άνθρωπος , θα εξόντωνε και όλους τους ...δελούς και προδότες Ιθακήσιους , που ( οι απαίσιοι , κατά Καβάφη ) δεν προστάτεψαν το Παλάτι του , όσο αυτός έλειπε !
(Τί έλειψε δηλαδή; Ούτε...30 χρόνια !)
ΜΕ ΑΥΤΟΝ !!! τον Όμηρο ( ή μάλλον μ' αυτόν τον Οδυσσέα )μας γαλούχησαν. Γενιές ολόκληρες (να το ξαναπούμε).
Αυτά βλέπουν και οι...ξένοι και πολύ εύλογα και χωρίς ενοχές πλέον,με ανάλογα επιχειρήματα θα μπορούσαν να υποστηρίξουν την επιλογή της ονομασίας "ΑΥΓΗ της ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ".
ΟΙ ΚΑΛΟΙ που τιμωρούν ΤΟΥΣ... ΚΑΚΟΥΣ.
(Βέβαια η επίσημη εξήγηση που δόθηκε ,ευτυχώς, ήταν διαφορετική).
Ο Όμηρος, εδώ και 3.000 χρόνια , περιμένει να αποκαλύψουμε τον ΔΙΚΟ του κόσμο ,τις ΔΙΚΕΣ του ιδέες και....όχι του Οδυσσέα (του).
Απ'αυτήν την άποψη (ΕΚΤΟΣ πολέμου), ως αφορμή δηλαδή να ξαναδούμε το ΟΜΗΡΙΚΟ Έπος, ο τίτλος "ΑΥΓΗ της Οδύσσειας" θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί εύστοχα ευρηματικός.
Καλή δύναμη

Υ.Γ Στο Διαδίκτυο ένα σχετικό κείμενο "ξαναμεταφράστηκε....ποιος Όμηρος;"

1 σχόλιο

  1. Τα πράγματα είναι απλά για τη Λιβύη. Οι επαναστάτες ξεκίνησαν ως ένα δημοκρατικό κίνημα που εξοπλίστηκε από τη Δύση και στο οποίο έχουν διυσδύση δεκάδες πράκτορες και δοσίλογοι. Οι Δυτικοί θέλουν να το ελέγξουν και γι αυτό δε δίνουν τελική λύση αλλά και όπλα. Με τη στάση τους δείχνουν στους επαναστάτες ότι χωρίς αυτούς δε πάνε πουθενά μιας και ο Καντάφι έχει τα όπλα. Αλλά για να ρίξουν το Καντάφι πρέπει να βεβαιωθούν ότι στους κόλπυς της εξέγερσης θα επικρατήσουν οι χαφιέδες τους.

    Φυσικά δε θα δώσουν ποτέ όπλα στους εξεγερμένους για να πάρουν μόνοι τους την ελευθερία τους όπως οι Άγγλοι δε δίναν όπλα στον Άρη και τον ΕΛΑΣ. Θέλουν να διασφαλίσουν ένα μετά Καντάφι καθεστώς που θα τους είναι πλήρως δουλικό. Όπως ακριβώς έγινε και στην Ελλάδα μετά τον εμφύλιο που όλες οι θέσεις κλειδιά και οι μηχανισμοί στελεχώθηκαν από χαφιέδες και προδότες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση