GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Aποχωρούν οι αστυνομικές δυνάμεις από την Κερατέα...

Σε συμφωνία για την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από την Κερατέα κατέληξαν μετά από συνάντηση που είχαν σήμερα, στο υπουργείο Προσ...

Σε συμφωνία για την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από την Κερατέα κατέληξαν μετά από συνάντηση που είχαν σήμερα, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Παπουτσής, ο δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Λεβαντής και ο Μητροπολίτης Λαυρεωτικής και Μεσογείας κ.κ. Νικόλαος.
Όπως επίσης συμφωνήθηκε στο πλαίσιο της συνάντησης, οι κάτοικοι θα αποχωρήσουν από τα μπλόκα, ενώ τα μηχανήματα για τη δημιουργία ΧΥΤΥ θα....
 παραμείνουν στην περιοχή με ευθύνη του δημάρχου και της δημοτικής αρχής, η οποία θα υποβάλλει πρόταση στην πολιτεία, για να αποφασισθεί τι θα γίνει στη συνέχεια.
Η περιοχή είχε μετατραπεί το τελευταίο διάστημα σε πεδίο μάχης ενώ συχνό φαινόμενο ήταν οι βίαιες συμπλοκές ανάμεσα στις δυνάμεις των ΜΑΤ και τους κατοίκους που διαμαρτύρονταν για τη δημιουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ).
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή άγνωστοι επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ σε οικία αστυνομικών στη διασταύρωση της Λεωφόρου ΝΑΤΟ και της οδού Μιχαήλ Δελίση, την ώρα που μέσα στο σπίτι βρίσκονταν το ζευγάρι και τα ανήλικα παιδιά τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

7 σχόλια

  1. Η προοδευτικούρα πάει περίπατο μόλις σφίξουν οι κώλοι... τότε όλοι τρέχουν στην εκκλησία

    Συνάντηση στις 10.30 με τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μεσογαίας & Λαυρεωτικής και το δήμαρχο Λαυρεωτικής ειχε ο υπουργός ΠΡΟΠΟ Χ. Παπουτσής... μιας και

    Ως γνωστόν όταν σφίξουν οι κώλοι όλοι τρέχουν στην εκκλησία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μακάριοι οι ειρηνοποιοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝΑΚΩΧΗ ΛΟΓΩ ΕΟΡΤΩΝ.
    ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΙΡΗΝΟΠΟΙΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΙΑΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΑΝ ΔΕΙΞΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΒΕΒΑΙΑ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τελεσίγραφο Παπουτσή: "να φύγει από τη μέση ο Ραγκούσης, αλλοιώς παραιτούμαι"!

    "Να αναλάβει τις ευθύνες του ο πρωθυπουργός για την Κερατέα και να φύγει από τη μέση ο Ραγκούσης, αλλοιώς παραιτούμαι"!

    Γράφει η Πόπη Σουφλή

    Με "πασχαλινά δώρα". αποχώρησαν πριν λίγα λεπτά από την συνάντηση που είχαν με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή, ο Μητροποίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος και ο Δήμαρχος Κερατέας κ. Κωνσταντίνος Λεβαντής.
    Η πρωτοβουλία της συνάντησης, ανηκει στον Μητροπολίτη Μεσογαίας κ. Νικόλαο, καθώς αποτελεί μια από τις ελάχιστες ουσιαστικές πράξεις που....
    η Εκκλησία, τιμά τον όλο της και στέκεται στο πλευρό του δοκιμαζόμενου λαού.
    Αλλωστε ας μην ξεχνάμε, ότι ο κ. Νικόλαος, από την αρχή της αντίστασης του Κερατιώτικου λαού, βρέθηκε στο πλευρό του, στήριξε τον αγώνα του, χαρακτηρίζοντάς τον δημοσίως ΙΕΡΟ και σήμερα, με δική του πρωτοβουλία, υπομονή και επιμονή, κατέφερε να κλείσει το ραντεβού των δυο πλευρών. Κυβέρνησης και Δημοτικής Αρχής της Κερατέας.

    Οι πληροφορίες που έφτασαν πριν λίγο στα attikanea, αναφέρουν ότι... η συνάντηση έγινε μέσα σε ήρεμο κλίμα, αν και η φόρτιση ήταν μεγάλη απ' όλες τις πλευρές.
    Αποφασίστηκε:
    Τα ΜΑΤ να αποχωρήσουν από την Κερατέα.
    Τα καμμένα μηχανήματα του εργολάβου, να μεταφερθούν στο ΒΙΟΠΑ.και θα φυλασσονται εκεί, με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής.
    Η κυβέρνηση, θα δηλώσει, ότι ο Περιφερειακός Σχεδιασμός θα υοποιηθεί, μετά το πέρας των Δικαστικών αποφάσεων.
    Αυτά, είναι όσα στην ουσία θα ανακοινωθούν και από τις δύο πλευρές, δηλαδή της κυβέρνησης και της Δημοτικής Αρχής της Κερατέας.

    ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ
    Πριν φτάσουμε όμως σε όλα αυτά, υπάρχει ένα τεράστιο παρασκήνιο.
    Φαίνεται, πως η μήνυση την οποία θα κατέθεταν την Μεγάλη Τετάρτη οι Ενώσεις των Αστυνομικών Αττικής, λειτούργησε ως "σημείο αφύπνισης" στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη,
    καθώς έστω και καθυστερημένα, διαπίστωσε ότι η αδιαλλαξία του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, λειτουργούσε ως βαρίδι στα πόδια του Χρήστου Παπουτσή, ο οποίος αποφάσισε να αποτινάξει τα βαρίδια από πάνου του.
    Οι φήμες λένε, ότι εχθές το βράδυ, ο κ. Παπουτσής, φέρεται να δήλωσε τα εξής:
    "Να αναλάβει τις ευθύνες του ο πρωθυπουργός,
    ώστε να αποκλιμακωθεί η ένταση στην ΚΕΡΑΤΈΑ, και να φύγει από τη μέση ο Ραγκούσης, διαφορετικά, θα παραιτηθώ" !!!

    Αυτό, πολυ απλά σημαίνει, ότι ένας ένας οι υπουργοί, την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια, από το καράβι του Παπανδρέου, του Παπακωνσταντίνου και του Ραγκούση που βουλιάζει.

    Κλείνουμε την έκτακτη ενημέρωση, με μια ευχή:
    Οι δεσμεύσεις του Χρήστου Παπουτσή να υλοποιηθούν και τα ΜΑΤ να αποχωρήσουν άμεσα από την Κερατέα.
    Ο αγώνας εκτ των πραγμάτων, θα συνεχιστεί. Αυτό είναι δεδομένο. Και θα συνεχιστεί, όσο υπάρχει κυβερνητική ααδιαλλαξία για την υλοποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού, σε χώρους αρχαιολογικούς , φυσικού κάλλους, παράνομα χωροθετημένους και με μεθόδους που εξυπηρετούν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η αστυνομία ήταν το θύμα της όλης ιστορίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σύμφωνα με τα Wikileaks ο Αντώνης Σαμαράς το 2008, όταν ακόμα ήταν απλός ευρωβουλευτής, έκανε κρυφές συναντήσεις με την Αμερικάνικη Πρεσβεία στην Ελλάδα, συζητούσε με υψηλούς παραγοντες της πρεσβείας και ενάντια στις επίσημες θέσεις της Ελλάδας, σε θέματα που προωθούσε η τότε κυβέρνηση Καραμανλή, όπως πχ η αγορά ρωσικών τεθωρακισμένων και η Ελληνο-Ρωσική προσέγγιση, δίνοντας μάλιστα και αυθαίρετες διαβεβαιώσεις! Επίσης συμφωνα με τα ίδια έγγραφα ανάλαβε να προωθήσει τις Αμερικανικές θέσεις για αυτά τα θέματα προς όλους αυτούς που έπρεπε να ακούσουν!
    Επιπλέον συμφωνα με τα Wikileaks που εξασφάλισε αποκλειστικά η Καθημερινή, υπάρχουν σαφείς υποννοιες συμφωνα με εμπιστευτικό τηλεγράφημα του Αμερικανου Πρεσβη Ντάνιελ Σπέκχαρτ ότι ο Αντώνης Σαμαρας ήταν ο εκλεκτός των Αμερικάνων στην μακρόχρονη εσωκομματική διαδικασία διαδοχής μέσα στη Νέα Δημοκρατία, τουλάχιστον από το 2008. Ο πρεσβης φαίνεται να "οσφρίζεται" (να γνωρίζει κατ΄ουσίαν) από πάρα πολύ νωρίς ακόμα -όταν ακόμα κανένας στην Ελλάδα δεν μπορούσε να το φανταστεί- ότι η επανείσοδος του Αντώνη Σαμαρά στη κυβέρνηση -"από την πολιτική ερημιά" όπως χαρακτηριστικά λέει ο πρεσβης-δεν είναι άλλη μια απλή επανεμφάνιση πολιτικού, αλλά μια καλά σχεδιασμένη διαδικασία που σκοπό έχει να ανεβάσει τον Σαμαρά στην προεδρία του κόμματος και στην κυβέρνηση της χώρας, όπως ξεκάθαρα υπονοείται.


    Οι Αμερικανοί, που γνωρίζουν πολύ καλά -ως φαίνεται- τα βιογραφικά στοιχεία του Σαμαρά αναφέρουν ότι είναι πολύ πιο συντηρητικός από τους αντιπάλους του και ιδιαίτερα από την Ντόρα Μπακογιάννη. Ο πρέσβης σχολιάζει επίσης για τη διαδοχή στη Ν.Δ. ότι «ο Σαμαράς ελπίζει στη στήριξη της καραμανλικής «φυλής».


    Πάνω στο θέμα, η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε χθες στον Χατζηνικολάου και στον Real Fm ότι σε προηγουμενη συνέντευξη με τον Γιωργο Τράγκα είχε αναφέρει ότι εκ των υστέρων είδε ότι υπήρχε σχέδιο και παίχτηκαν παιχνίδια στο παρασκηνιο υπέρ του Αντώνη Σαμαρα και χωρίς να το γνωρίζει ο Καραμανλής. Επίσης δήλωσε πως ο κ. Σαμαράς δεν είχε καμία δικαιοδοσία να κάνει συνενοήσεις εν κρυπτώ με αμερικάνικους παράγοντες, ενώ η ελληνική κυβέρνηση είχε χαράξει άλλη στρατηγική και αν διαφωνούσε έπρεπε να βγει και να το πει δημόσια. Τέλος, δήλωσε ότι " Μεμφομαι τον εαυτό μου για αυτή την ιστορία η οποία άρχισε ουσιαστικά 2,5 χρόνια πριν την εκλογή του νέου προέδρου της ΝΔ και ομολογώ προς μεγάλη μου ντροπή, ότι δεν την πήρα είδηση...αν την είχα παρει είδηση ενδεχομένως να είχα κάνει και διαφορετικά πράματα...αν θέλετε υποτίμησα το παρασκήνιο πάρα πολύ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση