GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΟ ΚΑΝΩ... γιατί με νοιάζει!

Το κέντρο υποστήριξης εξαρτημένων ατόμων «Όασις», με αφορμή του έτος εθελοντισμού, όπως έχει ορισθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2011 και ...

Το κέντρο υποστήριξης εξαρτημένων ατόμων «Όασις», με αφορμή του έτος εθελοντισμού, όπως έχει ορισθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2011 και με πρωτοβουλία της υπεύθυνης εθελοντισμού και επικοινωνίας της ΟΑΣΙΣ κας Πόπης Καλαϊτζή, ξεκινά την καμπάνια «ΤΟ ΚΑΝΩ….» Γίνε Μέρος Της Λύσης Και Εθελοντής της Όασις στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.
Η καμπάνια «ΤΟ ΚΑΝΩ» στοχεύει στην αλλαγή της εικόνας του...
εθελοντισμού και στην προσέγγιση των ενεργών πολιτών. Στόχος της προσπάθειας αυτής είναι η προσέλκυση νέων εθελοντών για το επίτευξη του έργου της «Όασις», όπως επίσης η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου κατά των εξαρτήσεων από το αλκοόλ, τα ναρκωτικά, τον εθισμό στα τυχερά παιχνίδια αλλά και το διαδίκτυο.
Για τον λόγο αυτό θα πραγματοποιηθούν καθ’ όλη την διάρκεια του 2011 δεκάδες δράσεις, τόσο στους χώρους της «Όασις», όσο και εκτός, σε διάφορα σημεία της Βόρειας Ελλάδας. Πιο συγκεκριμένα:
Ι. ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ «ΟΑΣΙΣ»
Ø Θα στηθούν stands σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης με εθελοντές και πρώην εξαρτημένους για την ενημέρωση του κόσμου.
Ø Θα πραγματοποιηθεί μια έρευνα για την καθημερινή και εβδομαδιαία χρήση αλκοόλ, ναρκωτικών κ άλλων ουσιών (πχ ψυχοφάρμακα) όπως κ τη στάση του πληθυσμού απέναντι στα τυχερά παιχνίδια και το διαδίκτυο. Τα ερωτηματολόγια καθώς και επεξεργασία τους γίνεται σε συνεργασία με εθελοντές ψυχολόγους, γιατρούς κ άλλους επιστήμονες.
Ομάδα εθελοντών της «Όασις» θα συμμετάσχει σε καλοκαιρινά φεστιβάλ πόλεων της Βόρειας Ελλάδας, όπως Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, Βέροιας και Θεσσαλονίκης.
Ø Ομάδες εθελοντών θα πραγματοποιήσουν επίσης ενημερωτικές εξορμήσεις στα clubs της πόλης για διανομή εντύπων με σκοπό τη μείωση των δυσάρεστων συνεπειών από την κατάχρηση ουσιών.
Ø Επίσης θα γίνουν δεκάδες εξορμήσεις στα beach bar και camping Χαλκιδικής- Ασπροβάλτας & Σταυρού –Κατερίνης για ευαισθητοποίηση των νέων σχετικά με τη χρήση νόμιμων κ παράνομων ουσιών.

ΙΙ. ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΤΟΣ «ΟΑΣΙΣ»
Ø Θα διεξαχθούν σεμινάρια για τον εθισμό
Ø Επίσης ανοιχτές συζητήσεις με την παρουσία ειδικών και συμμετοχή του κοινού.
Ø Προβολές ειδικών ταινιών και συνέχεια με ανοιχτή συζήτηση
Ø Μουσικές-καλλιτεχνικές βραδιές και happenings
Ø Δημιουργία ερωτηματολογίου για την διεξαγωγή μιας νέας έρευνας που θα αφορά τις εξαρτήσεις
Ø Δημιουργία Blog και σελίδας στο facebook

Για την καλύτερη επίτευξη των σκοπών της νέας καμπάνιας, η «Όασις» θα συνεργαστεί με άλλες εθελοντικές οργανώσεις, πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, οργανώσεις φοιτητών, ομάδες νεολαίας και μέλη ομάδων αυτοβοήθειας.
Το όραμα των ανθρώπων της «Όασις» είναι η δημιουργία συνθηκών για μια ζωή ελεύθερη από εξαρτήσεις. Η κινητοποίηση των πολιτών, των κοινωνικών φορέων και της κοινής γνώμης, θα βοηθήσει σημαντικά στη πρόληψη, στην αντιμετώπιση της εξάρτησης άλλα και την άρση των προκαταλήψεων που αντιμετωπίζουν οι απεξαρτημένοι.
Στη συνέντευξη Τύπου της Μ. Τρίτης, εκτός από την παρουσίαση της καμπάνιας έγινε και ή έναρξή της με την υπογραφή της σχετικής αίτησης από το Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμο, την Ολυμπιονίκη Τασούλα Κελεσίδου, το σχεδιαστή μόδας Βασίλη Ζούλια κ.α.
Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος τόνισε μεταξύ των άλλων: «Το θεμέλιο του εθελοντισμού είναι σε όσα μας έχει πει ο Χρηστός. Όποιος θέλει να γίνει εθελοντής πρέπει να απαρνηθεί κάτι από τον εαυτό του και να ακολουθήσει τον Δρόμο του.»
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου η κα Πόπη Καλαϊτζή που είχε και την πρωτοβουλία της καμπάνιας δήλωσε: « Αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει η πατρίδα μας, πρέπει να βγούμε από το εγώ και να έρθουμε στο εμείς, όπως λένε οι άνθρωποι της ΟΑΣΙΣ! Πρέπει να σταματήσουμε να κρυβόμαστε πίσω από το «λεφτά δεν υπάρχουν», γιατί καποια πράγματα σημαντικά γίνονται με τη διαθεση κ όχι με τα λεφτά… Πρέπει να σταματήσουμε να τα ζητάμε όλα από το Κράτος. Είναι ευκαιρία , για να ξεφύγουμε από τη μιζέρια που θέλουν να μας περάσουν να κινητοποιηθούμε για το συνάνθρωπο αλλά και για τη βελτίωση του εαυτού μας! Είναι ευκαιρία να γίνουμε εμείς η αλλαγή που θέλουμε να δούμε στην κοινωνία μας! Εξάλλου η κρίση που περνάμε είναι πρωτίστως κρίση αξιών , γι’ αυτό ας ξαναθυμηθούμε την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά και ας πούμε : ΤΟ ΚΑΝΩ, γιατί μ’ αρέσει, γιατί συμβάλλω, γιατί μπορώ, γιατί με νοιάζει…!»
Ο πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος της «Όασις» Δαμιανός Δουίτσης επεσήμανε: «Το 2011 είναι έτος εθελοντισμού για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι άνθρωποι της ΟΑΣΙΣ, γνωρίζουμε πολύ καλά πόσο ωφελείται κάποιος όταν λειτουργεί ως εθελοντής! Εμείς αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα του Εθισμού βοηθώντας και στηρίζοντας ο ένας τον άλλο. Μόνο χαρίζοντάς το διατηρείς αυτό που έχεις… Πιστεύουμε ότι όποιος συμμετέχει σε αυτή την εκστρατεία εθελοντισμού για τις εξαρτήσεις θα βοηθήσει πρώτα τον εαυτό του και μετά τους άλλους! Γι’ αυτό ΚΑΝ’ΤΟ! Γίνε εθελοντής της ΟΑΣΙΣ και μέρος της λύσης!»
Ο σχεδιαστής μόδας Βασίλης Ζούλιας αποκάλυψε κατά την συνέντευξη τύπου ότι στο παρελθόν πάλεψε και ο ίδιος με τους δικούς του «δαίμονες», κατάφερε να τους νικήσει χάρη στη βοήθεια των ανθρώπων της «Όασις» και τώρα είναι έτοιμος να γίνει εθελοντής της νέας καμπάνιας. «Αυτά που πήρα πρέπει να συνεχίσω να τα δίνω. Παροτρύνω όσους είναι κοντά στην «Όασις» να βοηθήσουν με οποιαδήποτε τρόπο στο έργο της….. και σίγουρα υπάρχει τρόπος.»
Η Ολυμπιονίκης Τασούλα Κελεσίδου με την σειρά της συμπλήρωσε: «Από την πρώτη στιγμή που έμαθα για την νέα εκστρατεία της «Όασις» αισθάνθηκα την ανάγκη να δηλώσω εθελόντρια. Όταν έχουμε κάποιο στόχο προσπαθούμε όλοι μαζί για να τον πετύχουμε. Πιστεύω ότι όσοι περισσότεροι εθελοντές δηλώσουν συμμετοχή, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η επιτυχία της καμπάνιας».
Έχουν επίσης δηλώσει εθελοντές της εκστρατείας ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο ηθοποιός Νίκος Ψαρράς και ο παρουσιαστής Γρηγόρης Αρναούτογλου, οι οποίοι δεν κατάφεραν να παραστούν στη συνέντευξη τύπου λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.
Η ΟΑΣΙΣ ευχαριστεί ιδιαίτερα τις 2 εθελόντριες νεαρές γραφίστριες Άννα Μεσσήνη και Νταίζη Σερδάρη για τη δημιουργία του λογοτύπου και του slogan της καμπάνιας καθώς για τη συμβολή τους στη διεξαγωγή της εκστρατείας, καθώς επίσης και το bar-restaurant Banquet για τη φιλοξενία της Συνέντευξης Τύπου. 

4 σχόλια

  1. ΤΙ ΚΑΝΩ ...ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ , ΟΤΑΝ ΠΡΟΒΑΛΕΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΔΕΝ ΑΠΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΟΜΑΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΘΕΣΗ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΕΣ. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΑΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΚΡΗ ΤΗΣ ΓΗΣ ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ , ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΒΓΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η αξιοκρατία είναι συνώνυμο του ΠΑΣΟΚ , οι "πτυχιούχοι" Λυκείου στην Κυβέρνηση οι των ΑΕΙ στην ανεργία...

    http://et.diavgeia.gov.gr/f/primeminister/ada/4%CE%91%CE%939%CE%98%CE%A9%CE%A0-%CE%A6

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βρητε κανενα αλλο συνθημσ παιδιά..Με το που το ειδα νόμισα ότι ειχε σεξουαλικό περιεχόμενο...Στο κατω κατω ποιός το κανει αν δεν τον νοιαζει??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εξαιρετική προσπάθεια, από εκλεκτούς και αναγνωρισμένους ανθρώπους... Ειδικά , ο τζόγος και το αλκοόλ αποτελούν μάστιγα! Πρέπει όλοι να ευαισθητοποιηθούμε πρίν να είναι αργά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση