GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι κρύβει η «εκτέλεση» Αλογοσκούφη...

Από το http://attikipress.gr/ Το ριψοκίνδυνο σχέδιο Σαμαρά να κόψει τους δεσμούς με τις πολιτικές και τα πρόσωπα από το καταδικασμένο ...

Από το http://attikipress.gr/

Το ριψοκίνδυνο σχέδιο Σαμαρά να κόψει τους δεσμούς με τις πολιτικές και τα πρόσωπα από το καταδικασμένο παρελθόν της Ν.Δ.
Την πιο δύσκολη ίσως μάχη για να αποτινάξει τις αμαρτίες του παρελθόντος από τη Ν.Δ. δίνει ο Αντώνης Σαμαράς. Το θέμα της «απογραφής» θεωρείται μόνο η κορυφή του παγόβουνου, καθώς με αφορμή αυτό κρίνονται οριστικά οι εσωτερικοί συσχετισμοί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και η δυνατότητά του να αποκτήσει δυναμική διεκδίκησης της εξουσίας.
Έστω κι αν αρκετοί, ακόμη και από τους ανήκοντες στην «ηγετική πτέρυγα», είδαν ως ριψοκίνδυνη αυτή την κίνηση και τους συμβολισμούς της, η αποκήρυξη της «απογραφής» εκτιμάται ότι βοηθά τον κ. Σαμαρά προς δύο βασικές κατευθύνσεις. Πρώτον, διαφοροποιείται καθοριστικά από τη φιλοσοφία της οικονομικής πολιτικής, που εφαρμόστηκε την περίοδο μετά το 2004 και ουσιαστικά δεν όπλισε τη χώρα απέναντι στους κινδύνους μιας κρίσης σαν αυτήν που ακολούθησε. Και δεύτερον, συνεχίζει να απαλλάσσει τη Ν.Δ. από τα «βαρίδια» του παρελθόντος, που την κρατούσαν καθηλωμένη σε χαμηλά επίπεδα.
Ως προς το πρώτο σκέλος η προσπάθεια διαφοροποίησης έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετές εβδομάδες με χαρακτηριστικότερο σταθμό τη δήλωση του αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομίας της Ν.Δ. Νότη Μηταράκη ότι «η προηγούμενη κυβέρνηση δεν μας προετοίμασε για....
μια διεθνή οικονομική κρίση μεγαλύτερη από ό,τι περιμέναμε. Δηλαδή, κινήθηκαν με ρυθμούς ήπιας προσαρμογής, ενώ ξαφνικά άλλαξαν τα διεθνή δεδομένα». Στο στόχαστρο βρίσκεται ο πρώην «τσάρος» Γ. Αλογοσκούφης, αλλά μαζί του φυσικά και η νοοτροπία μιας ολόκληρης περιόδου. Από την κριτική εξαιρείται με εύσχημο τρόπο ο Κώστας Καραμανλής, αν και ως πρωθυπουργός είχε την τελική ευθύνη για τις αποφάσεις που εφαρμόζονταν .
Αρχιτέκτονες… και πρωτομάστορες…Αποτελεί κοινό μυστικό όμως ότι εισηγητής και αρχιτέκτονας της οικονομικής στρατηγικής και πολιτικής που ακολουθήθηκε μετά το 2004 ήταν ο κ. Αλογοσκούφης. Ο τότε πρωθυπουργός (που δεν είχε και ιδιαίτερες οικονομικές γνώσεις) του είχε αναθέσει σχεδόν εν λευκώ τον τομέα της οικονομίας, ενώ ολόκληρο το οικονομικό επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου είχε στελεχωθεί από συνεργάτες του κ. Αλογοσκούφη. Μόλις το καλοκαίρι του 2008, όπως αναφέρουν οι καλά γνωρίζοντες τα γεγονότα, ο κ. Καραμανλής άρχισε να αποκτά μια διαφορετική εικόνα από αυτήν που του παρουσίαζε για την πορεία της οικονομίας ο υπουργός του. Και πάλι, περίμενε περίπου έξι μήνες (στις αρχές του 2009) για να τον αντικαταστήσει.
Επομένως, άλλου τύπου αστοχία μπορεί να καταλογιστεί στον τέως πρωθυπουργό. Σε κάθε περίπτωση πάντως τότε που τον απομάκρυνε ήταν ήδη αργά. Ασχέτως αυτού, είναι γεγονός από την άλλη πλευρά ότι ο Κ. Καραμανλής παρά τα λάθη και τις ευθύνες του αποτελεί πρόσωπο που ακόμη και σήμερα είναι λίαν δημοφιλές στη βάση της Ν.Δ. Κι αυτός είναι ένας πρόσθετος λόγος που η σημερινή ηγεσία του κόμματος τον αφήνει στο απυρόβλητο. Την ίδια ώρα όμως φαίνεται ότι στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάποια στελέχη κινούνται (με προσοχή μέχρι στιγμής) με στόχο να εκφράσουν την «καραμανλική κληρονομιά» και να μπορέσουν να παίξουν ενεργότερο ρόλο ύστερα από μια ενδεχόμενη εκλογική ήττα «εν ονόματι» του τέως πρωθυπουργού, αλλά όχι κατ’ ανάγκην και με τη στήριξή του.
Η προσπάθεια να δημιουργηθεί ένας τέτοιος πόλος καταγράφεται πάντως ως υπαρκτή. Γι’ αυτό και ακούστηκαν φωνές εναντίον της αποκήρυξης της «απογραφής» με το επιχείρημα ότι «η Ν.Δ. δεν χρειάζεται άλλο αυτομαστίγωμα». Όσοι το είπαν δεν είχαν φυσικά κατά νου να προστατεύσουν τον κ. Αλογοσκούφη, αλλά να λειτουργήσουν ως αυτόκλητοι υπερασπιστές του «καραμανλισμού».
Έρχεται το «Ζάππειο 2»Αρκετοί μιλούν βέβαια για μάχες οπισθοφυλακών στη Ν.Δ., οι οποίες μάλλον θα συνεχιστούν για αρκετό διάστημα. Το ποια έκβαση θα έχουν θα εξαρτηθεί σε σημαντικό βαθμό από την απήχηση της επικαιροποιημένης» πρότασης «για την έξοδο από την κρίση», που θα παρουσιάσει στα μέσα Μαΐου ο κ. Σαμαράς. Το «Ζάππειο 2» όπως έχει συνηθίσει να αποκαλείται. Στόχος του εγχειρήματος είναι να αποτυπωθεί, όπως λέγεται, ένα οικονομικό πρόγραμμα «ρεαλιστικό, εφαρμόσιμο και απολύτως κοστολογημένο», το οποίο ταυτόχρονα θα ενισχύσει την πολιτική αξιοπιστία της Ν.Δ. στις εγχώριες δυνάμεις της αγοράς, αλλά και στους κόλπους των ισχυρών ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ανανέωση Δεν είναι μικρότερης σημασίας και η υπόθεση της ανανέωσης του πολιτικού προσωπικού της Ν.Δ. Το γεγονός ότι σε μεγάλο βαθμό εξακολουθούν να «παρελαύνουν» (ελλείψει άλλων) μέχρι σήμερα, ακόμη και στις πρώτες γραμμές, στελέχη που συνδέθηκαν με την κακή κυβερνητική εικόνα της Ν.Δ. θεωρείται καθοριστικό για την αδυναμία του κόμματος να ανακάμψει.
Δεν παραγνωρίζεται φυσικά ότι ο χρόνος που έχει μεσολαβήσει από τις εκλογές είναι ακόμη μικρός όταν το ΠΑΣΟΚ χρειάστηκε αντιστοίχως περίπου μια τετραετία για να ανανεωθεί μετά την ήττα του 2004. Όμως και η κυβερνητική φθορά είναι μεγάλη και γρήγορη τώρα για να υπάρχει η «πολυτέλεια» αυτών των αργών ρυθμών. Από την άποψη αυτή ο κ. Αλογοσκούφης, μολονότι δεν είναι πια βουλευτής και δεν έχει ενεργό κομματική δραστηριότητα, αντιπροσωπεύει απόλυτα την κατηγορία των «φθαρμένων» προσώπων, που συνέβαλαν στην πανωλεθρία της Ν.Δ.
Έχουν προηγηθεί οι Θ. Ρουσόπουλος και Γ. Βουλγαράκης, που αποκηρύχθηκαν κι αυτοί ως «βαρίδια» του παρελθόντος, ενώ το συνολικό μήνυμα που στέλνει ο Αντ. Σαμαράς είναι ότι θέλει να δημιουργήσει μια «νέα γενιά» στελεχών και να κάνει πράξη την ανανέωση με την εκλογή άφθαρτων προσώπων στην επόμενη Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. Μένει να φανεί πόσο δύσκολος θα είναι, στις γενικότερες σημερινές πολιτικές συνθήκες, ένας τέτοιος «τοκετός».

16 σχόλια

  1. ΡΙΨΟΚΙΝΔΥΝΟ;

    ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΡΙΨΟΚΙΝΔΥΝΟ;

    ΕΠΕΙΔΗ Η ΣΑΒΟΥΡΑ ΣΕ ΒΟΛΕΎΕΙ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Σαμαράς ενοχλεί πολύ τον ΣΚΑΙ

    http://antistachef.wordpress.com

    Φαίνεται ότι μετά το … ξαναγράψιμο της επανάστασης του 1821, στο Συγκρότημα του Φαλήρου έχουν αναλάβει, εργολαβικά, ένα καινούργιο έργο: την υπονόμευση του Αντώνη Σαμαρά.

    Γράφαμε πριν από δυο μέρες για τις συμβουλές προς ….υποψήφιους αποστάτες που έδινε από το ΣΚΑΙ ο Άρης Πορτοσάλτε.

    Σήμερα ανέλαβε δράση ο έτερος Καππαδόκης. Ο πρώην τραπεζοϋπάλληλος και …αγαπημένος των συναδέλφων του, ο κ. Μπάμπης Παπαδημητρίου.

    Σε μια πρωτοφανή επίδειξη αλαζονείας και πολιτικής χυδαιότητας, χαρακτήρισε τον Πρόεδρο της Ν.Δ. «.. προσωρινό αρχηγό του τμήματος της Δεξιάς..»

    Είναι προφανές ότι εκεί στο ΣΚΑI δυσκολεύονται ακόμα να χωνέψουν το γεγονός ότι έχασε η εκλεκτή τους, η κα Μπακογιάννη, αλλά τι να κάνουμε; Οι οπαδοί της Ν.Δ. είχαν διαφορετική άποψη! Και σε περίπτωση που δεν το γνωρίζει ο κ. Παπαδημητρίου – επειδή ως πρώην τραπεζοϋπάλληλος μάλλον μόνο περί τα τραπεζικά είναι ειδήμων – ο κ. Σαμαράς είναι Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, εκλεγείς μάλιστα μέσα από μια εντυπωσιακή κινηματική διαδικασία στην οποία συμμετείχαν πάνω από 800. 000 μέλη και φίλοι της Ν.Δ.

    Για πόσον καιρό, λοιπόν, θα βασανίζονται ακόμα μέχρι να αποδεχθούν την πραγματικότητα;

    Δεν γνωρίζω επίσης ποιες είναι οι γνώσεις σας του κ. Παπαδημητρίου και του κ. Πορτοσάλτε από τη Συνταγματική μας τάξη (μάλλον περιορισμένες θα είναι), αλλά ο κ. Σαμαράς, είναι θεσμικός παράγων της πολιτείας μας. Ως εκ του κανονισμού της Βουλής είναι και αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης.

    Πέρα, λοιπόν, από το φαιδρό του πράγματος μπορούν να μας πουν ποια διάταξη του Συντάγματος επιτρέπει τέτοιες … δημοκρατικές απόψεις;

    Με ποιο δικαίωμα εκφράζονται μ’ αυτόν τον απρεπή και απαξιωτικό τρόπο εναντίον μιας παράταξης και ενός αιρετού πολιτικού αρχηγού;

    Γιατί καλλιεργούν τη μισαλλοδοξία και υπονομεύουν τους θεσμούς;

    Γιατί περιφρονούν τους πολίτες και προσβάλουν βάναυσα τη δημοκρατική νομιμότητα και τις δημοκρατικές διαδικασίες;

    Αντιλαμβάνομαι φυσικά ότι τους ενοχλεί πολύ ο κ. Σαμαράς!

    Δεν είναι του χεριού τους! Και γι αυτό του επιτίθενται!

    Τους ενοχλεί γιατί δεν του αρέσει η ιστορία που επιχειρούν να ξαναγράψουν.

    Τους ενοχλεί γιατί δεν είναι συνοδοιπόρος των συμφερόντων που εκφράζουν.

    Τους ενοχλεί γιατί δεν συμφωνεί με τις πολιτικές που προωθούν οι εκλεκτοί και οι προστατευόμενοί τους.

    Τους ενοχλεί γιατί αντιτίθεται σθεναρά στα σχέδια που απεργάζονται.

    Όμως, προς τι αυτός ο εκνευρισμός;

    Γιατί παρεκτρέπονται;

    Μήπως επειδή βλέπουν ότι χάνουν το παιχνίδι ;





    ΧΕΣΙΜΟ... Εκεί κατάντησε η Ελλάδα. Να πιάνει στο στόμα του τον Σαμαρά ο …Μπάμπης.
    Το ανθρωπάκι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θωράκιθε την οικονομία και υην τσέπη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. <>

    Του Σαμαρα οι ενέργειες ειναι
    95% μπέρδεμα και 5% κέρδος.

    “Anyone who isn't confused really
    doesn't understand the situation.”

    <>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ!!! ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ

    Έχουν περάσει 12 ώρες από τη στιγμή που ο ΑΡΧΙΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΑΡΟΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ της ΔΕΗ σε συνέντευξη τύπου, έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του ΛΗΣΤΑΡΧΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ αγκαλιά με ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ, να δίνουν ΟΡΚΟΥΣ ΠΙΣΤΗΣ και ΑΦΟΣΙΩΣΗΣ, μη ιδιωτικοποίησης της.
    Όχι ότι δεν το ξέραμε,αλλά να υπάρχουν και ΧΑΙΒΑΝΙΑ που δεν γνωρίζανε,η, κάνανε πως δεν γνωρίζανε.
    Εγώ τώρα αν ήμουν στο ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ της Ν.Δ.( υπάρχει τέτοιο πράγμα),θα έκανα το παν να το προβάλλω και να το αξιοποιήσω
    ΠΩΣ? Με οποιονδήποτε τρόπο. Ακόμα και με ΣΠΟΤ στη τηλεόραση.
    Μα δεν έχει η Ν.Δ.χρήματα για σποτ. Τότε ας τσοντάρουν όλοι οι βουλευτές κατιτίς από το ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΤΟΥΣ.
    ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ φίλοι μου δεν χάνονται. ΟΤΑΝ ΤΣΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΒΡΩΜΙΑΡΙΔΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΜΠΟΧΑ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ.
    Αυτή την μπόχα πρέπει να εκμεταλλευτεί η Ν.Δ.
    ΑΛΛΑ ΕΙΠΑΜΕ,ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ, ΜΗ ΜΟΥ ΤΟΥΣ ΞΥΠΝΑΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Μιχελάκης, δήλωσε ότι: " η απογραφή Αλογοσκούφη ήταν λάθος και δεν φταίει ο Καραμανλής παρά μόνο ο Αλογοσκούφης "

    1. Ο Μιχελάκης, αν εκφράζεται εν' αγνοία του Σαμαρά, θα πρέπει να είναι βλάκας, γιατί δεν τον ενοχλεί η παραληφθείσα το 2004 από το ΠΑΣΟΚ άθλια κατάσταση των οικονομικών, τον απασχολεί όμως έντονα το γεγονός ότι η τότε κυβέρνηση την αποκάλυψε και δεν την συγκάλυψε.
    Θα έπρεπε δηλ. κατ' αυτόν, η Ν.Δ. να την απέκρυπτε, δηλ. να έκαμνε αυτό για το οποίο κατηγορούσε τόσα χρόνια τον Σημίτη (ο οποίος με ψευδή και παραποιημένα στοιχεία μας έβαλε στη νομισματική ένωση χωρίς να έχουμε τις οικονομικές και δημοσιονομικές προϋποθέσεις και τώρα πληρώνουμε τη νύφη), αυτό για το οποίο την εγκαλεί σήμερα το ΠΑΣΟΚ, και επίσης αυτό που έκαμνε τα τελευταία της χρόνια ο Παπαθανασίου, με αποτέλεσμα να μας εγκαλεί η ΕΟΚ γιατί δεν ήξερε ο Αλμούνια πόσο τελικά ήταν το έλλειμα της Ελλάδος το 2009 ( 6%, 8%, 10% ή 12%)????. Προτείνει δηλ. ο Μιχελάκης, να έκαμνε τότε ο Αλογοσκούφης, το αντίθετο απ' αυτό που διακηρύττει σήμερα ο Γιωργάκης (να δίνουμε πραγματικά στοιχεία στην ΕΟΚ και όχι ψεύτικα)

    2. Ισχυριζόμενος ο Μιχελάκης οτι δεν έφταιγε ο Καραμανλής, αλλά μόνο ο Αλογοσκούφης, είναι σαν να ισχυρίζεται εμμέσως ότι ο Καραμανλής ήταν ανίκανος να χαράζει γραμμή ή και ακόμη χειρότερα, ήταν ανίκανος να γνωρίζει τί έφτιαχνε ο κάθε υπουργός του. Τον εμφανίζει δηλ. "απλώς να προεδρεύει". Όμως ένας manager που "απλώς προεδρεύει", είναι ανίκανος να διοικεί και πολλαπλασίως ανίκανος να ηγείται. Αυτό υπαινίσσεται για τον Καραμανλή? Αυτό θέλει να κρατήσουμε και δεν μας το λέει ευθέως?

    3. Η προφανής αλήθεια, γιατί είναι δύσκολο να συμβαίνει άλλο τί, είναι ότι ό,τι έκανε ο Αλογοσκούφης (και ειδικότερα η ληφθείσα τότε πολύ σοβαρή απόφαση για απογραφή) ήταν σε απόλυτη γνώση του τότε Πρωθυπουργού, και μάλιστα υπεδείχθη στον Αλογοσκούφη ή και αποφασίστηκε από κοινού.

    4. Για τους ίδιους λόγους, υποθέτω ότι και η δήλωση του Μιχελάκη δεν έγινε εν αγνοία του Σαμαρά αλλά εν γνώσει του Σαμαρά, ή και κατ΄εντολήν του.
    Όμως, στην τελευταία περίπτωση, υπάρχουν δύο πολύ ανησυχητικά στοιχεία για την Νέα ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά-Μιχελάκη, τα οποία δεν υπήρχαν στην περίπτωση Καραμανλή-Αλογοσκούφη:

    α. Αν η δήλωση του Μιχελάκη έγινε εν αγνοία του Σαμαρά, τότε και ο Αντώνης Σαμαράς, κατά τη λογική του Μιχελάκη, είναι ακατάλληλος να διοικεί τη Νέα ΝΔ και ακατάλληλος να ηγείται γιατί απλώς προεδρεύει και δεν γνωρίζει τί κάνουν οι υφιστάμενοί του.

    β. Αν πάλι η δήλωση Μιχελάκη έγινε εν γνώσει του Σαμαρά ή και κατ΄εντολήν του, τότε δύο τινά συμβαίνουν:
    β1. Ή τον Καραμανλή των θεωρούν ικανό να ηγείται, οπότε ο ισχυρισμός τους προδίδει άγνοια (από μέρους τους) βασικών αρχών του management και της ηγεσίας και δεν μπορούν συνεπώς, ούτε ο ένας να ηγείται (ο Σαμαράς) ούτε ο άλλος (ο Μιχελάκης) να εκπροσωπεί τον "ηγέτη", πριν στρώσουν τον πισινό τους και μελετήσουν αμφότεροι κάποια βιβλία για management και leadership.

    β2. Ή αμφότεροι, Σαμαράς και Μιχελάκης, θεωρούν τον Καραμανλή ακατάλληλο να ηγείται, και το διακήρυξαν εμμέσως πλην σαφώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Μιχελάκης, δήλωσε ότι: " η απογραφή Αλογοσκούφη ήταν λάθος και δεν φταίει ο Καραμανλής παρά μόνο ο Αλογοσκούφης "

    1. Ο Μιχελάκης, αν εκφράζεται εν' αγνοία του Σαμαρά, θα πρέπει να είναι βλάκας, γιατί δεν τον ενοχλεί η παραληφθείσα το 2004 από το ΠΑΣΟΚ άθλια κατάσταση των οικονομικών, τον απασχολεί όμως έντονα το γεγονός ότι η τότε κυβέρνηση την αποκάλυψε και δεν την συγκάλυψε.
    Θα έπρεπε δηλ. κατ' αυτόν, η Ν.Δ. να την απέκρυπτε, δηλ. να έκαμνε αυτό για το οποίο κατηγορούσε τόσα χρόνια τον Σημίτη (ο οποίος με ψευδή και παραποιημένα στοιχεία μας έβαλε στη νομισματική ένωση χωρίς να έχουμε τις οικονομικές και δημοσιονομικές προϋποθέσεις και τώρα πληρώνουμε τη νύφη), αυτό για το οποίο την εγκαλεί σήμερα το ΠΑΣΟΚ, και επίσης αυτό που έκαμνε τα τελευταία της χρόνια ο Παπαθανασίου, με αποτέλεσμα να μας εγκαλεί η ΕΟΚ γιατί δεν ήξερε ο Αλμούνια πόσο τελικά ήταν το έλλειμα της Ελλάδος το 2009 ( 6%, 8%, 10% ή 12%)????. Προτείνει δηλ. ο Μιχελάκης, να έκαμνε τότε ο Αλογοσκούφης, το αντίθετο απ' αυτό που διακηρύττει σήμερα ο Γιωργάκης (να δίνουμε πραγματικά στοιχεία στην ΕΟΚ και όχι ψεύτικα)

    2. Ισχυριζόμενος ο Μιχελάκης οτι δεν έφταιγε ο Καραμανλής, αλλά μόνο ο Αλογοσκούφης, είναι σαν να ισχυρίζεται εμμέσως ότι ο Καραμανλής ήταν ανίκανος να χαράζει γραμμή ή και ακόμη χειρότερα, ήταν ανίκανος να γνωρίζει τί έφτιαχνε ο κάθε υπουργός του. Τον εμφανίζει δηλ. "απλώς να προεδρεύει". Όμως ένας manager που "απλώς προεδρεύει", είναι ανίκανος να διοικεί και πολλαπλασίως ανίκανος να ηγείται. Αυτό υπαινίσσεται για τον Καραμανλή? Αυτό θέλει να κρατήσουμε και δεν μας το λέει ευθέως?

    3. Η προφανής αλήθεια, γιατί είναι δύσκολο να συμβαίνει άλλο τί, είναι ότι ό,τι έκανε ο Αλογοσκούφης (και ειδικότερα η ληφθείσα τότε πολύ σοβαρή απόφαση για απογραφή) ήταν σε απόλυτη γνώση του τότε Πρωθυπουργού, και μάλιστα υπεδείχθη στον Αλογοσκούφη ή και αποφασίστηκε από κοινού.

    4. Για τους ίδιους λόγους, υποθέτω ότι και η δήλωση του Μιχελάκη δεν έγινε εν αγνοία του Σαμαρά αλλά εν γνώσει του Σαμαρά, ή και κατ΄εντολήν του.
    Όμως, στην τελευταία περίπτωση, υπάρχουν δύο πολύ ανησυχητικά στοιχεία για την Νέα ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά-Μιχελάκη, τα οποία δεν υπήρχαν στην περίπτωση Καραμανλή-Αλογοσκούφη:

    α. Αν η δήλωση του Μιχελάκη έγινε εν αγνοία του Σαμαρά, τότε και ο Αντώνης Σαμαράς, κατά τη λογική του Μιχελάκη, είναι ακατάλληλος να διοικεί τη Νέα ΝΔ και ακατάλληλος να ηγείται γιατί απλώς προεδρεύει και δεν γνωρίζει τί κάνουν οι υφιστάμενοί του.

    β. Αν πάλι η δήλωση Μιχελάκη έγινε εν γνώσει του Σαμαρά ή και κατ΄εντολήν του, τότε δύο τινά συμβαίνουν:
    β1. Ή τον Καραμανλή των θεωρούν ικανό να ηγείται, οπότε ο ισχυρισμός τους προδίδει άγνοια (από μέρους τους) βασικών αρχών του management και της ηγεσίας και δεν μπορούν συνεπώς, ούτε ο ένας να ηγείται (ο Σαμαράς) ούτε ο άλλος (ο Μιχελάκης) να εκπροσωπεί τον "ηγέτη", πριν στρώσουν τον πισινό τους και μελετήσουν αμφότεροι κάποια βιβλία για management και leadership.

    β2. Ή αμφότεροι, Σαμαράς και Μιχελάκης, θεωρούν τον Καραμανλή ακατάλληλο να ηγείται, και το διακήρυξαν εμμέσως πλην σαφώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αραγε από ΟΛΑ(;) τα υπουργικά συμβούλια απουσίαζε ο"οικονομο-τέχνης"κ. Σαμαράς; Ποτέ δεν...άκουσε για το οικονο-μικό"θαύμα" των 150.000 προσλήψεων του εξπέρ της νομιμοφάνειας και εραστή της...αφάνειας; Πάντως εγώ τον παραδέχομαι. Χρειάζεται μεγάλο "θράσοσ" να μεταφέρεις ένα κόμμα στη Συγγρού του...Συγρού του 1893!!!και του...ΣΗΜΕΡΑ !
    Μήπως θα έπρεπε να "μετακομίσει" και το ΠΑΣΟΚ σε κανα κιόσκι αφού μετά το"οικονομικό θαύμα"!! κάπου θα πρέπει να τοποθετήσουν τα λεφτά που ...υπήρχαν και θα περισσεύσουν;
    Τώρα αν και τους ΔΥΟ "βολεύει η άγνοια και η παραπληροφόρηση -αποβλακομάρα του Λαού είναι "άλλο"...θέμα! ΄ΟΧΙ όμως ότι τους φταίει ο...Αλογοσκούφης;(Παπακωνσταντίνου ...ετοιμάσου) Για φαντασθείτε μετά το Γιωργάκη να μας ...φέρουν τον Αντωνάκη; Εκτός αν κάνει ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΡΩΤΟΣ τη Συγγρού των αιώνων...!!!Βέβαια ο Συγγρός βοήθησε να πτωχεύσουμε το 1893. Λέτε να ήταν συγγενής του...Αλογοσκούφη και γι αυτό τον...κυνηγάνε οι "Ανοιξιάτικοι μπαχξέδες"....Ρε που καταντήσαμε; !!! Ο Γιωργάκης, ο Κωστάκης καιο...Αντωνάκης ...ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΕΣ!!
    ΑΤΥΧΗ ΠΑΤΡΙΔΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. fotsssaaaaaaaaa Pasokaraaaaaaaa
    ΟΛΕ !

    Στις 1299 μονάδες τα spreads !
    ολε !!!..ΟΛΕ...!!!

    ΠΑΣΟΚ ΟΛΕ..ΟΛΕ..ΟΛΕ..
    Πρώτη στον κόσμο σε πιθανότητες χρεοκοπίας είναι η ελληνική οικονομία όπως προκύπτει από τα ασφάλιστρα κινδύνου CDS που βρίσκονται στις 1475 μονάδες.

    Αμα μπορει καμια αλλη χωρα ας μας φτασει.
    μπορει ;
    Πρωτοι ειμαστε !
    Εμπαινε Γιωργο εμπαινε και καντα ολα λιμπα.....

    θΑ πάρεις και βραβείο απο την
    Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας..
    Για το μέγεθος και την χρόνια
    Μαλακία... ΟΛΕ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΗΝ Κα ΒΑΣΩ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΠΛΟΥΤΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟΝΟΜΕΚΛΑΤΟΥΡΑΣ.

    ΟΠΩΣ ΕΘΕΣΕ ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΙΔΙΑ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΠΑΣΟΚΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ 2007....
    ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΗΣ....

    ΦΑΡΑ , ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΩΝ , ΑΛΗΤΩΝ
    ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ....
    ΝΑ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΡΟΣΦΟΡΟ ΓΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΙΔΕΩΝ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
    ΤΣ..ΤΣ..ΤΣ..ΤΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Από την κριτική εξαιρούνται με εύσχημο τρόπο οι Παπαθανασίου και Μπέζας.

    Από την κριτική εξαιρούνται με εύσχημο τρόπο οι Σουφλιάς και Ντόρα.

    Ο Καραμανλής δεν εξαιρείται μια και απο πολύ νωρίς οι Βαρώνοι τον ανάγκασαν σε απόσυρση, απο την εποχή που οι Τελωνειακοί του Πειραιά τον ανάγκασαν να διώξει τον υφυπουργό οικονομίας και εφοριακό στο επάγγελμα.

    Αδάμ Ρεγκούζα

    Μήν ψάχνετε ελαφρυντικά σε βάρος Αλογοσκούφη Καραμανλή,

    η ΝΔ, αντίθετα με τα κεντροδεξιά κόμματα της Δύσης, πάντα ηταν ενα κόμμα δοσίλογων μαφιόζων μαυραγοριτών και υπόδικων ληστοπειρατών του διεθνούς ποινικού δικαίου.

    Η ΝΔ σαν κόμμα και κυβέρνηση άγεται και φέρεται απο ολους αυτούς τους αξιοπρεπείς κυρίους . Ο τόπος και οι δεξιοί ποτέ δεν θα δούν προκοπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΚΕΙΝΟΝ ΤΟΝ ΑΧΡΗΣΤΟΤΕΡΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΡΟΔΟΤΗ ΣΑΜΑΡΑ!ΕΦΙΑΛΤΗ! ΠΗΛΙΕ ΓΟΥΣΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΕΞΙΟΡΩΣΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΟΝΕΣΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ.ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΥΛΩΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥΣ.ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΦΑΓΩΘΟΥΝ ΞΕΣΚΙΖΟΝΤΕ ΜΑΤΑΞΥ ΤΟΥΣ .ΕΝΑΣ ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ ΝΑ ΜΑΤΩΣΕΙ ,ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΞΕΣΧΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ . ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. κανταίφι μουνί του Πασοκ
    αντε και γαμήσου με κανένα Σύριο Καμηλιέρη

    το ίδιο φσσίστες δολοφόνοι είστε
    σύφιλλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Βρε καθυστερημένα δεξιά τομάρια, μετά την καταστροφή, στην οποία μας οδηγήσατε, έχετε ακόμα γλώσσα και μιλάτε???

    Βουλώστε το καλύτερα και κρυφτείτε σε ένα λαγούμι, σαν τον πρώην αρχηγό σας, τον μπουχέσα της Ραφήνας και μην ξεμυτίσετε από κει!!!

    Η απουσία σας, είναι η μεγαλύτερη προσφορά προς τη χώρα, αυτή τη στιγμή.

    Επιπλέον, μας χωρίζουν και βαθύτατες πολιτισμικές και πολιτιστικές διαφορές, γιατί είστε απολίτιστοι, αμόρφωτοι, αχρείοι και ανίκανοι!!

    Εσείς διανοούμενους στην παράταξή σας δεν είχατε ποτέ, παρά μόνο χωροφύλακες, αγροφύλακες, παππάδες, καθυστερημένους, πούστηδες και πουτάνες!!

    Έναν μοναδικό είχατε, τον μεγάλο Μάνο Χατζηδάκη και αυτόν τον ακούνε μόνο αριστεροί, γιατί εσείς δεν έχετε το επίπεδο να ακούτε τη μουσική του!

    Εσείς είστε του σκυλάδικου σκουπιδαριού, της μάσας, της ρεμούλας, του ρουσφετιού, της ρουφιανιάς, της λαμογιάς, του αρμέγματος του κράτους-αγελάδα, του δοσιλογισμού, της συνεργασίας με τους Ναζί, του καρακίτς πολιτισμού, των βασανιστηρίων και της φάλαγγας...

    Δείκτες πολιτισμού σας είναι ο Άνθιμος και ο Ψωμιάδης!!

    Λαϊκή σας βάση - οι παρακρατικοί ολιγοφρενείς δολοφόνοι Γκοτζαμάνης και Εμμανουηλίδης και οι πάσης φύσεως βασανιστές!!

    Δυστυχώς αυτοί είστε...

    Απολίτιστα χουντοδεξιά τομάρια!!

    Ανήκετε πλέον στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, ως οι καταστροφείς της χώρας, μαζί με το γελοίο πλέον (ΝΔ) κόμμα-απολίθωμα σας!!

    Ευθύνεστε, προδότες της πατρίδας, για όλες τις μεγάλες τραγωδίες του Έθνους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση