GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ν. Ρουμπινί: Θέμα χρόνου η αναδιάρθρωση στην Ελλάδα...

Από τα http://www.epikaira.gr/ Ο οικονομολόγος που προέβλεψε την παγκόσμια οικονομική κρίση, Νουριέλ Ρουμπινί, είπε ότι η αναδιάρθρωση ...

Από τα http://www.epikaira.gr/
Ο οικονομολόγος που προέβλεψε την παγκόσμια οικονομική κρίση, Νουριέλ Ρουμπινί, είπε ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι θέμα χρόνου ενώ η Ισπανία θα ακολουθήσει σύντομα.
«Το θέμα της Ελλάδας δεν είναι αν θα υπάρξει αναδιάρθρωση ή όχι, αλλά πότε θα γίνει» είπε σήμερα Παρασκευή μιλώντας σε συνέδριο στην πόλη Αλμάτι, το οικονομικό κέντρο του Καζακστάν.
«Κάποιος μπορεί να υποστηρίξει το ίδιο τόσο για την Πορτογαλική κυβέρνηση και τις ιρλανδικές τράπεζες», πρόσθεσε.
Οι δηλώσεις του κ. Ρουμπινί συμπίπτουν με...
την ανακοίνωση σήμερα των νέων μέτρων λιτότητας για την επίτευξη των στόχων για τη μείωση του ελλείμματός της χώρας, αφότου οι αποδόσεις των ομολόγων έφθασαν σε νέα ύψη, υπό το φόβο ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση.
Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση ζήτησε δάνειο 110 δισεκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πέρυσι για αποφύγει την πτώχευση.

2 σχόλια

  1. ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. - ΑΛΩΒΗΤΟΣ Ο ΠΗΓΑΣΟΣ

    Από το : enimerosi24

    Στο κόκκινο η ρευστότητα και για την Χ.Κ.Τεγόπουλος ΑΕ που εκδίδει τις εφημερίδες «Ελευθεροτυπία» και «Κυριακάτικη».
    Η κατάσταση από τραπεζικά στελέχη περιγράφεται οριακή για την εταιρία της Μάνιας Τεγοπούλου που σε λίγες εβδομάδες θα...έρθει αντιμέτωπη με τα άδεια ταμεία της εταιρίας, αδυνατώντας να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.

    Δεδομένου ότι οι τράπεζες έχουν σταματήσει να χορηγούν δάνεια στις επιχειρήσεις Τύπου, είναι δύσκολο να προβλεφθεί ποια θα είναι η επόμενη ημέρα για ιστορικά φύλλα όπως η Ελευθεροτυπία που απασχολούν εκατοντάδες εργαζόμενους, με σημαντική προσφορά στην ενημέρωση, αλλά και τη δημοκρατία.

    Με εξαίρεση την ΠΗΓΑΣΟΣ που δεν αντιμετωπίζει προβλήματα επιβίωσης διαθέτοντας σημαντική ρευστότητα για την εποχή, ο ΔΟΛ και η Χ.Κ.Τεγόπουλος, πρέπει να εκπονήσουν άμεσα σχέδιο σωτηρίας.
    Και δυστυχώς σε αυτήν τη μάχη η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα, χωρίς να αναλαμβάνει καμία πρωτοβουλία – άλλωστε δεν το έκανε για κανέναν κλάδο, αφήνοντας στην τύχη τους χιλιάδες εργαζόμενους.

    ΑΝΘΡΩΠΕ....
    ΒΟΗΘΗΣΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ
    ΜΙΑ ΚΩΛΟΦΥΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ
    ΠΑΣΟΚ...
    ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΑΜΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ.
    ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ.

    ΜΗΝ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ.
    ΜΗΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΙ MEGA
    ΔΕΝ ΣΟΥ ΣΤΟΙΧΙΖΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μιλάνε όλοι, μιλάν κι .... Γερουλάνοι:
    Όχι σε αναδιάρθρωση του χρέους είπε ο ξεπεσμένος λόρδος και επιτέθηκε στον κινέζο

    Όχι σε αναδιάρθρωση του χρέους, τόνισε ο Υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος
    (στη φώτο τον βλέπετε να παρακολουθεί την ταινία επιστημονικής φαντασίας:
    "GAP stikes back-Η έξοδος της Ελλάδας απ' την κρίση"), μιλώντας στο ραδιοσταθμό Flash και εξέφρασε τη διαφωνία του με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

    ΑΙ στο διάολο ......ΑΡΧΙΔΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση