GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οχι στο «Όχι δεν πληρώνω»...

Από τον Λεωνίδα Ορφανουδάκη ΟΧΙ!! στο «Όχι δεν πληρώνω». Ειδικά στα Δημόσια Μέσα Μαζικής Μεταφοράς των Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας ε...

Από τον Λεωνίδα Ορφανουδάκη

ΟΧΙ!! στο «Όχι δεν πληρώνω».
Ειδικά στα Δημόσια Μέσα Μαζικής Μεταφοράς των Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας εγώ στο μέλλον, ΝΑΙ θα πληρώνω ! Παρά τα όποια προβλήματα τους είναι τα καλλίτερα Μ.Μ. Μεταφοράς που είχαμε ποτέ στην Αθήνα , τουλάχιστον στα 60 τόσα χρόνια που τα χρησιμοποιώ εγώ .
Στο ξεκίνημα της κίνησης «ΟΧΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» των πολιτών , ήμουν από τους πρώτους και πιο ένθερμους υποστηρικτές της . Έτυχα όμως σε ένα περιστατικό με τον οδηγό λεωφορείου που εμπόδισε σχεδόν με τη βία , ένα ηλικιωμένο που επιχείρησε να επιβιβαστεί χωρίς εισιτήριο . Δεν έχω μία ψιθύρισε ο επιβάτης ! Ξεκίνα σιγά – σιγά με τα πόδια και μέχρι το μεσημέρι θα έχεις φτάσει του απάντησε μεγαλόφωνα ο οδηγός .
Πλήρωσα το δικό μου εισιτήριο και του αγνώστου καθώς «το όχι δεν πληρώνω» ήταν ολοφάνερο πως δεν περνούσε σε αυτό το ιδιωτικό ΚΤΕΛ . Το λεωφορείο ανήκε σε ιδιωτικό ΚΤΕΛ , από αυτά που μόνιμα και με πολλούς τρόπους επιχορηγεί και ενισχύει το κράτος . Το περιστατικό αυτό με έκανε ξανασκεφτώ πολλά πράγματα ακόμα και στη διάρκεια της διαδρομής και τελικά να...
 αναθεωρήσω τη στάση μου .
 Ο προβληματισμός μου ξεκίνησε με κάποιες απορίες ! Φυσικά ο πρώτος ήταν ! Γιατί οι οδηγοί των ιδιωτικών ΚΤΕΛ διεκδικούν με τόσο ζήλο το κόμιστρο χάριν του αφεντικού τους ενώ στα δημόσια μέσα μεταφοράς αδιαφορούν ; Γιατί η κίνηση «όχι δεν πληρώνω» εστιάστηκε μόνο εναντίον των Δημόσιων Μ. Μ. Μεταφοράς . Γιατί τα ιδιωτικά μέσα μεταφοράς έμειναν στο απυρόβλητο . Μήπως τα πλοία , τα ιδιωτικά ΚΤΕΛ και τα άλλα ιδιωτικά Μ.Μ .Μ όπως τα ταξί έγιναν φτηνότερα τώρα με την φτώχια μας . Σίγουρα όχι! Τότε κατάλαβα το αυτονόητο που όμως μου διέφευγε μέχρι τότε , όπως διαφεύγει από όλους μας . Τα Δημόσια Μ.Μ.Μ είναι ιδιοκτησία του λαού , είναι ιδιοκτησία ΜΟΥ .
Είναι μια περιουσία που αγοραστικέ και φτιάχτηκε (και με τις μίζες της ) από τους φόρους μου και μου ανήκει! Αυτός είναι ο λόγος που δεν βρίσκεται κανένας να τα υπερασπιστεί . Στην κίνηση «όχι δεν πληρώνω» συμμετέχουν πολίτες όχι μόνο από ανέχεια αλλά και άλλοι καλοπροαίρετοι πολίτες σαν εμένα , που έχουν σαν κίνητρο την αγανάκτηση τους και το κάνουν σαν αντίδραση στην ακρίβεια και σαν διαμαρτυρία για την γενική κακή κατάσταση του τόπου . Όμως πίσω από την κίνηση βλέπω τώρα και τους ιδιώτες να περιμένουν έτυμοι για μια ακόμα φορά, να βάλουν στο χέρι τσάμπα , μια περιουσία που ο λαός έχει δημιουργήσει με τους φόρους του . Γνωρίζοντας ότι ζω σε ένα καπιταλιστικό σύστημα το οποίο εξ ορισμού δεν ευνοεί την κρατική επιχειρηματικότητα , δεν περιμένω από τους φορείς αυτού του συστήματος να υπερασπιστούν αυτή την περιουσία ΜΟΥ . Ούτε πολιτικοί ούτε συνδικαλιστές ούτε ασφαλώς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης θα βρεθούν κοντά μας αν και όταν καταλάβουμε και θελήσουμε , μόνοι , ΕΜΕΙΣ οι πολίτες και οι ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ στα δημόσια ΜΜ Μεταφοράς να τα υπερασπιστούμε και να τα κρατήσουμε Δημόσια . Θα βρεθούμε τότε απέναντι σε ένα κράτος που θεσμικά ποτέ δεν είδε με καλό μάτι τις δημόσιες επιχειρήσεις αλλά τις υπέσκαπτε σταθερά με λαθροχειρίες και ρουσφέτια και με ψηφοθηρικούς διορισμούς . Απέναντι σε ένα κράτος το οποίο κρατικοποιούσε τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας μόνο όταν τις εγκατέλειπαν καταχρεωμένες οι ιδιώτες , στην παρούσα οικονομική συγκυρία , δεν βλέπω να έχει καμιά πιθανότητα η προσπάθεια μας να περισώσουμε , εμείς λαός και εργαζόμενοι , κάποιες Δημόσιες επιχειρήσεις . Όμως εγώ , τουλάχιστον , δεν θα παίξω πλέον κανενός το παιχνίδι Και λοιπόν ΝΑΙ ! Στο μέλλον θα πληρώνω και θα ακυρώνω στα Δημόσια Μ.Μ. Μεταφοράς το εισιτήριο μου . Θα ακυρώνω κανονικά το εισιτήριο μου και μπορεί μεν να μην εμποδίσω τις εξελίξεις αλλά τουλάχιστον δεν θα βοηθήσω τους γύπες .
Διάλεξα τη μέρα για αυτή τη δημοσίευση ελπίζοντας σε κάποια φώτιση που θα μπορούσε να ενεργοποίηση μια κίνηση της μορφής «Εγώ όσο έχω , θα πληρώνω κανονικά το εισιτήριο μου στις Δημόσιες Συγκοινωνίες» !
Όποιος δεν κατάλαβε για ποιο πράγμα μιλάω ή παριστάνει πως δεν κατάλαβε , ας πάει να πουλήσει τον τζαμπουκά του « όχι δεν πληρώνω» σε κανένα πλοίο ή σε ένα ιδιωτικό ΚΤΕΛ ή σε κάποιο ταξί.

18 σχόλια

  1. Kαλύτερα αργά παρά ποτέ.
    Ευτυχώς που το καταλάβατε έστω και τώρα.
    Αυτές οι αντιδράσεις στη χώρα μας ή του άσπρου ή του μαύρου είναι καταστροφικές.
    Δώσε τον αγώνα σου για το άδικο εισητήριο,για να μην πληρώνουν αυτοί που έχουν ανάγκη,για να μην πληρώνουν πριν ολοκληρωθεί το έργο και ΟΧΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΓΕΝΙΚΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσοι δεν πληρώνουν στα μαζικά μέσα μεταφοράς είναι ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΙ, ΞΕΦΤΥΛΕΣ, ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ του κερατά.
    Το "δεν πληρώνω δικαιολογείται μόνον για το οδικό δικτυο για το οποίο ζητούνται προκαταβολικά διόδια ή που βρίσκεται σε κατάσταση κατσικόδρομου, π.χ. Πατρών - Κορίνθου"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα εισαι καλα ανθρωπε μου;
    Κι ο αγώνας του Τσίπρα και της Αλέκας
    θα πάει στράφι;
    Ξέρεις τι εχουν επενδύσει σ αυτην
    την ιστορία;
    Δεν τους σκεφτεσαι καθόλου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ως φωνή λογικής καλή ακούγεται.
    Όταν όμως όλοι, άναρθρα ουρλιάζουν, αυτή η φωνή χάνεται.
    Χρειάζονται και άλλες φωνές λογικής για να ξεφύγουμε από την αυτοκαταστροφή που μας δέρνει εδώ και 30 χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τελικά τα γουρούνια έχουν όλα την ίδια μύτη και βγάζουν την ίδια φωνή. Για το πως μας εκμεταλεύονται οι εταιρίες σε άγαστη συνεργασία με τους υπαλλήλους πολιτικούς ούτε κουβέντα. Ξεφτύλες είστε εσείς που ανέχεσται ολους αυτούς να σας κοροιδεύουν 36 χρόνια. Η μήπωε είστε στην ομάδα Πάγκαλου και τα φάγατε μαζί; Η κρεμάλα σας περιμένει αν και τότε θα ορκίζεσται οτι ήσασταν και εσείς μαζί με το λαό. αντε κρυφτείται ελεεινοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εσένα σε φώτισε ο Κύριος λόγω των ημερών νομίζω , έστω και αργά , τους άλλους να δούμε . Πάντως τους βοηθάς καλά με το άρθρο σου να καταλάβουν και αυτοί .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το πρόβλημα στα αστικά μέσα ξεκίνησε από τότε που ο Ρέππας βγήκε και αύξησε το εισιτήριο 40% τη στιγμή που οι μισθοί συνεχώς μειώνονται. Κάνοντας το εισιτήριο παράλογα ακριβό έκανε ότι έκανε και στα διόδια. Προσπαθεί να ξεζουμίσει τον κόσμο για να συνεχίζουν οι πολιτικοί να καλοπερνάνε.

    Όσο για την ποιότητα των υπηρεσιών, έχουμε τα χειρότερα ΜΜΜ στην Ευρώπη. Τα έργα στον ΗΣΑΠ κρατάνε χρόνια, τα δρομολόγια του προαστιακού δεν τηρούνται, στα λεωφορεία οι οδηγοί πηδάνε δρομολόγια και μαζί και τους επιβάτες. Ας δοκιμάσει ο κάθε Ρέππας και ο κάθε υποστηρικτής του να χρησιμοποιήσει τα ΜΜΜ για ένα χρόνο και μετά να μιλήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ μλα μπλά για να μας πείσεις ότι είσαι ένας καλός ΠΑΣΟΚΟΣ.Και δεν μου λές βρε μπάρμπα,τα ΜΜΜ είναι δικά μας περιουσία του λαού και πρέπει να τα πληρώνουμε εσαεί( προφανώς στην Σουηδία λ.χ. που δεν πληρώνουν εισιτήριο είναι το μέτρο αντεθνικό ).Για πές μου όμως εγώ που είμαι άθεος γιατί πρέπει να πληρώνω για την μισθοδοσία των παπάδων ,δεσποτάδων καλόγερων και λοιπών παρασίτων;Δέν ελπίζω βέβαια να αντιληφθείς τον παραλληλισμό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ!!ΕΙΣΑΙ ΑΝΟΗΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ!!ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΚΑΙ ΝΟΜΟΤΑΓΗ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΣΟ ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ??13%!ΠΟΣΟ ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ??12%!ΠΟΣΟ ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΤΟ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ 40%!!!!!!!ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ??ΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΠΙΑΣΕ Ο ΠΟΝΟΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΕΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΦΤΩΧΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ 40%(ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟ Ο ΛΑΤΣΗΣ!!) ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΩ ΟΤΑΝ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΓΕΙ ΟΛΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΝ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ.
    Υ.Γ. ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ???ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΑΛΛΑ ΔΡΑΚΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ!!! ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ!!ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ποιός είναι αυτός ο Ορφανουδάκης? Αβανταδόρος του ΠΑΣΟΚ;

    Οι μόνοι "φωτισμένοι" Ορφανουδάκη, μια και τους αναζητείς, είναι οι μιζαδόροι του κόμματος που προβοκάρεις, γνωστοί ζάμπλουτοι χρυσοδάκτυλοι, που κυκλοφορούν ακόμη ανάμεσά μας!!!!!!!!

    Ορφανουδάκη, ο λαός έχει υποχρέωση από το σύνταγμα να αντισταθεί, τώρα που αυτό καταλύεται από τα μίσθανα όργανα των "Αγορών".

    Έχει υποχρέωση σε ανυπακοή, εξέγερση, επανάσταση, κατάλυση του ξενοκίνητου καθεστώτος, συγκρότηση συντακτικής συνέλευσης, νέο σύνταγμα με 80 βολευτές και με καταργημένες τις διατάξεις περί παραγραφής και ασυλίας των κλεφτών, εισαγωγή σε δίκη αυτών που υπέγραψαν χωρίς λαϊκή εντολή και χωρίς 180 ψήφους από τη Βουλή, παρά τη ρητή επιταγή του Συντάγματος, του παράνομου Μνημονίου που αλυσόδεσε τη χώρα για τα επόμενα 60 χρόνια τουλάχιστο, και που εκχωρεί στους "δανειστές" εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα, ακόμη και τους αρχαιολογικούς μας θησαυρούς. Να βγει ο Καραμανλής και να μιλήσει. Τί του είπαν και αποχώρησε νύχτα? Γιατί δεν τα λέει?

    Το κίνημα "δεν πληρώνω" για τα διόδια, είχε ως αποτέλεσμα να βγει ο Ρέπας και να εξαγγείλει μείωση των τιμών. Τ' ακούς Ορφανουδάκη? Και ο άγιος φοβέρα θέλει..

    Άιντε τώρα και καλό διορισμό, ύστερα από το άρθρο σου αυτό, σε καμμιά χρεωκοπημένη ΔΕΚΟ, παρέα με όλα τα γνωστά άεργα και ανεπάγγελτα κομματικά στελέχη-οικονομισάριους!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΥΓΕ ΑΔΕΛΦΕ
    ΕΥΓΕ.........
    ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ, ΕΙΘΕ ΝΑ ΞΥΠΝΥΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ.
    ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΥΓΕ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτός ο Ορφανουδάκης λέτε να έχει σχέση με έναν άλλο γραφικό, το Μανωλιό Ορφανουδάκη, που την έχει δει διανόηση (χαχα) και βλέπει παντού φασίστες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΛΕΩΝΙΔΑ, Ο ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΙΜΑΙ ΠΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΩ ΣΗΜΕΡΑ.ΚΑΛΑ ΤΑ ΕΓΡΑΨΕΣ.ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΝΙΑΙΑ ΑΡΓΟΜΙΣΘΙΑ ΣΟΥ.ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δυστυχώς κύριε Ορφανουδάκη οι "ΟΧΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" και οι εργαζόμενοι στα Μ.Μ.Μ με τις,κατά καιρούς, άκριτες κινήσεις τους, στρέφονται κατά των πολιτών που τα χρησιμοποιούν και "νομιμοποιούν" τις ιδιωτικοποιήσεις (τότε με τον Κολλά και το Σταμούλο), του Μητσοτάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΑΓΑΠΗΤΕ, ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΘΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ. ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ. ΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΞΕΣ... Η ΜΕΙΩΣΗ ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΠΙΔΟΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΤΙ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ? ΟΤΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΕΜΜΕΣΩΣ.
    ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΠΑΛΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμε 25 Απρ 2011 6:51:00 μ.μ.

    Εγώ το παίρνω το ρημάδι το λεωφορείο κάθε πρωΐ γιατί πρέπει να είμαι παρών για το μεροκάματο στις 7.45.
    Για να πάρω ταξί θα πληρώσω το τριπλάσιο, άρα ακόμη και με €1.40, όσο και αν επιβαρύνομαι σε σχέση με το €1 που πλήρωνα μέχρι πρόσφατα, μπορώ και το αντέχω το εισιτήριο στα ΜΜΜ.
    Εκείνο που δεν θα μπορέσω να ανθέξω με τίποτα είναι να καταργηθούν ή να αραιώσουν τα δρομολόγια των γραμμών που τώρα με εξυπηρετούν. Επειδή λοιπόν το κύριο έσοδο των ΜΜΜ είναι το εισιτήριο μ' αρέσει δεν μ' αρέσει θα το πληρώνω για να έχω λεωφορείο.
    Αν συ τώρα πας με καμμιά πόρσε στην δουλειά, θα ήθελα να τη φέρεις για να την χρησιμοποιήσουμε ως ικρίωμα την ώρα του απαγχονισμού μου καθώς και των άλλων κορόϊδων που πληρώνουν εισιτήριο και ουσιαστικά εξασφαλίζουν την μεταφορά όλων των ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΩΝ, ΞΕΦΤΕΛΙΣΜΕΝΩΝ ΤΖΑΠΜΑΤΖΗΔΩΝ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. <>

    Τον κο Λεωνίδα δεν τον φώτισε ο θεός τώρα,
    τώρα και με ωραίο τρόπο ο κος Λεωνίδας
    προσπαθεί να φωτίσει μερικούς Ελληνάρες.

    Συγχαρητήρια κε Ορφανουδάκη για την τέλεια αιτιολόγηση του Ελληνικού χρέους!

    <>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. telika ftasame kai to ftoxwtero epipedo na min mporei na steilei ta paidia tou na spoudasoun.ti ennow theloun tis esties na tis kanoun idiwtikes min mporwntas na katalavoun oi idioi to oti vriskomaste ekei shmainei oti ta oikonomika mas einai xalia opote idiwtikes einai san na mas diwxnoun san na min theloun na spoudasoume!!!kanoume tin prwti kinish mas anoigoume ta diodia stin gefura (rio-antirio) tin kuriakh 5-8 vgainontas na kanoume tin prwti apopeira na kanoume kati,,,kai tha exoume kai sunexeia!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση