GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δεν πάει πιο κάτω, πιάσαμε πάτο Ελλάδα μου...

Από http://kalamatanews.blogspot. com/ Του Ι. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ " ΔΕΝ πάει πιο κάτω, πιάσαμε πάτο... " μονολογούσε το γνωστό ελ...

Από http://kalamatanews.blogspot.com/
Του Ι. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
"ΔΕΝ πάει πιο κάτω, πιάσαμε πάτο..." μονολογούσε το γνωστό ελληνικό τραγούδι και οι φράσεις των πρώην Προέδρων Δημοκρατίας ότι "Η Ελλάς είναι απέρνατο φρενοκομείο..' ή ότι "Είμεθα έθνος ανάδελφον..." αλλά και η πρόφατη του νύν Προέδρου ότι "Στην Ελλάδα υπάρχει ατιμωρησία..." συμπυκνώνουν όλο το νόημα των πολιτικών απο την μεταπολίτευση και μετά ακολουθώντας δυστυχώς ένα αποτυχημένο μοντέλο παραγωγής θέσεων, εξουσίας και άνευ ουσίας.
Οπως υπήρξαν Υπουργοί άνευ...
χαρτοφυλακίου έτσι υπήρξε Πολιτική άνευ ουσίας... Φτάνουμε επομένως στο σήμερα με αιδώ, πόνο, φτώχεια, ακρίβεια, ανδιάρθρωση, ελεγχόμενη πτώχευση και ουδείς γνωρίζει τι άλλο μας ξημερώνει για την Εθνική μας κυριαρχία. Κάθε πρωί ξυπνάμε με ένα και μόνο ερώτημα: Πως σε κατάντησαν έτσι Ελλάδα μου; Πως σε έφεραν στο χείλος του γκρεμού με αποτυχημένους Πολιτικούς που είτε πήραν μίζες, είτε εξαγόρασαν το εθνικό συμφέρον με αγορές προς όφελός τους, είτε έγιανα σκαφάτοι και βιλάτοι, είτε μετέφεραν τα εκατομμύρια σε ξένες τράπεζες, είτε κέρδισαν απο το Χρηματιστήριο, είτε υποχώρησαν και μειοδότησαν σε εθνικά θέματα;

Φτάνουμε στο τώρα! Με σχολεία που βάζουν λουκέτο σε όλη την χώρα, με υπηρεσίες που ελέω Καλλικρατικής μανίας αφαιμάζονται, με δημόσιο τομέα που συρικνώνεται, με αγαθά για τον πολίτη που ελαχιστοποιούνται, με μισθούς και συντάξεις αλλά και επιδόματα ακόμα και προνοιακά που ψαλιδίζονται, με ξεπούλημα κρατικής περιουσίας, με μειώσεις ακόμα και σοτ χωρο της Εκκλησίας όπου ένας ιερέας πλεον αναλαμβάνει 5 ενοριες αφού το Κράτος διέκοψε ακόμα και τις χειροτονίες, με τους αετούς των αιθέρων να κινδυνεύουν να χάσουν το πτητικό επίδομα όταν ο μισθός τους είναι ο μισός απο τον οδηγό λεωφορείου, όταν οι έμποροι κατεβάζουν ρολά και οι νεοι αναζητούν εργασία, οταν οι αγρότες πληττονται απο τις εξώφθαλμες πολιτικές αθρόων εισαγωγών αντι να παράγουμε και τόσα άλλα. ΤΟ συμπέρασμα είναι ένα. Καληνύχτα Ελλάδα. Εκτός αν αφυπνιστούμε συνειδησιακά. Το 1913 ο Κωστής Παλαμάς έγραφε : "το 1913, «Στου κόσμου τους θησαυριστές το βιος σου, εργάτη, νόμοι / που τρώνε αδικητές χωρίς ντροπή. / Αγκαλιαστείτε αδέρφια, ορθοί! Με μια καρδιά, μια γνώμη, / Δικαιοσύνη, βρόντηξε, και λάμψε, Προκοπή», τον σταυρώνουμε (ή τον δοξάζουμε, κατά το πιστεύω μας) όταν λέει, το 1922, «Βοσκοί, στη μάντρα της Πολιτείας οι λύκοι! Οι λύκοι! / Στα όπλα, Ακρίτες! Μακριά και οι φαύλοι και οι περιττοί, / καλαμαράδες και δημοκόποι και μπολσεβίκοι, / για λόγους άδειους ή για του ολέθρου τα έργα βαλτοί», και τον ακούμε προσεκτικά όταν αυτοκρίνεται το 1929: «Εργάτη, είδα το δίκιο σου κι έλεα να ξεκινήσω / να σταθώ πλάι σου. Μια φωνή μού έκραζε πάντα: Πίσω! / Να ήταν το αίμα μέσα μου που ρέει του νοικοκύρη / να ήταν η Μούσα ρηγικό που μου 'δωσε ψαλτήρι;». «Παράταιρος ο λόγος ο δυνατός/ μέσα σε μια πολιτεία που σωπαίνει»

4 σχόλια

  1. Με τη συνοδεία ΜΑΤ Επιτάφειοι για το φόβο … γιαουρτωμάτων.
    ------------------------------
    Μετά φόβου Θεού θα προσέλθουν στις εκκλησίες οι πολιτικοί, αφού το ενδεχόμενο προπηλακισμών και γιουχαϊσμάτων παραμένει ισχυρό, μετά τη σωρεία ανάλογων κρουσμάτων που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα.
    Η αστυνομία έχει σημάνει συναγερμό για σήμερα και αύριο, καθώς η προσέλευση των πολιτικών σε Επιταφίους και Ανάσταση, εκτιμάται ότι θα είναι «κόκκινο πανί» για τους αγανακτισμένους από την οικονομική κατάσταση πολίτες...

    Οι αρμόδιες αρχές σε Αθήνα και μεγάλες επαρχιακές πόλεις έχουν λάβει τα σχετικά μέτρα, ώστε να είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν πιθανές αποδοκιμασίες.

    Μετά και την επίθεση σε βάρος του Θόδωρου Πάγκαλου στην Κερατέα, οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. έχουν θορυβηθεί τόσο, ώστε να ανακαλέσουν ακόμη και άδειες αστυνομικών, προκειμένου να βρίσκονται σε ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο.

    Και μπορεί η αστυνομική παρουσία να μην είναι εξόφθαλμη για να μην εκληφθεί από κάποιους ως πρόκληση, θα είναι όμως διακριτικά ισχυρή.

    ΠΑΣΟΚ...ΣΚΑΤΩΤΕΡΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.

    ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ-ΛΥΠΗ-ΣΕΒΑΣΜΟΣ-ΚΑΤΑΝΕΙΞΗ-ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΔΡΑΜΑ.

    ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΑΡΒΥΛΩΝ...!!
    ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ...
    ΤΟΣΟ Χ Ο Υ Ν Τ Α ...ΡΕ ΡΕΜΑΛΙΑ
    ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΡΑΠΤΩΝΤΟΣ ΚΩΛΟΥ ΣΑΣ.
    Α Λ Η Τ Ε Σ .


    Θα αναλάβουν καθήκοντα
    προσκόπων ;
    Κι αντί για τα κοντάρια θα έχουν τα γκλομπ ;

    Να το δω κι αυτό…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Επέτειος… ιστορική"
    Διεθνές ρεντίκολο ΠΑΣΟΚ:

    Γελάνε οι Αγγλοι με την ξεφτίλα ΠΑΣΟΚ που ψάχνει ποιος έστειλε το email....

    Με σκεπτικισμό έως και ειρωνεία αντιμετωπίζει σύσσωμος ο βρετανικός Τύπος το αίτημα των ελληνικών αρχών να ερευνηθεί από την Ιντερπόλ η σκοπιμότητα αποστολής ενός email από υπάλληλο της Citigroup στο Λονδίνο σε συνάδελφό του, σχετικά με το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης χρέους.

    Το επίμαχο μήνυμα αναφερόταν ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ σε «αυξημένο θόρυβο» στις αγορές περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους το Σαββατοκύριακο του Πάσχα. Σύμφωνα με τον Παπακωνσταντίνου το email διαδόθηκε ευρύτερα προκαλώντας πτώση των μετοχών των ελληνικών τραπεζών και αύξηση του κόστους δανεισμού για την ελληνική κυβέρνηση... όλα αυτά το περίφημο email πρόλαβε και τα έκανε μέσα σε ένα τέταρτο της ώρας μιας και εστάλει στις 16:42 λίγο πριν κλείσει το χρηματιστήριο!!! Μάλιστα όπως γράψαμε και χθες το email, που κατά τον Παπακωνσταντίνου και την εισαγγελέα, που δεν έχει κάτι σοβαρότερο να ασχοληθεί, "βούλιαξε" το Χρηματιστήριο και την ελληνική οικονομία, αναφέρει ότι οι Τράπεζες παρουσίαζαν ήδη απώλειες 6%... άρα δεν μπορεί να ήταν ο καθοριστικός παράγοντας της πτώσης του ΧΑΑ μιας και αυτή ήταν ήδη γνωστή στον αποστολέα.

    Ο Γκάρντιαν που αναφέρει ότι η Ιντερπόλ αναμένεται να ανακρίνει τον 45χρονο Πολ Μος, αρχικό αποστολέα του μηνύματος, σχολιάζει ότι οι οπαδοί των θεωριών συνωμοσίας θα απογοητευθούν, καθώς το email απλώς αναπαρήγαγε τα όσα συζητά εδώ και εβδομάδες ο μισός χρηματοπιστωτικός κόσμος περί πιθανής αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. «Η περιφρόνηση του μηνύματος θα ήταν καλύτερη αντίδραση από την Αθήνα. (…) Οι δυνατές φωνές διαμαρτυρίας μπορεί να σε κάνουν να δείχνεις γελοίος», σχολιάζει ενδεικτικά ο Γκάρντιαν.

    Η Ντέιλι Τέλεγκραφ προσθέτει ότι πολλοί παρατηρητές των αγορών πιστεύουν ότι κάποιου τύπου αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι πλέον αναπόφευκτη, ενώ οι Τάιμς σχολιάζουν ότι οι πικραμένοι Έλληνες ρίχνουν την ευθύνη του προβλήματος στον αγγελιοφόρο.

    Η Ιντιπέντεντ χαρακτηρίζει τις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης πάνω στην υπόθεση του email από το Λονδίνο ως «μάταιη άσκηση», καθώς οι αγορές έχουν απομακρυνθεί εδώ και μέρες από το «εάν» στο «πότε» σχετικά με την αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας. «Οι ελληνικές αρχές σίγουρα έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν αυτή την ώρα», συμπληρώνει ο σχολιαστής της Ιντιπέντεντ.

    Οι Φαϊνάνσιαλ Τάιμς εν τω μεταξύ σχολιάζουν ότι σύμφωνα με αναλυτές, οι μεγάλες διεθνείς τράπεζες κινδυνεύουν με τέτοια περιστατικά πέρα από το να θίξουν τη φήμη τους και με τον αποκλεισμό τους από τη συμμετοχή στο φιλόδοξο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και ανάπτυξης δημόσιας γης της ελληνικής κυβέρνησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΙΜΙΤΣ τέλος για τους στρατιωτικους.

    Άλλοι πληρώνουν και άλλοι το χαίρονται. Κάτι τέτοιο φαίνεται πως κάνει η κυβέρνηση με το στρατιωτικό νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ που αποφασίσε ότι θα μπει στο ΕΣΥ χωρίς να ρωτήσει φυσικά αυτούς που το πληρώνουν με τις εισφορές τους.

    Η κυβέρνηση παίρνει το ΝΙΜΙΤΣ από τους “αιμοδότες” του στρατιωτικούς και το εντάσει με το “έτσι θέλω” και κυρίως χωρίς κανένα σχέδιο και προγραμματισμό στο ΕΣΥ!

    Οι κυβερνητικές ανακοινώσεις έχουν αρχίσει να προκαλούν ήδη μεγάλες αντιδράσεις στις τάξεις των αποστράτων οι οποίοι δηλώνουν ευθαρσώς ότι δεν θα παραμείνουν απαθείς στην αλαζονική συμπεριφορά της κυβέρνησης,η οποία τους αντιμετωπίζει ως “στυμμένες λεμονόκουπες”.


    ΑΛΗΤΗ ΔΙΕΛΥΣΕΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΟ ΚΑΝΟ..
    ΝΑ ΣΟΥ ΜΠΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΕΥΧΕΣ.

    θα καταλαβουν τι θα πει Αποστρατος οταν θα ερθει η ωρα

    Η Αυλωνα ειναι διπλα.
    Μηπως ηρθε η ωρα να ανοιξει τις πυλες της ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση